Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Supernatural > Fun Facts > Supernatural Trivia | Ποιά αληθινή οργάνωση θυμίζουν οι Βρετανοί Άνθρωποι των Γραμμάτων;

Supernatural Trivia | Ποιά αληθινή οργάνωση θυμίζουν οι Βρετανοί Άνθρωποι των Γραμμάτων;

 

Το βρετανικό παράρτημα των Ανθρώπων των Γραμμάτων, που γνωρίσαμε εκτενώς στην 12η σεζόν του Supernatural, φέρει πολλές ομοιότητες με το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής (Λατινικά: Ordo Hermeticus Aurorae Aureae‎, ή περισσότερο κοινά, Η Χρυσή Αυγή), μια οργάνωση αφιερωμένη στην μελέτη και πρακτική του αποκρυφισμού, της μεταφυσικής, και παραφυσικές δραστηριότητες κατά τον ύστερο 19ο και πρώιμο 20ο αιώνα.

Rosy Cross of the Golden Dawn.png
Το σύμβολο του Τάγματος

Γνωστή ως ένα μαγικό τάγμα, η Χρυσή Αυγή (απλή ατυχής συνωνυμία με την ελληνική ΧΑ) ήταν ενεργή στη Μεγάλη Βρετανία και εστίαζε τις πρακτικές της στην θεουργία και την πνευματική ανάπτυξη. Πολλές σύγχρονες έννοιες τελετουργίας και μαγείας που είναι στο κέντρο σύγχρονων παραδόσεων όπως της Γουίκα, και του Θελήματος, έχουν εμπνευστεί από την Χρυσή Αυγή, που έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιρροές στον Δυτικό αποκρυφισμό του 20ού αιώνα.

Το σύστημα της Χρυσής Αυγής βασίστηκε στην ιεραρχία και την μύηση (κάτι που είδαμε ότι συνέβαινε και με τους Βρετανούς ΑτΓ, οι οποίοι είχαν μέχρι και δικό τους σχολείο για να ξεδιαλέγουν τα μέλη τους). 

Οι πρακτικές των Βρετανών του Supernatural θυμίζουν επίσης τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής, όπως η Αλχημεία, η ενωχιανή μαγεία, ο μυστικισμός, κα.

πηγή

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

 • Είδα και εγώ Χρυσή Αυγή, τρομάζω και μετά διαβάζω το: (ατυχής συνωνυμία με την ελληνική τρομοκρατική οργάνωση).

  • FuckingKingOfFuckingHell

   Tι εννοουν τρομοκρατικη οργανωση? Εννουν το κομμα? Εαν ναι, για ποιον λογο να ταυτιζουν το κομμα με τρομοκρατικη οργανωση? Θελω εξηγησεις..

   • Είναι δυνατόν να στέκεστε εκεί;

    • FuckingKingOfFuckingHell

     Εεε ενταξει ισως κολλησα σε μικροπραγματα, απλα θα ηθελα να εχω μια εξηγηση απο την (παντα αγαπητη!) συντακτρια μας για αυτην την ταυτιση.

     • Δεν πρόκειται να γίνει τέτοια συζήτηση στην ιστοσελίδα Supernaturalgreece.gr για κάτι τέτοιο

     • FuckingKingOfFuckingHell

      Οκ συμφωνω! Ισως παραφερθηκα. Αλλα να μην δινει η πολυ-αγαπημενη μου Αμαλια αφορμες για τετοιες συζητησεις!

 • Marianna Winchester

  @@disqus_4zYBnaOc8J:disqus και @@FuckingKingOfFuckingHell:disqus κλαιω 😂 😂 😂 😂

Top