Supernatural πλάσματα: Άτροπος

Must Try

Sofia
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

ΙστορίαAtropos

Η Άτροπος είναι ένα μία από τις Μοίρες, τις τρεις αδελφές που διασφαλίζουν ότι το κάθε άτομο συναντά το προκαθορισμένο τέλος για αυτό. Έχει δύο αδελφές που είναι “μεγαλύτερες με τη κάθε έννοια της λέξης”. Η δουλειά της ήταν να εξασφαλίσει ότι ο καθένας συναντάει τη μοίρα που του έχει οριστεί από τον Θεό. Από τότε που ο Σαμ και ο Ντιν ξέφυγαν από τη μοίρα τους και σταμάτησαν την Αποκάλυψη, η ελεύθερη βούληση είναι κυρίαρχος του πεπρωμένου και δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει τη μοίρα.

Χαρακτηριστικά

Δυνάμεις και δυνατότητες

  • Μπορεί να σταματήσει το χρόνο, να προβλέψει γεγονότα και να χειραγωγήσει επιλεκτικά τη ροή του χρόνου, που τη βοηθάει στο χειρισμό των γεγονότων ώστε να επιφέρουν τον θάνατο ανθρώπων.
  • Είναι σε θέση να επισκεφθεί τον Παράδεισο όποτε θελήσει.

Αδυναμίες

  • Ο Μπαλτάζαρ έχει ένα όπλο που μπορεί να την σκοτώσει.

Εξοπλισμός

Έχει ένα βιβλίο που γράφει την μοίρα του κάθε ανθρώπου, με σελιδοδείκτη που αποτελείται από χρυσές κλωστές ζωής.

Η Άτροπος στη Μυθολογία

Η ιδέα ότι τα όντα ακολουθούν προκαθορισμένη διαδρομή, υπάρχει σε πολλούς πολιτισμούς. Η Άτροπος είναι μιας από τις τρεις Μοίρες της ελληνικής μυθολογίας, που είναι θηλυκές θεότητες που έχουν υπό την επίβλεψη τους τη μοίρα, αντί να την καθορίζουν. Η δουλειά της Άτροπος ήταν να κόβει το νήμα της ζωής. Οι αδελφές της ήταν η Κλωθώ που περιστρέφει το νήμα της ζωής και η Λάχεσις που μετράει πόσο μεγάλο είναι το νήμα.

- Advertisement -spot_img

3 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

3 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
12 March 2015 22:51

Σύμφωνα με το μύθο του Ηρός από την Πολιτεία του Πλάτωνα:

Άτροπος: α(στερητικό) + τρέπω – η Μούσα του μέλλοντος – εκείνη που κόβει το νήμα της ζωής όταν φτάσεις στο τέλος
η ετυμολογία μαρτυρά ότι το μέλλον(και κατ’ επέκταση το πεπρωμένο) είναι αναπότρεπτο

Κλωθώ: κλώθω(γνέθω) – η Μούσα του παρόντος – εκείνη που γνέθει το νήμα της ζωής
η ετυμολογία μαρτυρά αυτήν ακριβώς τη δουλειά που κάνει

Λάχεσις: λαγχάνω(τυγχάνω) – η Μούσα του παρελθόντος – εκείνη που μοιράζει τις μοίρες των ανθρώπων
η ετυμολογία μαρτυρά το λαχνό του πεπρωμένου που σου δόθηκε
(στο συγκεκριμένο μύθο, μάλιστα, οι ίδιες οι ψυχές πριν τη μετενσάρκωσή τους διάλεγαν τη ζωή που θα ακολουθούσαν από τους κλήρους που ήταν ακουμπισμένοι πάνω στα γόνατά της Λάχεσης, εκτός από τον τελευταίο στη σειρά που έπαιρνε ό,τι έμενε..στο μύθο του Ηρός τελευταία ήταν η ψυχή του Οδυσσέα, που πήρε τον κλήρο που όλες οι άλλες ψυχές περιφρόνησαν, της ζωής ενός απλού ανθρώπου, και είπε ότι μετά από όσα είχε περάσει στην προηγούμενή του και πρώτος να επέλεγε αυτόν τον κλήρο θα διάλεγε -θέλοντας να δείξει τη σημασία της σοφίας για τη σωστή επιλογή)

Με την ευγενική χορηγία των Αρχαίων Κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου(θέλω έναν έξτρα έπαινο που τα θυμάμαι ακόμη) χαχαχαχαχαχαχα

Sofia
Sofia
13 March 2015 18:38

Θα σε συμβουλεύομαι κάθε φορά πριν γράψω άρθρο! 😛

Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
13 March 2015 23:14
Reply to  Sofia

Θα γίνω ο creative consultant του SupernaturalGreece χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα :Ρ

- Advertisement -

Latest

- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img