Review – Supernatural – 13×15 A Most Holy Man

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Review – Supernatural – 13×15 A Most Holy Man | Η κριτική του νέου επεισοδίου…

Σε ένα τελείως διαφορετικό επεισόδιο από αυτά που βλέπουμε συνήθως στο Supernatural, η σειρά μας έδειξε ένα πρόσωπο πιο… real. Αφήσαμε το υπερφυσικό στην άκρη, και πολύ καλά κάναμε, και οι Sam και Dean έμπλεξαν με συμμορίες, ανταλλαγές, και φυσικά πολύ πιστολίδι. Σε ένα επεισόδιο που μπορεί να αποτελεί κόσμημα για το Supernatural, οι σεναριογράφοι μας έδειξαν ότι μπορούν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα και ακόμα κι αν δεν δούμε κάποιο τέρας, μπορούν να μας εξηγήσουν ωραία μια διαφορετική ιστορία.

Sam και Dean προσπαθούν να βρουν πληροφορίες για τα σπάνια υλικά που ψάχνουν. Ο Κας βρίσκεται στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας. Γιατί; Είναι κάποιο μήνυμα της σειράς; Κάποιος άγγελος βοηθά τους ανθρώπους που δολοφονούνται μανιωδώς; Ή μήπως απλά ο Κας ψάχνει ένα από τα συστατικά του ξορκιού, όπως εξηγήθηκε; Anyway, οι Winchesters βρίσκουν ένα πρώτο στοιχείο για το αίμα ενός άγιου ανθρώπου και οφείλουν να το ακολουθήσουν μιας και θα σκουριάσουν αν συνεχίσουν έτσι.

Ο Sam φλερτάρει μια… κυρία που είναι άσσος στους πλειστηριασμούς σπάνιων αντικειμένων. Μια ανάλαφρη σκηνή με μπόλικη δόση χιούμορ και τον Jensen σε ρόλο… “Trolling Sam”. Η Άστορ τους στέλνει στον Greenstreet ο οποίος επιμένει ότι έδωσε μια ολόκληρη περιουσία για το αίμα ενός αγίου. Σε αντάλλαγμα για το συστατικό που επιζητούν οι Winchesters, ο… κυριούλης με τα ντόνατ θέλει να κλέψουν το Κρανίο του Αγ. Πέτρου και να του το φέρουν, μιας και λίγες ημέρες πριν κλάπηκε από την Ιταλία όπου και βρισκόταν. Θα ήθελα να τονίσω την απίστευτη σκηνοθεσία στη σκηνή όπου σε συνδυασμό με το μυστηριώδες soundtrack που ακουγόταν από πίσω, έδωσαν μια πιο τρομακτική, απλή κατά τα άλλα σκηνή.

Look this isn’t a perfect world we’re trying to save, ok? And if i’m not perfect trying to save it, the so be it.

Ο Dean θα δεχτεί τους όρους του ντονατ-άνθρωπου με τον Sam να διαφωνεί. Έτσι οι Winchesters πέφτουν πάνω σε μια δολοφονία και ένας υποτιθέμενος μπάτσος τους βάζει χειροπέδες, ενώ κάποιος περίεργος άντρας τους παρακολουθεί! Εκείνοι ξεφεύγουν και ο Scarpatti βάζει τους ανθρώπους του να πιάσουν τους Winchesters. Το χειρότερο; Οι Winchesters πρέπει να κάτσουν στο πίσω κάθισμα της Ιμπάλα!

Ο Scarpatti ξέρει τα πάντα για τους Winchesters και ότι θα έπρεπε να είναι νεκροί εδώ και 6 χρόνια. Γνωρίζει για την συμφωνία με τον Greenstreet και τους προτείνει… εμ βασικά τους αναγκάζει να κάνουν και μαζί του μια νέα συμφωνία. Εκείνος είναι αυτός που έβαλε τον τσιράκι του να κλέψει τον κρανίο του Αγίου Πέτρου, αλλά το τσιράκι του είναι νεκρό! Έτσι λοιπόν οι Winchesters πρέπει να βρουν το κρανίο, να το δώσουν στον Scarpatti, εκείνος να τους δώσει ένα πολύ καλό ποσό και να αγοράσουν από τον Greenstreet ό,τι χρειάζονται!

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί. Περισσότεροι είναι μπλεγμένοι στην ιστορία και ένας από αυτούς είναι κάποιος παπάς, εν ονόματι Lucca Camileri, που ψάχνει για το ιερό κρανίο μιας και κλάπηκε από το χωριό του στην Ιταλία. Πήρε όσα λεφτά είχαν και προσπαθεί να βρει τον κλέφτη ώστε να γίνει η ανταλλαγή.

IMAGine that you woke up one morning and this thing you loved, this thing you and your parents and your children saw every week, this thing you prayed to since you were old enough to form words, was just gone.

Οι Winchesters πήραν την… ψυχολογική δόση που ήθελαν από τον Lucca. Ο Ιταλός παπάς τους μίλησε για έναν κόσμο που δεν είναι τέλειος, αλλά αξίζει να παλεύεις γι’αυτόν. Αποφασίζουν να τον βοηθήσουν και συμμαχούν μαζί τους καταστρώνοντας ένα σχέδιο ώστε να πάρουν στα χέρια τους το Κρανίο του Αγίου Πέτρου.

all the time, i hear people saying the world’s not perfect. And they’re right. it’s not. but do you use that as an excuse? do you use it to give a bad man power? or do you work? do you try improve things in whatever way you can? the world will never be perfect, but if good men do good things, it can be better. every day can be better.

Έτσι λοιπόν εντοπίζουν το πακέτο που στάλθηκε και βρίσκουν τον ψεύτικο μπάτσο που τους φυλάκισε νωρίτερα. Τον ακολουθούν ώσπου φτάνει σε μια κρυφή συνάντηση πλειστηριασμού. Εκεί; Η Άστορ! Η οποία έχει στην κατοχή της το κρανίο και προσπαθεί να το πουλήσει. Ο Σαμ παίρνει τα χρήματα του πάτερ τα οποία είναι μόλις… 650.000€ περίπου. Συμμορίες και πιστολίδι πάνε μαζί και έτσι ξεκινάει ο πλειστηριασμός του ποιος θα ζήσει ώστε να πάρει το κρανίο.

Πολύ ωραία η σκηνή όπου ο Ντιν μιλάει για τον Θεό, για τον Τσακ. Ξέρει, γνωρίζει και είχε πολύ ενδιαφέρον να μιλάει γι’αυτόν σε ένα παπά.

Τη μάχη φυσικά κερδίζουν οι Winchesters αλλά το αίμα ήταν… απάτη! Δεν υπήρχε ποτέ. Όμορφη η ανατροπή στο φινάλε όπου τελικά ο Πάτερ Lucca είναι ο Most Holy Man! Έτσι οι Σαμ και Ντιν έχουν στην κατοχή τους το πρώτο συστατικό για το ξόρκι…

– no matter how many people we save, there will be more people that need saving. no matter how many monsters we kill…
– there’s always gonna be another one around the corner.
– exactly. you think we could ever change things? stop all the monsters,  all the bad?
– That would be nice…

Αυτή η τελευταία ομιλία των Winchesters ίσως να είναι και από τις πιο σημαντικές της σειράς. Ίσως να είναι μια προοικονομία για το τέλος του Supernatural. Ίσως λοιπόν στην 14η σεζόν (αν με το καλό την πάρουμε), να δούμε το πως οι Winchesters θα βρουν έναν τρόπο (ίσως και να θυσιαστούν) ώστε να απαλείψουν το κακό από την ανθρωπότητα.
“I have faith…”

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σκηνοθεσία
Σενάριο
Ερμηνείες
Villains

ΣΥΝΟΨΗ

Σε ένα επεισόδιο που μπορεί να αποτελεί κόσμημα για το Supernatural, οι σεναριογράφοι μας έδειξαν ότι μπορούν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα και ακόμα κι αν δεν δούμε κάποιο τέρας, μπορούν να μας εξηγήσουν ωραία μια διαφορετική ιστορία.
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα

Σε ένα επεισόδιο που μπορεί να αποτελεί κόσμημα για το Supernatural, οι σεναριογράφοι μας έδειξαν ότι μπορούν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα και ακόμα κι αν δεν δούμε κάποιο τέρας, μπορούν να μας εξηγήσουν ωραία μια διαφορετική ιστορία.Review - Supernatural - 13x15 A Most Holy Man