Αφιέρωμα | Castiel Ο άγγελος που όλοι αγαπάμε

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Sofia
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

Η φίλη του Supernatural Greece, Ελευθερία Μπομπότη, μας έστειλε ένα κείμενο που έγραψε για τον αγαπημένο μας Castiel. Μπορείτε και εσείς να μας στείλετε τα δικά σας στο [email protected]castiel puppy eyes 11x06

Πολλοί είναι οι ήρωες του Supernatural που έχουν στιγματίσει το κοινό όλα αυτά τα χρόνια, συγκινώντας το με το χαρακτήρα και τις πράξεις τους, προκαλώντας θαυμασμό σε όλους εμάς. Ένας από αυτούς είναι αδιαμφισβήτητα και ο Κας, ο γλυκός μας άγγελος που έκανε ίσως την πιο θεαματική είσοδο που έχει κάνει ποτέ χαρακτήρας στη σειρά.

Ο Κας είναι ο χαρακτήρας που παρά τις καλές του προθέσεις, σχεδόν πάντα καταλήγει να φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα με τις ενέργειές του. Θα τον παρομοιάζαμε με ένα παιδάκι που τώρα μαθαίνει να κάνει τα πρώτα του βήματα σε έναν -καινούριο για αυτό- κόσμο. Όπως, λοιπόν, το παιδάκι, μη γνωρίζοντας ακόμη 100% πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω του, πολλές φορές κάνει ζημιές, έτσι και ο Κας, ερχόμενος αντιμέτωπος με μια ξένη προς αυτόν κατάσταση προβαίνει σε πράξεις που ενώ έχουν αγαθά κίνητρα, καταλήγουν καταστροφικές.

Ποια είναι όμως αυτή η νέα πραγματικότητα; Σίγουρα η σύγχυση στην οποία βρίσκεται ορισμένες φορές δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην επαφή του με τον κόσμο των ανθρώπων και στο χωρισμό του από τον Παράδεισο. Αυτό που πραγματικά δημιουργεί πρόβλημα στον Κας είναι το γεγονός ότι επί χιλιετίες ζώντας στον Παράδεισο μαζί με τους υπόλοιπους αγγέλους οι πράξεις του περιορίζονταν ουσιαστικά στην τήρηση και εφαρμογή εντολών. Όπως και οι υπόλοιποι άγγελοι, έτσι και ο Κας, δεν έχει μάθει να λειτουργεί αυτόνομα ως μονάδα. Η θεϊκή εντολή αποτελούσε πάντοτε οδηγό για εκείνον, έναν οδηγό που ακολουθούσε πιστά. Τα γεγονότα όμως τον φέρνουν αντιμέτωπο με μια νέα πραγματικότητα: έχοντας επιλέξει να βρίσκεται στο πλευρό των Γουίντσεστερ καλείται πλέον να απαρνηθεί την τυφλή υπακοή στις εντολές του Παραδείσου πηγαίνοντας κόντρα ακόμη και στα ίδια του τα αδέρφια, τους αγγέλους. Γιατί Ντην και Σαμ δε συμμαχούν ποτέ με κανέναν. Μόνοι τους εναντίον όλων, δε δέχονται να υποταχθούν ακόμη και στο θέλημα αρχαγγέλων όπως ο Μιχαήλ.

Ο Κας, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αγγέλους, επιλέγει συνειδητά να σταθεί δίπλα στα δύο αδέρφια. Οι εξελίξεις όμως τον σοκάρουν, όταν, αποστασιοποιημένος πια από τον Παράδεισο, συνειδητοποιεί σταδιακά την έλλειψη κριτικής σκέψης και αυτοβουλίας που χαρακτηρίζει τα αδέρφια του, κάτι που τον απογοητεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οικογένειά του πλέον γίνεται ο Ντην και ο Σαμ, τους οποίους και προσπαθεί να προστατέψει με κάθε τρόπο.

Κι εδώ προκύπτει το μεγάλο πρόβλημα. Ο Κας, ενώ σαν χαρακτήρας είναι καλόκαρδος και αγαπά πραγματικά τα αδέρφια, είναι αγαθός και πολύ λιγότερο πονηρεμένος από τους άλλους δύο, γεγονός που οφείλεται στην έλλειψη εμπειριών. Δρα λοιπόν σπασμωδικά και ασυλλόγιστα, δείχνοντας πολλές φορές εμπιστοσύνη στα λάθος άτομα και μη σταθμίζοντας τον αντίκτυπο των ενέργειών του. Παραδείγματα των συνεπειών αυτής της συμπεριφοράς αποτελούν η απελευθέρωση των Λεβιάθαν στην αρχή της έβδομης σεζόν, η πτώση των αγγέλων στο τέλος της όγδοης και η απελευθέρωση του Εωσφόρου από το κλουβί του στην ενδέκατη.

Θα έλεγε κανείς ότι όντας υπαίτιος τόσων προβλημάτων ο Κας δημιουργεί γύρω από το πρόσωπό του αισθήματα απέχθειας. Κάθε άλλο όμως. Παρά τα σφάλματά του, το κοινό συγχωρεί πάντοτε τα λάθη αυτά, αντιμετωπίζοντάς τον σαν το μικρό παιδάκι που κάνει αταξίες. Είναι ίσως ο μοναδικός χαρακτήρας που έχει τη δύναμη να το κάνει αυτό. Αν, λόγου χάριν, κάποιος άλλος άγγελος δρούσε με τέτοιο τρόπο ώστε να απελευθερωθούν οι Λεβιάθαν, οι θεατές δεν θα το παρέβλεπαν τόσο εύκολα. Ο λόγος που ο Κας παραμένει από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες είναι ακριβώς τα αγαθά του κίνητρα.

Ο Κας, λοιπόν, ο άγγελος που έκλεψε τις εντυπώσεις από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση στο Supernatural, κατάφερε χάρη στη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε το κοινό από προσωρινός χαρακτήρας (όπως προβλεπόταν αρχικά) να έχει όχι απλώς μόνιμη αλλά και από τις σημαντικότερες θέσεις στη σειρά από την τέταρτη σεζόν ως τώρα.

Ελευθερία Μπομπότη

15 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

15 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
maria papadopoulou
maria papadopoulou
30 June 2016 22:25

Σας ευχαριστώ πολύ για το άρθρο. Ο Castiel παραμένει μέχρι και σήμερα ο πιο αγαπημένος μου χαρακτήρας όχι μόνο στο supernatural αλλα και όλης της τηλεοπτικής πραγματικότητας και για να σας εξομολογηθώ πως ξεκίνησε αυτή η αγάπη, είμαι απο τους φαν της σειράς που ξεκίνησε απο την αρχή την σειρά μην χάνοντας κανένα επεισόδιο και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί γνώρισα αυτόν τον απίστευτό χαρακτήρα χωρίς να “πέσω” πάνω σε spoiler όπως αρκετοί σήμερα που ξεκινούν την σειρά και γνωρίζουν απο πριν απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους χαρακτήρες και τους ηθοποιούς που τους υποδύονται, η πρώτη εμφάνιση του Castiel στη σειρά είναι ίσως μία από τις πιο κορυφαίες στιγμές όλης της σειράς, ειδικά το σημείο που ο Dean του επιτίθεται νομίζοντας ότι είναι δαίμονας και μαζι του όλοι οι θεατές και μετά μας αποκαλύπτει ότι είναι άγγελος κυρίου και μας αφήνει άφωνους ,είναι η πρώτη φορά που οι φαν της σειράς θα γνωρίσουν έναν άγγελο και είναι μία καθοριστική στιγμή που θα αλλάξει την σειρά μια για πάντα. Ο Dean ήταν ο πρώτος χαρακτήρας που αγάπησα στη σειρά και μετά ” έπεσα ” πάνω στον Cas τον όποιο κυριολεκτικά ερωτευτηκα καθόλη την διάρκεια των σεζόν, πως να αντισταθείς σε αυτό το αθώο βλέμμα ? χα,χα και πραγματικά λατρεύω τόσο πολύ τον cas για αυτήν του τη μοναδική προσωπικότητα που δεν θα με πείραζε επ ουδενί ακόμη και αν δεν είχε καθόλου δυνάμεις το μόνο που με πειράζει είναι είναι ότι θέλω περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο. Και για όλους τους ανεγκέφαλους εκεί έξω που ” κράζουν” ότι ο Cas πρέπει να φύγει απο την σειρά, ότι δεν είναι καθόλου αναπτυγμένος χαρακτήρας και βαρετός σας πληροφορώ ότι έχω διαβάσει πλήθος βιβλίων φανταστικής λογοτεχνίας και επιστημονικής φαντασίας και ο Cas θεωρώ ότι έναι απο τους πιο ενδιαφέροντες φανταστικούς χαρακτήρες που έχουν γραφτεί γενικότερα όπως και οι περισσότεροι χαρακτήρες στο Supernatural. Συγχαρητήρια για μία ακόμα φορα τον Misha Collins που έχει υποδυθεί τον Cas τόσα χρόνια με τόση αγάπη και αφοσίωση και αυτός όπως και όλοι οι ηθοποιοι της σειρας έδωσαν ζωη στους χαρακτήρες που συνεχιζουν να μας συντροφεύουν και έχουν γίνει κομμάτι της οικογενειάς μας και θα είναι μαζί μας για πάντα. Σας αφιερώνω ένα video αφιρωμένο στον Castiel

https://youtu.be/ZsPG8PwZJgg

Weeping Angel
Weeping Angel
4 August 2016 01:07

Ταυτίζομαι μαζί σου!!
Άρχισα την σειρά από το Ίντερνετ (γιατί το 2005 ήμουν πολύ νέος και δεν ήξερα καν ότι υπήρχε)
και απέφευγα όλα τα Σπόιλερ. Ακόμα δεν ξέρω πως το κατάφερα!!
Όταν πρωτοείδα τον Κάς νόμιζα πως θα ήταν και αυτός κανένας πανίσχυρος δαίμονας που θα σκότωναν στο τέλος της σεζόν. Την στιγμή που είπε πως είναι άγγελος Κυρίου τσίριζα μόνος μου στην οθόνη του υπολογιστή μου!!
Δεν περίμενα κάτι τέτοιο από την σειρά και ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις, όχι μόνο από το Supernatural αλλά από σχεδόν όλες τις σειρές που έχω παρακολουθήσει.
Σιγά σιγά λάτρεψα τον χαρακτήρα του και μου άρεσε το γεγονός πως τα αδέλφια θα έχουν έναν ακόμα σύμμαχο στο πλευρό τους.
Ακόμα και σήμερα Ο Castiel παραμένει νούμερο 1 στους αγαπημένους φανταστικούς ήρωες.
Είναι αναμφισβήτητα, ένας από τους πιο καλογραμμένους φανταστικούς χαρακτήρες που έχω δει (και αυτό το λέει άνθρωπος που έχει διαβάσει άπειρα βιβλία φαντασίας)
Έχω ονομάσει ακόμα και το λούτρινο Χάσκι μου Castiel (λίγο περίεργο εντάξει, αλλά έχω “φάει” τεράστιο σκάλωμα μαζί του)!!

ncis merlin like
ncis merlin like
2 December 2016 22:38

Εγώ είχα την άλλη πλάκα. Όταν πρωτοείδα Supernatural ήταν το 2014-2015 (;), το επεισόδιο, το οποίο αργότερα έμαθα ότι ήταν το 7×15 Repo Man. E, εντάξει, παιδιά , εγώ που δεν έχω αγγίξει ταινίες τρόμου στη ζωή μου (εκτός από “Το Κάλεσμα” ;D ), σκιάχτηκα όταν το είδα και λέω “ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΓΙΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΙΡΑ!” Έλα, όμως, που ήρθε το καλοκαιράκι του ’16 και, έκανα λογαριασμό στο Pinterest και πετυχαίνω πάλι το Supernatural.(Γενικότερα, το έβλεπα παντού. Μου φάνηκε κάπως όταν είδα ότι μιλάγαν τόσοι πολύ γι’ αυτό. Ο λόγος, λοιπόν, που είπα να το πρωτοδοκιμάσω με το Repo Man. Βέβαια, τώρα ξέρω ;D) Εικόνες από τη σειρά, quotes, διάλογοι, screenshots, συνεντεύξεις… Με συνεπήρε το όλο concept της πλοκής (για αρχή, πάντα, μιλάμε). Ε, μέσα σ’όλα αυτά, ανακάλυψα και τον Castiel/Misha Collins. Πετύχαινα συνέχεια pins τα οποία με έκαναν να αγαπήσω τον χαρακτήρα του. Θυμίζω ότι ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ! Για να μη τα πολυλογούμε: Castiel, πλοκή και σκηνές με έκαναν να ξεκινήσω την σειρά και, αναμενόμενα, να μου αλλάξει τα μυαλά γι’ αυτήν. Τώρα που το γράφω αυτό είναι η αγαπημένη μου σειρά, είμαι 12η σεζόν και σκοπεύω να συνεχίσω. Εννοείται, όταν έκανε την grande εισοδό του ο Kας, έμεινα. Η καλύτερη entrance χαρακτήρα που έχω δει ποτέ σε παραγωγή. Μπαίνει στην αποθήκη, καθαρά, like a boss. Κι από ‘κει και μετά, η σειρά μου έδειξε ότι η αγάπη μου για τον Castiel ήταν δικαιολογημένη και με έκανε να τον αγαπήσω ακόμα περισσότερο!!! Οπότε, ναι, ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές για το μεράκι που έβαλαν, ο καθένας στον τομέα του. Και πολλά συγχαρητήρια σε Jensen, Jared και Misha που συνεχίζουν να μας αφήνουν άφωνους εδώ και 12 σεζόν (8 για τον τελευταίο ;D)

Για το άρθρο έχω να πω ότι ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! Αποτύπωσες τον Καστιήλ έτσι όπως είναι (παρ’όλο που, μια προσωπική γνώμη είναι ότι, γνώριζε ο Κας λίγο-πολύ τις συνέπειες του να πει ‘ναι’ στον Εωσφόρο, γι’αυτό και κρατούσε το στόμα του κλειστό, μέχρι να καταλήξει last man standing στο Κλουβί και να το πει, τελικά). Πολύ όμορφο, θερμά συγχαρητήρια!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Castiel Lover
26 May 2017 14:34

ΤΕΛΕΙΟ!!!

ncis merlin like
ncis merlin like
26 May 2017 14:39
Reply to  Castiel Lover

Τώρα το είδες εσύ; Κι έλεγα ότι θα είναι από τα πρώτα άρθρα που διάβασες. XD

Castiel Lover
26 May 2017 15:29

Και εγώ πραγματικά απορώ!

ncis merlin like
ncis merlin like
26 May 2017 17:13
Reply to  Castiel Lover

Καταπληκτικό, όμως, έχω να το λέω

Castiel Lover
26 May 2017 20:40

😛 😅😅😅 👏👏👏
Ελπίζω να το ‘πιασες…

ncis merlin like
ncis merlin like
26 May 2017 20:41
Reply to  Castiel Lover

Ποιο;

Castiel Lover
26 May 2017 20:48

Το όλο εικονίδιο πράγμα.

ncis merlin like
ncis merlin like
26 May 2017 20:51
Reply to  Castiel Lover

Τα emojis;

Castiel Lover
26 May 2017 22:08

Ναι το νόημά τους.

ncis merlin like
ncis merlin like
26 May 2017 23:17
Reply to  Castiel Lover

Δεν μπορώ να πω ότι το έπιασα… Τι σημαίνει;

Castiel Lover
27 May 2017 18:27

Σημαίνει Χεχε, (😛), πολύ αστείο αυτό που είπες (😅😅😅) και μπράβο πολύ ωραίο (👏👏👏)

ncis merlin like
ncis merlin like
27 May 2017 23:12
Reply to  Castiel Lover

XD XD XD

Latest

More Articles Like This