Review – Supernatural 10×20 – Angel Heart

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

angel heart 10x20 cas dean claireReview – Supernatural 10×20 – Angel Heart

by Amalia

Για την επιστροφή της Claire Novak οι προσδοκίες μου ήταν πολύ χαμηλές, κυρίως λόγω των 2 προηγούμενων εμφανίσεων της αυτή τη σεζόν, που κυμαίνονταν από βαρετές μέχρι οριακά αίσχος. Ίσως γι’αυτό μου άρεσε αυτό το επεισόδιο, γιατί πραγματικά περίμενα κάτι πολύ-πολύ χειρότερο. Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή όμως…

Η Claire έχει βρει το ημερολόγιο της αγνοούμενης μητέρας της και παρά το ότι πιστεύει πως τη έχει παρατήσει, ψάχνει να την βρει. Η επίσημη δικαιολογία της είναι ότι την ψάχνει για να της την πει, όμως όλοι ψυλλιαζόμαστε ότι την καίει να βρει την μάνα της – γιατι κακά τα ψέματα σε ποιόν αρέσει να είναι ολομόναχος σε αυτή τη ζωή; Η αναζήτηση την οδηγεί σε έναν αμφιλεγόμενο τύπο ονόματι Ronnie Cartwright, που υποτίθεται ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την Amelia Novak πριν εξαφανιστεί. Η Claire του γίνεται κολλιτσίδα για να πάρει απαντήσεις, και αυτός την χτυπάει (κατά λάθος, του το δίνω αυτό, και καλεί και το ασθενοφόρο).

Ο Castiel ζητά τη βοήθεια του ‘ιππικού’ για να πάει να μιλήσει στην Claire στο νοσοκομείο. Η μικρή –εμφανώς λιγότερο εριστική από τις προηγούμενες φορές– τους λέει για τον Ronnie. Ενώ τα αγόρια καταστρώνουν σχέδιο δράσης, η Claire το σκάει. O Sam πάει να την ψάξει ενώ ο Cas με τον Dean εντοπίζουν τον τύπο στο ίδιο μπαρ, και τον ‘ανακρίνουν’ (τα εισαγωγικά για ευνόητους λόγους):

 

10x20 angel heart - dean cas interrogation
O Cas βγάζει την ταυτότητα του FBI μπας και κρατήσουν λίγο τα προσχήματα, αλλά ο Dean βαράει κατευθείαν στο ψαχνό. Αργά και σταθερά μας υπενθυμίζουν ότι το Σημάδι είναι εκεί και τον επηρεάζει. Βέβαια, αναρωτιέμαι, πάντα έτσι δεν ήταν ο Dean, ρε παιδιά; Γιατί ανησυχούν όλοι τόσο πιά; Πολύ κακό για το τίποτα αυτή η ιστορία τελικά…

Ο Ronnie φοβισμένος, τους δίνει ένα όνομα, Peter Holloway, αλλά μετά ειδοποιεί κιόλας τον μυστηριώδη Holloway ο οποίος φωνάζει από μακρυά ότι είναι άγγελος. Για τον κόπο του ο Ronnie κερδίζει ένα σπαθί στην καρδιά.

Ταυτόχρονα, τα αγόρια και η Claire ξαναμαζεύονται για meeting και αποφασίζεται ο Sam κι ο Cas να ερευνήσουν τι παίζει με αυτόν το Holloway, ενώ ο Dean και η μικρή θα μείνουν πίσω. (Πόσο μ’άρεσε η πατρική πυγμή του Cas σε αυτή τη σκηνή! 🙂 )

10x20 angel heart - dean & Claire novakΟ Dean μένει να κάνει babysitting (περίμενα να φέρει μεγαλύτερη αντίσταση – προφανώς φοβάται και ο ίδιος τον εαυτό του με το Σημάδι). Η σκηνή τους στο μίνι-γκολφ ήταν πολύ χαριτωμένη. Είναι προφανές ότι έχουν την ίδια συναισθηματική ηλικία, ο Dean είναι ένας αιώνιος έφηβος και έχει πολλά περισσότερα κοινά με την βασανισμένη Claire από όσα συνειδητοποιούν και οι δυο. Και το bonding μεταξύ τους ήρθε ομαλά και αβίαστα (κάτι που δεν μπορούσες να πεις ας πούμε για την ως εκ θαύματος αλλαγή συμπεριφοράς της Claire προς τον Cas στο προηγούμενο επεισόδιο που είχε εμφανιστεί).

Στο γήπεδο του γκολφ ο Dean συνειδητοποιεί ότι το όπλο που σκότωσε τον Ronnie δεν ήταν αγγελική λεπίδα αλλά αγγελικό σπαθί! (Λίγο random η συνειδητοποίηση αλλά δε βαριέσαι…) Παίρνει την Claire πίσω στο ξενοδοχείο και μαζί κάνουν έρευνα. «Αυτό θα πει να είσαι κυνηγός; Διάβασμα;» Η Claire δεν φοβάται, δεν δυσανασχετεί, βλέπουμε την γέννηση μιας κυνηγού…

angel heart 10x20Ο κακός του επεισοδίου είναι τελικά ένας έκπτωτος άγγελος της τάξης των Εγρήγορων (ίσως ο τελευταίος του είδους του), ονόματι Tamiel. Δεν ήταν η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν κακόβουλο ‘άγγελο Κυρίου’, ούτε η πρώτη φορά που ακούμε ότι οι ψυχές των ανθρώπων δίνουν τεράστια δύναμη, όμως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν άγγελο να συμπεριφέρεται σαν ένα κοινό τέρας που τρέφεται από ανθρώπους. Η δύναμη του Εγρήγορου να παγιδεύει τα θύματα του σε μια αιώνια λούπα-ψευδαίσθηση θύμισε πολύ την παρόμοια ικανότητα των djinn, και αναρωτιέμαι μήπως τα djinn προέρχονται από τους Εγρήγορους… (όχι πως έχει και ιδιαίτερη σημασία αυτό, απλά το σχολιάζω επειδή το παρατήρησα)

angel heart 10x20 claireΟ Εγρήγορος εξολοθρεύτηκε σχετικά γρήγορα, αλλά όχι πριν σκοτώσει τη μητέρα της Claire, μόλις λίγες στιγμές μετά την πολυπόθητη επανένωση με την κόρη της. Είναι η αλήθεια πως ο θάνατος της Amelia δεν χρειαζόταν να συμβεί, από την άποψη ότι δεν ήταν ‘απαραίτητος’ για να μπει το κορίτσι στο μονοπάτι του κυνηγού που φαίνεται να έχει ήδη διαλέξει. Όμως επειδή μιλάμε για το Supernatural όπου η ζωή των χαρακτήρων είναι σαδιστικά δύσκολη, η σεναριακή αυτή μαχαιριά στα συναισθήματά μας ήταν μονόδρομος… Τουλάχιστον αυτός ο συγκινησιακός γολγοθάς τελείωσε με μια γλυκόπικρα αισιόδοξη νότα: την επανένωση του Jimmy και της Amelia στον Παράδεισο και την υπόσχεση του Sam στην Claire ότι μέσα σε αυτή τη δουλειά, με όλα τα άσχημά της, τουλάχιστον ο θάνατος δεν σημαίνει πάντα οριστικό αντίο…

***

Αυτό το επεισόδιο συμβαδίζει με τον γενικό τόνο της σεζόν: χαλαρή δράση και πολλή ενδοσκόπηση στις ψυχές των χαρακτήρων.

angel heart 10x20 claire
Φοράω κι εγώ καρώ! Τυχαίο; 😛

Ο χαρακτήρας της Claire έλαβε ένα ωραίο κλείσιμο, κατά τη γνώμη μου. Είναι η αλήθεια ότι στην επανεμφάνισή της φέτος δεν την υποδεχτήκαμε και με ανοιχτές αγκάλες. Και με το δίκιο μας. Λίγο γιατί η ηθοποιός είναι αγγούρι, και λίγο επειδή το storyline ήταν βαρετό, η Claire Novak ήταν από τα χειρότερα σημεία της φετινής σεζόν (και τράβηξε μαζί της και τον Castiel). Σαν ολοκλήρωση της ιστορίας της ήταν αξιοπρεπής πάντως. Η προοπτική να μην την ξαναδώ ποτέ δεν θα με λυπήσει, αλλά και να ξαναεπιστρέψει δεν θα αρχίσω να σπάω οθόνες (που ήταν το γενικό συναίσθημα μέχρι την προηγούμενη εμφάνισή της).

O Sam ήταν πάλι ψιλοκομπάρσος (και) σε αυτό το επεισόδιο. Είχε κάποιες όμορφες νοσταλγικές ατάκες όταν μιλούσε με την Claire αλλά τίποτα ‘πρωταγωνιστικό’.

angel heart 10x20 cas deanΟ Dean ήταν ενδιαφέρων στο επεισόδιο, όπως και η στάση του απέναντι στην Claire. Η περίεργη κοσμοθεωρία που έχει ο μεγάλος Winchester όσον αφορά το τι είναι κακό για έναν έφηβο (να πιει μπύρα) και τι είναι αποδεκτό (να της δώσει ένα όπλο και να πάνε για κυνήγι), τον κάνει ακόμα πιο γαμάτο. Και αυτή η πέρα για πέρα παράλογη για τα νορμάλ ‘γονικά’ δεδομένα στάση δεν μπορούσε παρά να μου θυμίσει λίγο τον John Winchester – ένα παιδί που έχει ζήσει τόσο πόνο λόγω του υπερφυσικού δεν έχει νόημα να προσπαθείς να το προστατέψεις (γιατί ουσιαστικά το βάζεις σε μεγαλύτερο κίνδυνο), έχει περισσότερο νόημα το βοηθήσεις να σταθεί τα πόδια του και να μάθει να στηρίζεται στις δυνάμεις του.

Κλείνοντας, αξίζει να σχολιάσουμε τις δυο εκ διαμέτρου αντίθετες συμβουλές που έδωσαν οι Winchesters στον Castiel (που καθρεφτίζουν την ψυχολογία του καθενός αυτή τη στιγμή) όσον αφορά το αν θα πρέπει να μείνει στη ζωή της Claire ή αν θα πρέπει να την αφήσει να χαράξει μόνη το δρόμο της, που τον μπέρδεψαν ακόμα περισσότερο. Ο Cas πραγματικά δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται φέτος. Δεν είχε άδικο ο Μέτατρον που είπε ότι δεν έχει σκοπό. Φοβάμαι ότι δεν είναι κατά λάθος όλο αυτό, αλλά ότι οδεύουν τον χαρακτήρα του Castiel σε ένα σπαρακτικό μονοπάτι. Μήπως είναι ο Dean ο σκοπός, η αποστολή του; Πόσο πιθανό θεωρείτε ο Cas να είναι αυτός που θα κάνει την απόλυτη θυσία για τον Dean; Αυτό το χτύπημα στην πλάτη και το «καλά θα είσαι κι εσύ» που του είπε ο Sam (που ούτε ο ίδιος δεν το πίστεψε), μόνο κάτι πολύ κακό μπορεί να προοιωνίζει…

Πλησιάζουμε στο φινάλε και ο κλοιός στενεύει. Τι να έχουν σκεφτεί οι σεναριογράφοι για το φετινο hellatus άραγε…;

Βαθμολογία: 7/10

[poll id=”134″]

 

23 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest

23 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Alex_Tsanis
Alex_Tsanis
8 years ago

Γαμησε απλα!

Stathis
Stathis
8 years ago

Μέτριο και βαρετό το επεισόδιο….Το storyline του Cas το τραβάνε από τα μαλλιά…τουλάχιστον είχε λίγο ενδιαφέρον αυτός ο άγγελος…..

George Aleuropoulos
George Aleuropoulos
Reply to  Stathis
8 years ago

Συμφωνώ. Ελπίζω οτι αυτό ήταν το τέλος αυτής της ιστορίας και δεν θα ξανα ασχοληθούμε με την Κλέρ και τις ανασφάλειες του κουραστικού Castiel. Γέλασα όμως οταν είπε “Where is that Abomination?” όταν έμαθε οτι υπάρχουν ακόμα κάποιοι “Άγρυπνοι” στην Γή.

james
james
Reply to  George Aleuropoulos
8 years ago

θελω να συμφωνησω στις ανασφαλειες του κας.μου την σπαει που χει γινει υπερευαισθητος σε τετοια θεματα ,ενοχες κ δακρυα.δεν ειναι γκομενα ,αγγελος ειναι καλος μεν , sanjuro δε

james
james
8 years ago

η αληθεια να λεγεται περιμενα να πληξω οταν ειδα στο τρειλερ την ξανθοκλαψουνα!αλλα αντιθετως μαρεσε κ η σταση της κ το επισοδιο κ οτι αρχισε να δενει με την τριαδα.ολοι σε τετοιες σειρες κ μεγαλυτεροι σε ηλικια κλαιγονται για τα βασανα τους.την ειχαμε παρει απο τα μουτρα την μικρη.θελω να καταληξω ευχαριστο επισοδιακι.αυτο που μ εκανε εντυπωση ηταν το υφος του ντιν οταν ελεγε στον κας οτι ειναι καλυτερα μονη της μπλα μπλα, σαν ν μιλουσε στον εαυτο του,οτι κτ σκοπευει ν κανει. 7/10

Sawyer Orestis
8 years ago

Καλά κρασιά. Χάσιμο χρόνου και επεισοδίων ήταν το συγκεκριμένο. Πολύ κακό. Είχε τις στιγμές του αλλά αδικαιολόγητα πράγματα 3 επεισόδια πριν το φινάλε. Μα πλάκα μας κάνουν; Είχαμε μια καούρα δηλαδή για τις εφηβικές ανησυχίες της γκόμενας. ΕΛΕΟΣ. Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!!!

Ατάλαντη η ηθοποιός όσο δεν πάει. Ένας Κας που δεν ξέρει τι να κάνει. Δώστε του ιστορία ή σκοτώστε τον! Ημαρτον δεν μπορεί να βλέπουμε τέτοιες μαλακίες κάθε 3 και λίγο με αυτόν τον χαρακτήρα. Απαράδεκτοι σεναριογράφοι. Μου δώσαν το χειρότερο mid φινάλε της 10ετίας και τώρα αυτό; Όχι φίλε μου. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ! Σαν αυτοτελές δεν ήταν άσχημο. Δεν λέω ναι. Αλλά όχι μετά από τέτοια σεζόν, να μου μοστράρεις τέτοιο επεισόδιο!

Βαθμολογία: Not found…

sofia
sofia
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου….Με κάλυψες πλήρως!!!

Amalia
Amalia
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

Όταν λες “τέτοια σεζόν” τι εννοείς; Δεν ήταν και καμια δυνατή σεζόν η φετινή (Αν εξαιρέσεις τα 3 πρώτα επεισόδια). Το επεισόδιο συνάδει απόλυτα με τον υποτονικό τόνο ολόκληρης της σεζόν. Είναι πια επίπονα προφανές ότι η ιστορία που διάλεξαν να τραβήξουν σε 23 επεισόδια φετος δεν άντεχε ούτε για τα μισά. Δεν μπορείς να κατηγορείς αυτο το αξιοπρεπέστατο φιλερ για την αδυναμία ολόκληρης της σεζόν. Το επεισόδιο ήταν μια χαρά. Και το οτι κατάφεραν και έκαναν την Κλερ έστω και λίγο συμπαθή, είναι διπλή επιτυχία για μένα! 😛

Sawyer Orestis
Reply to  Amalia
8 years ago

Εννοώ ότι παρ’ότι είχαμε μια μέτρια σεζόν, αντί να έχουμε δυνατά επεισόδια τώρα, μας δείχνουν αυτό 😛

Eftihia Fiotodimitraki
Eftihia Fiotodimitraki
8 years ago

Κοίτα, με το που είδα Κλαιρ στο τρέιλερ, κατάλαβα ότι θα ήταν μάπα το επεισόδιο. Και ήταν. Δεν μπορώ να πω καλύτερο από το mid season, αλλά μετά από τα επικά 10χ17,10χ18 και 10χ19 περίμενα κάτι καλύτερο.
Τελικά είναι καταραμένο το 20ο επεισόδιο. Ένα σας θυμίζω: ‘Bloodlines’ 🙁
Τέλος πάντων, ελπίζω να έχουμε ένα πολύ καλύτερο 10χ21 🙂

Μαρία
Μαρία
8 years ago

Σαν αυτοτελές επεισόδιο, μου άρεσε. Τουλάχιστον, στο συγκεκριμένο, η Κλαιρ ήταν ανεκτή και γενικά άκουσε αυτά που της είπαν ο Σαμ και ο Ντιν για τη ζωή τους. Σίγουρα η ζωή τής φέρθηκε άσχημα. Από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε τον πατέρα της και έπειτα τη μητέρα της, μένοντας μόνη της. Όμως, δεν είναι η μοναδική που καταστράφηκε η ζωή της. Τρανταχτό παράδειγμα, είναι ο Σαμ και ο Ντιν, οι οποίοι έχασαν τη μητέρα τους πολύ νωρίς. Μάλιστα ο Σαμ δεν πρόλαβε καν να τη γνωρίσει.

Η σκηνή της μάχης ήταν ωραία. Τρεις εναντίον ενός! Αν και απογοητεύτηκα που ο Κας φαινόταν αδύναμος. Έχει πλέον τη δική του Χάρη, όχι μία οποιαδήποτε που είναι δανεική. Κανονικά θα έπρπεπε να δούμε μία σκληρή μάχη ανάμεσα στους δύο αγγέλους, χωρίς την επέμβαση του Σαμ και του Ντιν. Ο Κας ξέρει να παλεύει. Το έχει αποδείξει αρκετές φορές. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε χρησιμοποίησε τις δυνάμεις του.

Ο Ντιν είχε πλάκα στις σκηνές του με την Κλαιρ. Συμπεριφέρεται σαν μικρό παιδί, έτσι ώστε, μερικές φορές, ξεχνάς ότι έχει το σημάδι του Κάιν. Πάντως, έχει αρχίσει να ξαναγίνεται πιο βίαιος. Κατευθείαν εκείνον υποπτεύθηκαν για το θάνατο του ανθρώπου που ήξερε την Αμίλια.

Διαψεύστε με αν κάνω λάθος, αλλά έχω την εντύπωση πως, κατά κάποιο τρόπο, έχει αρχίσει μία αντίστροφη μέτρηση για τον Κας. Δεν ξέρω, στο τέλος, αν θα πεθάνει κάποιος και ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός, όμως υπάρχουν συνεχώς υπονοούμενα για την πορεία του Κας. Από την όγδοη σεζόν και μετά, οι προτεραιότητές του ήταν να επαναφέρει την τάξη στον Παράδεισο, να βρει τη Χάρη του, να βοηθήσει την οικογένεια του Τζίμμυ και να βοηθήσει τον Σαμ σχετικά με το σημάδι. Από αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα, ο Παράδεισος έχει ήδη αποκατασταθεί χάρει στη Χάνα, ο ίδιος απέκτησε τη Χάρη του και πρόσφερε ό,τι βοήθεια μπορούσε να δώσει στην Κλαιρ. Μόνο η τελευταία έχει απομείνει. Από ΄κεί και πέρα, ποια θα είναι η αποστολή του;

Amalia
Amalia
Reply to  Μαρία
8 years ago

Αυτο ακριβώς σχολίασα κι εγώ στο ριβιου! Ειδικά μετα από αυτο το επεισόδιο πιστευω οτι ο Κας δεν θα τη βγάλει καθαρή…

Μαρία
Μαρία
Reply to  Amalia
8 years ago

Επομένως δεν είναι η φαντασία μου. Νιώθω άσχημα που το λέω, αλλά μέχρι τώρα ο Κας δεν έχει χρειαστεί πουθενά. Ακόμη και τον άγγελο, η Κλαιρ τον σκότωσε. Όσο για το σημάδι, προς το παρόν, φαίνεται πως όλα εξαρτιόνται από το βιβλίο των καταραμένων.

insideman75
insideman75
8 years ago

Εχω την εντύπωση οτι αυτη την στιγμη που μιλάμε οι παραγωγοί εχουν δίλημμα για το ποιος θα ειναι ο πρωταγωνιστης του SPIN-OFF του supernatural ανάμεσα στην Claire και τον Cole. Ελπίζω να επικρατήσει ο Cole νομίζω όμως οτι θα το πάρει η Claire.
Όσο για το επεισόδιο τόνισε για ακόμα μια φορά το μικρο σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ υπόθεση της βασικής ιστορίας. Νομίζω οτι πρώτη σεζόν (αν κάνω λάθος πείτε μου) η βασική υπόθεση περιορίστηκε σε τόσα λίγα επεισόδια μέσα στη χρονιά. Τουλάχιστον τα αυτοτελή φέτος ηταν όλα σχεδόν πανω του Μ.Ο. Το σημερινό ήταν σχετικά βαρετό αν και το καινούργιο ”τέρας” + νέο όπλο το κάνανε κάωπς ενδιαφερόν τελικά.

Amalia
Amalia
Reply to  insideman75
8 years ago

Δεν νομίζω να προτιμήσουν την Claire από τον Cole για spin-off! Η Claire εκτός του ότι είναι πολύ μικρή για να βασίσουν ολόκληρο spin-off επάνω της, δεν είναι και τόσο αγαπητή στο κοινό. Εξάλλου για τον Cole έχουν θέσει το μυστήριο με τον πατέρα του. Εκεί έχει ζουμί η υπόθεση! 😉

insideman75
insideman75
Reply to  Amalia
8 years ago

Απ το στόμα σου και στου θεού το αυτι. Αλλά το τέλος του επεισοδίου μου έβαλε ψήλους στα αυτιά. Α) Το ενδιαφέρον για την δουλεία του Σαμ και του Ντιν, Β) Η λεπίδα που έμεινε στην κατοχή της μικρής Γ) Η βεβαιότητα που σου αφήνει το τέλος όπως και η απάντηση της στον ταξιτζή οτι η μικρή θα γίνει κυνηγός Γ) Το Βιβλίο που της δίνει ο Ντιν ως δώρο Δ) Η αίσθηση (Σαμ Ντιν και Κας τις λενε το ιδιο πράγμα ”οποτε μας χρειαστείς θα είμαστε δίπλα σου”) οτι θα την δούμε πάλι …και τέλος (αν κάνω λάθος πες μου) σε αντίθεση με ολα αυτά σχετικά με την Claire οταν είδαμε τον Cole την τελευταία φορά ειπε στα αδέρφια οτι ολα αυτα για εκείνον τελείωσαν και οτι θα γυρίσει σπίτι του στην γύναικα και το παιδί του με κάνουν να πιστεύω οτι η Claire τελικά θα πάρει το .. χρίσμα.

Amalia
Amalia
Reply to  insideman75
8 years ago

Δεν αμφισβητώ οτι κάποια στιγμή έχουν σκοπό να επιστρέψει η Κλερ στη σειρά (δυστυχώς). Όλα αυτά που αναφέρεις προς τα εκεί δείχνουν. Απλά αμφιβάλλω ότι όλα ήταν για να μας προετοιμάσουν για το spinoff…

Ο Κόουλ μπορεί να είπε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με τα κυνήγια αλλά ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότιάλλο τι θες κι άλλο πως στα φέρνει η ζωή. Δεν ξέρω αν τον έχουν όντως στο μυαλό τους για spinoff, πάντως πιστεύω οτι και ο Cole θα επιστρέψει στη σειρά. Θεωρώ απίθανο να μείνει άλυτο το μυστήριο με τον πατέρα του…

Γιάννης Φ.
Γιάννης Φ.
8 years ago

Απαράδεκτη η δημιουργική ομάδα του Supernatural την φετινή σεζόν. Είχε στα χέρια της τρομερές επιλογές και κατέληξε να την κάνει ίσως την χειρότερη σεζόν από όλες… Κρίμα και πάλι κρίμα. Το τελευταίο εξαιρετικό επεισόδιο ήταν το 14ο και πριν από αυτό το 3ο… Το επόμενο μάλλον θα είναι το 23ο… Κρίμα, πολύ κρίμα…

Sawyer Orestis
Reply to  Γιάννης Φ.
8 years ago

Δε διαφωνω αλλά μην είμαστε άδικοι, 17-18-19 ήταν πολύ πολύ καλά επεισόδια. Κι αν και η επόμενη τριλογία επεισοδίων είναι τρομερή, 21,22,23 τότε όλα μπορούν να φτιάξουν

Γιάννης Φ.
Γιάννης Φ.
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

Ούτε και ‘γω διαφωνώ μαζί σου. Σύμφωνοι τα 17, 18, 19 ήταν πάνω από την βάση και αρκετά ενδιαφέροντα, όπως και τα δύο πρώτα της σεζόν. Όμως τρομερά επεισόδια είχε ελάχιστα φέτος και 3-4 τέτοια σε 23 επεισόδια, δεν την σώζουν. Τουλάχιστον η σειρά έχει απίστευτη προοπτική για την επόμενη σεζόν και εύχομαι να την απογειώσουν. Το αντίθετο από ότι έκαναν φέτος δηλαδή, η γνώμη μου είναι πως είχαν διαμάντια και τα πέταξαν. Μπορούν να τα ξαναβρούν και να τα χρησιμοποιήσουν…

insideman75
insideman75
Reply to  Γιάννης Φ.
8 years ago

Θα ελεγα ακομα οτι ακομα και η καλύτερη με διαφορα καινουργια φετινη παρουσια αυτης της μαγισας μαμας του Κραουλι (sorry εχει κολλησει το μυαλο μου τωρα ) σε αντίθεση με την πρωτη γνωριμία μας μαζι της (παλουκομενος ενας αθώος στο ταβανι και εκείνη χαλαρή να πίνει ποτάκι) την καταντησανε υστερική νευρωτική σχεδον κατινα με την κακια έννοια του ορου. Κριμα γιατι ειναι πολυ καλη ηθοποιός και πιστευω αν ο χαρακτηρας της ηταν πιο σκοτεινός θα εδινε αλλη βαρύτητα στο στορι του Κραουλη

Dimitris St
Dimitris St
8 years ago

Αξιοπρεπές επεισόδιο.Επεισόδιο σχετικό με την ιστορία της Claire και της οικογένειας Novak που ήταν σαφώς καλύτερο από τα 2 προηγούμενα με το ίδιο στόρι.
Προσωρινό ή όχι,ήταν ένα καλό κλείσιμο για το χαρακτήρα της Claire που είχε κουράσει αφάνταστα στις δύο προηγούμενες εμφανίσεις της.Αυτή τη φορά ο ρόλος της ήταν πιο ουσιώδης και η ίδια ήταν πολύ πιο ανεκτική.Ωραία κατάληξη είχαν οι Jimmy και Amelia Novak,που αντάμωσαν μετά από καιρό στον Παράδεισο.
Ο Sam για ακόμα μία φορά δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο επεισόδιο και “φωνάζει” για κάτι μεγαλύτερο.Ο Dean ήταν ενδιαφέρων καθώς πέρασε αρκετό χρόνο με την Claire,με την οποία δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις στο παρελθόν.Πολύ ωραία η σκηνή με το μίνι-γκολφ,ενώ,όπως σημειώθηκε στο review,οι χαρακτήρες τους ταίριαζαν αρμονικά.Επίσης,ανησυχητική εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση του Dean λόγω του Σημαδιού.Είδαμε να ασκεί βία στον Ronnie και να λέει στους Sam και Cas πως θέλει οπωσδήποτε να δείρει κάποιον.Ίσως έχουμε το μεγάλο ξέσπασμα στα τελευταία επεισόδια.
Ο ρόλος του Cas στη σεζόν είναι πολύ κακός.Φαίνεται σαν να μην μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα πλέον.Είχε ως πρώτη προτεραιότητά του την αποκατάσταση του Παραδείσου,κάτι που επιτεύχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από την Hannah.Ήθελε απεγνωσμένα να πάρει πίσω τη Χάρη του από τον Metatron,κάτι που έκανε μεν,αλλά ο Metatron του ξέφυγε με τη Δαιμονική ταμπλέτα.Επιπλέον,ήθελε να επανενώσει την Claire με την μητέρα της,όμως ήταν ανίκανος να προστατεύσει τη δεύτερη με αποτέλεσμα το θάνατό της.Φωνάζουμε από την αρχή της σεζόν θέλοντας ένα καλύτερο στόρι για έναν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες,που μέχρι στιγμής δείχνει να μετράει μέρες δυστυχώς.
7/10

Ionlydas
Ionlydas
8 years ago

Αυτό φέτος μια στο καρφί μια στο πέταλο μας τέντωσε……Εχουμε πρηχτεί λίγο με το θεμα κλαίρ….Εντάξει σεναριακά έκλεισαν το θεμα και ελπίζω να μην ξαναμπλεχτεί στα πόδια μας..αυτό βεβαια είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει κοιλιά και ο ρόλος του Κας και του Σαμ…Με το θέμα του Ντίν με Ξενέρωσε η ανάκριση του Ronnie οτι καο καλά τον επηρέασε το σημάδι και χειροτερευει κλπ κλπ….Μεγάλη αστοχία…δυό ψιλές του ερηξε και κελάηδησε….Πριν το σημάδι εχουν κανει χειρότερες ανακρίσεις σε διάφορους……..
Τελος πάντων εν όλίγις μουδιασμένο το αποτέλεσμα ούτε κρύο ούτε ζέστη…..οι ελπίδες για ενα καλό φινάλε εναποτίθενται στα 3 τελευταία επεισόδια και ευχομαι να μας τρελάνουν λίγο να νιώσουμε εκείνη την τρέλα απο τα μεγάλα επεισόδια SPN…

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα