Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Stories > Supernatural Πλάσματα: Δαίμονας Azazel

Supernatural Πλάσματα: Δαίμονας Azazel

Azazel

O Azazel είναι ένας κιτρινομάτης Δαίμονας. Είναι ο πρώτος δαίμονας και το πρώτο πλάσμα που έχουμε δει στο Supernatural.

Ο Azazel είναι υπηρέτης του Εωσφόρου. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Azazel έχει αποκαλέσει τον Εωσφόρο «μπαμπάκα», μια αναφορά στο ότι ο Εωσφόρος δημιουργούσε Δαίμονες. Ενώ ο Εωσφόρος ήταν φυλακισμένος, ο Azazel ήταν Βασιλιάς της Κολάσεως αν και ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε αυτός ο όρος που να τον περιγράφει. Όμως, η Δαίμονας Casey τον περιέγραψε ως τύραννο, ο οποίος κρατούσε τους Δαίμονες ενωμένες.

Το μόνο όπλο που ξέρουμε να τον σκοτώνει είναι το Κολτ.

Ο Azazel ήταν ένα αναπόσπαστο κομμάτι στα σχέδια του Εωσφόρου. Με τις οδηγίες του Εωσφόρου, δημιούργησε τα «ιδιαίτερα» παιδιά. Σε αυτή του την αποστολή συμπεριλαμβάνει και την Mary Campbell. Αφού σκοτώνει τους γονείς της και τον αρραβωνιαστικό της John Winchester, κάνει συμφωνία μαζί της ώστε να μπει στο σπίτι της 10 χρόνια μετά και αυτός θα φέρει πίσω τον John. Τη νύχτα που ο Azazel επισκέφτηκε τον Σαμ στην κούνια, σκότωσε την Mary όταν τον ανακάλυψε και έκαψε τ σπίτι των Winchesters. Έτσι, ο John Winchester καταδιώκει για όλη του τη ζωή τον Azazel, και οι ζωές των Σαμ και Ντιν θα αλλάξουν για πάντα.

Ο Azazel έχει κίτρινα μάτια, αλλά το ακριβές χρώμα στις εμφανίσεις του ποικίλλει. Παρ’ όλο που τις περισσότερες φορές είναι κίτρινα εντελώς, κάποιες φορές έχουμε δει τις κόρες των ματιών να είναι μαύρες, με κάποιες μαύρες κουκκίδες στον σκληρό χιτώνα.

Μια εβδομάδα πριν από μια επίθεση του Azazel, υπάρχουν θάνατοι βοοειδών, ηλεκτρικές καταιγίδες και διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. H παρουσία του κάνει το ρολόι να σταματάει και τις ηλεκτρικές συσκευές να «τρελαίνονται».

Υπό τις οδηγίες του Εωσφόρου, ο Azazel επέλεξε μια ομάδα «ξεχωριστών» παιδιών που θα έπαιρναν μέρος στον πόλεμο κατά τις ανθρωπότητας και θα ελευθέρωναν τον Εωσφόρο. 

special children

Γνωστά Ξεχωριστά Παιδιά:

 • Andy Gallagher
 • Ansem Weems / Weber
 • Ava Wilson
 • Jake Talley
 • Lily
 • Max Miller
 • Rosie Holt
 • Sam Winchester
 • Scott Carey

Άλλοι 2 δαίμονες έχουν αναφερθεί ως «παιδιά του Azazel»: η Μεγκ, και ο Τομ. Τον βοήθησαν να βρουν τον Σαμ, και να πάρουν το Κολτ από τον John Winchester.

 • Η Μεγκ αναφέρεται στον Azazel ως «πατέρα» όταν επικοινωνούσαν μέσω του δοχείου με το αίμα.
 • Ο Azazel επιβεβαιώνει την σύνδεση και αποκαλεί την Μεγκ κόρη του και τον Τομ παιδί του. 
 • Αφήνουν θειάφι πίσω τους.
 • Έχουν ανοσία στα ιερά εδάφη, αλλά όχι στον αγιασμό.
 • Μπορούν να εξορκιστούν.

Ο Azazel στην Παράδοση

Το όνομα Azazel πρωτοεμφανίστηκε στην Εβραική Βίβλο και σημαίνει «Δύναμη του Θεού», αλλά και «αναιδής στο Θεό».

Στο βιβλίο του Ενώχ, ο Azazel περιγράφεται ως ένα από τους αρχηγούς του Grigori, έκπτωτοι άγγελοι που παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά με ανθρώπους γυναίκες.

Λέγεται ότι ήταν ο κύριος σημαιοφόρος του στρατού της Κολάσεως και κατατάσσεται αρκετά ψηλά στην ιεραρχία της Κολάσεως. Αναφέρεται ως ένας έκπτωτος άγγελος στο «Paradise Lost» του John Milton.

Στα σύγχρονα Εβραϊκά, το ‘»lekh l’Azazel» (לך לעזאזל) είναι το αντίστοιχο της Αγγλικής κατάρας «πήγαινε στην Κόλαση», ελληνιστί «Άι στο διάολο»!

Οι λαϊκές παραδόσεις για τον Azazel κάνουν λόγο ότι είναι γνωστός για την δημιουργία του χάους και των αταξιών. Η πληροφορία αυτή πάρθηκε από σκηνές των DVD της 4ης σεζόν του Supernatural.

Ο Azazel στην ποπ-κουλτούρα

Στο θρίλερ Fallen του 1998, ο Azazel είναι ο κακός, ως έκπτωτος Άγγελος.

Στη σειρά Sandman, ο Azazel είναι ο Βασιλιάς της Κολάσεως.

Το 2003, στα Comics της Μάρβελ, εισάγεται ο Azazel ως πρώην μεταλλαγμένος δαιμονικός φυλακισμένος σε μια άλλη διάσταση στο παρελθόν. Προσπαθεί να ανοίξει μια Πύλη ώστε να ελευθερώσει τους υποστηρικτές του.

Share, fellow hunter!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr
Orestis
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με την σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης (JIBCON6), μαζί με 4 πανέμορφες δεσποινίδες, γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.
Top