Supernatural Πλάσματα: Δαιμονοπαίδια – Αντίχριστος

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Αυτό το παιδί είναι μισός άνθρωπος και μισός δαίμονας, αλλά πολύ πιο ισχυρό και από τους δύο. Ο Εωσφόρος θα διαστρεβλώσει το παιδί για τους σκοπούς του. Και μετά, με μια λέξη, το παιδί θα καταστρέψει τη Στρατιά του Παραδείσου.

– Castiel, 5×06

 

Jesse turner antichrist kid

Τα Δαιμονοπαίδια (Cambions) είναι οι επίγονοι δαιμόνων γεννημένοι από ανθρώπινες μητέρες. Υπάρχουν πολλά δαιμονοπαίδια, που ειναι επίσης γνωστά και ως Katako. Και ο Αντίχριστος που αναφέρεται στη Βίβλο είναι ένα δαιμονοπαίδι. Η Βίβλος, συμφωνα με τον Castiel, έχει πολλές παρανοήσεις, μια από αυτές είναι και το ότι ο Αντίχριστος είναι γιος του ίδιου του Εωσφόρου. O Jesse Turner είναι ένα δαιμονοπαίδι, το μοναδικό που έχουμε δει μέχρι τώρα στο Supernatural.

Η διπλή τους βιολογία κάνει τα δαιμονοπαίδια εξαιρετικά ισχυρά. Με την παρουσία του Εωσφόρου στη Γη, τα δαιμονοπαίδια αντλούν ακόμα περισσότερη δύναμη. Γίνονται τόσο ισχυρά που έχουν την ικανότητα να “σκοτώσουν όλη τη Στρατιά του Παραδείσου με μια λέξη“, σύμφωνα με τον Castiel. Γι’αυτό το λόγο, ο άγγελος επέμενε να πεθάνει ο Jesse Turner.

Δεν είναι ξεκάθαρο πως γίνεται η σύλληψη ενός cambion. Η μητέρα του Jesse, Julia Wright, ήταν παρθένα όταν την κυρίευσε ένας δαίμονας, και τη χρησιμοποίησε για να φέρει ένα δαιμονοπαίδι στον κόσμο. Δεν έγινε καμία αναφορά στη σειρά όμως για το πως ακριβώς συνέβη η ‘άμωμος σύλληψη‘. Ο Castiel υποστηρίζει ότι τα δαιμονοπαίδια δημιουργούνται δύσκολα, υποννοώντας ότι παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες στη σύλληψη, εκτός από την επιλογή ανθρώπινου δοχείου.

Σημείωση: Επειδή ο Jesse Turner είναι το μοναδικό παράδειγμα δαιμονοπαιδιού που έχουμε συναντήσει, απλά υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για το εάν οι ικανότητες που τον είδαμε να έχει, ισχύουν και για τα υπόλοιπα δαιμονοπαίδια, και αν όντως υπάρχουν άλλα τέτοια όντα εν ζωή αυτή τη στιγμή στο σύμπαν της σειράς.

Δυνάμεις και Ικανότητες

Ως γόνος ενός δαίμονα κι ενός ανθρώπου, το δαιμονοπαίδι κατέχει ανυπέρβλητες ικανότητες, που τον καθιστούν ίσως το δυνατότερο ον στη Γη. Οι δυνάμεις που είδαμε τον Jesse να χρησιμοποιεί είναι οι παρακάτω:

  • Παραμόρφωση της πραγματικότητας: Ο Jesse μπορεί εύκολα να αλλάξει στοιχεία της πραγματικότητας, διαστρεβλώνοντας αν θέλει ακόμα και τους κανόνες της λογικής και της φυσικής. Με αυτή την ικανότητα, έκανε (άθελά του) πραγματικότητα όλες τις παρανοήσεις που είχε για κάποια αντικείμενα και φανταστικά πλάσματα. Μια κοπέλα έξυσε το κρανίο της μέχρι που έφτασε στον εγκέφαλο, επειδή της είχαν κάνει φάρσα με φαγουρόσκονη. Η Νεράιδα των Δοντιών πήρε σάρκα και οστά (ως χοντρός μουσάτος) και άρχισε να ξεδοντιάζει κόσμο. Ένα παιχνίδι προκάλεσε ηλεκτροπληξία. Σε κατάσταση πανικού ο Jesse μετάμορφωσε με μια σκέψη τον Castiel σε κουκλάκι.
  • Τηλεκίνηση: Ο Jesse μπορεί να μετακινεί αντικείμενα και ανθρώπους μόνο με τη σκέψη του. Εκδηλώνει επίσης ικανότητα Γαιοκίνησης – προκαλεί σεισμικές δονήσεις σφίγγοντας τις γροθιές του.
  • Εκδίωξε έναν δαίμονα από το ανθρώπινο δοχείο του με ένα μόνο βλέμμα.
  • Τηλεμεταφορά: Ο Jesse μπορεί να μεταφερθεί αυτόματα οπουδήποτε θελήσει στον κόσμο με μια μόνο σκέψη.
  • Σύμφωνα μετον Castiel, έχει τη δύναμη να εξολοθρεύσει όλη τη Στρατιά των αγγέλων με μια λέξη.

Σημείωση: Στην μοναδική του εμφάνιση στη σειρά, ο Jesse ήταν πολύ μικρός και μόλις είχε ανακαλύψει τις δυνάμεις του. Η λογική λέει ότι οι δυνάμεις που τον είδαμε να εκδηλώνει ήταν μόνο ένα μικρό κομμάτι από αυτό που ήταν ικανός να κάνει. Αν ο Εωσφόρος είχε παραμείνει στη Γη, υποθέτουμε πως οι δυνάμεις του Jesse θα μεγάλωναν κι άλλο. Με τον Εωσφόρο στο Κλουβί, λογικά πάντα, ο Jesse είναι τόσο ισχυρός πια.

Trivia: Στον πιλότο του Supernatural, ο Sam και ο Dean βρίσκουν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου όπου ο John Winchester έχει παρατήσει όλη του την έρευνα. Στους τοίχους υπάρχουν κολλημένα διάφορα αποκόμματα εφημερίδων και σημειώσεις. Το απόκομμα ενός άρθρου μιλάει για ένα Cambion. Το εάν αυτό είναι απλή σύμπτωση ή μια περίτεχνη προοικονομία (5 ολοκληρες σεζόν πριν την αληθινή εμφάνιση του Αντίχριστου στη σειρά), δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι τώρα…

Τα Cambions στη Μυθολογία

Σύμφωνα με το αποκρυφιστικό βιβλίο Malleus Maleficarum: τα Cambions γεννιούνται από την ένωση ενός άνδρα και μιας succubus (δαιμονική πλανεύτρα ανδρών), ή μιας γυναίκας κι ενός incubus (δαιμονικός διακορευτής γυναικών). Όταν γεννιέται το δαιμονοπαίδι είναι σαν θνησιγενές, δηλαδή δεν δείχνει σημεία ζωής, όπως ανάσα και καρδιοχτύπι, και παραμένει έτσι μέχρι τα 7 του χρόνια, όπου τότε γίνεται εξαιρετικά δύσκολο να το αναγνωρίσεις από ένα ανθρώπινο παιδί.

Τα cambions είναι συνήθως παμπόνηρα σαν δαίμονες, πανέμορφα σαν άγγελοι και μπορούν να πείσουν ακόμα και τον πιο δυσκολόπιστο και δυνατό χαρακτήρα να κάνει το θέλημά τους. Τα περισσότερα cambions έχουν τάση προς το Κακό λόγω του δαίμονα γονιού τους.

Διάσημα cambions είναι ο Caliban από την Τρικυμία του Shakespeare, και -κατά μερικές εκδοχές- ο μάγος Merlin από τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου.

ΠΗΓΗ

6 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

6 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Charlie
Charlie
20 March 2015 18:27

δν θα ήταν ωραίο αν ο jesse turner επέστρεφε και βοηθούσε κάπως με το σημάδι του Κάιν ;

Amalia
Amalia
20 March 2015 18:54
Reply to  Charlie

Ναιιιιι… Και να μην βοηθούσε με το Σημάδι, εμένα γενικώς θα μου άρεσε να επιστρέψει αυτος ο χαρακτηρας. Είχε τόσες προοπτικές και τον είδαμε μόνο σε ένα επεισόδιο!

Charlie
Charlie
20 March 2015 19:13
Reply to  Amalia

να κάνουμε αίτηση στους παραγωγούς!!!<3;)

Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
20 March 2015 22:39

Πήγα να συμπληρώσω για τους δαίμονες succubus(sub- “κάτω” + cubāre “ξαπλώνω”) και incubus(incub(āre) “ξαπλώνω πάνω”), αλλά με πρόλαβες. 🙂
Είχα διαβάσει τυχαία αυτό το μύθο πριν λίγα χρόνια και αμέσως σκέφτηκα ότι αυτό πρέπει να το δούμε στο SPN(και γενικότερα να ξαναδούμε τον Jesse)
Κατά μία εκδοχή, οι δαιμόνισες succubi δεν μπορούν να μείνουν έγκυες, έτσι κλέβουν σπέρμα από τους άντρες που αποπλανούν ώστε να το χρησιμοποιήσουν μετά οι incubi και να γονιμοποιήσουν τις γυναίκες που αποπλανούν εκείνοι(ew! :Ρ).

Σε πολλούς μύθους, η Lilith θεωρείται η πιο γνωστή succubus(ίσως γι’ αυτό η Lilith του SPN είχε πει στον Sam ότι για να κλείσει μια συμφωνία μαζί της απαιτεί περισσότερα από ένα φιλί).

Amalia
Amalia
20 March 2015 23:47

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για το μύθο των succubi/incubi αλλά επειδή δεν ήταν αυτο το θέμα του άρθρου και για να μην ξεφύγω πολύ τους πέρασα επιγραμματικά. Όλα αυτά που λες είναι σωστά πάντως (και για το σπέρμα – eeeeew!) Ετοιμάζουμε αυτόν τον καιρό με τα υπόλοιπα παιδιά εδώ στο σάιτ μια ‘εγκυκλοπαίδεια’ με όλα τα πλάσματα που έχουμε δει στο ΣΠΝ. Όταν τελειώσει αυτή, ίσως επεκταθούμε και σε άλλα πλάσματα που δεν έχουμε δει στη σειρά! 😉 Πάντως succubus/incubus θα γουσταρα πολύ να δω στη σειρά!!! Αν σου αρέσει ο μύθος succubus, προτείνω μια σειρά : Lost Girl. Για τσεκαρέ την! 😉

Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
21 March 2015 01:47
Reply to  Amalia

Θα είναι γαμάτη μια ΣΠΝ “εγκυκλοπαίδεια”!!! Θα είναι σαν το ημερολόγιο του Τζον, στην ελληνική του βερσιόν ;))

Όντως, ξεφεύγουν λίγο από τον Τζέσι και τα δαιμονόπαιδα, αλλά με ξέρεις -δε μπορώ να αντισταθώ να προσθέσω μερικές λεπτομέρειες 🙂
Πιστεύω ένα επεισόδιο succubus-incubus θα είχε πολύ ενδιαφέρον!

Κάπου πήρε το μάτι μου μια αναφορά, αλλά δεν το είχα ψάξει περαιτέρω..θα την τσεκάρω κάποια στιγμή

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα