Supernatural Ιστορία: “Πεμπτουσιωτές” (Horcruxes)

Αντικείμενα αποθήκευσης της ψυχής

0
931

Ο πραγματικός όρος για τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι άγνωστος, ενώ ο Christoph Nauhaus αναφέρεται σε αυτά ως Horcruxes. Αυτός είναι ένας όρος, που χρησιμοποιείται από τον Χάρι Πότερ και αναφέρεται σε αντικείμενα, τα οποία περιέχουν την ψυχή ενός ανθρώπου. Πριν πεθάνει ένα άτομο, μπορεί να “αποθηκεύσει” την ψυχή του μέσα σε ένα αντικείμενο για να παραμείνει ζωντανό, αφού το σώμα του έχει καταστραφεί. Το αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιήσει ως δοχείο ένα άλλο πρόσωπο. Το πρόσωπο αυτό όμως θα πρέπει να προέρχεται από την ίδια γραμμή αίματος του ατόμου, του οποίου η ψυχή θα κατοικήσει στο σώμα, να υπάρχουν δηλαδή συγγενικοί δεσμοί αίματος. Ο “Πεμπτουσιωτής” θα εισχωρήσει μέσα στο δοχείο, θα εξαφανίσει την ψυχή, που είναι ήδη εκεί, και θα κρατήσει ζωντανό το δοχείο μέχρι την μετενσάρκωση του προσώπου που θα αναλάβει τελικά τον έλεγχο του σώματος.

12×05 The One You’ve Been Waiting For

Πριν πεθάνει, ο Αδόλφος Χίτλερ συμφώνησε να “αποθηκεύσει” την ψυχή του μέσα στο ρολόι τσέπης του με τη βοήθεια του Διοικητή Nauhaus, που υπήρξε υψηλόβαθμο μέλος της Εταιρείας της Θούλης. Οι πράκτορες της Εταιρείας προσπαθούσαν να μετακινούν το ρολόι σε διαφορετική θέση κάθε φορά για να το διασώσουν, μέχρι που θα ερχότνα ο καιρός να χρησιμοποιηθεί για να αναβιώσει ο Χίτλερ. Όμως, κάποτε έπεσαν σε ενέδρα και δολοφονήθηκαν από τους Σοβιετικούς, χάνοντας το ρολόι, το οποίο κατέληξε σε μια σοβιετική οικογένεια, που το κράτησε ως ενθύμιο. Με το πέρασμα των χρόνων ταξίδεψε σε μέρη γύρω από την Κίνα και το Περού και πολλά άλλα  σε όλο τον κόσμο μέχρι να καταλήξει σε ένα παλαιοπωλείο στο Columbus, στο Οχάιο, το 2016.

Ο Sam και ο Dean κατάφεραν να εντοπίσουν το μέλος της Εταιρείας της Θούλης, τον Christoph Nauhaus, που αποκαλύπτει τα σχέδια της Εταιρείας να αναστήσει τον Χίτλερ, πληροφορώντας τους ότι ήδη παρακολουθείται μια απόγονος του Χίτλερ, η Ellie Grant. Αργότερα, ο ίδιος ο Nauhaus θα απαγάγει την απόγονο του Χίτλερ και θα μεταγγίσει αίμα από την Ellie στο σώμα του, για να χρησιμοποιηθεί αυτός ως ένα δοχείο για τον Χίτλερ. Το ρολόι τοποθετείται πάνω στο στήθος του, όπου το ανοίγει χαράζοντάς το με τέσσερις μικρές λεπίδες, που ήταν ενσωματωμένες στο ρολόι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του. Η ουλή που αφήνει πίσω το ρολόι καθώς εξαφανίζεται μέσα στο σώμα του διοικητή, μοιάζει με τη ναζιστική σβάστικα. Έτσι ο Χίτλερ καταφέρνει να πραγματοποιήσει την μετενσάρκωση του.

Ωστόσο, η Ellie κατόρθωσε να ξεφύγει και να πυροβολήσει ένα μέλος της Εταιρείας της Θούλης στο κεφάλι, σκοτώνοντας το. Ο Dean σκοτώνει και τα υπόλοιπα μέλη πριν προχωρήσει για να σκοτώσει και τον ίδιο τον Χίτλερ, πράγμα που τελικά κατάφερε να κάνει, γεγονός που τον έκανε να νιώσει ιδιαίτερα υπερήφανος. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το ρολόι καταστράφηκε με τον Nauhaus όταν ο Sam  και ο Dean αποτέφρωσαν τα πτώματα.

  • Τα Horcruxes φαίνεται να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν ένα ανθρώπινο δοχείο καθώς και τα περισσότερα τέρατα.
  • Ο όρος “Horcrux” χρησιμοποιήθηκε στις τρεις τελευταίες ταινίες της σειράς ταινιών Χάρι Πότερ για να περιγράψει τα αντικείμενα, που περιέχουν μέρη της ψυχής ενός μάγου ώστε να τον καταστήσουν αθάνατο.
  • Σύμφωνα με μια ερμηνεία, η λέξη προέρχεται από το λατινικό “Hor”, που σημαίνει αποθήκη και από το αγγλικό “Crux”, που σημαίνει η ουσία ενός θέματος. Και η ψυχή είναι η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Επομένως, είναι αντικείμενα “αποθήκευσης” της ψυχής, της πεμπτουσίας της ανθρώπινης ύπαρξης, που δίνει ζωή.
ΠΗΓΗsupernatural wiki
Προηγούμενο άρθροSupernatural Fun Fact | Από πού πήρε το όνομά του ο Donatello Redfield;
Επόμενο άρθροSupernatural Fun Fact | Το δαχτυλίδι του Dean
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια