Supernatural – 5×19 Hammer of the Gods | Fun facts & Trivia

Must Try

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για τo 19ο επεισόδιο της 5ης σεζόν του Supernatural με τίτλο Hammer of the Gods, τo οποίo υπογράφουν οι Andrew Dabb & Daniel Loflin (teleplay), David Reed (story) και Rick Bota (σκηνοθεσία).

Αποτέλεσμα εικόνας για hammer of the gods gabriel

Mercury: Best pie in the tri-state area.

Το αστείο με τις αγαπημένες του Dean πίτες συνεχίζεται, και αποτελεί και προοικονομία για τον επικείμενο κίνδυνο.


Στη μέση του επεισοδίου υπήρχε ένα ξεκάρφωτο διαφημιστικό για την ιντερνετική σειρά των Ghostfacers. Οι πρωταγωνιστές του τύποις spin-off, A.J. Buckley και Travis Wester, δεν έχουν credit στο επεισόδιο.


Αποτέλεσμα εικόνας για hammer of the gods gabrielΑν και οι παγανιστές θεοί αναγνωρίζουν τον Γαβριήλ ως τον Σκανδιναβό θεό Λόκι (αδερφό του Όντιν στη μυθολογία), παραμένει άγνωστο αν ήταν αυτός εξαρχής που δημιούργησε και υιοθέτησε την περσόνα του Λόκι, ή αν παρίστανε τον υπάρχοντα θεό.


Αξίζει να αναφερθεί ότι το επεισόδιο δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ινδία, εξαιτίας της οικειοποίησης και λανθασμένης απεικόνισης της ινδικής θεάς Κάλι.


Η επίσημη περίληψη του επεισοδίου από το CW γράφει λάθος το όνομα του Baldur ως “Bladur”. Υπάρχει, επίσης, ένα αχρείαστο κόμμα στο όνομα του Richard Speight Jr.


Η σειρά αισθησιακών ταινιών Casa Erotica έχει αναφερθεί κι άλλες φορές στη σειρά. Η πρώτη ήταν στο Children Shouldn’t Play with Dead Things της 2ης σεζόν.

Ο αριθμός του δωματίου στο DVD Casa Erotica είναι 69. (Χμμμ…)


Αποτέλεσμα εικόνας για matt frewer pestilenceΣτο κλείσιμο του επεισοδίου, σε μια από τις πιο σιχαμερές σκηνές στην ιστορία της σειράς, κάνει το ντεμπούτο του ο Matt Frewer ως ο Καβαλάρης του Λοιμού. Οδηγεί ένα πράσινο αυτοκίνητο με πινακίδες από Nevada με το διακριτικό  SIKN TRD (“sick and tired”).


Ο ταμίας που μολύνεται από τον Λοιμό στην τελευταία σκηνή εμφανίζεται ξανά στην σκηνή του νοσοκομείου στο 5×20 The Devil You Know.Προσοχή! Παρακάτω αποκαλύπτονται σημαντικά στοιχεία της πλοκής μελλοντικών σεζόν. Αν δεν έχετε φτάσει μέχρι και την 13η, καλύτερα να σταματήσετε εδώ την ανάγνωση του άρθρου.Σχετική εικόνα

Ο τίτλος του επεισοδίου, που σημαίνει “Το Σφυρί των Θεών”, παραπέμπει στον Σκανδιναβό θεό του Κεραυνού, Θωρ, ο οποίος δεν εμφανίζεται στο επεισόδιο. Το Σφυρί του Θωρ (Μιολνίρ) έκανε την εμφάνισή του στο What’s Up, Tiger Mommy? της 8ης σεζόν.


Μέχρι σήμερα, το Hammer of the Gods παραμένει το επεισόδιο με τους περισσότερους παγανιστές θεούς, καθώς και το επεισόδιο με τους περισσότερους θανάτους θεών. H Κάλι είναι η μοναδική από τους θεούς που επέζησαν του επεισοδίου, αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στην σειρά.


Όπως ανακαλύπτουμε και σε μελλοντικά επεισόδια, ένας από τους αγαπημένος τρόπος του Εωσφόρου να σκοτώνει κόσμο είναι διαπερνώντας το στέρνο του θύματός του με το χέρι του. Έτσι σκότωσε τον Baldur, καθώς κι έναν κυνηγό στο 13×02, κι έναν Έρωτα στο 13×13.


Στο επεισόδιο Devil’s Bargain της 13ης σεζόν, αποκαλύπτεται ότι ο Γαβριήλ ζει, το οποίο σημαίνει ότι εδώ προφανώς κατάφερε να ξεγελάσει τον πανίσχυρο Εωσφόρο και να τον χρησιμοποιήσει για να σκηνοθετήσει τον θάνατό του.

- Advertisement -spot_img
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
- Advertisement -

Latest

- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img