10×05 Fan Fiction | Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Από το απόλυτο meta-επεισόδιο του Supernatural δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από αυτο που μας έδωσε σε pop-αναφορές. Δεν νομίζω να έφτασε το ρεκόρ των αναφορών του French Mistake, αλλά έχουμε μπόλικο πράμα να συζητήσουμε!

Αυτή τη φορά θα χωρίσω τις αναφορές του επεισοδίου σε 2 μέρη. Θα ασχοληθώ σε άλλο άρθρο με τις αυτο-αναφορές που έκανε το Fan Fiction σε παλαιότερα επεισόδια της σειράς. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσω τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα: σε άλλες σειρές, ταινίες, σε θεατρικά μιούζικαλ, ακόμα και στην ελληνική μυθολογία!


Ο τίτλος του επεισοδίου “Fan Fiction” αναφέρεται στις ιστορίες που γράφουν οι φανς εμπνεόμενοι από ό,τι βλέπουν στη σειρά. Άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες με τις οποίες ασχολούνται οι φανς είναι το fanart, τα fanvideos και φυσικά το cosplay!


rushmore_fan fictionΗ ταινία Rushmore ήταν μια έμπνευση για το επεισόδιο, σύμφωνα με τον σεναριογράφο Robbie Thompson:

Μόλις το άκουσα, άρχισα να σκέφτομαι την ταινία ‘Rushmore’, η οποία μιλάει για ένα παιδι το οποίο γράφει ερωτικά γράμματα στις ταινίες που αγαπάει. Ένοιωσα ότι ήταν ένας ωραίος τρόπος να φτιάξουμε ένα ερωτικό γράμμα για τη σειρά και για τους φανς.

Τα ρούχα της Marie στο επεισόδιο, ειδικά το κόκκινο μπερέ της και τα χοντρά γυαλιά, θυμίζουν τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του Max Fisher στο Rushmore.


200th episode 3Ο Robbie Thompson ονόμασε τους χαρακτήρες-πρωταγωνιστές στο σχολικό μιούζικαλ από τα άτομα που είναι στην ίδια θεατρική ομάδα με τη γυναίκα του.


Το σχολείο θηλέων που βλέπουμε στο επεισόδιο ονομάζεται St. Alphonso’s Academy. Στην είσοδο βλέπουμε αναρτημένες αφίσες για πρωινό με τηγανίτες (= pancake breakfast). Αυτό ήταν αναφορά σε ένα τραγούδι του Frank Zappa με τίτλο “Saint Alphonzo’s Pancake Breakfast.”

Η ιδέα ήταν του σκηνοθέτη  του επεισοδίου, Phil Sgriccia.


Η διευθύντρια του σχολείου (μια αφροαμερικανή κυρία, ντυμένη στα πράσινα) ονομάζεται Salazar. Στα βιβλία Harry Potter ο Salazar Slytherin ήταν ένας από τους ιδρυτές της Σχολής Μαγείας Hogwarts. Ο Οίκος Slytherin στο Hogwarts έχει σαν επίσημο χρώμα το πράσινο.


Dean: Ugh, theater kids. Great.
Sam: What? I was a theater kid.
Dean: Barely. You did ‘Our Town’, which was cool. But Then you did that crappy musical.
Sam: Oklahoma? Hugh Jackman got cast off of Oklahoma.
Dean: You ran tech, Wolverine.
Sam: Shut up.

Ο Αυστραλός ηθοποιός Hugh Jackman είχε εμφανιστεί σε μια παραγωγή του West End του μιούζικαλ Oklahoma!, όπου τον ανακάλυψε ο σκηνοθέτης Bryan Singer και του έδωσε το ρόλο του Wolverine στην ταινία X-Men (τον οποίο έχει ενσαρκώσει και σε άλλες 6 ταινίες του franchise). Από τότε η καριέρα του απογειώθηκε.

Είχε ξαναειπωθεί στη σειρά (1.16 Shadow) ότι ο Sam είχε εμφανιστεί σε μια σχολική παράσταση του έργου Our Town.


fan fiction fbi

Ο Sam και ο Dean χρησιμοποιούν ψευδώνυμα, “Πράκτορες Smith και Smith” (καμία συγγένεια). Αυτό είναι μια αναφορά στην ταινία Die Hard όπου δυο πράκτορες του FBI ονομάζονται και οι δυο Johnson, χωρίς να είναι συγγενείς, και το λένε με παρόμοιο τρόπο.

Μπορεί να αποτελεί και αναφορά στο Mr & Mrs Smith, γιατί οι Winchesters παρομοιάζονται πολλές φορές σαν παντρεμένο ζευγάρι.


200th episode c

Dean: If there was singing, you know, and that’s a big if. If there was singing, it would be classic rock, and not this Andrew Floyd Weber crap.
Sam: Lloyd Weber.

Ο Andrew Lloyd Weber είναι ένας Άγγλος μουσικοσυνθέτης, διάσημος για μιούζικαλ όπως το Jesus Christ Superstar και το Cats.

Fun fact: Η λάθος προφορά του ονόματος δεν ήταν στο σενάριο, αλλά αυτοσχεδιασμός του Jensen!


Το κεφάλι του ρομπότ στο γραφείo της καθηγήτριας είναι μια αναφορά στο Stonehenge Apocalypse, μια ταινία του καναλιού Syfy στην οποία πρωταγωνιστεί ο Misha Collins. Στην ταινία, όλοι τον αμφισβητούν γιατί νομίζουν ότι πιστεύει σε εξωγήινους που ζουν στο φεγγάρι. Αυτός δεν πιστεύει, και διαμαρτύρεται φωνάζοντας «Ήταν ένα κεφάλι ρομπότ!» [Ναι, όκεϊ… What?]

Η ατάκα έχει γίνει κάτι σαν σύνθημα στο fandom. O Robbie Thompson έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να δει ρομπότ στο Supernatural. [Ας ελπίσουμε ότι δεν θα εκπληρωθεί η επιθυμία του…]


Sam: Look man — no EMF, no hex bags. None of their props are remotely hinky. Other than the Charlie Kaufman of it all, I got nothing.

Ο Charlie Kaufman είναι ένας Αμερικανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης γνωστός για τα μεταμοντέρνα έργα του (πχ. Adaptation και Being John Malkovich), στα οποία πολλές φορές εισάγει τον εαυτό του ή κάποια άλλη μορφή συγγραφέα (αυτό που έκανε και ο Chuck στα βιβλία Supernatural και, φυσικά, ο ίδιος ο Kripke στη σειρά).


Maggie: I’ve been telling you all along, Marie, if it’s not canon then it shouldn’t be in the show. We should have just done The Outsiders like I told you.

Το βιβλίο The Outsiders (1967) είναι γραμμένο από την S.E. Hinton η οποία είναι φαν του Supernatural και επισκέπτεται συχνά τα γυρίσματα.


mulder_scully_winchesters_x-files

Marie: It’s all real: ghosts, angels, demons.
Maeve: I want to believe.

Η φράση “I Want to Believe” ήταν το tagline της τηλεοπτικής σειράς-θρύλου των 90s, The X-Files, η οποία αποτέλεσε έμπνευση για τον Eric Kripke. Έχει γίνει αναφορά στα X-Files πολλές φορές κατά τη 10ετή διάρκεια του Supernatural.

Dean: We are what the books call hunters.
Maeve: FBI hunters?
Dean: Yeah.
Maeve: You guys are X-Files.

Δεύτερη αναφορά του επεισοδίου στα X-Files. Αυτή τη φορά, οι Winchesters αυτοπροσδιορίζονται ως “πράκτορες/κυνηγοί”, ότι ουσιαστικά ήταν οι Mulder και Scully, το πρωταγωνιστικό δίδυμο των X-Files, οι οποίοι ερευνούσαν παραφυσικά φαινόμενα υπο την αιγίδα του FBI.


Dean: All right, you get on that. I’m gonna take a shot at burning man.

Το Burning Man (= ο φλεγόμενος άνδρας) είναι ένα ετήσιο event που λαμβάνει χώρα στην έρημο Black Rock της βόρειας Nevada και διαρκεί μια εβδομάδα. Πήρε το όνομά του από το τελετουργικό κάψιμο ενός τεράστιου ξύλινου ομοιώματος ανθρώπου.


Dean: We came, we saw, we kicked its…

Αυτό είναι ατάκα από την ταινία Ghostbusters. Βέβαια της λείπει μια ‘κακιά’ λεξούλα στο τέλος… Η πρωτότυπη ατάκα από την ταινία είναι “We came, we saw, we kicked its ass.


Dean: Say it one more time, but just a little bit more Arnold, you know, like… It’s not a Tulpa.

Αυτή η ατάκα (και η ξεκαρδιστική απόδοση του Jensen Ackles) είναι αναφορά σε μια σκηνή της ταινίας Kindergarten Cop όπου ο Arnold Schwarzenegger (στο ρόλο ενός σκληροτράχηλου αστυνομικού που το παίζει νηπιαγωγός) παραπονιέται ότι έχει πονοκέφαλο και ένας από τους μπόμπιρες βγάζει το συμπέρασμα ότι είναι όγκος (= tumor), στο οποίο ο Arnie αποκρίνεται εκνευρισμένα (και με την ανεπανάληπτη προφορά του): “It is not a tumor!” (= Δεν είναι όγκος)


Maeve: How do you kill an idea?

Όταν ακόμα νομίζουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ένα Tulpa, το οποίο είναι ουσιαστικά μια ενσαρκωμένη ιδέα, η Maeve αναρωτιέται: “πώς σκοτώνεις μια ιδέα;

Ένα πολύ συχνό σεναριακό αξίωμα είναι ότι “δεν μπορείς να σκοτώσεις μια ιδέα“. Η πηγή αυτού του αξιώματος είναι μια φράση που αποδίδεται στο Σοφοκλή: “Μπορείς να σκοτώσεις έναν άνδρα, αλλά δεν μπορεις να σκοτώσεις μια ιδέα.” Ταινίες που έχουν ασχοληθεί με αυτή τη θεωρία, με διαφορετική προσέγγιση η κάθε μια, είναι το Inception και το V for Vendetta.


Dean: How are you doin’, champ?

Ατάκα αυτούσια παρμένη από την ταινία Resurrecting the Champ.


fan fiction marie wig

Marie: Okay. Let’s do this. I understudied Sam… so I used this for my one woman Orphan Black show last year, but it’s going to have to work for Sam. Writer, director, actor. I’m gonna Barbara Streisand this bitch.

Η Barbra Streisand είναι τραγουδίστρια και ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός και σκηνοθέτιδα. [Τα κάνει όλα και συμφέρει! 😉 ]

Το Orphan Black είναι μια καναδική σειρά επιστημονικής φαντασίας, με πρωταγωνίστρια τη χαμαιλεόντια Tatiana Maslany η οποία παίζει όλους τους βασικούς χαρακτήρες στη σειρά (που είναι κλώνοι). Αξίζει να σημειώσουμε ότι το επίσημο προφίλ του Orphan Black έκανε Tweet για την συγκεκριμένη αναφορά:

 


Δυο φορές μέσα στο επεισόδιο αναφωνούν ότι “η παράσταση πρέπει να συνεχιστεί” (= “the show must go on”), παρά τις δυσκολίες. Αυτό είναι μια αναφορά στην πασίγνωστη τραγουδάρα των Queen, The Show Must Go On,  την οποία έγραψε ο frontman τους, Freddie Mercury, λίγο πριν τον αναμενόμενο θάνατό του.


Oz

Dean: Alright listen up girls, you’re all here because you love Supernatural.
“Mary”: Actually, I was hoping we’d do Wicked.
Dean: Yeah, that would have been easier.

Το μιούζικαλ Wicked (βασιμένο στο μυθιστόρημα Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West του Gregory Maguire), είναι ουσιαστικά μια διασκευή του Μάγου του Οζ (κάτι σαν fan fiction δηλαδή).

Ο σεναριογράφος αυτού του επεισοδίου Robbie Thompson είχε επίσης γράψει και το 9.04 Slumber Party το οποίο ήταν κι αυτό μια διασκευή της ιστορίας του Οζ.


Dean: I know I have expressed some differences of opinion regarding this particular version of Supernatural. But tonight, is all about Marie’s vision, this is Marie’s Supernatural. So I want you to get out there and I want you stand as close as she wants you to, and I want you to put as much sub into text as you possibly can. There is no other road, no other way, no day but today.
Maeve: Did he just quote Rent?
Marie: Not enough to get us in trouble.
Dean: Now you get out there and kick it in the ass!

Το Rent είναι ένα μιούζικαλ του Jonathan Larsen. Προσαρμόστηκε για τον κινηματογράφο από τον Stephen Chbosky ο οποίος είναι φίλος του Robbie Thompson, σεναριογράφου αυτού του επεισοδίου.

Η φράση “Kick it in the ass!” ήταν η αγαπημένη ατάκα του μακαρίτη παραγωγού και σκηνοθέτη του Supernatural Kim Manners, κι έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στη σειρά ως φόρος τιμής.

Αυτός ο διάλογος μας θύμησε και τη -θρυλική πια- σκηνή από το LARP and the Real Girl όπου ο Dean χρησιμοποιεί λέξη προς λέξη το λόγο του Mel Gibson από το Braveheart, κερδίζοντας έναν ξεκαρδιστικό σχολιασμό από τον Sam και την Charlie.


Marie: Good evening everybody, welcome to our production of Supernatural. Not gonna lie — it might be a full-on Gallagher show up in this piece. So those of you in the front rows, may want to use the ponchos we provided for you under your seats. You may in fact get wet on this ride.

Ο Gallagher είναι ένας κωμικός που -μεταξύ άλλων- σπάει καρπούζια κατά τη διάρκεια της παράστασής του, για αυτό και κάποια μέλη του κοινού στις πρώτες σειρές φορούν πλαστικά πόντσο για να καλυφθούν.


Maeve: Okay, we’re through the looking glass here people. Start the wendigo set, let’s prep the priest costumes, and Sarah get our understudies into hair and make-up.

Η έκφραση “through the looking glass” (= μέσα από τον καθρέφτη) είναι ένας ιδιωματισμός που σημαίνει ότι κάτι μοιάζει αλλά δεν είναι όπως φαίνεται. Προέρχεται από τον τίτλο του βιβλίο του Lewis Carroll Through the Looking-Glass, and What Alice Found There (1871) το οποίο αποτελεί sequel του πασίγνωστου Alice’s Adventures in Wonderland (1865). Διαδραματίζεται 6 μήνες μετά την περιπέτεια της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, και ακολουθεί την μικρή σε μια καινούργια περιπέτεια, όταν αυτή μπαίνει σε έναν καθρέφτη και μεταφέρεται στον φανταστικό κόσμο που βλέπει μέσα του.

Το πλάσμα wendigo το είδαμε στο επεισόδιο 1.02 Wendigo και τα κοστούμια των παπάδων χρησιμοποιήθηκαν από τους Winchesters στο 1.14 Nightmare.


fan fiction calliope

Η Μούσα Καλλιόπη περιγράφει το Supernatural ως “έπος“, και θα μπορούσαμε άνετα να πούμε ότι υπάρχουν εμφανείς παραλληλισμοί της σειράς με την Οδύσσεια του Ομήρου, όσον αφορά το μακρύ ταξίδι των ηρώων και τη μάχη τους με υπερφυσικά όντα.

Μαντέψτε τώρα ποιό βιβλίο χρησιμοποιεί η Maggie για να χτυπήσει την Καλλιόπη στο κεφάλι… Yep, την Οδύσσεια! [Βαρύ ανάγνωσμα…]


fan fiction audience purple goo

Όταν η Καλλιόπη πεθαίνει το σώμα της εκρήγνυται και μετατρέπεται σε μωβ γλίτσα (το ίδιο και το σκιάχτρο της). Το μωβ χρώμα σχετίζεται με την δημιουργικότητα (το θέμα του επεισοδίου). [Κατάλληλο για μια Μούσα θα έλεγα…]

Η μωβ γλίτσα θύμισε επίσης το υλικό που χρησιμοποιούσαν οι πράκτορες της sci-fi σειράς Warehouse 13 για να ‘απενεργοποιούν’ μαγικά αντικείμενα.

ΥΓ Για τα fun facts & trivia του επεισοδίου πηγαίνετε εδώ!

6 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

6 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Olga M
Olga M
9 years ago

Μικρη λεπτομερεια αλλα στην αρχη η διευθύντρια(αν θυμάμαι καλα) που ήταν ντυμένη στα πράσινα και την λέγαν σαλαζαρ, μόνο εμένα μου θύμισε Χάρι Ποττερ?

Amalia
Amalia
Reply to  Olga M
9 years ago

Όπως λέμε Σάλαζαρ Σλίδεριν! Χμ….. Ενώ μου έκανε εντύπωση το παράξενο όνομά της δεν το συνέδεσα! 🙂 Good catch! Θα το προσθέσω στο άρθρο! Αποκλείεται να είναι τυχαίο! 🙂

Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
9 years ago

Μια μικρή διόρθωση: το “Floyd” ήταν αρχικά ένα σαρδάμ του Jensen, αλλά τους άρεσε και το κράτησαν ως αυτοσχεδιασμό.

Θα ήθελα να προσθέσω όσον αφορά την Οδύσσεια ότι, πέρα από τον παραλληλισμό του έπους των Winchesters με τα ομηρικά έπη, υπάρχει ένα βαθύτερο subtext στο χτύπημα της Καλλιόπης με τον συγκεκριμένο -υπερμεγέθη- τόμο. Το προοίμιο της Οδύσσειας ξεκινά με τους στίχους “ἄνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ(κλπ)” το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από μια επίκληση στη Μούσα(αν θυμάμαι καλά στην Καλλιόπη) για να του δώσει έμπνευση να γράψει το έπος. Το ίδιο συμβαίνει και στο έτερο ομηρικό έπος, την Ιλιάδα.

Μερικά fun facts σχετικά με τα musical(και το χώρο του Broadway):
1) Το τραγούδι που quotάρει o Dean από το Rent(το οποίο όπως ανέφερες κι εσύ, μετέφερε στον κινηματογράφο o Stephen Chobsky, Robbie Thomson) είναι το τελευταίο που ακούγεται στην ταινία, κάτι σαν το “επικό” της φινάλε. Μάλιστα, το τραγούδι ακούγεται στο καπάκι(σχεδόν σαν να είναι το ίδιο) από το τραγούδι που ο Roger, ένας εκ των πρωταγωνιστών, προσπαθεί να γράψει εδώ και καιρό αλλά δεν μπορεί, μέχρι που ο πρόσκαιρος χωρισμός του με τη Mimi του δίνει την έμπνευση να το ολοκληρώσει(γίνεται δηλαδή η μούσα του).

2) Η αγαπημένη μου αναφορά σε musical στο συγκεκριμένο επεισόδιο είναι εκείνη στο -πολυαγαπημένο!- Wicked. Η ιστορία του, όπως έγραψες κι εσύ, είναι κάπως σαν fanfiction(μάλιστα, το όνομα της Wicked Witch of the West Elphaba προέρχεται από τα αρχικά του ονόματος του Frank. L. Baum, συγγραφέα του βιβλίου The Wonderful Wizard of Oz, γνωστό στους fans του Supernatural από το επεισόδιο Slumber party επίσης γραμμένο από τον Robbie Thomson -έχουμε καταλάβει ότι οι σεναριογράφοι της σειρά έχουν μια αδυναμία στις αναφορές στον θαυμαστό κόσμο του Οζ) και ταυτόχρονα ένα “παραμύθι από την ανάποδη”, η ιστορία της κακιάς μάγισσας από τη δική της πλευρά(πώς έγινε κακιά). Ενδιαφέρον πώς ένα “fanfic” έγινε ένα από τα πιο γνωστά musical του Broadway.. 🙂
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα δύο αυτά musical -Rent και Wicked- έχουν ένα κοινό(πέραν του ότι και τα δύο σχετίζονται αμυδρά κατά κάποιο τρόπο με τον σεναριογράφο): μεταξύ του original cast και των δύο(καθώς και στην κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου) βρίσκεται μία -γνωστή στο χώρο του θεάτρου- ηθοποιός, η Idina Menzel, εκείνη που έπαιξε πρώτη την Elphaba στο musical Wicked, κερδίζοντας γι’ αυτό το ρόλο βραβείο Tony -τα αντίστοιχα Oscar του θεάτρου- Α’ γυναικείου ρόλου σε musical(Στο Rent, μάλιστα, προτάθηκε για Tony Β’ γυναικείου ρόλου σε musical).

3) Βέβαια, από τη στιγμή που κάνουμε λόγο για επεισόδιο-musical δεν θα μπορούσαν να λείπουν αναφορές και σε άλλες σημαίνουσες προσωπικότητες του Broadway, όπως τις επεσήμανες κι εσύ:
-Adrew Lloyd Webber(με τόσα credits στο χώρο μπορούμε να μιλάμε μέρες γι αυτόν!)
-Barbra Streisand, πολυπράγμων όπως είπες κι εσύ, μεταξύ όλων των άλλων έχει παίξει ΚΑΙ σε musical. Το πιο γνωστό είναι το Funny Girl (η κινηματογραφική μεταφορά του οποίου της χάρισε Oscar Α’ Γυναικείου ρόλου), για το οποίο προτάθηκε για βραβείο Tony Α’ γυναικείου ρόλου σε musical. Της απονεμήθηκε τιμητικό Tony Award για τη συνολική πορεία της στο χώρο.
-Hugh Jackman, οι περισσότεροι τον γνωρίζουν ως Wolverine(εξ ου και το πείραγμα του Dean στον Sam), ωστόσο έχει σημειώσει μια σημαντική πορεία και στο χώρο του θεάτρου, με αποκορύφωμα το Tony Award Α’ ανδρικού ρόλου σε musical που του απονεμήθηκε για το ρόλο του στο The Boy from Oz(παρά το όνομα, άσχετο με τη χώρα του Οζ). Πρωταγωνίστησε, επίσης, στην κινηματογραφική μεταφορά του musical Les Miserables (Οι Άθλιοι) και προτάθηκε για τη συγκεκριμένη ερμηνεία για Oscar Α’ ανδρικού ρόλου.

Amalia
Amalia

Όπως πάντα με αφήνεις άφωνη με τα sidenotes σου! 🙂

Σε ευχαριστούμε και για τις ενδιαφέρουσες πρόσθετες πληροφορίες για τα μιούζικαλ!

Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Reply to  Amalia
9 years ago

Ό,τι μπορούμε κάνουμε 🙂

ΥΓ Πάντως αν δεν ήξερα ότι το “Floyd” ήταν εκτός σεναρίου, θα έλεγα ότι ήταν αναφορά στους Pink Floyd χαχαχαχαχα :Ρ

Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ
Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ

Πέρα από το τουίτ του Τζένσεν, έχω διαβάσει και αλλού στο ίντερνετ ότι επρόκειτο για σαρδάμ του ηθοποιού, που τους άρεσε και το κράτησαν. Κατ’ αυτή την έννοια, ναι, είναι όντως αυτοσχεδιασμός αφού ήταν κάτι εκτός σεναρίου που εν τέλει έμεινε στο επεισόδιο.
Από εκεί και πέρα, μπορεί ο Ρόμπι να εννοεί ότι αυτοσχεδιασμός ήταν ο τρόπος που προσαρμόστηκε στη σκηνή, δηλαδή ο Ντιν να το λέει “Φλόιντ” και ο Σαμ να τον διορθώνει

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα