Review – Walker – 1×16 Bad Apples

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Ίσως από τα πιο ενδιαφέροντα επεισόδια της πρώτης σεζόν (αν και άργησαν λίγο…)  και η οικογένεια Walker έτοιμη για ένα νέο ξεκίνημα. Τέλος η αναμονή, τέλος οι ατέλειωτες και κάποιες φορές ανούσιες εσωτερικές αναζητήσεις. Τα πράγματα μπαίνουν σε νέα θεμέλια και η ζωή συνεχίζεται με πιο αποφασιστικά και ξεκάθαρα βήματα για όλους.  

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω με τον Τρέι, που έχει κι αυτός το δικό του εσωτερικό μπέρδεμα, αλλά δεν του δώσαμε την απαιτούμενη σημασία στα προηγούμενα επεισόδια. Είναι, όμως, μέλος της παρέας, όχι μόνο γιατί είναι ο σύντροφος της Μίκυ, αλλά γιατί απέδειξε αρκετές φορές ότι είναι εκεί για να παρέχει τη βοήθειά του όταν του το ζητήσουν. Και αυτό είναι ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του, που αναγνώρισε ότι η επιλογή τη επαγγελματικής του πορείας θα πρέπει να βασίζεται σε αυτό. Έτσι αποφασίζει να μη γίνει άλλος ένας χειρουργός, αλλά γιατρός που θα μπορούσε να βοηθήσει και ψυχολογικά τους ανθρώπους. Μια επιλογή που τη στηρίζει η Μίκυ με όλη την καρδιά της. Εξάλλου και η ίδια γενναιόδωρα δίνει τη βοήθειά της σε όσους αγαπάει χωρίς να περιορίζεται στο χώρο εργασίας. Πόσες φορές δεν την είδαμε να στηρίζει τον Κορντέλ….

Walker – 'Bad Apples' – CW Seattle

Και οι επιλογές για το μέλλον δεν έχουν τέλος.  Η εμφάνιση του γιου του Τζέιμς, DJ, πυροδότησε νέες συζητήσεις, νέες αναζητήσεις και νέες αποφάσεις, ιδιαίτερα στη Στέλλα, που αναγνωρίζει και θαυμάζει τις επιλογές του και το πάθος του να ορίζει τη ζωή του σύμφωνα με τα όνειρά του. Ο Κορντέλ, φυσικά, επιδιώκει να «χρησιμοποιήσει» τον DJ για να επηρεάσει και τη Στέλλα, που φαίνεται χαμένη ιδιαίτερα καθώς πλησιάζει η μέρα που θα εγκαταλείψει τη σχολική ζωή. Όντως, η Στέλλα δέχεται με ευχαρίστηση τις συμβουλές του DJ και μπορεί η ίδια να μην κατέληξε ακόμη τι θα γίνει όταν θα μεγαλώσει, αλλά σίγουρα κατάλαβε ότι ήταν αρκετά εγωιστικό από μέρους της να κρατάει μακριά τον πατέρα της από αυτό που εκείνος είχε επιλέξει να είναι. Παροτρύνει, λοιπόν, με την πλήρη στήριξη του αδερφού της, τον Κορντέλ να ξαναγυρίσει στους  Ρέιντζερς μιας και ο καθένας, όπως χαρακτηριστικά είπε, πρέπει να είναι στη θέση που μπορεί να αποδώσει το καλύτερο για όλους τους άλλους. Και κυρίως να είναι ευτυχισμένος με αυτή την επιλογή.

Από την άλλη, ο Λίαμ ετοιμάζεται πυρετωδώς στην προεκλογική του καμπάνια για τη θέση του εισαγγελέα. Μετά από όσα έχει περάσει και αυτός και η οικογένειά του τον τελευταίο καιρό νιώθει ότι μια μικρή βοήθεια από έναν αγαπημένο φίλο δεν θα ήταν άσχημη. Έτσι, αναζητά αυτόν, που είχε αγαπήσει πολύ, τόσο που σκόπευε και να παντρευτεί, τον Μπρετ. Εκείνος, όμως, δεν μπορεί να τον στηρίξει ως σύντροφος, αφού προχώρησε τη ζωή του, αλλά  θα τον στηρίξει ως σύμβουλος στον προεκλογικό του αγώνα. Ο Λίαμ κατανοώντας τις επιλογές του Μπρετ δέχεται με χαρά την ανέλπιστη βοήθεια του πρώην συντρόφου του, έστω και μόνο επαγγελματική. Προσηλωμένος στο στόχο του, αλλά κυρίως στις ηθικές αξίες του, συνεχίζει τον αγώνα του για μια δίκαιη πόλη, προκαλώντας το θαυμασμό, αλλά και την ηθική υποστήριξη ακόμη και του απερχόμενου εισαγγελέα.

Και μετά τα μαθήματα ορθών επιλογών και επαγγελματικού προσανατολισμού, ήρθε η ώρα και για λίγη δράση. Και, όμως, όλες αυτές οι αναζητήσεις των πρωταγωνιστών αυτή τη φορά δεν μας κούρασαν αφού έγιναν μέσα σε ένα πεδίο αστυνομικής δράσης, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Τζέιμς. Μια ευκαιρία να μάθουμε και ορισμένες πληροφορίες για τη δική του οικογένεια.

Μαθαίνουμε, λοιπόν ότι έχει ένα γιο τον DJ, που κάνει ένα σύντομο ταξίδι back home για να επισκεφθεί τον πατέρα του. Η στιγμή, ωστόσο, δεν ήταν μάλλον η κατάλληλη μιας και ο πατέρας του βρίσκεται στη μέση μιας καταδίωξης για να συλλάβει έναν επίορκο αστυνομικό, τον Κάμπελ (τι μου θυμίζει αυτό το όνομα, τι μου θυμίζει…). Αυτό δε θα αποδειχτεί κάτι εύκολο, μιας και ο Κάμπελ είναι υπό την προστασία πολλών υψηλά ιστάμενων προσώπων. Και αυτοί είναι ο στόχος του αρχηγού των Ρέιντζερς. Ο επίορκος αστυνομικός θα στείλει μηνύματα στον Τζέιμς να τον αφήσει ήσυχο: θα κάψει το αυτοκίνητό του! Το χειρότερο, όμως, ήταν ότι τον απείλησε μέσω του γιου του, που τον συνέλαβε για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και τον έστειλε στο κρατητήριο. Αυτή η δοκιμασία παραλίγο να φέρει ρωγμές στη σχέση του Τζέιμς με το γιο του, μιας και ο μικρός ένιωσε για πρώτη φορά την έλλειψη ασφάλειας, που του παρείχε ο ήρωας του, ο πατέρας του.

Και όπως λένε, όλα μπορεί ο άνθρωπος να τα ανεχτεί αρκεί να μην του πειράξεις τα παιδιά του! Η κίνηση του Κάμπελ οδήγησε και στην αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του. Σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο και η συμβολή της Στέλλα, που ήταν παρούσα στη σύλληψη του DJ και κατέγραψε με το κινητό της τη στιγμή που ο επίορκος αστυνομικός «φυτεύει» ένα φακελάκι με ναρκωτικά στο μπουφάν του νεαρού. Το βίντεο αυτό, αδιάσειστο στοιχείο για την καταδίκη του Κάμπελ, θα κάνει ιδιαίτερα ικανοποιημένο τον Τζέιμς την ώρα που του ανακοινώνει ότι συλλαμβάνεται.

Βέβαια, ο Τζέιμς δεν ήταν μόνος του σε αυτό τον αγώνα να «καθαρίσει» το αστυνομικό σώμα από τα «σάπια μήλα» και την πόλη από έναν εγκληματία. Η Μίκυ, αλλά και ο Λίαμ, ήταν μαζί του, ενώ στο τέλος ο Κορντέλ θα ξαναορκιστεί με συνοπτικές διαδικασίες Ρέιντζερ για να προστεθεί και επισήμως πια στην ομάδα.

Walker" Bad Apples (TV Episode 2021) - IMDb

Έτσι, ο Κορντέλ ξανά Ρέιντζερ, ο Λίαμ έτοιμος να διεκδικήσει δυναμικά τη θέση του εισαγγελέα, η Στέλλα ξέρει που να ψάξει για τις πιθανές επιλογές που έχει στο μέλλον, ο Όγκοστ τρίβει καρέκλες και η ζωή συνεχίζεται στο μικρό σπίτι στο Τέξας. Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών δεν αποτέλεσαν έκπληξη ούτε και σε αυτό το επεισόδιο. Ακολούθησαν μάλλον χαμηλές πτήσεις. Τουλάχιστον φάνηκε πιο φυσιολογική η σχέση του Τζέιμς με το γιο του, αν αναλογιστούμε δυσκολίες και υπερβολικές αναλύσεις στη σχέση του Κορντέλ με τα δικά του παιδιά. Αν ο πρώτος κύκλος ήταν να γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές, πιθανόν σε επόμενα επεισόδια να δούμε περισσότερη δράση, εκτός κι αν υπάρχουν και άλλα κρυφά χαρτιά που δεν έχουν ανοίξει ακόμη. Μην ξεχνάμε, επίσης, και τον παππού και τη γιαγιά Κορντέλ, που έχουν να ανέβουν το δικό τους Γολγοθά, αλλά και την Τζέρυ, που πήρε το άλογό της και έφυγε… Προς το παρόν ας απολαύσουμε τη μπύρα μας στο μπαλκόνι του Κορντέλ και ας ευχηθούμε η σειρά να ξεκαθαρίσει την ταυτότητά της στο μέλλον…

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο:
Σκηνοθεσία:
Ερμηνείες;

ΣΥΝΟΨΗ

Ίσως το πιο ενδιαφέρον επεισόδιο της πτώτης σεζόν με ξεκαθάρισμα στις σχέσεις των πρωταγωνιστών που δε συνοδέυτηκαν όμως με ανάλογες ερμηνευτικές επιδόσεις.
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα

Ίσως το πιο ενδιαφέρον επεισόδιο της πτώτης σεζόν με ξεκαθάρισμα στις σχέσεις των πρωταγωνιστών που δε συνοδέυτηκαν όμως με ανάλογες ερμηνευτικές επιδόσεις. Review - Walker - 1×16 Bad Apples