Αφιέρωμα: Party on guys! Χαρακτήρες χωρίς λόγια!

0
183

Αν είναι κάτι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε τους ήρωες του Supernatural είναι ότι ορισμένοι από αυτούς, αν και δεν είχαν τον πρώτο ρόλο, πρωταγωνίστησαν με τον ιδιαίτερο στυλ τους παρουσιάζοντας μια χιουμοριστική πλευρά στο κυνήγι του υπερφυσικού. Ας θυμηθούμε μερικούς από αυτούς…

GARTH FITZGERALD IV (seasons 7, 9)

Κι ενώ έχουμε συνηθίσει σε ατρόμητους κυνηγούς με σκληρό ύφος, εμφανίζεται μπροστά μας ο Γκαρθ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον αγαπησιάρικο κυνηγό που του άρεσαν τόσο πολύ οι αγκαλιές. Το θέμα είναι ότι δεν άρεσαν και πολύ στον Σαμ και στον Ντην, που άργησαν να αποδεχτούν τον περίεργο τύπο με το φιδίσιο κορμί και το baby face, που κάθε άλλο παρά κυνηγό του υπερφυσικού θύμιζε. Τραγελαφική σύμπτωση στη ζωή του; Είχε σπουδάσει οδοντιατρική και το πρώτο πλάσμα που σκότωσε ήταν η Tooth Fairy! Ωστόσο είχε κοινά με τον Ντην:  του άρεσε το αλκοόλ αν και δεν το σήκωνε ο οργανισμός του, αφού μεθούσε με ένα μπουκάλι μπύρας αλλά και με τον Σαμ: είχε σπουδάσει σε κολέγιο και του άρεσε να χάνεται στις σελίδες της λαϊκής παράδοσης και των τοπικών μύθων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την αγάπη του για τον Μπόμπυ Σίνγκερ, τον οποίο και «αντικατέστησε» μετά το θάνατο του πρώτου. Σύντομα, με τον ατακαδόρικο λόγο του (Sam: Have either of you ever heard of Thighslapper Ale?Garth: Is that a stripper or a beverage?) και το ιδιαίτερο, μοναδικό στυλ, που κυνηγούσε (Garth: Alright Jenny G, your ganking days are over. Youve been Garthed.), κέρδισε την αγκαλιά των αδερφών Winchester, που δεν του γύρισαν την πλάτη ακόμη κι όταν ανακάλυψαν πως από κυνηγός έγινε θήραμα, αφού μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο! Γιαυτό «Party on Garth!».

ASH (seasons 2,5)

Άλλος ένας μορφωμένος αλλά και ιδιότυπος κυνηγός, ο Ας, ήταν αυτό που κι ίδιος έλεγε «All business up front, party in the back». Φίλος και συγκάτοικος της Τζο και Έλεν Χαρβέλ, αυτοσυστήνεται στους Winchesters στο γνωστό μπαρ Roadhouse αφού τον ξύπνησαν από τον ύπνο του πάνω σε ένα τραπέζι μπιλιάρδου! Δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά με τους Winchesters (Dean: Youve got to be kidding me, this guys no genius, hes a Lynyrd Skynyrd roadie!) αλλά γρήγορα αποδείχτηκε ιδιοφυία στους υπολογιστές και πολύτιμη βοήθεια για τον εντοπισμό του κιτρινομάτη δαίμονα Αζάζελ. Και είναι πάντα πρόθυμος να τους βοηθήσει ακόμα κι όταν τον συναντούν στον Παράδεισο, στο δικό του Roadhouse μπαρ «Ash: You boys die more than anyone I have ever met.», τότε που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον άγγελο Ζαχαρία. Κυνηγάει γιατί έτσι γουστάρει, βοηθάει όσους αγαπάει.

RUFUS TURNER (seasons 3, 5-7, 11)

Και τώρα περνάμε στο…βαρύ πυροβολικό, τον Ρούφους, της ίδιας κλάσης με τον Μπόμπυ, με τον οποίο είχαν μια σχέση, όπου η αγάπη πολεμούσε να νικήσει την αντιπάθεια. Και τελικά, ο Μπόμπυ θα κόψει το νήμα της ζωής του, όταν όμως είχε καταληφθεί από το σκουλήκι Khan. Δεν θα τον έλεγες και τον πιο ευχάριστο και κοινωνικό άνθρωπο (Bobby: Were you ever nice? Rufus: 1985. Worst year of my life) στον κόσμο αλλά ας μην ξεχνάμε ότι αυτός μύησε τον Μπόμπυ στον κόσμο του υπερφυσικού. Ωστόσο δεν είχε και πολύ εμπιστοσύνη στο νέο αίμα των κυνηγών (Rufus to Dean: Dontlook manme. I am not your man), προτιμούσε την παραδοσιακή σχολή αν και στο τέλος παραδέχτηκε το έμφυτο ταλέντο των Winchester.

BECKY ROSEN (seasons 5,7)

Τι να πρωτοπείς για αυτό το πλάσμα; Σούπερ φαν των βιβλίων του Carver Edlund (Becky: I am your number one fan. You know, I’m Samlicker81.), επίδοξη συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, πρώην σύζυγος του Σαμ…Με τρελή φαντασία, με ένα ματάκι που γυαλίζει, ζητά απεγνωσμένα τον έρωτα μία στον Σαμ, με τον οποίο έχει φανερά εμμονή αλλά αργότερα στον Τσακ (Becky: I started dating Chuck. And everything was… amazing. But you left, and Chuck dumped me. I think I intimidated him with my vibrant sexuality.) Τα ερωτικά της σκιρτήματα φέρνουν σε αμηχανία τον Σαμ όταν την πρωτοσυναντάει (Sam: Becky, can you, uh, stop touching me?) ενώ η πρωτοβουλία της να οργανώσει ένα συνέδριο με θέμα τα Supernatural βιβλία, την οργή του Ντην. Πρέπει να παραδεχτούμε. όμως, πως ήταν η μόνη, που κατάφερε να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον Σαμ άσχετα αν χρησιμοποίησε ένα ξόρκι αγάπης για αυτό…Ξεχνάει κανείς τον ερωτοχτυπημένο Σαμ στο μήνα του Μέλητος τους; Και σαν ένα γνήσιο fangirl δεν σταματάει να υποστηρίζει την έκδοση των Supernatural βιβλίων παρά τις απειλές των Winchester (Sam: We have guns and well find you).

CUBIC (season 5)

Ροδαλό, στρουμπουλό χερουβείμ, που σκορπούσε τα βέλη του έρωτα στους ανθρώπους με bloody αποτελέσματα. Πόσο γλυκός αλλά και πόσο …γυμνός, «birthday suit», όπως τον αποκαλεί και ο Ντην! Και πόσο το χάρηκαν ο Κάστιελ, ο Σαμ και ο Ντην όταν τους πρόσφερε την ζεστή αγκαλιά του! (Castiel: This is… Their handshake. Dean: I don’t like it. Castiel: No one likes it.)

GHOSTFACERS (seasons 1, 3-5, 9)

Ατρόμητοι (;) κυνηγοί φαντασμάτων ο Harry και ο Ed (με μια μεγαλύτερη παρέα αρχικά) βρέθηκαν μοιραία στον δρόμο των Winchester καθώς ερευνούσαν στοιχειωμένα σπίτια για να συγκεντρώσουν υλικό για τη διαδικτυακή τους πλατφόρμα. Γιατί δεν είναι οι κλασσικοί κυνηγοί αλλά διαδικτυακοί ειδικοί στο κυνήγι των υπερφυσικών οντοτήτων αν και το κοινό τους μάλλον δεν ξεπερνούσε την εφηβική ηλικία… Όχι τόσο διάσημοι για την αντιληπτική τους ικανότητα κατάφερναν να βγάλουν εκτός εαυτού τον Σαμ και τον Ντην αρκετές φορές (Dean:There’s a box of salt in my duffel. Make a circle and get inside.Ed Zeddmore: [a long pause; Ed and Harry look confused] Get inside your duffel?Dean: The salt, you idiots!).

BALTHAZAR (season 6)

Άγγελος όχι με τα όλα του. Σαρκαστικός, παραδομένος στις ανθρώπινες απολαύσεις, μακριά από τα σύννεφα του Παραδείσου ζει ελεύθερος με σκοπό την προσωπική του …διασκέδαση (Balthazar: I am sorry boys, do I look like a manservant to you? No?No? Then quit ringing for me!). Έφτασε να αλλάξει την πορεία του παρελθόντος σώζοντας τον Τιτανικό, μόνο και μόνο γιατί μισούσε την αντίστοιχη ταινία αλλά και το γνωστό τραγούδι της Σελίν Ντιόν (Balthazar: Because that godawful song Celine Dion song made me want to smite myself)! Ξέρει ποιο είναι το σωστό αλλά για χάρη ενός καλού κρασιού ή μιας γυναικείας  συντροφιάς κάνει τα στραβά μάτια. Από αυτή την κατάσταση απόλυτης ηδονής θα τον βγάλουν βίαια οι Winchester ενώ ο Κάστιελ, που ο Βαλτάζαρ τον είχε ως πρότυπο, θα τον στείλει από εκεί που ήρθε…

RICHIE (season 3)

Ένας κυνηγός μα τι κυνηγός! Ως γνήσιος φίλος του Ντην έχει ιδιαίτερη σχέση με το ποτό και το γυναικείο φίλο (Richie: Oh, man. You should have seen the rack on this broad. Freakin’ tragedy when I had to gank her. Dean: Whoa, whoa. Wait. Who killed her? If I remember, your ass was toast until I showed up. Richie: Oh, I forgot what a comedian this guy was.) Χωρίς ιδιαίτερη διορατικότητα περισσότερο κινδυνεύει ο ίδιος να σκοτωθεί παρά όσοι προσπαθεί να σώσει από κάποιο υπερφυσικό ον. Τελικά θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι του Ντην. Το έφαγε το κεφάλι του από μια γοητευτική δαίμονα. Κρίμα!

DEMIAN-BARNES (season 5)

Σας παρουσιάζω το μοναδικό ζευγάρι, που πήρε σοβαρά το ρόλο του ως «Σαμ» και «Ντην» στο πρώτο συνέδριο Supernatural υπό την επίβλεψη της Becky Rosen! Βέβαια η σχέση τους δεν ήταν όπως των Winchester αδελφική αλλά …ερωτική. Λεπτομέρεια…Ο «Ντην» / Demian έχει το τιμόνι στη σχέση και κατά λάθος με τον «Σαμ»/ Barnes, βρίσκουν στοιχεία, που τελικά βοήθησαν τον Σαμ και τον Ντην σε ένα πραγματικό κυνήγι φαντασμάτων και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία! Demian: In real life, he sells stereo equipment. I fix copiers. Our lives suck. But Sam and Dean. To wake up every morning and save the world. To have a brother who would die for you. Well, who wouldn’t want that?

DOUG STOVER (seasons 11, 13)

Πώς μπλέκεται ένας τυπικός αστυνομικός με την γνωστή παρέα των κυνηγών; Συνεργάζεται με την Ντόνα σε υποθέσεις και μάλιστα  εκφράζει ιδιαίτερα αισθήματα για την γλυκιά Wayward sister.Αν και αυτό είναι κάτι που «πνίγει» την Ντόνα παρά την προτροπή του Σαμ και του Ντην να του δώσει μια ευκαιρία (Dean: Hey, it’s none of our business, but it looks like somebody might have a crush. Donna: I was born at night, Dean. Not last night. Sam: Whats the deal? He seems nice). Δεν θα τον πεις γοητευτικό αλλά σίγουρα προστατευτικό προς την ξανθιά αστυνομικό-κυνηγό, που φάνηκε πως δεν μπορεί χωρίς αυτόν αφού έκανε τα πάντα για να τον γιατρέψει όταν ένα βαμπίρ τον δαγκώνει. Δυστυχώς η σχέση τους δεν είχε το happy end, που ονειρευόταν, όταν η Ντόνα του αποκαλύπτει την δεύτερη επαγγελματική της ιδιότητα ως κυνηγός.

LEN FLETCHER (season 11)

Στρουμπουλούλης, γλυκούλης αλλά και ατυχούλης. Γιατί όποιος supernatural νύχτες περπατεί, λάσπες και Αμάρα πατεί. Κυνηγά να «φωτογραφίσει» φαντάσματα με ιδιαίτερη αδυναμία σε αυτό της Lizzie Borden, που τον κάνει άλλον έναν φαν εκτός του Σαμ (Len: It was Lizzies 155th birthday and I couldnt get Lizzies room so I stayed in the basement. For a couple days. Weeks! I wasn’t bothering anybody).  Μόνο που στο δρόμο του θα συναντήσει την σκοτεινή αδερφή του Θεού, που θα απορροφήσει την ψυχή του και θα τον οδηγήσει σε απόλυτη σύγχυση μεταμορφώνοντας τον σε robot puppet man.

GARY FRANKLE (season 5)

Φάνηκε ότι ο Σαμ εκτός από fangirls είχε και έναν άλλο φαν, που ταυτίστηκε τόσο πολύ μαζί του ώστε δανείστηκε για λίγο το σώμα του. Αυτό, βέβαια, προκάλεσε ένα δυνατό σοκ στον μικρό αδερφό Winchester, που ανακαλύπτει ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος στο σώμα ενός 17χρονου! Από την άλλη, ο Γκάρυ διασκέδαζε αρκετά ως Σαμ αλλά όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Gary / Sam: Well, then, it’s a new me. I mean, come on. Why shouldn’t I be happy? I’ve got a gun, I’m getting drunk, and I look like this. I don’t know. You ever feel like your whole future is being decided for you?  Ωστόσο όση εξυπνάδα είχε αλλά τόσο άσχετος ήταν με τους κινδύνους, που κρύβουν οι δοσοληψίες με δαίμονες, αφού αποκαλύπτεται ότι στόχος του ήταν ο επικηρυγμένος από τους δαίμονες Ντην. Στο τέλος, βέβαια, φαίνεται πως η βαρετή ίσως ζωή του είναι η καλύτερη επιλογή!

Προηγούμενο άρθροSupernatural Πλάσματα: Μονόκεροι (Unicorns)
Επόμενο άρθροSupernatural Battle Quiz #4 – Ειρήνη VS Σοφία
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια