Αγαπητό Ημερολόγιο…
Δεύτερο κύμα καύσωνα για αυτό το καλοκαίρι, και ανάμεσα στις βουτιές, είδα και κάμποσες σειρούλες, και ήρθα να σου πω γνώμη γιατί ξέρω ότι το περιμένεις πως και πως!
Θα ξεκινήσω με μια από τις αγαπημένες μου σειρές που έκλεισε την 6η σεζόν της προχτές. Το Agents of SHIELD παραμένει σταθερά στην κορυφή για εμένα των superhero σειρών που παίζουν αυτή τη στιγμή. Κάθε χρόνο καταφέρνει να επαναπροσδιορίζει τον εαυτό του, χωρίς να προδίδει τους χαρακτήρες του. Φέτος η πλοκή μας έδωσε έναν μακιαβελικό σωσία του Coulson ονόματι Sarge που είχε ως αυτοσκοπό την εξόντωση της πανίσχυρης εξωγήινης Izel. Η κλιμάκωση του φινάλε σε ότι αφορά την Izel και τον Sarge ήταν ελαφρώς αδέξια και άφησε αρκετά ανεξερεύνητα σημεία (η μείωση από 22 σε 13 επεισόδια επηρέασε εμφανώς την ταχύτητα της αφήγησης), αλλά η ανατροπή με τους Chronicoms ήρθε πολύ ωραία, και γενικά στο σύνολό της μου άφησε πολύ καλή επίγευση η φετινή σεζόν. Με το cliffhanger που είδαμε, μπαίνουμε στην τελευταία σεζόν σε μια εντελώς αλλαγμένη σειρά, η οποία -από ότι φαίνεται- θα εξερευνήσει τους καρπούς του πολυσύμπαντος που έσπειρε το Avengers: Endgame. Από τη μία λυπάμαι πολύ που θα τελειώσει, από την άλλη ανυπομονώ για του χρόνου το καλοκαίρι!
Μια άλλη superhero σειρά που έλαβε τέλος αυτή την εβδομάδα (οριστικό στην δική της περίπτωση όμως), ήταν το Swamp Thing. Σου είχα πει για το άδικο κόψιμο της εξαιτίας ενός ηλίθιου λογιστικού λάθους. Αρχικά είχα αποφασίσει ότι δεν θα τη συνεχίσω καν γιατί ήμουν σίγουρη ότι θα μας άφηνε με cliffhanger (όπως και έγινε), αλλά η περιέργειά μου κέρδισε τελικά και την είδα ολόκληρη. Τα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα ήταν πολλά (κι ακόμα περισσότερα για όσους πήραν χαμπάρι την end-credits σκηνή) και γενικά η σεζόν αν το καλοσκεφτούμε ήταν απλά μια εισαγωγή για αυτό που ποτέ δεν θα έρθει τελικά. Αν με ρωτήσει κάποιος τώρα αν αξίζει τον κόπο να τη δει τη σειρά κι ας κόπηκε θα του πω όχι. Υπάρχουν εκεί έξω πολλά αδικοχαμένα one-season-wonders, αλλά το Swamp Thing δεν ανήκει σε αυτά, δυστυχώς. Χωρίς να είναι κακή σειρά, δεν κατάφερε, κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον, να αποκτήσει χαρακτήρα, και τώρα που κόπηκε δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία για να το προσπαθήσει…
Και πάμε στην τρίτη superhero σειρά της εβδομάδας μου… (Don’t judge!) Σου έχω φάει τα αυτιά τόσο καιρό περιμένοντας ανυπόμονα για το The Boys κι επιτέλους ήρθε η ώρα να το δω — κι ευτυχώς δεν απογοητεύτηκα! Ήταν ακριβώς ότι περίμενα: μια διασκεδαστικότατη μαύρη κωμωδία, με καμένο χιούμορ και σπλατεριές. Αυτό που δεν περίμενα ήταν το εύστοχο κοινωνικό της σχόλιο, κρυμμένο κάτω από την επιφάνεια, που με έκανε να την εκτιμήσω ακόμα πιο πολύ. Σου ετοιμάζω εκτενή κριτική της σειράς, οπότε δεν θα σου πω άλλα εδώ.
Πάμε για 4 στα 4, αφού και η επόμενη είδηση έχει να κάνει με superhero σειρές! Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η… συνάντηση δυο μαρβελοσειρών. Μέσα στο 2020, οι Runaways θα συναντήσουν τους Cloak & Dagger στο πρώτο διακαναλικό crossover της Marvel. Τίποτα δεν είναι γνωστό ακόμη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα συναντηθούν οι χαρακτήρες των δυο σειρών, αλλά εμένα crossover δώσε μου και πάρε μου την ψυχή, οπότε το περιμένω με ανυπομονησία. Ευκαιρία να ξαναπιάσω και το C&D που το άφησα κάπου στη μέση της 2ης σεζόν.
Τελευταίο superhero νέο, στο υπόσχομαι! To The Nevers, η επερχόμενη σειρά του δεν-χρειάζομαι-συστάσεις-στους-geeks Joss Whedon (που επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από σχεδόν μια δεκαετία), παίρνει σιγά-σιγά μορφή. Η κεντρική ιδέα της δεν θα μπορούσε να είναι πιο… Whedon: “ένα επικό δράμα επιστημονικής φαντασίας για μια ομάδα γυναικών της βικτωριανής εποχής που αποκτούν υπερφυσικές ικανότητες, αδίστακτους εχθρούς, και μια αποστολή που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο”. Μετά από μάχη με άλλα δίκτυα για τον ποιός θα πάρει τη σειρά, το HBO απέκτησε τα δικαιώματα και της έδωσε κατευθείαν εντολή για πλήρη σεζόν. Κι αν το ΗΒΟ δεν κουβαλούσε αρκετό κύρος από μόνο του σαν κανάλι, το καστ που έχει ήδη ανακοινωθεί επιβεβαιώνει ότι αυτή θα είναι μια σειρά που θα συζητηθεί: οι Laura Donnelly, James Norton, Olivia Williams, Tom Reily, Ben Chaplin, Denis O’Hare, είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα ονόματα που θα πρωταγωνιστούν. Δεν είμαστε ακόμα πουθενά κοντά στην ανακοίνωση της ημερομηνίας πρεμιέρας, αλλά εγώ υπολογίζω σε κανα χρόνο να τη δούμε τη σειρά.
Θα σε αφήσω για σήμερα με το τρέιλερ μιας ταινίας, έτσι για να μην λες ότι ασχολούμαι μόνο με σειρές! (Για ξεκάρφωμα δηλαδή! χιχι) Πρόκειται για το ψυχολογικό θρίλερ The Lighthouse με πρωταγωνιστές τον Willem Dafoe και τον Robert Pattinson στους ρόλους δυο φαροφυλάκων που χάνουν σιγά-σιγά τα λογικά τους εξαιτίας της απομόνωσης. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μάιο, όπου απέσπασε πολύ καλές κριτικές, κυρίως για τη σκηνοθεσία, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της (η ασπρόμαυρη κινηματογράφηση φαίνεται υπέροχη στο τρέιλερ), αλλά και για τις ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστών της. Ο Dafoe είναι γνωστή ταλεντάρα, αλλά, από ότι φαίνεται, ήρθε και η ώρα του Pattinson να αποτινάξει από πάνω του τον Edward του Twilight και να αποδείξει τι ψάρια πιάνει. Η επίσημη κυκλοφορία στους κινηματογράφους είναι στις 18 Οκτώβρη 2019, κι ελπίζω όταν έρθει στην Ελλάδα να μην είναι μόνο “σε επιλεγμένους κινηματογράφους”, το οποίο μεταφράζεται σε “αν είσαι σινεφίλ και μένεις στην επαρχία, τη γ@^&*ες, φίλε!”.
Ανακοινώθηκε χτες το βράδυ ότι η επόμενη σεζόν του 100 θα είναι η τελευταία. Το CW χάνει όλες τις σειραρες του, να δω ποιος θα μείνει να το βλέπει το σαπιοκαναλο.