SUPERNATURAL SONGS: τραγούδια που σημάδεψαν την σειρά! / ΜΕΡΟΣ Α΄

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Εκτός από το θρυλικό Carry on my wayward sons που στο άκουσμα του περνάει από μπροστά μας όλη η πορεία των Winchesters σε μερικά λεπτά υπάρχουν και άλλα τραγούδια που συνδέθηκαν με στιγμιότυπα της supernatural ζωής των πρωταγωνιστών της αγαπημένης μας σειράς. Να μερικά από αυτά…

S.1/ 22: Greedence Clearwater Revival – Bad moon rising: η οικογένεια Winchester παγιδευμένη στη μοίρα της για μια ακόμη φορά κινδυνεύει να περάσει το κατώφλι του θανάτου. Είναι η αρχή του τέλους για τα αδέρφια Sam και Dean αφού ο πατέρας τους John θα τους εγκαταλείψει οριστικά θυσιάζοντας την ψυχή του στον κιτρινομάτη δαίμονα για να σώσει τον πρωτότοκο γιό του στον επόμενο κύκλο.

S. 1/ 5: Laugh, I nearly died – Rolling stones: πώς μπορεί να ξεχάσει κανείς το απορημένο βλέμμα της απόγνωσης στα μάτια του Sam όταν «βλέπει» την Jess να τον προσπερνάει και μαζί με αυτήν και η ευκαιρία του να ζήσει μια «κανονική ζωή» που μάλλον δεν ταιριάζει στους Winchesters. Η εκδίκηση για τον θάνατό της θα είναι η αφορμή για να ξεκινήσει (ή μάλλον να συνεχίσει) τη family business.

S.1/ 17: Blue Oyster Cult – Fire of unknown origin: σίγουρα όλοι απολαύσαμε τη σκηνή που ο Dean απαθανατίζει το πλαστικό κουταλάκι κολλημένο στο πρόσωπο του Sam ενώ κοιμάται…Φυσικά ο μικρός Winchester δεν το άφησε να περάσει έτσι αυτό αν θυμάστε…

S.2/ 17: Quennsryche – Silent lucidity: ο Sam για μια ακόμη φορά πληγώνεται από τη θλιβερή διαπίστωση: μόνιμες συναισθηματικές εξαρτήσεις για τους hunters δεν υπάρχουν. Κι όχι μόνο αυτό αλλά ο ίδιος έδωσε το τέλος παίρνοντας τη θλιβερή απόφαση να σκοτώσει την όμορφη λυκάνθρωπο Madison που του χάρισε την ψευδαίσθηση μιας εσωτερικής γαλήνης (έστω και για λίγες ώρες…).

S.2/ 3: AC/ DC – Back in black: ατέλειωτοι δρόμοι, μοναχικά ταξίδια, επικίνδυνες διαδρομές, αισιοδοξία μπροστά στον θάνατο, δυο hunters, ένα αυτοκίνητο, μια ζωή. Δυο ήρωες ή απλά δυο θαρραλέοι νέοι; (it’s up to you to decide…).

S.3/ 16 : Bon Jovi – Dead or alive: η σειρά του Dean να στηρίξει τον μικρό του αδερφό που βρίσκεται λίγο πριν την κατάρρευση καθώς o πρώτος οδεύει στην κόλαση μετά τη συμφωνία του με τους crossroad δαίμονες για να επαναφέρει τον μικρό αδερφό στη ζωή. Προσπαθεί να φανεί δυνατός και για τους δύο…Αυτό άλλωστε δεν είχε υποσχεθεί και στον πατέρα του;

S.4/ 1: Styx – Man in the wilderness: Dean Winchester: ο άντρας που επέστρεψε από την κόλαση καθώς ο Big Boss είχε σχέδια για εκείνον τα οποία θα ανακαλύψει πολύ γρήγορα συναντώντας τον μελλοντικό αδερφό του Castiel.

S.4/ 13: Foreigner – Long long way from home: αναμνήσεις της εφηβικής ζωής των αδερφών Winchester, αναμνήσεις σχολικές που όμως επηρέασαν τις επιλογές τους αργότερα (επιλογή του Sam να σπουδάσει) καθώς χαράχτηκαν με διαφορετικό τρόπο στην ψυχή του καθενός.

S.5/ 21: Jen Titus – O Death: ποιος δεν ένιωσε λίγη ανατριχίλα με τόσο με τους στίχους του τραγουδιού όσο και με την Billy που συνόδευε τις ψυχές στην άλλη ζωή αλλά και με τον Death που περπατούσε την ζωή των ανθρώπων…

S. 5/ 22: Def Leppard – Rock of ages: ο Dean αποφασισμένος να σώσει τον αδερφό του, ο Sam αποφασισμένος να σώσει τον κόσμο. Ένας ακόμη δύσκολος χωρισμός για τα δύο αδέρφια αν και ο Sam θα επιστρέψει αργότερα από την κόλαση αλλά χωρίς την ψυχή του.

S.5/ 3: Lynyrd Skynyrd – Simple man: δύο αδέρφια, δύο διαφορετικές επιλογές, ψευδαισθήσεις για μια …εναλλακτική διαδρομή, μια κοινή μοίρα, που αργά ή γρήγορα τους ενώνει ξανά δυναμώνοντας την αδερφική, ανθρώπινη σχέση τους αφού δεν μπορούν να γυρίζουν την πλάτη στο παρελθόν και τις συνέπειες των πράξεών τους (άνοιξαν τις πύλες της κόλασης).

S.5/ 16: Bob Dylan – Knocking on heaven’s door: από τις πιο τρυφερές στιγμές των αδερφών που απολαμβάνουν τα πυροτεχνήματα να χρωματίζουν τη νύχτα και την ψυχή τους (έστω κι αν αυτά συμβαίνουν στη σφαίρα του υποσυνείδητου…).

S.6/ 1: Bob Seger – Beautiful looser: δεν προσπάθησε μόνο ο Sam αλλά και ο Dean να διεκδικήσει το happily ever after με την Lisa και τον Ben αλλά το πεπρωμένο του είχε άλλη γνώμη αφού δεν φάνηκε να τον προορίζει για έναν ευτυχισμένο οικογενειάρχη. Dean, δεν μπορείς να έχεις όλα…

S.6./ 2: Deep purple – Smoke on the water: Impala: οι μεγάλες αγάπες δεν ξεπερνιούνται ποτέ και τέτοιου είδους αυτοκίνητα δεν προορίζονται για το γκαράζ. Και μια καινούρια road life ξεκινά για τον μεγάλο αδερφό που δεν κατάφερε να αποδυθεί τη ζωή του hunter.

S.7/ 13: AC/DC – You shook me all night long: ο Dean πατέρας…φυσικά όχι μιας φυσιολογικής, καθημερινής κοπέλας αλλά μιας Αμαζόνας που λίγο έλειψε να τον ξαναστείλει στην κόλαση. Ευτυχώς για αυτόν ο Sam είναι εκεί πάντα να πάρει με ψυχραιμία την σωστή απόφαση προστατεύοντας τον απερίσκεπτο, μεγάλο του αδερφό.

S.7/ 17: The Yardbirds – Turn into earth: ο Castiel επανέρχεται δυναμικά καθώς θυμάται ποιος είναι και τι έχει κάνει μετά από ένα μικρό διάλειμμα…αμνησίας. Καταλαβαίνει πως δεν είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος αλλά ένας δυναμικός soldier of the Lord.

S.9/ 22: Blind faith – Can’t find my way home: ο Dean νεκρός από το χέρι του Metatron, ο Sam μόνος χωρίς τον μεγάλο του αδερφό χαμένος στην μετάφραση ενός απελπισμένου τέλους. Θα προκαλέσει ωστόσο τη μοίρα αργότερα καλώντας δαιμονικές δυνάμεις που θα επαναφέρουν τον demon Dean.

S.9/ 10: Bob Seger & The Silver Bullet Band – The famus final scene: τραγικός ήρωας ο Dean αντιλαμβάνεται πως η σωτηρία της ζωής του Sam οδήγησε στο θάνατο τον Kevin. Άλλο ένα βάρος στην σκοτεινή ψυχή του, άλλο ένα κενό που δε θα γεμίσει όσο κι αν εκείνος θα το παλέψει…

S.11/ 4: Bob Seger & The Silver Bullet Band – Night moves: γιατί η ζωή χρειάζεται και κάποιες ευχάριστες ….πινελιές εκτός από όπλα, τέρατα, δαίμονες. Και ο Sam μετά από πολλές και θανάσιμες δοκιμασίες μάλλον χρειάζεται να ανασάνει πριν την επόμενη πρόκληση.

9 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

9 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Castiel Lover
Castiel Lover
6 years ago

S.5/ 21: Jen Titus – O Death: το έχω ringtone και οι φίλοι μου που βλέπουν spn έχουν φρικάρει.

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Ringtone?! Η ανατριχίλα του αιώνα, κάθε φορά που χτυπάει το κινητό σου, να υποθέσω…

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  ncis merlin like
6 years ago

Χεχε…Εντάξει, το άλλαξα και έβαλα το Shake it off, αλά Supernatural.

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Γιατί δεν με εκπλήσσει; XD XD

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  ncis merlin like
6 years ago

Σκέφτομαι να βάλω ένα φυσιολογικό τραγούδι. Στίχοι Supernatural, αλλά εκτός σειράς. Τύπου: Imagine dragons. Αλλά μετά, άμα ακούσω πολύ τα τραγούδια, τα βαριέμαι…δίλημμα…

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Ποιος σου είπε ότι πρέπει να βάλεις ένα φυσιολογικό τραγούδι; XD

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  ncis merlin like
6 years ago

Η μάνα μου! ;D

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Εκείνη δεν σε εισήγαγε στον κόσμο του SPN;

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  ncis merlin like
6 years ago

Ναι, αλλά θεωρεί ότι το έχω παρακάνει λίγο… Την καημένη…τι ακούει κάθε μέρα…

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα