Review – Walker – 1×14 Mehar’s Jacket

Κριτική του 14ου επεισοδίου της νέας σειράς του Jared Padalecki

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Φτάνοντας στο δέκατο τέταρτο επεισόδιο της σειράς, οι πρωταγωνιστές φαίνεται να παίρνουν σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή τους, μετά το θάνατο του Χόιτ. Μάλλον ο θάνατός του ήταν ένα γερό ταρακούνημα ώστε να δουν τους ουσιαστικούς δεσμούς αγάπης που τους ενώνουν σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια που έχει αγκαλιάσει και την Τζέρι, αλλά και την Μίκι.

Είναι έτοιμοι όλοι να κάνουν ένα restart και να πάρουν μια βαθιά ανάσα χωρίς μυστικά ανάμεσά τους συνεχίζοντας σε ειλικρινή βάση τη ζωή τους. Ο παππούς Walker μετά την τυχαία αποκάλυψη ότι πάσχει από καρκίνο δεν είναι διατεθειμένος να χάσει ούτε μια στιγμή ευτυχίας με την οικογένειά του και ιδιαίτερα με τη γυναίκα του. Αλλά και εκείνη, σαν μια μεγάλη αγκαλιά, θα σταθεί δίπλα του, θα επικεντρωθεί σε αυτόν. Εξάλλου τα παιδιά της είναι αρκετά μεγάλα πια για να αναλάβουν την ευθύνη της ζωής τους μόνα τους.

The CW's Walker Series Episode 1.14 Promo: Mehar's Jacket - News WWC

Ο Λίαμ αναρρώνει και ετοιμάζεται για την επόμενη κίνηση στον προεκλογικό του αγώνα, ενώ ο Κόρντι θα αντιμετωπίσει την πραγματικότητα με περισσότερη ψυχραιμία και αισιοδοξία σε σχέση με το παρελθόν. Σε αυτό θα βοηθήσει και η Τζέρι, που θα προσκαλέσει αυτόν και τα παιδιά να ταξιδέψουν για να παραλάβουν την «κληρονομιά» του Χόιτ, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά άλογα και μια οικογένεια αλπακά (!) που ο Χόιτ προόριζε για τους πρώτους κατοίκους μιας φάρμας, που θα στέγαζε την αγάπη του με την Τζέρι. Η γη της επαγγελίας του Χόιτ πέρασε σε άλλα χέρια ιδιοκτησίας, αλλά τα ζώα τα κληρονόμησε η Τζέρι, που με τη βοήθεια του Κόρντι και των παιδιών, τα μετέφεραν στο ράντζο των Walkers, που στην ουσία τα υιοθέτησαν στη μνήμη του παλιού φίλου τους, του θείου Χόιτ.

Στο ταξίδι αυτό, η Τζέρυ θα εξομολογηθεί στον Κόρντι τις τελευταίες στιγμές που έζησε με τον Χόιτ, οι οποίες δεν ήταν και οι πιο ευχάριστες για αυτόν, αφού απέρριψε την πρόταση γάμου που της είχε κάνει. Μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Χόιτ, η Τζέρι χρειάζεται χώρο και χρόνο για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μέσα της και μάλλον είναι από τις πιο σοφές αποφάσεις που έχει πάρει… Ο Κόρντι δεν έχει και πολλά περιθώρια να αντιδράσει, αλλά το μόνο που κάνει είναι να δείξει κατανόηση και να προχωρήσει.

Walker Season 1 Episode 14 Preview: Cordell's Road Trip Heart-to-Heart

Και από τα καρδιοχτύπια των ενηλίκων περνάμε σε αυτά των εφήβων. Ο Τρέβορ αφήνει μηνύματα στην Στέλλα και περιμένει απεγνωσμένα να τον στηρίξει στη φυλακή. Η Στέλλα μετά από μια σύντομη κουβέντα με την Τζέρι, θα καταλάβει ότι στη ζυγαριά βαραίνει περισσότερο αυτή τη στιγμή η οικογένειά της και η ψυχική γαλήνη της. Δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το θέμα Τρέβορ, τουλάχιστον προς το παρόν. Γι’αυτό, το μήνυμα που θα του αφήσει μάλλον δεν θα τον ευχαρίστησε και πολύ, αφού του ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται να στηρίξει μόνο την οικογένειά της τώρα.

Ο Χόιτ, λοιπόν, έφυγε από τη ζωή των Walkers, αλλά όχι και από την καρδιά τους. Το μικρό αλπακά πήρε το όνομά του, αλλά και ο Όγκοστ το τυχερό τζάκετ του θείου Χόιτ, που του έδωσε η Τζέρι. Με το θάνατό του τους έδειξε πόσο σημαντικό είναι να συγχωρείς, να μην έχεις υπερβολικές προσδοκίες, ούτε από τον εαυτό σου, ούτε από τους άλλους, και κυρίως να αγαπάς χωρίς ανταλλάγματα.

The CW's Walker Recap & Spoilers: S1, E14, 'Mehar's Jacket' | CBR

Μέσα σε αυτό το επεισόδιο, με τις εσωτερικές αναζητήσεις και τους συμβολισμούς, η Μίκι θα σώσει έναν φίλο του Τρέι από την χρεοκοπία παίρνοντας μέρος σε έναν αγώνα πάλης ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα χρήματα αποδεικνύοντας ότι παρόλο που την έχει πονέσει, που δεν έχει δίπλα της τον Walker, νιώθει και αυτή μέρος της ζωής του. Όχι σαν μια απλή συνεργάτιδα αλλά δικαίως σαν ένα μέλος της οικογένειας.

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο:
Σκηνοθεσία:
Ερμηνεία:

ΣΥΝΟΨΗ

Άλλο ένα επεισόδιο που επικεντρώθηκε στις σχέσεις των πρωταγωνιστών μετά το θάνατο του Χόιτ, χωρίς εξάρσεις και εκπλήξεις.
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα

Άλλο ένα επεισόδιο που επικεντρώθηκε στις σχέσεις των πρωταγωνιστών μετά το θάνατο του Χόιτ, χωρίς εξάρσεις και εκπλήξεις. Review - Walker - 1×14 Mehar’s Jacket