Supernatural πλάσματα: Leshii

Must Try

Sofia
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.

Ιστορία

Paris_HiltonLeshii (ή Leshy ή Leszy ή Leshie) είναι ένας Παγανιστής Θεός την ανατολικής Ευρώπης, ο Άρχοντας  του Δάσους. Οι αγρότες μπορούσαν να κάνουν συμφωνίες με τον Leshii ώστε να εξασφαλίσουν μια καλή συγκομιδή, καθώς και προστασία. Η συμφωνία συνήθως περιλάμβανε οι οπαδοί του Leshii να γίνονταν θυσία προς αυτό, αλλά λόγω έλλειψης πιστών, το Leshii έπαιρνε τη μορφή αυτών που τα θύματα θαύμαζαν, ώστε να τους σκοτώσει.

 

Χαρακτηριστικά

Το Leshii μπορεί να εμφανιστεί ως οποιοδήποτε πρόσωπο θέλει.leshii

Δυνάμεις και ικανότητες

  • Μπορούν να αλλάξουν μορφή
  • Υπεράνθρωπη δύναμη
  • Υπεράνθρωπη ταχύτητα
  • Τηλεπάθεια
  • Τηλεκίνηση

Αδυναμίες

  • Αποκεφαλισμός με σίδερο.

 

Leshii σε λαϊκές παραδόσεις

leshii

Ιδιαίτερα στην ρωσική λαογραφία, πνεύματα της φύσης όπως το Leshii, το Vodianoi (πνεύμα του νερού) και το Polevoi (πνεύμα του αγρού) θεωρήθηκαν στην καλύτερη περίπτωση, ιδιότροποι και στη χειρότερη περίπτωση, βλαβεροί για τον άνθρωπο. Στα μεταχριστιανικά χρόνια, τέτοια πνεύματα συχνά παρατηρήθηκαν ως εκδηλώσεις κακών δυνάμεων και ήταν συχνά συνδεδεμένοι με λαϊκές έννοιες του διαβόλου. Στην περιοχή Ολόνετς της Ρωσίας, ένας χριστιανικός μύθος ισχυρίζεται ότι όταν ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έριξε τους επαναστάτες Αγγέλους από τον Παράδεισο, αυτοί έγιναν τα πνεύματα του τόπου όπου έπεσαν: εκείνοι που έπεσαν στα δάση έγιναν Leshiι, εκείνοι που έπεσαν στην κόλαση έγιναν δαίμονες, εκείνοι που έπεσαν σε σπίτια έγιναν Domovoi (πνεύματα του σπιτιού), εκείνοι που έπεσαν στο νερό έγιναν Vodianoi και ούτω καθεξής.

Τα Leshiι είναι πολύ ισχυροί Αλλαζόμορφοι και μπορούν να πάρουν την εμφάνιση οποιουδήποτε κατοικίδιου και ανθρώπου, ή ακόμη και ενός μανιταριού. Η συνηθισμένη τους εμφάνιση είναι η ανθρώπινη και φορούν τη τυπική φορεσιά των ανθρώπων την περιοχής. Τα καθήκοντά τους είναι το δάσος και όλα που κατοικούν ή ταξιδεύουν μέσα σε αυτό, αλλά συνδέονται κυρίως με τους λύκους.

Σε αντίθεση με την σειρά, τα Leshii δεν είναι απαραίτητα Θεοί, αλλά πνεύματα της φύσης που λειτουργούν όπως ορισμένες νεράιδες των βρετανικών νησιών. Σαν τις νεράιδες, τα Leshii οδηγούν τους ταξιδιώτες έξω από τον δρόμο τους, αφήνουν το αυτοκίνητο έξω από τα δάση τους και κλέβουν τα αφύλακτα παιδιά. Ο συνηθισμένος τρόπος θανάτωσης του θύματος τους είναι να το αρρωστήσουν ή να το γαργαλήσουν μέχρι θανάτου (όπως το Rusalki). Όσοι έπρεπε να ταξιδέψουν στο δάσος προστατεύονταν με το να φοράνε τα ρούχα ανάποδα (κάτι που λειτουργεί και εναντίον των δυτικών νεράιδων) και λέγοντας προσευχές πριν μπουν στο δάσος. Όπως αναφέρει το επεισόδιο, μερικοί άνθρωποι κάνανε συμφωνίες με το Leshii, και ανταμείβονταν με προστασία και μαγικές ικανότητες: κυνηγοί και κτηνοτρόφοι που τα βοοειδή τους βοσκούσαν στο δάσος, συχνά ήταν φημισμένοι να έχουν κάνει τέτοια συμφωνία. Εκτός από αυτές τις συμφωνίες, δεν υπάρχουν άλλες καταγραφές για πραγματικές θυσίες στο Leshii, ούτε καν μικρές προσφορές γάλακτος και ψωμιού (όπως άφηναν έξω μερικές φορές για τις Δυτικές νεράιδες) –εκτός αν κάποιος θέλει να μετρήσει τα κλεμμένα παιδιά και τους δολοφονημένους ταξιδιώτες ως θυσίες.

Αν αυτό το πνεύμα μπορούσε να σκοτωθεί, δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πώς.

- Advertisement -spot_img

5 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

5 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
27 October 2014 04:43

Σας έχω αναφέρει ποτέ ότι το Leshii ή Леший, όπως γράφεται στα ρωσικά (προέρχεται από τη λέξη лес -προφέρεται ‘λες’- που σημαίνει δάσος), το είχα μέσα στην ύλη ενός μαθήματος κατεύθυνσης (Ιστορία ρωσικού πολιτισμού) στο 3ο έτος;
Το τι γέλιο έριξα όταν διάβαζα ΔΕΝ λέγεται!

Sawyer Orestis
27 October 2014 16:06

Κοίτα να δεις ο Μπόμπι όλα τα ξέρεις 😛

Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
27 October 2014 23:50
Reply to  Sawyer Orestis

Χαχαχαχαχα ή το’χεις ή δεν το’χεις :Ρ
(άντε μην φέρω τις σημειώσεις μου να τις αντιπαραβάλουμε :Ρ)

Sawyer Orestis
28 October 2014 00:09

Βγάλτες ρε να τις μετρήσουμε!

Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
2 November 2014 00:03
Reply to  Sawyer Orestis

Στις δικές μου δεν χωράει, στις δικές σου κολυμπάει χαχαχαχαχα :Ρ

- Advertisement -

Latest

More Articles Like This