Οι επονομαζόμενοι Bloody Benders (= Αιματηροί Benders) ήταν μια οικογένεια από κατά συρροή δολοφόνους, ιδιοκτήτες ενός μικρού πανδοχείου/παντοπωλείου στην Κομητεία Labette του νοτιοανατολικού Kansas από το 1871 έως το 1873. Η οικογένεια αποτελούνταν από τον John Bender (Pa Bender), τη γυναίκα του (της οποίας το όνομα είναι άγνωστο, κι όλοι αναφέρονται σε αυτή με το παρατσούκλι Ma Bender), το γιο τους John Junior, και την κόρη τους Kate.
Μετέπειτα έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι κανένας από τους Benders δεν είχε πραγματικά το όνομα Bender, και τα μοναδικά μέλη που συγγένευαν εξ αίματος ήταν η Kate και η μητέρα. Ο Pa Bender γεννήθηκε ως John Flickinger κάπου στην κεντρική Ευρώπη. Η Ma Bender γεννήθηκε ως Almira Meik. Ο πρώτος της άνδρας, με τον οποίο απέκτησε 12 παιδιά, ονομαζόταν Griffith, και ήταν ο πατέρας της Kate (της οποίας το αληθινό όνομα ήταν Eliza Griffith). Η Ma είχε παντρευτεί πολλές φορές πριν παντρευτεί τον Pa, όμως κάθε σύζυγος της πέθανε από τραύμα στο κεφάλι. (Νομίζω μαντεύουμε όλοι ποιός τα προκάλεσε τα τραύματα.) Το αληθινό όνομα του John Jr. ήταν John Gebhart, και πολλοί που τους γνώριζαν στο Kansas δήλωσαν πως ήταν σύζυγος της Kate κι όχι αδερφός της.
Η ομορφούλα Kate αυτοδιαφημιζόταν ως μέντιουμ και τραβούσε ακόμα περισσότερους πελάτες στο πανδοχείο, το οποίο ευημερούσε από όλους τους ταξιδιώτες που σταματούσαν εκεί για ανεφοδιασμό και ξεκούραση στο δρόμο τους προς τη Δύση.
Πολλούς από τους ταξιδιώτες αυτούς “εξαφανίστηκαν”, άλλοι βρέθηκαν νεκροί στη γύρω περιοχή, όμως οι εποχές ήταν τέτοιες που κάμποσοι νεκροί άποικοι δεν ήγειραν καν υποψίες. Μέχρι την εξαφάνιση του χήρου George Loncher και της νεογέννητης κόρης του το 1872, τους οποίους ξεκίνησε να βρει ένας φίλος, ο Δρ. William York. Ο καλός γιατρός έκανε έρευνα, ρωτώντας κατοίκους της περιοχής, μέχρι που εξαφανίστηκε κι ο ίδιος. Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους για το δολοφονικό σερί των Benders, γιατί ο Δρ. York είχε δυο ισχυρούς αδερφούς (έναν συνταγματάρχη κι έναν γερουσιαστή) οι οποίοι κίνησαν γη και ουρανό για να μάθουν τι συνέβη.
Ο Συνταγματάρχης York ηγήθηκε της έρευνας στην Κομητεία Labette και διέταξε να ψάξουν σε όλα τα σπίτια. Η κακοκαιρία όμως καθυστέρησε τις έρευνες και επέτρεψε στους Benders να το σκάσουν. Τα ευρήματα στο εγκαταλειμμένο σπίτι των Benders ήταν σοκαριστικά. Από το κελάρι ερχόταν μια δυσωδία λόγω του αίματος που υπήρχε παντού. Στον φρεσκο-οργωμένο κήπο βρέθηκαν τα ακρωτηριασμένα πτώματα των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων του Δρ. York, του Κυρίου Loncher και της κορούλας του.
Πιστεύεται ότι οι Benders δολοφόνησαν τουλάχιστον 12 ταξιδιώτες πριν ανακαλυφθούν τα εγκλήματά τους. Ξέφυγαν από τις Αρχές και κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν. Το σπίτι όπου συνέβησαν οι φόνοι αποσυναρμολογήθηκε σιγά-σιγά από επισκέπτες που ήθελαν ένα μακάβριο αναμνηστικό από το σημείο του θανάτου τόσων ανθρώπων. Σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα που να υποδεικνύει το σημείο όπου κάποτε έστεκε το σπίτι των Benders, αν και λέγεται ότι το κτήμα είναι στοιχειωμένο από τα φαντάσματα των δολοφονημένων.
Μετά από τόσα χρόνια, η ιστορία τους έχει πάρει διαστάσεις αστικού μύθου, ο οποίος θέριεψε και τώρα πια είναι ακατόρθωτο να ξεχωρίσεις την πραγματικότητα από τη φαντασία…
Νομίζω είχαν κάνει και αφιέρωμα για την Kate και την οικογένεια της στο Deadly Women :Ρ
Δεν το γνωρίζω αυτο αλλά μου φαίνεται λογικό. Η Κειτ και γενικά οι Benders θεωρούνται αν όχι οι πρώτοι, απο τους πρώτους σιριαλ κιλερς στην Αμερικη. Είναι μεγάλο όνομα δηλαδη!
Είναι υψηλές γνωριμίες, όχι αστεία :Ρ
(το έχεις προσέξει πάντως ότι πιο σιχαμένοι είναι οι άνθρωποι-τέρατα στη σειρά από τα τέρατα-τέρατα; όπως είπε και ο Ντιν “Well, I’ll say it again. Demons I get. People are crazy.”)
Καθολου ψυχακηδες…