Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Stories > Supernatural Πλάσματα : Πνεύματα/Φαντάσματα

Supernatural Πλάσματα : Πνεύματα/Φαντάσματα

21190_349712648458937_1135057959_n

Πνεύματα – Φαντάσματα

Το αλάτι είναι απωθητικό για τα φαντάσματα, δεν τα σκοτώνει αλλά τα καθυστερεί. Αν μυρίσεις όζον, σημαίνει πνεύμα!
Πώς σκοτώνονται. Βρίσκεις τον τάφο του, ξεθάβεις το πτώμα, το αλατίζεις και το καις! Καις όλα τα κόκαλα. Αν υπάρχει κάποιο όπλο εγκλήματος πρέπει να καταστραφεί και αυτό. Για να καταστραφεί ένα φάντασμα, πρέπει να κάψεις ότι έχει απομείνει από το σώμα του νεκρού π.χ. τα μαλλιά του ή ακόμα και το αίμα του.

Όταν ένα πνεύμα κατοικεί σε ένα σπίτι, μπορείς να ακούσεις γρατσουνίσματα στους τείχους, να δεις τα φώτα να τρεμοπαίζουν ή το νερό να τρέχει χωρίς λόγο.

Κάποια φαντάσματα μπορούν να καταστραφούν με τον εξής τρόπο : με ρίζα αγγελικής, λάδια βαν-βαν, χώμα από τον δρόμο και μερικά ακόμα μικροπράγματα. Τα υλικά αυτά, τα βάζεις ανάμεσα στους τείχους – βόρειες, ανατολικές, δυτικές, νότιες γωνίες.

Τα πνεύματα δεν είναι απαραιτήτως κακά.

Υπάρχουν πνεύματα-φαντάσματα που επαναλαμβάνουν παλιά εγκλήματα όπως π.χ. ο Ιπτάμενος Ολλανδός, το φημισμένο πλοίο.

Το ατόφιο σίδερο τα διώχνει.

Εκδικητικά πνεύματα. Δημιουργούνται από βίαιους θανάτους και έπειτα επιστρέφουν για κάποιο λόγο, συνήθως δυσάρεστο, όπως για εκδίκηση σε ανθρώπους που τα έβλαψαν. Μόλις τελειώσει, λογικά αναπαύεται.

Αγριαψιθιά. Είναι ένα φυτό που συσχετίζεται με τους νεκρούς, και συγκεκριμένα με αυτούς που δεν αναπαύτηκαν. Φυτρώνει στον τάφο τους.

Ένας παπάς μπορεί να αναπαύσει ένα πνεύμα.

Κάποια πνεύματα είναι σαν πληγωμένα ζώα, χαμένα. Όταν πονάνε εξαπολύουν επίθεση. Μπορεί να «κολλήσουν» σε ένα μέρος, επειδή υπάρχει κάποιο κομμάτι τους που τους κρατάει εκεί όπως π.χ. όταν αφήνουν κάτι πίσω τους ή όταν αφήνουν εκκρεμότητες. Μπορεί να είναι λόγοι εκδίκησης ή αγάπης ή μίσους. Ό,τι και να είναι, τους δεσμεύει τόσο πολύ που δεν μπορούν να φύγουν. Γι’αυτό και παγιδεύονται, στην ίδια τους την «θηλιά», επαναλαμβάνοντας την ίδια τραγωδία ξανά και ξανά.

Κάποια πνεύματα βλέπουν μόνο ό,τι θέλουν.

Το να επαναφέρεις ένα πνεύμα από τους νεκρούς με κάποια τελετή και να τους βάλεις να κάνουν φόνους για σένα, είναι σαν να παίζεις με την φωτιά. Με ένα λάθος μπορεί να στραφούν εναντίον σου.

Αν τα πνεύματα γίνουν αόρατα, μπορείς να τα δεις μέσα από κάμερα ή και από το κινητό σου. Το κινητό ή η κάμερα, μπορούν να συλλαμβάνουν συχνότητες που δεν μπορεί το ανθρώπινο μάτι.

Ένας άλλος τρόπος για να καταλάβεις ότι υπάρχει πνεύμα είναι ότι ίσως σταματήσει το ρολόι σου.

«Απόηχος θανάτου». Είναι μια μεταθανάτια χρονική παλινδρόμηση. Το φάντασμα ξαναζεί τις τελευταίες του στιγμές ξανά και ξανά. Συνήθως τις στιγμές στο μέρος στο οποίο σκοτώθηκε. Σπάνια μπορείς να σοκάρεις έναν απόηχο τόσο ώστε να βγει από το συνεχές. Γίνεται μόνο αν μιλήσεις στο κομμάτι του που είναι ακόμη άνθρωπος, αλλά συνήθως πρέπει να έχεις κάποιου είδος σχέσης με τον αποθανόντα. Αν οι απόηχοι είναι σε ένα μέρος, αυτό σημαίνει ότι και τα πτώματά των ανθρώπων είναι εκεί.

Το σύμβολο του Μάρτυρα.
Φαντάσματα – Μάρτυρες στο μεταφυσικό. Κανείς από αυτούς δεν πέθανε φυσιολογικά. Αυτά τα φαντάσματα αναγκάστηκαν να ζωντανέψουν, ξύπνησαν μες στην αγωνία και ήταν σαν κυνηγημένοι. Δεν ήταν λάθος τους, αλλά κάποιος τους σήκωσε με κάποιο τρόοπο. Όλα αυτά ισχύουν για φαντάσματα που πάνω τους έχουν το σύμβολο του Μάρτυρα. Τους αφήνει ένα σημάδι, μια μάρκα στις ψυχές τους. Όποιος το πετύχει αυτό, έχει μεγάλα σχέδια. Ονόμαζεται «το ξύπνημα των μαρτύρων» και μοιάζει με αρχαία προφητεία. Όλα αυτά όμως είναι σημάδι της Αποκάλυψης. Μπορείς όμως να στείλεις τους μάρτυρες στην «αιώνια ανάπαυση». Με ένα ξόρκι το οποίο γίνεται πάνω σε φωτιά και λές κάποια λόγια. Το ξύπνημα των μαρτύρων» είναι μία από τις 66 σφραγίδες για την Αποκάλυψη.

Ένα φάντασμα έχει την δυνατότητα να βλέπει τα υπόλοιπα. Τα αρχάρια φαντάσματα δεν μπορούν να καταλάβουν αμέσως τις δυνάμεις τους. 2 τρόποι υπάρχουν για να μετακινήσουν ένα αντικείμενο. Ο πρώτος, είναι να ηρεμήσουν. Ο δεύτερος είναι να χρησιμοποιήσουν εκρηκτικό θυμό και αγνή οργή αλλά για ένα αρχάριο φάντασμα είναι αδύνατον να παράγει. Η κατάσταση ενός φαντάσματος επιδεινώνεται σε διαφορετική κλίμακα, άλλοι πιο σύντομα και άλλοι πιο αργά. Τελικά όλα γίνονται χαμένα και εκδικητικά. Δε μένει τίποτα. Χάνουν την μνήμη τους.

Τα φαντάσματα κουράζονται και χάνουν την συγκέντρωσή τους με αποτέλεσμα να χάνουν τις δυνάμεις τους.

Ένα φάντασμα μπορεί να κατέχει έναν άνθρωπο όπως ο Δαίμονας. Ένας καθρέφτης δείχνει την πραγματική του μορφή όμως.

Το παρόν άρθρο ίσως αλλάξει/ανανεωθεί όσο κυλούν οι σεζόν και παίρνουμε πληροφορίες από τα επεισόδια για τα συγκεκριμένα τέρατα.

 

Share, fellow hunter!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr
Orestis
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με την σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης (JIBCON6) γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.
http://supernaturalgreece.gr/
  • Theo Gout

    Hey παίδες! Καλησπέρα.. Θα μπορούσε κάποιος να μου στείλει ένα βιντεάκι με την πιο γαμάτη σκηνή φαντάσματος από τη σειρά για μια εργασία που κάνω για τη σχολή μου; Με χρονικό όριο 5-15»;;;

Top