Supernatural Πλάσματα: Δαιμονοπαίδια – Αντίχριστος

6
6

Αυτό το παιδί είναι μισός άνθρωπος και μισός δαίμονας, αλλά πολύ πιο ισχυρό και από τους δύο. Ο Εωσφόρος θα διαστρεβλώσει το παιδί για τους σκοπούς του. Και μετά, με μια λέξη, το παιδί θα καταστρέψει τη Στρατιά του Παραδείσου.

– Castiel, 5×06

 

Jesse turner antichrist kid

Τα Δαιμονοπαίδια (Cambions) είναι οι επίγονοι δαιμόνων γεννημένοι από ανθρώπινες μητέρες. Υπάρχουν πολλά δαιμονοπαίδια, που ειναι επίσης γνωστά και ως Katako. Και ο Αντίχριστος που αναφέρεται στη Βίβλο είναι ένα δαιμονοπαίδι. Η Βίβλος, συμφωνα με τον Castiel, έχει πολλές παρανοήσεις, μια από αυτές είναι και το ότι ο Αντίχριστος είναι γιος του ίδιου του Εωσφόρου. O Jesse Turner είναι ένα δαιμονοπαίδι, το μοναδικό που έχουμε δει μέχρι τώρα στο Supernatural.

Η διπλή τους βιολογία κάνει τα δαιμονοπαίδια εξαιρετικά ισχυρά. Με την παρουσία του Εωσφόρου στη Γη, τα δαιμονοπαίδια αντλούν ακόμα περισσότερη δύναμη. Γίνονται τόσο ισχυρά που έχουν την ικανότητα να «σκοτώσουν όλη τη Στρατιά του Παραδείσου με μια λέξη«, σύμφωνα με τον Castiel. Γι’αυτό το λόγο, ο άγγελος επέμενε να πεθάνει ο Jesse Turner.

Δεν είναι ξεκάθαρο πως γίνεται η σύλληψη ενός cambion. Η μητέρα του Jesse, Julia Wright, ήταν παρθένα όταν την κυρίευσε ένας δαίμονας, και τη χρησιμοποίησε για να φέρει ένα δαιμονοπαίδι στον κόσμο. Δεν έγινε καμία αναφορά στη σειρά όμως για το πως ακριβώς συνέβη η ‘άμωμος σύλληψη‘. Ο Castiel υποστηρίζει ότι τα δαιμονοπαίδια δημιουργούνται δύσκολα, υποννοώντας ότι παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες στη σύλληψη, εκτός από την επιλογή ανθρώπινου δοχείου.

Σημείωση: Επειδή ο Jesse Turner είναι το μοναδικό παράδειγμα δαιμονοπαιδιού που έχουμε συναντήσει, απλά υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για το εάν οι ικανότητες που τον είδαμε να έχει, ισχύουν και για τα υπόλοιπα δαιμονοπαίδια, και αν όντως υπάρχουν άλλα τέτοια όντα εν ζωή αυτή τη στιγμή στο σύμπαν της σειράς.

Δυνάμεις και Ικανότητες

Ως γόνος ενός δαίμονα κι ενός ανθρώπου, το δαιμονοπαίδι κατέχει ανυπέρβλητες ικανότητες, που τον καθιστούν ίσως το δυνατότερο ον στη Γη. Οι δυνάμεις που είδαμε τον Jesse να χρησιμοποιεί είναι οι παρακάτω:

  • Παραμόρφωση της πραγματικότητας: Ο Jesse μπορεί εύκολα να αλλάξει στοιχεία της πραγματικότητας, διαστρεβλώνοντας αν θέλει ακόμα και τους κανόνες της λογικής και της φυσικής. Με αυτή την ικανότητα, έκανε (άθελά του) πραγματικότητα όλες τις παρανοήσεις που είχε για κάποια αντικείμενα και φανταστικά πλάσματα. Μια κοπέλα έξυσε το κρανίο της μέχρι που έφτασε στον εγκέφαλο, επειδή της είχαν κάνει φάρσα με φαγουρόσκονη. Η Νεράιδα των Δοντιών πήρε σάρκα και οστά (ως χοντρός μουσάτος) και άρχισε να ξεδοντιάζει κόσμο. Ένα παιχνίδι προκάλεσε ηλεκτροπληξία. Σε κατάσταση πανικού ο Jesse μετάμορφωσε με μια σκέψη τον Castiel σε κουκλάκι.
  • Τηλεκίνηση: Ο Jesse μπορεί να μετακινεί αντικείμενα και ανθρώπους μόνο με τη σκέψη του. Εκδηλώνει επίσης ικανότητα Γαιοκίνησης – προκαλεί σεισμικές δονήσεις σφίγγοντας τις γροθιές του.
  • Εκδίωξε έναν δαίμονα από το ανθρώπινο δοχείο του με ένα μόνο βλέμμα.
  • Τηλεμεταφορά: Ο Jesse μπορεί να μεταφερθεί αυτόματα οπουδήποτε θελήσει στον κόσμο με μια μόνο σκέψη.
  • Σύμφωνα μετον Castiel, έχει τη δύναμη να εξολοθρεύσει όλη τη Στρατιά των αγγέλων με μια λέξη.

Σημείωση: Στην μοναδική του εμφάνιση στη σειρά, ο Jesse ήταν πολύ μικρός και μόλις είχε ανακαλύψει τις δυνάμεις του. Η λογική λέει ότι οι δυνάμεις που τον είδαμε να εκδηλώνει ήταν μόνο ένα μικρό κομμάτι από αυτό που ήταν ικανός να κάνει. Αν ο Εωσφόρος είχε παραμείνει στη Γη, υποθέτουμε πως οι δυνάμεις του Jesse θα μεγάλωναν κι άλλο. Με τον Εωσφόρο στο Κλουβί, λογικά πάντα, ο Jesse είναι τόσο ισχυρός πια.

Trivia: Στον πιλότο του Supernatural, ο Sam και ο Dean βρίσκουν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου ο John Winchester έχει παρατήσει όλη του την έρευνα. Στους τοίχους υπάρχουν κολλημένα διάφορα αποκόμματα εφημερίδων και σημειώσεις. Το απόκομμα ενός άρθρου μιλάει για ένα Cambion. Το εάν αυτό είναι απλή σύμπτωση ή μια περίτεχνη προοικονομία (5 ολοκληρες σεζόν πριν την αληθινή εμφάνιση του Αντίχριστου στη σειρά), δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι τώρα…

Τα Cambions στη Μυθολογία

Σύμφωνα με το αποκρυφιστικό βιβλίο Malleus Maleficarum: τα Cambions γεννιούνται από την ένωση ενός άνδρα και μιας succubus (δαιμονική πλανεύτρα ανδρών), ή μιας γυναίκας κι ενός incubus (δαιμονικός διακορευτής γυναικών). Όταν γεννιέται το δαιμονοπαίδι είναι σαν θνησιγενές, δηλαδή δεν δείχνει σημεία ζωής, όπως ανάσα και καρδιοχτύπι, και παραμένει έτσι μέχρι τα 7 του χρόνια, όπου τότε γίνεται εξαιρετικά δύσκολο να το αναγνωρίσεις από ένα ανθρώπινο παιδί.

Τα cambions είναι συνήθως παμπόνηρα σαν δαίμονες, πανέμορφα σαν άγγελοι και μπορούν να πείσουν ακόμα και τον πιο δυσκολόπιστο και δυνατό χαρακτήρα να κάνει το θέλημά τους. Τα περισσότερα cambions έχουν τάση προς το Κακό λόγω του δαίμονα γονιού τους.

Διάσημα cambions είναι ο Caliban από την Τρικυμία του Shakespeare, και -κατά μερικές εκδοχές- ο μάγος Merlin από τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου.

ΠΗΓΗ