Οι Richard Speight Jr. και Rob Benedict είναι οι ‘Kings of Con’

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Kings-of-Con-Rob-and-Rich-630x530

Γνωρίστε τον Rich και τον Rob, που είναι δυο πολύ διάσημοι ηθοποιοί, αλλά μόνο για 13 σαββατοκύριακα το χρόνο… 

Αν και για τους περισσότερους τηλεθεατές ο Richard Speight Jr. κι ο Rob Benedict είναι απλά δυο άσημοι ηθοποιοί, για τους fans του Supernatural είναι θεοί…κυριολεκτικά! Έχουν ερμηνεύσει δυο από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της 11χρονης σειράς• Ο Speight έπαιξε τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, ενώ ο Benedict έπαιξε έναν Προφήτη που πιστεύεται ότι μπορεί να είναι ο ίδιος ο Θεός. Όμως, το θέμα είναι ότι αυτά συνέβησαν πριν από 5 χρόνια! Και αν εξαιρέσουμε κάτι σύντομα cameos εδώ κι εκεί, τόσο ο Speight όσο και ο Benedict ολοκλήρωσαν τα storylines τους στη σειρά το 2010. Τότε πώς διατηρείται η φήμη τους μέχρι σήμερα; Δυο λέξεις: Fan conventions – ή αλλιώς cons, συνέδρια αφιερωμένα στη σειρά, που μαζεύουν φανς από όλο τον κόσμο.

Χάρη στο παθιασμένο fanbase του Supernatural, ο Speight κι ο Benedict περνάνε 12 με 14 σαββατούριακα το χρόνο σε φαν-συνέδρια, όπου είναι οι δυο μεγαλύτεροι σταρς του πλανήτη. Και μετά, όταν τελειώνει το συνέδριο, συνεχίζουν με την καθημερινότητά τους.

Ένα από τα πράγματα που μας έκανε εντύπωση συμμετέχοντας σε cons είναι ανομοιότητα της καθημερινότητας. Από τη μία, πηγαίνεις σε ένα ξενοδοχείο γεμάτο κόσμο που κυριολεκτικά πεδικλώνει ο ένας τον άλλο για να πάρουν αυτόγραφό σου, και από την άλλη, φεύγεις από το ξενοδοχείο την Κυριακή και επιστρέφεις στην πόλη σου όπου είσαι persona non grata,” είπε ο Speight. “Η αντίθεση είναι συγκλονιστική.

Και αυτή η παράξενη αντίθεση — συνδυασμένη με ακόμα πιο παράξενα συμβάντα σε αυτά cons — τους έδωσε μια ιδέα πριν από δυο χρόνια περίπου. 

Συμμετέχοντας σε συνέδρια, δεν γίνεται να μην πετύχεις τον εαυτό σου σε περίεργες καταστάσεις, να κάνει περίεργα πράγματα,” είπε ο Speight. “Και κάθε φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο Rob γυρνούσε και μου έλεγε, ‘Αυτό μπορεί να γίνει σειρά’. Το λες 4-5 φορές και ξαφνικά είσαι σε φάση: είναι πραγματικά σειρά. Τι κάνουμε; Ας κάνουμε μια σειρά.

Παίρνοντας αυτές τις περίεργες καταστάσεις και προσθέτοντας την πολύ καλή σχέση (φιλική και επαγγελματική) που έχουν αναπτύξει τα τελευταία 6 χρόνια συμμετέχοντας σε συνέδρια ο Speight κι ο Benedict, ήξεραν ότι είχαν πετύχει κάτι καλό. Όταν βρέθηκαν να συμπαρουσιάζουν κάποια συνέδρια, συνειδητοποίησαν ότι είχαν μια ευκαιρία.

Και τότε ξεκίνησαν να χτίζουν το Kings of Con (= οι Βασιλιάδες των Συνεδρίων), μια ιντερνετική κωμωδία καταστάσεων που αφηγείται την ιστορία του Rob και του Rich, δύο ανδρών που, σύμφωνα με το tagline της σειράς, είναι “πολύ διάσημοι… για 13 σαββατοκύριακα το χρόνο“. Μετά από μήνες προεργασίας, δομώντας και γράφοντας την ιστορία, ο Rich κι ο Rob –με την κάμερα στο χέρι– ξεκίνησαν την περιοδεία στα φαν-συνέδρια, μαγνητοσκοπώντας ταυτόχρονα σκηνές σε ξενοδοχεία αεροδρομίων όλων των ΗΠΑ. 

Και κάπως έτσι γεννήθηκε ο πιλότος της σειράς… Όμως, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν πρόκειται για reality show. O Benedict υπολογίζει ότι τα επεισόδια είναι 60% σενάριο και 40% αυτοσχεδιασμός. Ο Speight κι ο Benedict παίζουν καρικατούρες του εαυτού τους να περιπλανώνται στον κόσμο των συνεδρίων ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο ‘Rich’, είναι ένας 3 φορές χωρισμένος πρώην ηθοποιός ο οποίος μεθάει από την ψεύτικη αίσθηση φήμης που του δίνουν οι συμμετοχές στα συνέδρια και από την ένεση αυτοπεποίθησης που του δίνουν οι φανς λες και ακόμα μετράει. Ο  ‘Rob’ είναι ένας πρόσφατα χωρισμένος ηθοποιός που μπαίνει στο ‘παιχνίδι’ των cons για να καλύψει τα έξοδα του αποτυχημένου γάμου του και της βαλτωμένης καριέρας του.

Το Kings of Con βρίσκεται εκεί που το Broad City συναντά το Party Down με το αφοπλιστικό χιούμορ του Curb Your Enthusiasm. Ο Speight εξηγεί: “Με τον ίδιο τρόπο που το Broad City είναι για δυο γκόμενες (=broads), το Kings of Con είναι για δυο βασιλιάδες (=kings). Το Kings of Con ρέπει περισσότερο προς τις τηλεοπτικές βερσιόν των Rob και Rich και τις περιπέτειές τους. Αυτό δημιουργεί από μόνο του μια φυσιολογική ιστορία, και με τον ίδιο τρόπο που δεν είναι πραγματικότητα για τους ίδιους, το να είναι διάσημοι δεν είναι η ζωή τους. Αλλά τα καταφέρνουν να πηγαίνουν και να προσποιούνται ότι είναι κάποιοι που δεν είναι, το οποίο είναι και αυτό μέρος της διττής σημασίας του τίτλου Kings of Con.” (ΣτΣ. Στα αγγλικά, ‘con‘ εκτός από συντομογραφία της λέξης ‘convention‘, σημαίνει και ‘κομπίνα‘, ‘απάτη‘)

Μετά τον πιλότο όμως τι; Χωρίς λεφτά δεν πας πουθενά σε αυτή τη ζωή. Ακόμα κι αν είσαι διάσημος ‘σύνεδρος’… To project είχε σεναριογράφους, σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές τους πολυπράγμονες R2, όμως δεν είχε παραγωγούς. Βασικό. Έτσι, οι δυο καλλιτέχνες ξεκίνησαν μια ‘crowdfunding’ καμπάνια στο Indiegogo για να μαζέψουν κεφάλαιο να χρηματοδοτήσουν το έργο τους. Τα χρήματα που θα μαζευόταν σε ένα μήνα (τόσο διήρκεσε η καμπάνια) θα καθόριζαν το πόσα επεισόδια θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν. Η βοήθεια του κόσμου ήταν ανέλπιστη και το πόσο που μαζεύτηκε είναι $279,655, το οποίο, σύμφωνα με τους δημιουργούς, θα τους επιτρέψει να φτιάξουν ολόκληρη σεζόν 10 επεισοδίων.

Kings_of_Con_Speight_Benedict_2-3-14

Με κάθε επεισόδιο να διαδραματίζεται και σε διαφορετική πόλη, υπάρχει προοπτική να δούμε πολλούς αγαπημένους ηθοποιούς (από το Supernatural κι όχι μόνο) να κάνουν εμφάνιση. Ξέρουμε ήδη για τον Tim Omudson (Psych, Galavant, Supernatural) και τον Michael Cudlitz (The Walking Dead, Southland), αλλά είμαι σίγουρη ότι η λίστα δεν θα περιοριστεί εκεί… “Μπορώ να σας πω ότι οι περισσότεροι από αυτούς, μόλις άκουσαν για τη σειρά, μας ρώτησαν,” λέει ο Benedict. “Όλοι μας έχουν υποστηρίξει πολύ. Διότι, αλήθεια είναι ότι το κάνουμε όλοι μαζί αυτό. Είμαστε σαν περιοδεύων θίασος. Δεν είμαστε μόνο ο Rich κι εγώ.

Ο Speight προσθέτει, “Είναι σίγουρα μια σειρά δρόμου. Στην ιεραρχία του Supernatural, ο Rob κι εγώ ήμασταν αυτό που λένε ‘επανερχόμενοι χαρακτήρες’. Είχαμε την τύχη να παίξουμε χαρακτήρες που είχαν επίδραση στο κοινό, αλλά δεν ήμασταν μακροχρόνιες παρουσίες στη σειρά. Όμως στον κόσμο των συνεδρίων, είμαστε όλοι εκεί το ίδιο χρονικό διάστημα. Είναι σαν να ανοίγουμε τις συναυλίες των Rolling Stones τα τελευταία 7 χρόνια.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι R2 ασχολούνται με το να ευχαριστούν το κοινό που τους στήριξε – κι όταν λέω ευχαριστούν, εννοώ πρακτικά, στέλνοντας δωράκια στον καθένα από τους 5.080 υποστηρικτές της καμπάνιας ξεχωριστά. Τα δώρα αυτά ποικίλλουν: από μπλουζάκια με στάμπες μέχρι ένα αποκλειστικό 10λεπτο teaser της σειράς (το οποίο δεν έχει δημοσιευτεί πουθενά ακόμη). Εν αναμονή περισσότερων νέων (ελπίζω σύντομα), απολαύστε το παρακάτω βίντεο με τα πρώτα λεπτά του πιλότου:

(Ελπίζω να μείνατε μέχρι το τέλος του βίντεο για να δείτε μια ξεκαρδιστική… αποκάλυψη! 😉 )


Και επειδή κάθε παραγωγή έχει και παραλειπόμενα, σας έχουμε και απολαυστικό bonus υλικό:

  • Δείτε εδώ τον Matt Cohen (που έπαιξε τον νεαρό John στο Supernatural) να υπόσχεται πως αν μαζευτούν 200 χιλιάδες για το KoC θα βγει για τρέξιμο γυμνός – μια υπόσχεση που κράτησε (προς τιμήν του και προς τέρψη μας) και υπάρχουν και μαγνητοσκοπημένες αποδείξεις! 😉
  • Δείτε εδώ τον Michael Cudlitz να ανακοινώνει λακωνικά τη συμμετοχή του στο KoC.
  • Δείτε εδώ τους R2 να ανακοινώνουν την συμμετοχή ( ; ) του Tim Omudson στη σειρά τους.

ΠΗΓΗ #1

ΠΗΓΗ #2

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
'Ελενα
'Ελενα
20 September 2015 15:03

ΟΜG!!! Θα είναι απλά υπέροχο!!!

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα