Ιστορία
Η Άτροπος είναι ένα μία από τις Μοίρες, τις τρεις αδελφές που διασφαλίζουν ότι το κάθε άτομο συναντά το προκαθορισμένο τέλος για αυτό. Έχει δύο αδελφές που είναι “μεγαλύτερες με τη κάθε έννοια της λέξης”. Η δουλειά της ήταν να εξασφαλίσει ότι ο καθένας συναντάει τη μοίρα που του έχει οριστεί από τον Θεό. Από τότε που ο Σαμ και ο Ντιν ξέφυγαν από τη μοίρα τους και σταμάτησαν την Αποκάλυψη, η ελεύθερη βούληση είναι κυρίαρχος του πεπρωμένου και δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει τη μοίρα.
Χαρακτηριστικά
Δυνάμεις και δυνατότητες
- Μπορεί να σταματήσει το χρόνο, να προβλέψει γεγονότα και να χειραγωγήσει επιλεκτικά τη ροή του χρόνου, που τη βοηθάει στο χειρισμό των γεγονότων ώστε να επιφέρουν τον θάνατο ανθρώπων.
- Είναι σε θέση να επισκεφθεί τον Παράδεισο όποτε θελήσει.
Αδυναμίες
- Ο Μπαλτάζαρ έχει ένα όπλο που μπορεί να την σκοτώσει.
Εξοπλισμός
Έχει ένα βιβλίο που γράφει την μοίρα του κάθε ανθρώπου, με σελιδοδείκτη που αποτελείται από χρυσές κλωστές ζωής.
Η Άτροπος στη Μυθολογία
Η ιδέα ότι τα όντα ακολουθούν προκαθορισμένη διαδρομή, υπάρχει σε πολλούς πολιτισμούς. Η Άτροπος είναι μιας από τις τρεις Μοίρες της ελληνικής μυθολογίας, που είναι θηλυκές θεότητες που έχουν υπό την επίβλεψη τους τη μοίρα, αντί να την καθορίζουν. Η δουλειά της Άτροπος ήταν να κόβει το νήμα της ζωής. Οι αδελφές της ήταν η Κλωθώ που περιστρέφει το νήμα της ζωής και η Λάχεσις που μετράει πόσο μεγάλο είναι το νήμα.
Σύμφωνα με το μύθο του Ηρός από την Πολιτεία του Πλάτωνα:
Άτροπος: α(στερητικό) + τρέπω – η Μούσα του μέλλοντος – εκείνη που κόβει το νήμα της ζωής όταν φτάσεις στο τέλος
η ετυμολογία μαρτυρά ότι το μέλλον(και κατ’ επέκταση το πεπρωμένο) είναι αναπότρεπτο
Κλωθώ: κλώθω(γνέθω) – η Μούσα του παρόντος – εκείνη που γνέθει το νήμα της ζωής
η ετυμολογία μαρτυρά αυτήν ακριβώς τη δουλειά που κάνει
Λάχεσις: λαγχάνω(τυγχάνω) – η Μούσα του παρελθόντος – εκείνη που μοιράζει τις μοίρες των ανθρώπων
η ετυμολογία μαρτυρά το λαχνό του πεπρωμένου που σου δόθηκε
(στο συγκεκριμένο μύθο, μάλιστα, οι ίδιες οι ψυχές πριν τη μετενσάρκωσή τους διάλεγαν τη ζωή που θα ακολουθούσαν από τους κλήρους που ήταν ακουμπισμένοι πάνω στα γόνατά της Λάχεσης, εκτός από τον τελευταίο στη σειρά που έπαιρνε ό,τι έμενε..στο μύθο του Ηρός τελευταία ήταν η ψυχή του Οδυσσέα, που πήρε τον κλήρο που όλες οι άλλες ψυχές περιφρόνησαν, της ζωής ενός απλού ανθρώπου, και είπε ότι μετά από όσα είχε περάσει στην προηγούμενή του και πρώτος να επέλεγε αυτόν τον κλήρο θα διάλεγε -θέλοντας να δείξει τη σημασία της σοφίας για τη σωστή επιλογή)
Με την ευγενική χορηγία των Αρχαίων Κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου(θέλω έναν έξτρα έπαινο που τα θυμάμαι ακόμη) χαχαχαχαχαχαχα
Θα σε συμβουλεύομαι κάθε φορά πριν γράψω άρθρο! 😛
Θα γίνω ο creative consultant του SupernaturalGreece χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα :Ρ