Αφιέρωμα | Οι αναφορές του Supernatural στο Buffy the Vampire Slayer

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Buffy the Vampire Slayer

H σειρά του Joss Whedon με τίτλο Buffy the Vampire Slayer έχει υπάρξει προπομπός όλων των σειρών φαντασίας, επηρεάζοντας το είδος καταλυτικά. Χωρίς την Buffy να έχει θεσει τις βάσεις για ένα μέχρι τότε παρεξηγημένο και παραγκωνισμένο είδος, δεν θα είχαμε ούτε Supernatural, ούτε Vampire Diaries, ούτε Twilight (καλό δεν θα ήταν αυτό, βέβαια; ), όπως τα ξέρουμε σήμερα.

To Supernatural διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου η Buffy υπάρχει ως τηλεοπτική σειρά και δεδομένης της ‘συγγενικής’ σχέσης των δυο σειρών θα περίμενε κανείς οι αναφορές που έχουν γίνει στη ‘βαμπιροφόνισσα’ να είναι πολλές περισσότερες (′νταξει, ρε παιδί μου, όχι όσες στο Star Wars, αλλά να είναι κάμποσες). Κι όμως, είναι λίγες (ελάχιστες) και καλές.

by Amalia

Ed: “Remember, WWBD. What would Buffy do?
Harry: “What would Buffy do… I know, but, Ed, she’s stronger than me.”

Στο επεισόδιο της 1ης σεζόν Hell House ο ένας εκ των δυο Ghostfacers έχει φρικάρει και θέλει να παρατήσει το κυνήγι φαντασμάτων κι ο έτερος συνάδελφος τον συνεφέρει θυμίζοντας του “Τι θα έκανε η Buffy;” Το ακρωνύμιο WWBD (ή ολόκληρη η φράση) χρησιμοποιείται ως ερώτηση στον εαυτό μας σε μια κρίσιμη/επικίνδυνη κατάσταση όταν ζυγίζουμε τις επιλογές μας και ψάχνουμε την καλύτερη δυνατή. 

Η φράση αυτή ενέπνευσε και ένα βιβλίο: Το What Would Buffy Do?: The Vampire Slayer as Spiritual Guide, της συγγραφέως Jana Riess, συζητά θέματα πνευματικότητας, θρησκευτικότητας και κοινωνικότητας σε σχέση με το πως διαμορφώνονται και απεικονίζονται οι ανθρώπινες σχέσεις στο φανταστικό σύμπαν των σειρών Buffy και Angel. (Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.)


mercedes mcnab angel supernaturalΩς inside joke, η ηθοποιός Mercedes McNab έκανε μια cameo εμφάνιση ως βαμπίρ στο Fresh Blood. Η McNab είχε παίξει, από την πρώτη σεζόν της Buffy μέχρι την τελευταία σεζόν του spin-off Angel, την ξανθιά βαμπιρίνα Harmony.


Στο επεισόδιο της 7ης σεζόν The Mentalists γίνεται λόγος για το ‘Orb of Thesulah’, ξεκάθαρη αναφορά στο BuffyTVS, όπου η εν λόγω σφαίρα χρησιμοποιήθηκε για να επαναφέρουν την χαμένη ψυχή του Angel.


705Starks witchΣε ένα άλλο επεισόδιο της 7ης σεζόν, στο Shut Up Dr. Phil, κάνουν special guest δυο παλαίμαχοι  πρωταγωνιστές της Buffy, η Charisma Carpenter (Cordelia) και ο James Marsters (Spike). Επίσης, στη γκαλερί που βλέπουμε στο επεισόδιο, υπάρχουν δυο προσωπογραφίες που φέρουν ύποπτη ομοιότητα με τους χαρακτήρες των Giles και Willow.


Στο Bloodlines της 9ης σεζόν, ο David Lassiter αποκαλεί ειρωνικά τον Dean, “Buffy“, όταν o μεγάλος Winchester, γνωστός σε όλους για το πόσο γλυκομίλητος είναι (not), τον χλευάζει για τον ερωτά του.

Σημείωση: Το παρόν άρθρο ενδέχεται να τροποποιηθεί αν στο μέλλον γίνουν κι άλλες αναφορές στη Buffy.

ΥΓ Αν έχει πάρει το μάτι σας κι άλλη αναφορά στη σειρά που μου διέφυγε, μην ντραπείτε να μου την πείτε για να την συμπεριλάβουμε στο άρθρο!

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα