Αφιέρωμα Supernatural: Το ρίσκο της 10ης σεζόν

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Demon dean season 10 poster fan made

Η φίλης της σελίδα μας, Αμαλία, γράφει ένα πανέμορφο αφιέρωμα και μας λέει από την δικιά της σκοπιά πως ήταν η 9η σεζόν και τι περιμένει από την 10η σεζόν. Να θυμίσουμε ότι ο οποιοσδήποτε θέλει να γράψει ένα αφιέρωμα για τις 4 σειρές του site μας, μπορεί να το στείλει στο [email protected]

Το ρίσκο της 10ης σεζόν

By Amalia

Λίγες ημέρες πριν το κανάλι CW δημοσίευσε την επίσημη περίληψη της 10ης σεζόν (link εδώ) κι έστειλε το SPN fandom σε μια φρενίτιδα. Γενικά, πάντα μέσα στο καλοκαίρι όλα τα fandoms είναι σε υπερένταση (εκτός από του Sherlock που έχει πάθει πια ανοσία από το πολύ περίμενε). Ειδικά αν η αγαπημένη σου σειρά έχει τελειώσει με cliffhanger, τότε η προσμονή για τον Οκτώβριο είναι ακόμα πιο δύσκολη. Θα περίμενε κανείς ότι εμείς του Supernatural μετά από 9 σοκαριστικά cliffhangers και άλλες τόσες ψυχοφθόρες καλοκαιρινές παύσεις θα έπρεπε να είμαστε συνηθισμένοι πια. Κι όμως…

Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη. Ελάχιστες αξιομνημόνευτες στιγμές, και πολλά ανούσια fillers. Με πολλές, χαμένες, προσδοκίες και μια πικρή ελπίδα ότι «άντε, το επόμενο επεισόδιο θα είναι επικό» φτάσαμε 2-3 επεισόδια πριν το φινάλε για να πούμε ότι «κάτι γίνεται επιτέλους φέτος». Θυμάμαι πέρασα την περισσότερη ώρα παρακολουθώντας το 9×23 με μια αίσθηση φθίνοντος ενθουσιασμού. Το τελευταίο επεισόδιο φαινόταν ως το απόλυτα ταιριαστό -όσον αφορά το ρυθμό- κλείσιμο μιας χλιαρής σεζόν. Και ξαφνικά ήρθαν τα τελευταία 5 λεπτά! Ο Dean πεθαίνει (!) από τη Λεπίδα του Metatron (!) κι εκεί που είσαι ακόμα σε κατάσταση σοκ από το θάνατό του, ξυπνά ως δαίμονας!

Κάποιοι θα πουν ότι ήταν αναμενόμενο. Θα συμφωνήσω. Από τη στιγμή που έλαβε το Σημάδι του Κάιν, φαινόταν ότι κάπως έτσι θα καταλήξει. Κι όμως, αυτό δεν αλλοίωσε (για μένα τουλάχιστον) τη γεύση που άφησε το φινάλε. Διότι το τόσο σοκαριστικό δεν είναι ότι ο Dean είναι πια δαίμονας, αλλά το τι σημαίνει αυτό για τη σειρά από εδώ και πέρα. Ήρθαν τα πάνω κάτω. Κι όσο κι αν κάποιους από εσάς σας έχει απογοητεύσει η σειρά τα τελευταία χρόνια, πρέπει να παραδεχτείτε ότι η συγκεκριμένη σεναριακή ιδέα είναι συγκλονιστική!

 

Ποιο είναι το ρίσκο;

Κοιτάξτε λίγο αυτό το πρόσωπο.

Είναι το πρόσωπο μιας παλαίμαχης σειράς που συνειδητοποιεί ότι δεν της μένει πολύς χρόνος ακόμα και δεν έχει τίποτα να χάσει πια. Κάποιες φορές αυτή η συμπεριφορά γυρίζει μπούμερανγκ κι έχουμε αποτελέσματα τύπου Bloodlines, αλλά κάποιες άλλες φορές δίνει την ελευθερία στην σεναριογραφική ομάδα να αλλάξει ανεπιστρεπτί το τοπίο και να μεταμορφώσει (κυριολεκτικά) τους χαρακτήρες της.

Θεωρώ ότι όλες οι γκρίνιες μετά την 5η σεζόν για ανεπαρκή ανάπτυξη χαρακτήρων, ανούσιους θανάτους κύριων χαρακτήρων (βλ. Bobby, Kevin), μια παρέλαση μικρότερων ‘Αποκαλύψεων’, (τα ξέρετε, ας μην πολυλογώ), οφείλονται στην άρνηση ή/και ανικανότητα των σεναριογράφων να βγουν από την αφηγηματική κινούμενη άμμο που παγιδεύτηκαν μετά το περιβόητο φινάλε της 5ης σεζόν (που ήταν το φινάλε που είχε φανταστεί ο δημιουργός της σειράς Eric Kripke, και μπλα μπλα μπλα…), κρατώντας τους ρόλους των 2 αδερφών πάνω-κάτω σταθερούς: ο Dean είναι καλός κι ο Sam κακός (χονδρική γενίκευση, αλλά αν το καλοσκεφτείτε η δυναμική των 2 αδελφών ήταν πάντα αυτή). Επιτέλους λοιπόν τα τίναξαν όλα στον αέρα! Λίγοι δημιουργοί παίρνουν αυτό το ρίσκο, να επαναπροσδιορίσουν τη σειρά τους, και μένει να δούμε αν ο τωρινός showrunner Jeremy Carver θα τα καταφέρει στο τέλος…

Οι αλλαγές δεν είναι ποτέ εύκολες. H μεταβατική 9η σεζόν είχε (ας μην είμαι άδικη) κάποιες καλές στιγμές αλλά και αρκετά προβληματάκια. Πέρα από τα κάκιστα filler επεισόδια που επηρέασαν αισθητά την εικόνα της σεζόν, είχε άνευρο storyline. Ο Metatron άργησε ανεξήγητα να κάνει την κίνησή του. Ο θάνατος της Abaddon ήταν απογοητευτικός – όπως και γενικά η παρουσία της στη σεζόν και το δέος που *δεν* προκαλούσε ως -υποτίθεται- Big Bad της σεζόν. Ο Gadreel ήταν ενδιαφέρων χαρακτήρας αλλά πολύ αδέξια αναπτυγμένος, και με τον απότομο θάνατό του ναυάγησε οποιαδήποτε πιθανότητα σωστού κλεισίματος της ιστορίας του (ήταν δηλαδή ο Benny της 9ης σεζόν). Οι Winchesters πέρασαν *όλη* τη σεζόν μαλωμένοι, που, ακόμα και με την προϊστορία τους, είναι ρεκόρ. Και μέσα σε όλη αυτή τη μετριότητα, είχαμε κι ένα πολυδιαφημισμένο spin-off που ήταν -κατά γενική ομολογία- άθλιο.

Όμως, ξεχάστε τα όλα αυτά! Η 9η σεζόν ουσιαστικά είχε έναν και μοναδικό λόγο ύπαρξης: να μας φτάσει διαδικαστικά στη στιγμή που ο Dean ανοίγει τα μάτια του κι είναι μαύρα! Ο Dean είναι πια δαίμονας κι ο Jensen Ackles θα έχει την ευκαιρία να ακονίσει το ταλέντο του σε κάτι που δεν τον έχουμε συνηθίσει στη σειρά.

 

Τι περιμένουμε να δούμε στη 10η σεζόν

Μπαίνοντας στη 10η σεζόν οι ρόλοι των αδερφών έχουν αντιστραφεί τελείως: ο Dean είναι κακός (θεωρητικά τουλάχιστον) κι ο Sam θα πρέπει να τον σώσει, κάτι που δεν το έχει καταφέρει ποτέ πριν. Ίσως φέτος ο μικρός Winchester να καταφέρει να λυτρωθεί από την αποτυχία του να σώσει τον αδερφό του από την Κόλαση στην 3η σεζόν. Ευτυχώς έχει ήδη μάθει τον τρόπο να θεραπεύει δαίμονες, έτσι; Δεν ξέρουμε πως λειτουργούν οι Δοκιμασίες ή αν ο Sam μπορεί να τις πιάσει από εκεί που σταμάτησε, αλλά, θεωρητικά πάντα, προσπαθώντας να θεραπεύσει τον Dean θα ολοκληρώσει επιτέλους την 3η Δοκιμασία, και θα κλείσει τις Πύλες της Κόλασης. A, μπορεί να πεθάνει κιόλας, αλλά whatever, ας μη γελιόμαστε, το ξέρουμε από τώρα ότι θα θεραπεύσει τον Dean. Οι σεναριογράφοι δεν θα είχαν εισάγει μια ριζοσπαστική ιδέα σαν τη ‘θεραπεία δαιμόνων’ αν δεν ήταν να χρησιμοποιηθεί εκεί που πραγματικά χρειάζεται: για να σωθεί ένας Winchester!

Θα είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε πόσος από τον αληθινό εαυτό του Dean θα παραμείνει σε αυτό το νέο δαιμονικό σώμα. Στο τέλος του 9ου κύκλου, ακόμα και με τη δίψα για αίμα που του είχε προξενήσει το Σημάδι του Κάιν να χτυπάει κόκκινο, ο Dean μπορούσε να καταλάβει ότι άρχιζε να μεταμορφώνεται σε κάτι που δεν ήθελε. Στο μυαλό του, το μεγαλύτερο κρίμα του ήταν ότι βασάνισε ψυχές στην Κόλαση, όχι μόνο επειδή αυτή του η πράξη ήταν η πρώτη σφραγίδα για την απελευθέρωση του Εωσφόρου, αλλά ήταν το πρώτο βήμα για να γίνει δαίμονας – τα βασανιστήρια θα διέφθειραν την ψυχή του μέχρι να γίνει ο γνώριμος μαύρος καπνός. Στο μυαλό του, το χειρότερο πράγμα ήταν να γίνει αυτό που κυνηγάει (θυμηθείτε το -κατά λάθος- προφητικό επεισόδιο Dream a Little Dream of Me όπου στον εφιάλτη του ο Dean συναντά τον δαίμονα εαυτό του). Στην 4η σεζόν (όταν ο Sam ήταν στα πιο σκοτεινά του, πίνοντας δαιμονικό αίμα) ο Dean ήταν διατεθειμένος να αφήσει τον μικρό του αδερφό να πεθάνει, παρά να τον δει να μεταμορφώνεται σε τέρας. Αν αυτός ο καινούργιος Dean της 10ης σεζόν έχει την παραμικρή ιδέα ποιος ήταν πριν και τι πίστευε, τότε ο Crowley δεν πρόκειται να έχει το όπλο μαζικής καταστροφής που σίγουρα περίμενε ότι θα έχει δίπλα του στο μέλλον, όταν έβγαζε εκείνο το λογίδριο στο νεκροκρέβατο του Dean. Αν όμως ο Dean, δεν έχει καμία σχέση με τον άνθρωπο που ήταν κάποτε, τότε ο Sam θα έχει πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά του…

demon dean season 3

Για τα αδέρφια λοιπόν το storyline της ερχόμενης σεζόν είναι μέσες-άκρες ξεκάθαρο. Όμως, το τι θα γίνει με τον Castiel τώρα που οι αγγελικές του μπαταρίες τελειώνουν είναι αχαρτογράφητη περιοχή. Μπορεί η ιστορία του να μην έχει τόσο ενδιαφέρον, συγκρινόμενη με αυτή των Winchesters, αλλά σίγουρα υπάρχει μια κάποια αγωνία και για τον fan-favourite άγγελο του Supernatural. Ο Παράδεισος είναι *πάλι* χωρίς αρχηγό και λογικά ο στρατός των αγγέλων θα είναι παραπάνω από συνεπαρμένος με την νίκη του Castiel επί του Metatron και θα είναι διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν σαν τα καλά ανεγκέφαλα στρατιωτάκια που είναι. Ελπίζω μόνο οι σεναριογράφοι να έχουν την κοινή λογική να συμμαζέψουν λίγο το αγγελικό συνονθύλευμα, γιατί κούρασε, και μαζί τους έχει κουράσει και ο Castiel. Και με την επικότητα -όπως διαφαίνεται- του φετινού storyline των Winchesters, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο Cas να καταντήσει ένας κουραστικός κομπάρσος, που βρίσκεται επί της οθόνης μόνο και μόνο επειδή ο Misha Collins που τον υποδύεται είναι τόσο αγαπητός στο κοινό.

Από τα υπόλοιπα storylines που περιμένουμε να δούμε του χρόνου, είναι τι θα γίνει με τον Metatron(καλά δεν καιγόμαστε κιόλας, ασ’ τον να σαπίσει εκεί που του αξίζει) – από τη στιγμή που ο Castiel διάλεξε να τον φυλακίσει αντί να τον σκοτώσει, σίγουρα ο πιο douchebag άγγελος που πάτησε το πόδι του στη σειρά θα επιστρέψει. Ελπίζω μόνο να μην τον βάλουν σε κάνα μονοπάτι εξιλέωσης και συγχώρεσης, γιατί θα ξενερώσω.

Το storyline που περιμένω με ανυπομονησία να δω που θα πάει είναι αυτό του γιου του Crowley, Gavin, oοποίος για κάποιο λόγο πιστεύω ότι θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στην ερχόμενη σεζόν, απλά σε αυτή τη φάση μόνο θεωρίες μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε διαβάσει και κάποια spoilers για κάποιους νέους γυναικείους χαρακτήρες που θα εισαχθούν στη σειρά (link εδώ), η μια εκ των οποίων φαίνεται να έχει κάποια σχέση με Gavin/Crowley. Βέβαια, με το ποσοστό θνησιμότητας που έχουν οι γυναίκες στο σύμπαν του Supernatural(κάπου κοντά στο 99%) θα έλεγα να μην δένεστε και πολύ!

Ακόμα δεν ξέρουμε αν η 10η σεζόν θα είναι και η τελευταία του Supernatural. Προσωπικά, η σειρά δεν με έχει κουράσει για να θέλω να τελειώσει. Παρόλα αυτά, αν είναι να είναι αυτή η τελευταία ιστορία που θα μας πει η σειρά μας, έχω να ομολογήσω ότι δεν θα μπορούσαν να κλείσουν με καλύτερο storyline: ο Big Bad της σεζόν να είναι ένας από τους Winchesters!

 

Το ρεκόρ του Supernatural

Κλείνοντας, θα ήθελα σταματήσουμε λίγο και να συνειδητοποιήσουμε που βρίσκεται η σειρά. 10 χρόνια. 200+ επεισόδια. Το ξέρατε ότι αυτό το ρεκόρ ούτε καν το έχει φτάσει οποιαδήποτε άλλη fantasy σειρά στην τηλεοπτική ιστορία; (Την αμερικάνικη, έτσι; Γιατί αλλιώς θα πέσουν οι Whovians να με φάνε!) Μόνο δυο sci-fi (εγώ προσωπικά το ξεχωρίζω από το fantasy) σειρές έχουν φτάσει τις 10 σεζόν: το StargateSG-1 (που έβγαλε και 2-3 επιτυχημένα spin-offs) για το οποίο δεν έχει και πολύ νόημα να συζητάμε γιατί ανήκει σε μια άλλη δεκαετία τηλεόρασης (είχε τελειώσει πριν καν το SPN ολοκληρώσει τον 2ο κύκλο του), και το πιο πρόσφατο Smallville, το οποίο κατέρριψε το ρεκόρ του Stargate SG-1 ως η μακροβιότερη sci-fi τηλεοπτική σειρά. Το Smallville τα κατάφερε τόσο καλά (κι όταν λέω «καλά» δεν εννοώ την ποιότητα ούτε κατά διάνοια) γιατί είχε τις ‘πλάτες’ του πιο αναγνωρίσιμου comic-book υπερήρωα. Τότε πως μια non-franchise υπερφυσική σειρά ενός μικρού αμερικάνικου καναλιού ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε στο σημείο να απειλεί το ρεκόρ του Smallville ως η μακροβιότερη genre σειρά; Πρέπει να είχε κάτι παραπάνω για να δημιουργήσει ένα τόσο πιστό fandom και να καταφέρει να μείνει ζωντανή για μια ολόκληρη δεκαετία. Προφανώς και είχε! Και για να προλάβω τους κακεντρεχείς, είναι κάτι πέρα από το προφανές (δηλαδή το -γελοιωδώς- όμορφο καστ, σήμα-κατατεθέν του καναλιού CW). Αυτό που είχε (και έχει) είναι ουσία πέρα από την -όμορφη- επιφάνεια. Γιατί ακόμη κι οι χειρότερες στιγμές της 9ης σεζόν του Supernatural ούτε καν συγκρίνονται με τις καλύτερες στιγμές του Smallville, ούτε ερμηνευτικά, ούτε σκηνοθετικά, ούτε φυσικά σεναριακά. Γιατί πολύ απλά το Supernatural είναι μια σειρά που στη 10η σεζόν της καταφέρνει ακόμα να δημιουργεί καινούργια πράγματα. Ξέρετε εσείς πολλές σειρές εκεί έξω (fantasy και μη) που ξεκινώντας τη 10η σεζόν έχουν να σας προσφέρουν κάτι τόσο φρέσκο και ενδιαφέρον όσο μας υπόσχεται φέτος το Supernatural; Ειλικρινά, αν μου βρείτε κάποια θα έχετε τον αιώνιο σεβασμό μου… Και δεν μιλάω τώρα σαν μια τρελαμένη fangirl που βλέπει τη σειρά για το όμορφο προσωπάκι του Jensen Ackles ή τις πλεξούδες του Jared Padalecki ή τις εκκεντρικές onlineπαλαβομάρες του Misha Collins, και χάφτει ότι της σερβίρουν οι σεναριογράφοι. Μιλάω ως μια πιστή φαν, που έχει διαλέξει αυτή τη σειρά για την ιστορία που λέει, την έχει σαν τηλεοπτική συντροφιά 9 χρόνια τώρα και την έχει αγαπήσει – με τα καλά της και τα κακά της…

36 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

36 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Sawyer Orestis
9 years ago

Καταπληκτικό άρθρο, πανέμορφο. Στα περισσότερα συμφωνώ για να πω την αλήθεια. Στο μόνο θέμα που διαφωνώ είναι σε αυτό με την 9η σεζόν. Μέχρι και το 9×11 νομίζω ήταν από τις καλύτερες σεζόν της σειράς. Εκεί που μας χάλασε η σειρά ήταν στα αυτοτελή του κομμάτια και ξενερώσαμε πλήρως. Απαγορεύεται να υπάρχουν επεισόδια όπως το 9×12 π.χ. Επίσης συμφωνώ στο θέμα Μπένυ – Γκαντριήλ. Έχεις που έχεις λίγους χαρακτήρες για τη σειρά, ε μην τους σκοτώνεις και όλους δεν υπάρχει λόγος.

Εντύπωση μου κάνει για το ότι δεν πέθανε ο Μέτατρον.

Amalia
Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
9 years ago

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια! 🙂

Απο τα πρώτα 11 εμένα μου άρεσαν 3-4 το πολύ… Αλλά όντως μετά το 12ο χάλασε πολύ η εικόνα της σεζόν…

Για το Μέτατρον έχω έναν τρομερό φόβο οτι στην 10η θα τον βάλουν να μετανοήσει. Εκεί θα ξενερώσω άγρια! Ή μπορεί να έχει τον τρόπο να σώσει τον Dean ή τον Cas? Σίγουρα πάντως έμεινε ζωντανός για κάποιο σεναριακό σκοπό…

Sawyer Orestis
Reply to  Amalia
9 years ago

Εύχομαι πως όχι. Αυτός δεν γίνεται να γίνει “καλός” οτι κ να γινει. Θεωρώ λάθος να τον κράτησαν για αυτό το σκοπό. Αλλά σίγουρα κάτι έχουν στο μυαλό τους για τον Μέτατρον, κάτι σκαρώνει..

Diana Ptkrdz Ptkrdz
Diana Ptkrdz Ptkrdz
9 years ago

ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ Ο ΚΑΣΤΙΕΛ?ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ?ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΑΤΕ?!!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΛ!!!

Sawyer Orestis
Reply to  Diana Ptkrdz Ptkrdz
9 years ago

Πρώτα απ’όλα ηρεμία..

Εγώ κατά ένα τρόπο θα συμφωνήσω με το άρθρο που δεν εννοεί αυτό που κατάλαβες όμως. Δεν κούρασε ο Κας, αλλά ο τρόπος που του δίνουν το σενάριο. Όντως δεν έχει δυνατό στόρι πλέον όπως φαίνεται. Εκτός αν έχουν κάτι στο μυαλό τους που δεν το έχουμε καταλάβει εμείς και το εύχομαι. Από τότε που ξαναέγινε άγγελος (9χ09) ούτε εγώ θεωρώ ότι έχει να δώσει κάτι φοβερό στη σειρά. Το σημάδι του Κάιν ήταν το τοπ στη σεζόν όχι ο Κας όσο κι αν τον αγαπάμε

Diana Ptkrdz Ptkrdz
Diana Ptkrdz Ptkrdz
Reply to  Sawyer Orestis
9 years ago

κοιτα…επειδη εμενα ειναι ο αγαπημενος μου χαρακτηρας τιποτα απο οσα λεει και κανει δε μου φαινονται βαρετα..ουτε οτι θυσιασε ολοκληρο στρατο για τον Ντιν ουτε ποσο καλοκαγαθος αποδειχτηκε ..πραγματι το σημαδι του καιν ηταν το τοπ ,ενω το αλλο οτι τον κραουλι ξαφνικα τον ψαχνεις σε καθε επεισοδιο που το πας?…αλλα νομιζω οτι ο Κας δε μπορει να λειψει απο καμια σεζον και ποτε δε κανει καποιον να βαριεται με τον χαρακτηρα και το συνεχες ανανεωμενο στορι του…φετος μπορει να μη ηταν ο απολυτος πρωταγωνιστης αλλα ποτε δε ξερεις τι σου ετοιμαζει η ιστορια οπως ειχε πει και ο Σοπεναουερ..;)

Sawyer Orestis
Reply to  Diana Ptkrdz Ptkrdz
9 years ago

Συμφωνώ ότι θα λείψει ο Κας αν φύγει (7η σεζόν), αλλά θέλει πιο δυνατό στόρι. Μου άρεσε πολύ που ήταν άνθρωπος αλλά ψιλοβαρέθηκα να τον βλέπω συνέχεια ως “ηγέτη” με τον x,y τρόπο σε κάθε σεζόν. 🙂

Diana Ptkrdz Ptkrdz
Diana Ptkrdz Ptkrdz
Reply to  Sawyer Orestis
9 years ago

egw pali otan htan an8rwpos me ksenerwne…emena me elkei to gegonos oti para thn dynamikh kai dynath fysh tou einai panta kalos kai triseygenos…kala de to syzhtw gia thn 7h sezon…htan epoxh pou to eblepa me filous kai apo th xara agkaliasthkame otan ton eidame…koita oi senariografoi apodeiknyoyn se ka8e periptwsh oti de ksemenoun apo idees..8a doyme..;)

Amalia
Amalia
Reply to  Diana Ptkrdz Ptkrdz
9 years ago

Προφανώς και δεν είπα αυτό που κατάλαβες στο άρθρο. Κι εμένα ο Κας είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας. Γι’αυτό και ήμουν τόσο αυστηρή. Γιατί ένοιωσα φέτος να παραγκωνίζεται αρκετά. Δεν θα ήθελα με τίποτα να φύγει! Αυτο που εννοώ είναι οτι το storyline των αγγέλων με έχει κουράσει αφάνταστα και αυτο επηρεάζει και τον Κας σαν χαρακτήρα στη σειρά.

Diana Ptkrdz Ptkrdz
Diana Ptkrdz Ptkrdz
Reply to  Amalia
9 years ago

soz re sy tote an einai apla eida toso kala logia gia tous allous kai ksafnika ayto ..ksereis..symfwnw giayto dld fetos de mou exei meinei kai poly alla panta perimenoume ta kalytera!! 😉

Amalia
Amalia
Reply to  Diana Ptkrdz Ptkrdz
9 years ago

Καλά λόγια για τους άλλους; Μα εγώ την χαντάκωσα την 9η σεζόν στο άρθρο! χαχα Γενικά, αν και πολλοί δεν συμφωνούν μαζί μου, εγώ την θεωρώ την πιο αδύναμη σεζόν μέχρι τώρα και αντικειμενικά ο Castiel δεν είχε δυνατό storyline φέτος. Αυτό όμως προφανώς και δεν σημαίνει οτι θέλω να πάρει πόδι! Απλά πρέπει οι σεναριογράφοι να του γράψουν μια καλύτερη ιστορία για τη συνέχεια, γιατι φοβάμαι οτι ΘΑ γίνει κομπάρσος…

Diana Ptkrdz Ptkrdz
Diana Ptkrdz Ptkrdz
Reply to  Amalia
9 years ago

καλα μακρια απο εμας οχι και κομπαρσος…η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!η αληθεια ειναι στη 9η το καρδιοχτυπι σταματησε να υπαρχει..ξερεις η αγωνια των αλλω κυκλων και ιδιως του 5ου που θεωρω τον καλυτερο!!ας ελπισουμε για τον καλυτερο..αα και χαιρ0μαι που επιτελους βρισκω ενα ατομο να μη εχει αγαπημενο εναν απο τα αδερφια αλλα τον Κας~! 😉 καλη συνεχεια!

Amalia
Amalia
Reply to  Diana Ptkrdz Ptkrdz
9 years ago

Το κομπάρσος που σε φρίκαρε είναι τρόπος του λέγειν. Είναι γεγονός οτι του Κας δεν του έχει δωθεί κανα δυνατό storyline απο τότε που επέστρεψε στην 7η σεζόν (το επεισόδιο της επιστροφής μου άρεσε, αλλά απο εκεί και πέρα τίποτα φοβερό). Κάτι πήγε να γίνει πέρσι που τον διπλάρωσε ο Μέτατρον για να του κλεψει τη Χάρη, αλλά φέτος που ήταν άνθρωπος δεν μου άρεσε καθόλου. Και στο 2ο μισό ένοιωσα οτι σε κάποια σημεία απλά επαναλαμβανόταν η ιστορία που είχε στην 6η σεζόν (να ηγηθεί των αγγέλων για να σώσει τον Παράδεισο). Όσο κι αν τον συμπαθώ σαν χαρακτήρα και δεν θα ήθελα να φύγει, σε σχέση με των Winchesters, η ιστορία του Κας χωλένει. Πόσω μάλλον όταν περιτριγυρίζεται απο βαρετούς αγγέλους, και τον παίρνουν στο λαιμό τους. Γι’αυτό είπα να κάνουν κάτι οι σεναριογράφοι να μαζέψουν την ιστορία των αγγέλων και να βάλουν των Κας να κάνει κάτι άλλο πιο δυναμικό.

Ας ελπίσουμε στην 10η σεζόν, λοιπόν! 🙂

Diana Ptkrdz Ptkrdz
Diana Ptkrdz Ptkrdz
Reply to  Amalia
9 years ago

😉 Aς Ελπισουμε!! 🙂

Maria T
Maria T
9 years ago

Para polu wraio arthro kai sumfwnw..Bravo :).. Suginithika me to teleutaio kommati,tin istoria pou exei grapsei to Supernatural…Sunexizoume akathektoi 🙂

Amalia
Amalia
Reply to  Maria T
9 years ago

Ευχαριστώ! 🙂

Μόνο εμείς του fandom εκτιμούμε το που έχει φτάσει το Supernatural και το τί σημαίνει αυτό. Είναι κρίμα που επειδή είναι υπερφυσική σειρά (δλδ είδος για συγκεκριμένο κοινό) δεν έχει πιο ευρεία αναγνώριση και εκτίμηση. Γιατί και δυνατή ιστορία έχει, και ολοκληρωμένους χαρακτήρες, και (πολύ) χιούμορ!

Maria T
Maria T
Reply to  Amalia
9 years ago

Ennoeite auto! Ase pou oi perissoteroi periorizontai mono sto uperfusiko stoixio tis seiras..me apotelesma na min mporoun na anagnwrisoun to poso olokliromenoi xaraktires,opws eipes k esu,parousiazontai,to poso dunatous sunaisthimatikous desmous mas parousiazei k posa akoma pragmata mas didaskei pisw apo tin kathe istoria.. 😉

Amalia
Amalia
Reply to  Maria T
9 years ago

Ακριβώς! Λένε “μμμ, δαίμονες και μαλακίες!” Αυτοί χάνουν όμως! 😛

Maria T
Maria T
Reply to  Amalia
9 years ago

xaxaxaxxax pragmatika :p as tous afisoume loipon na perniounte gia pio eksupnoi…emeis kseroume 😉

Dimitris St
Dimitris St
9 years ago

Καταπληκτικό άρθρο….Πιστεύω πως η 9η σεζόν ήταν καλή,αν εξαιρέσουμε τα fillers…Η 10η πάντως,τελευταιά ή όχι,αναμένεται καλύτερη και επική…!!!

Amalia
Amalia
Reply to  Dimitris St
9 years ago

Αυτό ήταν το κακό με την 9η, οτι δεν μπορείς να εξαιρέσεις τα fillers γιατι ήταν πολλά και άθλια! Και χάλασαν την εικόνα όλης της σεζόν! Το μοναδικό που βλεπόταν ήταν το Dog Dean Afternoon, κι αυτό γιατι ο Dean ήταν ξεκαρδιστικός ως σκύλος! Ο villain του επεισοδίου ήταν απαράδεκτος!

Η 10η όντως αναμένεται επική! Αντε ακόμα να έρθει ο Οκτώβριος;; 😛

Dimitris St
Dimitris St
Reply to  Amalia
9 years ago

Δεν περνάνε οι μέρες!!!

G4F
G4F
9 years ago

Δεν έχω διαβάσει ποτέ μου πιο ωραίο αφιέρωμα για το Supernatural. Απίστευτα καλό. Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο τέλεια γραμμένο είναι. Χίλια μπράβο!

Amalia
Amalia
Reply to  G4F
9 years ago

Ευχαριστώ πολύ! Με κάνετε και κοκκινίζω! 🙂 😛

TheDoctor
TheDoctor
9 years ago

Πολύ ωραίο άρθρο και αντικειμενικο (όσο θα μπορούσε να ειναι) Συμφωνώ με πολλά από τα παραπάνω, ιδιαίτερα ο απόγοητευτικός θάνατος της abaddon. Κατά τη γνώμη μου, τα πιο καλά επεισόδια ήταν τα τελευταία κ αυτά με τον Crowley. Γενικά, όσο και να μην θελουμε μερικοί να το παραδεχτούμε, επειδή η σειρά για μας είναι “θρησκεια”, έχει αποδυναμώσει πολύ κ λογικό είναι 9η σεζόν.

Amalia
Amalia
Reply to  TheDoctor
9 years ago

Για την αντικειμενικότητα που λες το προσπάθησα αλλά πρακτικά όταν παρακολουθείς μια σειρά είναι καθαρά θέμα γούστου, οπότε η υποκειμενικότητα σε κάποια σημεία είναι αναπόφευκτη. Αυτο δεν σημαίνει όμως οτι δεν δέχομαι αν κάποιος άλλος έχει κάποια αντίθετη άποψη. Ίσα ίσα περιμένω να την ακούσω και να γίνει διάλογος! Αλοίμονο αν συμφωνούσαμε όλοι με όλα! Where’s the fun in that? 🙂

Αυτό που λες για την αποδυνάμωση της σειράς συμφωνώ απόλυτα. Είναι όμως φυσιολογικό μετά απο 9 χρόνια. Αλλά όπως γράφω και στο άρθρο, ακόμα και στα χειρότερά του, το Supernatural είναι πολύ καλύτερο από άλλες σειρές του είδους, που δεν έχουν φτάσει καν τις σεζόν που έχει φτάσει η σειρά μας! (πχ. το Vampire Diaries σέρνεται από πέρσι, το Once Upon A Time είναι για κλάματα, το True Blood έχει καταντήσει γραφικό…)

TheDoctor
TheDoctor
Reply to  Amalia
9 years ago

Vampire diaries και true blood δεν έχω δει ούτε trailer :P. Οπότε δεν έχω άποψη. OUAT είχα δει τη πρώτη σεζόν κ λίγο από την δεύτερη νομίζω και μου είχε αρέσει. Παρ’ολο που είναι fantasy και τα τρια(VD, TB, SPN) τα δύο πρώτα είναι και romance και για αυτό πιστεύω αλλάζει ολοκληρωτικά ο τόνος και το ύφος τους. Μοιάζουν με teen series. Το άρθρο σου ήταν πολύ αντικειμενικο όπως είπα κ γω κ συ όσο αυτό ήταν δυνατόν. Επειδή μας αρέσει κάτι δε σημαίνει οτι μας δείξουν είναι τέλειο. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να εξιδανικευουν όλα τα επεισόδια κ όλες τις σεζόν. Μια σειρά 9 χρονών δεν έχει την ίδια δυναμική. Σίγουρα το spn φαίνεται να αντέχει και ότι έχει αρκετά να δώσει ακόμα. Η δική μου μεγαλύτερη ξενερα(ναι, είναι η πιο κατάλληλη λεξη) είναι που μας πορωνουν χωρίς λόγο. Αναφέρομαι στο τέλος 7ης σεζόν που ο Dean πάει στο καθαρτηριο και λέω πω αυτό θα είναι τέλειο και μετά όλη η ιστορία μου φάνηκε απίστευτη βαρετη(βλ.benny). Και γενικά έπειτα από αυτό υπήρχαν πολλές φορές που ένιωσα έτσι και για αυτό φοβάμαι μη συμβεί το ίδιο, τώρα που με πόρωσαν με το φινάλε. Επίσης, πιστεύω έπραξαν σωστά που ενώ τους σκότωσαν όλους(ακόμα κλαίω τον Bobby) κράτησαν τον Cas και τον Crowley. Εγώ φέτος για αυτούς το έβλεπα γιατί η κλάψα μεταξύ Dean και Sam με κούρασε απίστευτα. Και αυτό νομίζω δεν το ανέφερες στο άρθρο ή κάνω λάθος; Μόνο εγώ δεν το αντέχω άλλο ρε παιδιά;

Amalia
Amalia
Reply to  TheDoctor
9 years ago

Το ανέφερα αλλά δεν το σχολίασα. Ναι, με ξένισε που φέτος τα αδέρφια ήταν ΟΛΗ τη σεζόν τσακωμένοι (συνήθως τα φτιάχνανε εκεί midseason, φέτος συμφιλιωθήκαν 3 λεπτά πριν το τέλος!). Ήταν βαρετό, αλλά επειδή γενικά ήταν βαρετή σεζόν για μένα αυτό ηταν το λιγότερο που με πείραξε…

Εγώ θεωρώ κακό που τους έχουν σκοτώσει όλους γιατί έτσι αναγκαστικά ασχολούνται με 3-4 άτομα μόνο (τους 2 Winchesters κυρίως, τον Cas, άντε και με τον Crowley απο φέτος). Και πόσες πρωτότυπες καταστάσεις να δημιουργήσεις με τόσα λίγα άτομα τόσες πολλές σεζόν; Γι’αυτο βλέπουμε τα αδέρφια συνέχεια να τσακώνονται και να τα βρίσκουν (νισάφι πια). Εγώ θεωρώ οτι έπρεπε να μεγαλώσουν το καστ με κάποιο τρόπο για να υπάρχει ποικιλία – και δεν εννοώ εισάγουμε έναν χαρακτήρα για να βοηθήσει στην πλοκή και μετά τον σκοτώνουμε άρον άρον (βλ. Benny και Gadreel), εννοώ εισάγουμε έναν νέο χαρακτήρα και τον κρατάμε κοντά (κι όχι στο Οζ) γιατι είναι γαμάτος (Charlie) και ΔΕΝ τον μεταμορφώνουμε σε λυκάνθρωπο (Garth).

Κι άφησα για το τέλος τη μεγαλύτερη αλήθεια που είπες! Μας πορώνουν με τα φινάλε και μετά απο τηγανίτα τίποτα… Το ένοιωσα και με την αρχή της 8ης αυτό (βέβαια μετά έφτιαξε όταν εισήγαγαν τους Men of Letters και τις 3 Δοκιμασίες) αλλά και φέτος πολύ έντονα! Και όλα τα σποιλερς που κυκλοφορούν δεν βοηθάνε την κατάσταση. Χάνεις οποιαδήποτε αίσθηση έκπληξης και προσμονής…

TheDoctor
TheDoctor
Reply to  Amalia
9 years ago

Για αυτό κ γω αποφεύγω τα spoilers όπως ο Dean τις σαλάτες 😛 Η Charlie είναι και δική μου αγάπημενη! Όταν έκαναν τον Garth λυκάνθρωπο ήθελα να χτυπήσω το λαπτοπ! Άλλος ένας αγάπημένος χαρακτήρας έφυγε από τη σειρά. Έχεις πολύ δίκιο. Έδιωξαν από τη σειρά τόσους καλούς χαρακτήρες και τον Cas (και μετά κατάλαβαν το λάθος τους και το έφεραν πισω-παλι καλα). Τουλάχιστον δεν έκαναν το ίδιο λάθος και κράτησαν τον Crowley. Εγώ δεν έχω μεγάλες προσδοκίες από την σειρά για τους λόγους που έχουμε αναφέρει παραπάνω. Νομίζω το καλύτερο είναι αυτό να αναγνωρίζεις ότι είναι 9η σεζόν και να μην περιμένεις τρελά πράγματα. Ωστόσο τους εμπιστεύομαι να παρουσιάσουν μια αξιοπρεπή σεζόν (αν συγκρίσεις και με άλλες σειρές που παίζονται 9 χρονια)!

Amalia
Amalia
Reply to  TheDoctor
9 years ago

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, με κάλυψες σε όλα! 🙂

Το σχόλιο αυτο το γράφω για να… χαχαχαχαχαχαχα “αποφευγω τα σποιλερς οπως ο Dean τις σαλάτες” χαχαχαχαχαχαχαχα 😛

TheDoctor
TheDoctor
Reply to  Amalia
9 years ago

Χαχαχαχαχα 🙂 Κ συ με κάλυψες πλήρως! Συγχαρητήρια και για το άρθρο σου! Πολύ ωραίο και καλογραμμένο! Θα περιμένω να διαβάσω και άλλα δικά σου! Άμα βλέπεις Doctor Who θα ήθελα να διαβάσω και άρθρα σου πανω σε αυτό! 🙂

Amalia
Amalia
Reply to  TheDoctor
9 years ago

Δυστυχώς απο τις σειρές που έχει το site, Doctor Who είναι η μόνη που δεν παρακολουθώ. Έχω δει μόνο ελάχιστα επεισόδια…

Έχω γράψει άλλο ένα για το SPN, για τσεκαρέ το! 🙂 http://supernaturalgreece.gr/anadromi-sta-9-finale-supernatural-epityxies-kai-apotyxies-ton-winchesters/

Sawyer Orestis
Reply to  Amalia
9 years ago

Ντροπή σου 😛

Amalia
Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
9 years ago

Χαχα! Δεν μ’αρέσει ρε γαμώτο! Προσπάθησα πολλές φορές, αλλά μου φαίνεται πολύ camp! Γουστα είναι αυτά… Ποτέ δεν ήμουν πολύ του sci-fi…

TheDoctor
TheDoctor
Reply to  Amalia
9 years ago

Εφόσον βλέπεις Sherlock συγχωρησε 😛

Alex Winchesterツ
Alex Winchesterツ
9 years ago

θεαρα εισαι ! το λατρεψα το αρθρο .

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα