Supernatural Ιστορία | Το Άστρο του Υδροχόου (Aquarian Star)

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Werther_BoxΤο Άστρο του Υδροχόου

Το Άστρο του Υδροχόου (Aquarian Star) είναι το σύμβολο της μυστικής οργάνωσης των Άνθρωπων των Γραμμάτων. Είναι ένα αστέρι με έξι κορυφές που αντιπροσωπεύει μεγάλη δύναμη και συμβολίζει τις πύλες τις Ατλαντίδας.

Ο Henry Winchester έχει το σύμβολο αυτό στην καρφίτσα της γραβάτας του. Το σύμβολο υπάρχει και στους τάφους όσων Ανδρών των Γραμμάτων σκότωσε η Abaddon. Το βλέπουμε επίσης στην πόρτα του μυστικού τόπου συνάντησης της οργάνωσης. Διακοσμεί επίσης το κλειδί του Καταφυγίου. Ο Henry αναγνώρισε το σύμβολο και σε ένα μαγαζί όπου αγόρασε τα συστατικά που θα χρειαζόταν για το Ξόρκι του Αίματος.

Στο επεισόδιο 13×17 The Thing σε ένα Καταφύγιο των Ανδρών των Γραμμάτων στο Rhode Island εμφανίζεται στις πόρτες  μια παραλλαγή του Άστρου του Υδροχόου με ένα μάτι σχεδιασμένο στο κέντρο του. Μπορεί να το δει κανείς σε όλο το Καταφύγιο στο Rhode Island και σαν τατουάζ στο χέρι του Ντιέγκο Αβίλα και των άλλων Ανδρών των Γραμμάτων όπως και στους απογόνους τους. Το ίδιο τατουάζ εμφανίζεται και στο χέρι της δισέγγονης του Ντιέγκο, Οφηλίας. Το Μάτι συμβολίζει το μάτι της θείας πρόνοιας, το μάτι του Θεού. Αυτό συνδέεται στενά με τον ελευθεροτεκτονισμό (μασονία) και εμφανίζεται επίσης σε χαρτονόμισμα των ΗΠΑ.

Το Εξάγραμμο στον Μυστικισμό

Το Άστρο του Υδροχόου του Supernatural έχει πάρει το σχήμα του από το λεγόμενο unicursal hexagram, ένα ‘συνεχές’ εξάγραμμο, δηλαδή ένα εξάγραμμο που δημιουργείται μοντοκοντυλιά, με μια συνεχόμενη γραμμή χωρίς να διακόπτεται η κίνηση της πένας ή του μολυβιού. Αυτό είναι σημαντικό όταν σχηματίζεις σύμβολα στα τελετουργικά μαγείας. Το σύμβολο αυτό περιγράφεται και ως η Σφραγίδα του Σολομώντα (που ήταν ένα δαχτυλίδι με το σύμβολο του εξάγραμμου αστεριού). Η σφραγίδα αυτή είναι στις μέρες μας πιο γνωστή ως το Άστρο του Δαυίδ (ο Δαυίδ ήταν ο πατέρας του Σολομώντα), ενώ στον Σολομώντα αποδίδεται το πεντάγραμμο, η γνωστή μας ‘Πεντάλφα’. Οι Μασώνοι χρησιμοποιούν ένα παρόμοιο σύμβολο έξι κορυφών που αναπαριστάται με έναν Γνώμονα και έναν Διαβήτη. 

Το συνεχές εξάγραμμο χρησιμοποιήθηκε επίσης από τη μυστικιστική κοινότητα μάγων Χρυσή Αυγή (καμία σχέση με την ομώνυμη ελληνική ακροδεξιά οργάνωση), κι αργότερα προσαρμόστηκε από τον αποκρυφιστή Aleister Crowley και όσους ενστερνίζονταν τη φιλοσοφία του (γνωστοί ως Θελημίτες). Ο Crowley πρόσθεσε στη μέση του εξαγράμμου ένα ρόδο με πέντε πέταλα, που συμβολίζει την πεντάλφα και το ‘θείο θηλυκό’.

Το σύμβολο του Crowley έχει 11 άκρα (τα 5 πέταλα του άνθους και οι 6 κορυφές του αστεριού). To 11 θεωρείται ο αριθμός της ‘θείας ένωσης’.

Το εξάγραμμο είναι ένα δημοφιλές σύμβολο και στην ποπ-κουλτούρα, σε σειρές, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια φαντασίας. Για παράδειγμα, το εξάγραμμο είναι κεντρικό συστατικό του συμβόλου με το όνομα “The Seal of Orichalcos” (= Σφραγίδα του Ορείχαλκου) που εμφανίζεται στο γιαπωνεζικο βιντεοπαιχνίδι και anime Yu-Gi-Oh!.

Trivia

  • Όταν ο Dean κι ο Bobby καλούν για πρώτη φορά τον Castiel (4×01), βλέπουμε το σύμβολο του εξαγράμμου σε έναν από τους τοίχους.
  • Αυτό το σχήμα ήταν κι ένα από τα μαγικά σύμβολα στο προστατευτικό βραχιόλι που φορούσε η Mary Campbell (4×03).
  • Το άστρο υπάρχει σκαλισμένο πάνω στα καταραμένα κουτιά στο επεισόδιο 7×16 Out with the Old.

ΠΗΓΗ

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα