Supernatural Αφιέρωμα | “Destiel”, “Wincest” και τα υπόλοιπα ζευγαρώματα του fandom

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

jensen-ackles-misha-collins-photo-shoot-cockles_by_irensupernatural

Το φαινόμενο ‘shipping’ (ή όπως το έχουμε ευφάνταστα ελληνοποιήσει ως ‘σιπάρισμα’), προέρχεται από τη λέξη ‘relationship’ (= σχέση), και περιγράφει την επιθυμία των φανς να δουν ζευγαρωμένους δυο χαρακτήρες της σειράς που παρακολουθούν. Ένας ‘shipper’, λοιπόν, είναι ο φαν που υποστηρίζει ένα συγκεκριμένο ζευγάρωμα σε μια σειρά, και πολύ συχνά το βλέπει ως το πιο σημαντικό κομμάτι της αφήγησης.

Σαν πρακτική των τηλεθεατών υπήρχε ανέκαθεν, όμως τα τελευταία χρόνια (με τη γιγάντωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) έλαβε επιτέλους όνομα και, μαζί με αυτό, έλαβε και περισσότερη εκτελεστική δύναμη. Τώρα πια οι σεναριογράφοι ξέρουν ακριβώς τι θέλουν να δουν οι φανς, κι ενώ δεν χρειάζεται πάντα να τους δίνουν αυτό που θέλουν (γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να γυρίσει μπούμερανγκ), το παίρνουν υπόψιν και τους βομβαρδίζουν με γαργαλιστικές αόριστες μικρολεπτομέρειες.

Ένα ship μπορεί να αναφέρεται σε υπαρκτό (canon) ζευγάρι (αυτό που οι σεναριογράφοι προετοιμάζουν για να συμβεί κάποια στιγμή ή που ήδη υφίσταται), αλλά υπάρχει και η περίπτωση να αναφέρεται σε φανταστικό ζευγάρι, αυτό που υποστηρίζουν οι φανς και θα ήθελαν να γίνει πραγματικότητα (αλλά μάλλον δεν θα γίνει ποτέ). Λόγω εντυπωσιακής θνησιμότητας των guests και ελλείψει πολλών σταθερών χαρακτήρων (πέραν των δυο αδερφιών και του αγγέλου Castiel), στο Supernatural η συντριπτική πλειοψηφία των υπαρχόντων ships είναι φανταστικά (ή ‘ναυαγημένα’), και παίρνουν σάρκα και οστά συνήθως με τη μορφή fanart ή fanfiction ιστοριών, που δημιουργούν οι φανς. 

supernatural Anna Milton my drawings Jo Harvelle spn ladies spnfanart spn femslash hauntedkira annajo I hoppee you likeee ittt
Anna/Jo

Συνήθως στα ships δίνονται σύνθετα ονόματα, φτιαγμένα από τα δυο ονόματα των μελών του ζευγαριού. Για παράδειγμα, το δημοφιλέστερο ζευγάρωμα του fandom μας είναι (όπως πολύ καλά γνωρίζετε) το λεγόμενο ‘Destiel’, που έχει πάρει το όνομά του από τη σύνθεση των ονομάτων του Dean και του Castiel.  Η ονομασία όμως του κάθε ship μπορεί να είναι και πιο απλή, βάζοντας απλά μια ανάποδη κάθετο (slash στα αγγλικά) ανάμεσα στα δυο ονόματα (για παράδειγμα Dean/Anna ή Dean/Castiel). Έχει όμως υπερισχύσει η υποκατηγορία ‘Slash Fiction’ να είναι μόνο οι ιστορίες όπου εμπλέκονται ερωτικά δυο χαρακτήρες του ίδιου φύλου. Το slash συνήθως αναφέρεται σε ζευγάρωμα ανδρικών χαρακτήρων, ενώ τα fanfics όπου δυο γυναικείοι χαρακτήρες ερωτεύονται χαρακτηρίζονται ως fem slash.

Επειδή οι κύριοι πρωταγωνιστές του είναι όλοι αρσενικοί, και πιθανότατα λόγω της έμφασης που δίνεται μέσα από το σενάριο στα συναισθήματα και στις διαπροσωπικές σχέσεις των χαρακτήρων, το Supernatural έγινε ένα από τα κυριότερα slash fandoms της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, από το 2006 κι έπειτα. Από την άλλη, ένα μικρό ποσοστό των fanfics που έχουν να κάνουν με ερωτικές σχέσεις είναι ετεροφυλοφιλικό, ενώ και το fem slash είναι πολύ σπάνιο.

Το αγαπημένο ζευγάρι του κάθε φαν ονομάζεται OTP (one true pairing). Όπως μπορείτε εύκολα να υποπτευτείτε, υπάρχει διαμάχη (άλλοτε χαλαρή, αλλά ενίοτε έντονη), μεταξύ των υποστηρικτών διαφορετικών ships – τα λεγόμενα ‘shipping wars‘, τα οποία καμιά φορά ξεπερνούν τα σύνορα των fandoms και βλέπεις άτομα από διαφορετικά fandoms να τσακώνονται για το ποιανού το ship είναι το καλύτερο! 

Στο παρόν άρθρο θα σας παραθέσω τα πιο δημοφιλή ζευγαρώματα του fandom μας, αλλά και τα πιο περίεργα – γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να δούμε πόση φαντασία έχουν ορισμένοι φανς!

1x21-salvation-sam-dean-wincestWincest

Ξεκινάμε με το ship που δημιουργήθηκε πρώτο στο fandom του Supernatural (πριν ο… τυφώνας Destiel τα παρασύρει όλα), το οποίο είναι και το πιο αμφιλεγόμενο, αν με ρωτάτε. Σύνθετο από τις λέξεις Winchester + incest (= αιμομιξία), το Wincest θέλει τα δυο αδέρφια σε μια ρομαντική/σεξουαλική σχέση. Πολύ πριν το Game of Thrones κάνει την αιμομιξία… ‘mainstream’, οι φανς του Supernatural έγραφαν ευφάνταστα fanfics με πρωταγωνιστές τα δυο αδέρφια σε ερωτικές περιπτύξεις. Ξέρω, στους περισσότερους από εσάς φαίνεται αρρωστημένο – για να είμαι ειλικρινής ούτε εγώ μπόρεσα ποτέ να το δεχτώ πλήρως, διότι, παραφράζοντας τα λόγια του Dean, “το ξέρετε ότι είναι αδέρφια, έτσι;” – αλλά η φαντασία δεν μπορεί να μπει σε καλούπια, οπότε, ποιά είμαι εγώ που θα κατακρίνω το ship του καθενός; 

Επειδή τα μέλη της οικογένειας Winchester είναι περισσότερα, όμως, ο όρος Wincest περικλείει όλα τα fanfics που έχουν να κάνουν με αιμομικτική σχέση μεταξύ των μελών της οικογένειας (πχ. John/Dean, John/Sam, Mary/Dean, και άλλα τέτοια εμπνευσμένα…)

Κι επειδή είμαι σίγουρη κάπου εδώ θα σας έχει σηκωθεί η τρίχα κάγκελο και γυρνάει στο μυαλό σας η αείμνηστη Σαπφώ Νοταρά, να σας θυμίσω ότι το Supernatural δεν είναι ούτε καν από τα πρώτα fandoms που ασχολήθηκαν με αιμομικτικά ζευγαρώματα των χαρακτήρων τους. Έχουμε τους Simon και River Tam από το Firefly, τους Weasleys, τον Draco με τον Lucius Malfoy και την οικογένεια Black από το Harry Potter, τους αδερφούς Eppes από το Numb3rs, όλους τους Petrellis του Heroes, κι ας μην ξεχνάμε τους… επίτιμους προέδρους όλων των slash fics, τον Luke και τη Leia από το Star Wars

Οι συντελεστές του Supernatural αναγνωρίζουν την ύπαρξη αυτού του ship (αλίμονο, αφού οι ίδιοι το συντηρούσαν τα πρώτα χρόνια με προσεκτικά τοποθετημένους υπαινιγμούς/αστεϊσμούς μέσα στο σενάριο) και μάλιστα, υπήρξαν περιπτώσεις που το υποστήριξαν – κατά κάποιον τρόπο. Η Sera Gamble (σεναριογράφος και showrunner κατά την 6η-7η σεζόν), για παράδειγμα, είχε δηλώσει στο EW πως το Supernatural, που οφείλει την επιτυχία του στο παθιασμένα πιστό και δυναμικό fanbase του, έχει κλείσει το ματάκι πολλές φορές στους “Wincesters”, δηλαδή όλους όσους ‘σιπάρουν’ τον Sam με τον Dean. “Δεν κατακρίνουμε κανέναν για αυτό. Χαιρόμαστε που εξάπτουμε τη δημιουργικότητα των ανθρώπων.”

J2

Το παρατσούκλι J2 (J-squared) αναφέρεται στους Jared Padalecki και Jensen Ackles. Αν και η συντομογραφία συνήθως περιγράφει την μακρόχρονη και αδερφική φιλία τους, υπάρχει και μια σχετική κατηγορία slash-fics όπου οι δυο ηθοποιοί πρωταγωνιστούν ως ερωτικό ζευγάρι. Το J2 σιπάρει ένα μεγάλο ποσοστό του Supernatural fandom και θεωρείται OTP ζευγάρι από πολλούς. Μαζί με τα Wincest και Destiel (που είναι ships χαρακτήρων κι όχι υπαρκτών προσώπων), είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ships του fandom.


Destiel

Πάμε τώρα στο δύσκολο μέρος του άρθρου, στο πιο ‘ευαίσθητο’ θέμα του fandom μας και την πιο συχνή αιτία τσακωμών…

Από την πρώτη κιόλας εμφάνιση του Castiel στο 4×01 Lazarus Rising, το fandom είδε την ‘ένταση’ μεταξύ του Dean Winchester με τον άγγελο Castiel και την πήγε ένα βήμα παραπέρα. Το Destiel ξεκίνησε ως ένα αστειάκι των σεναριογράφων και ως μια εκκεντρική χαριτωμενιά του fandom, αλλά και ως μια ανάσα ανανέωσης από το αμφιλεγόμενο Wincest, όμως, με τον καιρό, γιγάντωσε και ξέφυγε αρκετές φορές από τον έλεγχο (πχ. άρθρα που υποστηρίζουν με σθένος την αμφιφυλοφιλία του Dean ή ευφάνταστα fanfiction και fanart που κυμαίνονται από πολύ ρομαντικούλια μέχρι τέρμα πορνογραφικά ή φανς που απειλούν να παρατήσουν τη σειρά αν οι σεναριογράφοι δεν κάνουν το Destiel μέρος της κανονικής αφήγησης), οδηγώντας σε πολλούς ‘ενδοοικογενειακούς’ καυγάδες (shipping wars), μεταξύ των Destiels με όσους δεν βρίσκουν κάτι ερωτικό μεταξύ τους, αλλά και με όσους σιπάρουν Wincest. (Σε τσακωμό να βρισκόμαστε με λίγα λόγια 😛 )

Αν ψάχνετε την αλήθεια, είναι κάπου στη μέση. Η χημεία μεταξύ των δυο χαρακτήρων είναι αδιαμφισβήτητη. Το δέσιμο που έχει ο ψυχικά τραυματισμένος Dean με τον κοινωνικά αδέξιο Cas συναγωνίζεται αυτό που έχει με τον Sam – εξάλλου στο φινάλε της 11ης σεζόν τον αποκάλεσε “αδερφό του”. Για τον Dean, o Sam είναι η αδυναμία του, αλλά ο Cas είναι ο βράχος του. Φυσικά και υπάρχει συναίσθημα μεταξύ τους, βαθύ, αληθινό,  αλλά υποθέτω έγκειται στην οπτική γωνία (και τη φαντασία) του καθενός το αν θα το εκλάβει ως ένα υπερβολικά γλυκό bromance ή ως έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. 

Οι συγκεκριμένες λεπτομέρειες που έχουν κάνει το Destiel να φουντώσει, είναι εκεί, επιτηδευμένα αμφισβητήσιμες, αλλά πανταχού παρούσες: ένα χαμογελάκι, ένα βλέμμα, μια ατάκα, ένα άγγιγμα, οτιδήποτε θα μπορούσε να αναπτερώσει την καρδιά ενός shipper. Οι παραγωγοί τις βάζουν επίτηδες εκεί γιατί αναγνωρίζουν ότι εκεί κρύβεται ένα (μεγάλο; ) μέρος της επιτυχίας της σειράς. Πολλοί έχουν κατηγορήσει το Supernatural για ‘queerbaiting‘, ένα αρνητικό φαινόμενο που παρατηρείται στα media, ειδικά τα τελευταία χρόνια, κατά το οποίο οι δημιουργοί μιας σειράς/ταινίας/κλπ. προσθέτουν ομοερωτικά υπονοούμενα (subtext) μεταξύ δυο χαρακτήρων σε μια προσπάθεια να τραβήξουν το πιο ανοιχτόμυαλο ή/και LGBTQI+ κοινό, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι το ζευγάρωμα δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πραγματικότητα. Είτε θεωρούμε ότι έχουν βάση οι παραπάνω κατηγορίες, είτε όχι, ένα είναι το δεδομένο: πως πρόκειται για τηλεόραση και στην τηλεόραση -καλώς ή κακώς- όλα επιτρέπονται, αρκεί να φέρνουν τηλεθέαση! 

Πως όμως εκλαμβάνουν οι δυο ηθοποιοί που βρίσκονται στο επίκεντρο του συγκεκριμένου ship; Ο Jensen Ackles τον κάνει τον χαβαλέ του, όμως έχει εκφράσει πολλές φορές τη δυσαρέσκεια του σε συνεντεύξεις και panels, όταν νοιώθει ότι το Destiel μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φανς, σε βάρος της αληθινής ιστορίας της σειράς. Ο Misha Collins από την άλλη, γνωστό τρολ που λατρεύει το μπάχαλο, μπορεί και να είναι ο μεγαλύτερος Destiel-fan εκεί έξω, σιγοντάροντας κάθε πτυχή του ship όσο κι όπως μπορεί!

Στο παρακάτω ντοκιμαντέρ, φανς της σειράς και Destiel-shippers εξηγούν εκ των έσω τι σημαίνει για αυτούς αυτό το ship και πως άλλαξε τη ζωή τους. Αφιερώστε 30 λεπτά για να καταλάβετε πως το Destiel δεν είναι μόνο πορνοδιαστροφικά fanfics, ότι δεν σιπάρουν όλοι Destiel μόνο για την όποια σεξουαλική ένταση που υπάρχει μεταξύ των δυο χαρακτήρων, αλλά επειδή απλά λατρεύουν τη χημεία του διδύμου, κι ότι είναι ένα πολύ ιδιαίτερο κι ενδιαφέρον παρακλάδι του fandom μας…

Cockles

Μια επέκταση του Destiel αποτελεί το Cockles. Αυτό είναι το mashup παρατσούκλι που έχουν δώσει οι φανς στους Misha Collins και Jensen Ackles, που ενσαρκώνουν τον Dean και τον Castiel. Ως ship τείνει να είναι πολύ χαλαρό και χαβαλετζίδικο, εστιάζοντας κυρίως στη φιλία των δυο ηθοποιών και στην απίστευτη χημεία τους επί της σκηνής στα συνέδρια – υπάρχουν όμως και οι σκληροπυρηνικοί shippers που πιστεύουν ότι οι δυο τους έχουν κρυφή σχέση πίσω από τις κάμερες! 

Το ship είναι δημοφιλές στα social media, με το Cockles fandom να θεωρείται η κύρια δύναμη που έφτασε τους Jensen και Misha να κερδίσουν το Βραβείο Teen Choice Καλύτερης Χημείας το 2015.

Όπως συμβαίνει και με τους χαρακτήρες που υποδύονται στη σειρά, η ιδέα της έλλειψης ‘προσωπικού χώρου’ έχει περάσει και στην πραγματική ζωή, ως αστείο και για τους ηθοποιούς. Δείτε για παράδειγμα το ξεκαρδιστικό πάνελ τους από το Jibcon 2012:

Οι ίδιοι οι ηθοποιοί προωθούν το bromance τους συχνά, στέλνοντας το Cockles fandom σε φρενίτιδα με κάθε ποστ. Για παράδειγμα:

  • Το Νοέμβριο του 2013, ο Misha ανάρτησε ‘κατά λάθος’ στο Tumblr ένα ποστ με τον τίτλο “Η επική ιστορία αγάπης του Jensen Ackles και του Misha Collins” (δυστυχώς το ποστ έχει πια διαγραφεί).
  • Το Μάρτιο του 2015, ο Jensen ανάρτησε μια φωτογραφία με τους δυο τους αγκαλιασμένους να κοιτούν το ηλιοβασίλεμα κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος από τα γυρίσματα.
  • Τον Ιανουάριο του 2016, ο Jensen γύρισε ένα βίντεο για να γιορτάσει το βραβείο του στα People’s Choice με τη βοήθεια του Misha, ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος. [Δείτε το εδώ]
  • Στις 12 Φεβρουαρίου 2016, επίσης γνωστή και ως η ‘Μέρα που οι Cockles Έσπασαν το Ίντερνετ’, οι Jensen και Misha ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός δικτύου ψυχολογικής υποστήριξης για όσα μέλη της SPNFamily νοιώθουν ότι τη χρειάζονται, και ξεκίνησαν τη φιλανθρωπική τους καμπάνια You Are Not Alone με ένα livestreaming video το οποίο έδωσε μεγάλη χαρά στους απανταχού Cockles fans. [Δείτε το εδώ]

Οι shippers των J2 και των Cockles συχνά έχουν μεταξύ τους διαμάχες – γιατί όπως καταλαβαίνετε, ο καθένας θέλει τον Jensen για τον εαυτό του! (Ποιός δεν θα τον ήθελε; 😛 )


Άλλα ζευγαρώματα

Είναι αξιοπερίεργο ότι τα δυο (τέσσερα αν μετρήσεις και τα ζευγαρώματα των ηθοποιών) που είδαμε παραπάνω είναι τα δημοφιλέστερα ships του fandom του Supernatural και κανένα δεν είναι canon (και δεν φαίνεται ότι θα γίνουν ποτέ). Όμως, στη σειρά έχουν υπάρξει πραγματικά ζευγάρια που έχουν αξιοπρόσεκτο fanbase. Σας διάλεξα τα σημαντικότερα:

Dean/Jo (Chestervelle)

Η Jo Harvelle ξεκίνησε ως love interest για τον Dean, αλλά στην πορεία οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να μην ξεπεράσουν τα πλατωνικά όρια της σχέσης τους, κάτι που δεν κάθισε καλά με πολλούς φανς οι οποίοι ακόμη και σήμερα (6 σεζόν μετά τον θάνατο του χαρακτήρα της) πιστεύουν πως η Jo θα ήταν η ιδανική γυναίκα για τον Dean…

Σημείωση: Αν και συνήθως αναφέρεται στους Dean/Jo, το παρατσούκλι Chestervelle μπορεί να περιγράψει το ζευγάρωμα οποιωνδήποτε μελών των οικογενειών Winchester και Harvelle (πχ. Dean/Ellen, Sam/Jo, Sam/Ellen, John/Ellen, κα.).

Dean/Anna

Αυτό το ship έσκασε μύτη στο fandom από την πρώτη στιγμή που έκανε εμφάνιση η Anna στην 4η σεζόν. Η χημεία που είχε ο χαρακτήρας της με τον Dean ήταν καλή (και το ‘καυτό’ σεξάκι στο πίσω καθισμα της Impala δεν μας χάλασε καθόλου), αλλά την έφαγε ο Castiel. Η Anna πέθανε, ένα ship ναυάγησε κι εμείς θα μείνουμε με την απορία πως θα είχε εξελιχθεί η σειρά αν η Anna έμενε ως ο άγγελος-οδηγός των Winchesters, όπως ήταν και το αρχικό σχέδιο των σεναριογράφων…

Dean/Lisa

Θα μου επιτρέψετε να γίνω λίγο υποκειμενική εδώ, γιατί όταν άκουσα την ατάκα “όταν φαντάζομαι τον εαυτό μου ευτυχισμένο είναι μόνο με εσένα και το παιδί” εγώ έλιωσα στο πάτωμα και δεν νομίζω ότι έχω συνέλθει ακόμη, 6 χρόνια μετά. Η πιο ρομαντική ατάκα που έχει ειπωθεί ποτέ σε σειρά όπου ο έρωτας περνάει σε 15η σεναριακή μοίρα. Ο Dean και οι shippers είχαμε για (πολύ) λίγο από αυτό που επιθυμούσαμε πάντα: μια οικογένεια κι έναν έρωτα για τον Dean, αντίστοιχα. Ο τρόπος που χάσαμε -αμφότεροι- τα όνειρά μας ήταν κάτι λιγότερο από τραγωδία… *σνιφ*

Bobby/Ellen

Ένα ζευγάρι στο οποίο δεν είχε πάει κανενός το μυαλό μέχρι που έγινε -για λίγο- canon στην εναλλακτική πραγματικότητα του My Heart Will Go On κι όλοι συνειδητοποίησαν πόση χημεία έχουν μεταξύ τους οι δυο γηραιοί κυνηγοί και πόσο θα θέλαμε να τους δουμε έτσι για παραπάνω από ένα επεισόδια. Στη σειρά δεν είχαμε την τύχη, εκτός κι αν εκεί στον Παράδεισο που βρίσκονται και οι δυο το τρίβουν το πιπέρι στα κρυφά! 😛

Castiel/Meg (Megstiel)

Κι όμως, για κάποιους ο Castiel δεν ανήκει με τον Dean! (Τρελό, το ξέρω 😛 ) Υπάρχουν φανς που θεωρούσαν τη χημεία του Cas και της Meg συναρπαστική, δυστυχώς όμως και αυτό το ship ναυάγησε στην canon πλοκή με το θάνατο της δαιμόνισσας… (Ευτυχώς που έχουμε τα fanfics! 😉 )

Sam_Ruby 4x09 I Know What You Did Last Summer

Sam/Ruby 

Το ζευγάρωμα του μικρού Winchester με τη διπρόσωπη δαιμόνισσα σιπάρονταν από την 3η σεζόν (όταν την ερμήνευε ακόμη η Katie Cassidy), πολύ πριν γίνει canon στη σειρά. Είχαμε τις πρώτες υποψίες για την ερωτική σχέση τους στο 4×01 Lazarus Rising, όμως η επιβεβαίωση ήρθε στο 4×09 I Know What You Did Last Summer. Βέβαια, δεν τη λες και ακριβώς ερωτική τη σχέση τους, όπως εξηγεί και η Sera Gamble σε μια συνέντευξή της:

Έκανα άμεση αναφορά στο Monster’s Ball μέσα στο σενάριο. Αναρωτιόμασταν, “Ποιό είναι το χαμηλότερο σημείο που μπορεί να φτάσει ο Sam σε κατάσταση απελπισίας;” Γι’αυτό το να ακούω κάποιους να το αποκαλούν ερωτική σκηνή μου φαίνεται ξεκαρδιστικό. Είναι σαν να αυτοτραυματίζεσαι και να το αποκαλείς ‘ετοιμάζομαι για το χορό του σχολείου’.

Σε ένα αστείο γύρισμα της τύχης πάντως, οι δυο ηθοποιοί του συγκεκριμένου ship (ο Jared Padalecki και η Genevieve Cortese) ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν μετά τη γνωριμία τους στη σειρά. [Διαβάστε περισσότερα εδώ]


Όπως θα έχετε καταλάβει όμως από αυτό το αφιέρωμα, η φαντασία των φανς, σπάνια σταματάει στα πραγματικά ζευγάρια και δεν περιορίζεται από κοινοτυπίες του τύπου σενάριο ή λογική.  Γι’αυτό λοιπόν θα βρείτε ιστορίες με πρωταγωνιστές τα πιο παράξενα ζευγάρια που δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό σας ότι θα μπορούσαν να ταιριάξουν: 

Sam/Gabriel (Sabriel) 

Τα Sam/Gabriel slash-fics θέλουν μαζί τους χαρακτήρες του Sam Winchester και Αρχάγγελου Γαβριήλ (Trickster) σε μια ερωτική/σεξουαλική σχέση. Αυτό το ζευγάρωμα δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο το Wincest ή το Destiel, αλλά έχει σιγά-σιγά ριζώσει στο fandom. Παρά το ότι ο Γαβριήλ δεν έχει εμφανιστεί εδώ και αρκετές σεζόν στη σειρά, το Sabriel κερδίζει σε δημοτικότητα και έχει ξεπεράσει ζευγαρώματα όπως τα Sam/Ruby και Sam/Jess.

Sam/Kevin (Sevin)

Τα Sam/Kevin slash-fics βάζουν μαζί τους Sam Winchester και Kevin Tran σε μια ερωτική σχέση που δίνει έμφαση στον πνευματικό δεσμό μεταξύ των χαρακτήρων. Η διαφορά ύψους είναι επίσης κοινό θεματικό στοιχείο των ιστοριών αυτών.

Sam/Lucifer (Samifer)

Δεν θέλει και πολλή εξήγηση το συγκεκριμένο ship. Από τη στιγμή που εξέφρασε ο Εωσφόρος την επιθυμία να “μπει το σώμα του Sam” οι shippers οργίασαν. 

Mary/Anna

Οι fem-slash ιστορίες με πρωταγωνίστριες την άγγελο Anna και τη μητέρα των Winchesters ξεκίνησαν να εμφανίζονται μετά το 5×13 The Song Remains the Same, και λαμβάνουν χώρα συνήθως σε μια εναλλακτική πραγματικότητα όπου η Anna πάει πίσω στο χρόνο σε μια προσπάθεια να σταματήσει την Αποκάλυψη αλλά δεν προσπαθεί να σκοτώσει τους Winchesters για να το πετύχει αυτό, ή… τους σκοτώνει (για μεγαλύτερη αγωνία), αλλά έχει ταυτόχρονα και συναισθήματα για τη Mary, που σε κάποιες από τις ιστορίες είναι και αμοιβαία… 

Η προσθήκη του John στο εν λόγω ship είναι προαιρετική και δίνει ευκαιρία για ακόμα πιο πικάντικα fanfics! 😛

Adam/Samandriel (Adamandriel)

Κι αν νομίζατε ότι το προηγούμενο είναι το πιο περίεργο ζευγάρωμα που διαβάσατε σήμερα, σας έχω και ένα ακόμα πιο ξεκούδουνο, ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι δυο χαρακτηρες που το αποτελούν δεν έχουν καν συναντηθεί ποτέ στη σειρά! Πολλά Adam/Samandriel slash-fics επικεντρώνονται στο πως ο άγγελος έσωσε τον μικρό ετεροθαλή αδερφό των Winchesters από το Κλουβί του Εωσφόρου, όπως ο Castiel είχε σώσει τον Dean από την Κόλαση. Το ζευγάρωμα, που αναμενόμενα δεν έχει πολλούς υποστηρικτές, πρωτοεμφανίστηκε μετά το επεισόδιο 8×02, όπου είδαμε για πρώτη φορά τον Samandriel.

Holy Hellcastiel demon dean

Στα fanfics του fandom το προσωνύμιο Holy Hell (εναλλακτικά Holy Fucking Hell) έχει δοθεί στις ιστορίες που επικεντρώνονται στην ερωτική/σεξουαλική σχέση ενός αγγέλου με έναν δαίμονα. 

Αρχικά, το Holy Hell ήταν ένα εναλλακτικό παρατσούκλι για το Megstiel, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί και για το Destiel, σε ιστορίες που περιλαμβάνουν τον Castiel και τον Δαίμονα Dean.

Robdam

Τελειώνουμε και αυτό το μέρος του αφιερώματος με ένα ακόμα φανταστικό ζευγάρωμα υπαρκτών προσώπων. Το mashup παρατσούκλι Robdam έχει δοθεί στους (πρώην πια) σεναριογράφους του Supernatural, Robbie Thompson και Adam Glass για τους οποίους έχουν γραφτεί κάμποσα slash-fics. Το ζευγάρωμα έγινε δημοφιλές αφότου οι δυο σεναριογράφοι μπήκαν στο Twitter το 2013 και δεν μπορούσαν να κρύψουν το επικό bromance τους, που έδωσε τροφή στη φαντασία των φανς. 

Σημείωση: Φυσικά με όσα ανέφερα στο σημερινό αφιέρωμα δεν έξυσα ούτε καν την κορυφή του παγόβουνου. Τα ships που υπάρχουν ακόμη είναι άπειρα: Dean/Crowley, Bobby/Crowley, Charlie/Dorothy, John/Bobby, Lilith/Ruby και άλλα πολλά… Αν ενδιαφέρεστε να ψαχτείτε λίγο περισσότερο με τα ships του fandom μας (τώρα που σας έβαλα μέσα 😛 ), μπορείτε να ανατρέξετε στη σχετική σελίδα του SuperWikiόπου θα βρείτε μια λίστα με όλα τα ζευγαρώματα του Supernatural – κανονικά και fanmade. Για ακόμα μεγαλύτερο κάψιμο μπορείτε και να googlάρετε για crossover ships, όπου χαρακτήρες του Supernatural ζευγαρώνονται με χαρακτήρες από άλλες σειρές! Καλό ψάξιμο και τα λέμε στα σχόλια! 🙂


Ο Jim Beaver ξέρει τι γράφατε πέρσι το καλοκαίρι…

Αντί υστερόγραφου, θα κλείσω το σημερινό αφιέρωμα, με κάτι που έχει δηλώσει ο Jim Beaver:

Για να εξηγούμαστε, πιστεύω ότι το slash fiction είναι cool, και αν το Wincest είναι αυτό που γουστάρετε, μπράβο σε εσάς. Αλλά προσέξτε: η μυθοπλασία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η αληθινή ζωή.

Με άλλα λόγια, ο καθένας έχει το δικαίωμα να ‘σιπάρει’ ό,τι θέλει, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον κατακρίνει για αυτό. Αλλά μην περνάτε τις διαμάχες στην αληθινή ζωή. Με ακόμα πιο απλά λόγια, ό,τι κι αν σιπάρετε, όποια γνώμη και να έχετε για τα ships, είτε είναι θετική είτε είναι αρνητική, να την εκφράσετε με κοσμιότητα και σεβασμό προς τους υπόλοιπους.

10 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

10 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Joanna
Joanna
5 June 2016 18:52

Μπραβω αμαλια, πολυ πολυ πολυ ωραιο αρθρο!!!!

maria papadopoulou
maria papadopoulou
6 June 2016 01:03

Πολύ ωραίο άρθρο και πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός τέτοιου άρθρου, χρόνια σιπάρω destiel αλλά εδώ και δυο χρόνια διαπίστωσα ότι είναι περισσότερο Cockles παρά destiel, είναι αυτή η απίστευτη χημεία μεταξύ του Jensen και του Misha που βγαίνει στην οθόνη που είναι μοναδική. Ένα πράγμα εχω να συμπληρώσω το λεγόμενο “Shipping “είναι αρκετά διαδεδομένο φαινόμενο εδώ και αρκετά χρόνια και όλα αυτά που προκύπτουν από τους φαν όπως τα fanfiction ή fanart με αντίστοιχο περιεχόμενο γίνεται με κάθε σεβασμό προς τους χαρακτήρες και τους ηθοποιους και δεν υπάρχει λόγος κάποιοι να κατακρίνουν τους άλλους γιατί τους αρέσει να ασχολούνται με αυτό το πράγμα, εγώ προσωπικά το βλέπω το όλο θέμα αρκετά χαλαρά και είναι κάτι που μου φτιάχνει την διαθεσή όσο χάλια και να είμαι ψυχολογικά. Σας αφιερώνω μερικά από τα πιο αγαπημενα μου Cockles video https://www.youtube.com/watch?v=6RdWgDwyj9g https://www.youtube.com/watch?v=eF5kDrJBBYc https://www.youtube.com/watch?v=Jz8astKusaA

Sofia
Sofia
6 June 2016 04:48

Κοίτα συμφωνω με ότι λες αλλα υπάρχουν πολλοί shippers που κράζουν όσους δεν σιππάρουν και τους σεναριογράφους/ηθοποιούς ακόμα. Σίγουρα ειναι μικρό ποσοστο σε σχέση με όσους δεν προκαλούν άσχημα, αλλα συνηθως το “προβλημα” των non-shippers ειναι με αυτούς.

Castiel Lover
Castiel Lover
21 April 2017 00:47

Μα δεν γίνεται! Μία πολύ μεγάλη φιλία, δεν γίνεται εκφραστεί ερωτικά! Εϊναι σαν να ακυρώνουμε τις μεγάλες φιλίες και να τις εκφράζουμε μόνο ερωτικά. Λες και δεν υπάρχει αγάπη μόνο, αλλά και ταυτόχρονα έρωτας. Ξετρελένομαι με την χημεία αυτών των δύο χαρακτήρων, αλλά είναι άρρωστο κάποιοι να θέλουν όλοι να είναι ζευγάρια με όλους. Είναι κρίμα να θεωρούμε πως δεν υπάρχει τόσο μεγάλη φιλία. Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα βέβαια, απλά εκτιμώ πολύ τις απόψεις σου και βρήκα εσένα για να εκφράσω τις σκέψεις μου. Βασικά, λατρεύω τα σχόλιά σου, απλά είμαι αντίθετη με το ship.

Megstiel, όμως το υποστηρίζω με τρέλα!

SavvinaVvi
SavvinaVvi
6 June 2016 18:13

Τι ωραιο αρθρο ρε Αμαλια, πραγματικα μπραβο….! Ηταν οτι πρεπει για το διαλειμματακι μου απο το διαβασμα για την εξεταστικη ^_^
Αν και απο την πρωτη στιγμη σιπαρω το Destiel, οπως εχω πει και σε αλλο ποστ δε θα ηθελα να το δω στην οθονη… πιστευω ειναι καθαρα για εμας τους φανς που μας αρεσει, και τα υπεροχα fanatrs και fanfiction που γενναει ολο αυτο.
Τα μοναδικα σιπ που παντα ηθελα να δω στη σειρα (αλλα σιγα μη μου εκαναν τη χαρη) ειναι:
– Dean/Jo (πραγματικα δεν πιστευω πως υπηρχε ή θα υπαρξει αλλη πιο καταλληλη για εκεινον στη σειρα..),
– Megstiel (η χημεια τους ηταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ και η ατακα με τον πιτσαδορο θα μεινει στο αιωνα των αιωνων!!),
– Bobby/Jody (ειδικα μετα το φιλι που της εδωσε οταν ανακαλυψε το βοραξ πιστευα οτι θα γινει επιτελους κατι παραπανω, αλλα που…)
– Charlie/Kevin (οσο και να ξερω πως η Τσαρλι ειναι ομοφυλοφυλλη, αυτα τα δυο γλυκυτατα πλασματα παντα θα τα βλεπω πιο γουτσου μεταξυ τους….! Ειδικα δε μεταξυ των ηθοποιων, η Felicia και ο Osric εχουν κανει απισευτες καφριλες παρεα! )

Angelous
Angelous
4 July 2016 18:18

Δεν σιπαρω κανενα, αλλα ρε παιδια αυτος/αυτη που το ενωσε αυτο το βιντεο εκανε καταπληκτικη δουλεια πραγματικα με συνεπηρε και ομολογω συγκινηθηκα, πλεον ειναι στα αγαπημενα μου και το βλεπω μια φορα την μερα, enjoy https://www.youtube.com/watch?v=OYzP5vl_WjQ

maria papadopoulou
maria papadopoulou
6 July 2016 10:05
Reply to  Angelous

Από τα πιο αγαπημένα μου destiel video ever

Castiel Lover
Castiel Lover
6 March 2017 17:43
Reply to  Angelous

Εγώ λατρέυω κάθε video αυτού του τύπου!

Castiel Lover
Castiel Lover
21 April 2017 00:47

Ξεχάσατε Crowley-Dean!

Cleopatra
Cleopatra
18 September 2017 23:55

μπραβοοο <3

Latest

More Articles Like This