Review – Supernatural – 15×17 Unity

Κριτική και σχολιασμός του 17ου επεισοδίου της τελευταίας σεζόν του Supernatural

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Μετά από 3 συνεχόμενα αυτοτελή επεισόδια, τα τελευταία στην ιστορία της σειράς, το Supernatural μπήκε επιτέλους στην τελική ευθεία για το πολυαναμενόμενο series finale του. Η αλήθεια είναι ότι τα προηγούμενα δεν άξιζαν (όσο θα ήθελα εγώ τουλάχιστον) την εξάμηνη προσμονή, αλλά αυτό εδώ το επεισόδιο κέρδισε τον ενθουσιασμό μου με το σπαθί του! Πάμε να δούμε αναλυτικά τι με ενθουσίασε και πού έχω κάποια μικρά παραπονάκια…

AMARA

Η σκηνοθέτις και η σεναριογράφος διάλεξαν να χωρίσουν το επεισόδιο σε τρία κεφάλαια, κάθε ένα από τα οποία πήρε το όνομα ενός πρωταγωνιστή. Το πρώτο κεφάλαιο είναι της Amara, όπου την βλέπουμε να προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει τον αδερφό της ότι το δημιούργημά του αξίζει μια ευκαιρία. Μέχρι και στον Παράδεισο τον πάει μήπως του ξυπνήσουν οι “fans” του το συναίσθημα ανωτερότητας και ξεχάσει το θυμό του προς τους Winchesters. Αλίμονο, ο Chuck είναι ανένδοτος στην απόφασή του να καταστρέψει τα πάντα, οπότε η Amara πείθεται ότι είναι ο “villain” της ιστορίας του και τον μεταφέρει στο Καταφύγιο, όπου του έχουν στήσει την παγίδα οι Winchesters.

DEAN

Η αποκάλυψη για το σχέδιο της Billie και τη μοίρα του Jack έχει φέρει ρήξη στη σχέση των δυο αδερφιών. Ο Dean έχει τόσο άχτι τον Chuck που είναι αποφασισμένος να σιγοντάρει τον μικρό νεφελίμ στην απόφασή του να θυσιαστεί για να σώσει τον κόσμο, ενώ ο Sam δεν διανοείται να το δεχτεί αυτό αμαχητί. Εδώ έχουμε τον πρώτο από τους δυνατούς διαλόγους μεταξύ των Winchesters και το πρώτο καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Dean:

– Sam, you and me, we have to do this, it’s in the book!
– Oh, Chuck’s “Death Book,” right? Come on, man! Blindly following orders?! Lying to Amara, sending her to her death? Does any of this feel right to you?!
– It doesn’t matter how we feel! You know what? Stay. Stay. But somebody’s gotta be the grownup here.
– Yeah, well, someone has to keep fighting for Jack.
– He knows what he signed up for!
– Last I checked, we don’t give up on family.
– Jack’s not family! I know how you feel about the kid, okay. I care for him, too. I do. But he’s not like you. He’s not like Cass. He’s just not.

Με αυτή την ψυχρολουσία στον Sam (και σε εμάς), ο Dean φεύγει με τον Jack για Santa Fe, όπου ο μικρός θα ολοκληρώσει την “τελευταία δοκιμασία” με κάποιον μυστηριώδη τύπο. (Πέρα από την έκπληξη στο θεατή, δεν είχε λογική οι χαρακτήρες να μην ξέρουν ποιον πάνε να συναντήσουν, αλλά το προσπερνάμε αυτό). Στη Santa Fe (που μοιάζει ύποπτα πολύ με το βροχερό Βανκούβερ), λοιπόν, συναντούν τον Αδάμ, την “πρώτη ιστορία” του Θεού, ο οποίος τους αποκαλύπτει ότι το σχέδιο για να σκοτώσουν το Θεό είναι δικό του και το καταστρώνει εδώ και 300.000 χρόνια, μαζί με την άγγελο ερωμένη του.

O Αδάμ είναι ένας ημι-μαστουρωμένος χίπης που περνάει τον Jack από ένα -και καλά- τεστ, για να αποφασίσει αν είναι άξιος να του δώσει τη “θεϊκή σπίθα”, κι αφού ο μικρός του δίνει την απάντηση που θέλει (ότι ο Θεός βρίσκεται μέσα σε όλα τα δημιουργήματά του, ακόμα και στις πέτρες, και μπλα μπλα μπλα), ο Πρωτόπλαστος του δίνει ένα από τα πλευρά του! Ο Jensen Ackles έκανε όλες τις γκριμάτσες που έκανα κι εγώ σε αυτή τη σκηνή. Γενικά, το cameo του Αδάμ με δίχασε. Από τη μία, ήταν μια όαση χιούμορ μέσα σε ένα αρκετά βαρύ επεισόδιο, και ήταν ομολογουμένως ευρηματικό αυτό με το πλευρό ως τελευταία δοκιμασία: το σενάριο χρειαζόταν άλλο ένα ‘macguffin’ σε αυτή τη φάση, αλλά κάτι που να μην χρειάζεται και πολύ επεξήγηση, και λειτούργησε πολύ ωραία. Η ιδέα της εισαγωγής του Αδάμ με αυτόν τον τρόπο σε αυτή τη φάση ήταν αρκετά καλή, αλλά η απεικόνισή αυτού και της ερωμένης του ως ‘παιδιά των λουλουδιών’ ήταν πανάθλια. Επίσης, η Εύα από το Καθαρτήριο που γνωρίσαμε στην 6η σεζόν ήταν η γυναίκα του ή απλή συνωνυμία; Θεωρώ ότι άφησαν επίτηδες αναπάντητο το ερώτημα, κάτι που θεωρώ ανεπίτρεπτο. Με τόσα callbacks στις προηγούμενες σεζόν, θα μπορούσαν να την έχουν έστω αναφέρει εδώ.

Λίγο πριν επιστρέψουν στο Καταφύγιο, ο Dean σταματά την Impala για ένα εκ βαθέων τετ-α-τετ με το νεφελίμ που κάποτε ονόμαζε γιο του. Δεν ζητά συγνώμη από τον Jack που τον άδειασε εντελώς, αντ’ αυτού τον ευχαριστεί που, χάρη σε αυτόν, θα μπορέσουν εκείνος και ο Sam να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή όταν τελειώσει όλο αυτό. Δεύτερο καμπανάκι. Ο Dean είναι τόσο ψυχρός σε αυτό το επεισόδιο, σχεδόν αγνώριστος. Έχω μια θεωρία, θα σας την πω μετά το τρίτο καμπανάκι.

SAM

Όσο η Amara προσπαθεί να πείσει τον Chuck, κι ο Dean με τον Jack ψωνίζουν… πρωτόπλαστα παϊδάκια, ο Sam κι ο Castiel (σε μια από τις σπάνιες συνεργασίες τους) ψάχνουν άλλον τρόπο να νικήσουν το Θεό — και το να μιλήσουν στην Billie είναι μονόδρομος. Αλλά πώς θα το κάνουν χωρίς να πεθάνει ο Sam; Η ιδέα να ψάξουν για το κλειδί της Βιβλιοθήκης του Θανάτου, που ξέρουν ότι βρίσκεται στο κάπου στα αρχεία του Καταφυγίου, γιατί τους το είχε πει ο Sergei ούτε κι εγώ θυμάμαι πότε, ήταν μια ενοχλητική -αλλά απαραίτητη- σεναριακή ευκολία για να προχωρήσει η πλοκή. Με συνοπτικές διαδικασίες, λοιπόν, οι Sam και Cas βρίσκουν το κλειδί κι ο μικρός Winchester πάει να βρει την Θάνατο, ενώ ο άγγελος μένει πίσω για να σταματήσει τον τυφώνα Dean όταν επιστρέψει. (Γιατί το έχει καταφέρει τόσες φορές στο παρελθόν για να το κάνει και τώρα, τι λες ρε Sam, αγόρι μου; Όταν ο Dean αποφασίσει κάτι δεν του αλλάζεις το ξεροκέφαλο με τίποτα.)

Στη Βιβλιοθήκη, ο Sam βρίσκει το Κενό (με τη μορφή της Meg), που τον ενημερώνει ότι η Billie ετοιμάζει πραξικόπημα, σκοπεύει να γίνει αυτή η κυρίαρχος του σύμπαντος όταν βγουν από την μέση Chuck και Amara, και να βάλει επιτέλους μια τάξη, όλοι να πάνε εκεί που ανήκουν: οι ξένοι να πάνε στο δικό τους κόσμο (άσχετα αν δεν υπάρχει πια), οι αναστημένοι να ξαναπεθάνουν, οι άγγελοι να πάνε στον Παράδεισο και οι δαίμονες στην Κόλαση. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, και το Κενό να πάει επιτέλους για ύπνο!

Ο Sam πείθει το Κενό ότι παίζουν για την ίδια ομάδα κι επιστρέφει στο Καταφύγιο με το “βιβλίο θανάτου” του Θεού, αλλά μάλλον είναι πια αργά…

Η κλιμάκωση

Το σημείο που συγκλίνουν οι τρεις παράλληλες ιστορίες μας είναι και το ζουμί του επεισοδίου. Οι 6 κεντρικοί χαρακτήρες βρίσκονται ακριβώς εκεί που τους ήθελε ο Chuck, ο οποίος αποκαλύπτει στην εμβρόντητη αδερφή του ότι Εκείνος τα ενορχήστρωσε όλα κι αυτό είναι το τέλος που έχει γράψει για τους Winchesters. Ο Dean τραβάει όπλο στον Sam (!!!) κι εκεί το τρίτο καμπανάκι σε ξεκουφαίνει, κι αρχίζεις να υποψιάζεσαι ότι η ψυχρή στάση του Dean ίσως να οφείλεται στο ότι έτσι τον “έγραψε” ο Θεός σε αυτή την ιστορία. Τα όρια μεταξύ του τί είναι “γραφτό” και τί είναι “ελεύθερη βούληση” ποτέ δεν ήταν τόσο δυσδιάκριτα.

Όσο ο Chuck, λοιπόν, υφαίνει τον ιστό του για να πάρει την -όπως πάντα εύπιστη- Amara με το μέρος του, οι Winchesters τσακώνονται, σε μια ακόμα δυνατή σκηνή μεταξύ τους. Ο Sam παλεύει με σθένος το σενάριο του Chuck και προσπαθεί να πείσει τον Dean ότι ο πόλεμος αυτός δεν είναι στους ώμους του Jack πια, ότι πρέπει να βγουν από τα αποδυτήρια και να μπουν ενεργά στον αγώνα οι ίδιοι:

– There’s nothing else we can do, okay?! We just gotta get out of the way.
– No, we can’t get out of the way, Dean, not this time.
– I don’t care if Billie gets what she wants! I don’t, man! I’d trade it all… I’d trade ’em all for Chuck in a heartbeat!
– What about me? Would you trade me?

“Θα αντάλλαζες εμένα;” τον ρωτάει ο Sam. Η ανάσα του Dean κόβεται για μια στιγμή και μετά ξεσπά. Δεν μπορεί να ζήσει άλλο έτσι ως μαριονέτα του Chuck, και σε αυτό τον καταλαβαίνω, αλήθεια. Αλλά ο Sam του ζητά να τον εμπιστευτεί, του ζητά να τον αφήσει να του ανταποδώσει όλα αυτά τα χρόνια που τον προστάτευε ανιδιοτελώς και οι δυο τους θα βρουν έναν άλλον τρόπο να νικήσουν, όπως κάνουν πάντα. Μαζί. Οι Jared και Jensen την έσκισαν αυτή τη σκηνή. Οι ερμηνείες τους χτυπάνε κατευθείαν στην καρδιά και επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά το λόγο που θεωρούνται η ραχοκοκαλιά της σειράς. Τέτοια χημεία σπάνια βρίσκεις σε ηθοποιούς.

Ο Sam επιτέλους αποκτά λόγο ύπαρξης στη σεζόν και αυτό του το ξέσπασμα σήμερα μπορεί να προοικονομεί δυο αντικρουόμενα πράγματα: ή θα είναι αυτός που θα θυσιαστεί (για να το ανταποδώσει στον Dean όπως είπε) ή αυτός που θα επιζήσει (μετά από μια τελευταία θυσία του Dean). Οι δημιουργοί επίτηδες μας έχουν δώσει υπόνοιες και για τα δυο και πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω από αυτό το φινάλε…

Πριν προλάβουν να πάρουν ανάσα και να σκουπίσουν τα δάκρυά τους οι Winchesters, ο Chuck συγχωνεύεται με την Amara (δεν είμαι σίγουρη αν είχε την πλήρη συγκατάθεσή της για να το κάνει αυτό), απελευθερώνεται και μαλώνει τα “σπασμένα παιχνίδια” του. Είναι τσαντισμένος που -για άλλη μια φορά- δεν ακολούθησαν το σενάριό του, αλλά δεν τους σκοτώνει. Αντίθετα, τους εύχεται με ένα σαδιστικό χαμόγελο καλή διασκέδαση με το θάνατο του Jack κι εξαφανίζεται, καθώς ο μικρός σωριάζεται στο έδαφος. Με τα αυτιά μας ακόμα να βουίζουν από το εκκωφαντικό tour de force του Rob Benedict και αυτό το σοκαριστικό cliffhanger, τελειώνει το 17ο επεισόδιο και το 18ο θα έχει τίτλο “απόγνωση”. Ναι. Δεν ανησυχώ καθόλου. Ο Jack δεν θα σκάσει σαν πασχαλιάτικο πυροτέχνημα (παίρνοντας μαζί του όποιον βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή), ο Dean κι ο Sam δεν θα προσφερθούν να θυσιαστούν ο ένας για τον άλλο, ο Castiel θα τους αφήσει στη μοίρα τους, η Billie δεν θα σκυλιάσει που της χάλασαν τα σχέδια, το Κενό θα πάει ήσυχα-ήσυχα για υπνάκο, και, γενικά, όοοοολα θα πάνε καλά… *σιγοκλαίει*

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο
Σκηνοθεσία
Ερμηνείες
Villain
Εφέ/VFX

ΣΥΝΟΨΗ

Με το Unity, το Supernatural μπαίνει με ορμή στην τελική ευθεία για τον τερματισμό. Το επεισόδιο μας έδωσε κάποιες από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές μεταξύ των αδερφών, ενώ ο Chuck απέδειξε γιατί είναι αντάξιος ως τελευταίος αντίπαλός τους.

7 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest

7 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
geoka
geoka
3 years ago

Επιτέλους ένα καλό επεισόδιο!

Amalia
3 years ago

Ξαναείδα το επεισόδιο και συνειδητοποιησα ότι ξέχασα να σχολιάσω στο ριβιού τα σκληρά λόγια του Chuck προς τον Castiel, και θυμήθηκα και το ριβιου που ειχα γράψει για το φινάλε της 11ης σεζόν, όπου χαρακτήρισα χαμένη ευκαιρία από μεριά των σεναριογράφων το ότι δεν ασχολήθηκε καθολου ο Chuck με τον Castiel, παρολο που ηταν υποτίθεται ο αγαπημένος του. Θεωρούσα τότε οτι επειδή τον είχε αναστήσει 2-3 φορές, τον συμπαθούσε κιόλας. Κουνια που με κουναγε. Η αποκάλυψη του Chuck ως σαδιστικου συγγραφέα δίνει εντελώς νεα διασταση και νόημα στη στάση του τότε. Και δεν μπορώ παρα να αναρωτιέμαι αν το είχαν έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού τους οι σεναριογράφοι να γίνει ο Chuck villain, ή ήταν μια ακόμα ευτυχής σύμπτωση. Πολλές μαζεύονται βέβαια… http://supernaturalgreece.gr/review-supernatural-11×23-alpha-omega/

maryjoanna spn
maryjoanna spn
3 years ago

Υπέροχο επεισόδιο !!!! Πάμε δυνατά για το τέλος

Angel of the Lord
Angel of the Lord
3 years ago

Τι επεισοδιαρα!! Την έκανε την ανατροπή ο Chuck! Σχετικά με τις θεωρίες για το τελος.. Αν και θα ήθελα να επιζήσουν και τα δυο αγόρια στο τέλος, μπορώ να φανταστώ το Supernatural να τελειώνει με τον Sam ζωντανό. Αυτός θα το άντεχε πιστεύω στη φάση που είναι τώρα. Ο Dean δεν θα άντεχε να ζήσει χωρίς τον αδερφό του!

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
3 years ago

ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΕΛΕΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.
Μπηκαμε για τα καλα στην τελικη ευθεια.

Με εκνευρισε λιγο ο Ντην σε αυτον το επεισοδιο, που ειπε “Jack isnt family!” . Δηλαδη ελεος Ντην μου. Ναι οκει δεν ειναι Κας και Σαμ, αλλα περιμενα να τον θεωρει οικογενεια οπως ο Κας και ο Σαμ. Δεν του ζητησε καν συγγνωμη. Επισης οκει εισαι θυμωμενος με τον αδερφο σου ΑΛΛΑ ΤΙ ΤΟΝ ΣΗΜΑΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ. Γενικα ηταν πολυ στεναχωρη η κατασταση με τα αδερφια…δεν ηθελα πριν το τελος να μαλωσουν τοσο πολυ, αλλα απο οτι ειδα στο τελος του επεισοδιου τα βρηκαν καπως οποτε μαλλον θα ειναι καλα μεταξυ τους στα τελευταια 3 επεισοδια.

Η ηθοποιος που επαιζε το κενο (Ρειτσελ νομιζω την λενε αν δεν κανω λαθος) πολυ καλη!

Παμε να μιλησουμε για την τελευταια σκηνη τωρα! Ο Τσακ λεει στην Αμαρα(την οποια λυπηθηκα λιγο) οτι ο Ντην την κοροιδεψε και θα την σκοτωσουν και αυτη και η Αμαρα πληγωμενη και απογοητευμενη και αυτη απο τον Ντην, οπως απογοητευμενος ειναι και με τον Ντην και με τους ανθρωπους γενικα ο Θεος, αφηνει τον Θεο να την απορροφησει. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΚΗΝΗ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΗ. Ειχα καταγχωθει, δεν ειχα ιδεα τι θα συμβει. Η συζητηση τσακ-Αμαρας, ο Ντην που ετρεχε με τον Τζακ-βομβα που δεν μπορουσε να αντεξει αλλο, ο Ντην με τον Σαμ σε εναν απο τους δυνατοτερους καυγαδες που ειχαν, η σκηνη που τα ματια του θεου ειναι το ενα ασπρο και το αλλο μαυρο και το πως γκρεμιζει την πορτα και βγαινει εξω… Εξαιρετικες ερμηνειες και απο τον Τζενσεν αλλα ΚΑΙ απο τον Σαμ( αντε για να μην λετε οτι δεν ειναι καλος ηθοποιος ;P ). Η Εμιλυ και αυτην καλη φυσικα( ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΤΕ) και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Ο ROB BENEDICT ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Λατρευω το πως παιζει τον κακο θεο. Απλα τελειος!

Φυσικα αυτη η τελευταια τερμα εντονη σκηνη μας αφηνει και με ενα απιστευτο clifhanger, με τον Τζακ να μην αντεχει αλλο και να αρχιζει να πεθαινει! Δεν εχω ιδεα αν θα πεθανει, αλλα κατι μου λεει οτι θα κρατηθει. Ομως παλι, ειμαστε στα 3 τελευταια επεισοδια…οσο περιεργο και να ειναι να τον σκοτωσουν στην αρχη του επομενου επεισοδιου, ειναι το προ-προ τελευταιο. ΟΥΦ δεν γινεται να πεθανει και Τζακ και Κας και ενας απο τους winchesters μεχρι το φιναλε! Ποσο να αντεξουμε!

3 ακομη επεισοδια!

Marianna Winchester
Marianna Winchester
3 years ago

Ξερω οτι σημερα που γραφω εχει προβληθεί το 15Χ18 που σκορπισε πανικο σε ολο το fandom, παρολα αυτα τωρα καταφερα να δω το 15Χ17.
Και δεν μπορουσα να μην σχολιασω.
ΤΙ. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ. ΗΤΑΝ.ΑΥΤΟ.
Τι μαλακιες μας εδειχναν στα προηγουμενα, γιατι δεν ειναι ΟΛΑ τα τελευταια επεισοδια σαν αυτο; Μα πραγματικα ξανα βρηκα το ενδιαφερον μου για τη σειρα! Γιατι το ειχα χασει! Τελειως! Ημουν κολλημενη στην οθονη ολη την ωρα ειδικα στο 2ο μερος του επεισοδιου.
Ποποοο, τελειοοοοο, δεν μπορω μωρεεεε.
Και αυτη η διαμαχη των αδερφων….βγαλμενη απο παλιες σεζον, απο αλλες εποχες… Απιστευτο, απιστευτο. Ολοι ηταν εξαιρετικοι, δεν εχω λογια, ενα ειναι το παραπονο μου, Γ Ι Α Τ Ι δεν ειχαμε τοσο καιρο τετοια επεισοδια; Σκεφτομαι τα προηγουμενα δυο….Αν ειναι δυνατον! Τουλαχιστον μας το εδωσαν τωρα, ειμαι σιγουρη οτι τα λιγοστα που απεμειναν θα ειναι αυτου του επειπεδου.
Wow ρε παιδια.
Αυριο παω για το 15Χ18. Εχω επιστρατευσει ποπ-κορν και αναπαυτικη πολυθρονα. Ο Θεος βοηθος!

Sawyer Orestis
3 years ago

ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΜΩΡΕ;;; ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ;;;

Αλήθεια σας λέω ακόμα τρέμω από το επεισόδιο δεν μπορώ να συνέλθω. Καταπληκτικό από κάθε άποψη!!!
Το επεισόδιο χωρίστηκε σε 3 υποενότητες, όπως μας έγραψε κιόλας.

Dean. Πριν τον κακολογήσουμε ας μπούμε λίγο στη θέση του. Ο άνθρωπος έχει πάθει το απόλυτο σοκ. Ήταν εκείνος(ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΑΜ!) που έζησε όλη την ιστορία από την αρχή. Από την μητέρα του να πεθαίνει, τον (πιωμένο) πατέρα του να τον κάνει κυνηγό από πολύ μικρή ηλικία, την προστασία του Σαμ(σε όλη του τη ζωή) αλλά και φυσικά όλες τις σεζόν που έχουμε δει. Ήταν στρατιώτης από την αρχή και ήταν εκείνος που πάντα έλεγε ότι μπορούν να είναι μόνο κυνηγοί και τίποτε άλλο. Και τώρα ξαφνικά υπάρχει διέξοδος. Υπάρχει τρόπος. Κι όχι μόνο υπάρχει τρόπος, αλλά μαθαίνοντας ότι είναι υποχείριο του ίδιου του Θεού για όλη του τη ζωή. Όλα όσα συνέβησαν στη ζωή του ήταν ένα παιχνιδάκι ενός φτηνού συγγραφέα. Ο Dean με εκνεύρισε στο επεισόδιο, με εκνεύρισε πολύ. Αλλά τον καταλαβαίνω αυτή τη φορά. Γιατί είναι άνθρωπος.

Amara. Η καημένη. Την λυπήθηκα. Πρώτα την κάνει ότι θέλει ο Ντιν και μετά ο Τσακ. Ήθελε απλά την ηρεμία της πλέον. Ήθελε μια όμορφη ζωή, στη Γη που πλέον αγάπησε. Ελπίζω να την ξαναδούμε και να σας πω και κάτι; Ελπίζω στο τέλος να βρεθεί τρόπος και η Αμάρα να γίνει ο νέος Θεός! Πως μπόρεσε και πίστεψε στον Τσακ στο τέλος; (Για μια ακόμη φορά στη σειρά φαίνεται το “κατ’ εικονα” και “καθ’ ομοιωσιν”, λόγω της αδυναμίας της Αμάρα στο τέλος. Λες και ήταν άνθρωπος)

Sam. Επιτέλους ο Σαμ πήρε ιστορία πάνω του! Μπράβο! Έπρεπε να εμπιστευτούμε τον μικρό Winchester. Είναι ο έξυπνος την υπόθεσης και πολύ χαίρομαι που αποδεικνύεται και στο τέλος της σειράς. Είναι ο Sammy που ξέρει που πάει και που πατάει, ξέρει να βρίσκει τον σωστό δρόμο και ξέρει ότι έχει δίκιο! ΟΚ εκτός από τότε με την Ρούμπυ. Και τότε που άφησε τον Ντιν στο Καθαρτήριο. Ωχού…

Chuck. Ο απόλυτος Villain μέσα σε ένα επεισόδιο!!! Γατάκια, όλοι νομίζαμε και λέγαμε “Μα πως γίνεται τόσα επεισόδια ο Θεός να μην βλέπει τι γίνεται;” Ε όλα σχέδιο ήταν τελικά. Τρομερή ερμηνεία από τον αγαπητό Rob! Πόσο δύσκολο είναι στην ίδια σειρά να αγαπιέσαι ως Προφήτης, μετά ως Θεός και στο τέλος να γίνεσαι ο απόλυτος Villain που τον μισούμε όλοι! Και πλέον δεν έχουμε ιδέα πως μπορεί να νικηθεί…

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα

Με το Unity, το Supernatural μπαίνει με ορμή στην τελική ευθεία για τον τερματισμό. Το επεισόδιο μας έδωσε κάποιες από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές μεταξύ των αδερφών, ενώ ο Chuck απέδειξε γιατί είναι αντάξιος ως τελευταίος αντίπαλός τους. Review - Supernatural - 15x17 Unity