Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Stories > Supernatural Πλάσματα: Στοιχειό (Wraith)

Supernatural Πλάσματα: Στοιχειό (Wraith)

wraith stoixeio

Όλα όσα ξέρουμε για το Στοιχειό από το Supernatural:

Wraith – Στοιχειό

Σκοτσέζικη λέξη, πρωτοεμφανίστηκε στην Αγγλία το 1513. Ένα στοιχειό είναι μια οπτασία, ένα όραμα ή ένα διπλό πρόσωπο ενός ζωντανού. Η εμφάνισή του συνήθως θεωρείται σημάδι ότι το άτομο που «διπλασιάστηκε» είναι έτοιμο να πεθάνει.

Ιστορία

Το στοιχειό είναι ανθρωποειδή πλάσματα των οποίων η πραγματική τους φύση – συμπεριλαμβανομένης της κρεμάμενη, σάπιας σάρκας – μπορεί να φανεί μόνο από αντανάκλαση. Εμφανίζονται ως άνθρωποι εκτός από την μακρυά, οργανική ακίδα που έχουν στον καρπό για να τρέφονται από τα θύματά τους.  Το Στοιχειό μπορεί να ανοίξει ένα κρανίο και να τραφεί με το μυαλό.

Ικανότητες

  • Μπορεί να αλλάξει την αντίληψη του κάθε ατόμου μόλις το αγγίξουν. Μπορούν να σε κάνουν να έχεις παραισθήσεις με το άγγιγμα ή να σε διαταράξουν ψυχολογικά.

Αδυναμίες

  • Ασήμι – Μαχαιρώνοντας ένα Στοιχειό στην καρδιά με ασήμι θα το σκοτώσει. Επίσης το καίει αν αγγίξει ασήμι.
  • Καθρέφτης – Μπορείς να δεις την αληθινή μορφή ενός Στοιχειού από έναν καθρέφτη.

Στοιχειό στις λαϊκές παραδόσεις

Ένα Στοιχειό περιγράφεται κοινώς ως ένα φάντασμα και ορίζεται κυρίως ως «μια ακριβής ομοιότητα ενός ζωντανού προσώπου που το είδε σαν οπτασία λίγες στιγμές πριν το θάνατο.»

Το Στοιχειό είναι Σκωτσέζικη διάλεκτος και σημαίνει «φάντασμα.» Χρησιμοποιούταν σε Σκωτσέζικη λογοτεχνία και απέκτησε μια πιο γενική έννοια ως «οιωνός.» Στο 18ο έως 19ο αιώνα, εφαρμόστηκε για τα υδρόβια πνεύματα. Η λέξη δεν έχει κάποια κοινώς αποδεκτή ετοιμολογία. Ο J.R.R. Tolkien χρησιμοποίησε τη λέξη για τα ονομάσει τα πλάσματα Ringwraiths στα βιβλία του.

Απόκρυφα

Στο βιβλίο Spin Off του Supernatural, Heart of the Dragon, αναφέρεται ως το πρώτο τέρας που σκότωσε ως έφηβος ο Samuel Campbell.

Share, fellow hunter!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr
Orestis
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με την σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης (JIBCON6) γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.
http://supernaturalgreece.gr/
Top