Review – Supernatural – 14×11 – Damaged Goods

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Αυτή η σεζόν σίγουρα είναι πολύ ξεχωριστή. Πολύ περισσότερο από πολλές άλλες του Supernatural. Για αρχή, έχουμε 20 επεισόδια. Τι σημαίνει αυτό; Από εκεί ξεκινούν όλα! 20 επεισόδια σημαίνει λιγότερα fillers, περισσότερη κύρια ιστορία. 20 επεισόδια σημαίνει ότι η σεζόν μειώθηκε για να περνούν οι ηθοποιοί περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι J2 και ο Misha θα παίζουν και λιγότερο στα επεισόδια που θα βλέπουμε.

Συνεχίζοντας, αντιλαμβανόμαστε ότι αφού δεν έχουν τόσο Screen Time οι πρωταγωνιστές, θα πρέπει να δοθεί τηλεοπτικός χρόνος σε “δευτερεύοντες ρόλους”. Για παράδειγμα, το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν Ντιν Centric. Ο Jared έπαιξε ελάχιστα και ο τηλεοπτικός χρόνος (όπως και των Misha, Alex) του Σαμ μοιράστηκε στην Ντόνα, στον Νικ και στην Μαίρη.

Το σενάριο απλώνεται, οι χαρακτήρες αναδύονται και εμείς δενόμαστε περισσότερο μεταξύ τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι παραγωγοί “υποχρεούνται” να στύψουν περισσότερο το μυαλό τους ώστε να δώσουν ιστορίες στους χαρακτήρες και να τους εξελίξουν. Παραδειχτείτε το! Παρ’όλο που δεν τρελαίνεστε για την Ντόνα, ένα μικρό άγχος το είχατε ότι μπορεί ο Ν(τ)ικ να την σκοτώσει!

Σε ένα επεισόδιο που το λες και filler (παρ’ότι είχε αρκετές εξελίξεις εν τέλη), σε ένα επεισόδιο που έρχεται μετά το επικό Mid Season Premiere, σε ένα επεισόδιο που βαρεθήκαμε και λίγο στη μέση του, ε… Οι σεναριογράφοι και εδώ έδωσαν αγωνία, σκηνές μάχης και μυστήριο! Η 14η σεζόν, αν συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο, θα μείνει στην ιστορία.

Στα του επεισοδίου τώρα, ο Ντιν φαίνεται να αποχαιρετά όσους αγαπά χωρίς να θέλει να δώσει στόχ-αχαχαχαχα. Αγκαλιάζει τον Σαμ, τρώει τα μπέργκερ του με την Ντόνα και πηγαίνει στην μητέρα του όπου ζητά ένα… Winchester Surprise!

Μου άρεσαν οι προοικονομίες για family reunion αλλά και το ότι η κουβέντα πήγε στον Τζον. Όπως, επίσης, όταν η Μαίρη γέλασε με το ροχαλητό του Ντιν νομίζω ότι απλά θυμήθηκε τον Τζον και το πόσο μοιάζουν. Τι; Όχι;

Μαίρη και Σαμ, όμως, αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά και η μαμά Winchester ερευνά τον γιο της. Ανακαλύπτει ότι κάτι φτιάχνει, κάτι αρκετά σκοτεινό και σοκαριστικό! Ο Σαμ φτάνει στην καλύβα όταν η Μαίρη απήχθη από τον Νικ.

Ο Νικ προσπαθεί να βρει τα ίχνη του δαίμονα που δολοφόνησε την οικογένειά του. Η τελευταία που τον είδε; Η Μαίρη! Η Μαριώ θα πει ψέματα ότι τον σκότωσε αλλά ο Νικ είναι παλιά καραβάνα. Δεν μασάει και η Winchester του εξομολογείται ότι κατάφερε να τον παγιδεύσει σε ένα κουτί! Άλλη μια προοικονομία για το τι ετοιμάζει ο Ντιν αυτή τη φορά.

Οι δυο τους πηγαίνουν στην κρυψώνα της Μαίρη! Ο Νικ δείχνει απόλυτα ψυχάκιας αλλά και συνειδητοποιημένος ΚΑΙ με αυτά που κάνει ΚΑΙ με το τι συμβαίνει γύρω του. Είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο του και δεν “μασάει” από τις παγίδες της Μαίρη. Βρίσκει το κουτί, έναν κακομοίρη που θα γίνει το δοχείο του δαίμονα και ελευθερώνει τον Abraxas! Εκείνος του ζητά να δολοφονήσει την Μαίρη αργά και βασανιστικά και θα είναι ο μόνος τρόπος να του αποκαλύψει γιατί σκότωσε την οικογένειά του!

Ο Νικ κατευθύνεται προς την Μαίρη αλλά οι Winchesters θα σώσουν την κατάσταση. Ο Νικ θα πάρει την εκδίκησή του σκοτώνοντας τον δαίμονα αλλά θα συλληφθεί από την Ντόνα και θα οδηγηθεί σε κάποια φυλακή! Θεωρώ το ότι ο Νικ σκότωσε τον δαίμονα είναι ένα κομβικό σημείο για την εξέλιξη του χαρακτήρα αλλά και την είσοδο και πάλι του Εωσφόρου!

Στα πιο… Deep του επεισοδίου:

  • O Jensen για μια ακόμη φορά δίνει ρέστα, δεν χρειάζεται καν σχολιασμός!
  • Ο Jared έπαιξε ελάχιστα, αλλά αυτό η ανησυχία στο τέλος μας διέλυσε ψυχολογικά.
  • Ο Σαμ πρέπει να πάρει ιστορία! ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!
  • Ο Mark δείχνει μια μια ακόμη φορά πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι! Ήταν ένα σκαλί πάνω απ’όλους παρ’ότι έχει να παίξει ένα πραγματικά πολύ δύσκολο ρόλο.
  • Μου λείπει η Ιμπάλα ρε γαμώτο. Θέλω περισσότερες τέτοιες σκηνές.
  • Η Samantha(Μαίρη), από την άλλη, δεν μου αρέσει. Δεν μου βγάζει κάποιο συναίσθημα, δεν με συγκίνησε ούτε στο δείπνο. Την σκηνή έσωσε ο Jensen. Νιώθω την ηθοποιό τελείως… αγγούρι! Τι θα γίνει όταν θα ‘χεις μπροστά σου δηλαδή ολόκληρο Jeffrey Dean Morgan;!
  • Η σκηνοθεσία του επεισοδίου ήταν σε άλλα επίπεδα! Στη σκηνή στο καταφύγιο της Μαριώς, νόμιζα ότι έβλεπα ταινία!
  • Οι Wayward Sisters δείχνουν φέτος να μην ανήκουν στον κόσμο του Supernatural. Οι σεναριογράφοι δεν έχουν σχέδια, προς το παρόν, γι’αυτές.
  • Τουλάχιστον αντί για την Ντόνα δεν είδαμε κάναν άκυρο μπάτσο-κομπάρσο που δεν θα βλεπόταν κιόλας!
  • Ο Ντιν ήθελε να τον στείλει ο Θάνατος στο διάστημα όταν είχε το Σημάδι. Τώρα θέλει στα βάθη ενός ωκεανού. Μέσα σε φέρετρο. Τι ‘ναι αυτό το παιδί ρε!

Και πάμε στο ζουμί του επεισοδίου! Στα τελευταία 4 λεπτά που πραγματικά ράγισαν καρδιές. Το σοκ απερίγραπτο καθώς ο Ντιν κατασκευάζει το ίδιο του το φέρετρο! Ένα φέρετρο που δημιουργήθηκε κάτω από ειδικές συνθήκες, με τη βοήθεια της Μπίλι.

Ο Ντιν θα μπει μέσα στο φέρετρο, το οποίο ονομάζεται Το Κουτί του Μάλακ, θα πέσει στον ωκεανό και θα μείνει εκεί μαζί με τον Μιχαήλ για όλη την αιωνιότητα. Ο Σαμ μένει έκπληκτος αλλά στο τέλος θα δεχθεί την κατάσταση και συμφωνεί να βοηθήσει τον αδερφό του! Γιατί; Γιατί πολύ απλά το ίδιο έπραξε και αυτός στο τέλος της 5ης σεζόν όταν παγίδευσε τον εαυτό του στο Κελί μαζί με τον Εωσφόρο και τον δικό μας Μιχαήλ.

Το επόμενο επεισόδιο θα μας σοκάρει, θα μας “πνίξει” συναισθηματικά. Η σεζόν έχει πάρει φόρα και δεν σταματά πουθενά! Εύγε!!!

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο
Σκηνοθεσία
Ερμηνείες
Villain

ΣΥΝΟΨΗ

Σε ένα επεισόδιο που το λες και filler (παρ'ότι είχε αρκετές εξελίξεις εν τέλη), σε ένα επεισόδιο που έρχεται μετά το επικό Mid Season Premiere, σε ένα επεισόδιο που βαρεθήκαμε και λίγο στη μέση του, ε... Οι σεναριογράφοι και εδώ έδωσαν αγωνία, σκηνές μάχης και μυστήριο! Η 14η σεζόν, αν συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο, θα μείνει στην ιστορία.
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Orestis
Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα

Σε ένα επεισόδιο που το λες και filler (παρ'ότι είχε αρκετές εξελίξεις εν τέλη), σε ένα επεισόδιο που έρχεται μετά το επικό Mid Season Premiere, σε ένα επεισόδιο που βαρεθήκαμε και λίγο στη μέση του, ε... Οι σεναριογράφοι και εδώ έδωσαν αγωνία, σκηνές μάχης και μυστήριο! Η 14η σεζόν, αν συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο, θα μείνει στην ιστορία.Review - Supernatural - 14x11 - Damaged Goods