Μα πού σε έχω ξαναδεί; Supernatural vs Charmed

Must Try

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

charmed & supernatural_fanmade

Παρακολουθούσατε Charmed; Αν δεν παρακολουθούσατε, αυτό το άρθρο δεν είναι για σας! 😉 Αν παρακολουθούσατε, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε δει κάποιον από τους ηθοποιούς μας εκεί και να μην το θυμάστε καν! Η λίστα με όσους παίζουν και στις 2 σειρές δεν είναι και τόσο μεγάλη – ειδικά αν πάρουμε υπόψη ότι πρόκειται για δυο από τις μακροβιότερες σειρές φαντασίας.

Σημείωση: Από τη στιγμή που το Charmed έχει ολοκληρωθεί εδώ και καμια 10αριά χρόνια και στο Supernatural είστε τόσο φανατικοί που αποκλείεται να έχετε μείνει πίσω στα επεισόδια… (Τι εννοείτε είστε πίσω; Γρήγορα να συνεχίσετε! Τι κάθεστε και χαζολογάτε στο internet;)… αχέμ, λοιπόν, να ξέρετε, δεν προσπάθησα να αποφύγω τα spoilers, οπότε προχωρείστε με δική σας ευθύνη…

Ορίστε λοιπόν 10 ηθοποιοί που είχαμε δει στο Charmed που εμφανίστηκαν αργότερα στο Supernatural:

by Amalia

billy drago charmed supernaturalBilly Drago

Ο Billy Drago είναι πασίγνωστος για τους ρόλους κακών που έχει παίξει. Ο πιο γνωστός του ρόλος είναι αυτός του Δαίμονα του Φόβου Barbas, στο Charmed, τον οποίο έπαιξε από το 1999 μέχρι το 2004 σε αρκετά επεισόδια της σειράς.

Ο Drago δάνεισε την τρομακτική φάτσα του και στο Supernatural στο προτελευταίο επεισόδιο της πετσοκομμένης (λόγω της απεργίας των σεναριογράφων) 3ης σεζόν που είχε τίτλο Time Is On My Side. Εκεί έπαιξε τον Doc Benton, έναν γιατρό με εμμονή με την αθανασία ο οποίος σκότωνε κι οικιοποιούνταν τα όργανα των θυμάτων του για να μείνει ζωντανός αιώνια.

misha-collins-charmed-supernatural Misha Collins

Το 1999, ο Misha μας (καστανούλης τότε) εμφανίστηκε στην 2η σεζόν του Charmed στο επεισόδιο They’re Everywhere στο ρόλο του Eric Bragg, ενός νεαρού που κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει κάποιες αρχαίες πλάκες. Οι αδερφές Halliwell τον προστάτευσαν από τους δαίμονες που τον είχαν βάλει στο στόχαστρο για να μάθουν τα μυστικά αυτών των πλακών.

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2008, ο Misha αναλαμβάνει στην 4η σεζόν του Supernatural το ρόλο του αγγέλου Castiel, ο οποίος σώζει τον Dean Winchester από την Κόλαση. Ο χαρακτήρας γίνεται τόσο αγαπητός στο κοινό που το αρχικό συμβόλαιο του Misha ανανεώνεται. Ο Castiel έχει γίνει πιά αναπόσπαστο κομμάτι της σειράς

cameron bancroft charmed supernaturalCameron Bancroft

Το 2000 εμφανίστηκε στο How to make a Quilt Out of Americans της 2ης σεζόν του Charmed ως δαίμονας Cryto, ο οποίος κατάφερε (για λίγο) να κλέψει τις δυνάμεις των Halliwells.

O Bancroft εμφανίστηκε το 2011 σε 3 επεισόδια της 7ης σεζόν του Supernatural ως Dr. Gaines, ο οποίος είχε κυριευθεί από έναν Λεβιάθαν.

steve valentine charmed supernaturalSteve Valentine

To 2001, στην 3η σεζόν του Charmed, στο επεισόδιο Blinded by the Whitelighter, ο σκοτσέζος Valentine έπαιξε το ρόλο του κακού μάγου Eames, ο οποίος είχε βάλει σκοπό να σκοτώσει όλους τους φύλακες-αγγέλους των μαγισσών έτσι ώστε να μείνουν απροστάτευτες. (Φυσικά, έφαγε τα μούτρα του…)

12 χρόνια αργότερα, στην 9η σεζόν του Supernatural στο επεισόδιο Dog Dean Afternoon, ο Valentine έπαιξε άλλον έναν κακό τύπο, τον σεφ Leo, ο οποίος χρησιμοποιώντας ένα ινδιάνικο ξόρκι, έτρωγε όργανα ζώων (χωρίς να τον τρομάζει η ιδέα να φάει και ανθρώπων) και αποκτούσε τις δυνάμεις τους.

Joseph Reitman Charmed SupernaturalJoseph Reitman

Στην 3η σεζόν του Charmed το 2001, ο Reitman έπαιξε σε 2 επεισόδια τον δαίμονα Tarkin, μέλος της Αδελφότητας του Αγκαθιού, μιας μυστικής οργάνωσης υψηλόβαθμων δαιμόνων. Ο ρόλος του δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντικός, όμως είναι αξιομνημόνευτος γιατί ήταν ο πρώτος δαίμονας που ανατίναξε η Piper με την τότε καινούργια της δύναμη.

Το 2010 έπαιξε στο 6×07 Live Free Or Twihard του Supernatural το ρόλο του βρικόλακα Boris που έδωσε το αίμα του στον Dean Winchester και τον μεταμόρφωσε (προσωρινά). Ο Dean για να ξαναγίνει άνθρωπος έπρεπε -χωρίς να τραφεί με ανθρώπινο αίμα- να σκοτώσει τον δημιουργό του. (Εννοείται ότι ο Ντινάκος μας τα κατάφερε! 🙂 )

emannuelle-vaugier-charmed-supernaturalEmmanuelle Vaugier

Στο επεισόδιο The Eyes Have It της 5ης σεζόν (2002) του Charmed, η Καναδή Emmanuelle έπαιξε την γιατρό Ava Nicolaie που ήταν στην πραγματικότητα μια τσιγγάνα μάγισσα.

To 2007, έπαιξε στο Heart του Supernatural τη νεαρή Madison που δέχεται επίθεση από έναν λυκάνθρωπο. Οι Winchesters προσπαθούν να τη σώσουν από την κατάρα της μεταμόρφωσης αλλά όταν συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν, ο Sam, που είχε αρχίσει να την ερωτεύεται, αναγκάζεται να τη σκοτώσει.

mark-sheppard-charmed-supernaturalMark Sheppard

O Mark είναι πασίγνωστος στην geek κοινότητα για τους ρόλους του σε σειρές φαντασίας, όπως το Doctor Who και το Battlestar Galactica. Στο Charmed έπαιξε το 2002 τον δαίμονα Arnon στο επεισόδιο της 5ης σεζόν Witches in Tights.

Σαν δαίμονας μας συστήθηκε και στην 5η σεζόν του Supernatural το 2009. Ως Crowley ο Mark Sheppard είναι εξίσου αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των Winchesters πιά, αφού έφτασε μέχρι και να γίνει series regural στην 10η σεζόν της σειράς.

gildart-jackson-charmed-supernaturalGildart Jackson

Στο Charmed o Jackson εμφανίστηκε το 2004 (6η σεζόν) στο ρόλο του φαρισαϊκού Γηραιού αγγέλου Gideon, ο οποίος ήταν πεποισμένος ότι ο μικρός Wyatt θα γίνει κακός όταν μεγαλώσει, και προσπάθησε να τον σκοτώσει, προδίδοντας όλα όσα πρέσβευε ως άγγελος προστάτης των αθώων.

Στο Supernatural, ο Jackson είχε ένα μικρό ρόλο το 2013 ως James Haggerty, ένας Άνθρωπος των Γραμμάτων ο οποίος βοήθησε την Dorothy Baum να αντιμετωπίσει την Κακιά Μάγισσα της Δύσης, στο επεισόδιο της 9ης σεζόν Slumber Party.

charisma-carpenter-charmed-supernaturalCharisma Carpenter

Μετά τον ρόλο που την καθιέρωσε, αυτόν της Cordelia Chase στο Buffy κι αργότερα στο spin-off Angel, η Charisma Carpenter ανέλαβε αρκετούς ρόλους σε σειρές φαντασίας. Το 2004 έπαιξε την δαιμονική μάντισσα Kyra στην 7η σεζόν του Charmed.

To 2011 έπαιξε την εκδικητική μάγισσα Maggie Stark στο 7×05 Shut Up, Dr. Phil του Supernatural, δίπλα στον πάλαι ποτέ συμπρωταγωνιστή της από το Buffy, James Marsters.

sebastian roche charmed supernaturalSebastian Roché

Άλλος ένας ηθοποιός που έχει γίνει γνωστός από σειρές φαντασίας είναι ο γαλλοσκωτσέζος Roché, ο οποίος εμφανίστηκε στο Charmed το 2005 ως κακός μάγος στο επεισόδιο Carpe Demon.

To 2010 στην 6η σεζόν του Supernatural ανέλαβε τον ρόλο του τυχοδιώκτη αγγέλου Balthazar, ο οποίος ήταν πονηρός και οπορτουνιστής. Τη μοναδική φορά που είπε να βοηθήσει κάποιον πέρα από τον εαυτό του, την έπαθε. (Ο θάνατος του Balthazar είναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο δεν μπορώ να συγχωρήσω τον Castiel… :'(

Εδώ μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα του imdb με όλα τα άτομα που έχουν credit και στο Charmed και στο Supernatural (ηθοποιούς, κασκαντέρ, σκηνοθέτες, και άλλα μέλη του συνεργείου).

- Advertisement -spot_img

6 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

6 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
3 February 2015 22:00

Αρκετούς δεν τους είχα προσέξει καν ότι ήταν οι ίδιοι, αλλά τα σος τουλάχιστον τα ήξερα! χαχαχαχα
Επική η ατάκα του Μίσα ως Έρικ σ’ εκείνο το επεισόδιο, που ρώτησε 2-3 φορές τη Φοίβη αν είναι άγγελος..παίζει να είναι από τα πιο επιτυχημένα κατά λάθος κροσσόβερ στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης :Ρ

Πρέπει κάποια στιγμή να κάνεις μια αναφορά στις κοινές εμφανίσεις σε ΣΠΝ και Γκρέις Ανάτομι, έχει πολύ ζουμί η υπόθεση κι εκεί(έχει και ηθοποιούς που ενσάρκωσαν χτυπητούς χαρακτήρες στο ΣΠΝ ανάμεσά τους) :Ρ

Amalia
Amalia
3 February 2015 22:42

Χμ, μέχρι τώρα είχα ασχοληθεί μόνο με σειρές φαντασίας (Arrow, Smallville και τώρα Charmed). Το Grey’s δεν νομίζω να το πιάσω γιατι δεν την παρακολουθώ τη σειρά και θα’ναι δύσκολο να ψάξω πληροφορίες για έναν έναν από τους χαρακτηρες που θα παίζουν οι ηθοποιοί μας εκεί! (είμαι μια τεμπέλα αρθρογράφος!χιχι)

Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
4 February 2015 02:05
Reply to  Amalia

Εγώ το βλέπω συστηματικά και έτσι στην πλάκα έχω ανακαλύψει γύρω στα πέντε άτομα, τυχαία, χωρίς να το ψάξω ιδιαίτερα το θέμα..αλλά ήταν τόσο χτυπητοί στο ΣΠΝ(Τζον, Λούσιφερ, Μέτατρον…) που δεν μπορούσα να τους παραβλέψω παρόλο που ως επί το πλείστον ήταν απλοί ασθενείς χαχαχαχαχα :ΡΡ

Ionlydas
Ionlydas
5 February 2015 00:46

ΑΑΑΑΑ πολύ ωραίο το άρθρο μου αρεσε η αντιπαραβολή…έχεις κάνει κάτι ανάλογο με το Arrow???

Amalia
Amalia
5 February 2015 01:14
Reply to  Ionlydas

To πρωτο που είχα κάνει! 🙂
http://supernaturalgreece.gr/pou-se-eho-ksanadei-arrow-vs-supernatural/

Evelina Karagorgonidou
Evelina Karagorgonidou
22 May 2015 23:46

Σε ένα convention λέει ο Sebastian στον Pellegrino… “Έχεις παίξει σε όλες τις σειρές”… “REALLY Sebastian? REALLY?”

- Advertisement -

Latest

- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img