Review – Supernatural 10×23 – Brother’s Keeper

267
0

Review – Supernatural 10×23 – Brother’s Keeper

By Orestis

Πως θα μπορούσε να απογοητεύσει ένα φινάλε αυτής της σειράς; Το έχει κάνει ποτέ για να το κάνει και τώρα; Πως θα μπορούσε να κλείσει η σεζόν άσχημα, ξενέρωτα και χωρίς κάποιο μεγάλο Cliffhanger. Το Supernatural είναι εδώ, επίσημα πλέον ως η μεγαλύτερη σειρά φαντασίας της Αμερικάνικης τηλερόρασης σε επεισόδια, και 10 χρόνια μετά προσφέρει στιγμές που άλλες δεν μπορούν από τις πρώτες σεζόν τους. Ευχαριστούμε για αυτά τα υπέροχα, μοναδικά χρόνια. Ευχαριστούμε για όλα και πάμε για άλλα 10. Και αφήστε τους άλλους να κλαίνε, γιατί ίσως να ήταν και το πιο σκοτεινό επεισόδιο όλης της σειράς… 😉

10x23 Promo photos - brother's keeper - season finale - cas

Ο Σάμμυ προσπαθεί απεγνωσμένα να βοηθήσει τον Ντιν και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε συνέπεια για να τον σώσει από τα δεσμά του Σημαδιού του Κάιν. Ο Κας τον προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά με το ξόρκι και ίσως να μην υπάρξει καλό τέλος στην ιστορία. Ο μικρότερος Winchester, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, δεν τον ακούει και είναι έτοιμος να θυσιαστεί για τον Ντιν.

dean winchester i'm good

O Ντιν από την άλλη, είναι σε πολύ άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση και προσπαθεί να ξεγελάσει τον εαυτό του ότι είναι μια χαρά. Έτσι, αναλαμβάνει μια απλή υπόθεση όταν ένας φίλος του κυνηγός, ο Ρούντι, του τηλεφωνεί και ζητά την βοήθειά του. Είναι απόμακρος, κακός, χωρίς σεβασμό σε κανέναν και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βγάλει από την μέση το τέρας χωρίς να τον μοιάζουν οι συνέπειες. Αποτέλεσμα; Έρχεται ο θάνατος του Ρούντι και ο Ντιν να καταλαβαίνει ότι τέλος για τον ίδιο πρέπει να έρθει.

10x23 Promo photos - brother's keeper - season finale - cas crowley rowena3Η Ροβένα ζητά από τον Σαμ κάποια ανταλλάγματα για να φτιάξει το ξόρκι. Την ελευθερία της και τον κώδικα που έσπασε η Τσάρλι. Τα συστατικά για το ξόρκι είναι τα εξής:

– Sumsu mimma ezebu ilu ma ikkibu Lu. Κάτι που δημιουργήθηκε από τον Θεό, αλλά είναι απαγορευμένο για τον άνθρωπο.
– Sumsu mimma ezebu Lu… Κάτι που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, αλλά είναι απαγορευμένο από τον Θεό.
– Sumsu mimma sen arramu. Μια θυσία που πρέπει να κάνει αυτός που θα κάνει το ξόρκι, κάποιον άνθρωπο που αγαπά.

Με αυτή τη γνώση, πλέον, ο Κας ψάχνει τα 3 συστατικά και ζητά από τον Κράουλη βοήθεια, ενώ ο Σαμ ψάχνει για τον αδερφό του.

10x23 Promo photos - brother's keeper - season finale - death

Εν τω μεταξύ, ο Ντιν καλεί τον Θάνατο έχοντάς του όλα τα καλούδια που θα μπορούσε να φάει για να τον ευχαριστήσει. Ο Winchester βρίσκεται εκεί όμως για ένα και μόνο πράμα: για να ζητήσει από τον Καβαλάρη της Αποκάλυψης τον θάνατό του. Ο Θάνατος του λέει ότι μπορεί να του αφαιρέσει το Σημάδι του Κάιν μια για πάντα, αλλά θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες. «Creatio ex nihilo.. Ο Θεός δημιούργησε την Γη από το τίποτα ή τουλάχιστον έτσι μάθατε. Πριν το Φως, πριν τους Αρχάγγελους και πριν τον ίδιο τον Θεό υπήρχε κάτι. Υπήρχε το Σκοτάδι, μια απαίσια, καταστροφική, ανήθικη δύναμη που νικήθηκε από τον Θεό και τους Αρχάγγελους σε έναν απαίσιο πόλεμο. Ο Θεός κλείδωσε μακρυά το Σκοτάδι, όπου δεν μπορούσε να κάνει κανένα κακό και δημιούργησε ένα Σημάδι που θα αποτελούσε κλειδί και κλειδαριά και το εμπιστεύτηκε στον πιο ικανό του στρατιώτη, τον Εωσφόρο. Αλλά το Σημάδι άρχισε να έχει δική του βούληση. Έγινε κατάρα και ξεκίνησε να καταστρέφει. Ο Εωσφόρος ζήλεψε τον άνθρωπο, ο Θεός εξόρισε τον Διάβολο στην Κόλαση, ο Εωσφόρος έδωσε το Σημάδι στον Κάιν και ο Κάιν σε σένα…»

10x23 Promo photos - brother's keeper - season finale - dean death

Ο Θάνατος θα καταστρέψει το Σημάδι από τον Ντιν, μόνο αν το μεταφέρει σε κάποιον άλλον, ώστε να μην ανοίξει η κλειδαριά και το Σκοτάδι έρθει στη Γη. Ο Ντιν φυσικά αρνείται να μεταφέρει το Σημάδι σε κάποιον τρίτο. Υπάρχει όμως μια πιο δύσκολη ενναλακτική. Ο Θάνατος θα τον μεταφέρει κάπου αλλού ( ίσως σε κάποιον άλλον πλανήτη; ), όπου δεν θα είναι κίνδυνος για τους υπόλοιπους παρά μόνο για τον εαυτό του. Ο Ντιν καλεί τον Σαμ για ένα τελευταίο αντίο όπως λέει στον αδερφό του…

10x23 Promo photos - brother's keeper - season finale - dean sam 2

Ο Ντιν θέλει να σκοτώσει τον αδερφό του. Δέχεται την πρόταση του Θανάτου, αλλά ο μόνος τρόπος για να μείνει μακρυά από την Γη είναι να βγει από την μέση ο Σάμμυ ώστε να μην μπορεί να τον επαναφέρει ποτέ. Ο τελευταίος απόγονος Winchester πρέπει να πεθάνει, από το ίδιο του του αίμα. Ο Ντιν πρέπει να σκοτώσει για «το καλό της ανθρωπότητας» τον άνθρωπο που αγαπά πιο πολύ στον κόσμο. Ο Ντιν θέλει να σκοτώσει τον Σάμμυ του. Και η μάχη ξεκινά…!

sam cries 10x23

Την ίδια ώρα που ο Κράουλη έχει βρει όλα τα συστατικά και οι 3 τους ετοιμάζονται για το ξόρκι, ο Σαμ χάνει την μάχη με τον Ντιν και του ζητά να τον σκοτώσει για να τελειώσει μια και καλή η ιστορία. «That’s enough», από τον μικρότερο Winchester που ράγισε τις καρδιές όλου του Fandom.  «Δεν θα με ακούσεις ποτέ να λέω ότι ο αληθινός σου εαυτός δεν είναι καλός. Πάρε αυτές. Όταν μια μέρα βρεις τον δρόμο της επιστροφής, ας είναι αυτές ο οδηγός σου. Θα σε βοηθήσουν να θυμηθείς πως είναι να είσαι καλός, πως είναι να αγαπάς.»

death dies

«Συγχώρεσέ με…» Mε αυτά τα λόγια, ο Ντιν θυμάται την οικογένειά του. Την ζεστασιά της Μαίρη, την αγάπη του Τζον και τις θυσίες που έχει κάνει ο Σάμμυ για τον ίδιο. Θυμάται πως είναι να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Θυμάται ότι θα γύριζε όλον τον κόσμο ανάποδα για την οικογένειά του και ότι ποτε δεν θα σταματούσε να παλεύει για τον αδερφό του. Δεν θα άφηνε κανέναν να τον πειράξει και έτσι σκοτώνει(;) τον Θάνατο με το ίδιο του το Δρεπάνι!

rowena casts the spell to remove the mark of cain 10x23

H Ροβένα εξαπολύει την ξόρκι για την αφαίρεση του Σημαδιού του Κάιν!!!

the mark of cain is removed

cas kills crowley.

Η κατάρα του Σημαδιού αφαιρείται και ο Ντιν επιστρέφει όπως τον ξέραμε κάποτε! Η Ροβένα έχει απίστευτη δύναμη και χειραγωγεί τον Κάς! Του δίνει εντολή να σκοτώσει τον Κράουλη και κάπου εκεί η σκηνή τελειώνει!

darkness is coming

ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΞΑΠΟΛΥΕΤΑΙ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ!!

the darkness unleashed the darkness unleashed 2 the darkness unleashed 3 the darkness unleashed 4 the darkness unleashed 5 the darkness unleashed impala

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΓΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΑΛΑ, ΔΙΧΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ!

Βαθμολογία επεισοδίου: 10/10

– Υπέροχες ερμηνείες από τους 5 ηθοποιούς του Cast μας. Jensen, Jared, Mark, Misha, Ruth έδωσαν συγκλονιστικές ερμηνείες σε μια πεντάδα που δίνει μεγάλη ποιότητα στη σειρά…
– Πολλά πλέον τα ερωτήματα. Τι θα γίνει στην μάχη Κας – Κράουλη; Θα φύγει από την μέση ο Βασιλιάς της Κολάσεως; Ήξερε η Ροβένα για το Σκοτάδι και τους εξαπέλυσε; Ποιο είναι το σχέδιό της;
– Μετά την 7η σεζόν έχουμε για πρώτη φορά έναν κύριο μεγάλο κακό. Μπορούν να τον διαχειριστούν σωστά οι σεναριογράφοι ή θα επαναληφθούν τα λάθη με τους Λεβιάθαν; Έχουν σχέδιο για παραπάνω από μια σεζόν; Πως μπορεί να νικηθεί το Σκοτάδι; Όπως ο Θάνατος είπε, χρειάστηκαν όλοι οι Αρχάγγελοι(μαζί και ο Λούσι) και ο Θεός για να καταφέρουν να νικήσουν την μάχη. Είναι λοιπόν αναμφίβολα ο μεγαλύτερος κακός στην ιστορία του Supernatural…
– Η μυθολογία της σειράς, όπως βλέπετε, όλο και περισσότερο πρωτότυπη είναι. Εμβαθύνει σε πράγματα που δεν ξέρεις, δεν περιμένεις. Η καραμέλα «πρέπει να σταματήσει τι άλλο θα δείξουν» πρέπει να κοπεί. Supernatural είναι παιδιά. Με λίγο Googlάρισμα μέχρι και εμείς θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι νέο.

Πως σας φάνηκε το 10x23 - Brother's Keeper;

View Results

Loading ... Loading ...
 • Charlie Scene Valantis Ampelid

  Αν πω πως το The Flash άφησε μεγαλύτερο Cliffhanger θα είμαι αγενής προς το fandom;

  • Τι σχέση έχει το Φλας;

   • Charlie Scene Valantis Ampelid

    Για Cliffhanger μιλάω. Ωστόσο δεν μπορώ να πω, ήταν ευχάριστο σαν επεισόδιο αλλά όχι και το καλύτερο ως φινάλε

    • To καλύτερο για μένα παραμένει το 8×23, αλλά ήταν ΕΠΙΚΟ και αυτό 😉

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      Όντως το 8×23 με βασάνισε μέχρι να περάσει το καλοκαίρι, έδωσε πολύ τροφή για σκέψεις, το 10χ23 από την άλλη, είχε μεν το suspence στο τι θα γίνει με τον Cas και Crowley αλλά για Dean και Sam δεν μπορώ να πω το ίδιο. Γέλασα αρκετά με τον χαρακτήρα του Rudy και κρίμα που έφυγε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.
      Σαν main κακός στην επόμενη σεζόν υποπτεύομαι την Rowenna αν και ήταν σχεδόν ξεκάθαρο από την αρχή ότι θα αρπάξει το βιβλίο και θα την κάνει.Επίσης πιστεύω πως μπορεί ο Crowley ή ο Cas να πεθάνει στο 11χ01 αλλά έχω τις αμφιβολίες μου ακόμα.

     • Νομίζω πως ο Main κακός θα είναι το The Darkness. Αλλα ίσως συνδεθεί με τον Ροβένα 😉 150 ημέρες και θα δούμε χαχαχαχαχα

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      true, ίδωμεν όπως συνήθιζες να λες 😉

     • χαχαχαχαχαχα ακριβώς 😛

  • Akis13

   Συγγνωμη δλδ…σε εχει αφησει να αναρωτιεσαι για τοσα θεματα! Για το αν πεθανε εντελως ο Θανατος και τις συνεπειες αυτου. Για το τι γινεται με τον Κραουλι και τον Καστιελ. Για το τι θα κανει η Ροβενα. Για την τυχη του Σαμ και του Ντιν και για τη νεα σουπερ απειλη που αντιμετωπιζουν! Ε, τι θελετε να κανουν οι σεναριογραφοι για να σας εντυπωσιασουν πια; να κατεβασουν τον Ιησου Χριστο;;;

   • Charlie Scene Valantis Ampelid

    Δεν νομίζω να πέθανε ο Θάνατος, μου φάνηκε πολύ ψεύτικο για έναν τόσο major χαρακτήρα. Η μάχη Cas/Crowley θα έχει ενδιαφέρον και μπορεί ένας από τους δύο να αποχωρήσει στο πρώτο επεισόδιο της επόμενης σεζόν αλλά έχω ακόμα τις αμφιβολίες μου. Για την τύχη του Sam/Dean δεν πιστεύω πως θα γίνει κάτι τρελό μιας και έχουν προστασία από απλούς δαίμονες που βγήκαν και μπορώ να πω πως μου θύμισε λίγο 2η και 3η σεζόν.Τώρα για το τι να κάνουν οι σεναριογράφοι για να μας εντυπωσιάσουν νομίζω πως ήδη έχουν κάνει πολλά, οπότε πρέπει να ξεπεράσουν αυτά που έχουν κάνει στο παρελθόν 😉 Εύχομαι να σε κάλυψα.

    • Akis13

     Νταξει ρε παιδι μου. Απλως μην υπερβαλουμε κιολας. Ηταν απο τα καλυτερα φιναλε που μπορουσαν να μας δωσουν. Καλο ειναι να το αναγνωρισουμε αυτο.

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      Ναι ρε αγόρι μου δεν διαφωνώ, σε σύγκριση με μια σεζόν που δεν ήταν τόσο γεμάτη όσο οι προηγούμενες ήταν πολύ καλό το φινάλε, αλλά θέλω να πω πως εκεί που παλιά με πώρωνε το φινάλε, τώρα δεν έγινε σε αυτήν την σεζόν.
      Δεν θα κρύψω πως και το 9χ23 ήταν ωραίο, κάποιοι απογοητεύτηκαν και άρχισαν τα κλασσικά ότι έπρεπε να είχε τελειώσει στην 5η σεζόν και κάποιοι τους άρεσε. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να κριτικάρω το φινάλε της συγκεκριμένης σεζόν γιατί μου άρεσαν τα προηγούμενα φινάλε περισσότερο.

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      Αυτό που μου άρεσε στο φινάλε και ξέχασα να το πω, ήταν ότι δεν συνεχίστηκε το «μοτίβο» που γίνεται συνήθως. Π.χ
      1η Σεζόν
      ο Dean ετοιμοθάνατος
      2η Σεζόν
      ο Sam πέθανε
      3η Σεζον
      ο Dean πέθανε
      4η Σεζόν
      ο Sam έκανε μαλακία και βρίσκονται σε κίνδυνο
      5η Σεζόν
      Θυσιάστηκε ο Sam
      6η Σεζόν
      Έκανε μαλακία ο Cass
      7η Σεζόν
      Πέθανε ο Dean
      8η Σεζόν
      Ετοιμοθάνατος ο Sam
      9η Σεζόν
      Πέθανε ο Dean
      10η Σεζόν
      Δεν πέθανε κανείς απ’τους δύο αλλά βρίσκονται σε κίνδυνο!

     • Όντως! Ουσιαστικά μου «θύμησε» 4η με το να μας προετοιμάζουν για ενα νέο big bad

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      Ναι! Και επειδή δεν μας έχουν πει αν οι δαίμονες όταν πεθαίνουν αν επιστρέφουν στην κόλαση ή που πάνε ή απλά αν εξαφανίζονται σαν ύπαρξη
      θα έχει μπόλικο πράγμα να μας δείξουν. Προσωπικά θα γούσταρα πολύ να ξαναδώ τους Magnificent Seven ανανεωμένους και πιο δυνατούς από ποτέ!

     • Πιστεύω κάποια στιγμή θα μας δείξουν που πάνε οι άγγελοι και οι δαίμονες όταν πεθαίνουν. Είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον και έχουν πει ότι θα ήθελαν να το δούμε

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      Ο Carver στο τέλος του επεισοδίου είπε ότι είναι ενθουσιασμένοι για την επόμενη σεζόν, άρα το ίδιο και ‘μεις 😀

     • Κρατάω μικρό καλάθι λόγω Λεβιάθαν 😛

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      xD

     • George Aleuropoulos

      Δεν έχω καταλάβει ακόμα προς τι το hate προς τα Leviathan 😛

     • IOANNA333

      Εντάξει δεν μπορούν να ανταγωνιστούν κάκους τύπου Meg, Lucifer, YED,κ.α. αλλά έμένα η 7η σεζόν μου άρεσε πάρα πολύ.Θεώρώ ότι είχε με πολύ ωραία επεισόδια.Απλά θεωρώ ότι έπειδη ήταν κάτι διαφορετικό από ότι είχαμε συνηθήσει εως τότε δεν άρεσε.Κάτι σαν το 1ο επεισόδιο της 6ης σεζόν η σαν την 6η σεζόν γενικά.Και εγώ όταν πρότοείδα την 6η σεζον και μέτα τα λεβάιαθαν έλεγα παναγιά μου τι ‘ειν τούτο;Αλλά μέτα που τα ξαναείδα μου άρεσαν πάρα πολύ.Δεν ξέρω είναι περίεργο αλλά ισχύει.

     • George Aleuropoulos

      Η 6η σεζόν δεν μου άρεσε σε σημείο να την θεωρώ την τρίτη χειρότερη σεζόν μέχρι τώρα. Η 7η απο την άλλη μου άρεσε πολύ. Ήταν κάτι το διαφορετικό και είχαμε και το μινι-στορι με το φάντασμα του Μπόμπι

     • Έλα τώρα 😛

     • George Aleuropoulos

      όχι σοβαρά εμένα μου άρεσαν αρκετά. Καμία σύγκριση με Lucifer, Azazel κλπ βεβαια.

     • Antonis 7191

      συμφωνω πιο μουφα ηταν η εκτη

     • Μαρία

      Όντως όταν ξεκίνησε η 7η σεζόν οι Λεβιάθαν φαίνονταν αρκετά απειλιτικοί, εφόσον δεν μπορούσαν να πεθάνουν, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε πως δεν ήταν και τόσο φοβεροί. Νομίζω πως το πρόβλημα με αυτούς ήταν στο ότι ήθελαν μυστικότητα, γι’αυτό το λόγο το σχέδιό τους δε φαινόταν υπερφυσικό. Επίσης, όπως είχε πει κάποια στιγμή και ο Κράουλι, στην ουσία αυτοί ήταν τέρατα και μπορούσαν να καταστραφούν.

      Πιστεύω πως στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Αυτό που θα αντιμετωπίσουν ο Σαμ και ο Ντιν δεν είναι πλέον ένα απλό τέρας.
      Είμαι αισιόδοξη για την 11η σεζόν.

     • Συμφωνώ σε αυτό που λες απλά ελπίζω να μην έχουν τις ίδιες τάσεις και με τα νέα τέρατα. Δεν είναι λύση να έρθει μια Αποκαλυψη μέσω πλαγίας οδού(Λεβιάθαν), αλλά απευθείας στο ψητό. Θέλουμε να βλέπουμε τέρατα που να σκοτώνουν, να αφανίζουν χωριά, να μην μπορούν να πεθαίνουν 😛

     • Μαρία

      Η αλήθεια είναι πως, μετά από μία «ήσυχη» σεζόν και ένα συγκλονιστικό φινάλε, πρέπει να ακολουθήσει ένας πολύ δυνατός κύκλος. Έχεις δίκιο στο ότι δεν γίνεται να συμβεί ό,τι και με τους Λεβιάθαν.
      Ελπίζω πως δε θα συμβεί κάτι τέτοιο γιατί, εκτός από το Σκοτάδι, έχουν αφήσει πολλά άλλα θέματα ανοικτά, τα οποία κατά τη γνώμη μου συνδέονται μεταξύ τους.
      Το σκοτάδι φαίνεται να έχει σχεδόν την ίδια μορφή με εκείνη των δαιμόνων, ο Μέτατρον έχει τη δαιμονική πλακέτα, η Ροβένα πήρε μαζί της το βιβλίο των καταραμένων και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ντιν σκότωσε το Θάνατο.

      Άσχετο, αλλά όταν ο Ντιν σκότωσε το Θάνατο με το δρεπάνι, αυτό καταστράφηκε μαζί με του.

     • Antonis 7191

      εγω πιστευω πρεπει να εμφανιστει θεος να αρχισει τις αναστασεις αρχαγγελων κ ετσι !

     • Όπως είπα και πριν, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε που πάνε όταν πεθαίνουν

     • Nikolio

      Στην 7η δεν πεθανε ο Ντην…

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      Στο καθαρτήριο πήγε, το ίδιο κάνει…

     • Ντάξει παίδες γνώμες είναι αυτές, λογικό να μην τρελάθηκαν όλοι 😉

   • IOANNA333

    χαχα.Μερικοί είναι με όλα ανικανοποίητοι.Τι να κάνουμε τώρα;

    • Akis13

     Ενταξει, ειναι κριμα ομως.

   • Maria Megaludi

    Μην απορησεις αν ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ στην επομενη σεζον για να διωξουν Το Σκοταδι φιλε μου……

    • Amalia

     Ιησου δεν νομίζω να πιάσουν (γιατι θα πεσουν να τους φανε οι φανατικοι Χριστιανοί), αλλά Θεό νομιζω δεν τους εμποδίζει κανεις! Αφου έτσι κι αλλιώς υπάρχει ως χαρκτηρας στη σειρα! 😉

     • Ο Singer στο JIBCON6 είπε ότι δύσκολα θα ασχοληθούν με τον Θεό για προφανής λόγους. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν τον Τσακ. δεν χρειάζεται να λένε ότι όντως είναι ο Θεός, αλλά όλοι θα ξέρουμε 😉

     • Akis13

      Ο Θεος δεν υποτιθεται οτι ειναι ο Τσακ;

     • Γιες!

     • Amalia

      Ετσι εχουν δηλωσει σε συνεντευξεις ,αλλά στη σειρα δεν εχει επιβεβαιωθει

     • Angelous

      Παιδια είχα μια πολύ ενδιαφερουσα συζητηση με ένα συναδελφο στην δουλειά για τη 11η σεζον και θελω να το μοιραστω γιατί πιστευω εινα πολύ γαματο!!! Τι και αν το Σκοτος που κατεκλυσε ταν Σαμ και τον Ντιν με το περασμα του κανει την γη αγονη!? εννοω τωρα που είναι ελευθερο θα βρεθεί παντου και θα βυθισει το κοσμο στο σκοταδι και εκτος από αυτό να δημιουργησει καποαι τερατα που θα είναι οι εντολοδόχοι του για να σπειρει τον πανικο. Αυτό εξυπηρετει και την κυριως ιστορια αλλα και το τερας τις εβδομάδας.. Σκεψεις??? τι λετε??

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      Μ’αρέσει και θα έχει σκοπό και ανά βδομάδα θα μα δίνει μικροπληροφορίες που θα μας είναι χρήσιμες.

     • Όντως και θα μπορούμε να βλέπουμε και πιο χρήσιμα αυτοτελή!

     • Όμορφη ιδέα! Επίσης η άλλη που είπε ο jensen μου άρεσε: Το Σκοτάδι να άρπαξε ένα από τα αδέρφια εκεί στην Ιμπάλα, και να βλέπουμε στην αρχή να βασανίζεται ο ένας Winchester

    • Akis13

     Λες; καθολου απιθανο παντως 😛

  • George Aleuropoulos

   Είναι αλήθεια κατα την γνώμη μου.

   • Για μένα είναι λάθος να σκεφτόμαστε έτσι. Είναι αδύνατον να συγκρίνουμε μια σειρά που είναι στην 1η σεζόν με μια άλλη στην 10η. Αλλά και πάλι το Φλας για μένα δεν απογειώθηκε τόσο παρά μόνο σε κάποια επεισόδια. Μου αρέσει πολύ η σειρά δε λέω, απλώς δεν ειναι τοπ..

    Το ΣΠΝ έφτασε 10η σεζόν και μας δίνει τόσο μεγάλα φινάλε. Είναι απίστευτο αυτό που έχει καταφέρει

    • George Aleuropoulos

     Δεν συγκρίνω το ΣΠΝ σαν 10 σεζόν με μια σεζόν του Φλας. Κρίνω την φετινή σεζόν του ΣΠΝ με την 1η σεζόν του Φλας. Συμφωνώ οτι για δέκα χρόνια το ΣΠΝ μας προσφέρει μεγάλα φινάλε. Κάθε χρόνο φτιάχνω ενα τοπ 5 με τις 5 αγαπημένες μου σειρές της χρονιάς. Για 5 ολόκληρα χρόνια συνεχόμενα το ΣΠΝ ήταν πρώτο (σεζόν 1,2,3,4,5) στην λίστα μου. Φέτος το Φλάς ήταν πρώτο με το ΣΠΝ τέταρτο. Βέβαια το ΣΠΝ κατάφερε να νικήσει το Arrow στην φετινή μου λίστα καθώς ενω και τα δυο είχαν μέτριες σεζόν, το ΣΠΝ είχε μακράν καλύτερο φινάλε απο το Arrow. Ακόμα μετανιώνω που δήλωσα το Arrow σαν αγαπημένη μου σειρά οταν με ρώτησες στο Αποκριάτικο πάρτυ του Φεβρουαρίου. 😛

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      Κοίτα το Arrow σαν σειρά δεν μπορεί να κάνει πολλά γιατί και ο ήρωάς του είναι Dark Superhero,φέτος με αυτά που έγιναν στο Arrow βγάλανε ένα happy ending χωρίς cliffhanger. Οι προηγούμενες σεζόν ήταν πολύ ωραίες (του Arrow) αλλά αυτό που θέλει να πει ο Ορέστης είναι ότι αν υποθέσουμε ότι το The Flash και το Arrow φτάσουν στην 10η σεζόν (αν φτάσουν) πως θα είναι. Γι’αυτό σε σύγκριση το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι το cliffhanger. Πάντα στην αρχή μιας σειράς έχουν περισσότερες ιδέες και μετά στερεύουν όσο πάνε. Το Flash μας έδωσε από την αρχή τον σκοπό του τέλους και ανά επεισόδιο μας έδινε και μια πληροφορία όπως έγινε και στο SPN στην αρχή. Μετά αφού δεν έχουν πολλά για να δώσουν, βάζουν τα fillers.Δεν θα κρύψω πως το Arrow είναι η αγαπημένη μου σειρά πλέον ενώ παλαιότερα ήταν το SPN.

     • George Aleuropoulos

      Ο Green Arrow δεν είναι Dark Superhero κανονικά. Δεν μοιάζει τόσο στον Μπάτμαν όπως τον έχουν κάνει στην σειρά να μοιάζει. Αλλα αυτή είναι συζήτηση για άλλο forum 😛
      Στα υπόλοιπα εν μέρη συμφωνώ.

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      Αυτό το είπαν οι παραγωγοί ότι είναι Dark Superhero, είναι νέα εκδοχή του ήρωα Arrow 2.0 αν δεν κάνω λάθος και τα comics του ξεκίνησαν μετά την σειρά.

     • George Aleuropoulos

      Η πρώτη εμφάνιση του Green Arrow ηταν σε κόμιξ του 1941.

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      Ναι αλλά εντελώς διαφορετικός από αυτόν που έχει στο smallville/arrow.
      Όταν πήραν και είπαν: Θα κάνουμε σειρά βασισμένη στον σούπερ ήρωα Green Arrow δεν είχαν στο μυαλό τους κάτι από παλιά. Ήθελαν να πρωτοτυπήσουν, και έτσι φτιάξανε νέα στολή, δώσανε νέο λουκ στον ήρωα και δημιούργησαν νέους χαρακτήρες. Ο Diggle για παράδειγμα δεν υπήρχε ποτέ στα comics, και τώρα τον βάλανε μέσα στην Team Arrow και τον βάλανε και μέσα στο comics( της καινούριας εκδοχής).
      *Spoiler Alert*
      Στην 4η σεζόν μπορεί να υπάρξει μετονομασία της σειράς σε Green Arrow
      Μπορεί να υπάρξει κάποια στολή για τον Diggle.
      Ο Ήρωας θα εμφανιστεί αλλαγμένος.
      Και ότι timetravel επηρεάσει το The Flash, αυτόματα θα επηρεάσει και το Arrow.

     • Η σειρά αποκλείεται να αλλάξει όνομα. Ο Όλιβερ βέβαια μάλλον ναι θα γίνει Green Arrow (καιρός ήτανε)

     • Amalia

      Προσωπικά θεωρώ -αν μη τι άλλο- άδικο το να συγκρίνεις μια 1η σεζόν με μια 10η σεζόν. Έχουν άλλο «βάρος» όπως και να το κάνεις. Ασε που μιλάμε και για δυο σειρές διαφορετικού είδους, οπότε παιζει ρόλο και το γουστο του καθενος…

      Αλλα νταξει, αναγνωρίζω οτι ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Εγώ έχω άλλη απορία τώρα. Ποιες σειρές έβαλες πάνω απο το ΣΠΝ φέτος;

     • George Aleuropoulos

      Εχεις ένα δίκιο σε αυτό που λές αλλα δεν μπορώ να ξέρω πως θα είναι σε 10 χρόνια το Φλας η οποιαδήποτε άλλη σειρά. 😛
      Το Top 5 μου για φέτος είναι:

      1. The Flash. Η καλύτερη superhero σειρά μέχρι τώρα μαζί με το Daredevil.
      2. Gotham. Αυτή η σειρά είναι σαν τον Ολυμπιακό και τον John Cena. Οι μισοι την μισούν και οι άλλοι μισοι την λατρεύουν.
      3. The Walking Dead. Δυνατή σεζόν αν εξαιρέσεις το χλιαρό φινάλε και καναδυο μέτρια επεισόδια.

      4. Supernatural. Τα έχουμε πεί ήδη αυτά.
      5. Arrow. Τρια πολύ καλά επεισόδια, Ray Palmer, Black Canary και ο Ra’s Al Ghul. Τίποτα αλλο θετικό σε αυτην την κατα τα άλλα μέτρια σεζόν.

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      Το δικό μου Top 5 πάει έτσι:
      1) The Flash,The 100
      2)Arrow,The Walking Dead
      3)Supernatural,Agents of Shield
      4)Daredevil
      5)Agent Carter

     • George Aleuropoulos

      Αδικία! Έχεις 8 σειρές σε ενα Top 5! 😛 😛 😛

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      Ναι ρε, δεν θέλω να αδικήσω τις υπόλοιπες xD

     • Έλα ρε. Gotham 2η καλύτερη σειρά φέτος; Και TWD 3η; Θες να σου προτείνω καμια γαμάτη να πωρωθείς πραγματικά; 😛
      χααχαχαχα πλάκα κάνω εννοείται ο καθένας όπως του αρέσει.

      το Γκόθαμ ρε φίλε το βαρέθηκα πάρα πολύ. Αργόσυρτη σειρά χωρίς τρελές εξελίξεις. Κάπου στη μέση με πώρωσε αλλα δεν τα κατάφερα να την τελειώσω…

      Το TWD το αγαπώ πολύ σα σειρά. Αλλά δεν τρελαίνομαι να πω την αλήθεια. Χλιαρά πράγματα και φέτος. Αλλά για κάποιο λόγο πάντα θα την αγαπώ αυτή τη σειρά 😛

     • George Aleuropoulos

      Το Gotham ξεκίνησε δυνάτα αλλα μετά έπεσε. Είχε όμως καποια πολύ καλά επεισοδια οπως το πρώτο, το 7, το 16 και το 17. Και το φιναλε ηταν καλο. Ειδικά όμως στο 16 με το Joker tease πωρώθηκα. Το Walking Dead θα μπορουσε άνετα να ήταν 2ο αν είχε καλύτερη ροη απο την μέση και μετα. Και το φιναλε ηταν χλιαρό. Αυτό που μας κρατάει σε αυτην την σειρά πιστεύω είναι η κρυφη και ύπουλη αγάπη μας για ζόμπια!

     • Ωραίος ο Joker αλλά αυτό που με χαλάει είναι ότι ουσιαστικά μόνο teaserάκια θα βλέπεις. Δεν νομίζω να μας δείξουν κάτι παραπάνω. Μέχρι να μεγαλώσουν θέλουμε 10 σεζόν 😛

      Αυτή η αγάπη με τα ζόμπια είναι που μας κρατά σε αυτή την καταραμένη σειρά 😛

     • Ναι απλά εννοώ ότι μια σειρά της μια σεζόν, πιθανότατα θα είναι καλύτερη από μια άλλη που είναι στην 10η.

      Λογικό για το Arrow. Έχω μετανιώσει που το είδα φέτος 😛

     • George Aleuropoulos

      To χειρότερο season finale της χρονιάς. Ακόμα θρηνώ για τον χαμό του Ra’s Al Ghul… 😛

     • Μα γιατί; Σε υπερηρωική σειρά, ο πρωταγωνιστής τους καθαρίζει όλους και φεύγει με την γκόμενα. Τι πιο ωραίο 😛

    • TheDoctor

     Ορέστη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Όπως έγραψα και στο σχόλιο μου για μένα το spn φινάλε ήταν πολύ καλύτερο από του Flash και η πρώτη σειρά είναι 10 σεζόν και η άλλη μία.

     • Είναι απίστευτο που μια σειρά 10 χρόνια μετά μας δίνει τέτοιες στιγμές. Κανείς δεν περίμενε τέτοιο φινάλε..

  • Amalia

   Εγω πάλι αν πω οτι τα δυο cliffhanger εμένα μου φαίνονται πανομοιότυπα ;;; Και στα δυο ειναι μια μαυρη τρύπα που παει να ρουφηξει όλη τη γη! Στο Φλας το εξηγουν επιστημονικά ενω στο ΣΠΝ μεταφυσικα! 😛

   • Μαρία

    Κι εμένα έτσι ακριβώς μου φάνηκε.

   • Charlie Scene Valantis Ampelid

    Ναι έχεις ένα δίκαιο, αλλά στο ένα ο ήρωας βουτάει μέσα για να σώσει τον κόσμο ενώ στο άλλο κάθεται απ’έξω. «Αν» το «The Darkness» ορμούσε επιθετικά προς τον Sam/Dean και αναποδογύριζε την Impala και το έκοβε εκεί τι Cliffhanger θα είχε; 😉

    • Amalia

     Ε, τωρα τους σκέπασε. Είναι λιγότερο αγωνιώδες από ότι αν τους αναποδογύριζε;; ο.Ο

     • Charlie Scene Valantis Ampelid

      Ε, είπα ένα παράδειγμα τώρα ρε παιδί μου! xD

   • Ούτε συνεννοημένοι να ήταν τούτοι 😛

  • Μαρία

   Νομίζω πως και οι δύο σειρές είχαν παρόμοιο cliffhanger. Στο The Flash, όπως και στο Supernatural, υπάρχει η απειλή της καταστροφής του πλανήτη. Απλώς στην πρώτη περίπτωση είναι με τη μορφή μίας σκουλικότρυπας, ενώ στη δεύτερη με τη μορφή του σκότους.

   • Η διαφορά είναι ότι απλά στο ΣΠΝ ξέρεις τι είναι το Σκοτάδι που έρχεται και ότι είναι ένας νέος big bad…

    • Μαρία

     Εννοείται! Στο The Flash, ο Μπάρυ στο πρώτο επεισόδιο θα καταφέρει να κλείσει τη σκουλικότρυπα και στη συνέχεια όλοι θα προχωρήσουν παρακάτω, ενώ στο Supernatural θα χρειαστεί ολόκληρος κύκλος ή και παραπάνω για να νικήσουν το Σκοτάδι.

     • Ένα πλάνο 2-3 σεζόν θα ήταν ότι καλύτερο για το Supernatural με το Σκοτάδι αυτή τη στιγμή!

     • Μαρία

      Συμφωνώ! Η Αποκάλυψη της πέμπτης σεζόν ήταν σύντομη.

     • Angelous

      Ορεστη συμφωνω 100% σε όλα οσα εχεις πει! ελπιζω το σκοταδι να είναι ανταξιος κακος.. Σακαταμενη γη τερατα παντου και Winchester με πολλη πολλη δουλεια. Ένα πλανο 2 σεζον ισως και παραπανω με την αποκαλυψη να συμαβαινει να τη βλέπουμε θα ηταν φοβερο, γαιτι στην 5η δεν ειδαμ τιποτα, ευκαιρια να μας δειξουν κατι τολμηρο, ελπιζω να εχουν τα »κοτσια» Παραρτηρησα βεβαια στα μμε Fb, imdb ότι πολλοι ριχνουν hate για το season finale όχι για την εμφανιση του Σκοταδιου αυτό λιγο πολύ σε ολους αρεσε και θελουν να δουν τι επεται. Αλλα για τον υποτιθεμενο (για μενα) θανατο του Death kai την εγωιστικη συμπεριφορα των αγοριων ότι διαλέξανε παλι ο ενας τον αλλον αντι για τον κοσμο ολοκληρο και πολλοι λενε ότι αυτοι είναι οι μεγαλυετροι villain επειδή σκοτωνουν κοσμο χωρις οριο και δεν νοιαζονται για το γενικοτερο καλο. τι πιστευεις εσυ?

     • Κοίταξε στο 100% όπως το θέλουμε δεν μπορούμε να δούμε τα πράγματα. Γιατί; Λόγω budget. Δυστυχώς το CW είναι μικρό κανάλι και η σειρά ίσως να μην έχει και την δυνατότητα για πολλά πράγματα όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Οπότε και να θελαν να μας δείξουν μια πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ Αποκάλυψη, δεν μπορούν. Από την άλλη βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δούμε κάτι μεγάλο. Μεγάλες μάχες και μια «Αποκάλυψη» όπως πρέπει και όπως μπορούν. Ας είναι καλό το σενάριο και αυτό έχει σημασία.

      Οι Winchesters έχουν μια αρρωστημένη σχέση μεταξύ τους. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν μπορούν να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλον. Θα καναν τα πάντα για να είναι καλά. Γνώμη μου είναι ότι δεν ήταν λύση αυτό που θα γινόταν στην 10η. Ο Σαμ να πεθάνει και ο Θάνατος να έπαιρνε τον Ντιν στο διάστημα. Ο Ντιν κάποια στιγμή θα γύριζε. 10, 20, 100, 2000 χρόνια; Θα γύριζε πάντως και θα ήταν τσαντισμένος.

      Είναι 2 αδέρφια που έχουν χάσει τα πάντα στη ζωή τους. Έχουν δει καθετί που αγαπούν να καταστρέφεται. Δεν αντέχουν στη σκέψη και μόνο ότι θα πάθουν κάτι.

      Κ στο κάτω κάτω ας μπουν στην θέση των Winchesters. Ποιος θα θυσίαζε την οικογένειά του τόσο απλά για το γενικότερο καλό; Έχουν κάνει τόσο καλό, έχουν σταματήσει μια Αποκάλυψη και τόσα ακόμα που δεν τους αξίζει κάτι τέτοιο

  • Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ

   Δεν βλέπω το Flash και συνεπώς δεν έχω ιδέα πώς ήταν το season finale του, αλλά η σύγκρισή σου είναι παντελώς άτοπη. Όχι μόνο επειδή πρόκειται για μία σειρά στην 1η και μία στην 10η σεζόν, αλλά και γιατί πρόκειται για σειρές διαφορετικού περιεχομένου. Το SPN είναι μια σειρά με θέμα το υπερφυσικό, ενώ το Flash προέρχεται από τον κόσμο των υπερηρώων των comic της DC. Ούτε βέβαια έχει λογική να τα συγκρίνουμε επειδή προβάλλονται στο ίδιο κανάλι.. Θα ήταν σαν να το συγκρίνουμε με το Gossip Girl ξερωγώ, αφού κι εκείνο έπαιζε στο CW.

   Τώρα το να μη σου άρεσε το season finale του SPN, εντάξει, να το δεχτώ, απόψεις είναι αυτές και δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι(περί ορέξεως… :Ρ).

 • Stelios Blackness

  damn! episodiara alla mas afisa polla anapantita erotimata. ti egine m tn maxi cas-crowley kai ti epathan ta paidia apo to darkness

  • Και τώρα άντε να περάσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι!

 • Deanmon

  ΤΙ Wtf ηταν αυτο? Το καλυτερο επισοδειο εννοειτε …ηταν τελειο .. αλλα what the hell ..?? κυριολεκτικα !! Θα ακουστω περιεργος αν πω πως χαρηκα που εζησε η Rowena? :/ … Εξαιρετικο επισοδειο …ειναι μακρια ομως ο Οκτωβριος….!!! :((

  • Κ γω χάρηκα! Είναι πολύ καλή ηθοποιός και με τον νέο μεγάλο κακό και την Ροβένα θα έχουμε μια πολύ όμορφη σεζόν!

 • Giorgos Zahos

  Epikotato polu kalitero apo oti to perimena kai afise polla megala erwtimata…. Ti kako tha doume? Tha einai i rowena arxigos tous? Pethane o thanatos k An nai ti epidraseis tha exei?

 • IOANNA333

  Τι έγινε ρε παιδιά;Πριν λίγες μέρες μετακόμισα στο Λονδίνο και μόλις γύρισα από τη δουλειά.Με τρώει η αγωνία.

  • Deanmon

   Δες το ειναι επικο .. 😉

   • IOANNA333

    Και υποτίθεται ότι αύριο πρέπει οπωσδήποτε να βρώ σπίτι.Ευτυχώς πιάνω δουλειά στις 17:00 για να προλάβω να το δω.Αχ θεέ μου, τι μας περιμένει πάλι;

    • To δες; 😀

     • IOANNA333

      Ναι, ευτυχώς το βρήκα στο u tube!Πολύ ωραίο επεισόδιο.Θα πρέπει να ανησυχήσω για τον Crowley;Το άρθρο για το convention αργεί;Νομίζω πρέπει να ήταν και η θεά Rowena.Λέω να πάω στο convention που γίνεται στο Λονδίνο τον Οκτώβρη.Είμαι που είμαι έδω, ας το εκμεταλλευτώ τουλάχιστον.

  • Giorgos Zahos

   Katevase to se ligo kai kalitera vges ap Tn sizitisi. ..aksizei na to deis xwris spoilers

   • IOANNA333

    Αχ τι μου κάνετε!Άντε να κοιμηθώ τώρα.

    • Giorgos Zahos
     • IOANNA333

      Μου βγάζει αυτό:
      ACCESS TO THE WEBSITES LISTED
      ON THIS PAGE HAS BEEN BLOCKED PURSUANT TO ORDERS OF THE HIGH COURT
      Κοίτα ρε συ, μετακόμησα σε ολόκληρο Λονδίνο και δεν μπορώ να δω SPN.Τι αμαρτίες πληρώνω;

     • Giorgos Zahos

      Oxi Mia xara einai molis to katevasa!! Xaxax upomoni!! Des to kai meta tha s pw egw oti amartia einai n kanoume upomoni mexri Ton oktovrio

     • IOANNA333

      Άσε ειδα πρίν λίγο το countdown για την 11η σεζόν και μου ήρθε ταμπλάς.Ευτυχώς από μία άποψη θα έχω τη δουλειά και θα ξεχνιέμαι.

     • Giorgos Zahos

      150 meres mwre… Tipota!! Xaxa.. Nai ontws na dw pws Tha pas sti doyleia meta apo tetoio epeisodio

     • IOANNA333

      Είμαι μαγείρισσα αλλά τώρα δουλεύω σε ζάχαροπλαστείο μεξικάνικου εστιατορίου.Με βλέπω να έρχονται οι παραγγελίες και εγώ να σκεφτομαι τον death, τον Sam, τον Crowley και δεν συμμαζεύεται.

     • Giorgos Zahos

      Isxyei… Kai alla polla Mazi… Loipon to link p s esteila einai egkuro to ksana vlepw twra to epeisodio…

     • Αντώνης Καρβέλας

      Είσαι στην Αγγλία και λογικά το συγκεκριμένο σαιτ όπως και αμέτρητα άλλα είναι απαγορευμένο. Welcome to the UK!

     • IOANNA333

      Bullshit my friend.Μόλις το κατέβασα από το U tube,Είδα λίγο αλλά δεν την πάλεύώ άλλο.

 • Μιχάλης Τουτουδάκης

  Παιδιά γαμησε το επισοδειο πραγματικά από τις σειρές που βλέπω μόνο αυτό και το flash είχαν ωραία finale από την άποψη ότι σου αφήνει λίγο αγωνία για του χρόνου.Εγώ έφαγα λίγο σκάλωμα με τον Θάνατο

  • Antonis 7191

   εε μαλακια με τον θανατο κ γω λεω .. αλλα λογικα θα παρει τη θεση ενας θεριστης .. σαν να ανεβαινει βαθμο δ θα μεινει κενη η θεση

 • Νασια

  Πραγματικα πολυ καλυτερο απο οτι περιμενα!! Εκλαψα τη στιγμη που ο Ντιν πηρε το δρεπανι.Πιστευω πως ο Ντιν ηξερε εξ αρχης οτι επρεπε να το αναλαβει γιατι αλλιως ο Θανατος θα επαιρνε τον Σαμ χωρις δευτερη κουβεντα.Λλατρεψα την λεπτομερεια με την οικογενεια και παλι να νικαει τα παντα (φωτο)..Απο οτι ειπε ο Θανατος στον Ντιν..απο τη στιγμη που το σημαδι δεν περασε σε καποιον αλλον και το απολυτο σκοταδι ελευθερωθηκε ,λογικα δεν θα χρειαστει το φως για να νικηθει ? ( θεος???
  Εχω παθει σοκ…Μου θυμισε την αποκαλυψη,τη στιγμη που βγηκε ο Λουσιφερ και ενω επρεπε να εχουν πεθανει τους εσωσαν

  • Το θέμα είναι ότι όπως είπε και ο Θάνατος, έγινε τρομερή μάχη με μεγάλες απώλειες πριν δημιουργηθεί η Γη μεταξύ Αρχάγγελων/Θεού και Σκοταδιού. Άραγε πως είναι δυνατόν να νικήσουν κάτι τόσο μεγαλο;

   • Antonis 7191

    εε ο θανατος κ για τους λεβιαθαν ειπε πολλα αλλα την εφαγαν!! κανας λογος κυριου κ ετσι ή ο ιδιος κυριος !! 😉

    • Γι’αυτό είπα σε άλλο σχόλιο ότι πρέπει να δούμε κάτι δυνατό πλέον και κάτι διαφορετικό 😉

 • IOANNA333

  Αμαλία δεν έχω δει ακόμα το επεισόδιο, αλλά περιμένω σπέσιαλ rewiew.

  • Akis13

   Αμα δε το ειδες ακομα; τι γυρευεις εδω μεσα;;; 😛 Ειναι σαν να ψαχνεις την αυτοκαταστροφη σου! 😛

   • IOANNA333

    Ε, δεν μπορώ με έχει φάει η αγωνία.Για να φανταστείς άρχισα από το πρωί να ψάχνω και δεν έβρισκα τίποτα.Ε λοιπόν παίρνω και εγώ Ελλάδα την δίδυμη αδερφή μου στη δουλειά (ποιός χέστηκε για δουλειές, όταν έχεις τόσο σημαντικά προβλήματα;) και τισ αρχίζω τα τι έγινε, μήπως το είδες και τέτοια.Και το περίμενα με τόση αγωνία από την προηγούμενη μέρα!

  • Amalia

   Το κοινό μου με ζητα; χεχε 😉 Σημερα θα έχετε special review απο τον Ορέστη! Κι από εμένα σπέσιαλ σχόλιασμο, αλλά αργότερα, να παω δουλειά, να συνελθω απο το σοκ, να το δω και άλλη μια φορα… 😉

 • Σπυρίδων Μπαταγιάννης

  Εντάξει,δεν νομίζω ότι είναι και από τα καλύτερα επεισόδια και ειδικά για season finale, ούτε βάλαμε τα κλάματα όπως παλιότερα είχαμε διαβάσει ότι μπορεί να γίνει. Μέτρια πράγματα και σχετικά καμία ενδιαφέρουσα τροπή-ανατροπή. Έχουν αφήσει τόσα πολλά σε εκκρεμότητα (Ντην-Σαμ, Κας-Κράουλι, Μέτατρον, Ροβένα συμπαθάτε με αν ξεχνάω κάτι άλλο) αλλά με τέτοιο τρόπο που δεν σε κρατάει σε μεγάλη αγωνία για το 11×01. Τέσπα.

  • Ντέμπορα Τρεγκιάι

   Συγγνώμη εσυ δεν συγκινήθηκες στην σκηνή οπού ο Ντιν είχε στα χέρια του το δρεπάνι του Ντεθ, κ ετοιμαζόταν να σκοτώσει τον Σαμ??? Τι κλάμα ήθελες εσυ?? τους εχουμε δει να πεθαίνουν τόσες φορές… ΦΤΑΝΕΙ! νισάφι
   Κ ακριβώς γιαυτον τον λόγο επειδη υπάρχουν τόσες εκκρεμότητες, σε κρατάει σε αγωνία για την 11η σεζον! 😛

   • Σπυρίδων Μπαταγιάννης

    Απλά περίμενα κάποια άλλη έκπληξη από την -φαινομενικά- απλή σκηνή θανάτου του θανάτου (lol κάπως δεν ακούγεται σωστά αυτό)…Δεν ήταν χάλια πάντως το επεισόδιο, να μην πέσετε και με φάτε. Μια χαρά και την υποστηρίζω με 1000 την σειρά, απλά ένιωσα κάπου να επαναλαμβάνεται. Τέσπα, καλά να είμαστε και αύριο θα έχουμε να τα λέμε και πιο νηφάλια. 😛

    • Πάντως νομίζω είχαμε από τα καλύτερα Cliffhangers 😉

   • Όπως είπα και πιο πάνω γνώμες είναι αυτές ρε παιδιά. Μην τον φάτε τον άνθρωπο που δεν τρελάθηκε με το επεισόδιο 😛

   • Mike Apostolakos

    Υπηρχε ανθρωπος σε ολοκληρο το πλανητη που περιμενε να πεθανει ο Sam?Εγω ημουν 100% σιγουρος τι θα γινει και οταν εγινε οτι εγινε αρχισα να γελαω

    • Γιατί λίγες φορές έχει πεθάνει; Αν σε έκανε να γελάς αυτή η σκηνή, παράτα την σειρά. Έχεις χάσει κάθε νόημα αυτής

     • Mike Apostolakos

      Ποτε σκοτωσε ο ενας αδερφος τον αλλο για να ξαναγινει τωρα?

     • Είπες αν «Υπηρχε ανθρωπος σε ολοκληρο το πλανητη που περιμενε να πεθανει ο Sam» κ σου απαντησα οτι ναι εχει πεθανει αρκετες φορες. Μπορει να τον σκοτωνε ο Θανατος τελικα. Ο Ντιν δεν ηταν ο Ντιν. Ραγισαν καρδιες στο «Sammy close your eyes»

     • Mike Apostolakos

      Εχεις δικιο.Βρηκες loophole.I give you that :p

     • Amalia

      Στο 3×11 ο Σαμ σκοτώνει τον Dean με τσεκουρι! 😛

     • Μαρία

      Mystery spot!!! Ένα από τα αγαπημένα μου επεισόδια! Η συγκεκριμένη σκηνή και εκείνη με το έπιπλο που λιώνει τον Ντιν είναι οι αγαπημένες μου.

     • Φράσεις που μόνο στο ΣΠΝ μπορεί κάποιος να ακούσει 😛

     • Μαρία

      χαχαχα!!!

 • Ντέμπορα Τρεγκιάι

  Ένα ακόμα καταπληκτικό φινάλε που δεν απογοήτευσε κανέναν!!! Στα μουτρα κάποιον που λένε πως η σειρά δεν έχει δώσει…
  Η Ροβένα πήρε το βιβλίο των καταραμένων κ την έκανε με αργά πηδηματάκια, αφήνοντας πίσω της τον Κας κ τον Κραουλη να παίζουν τις μπουνιές.
  Ο Ντιν επιτέλους απελευθερώθηκε απο το σημάδι του Καιν!
  RIP DEATH 😛
  Τελευταία σκηνή.. τα αγόρια μέσα στην impala προσπαθούν να αποφύγουν το σκότος. ΤΗΣ ΤΑΝΑΣΠΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  11Η ΣΕΖΟΝ… ΑΡΓΕΙΣ ΠΟΛΥ?????????????????????????

 • Ντέμπορα Τρεγκιάι

  Ένα ακόμα καταπληκτικό φινάλε που δεν απογοήτευσε κανέναν!!! Στα μουτρα κάποιον που λένε πως η σειρά δεν έχει να δώσει…
  Η Ροβένα πήρε το βιβλίο των καταραμένων κ την έκανε με αργά πηδηματάκια, αφήνοντας πίσω της τον Κας κ τον Κραουλη να παίζουν τις μπουνιές.
  Ο Ντιν επιτέλους απελευθερώθηκε απο το σημάδι του Καιν!
  RIP DEATH 😛
  Τελευταία σκηνή.. τα αγόρια μέσα στην impala προσπαθούν να αποφύγουν το σκότος. ΤΗΣ ΤΑΝΑΣΠΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  11Η ΣΕΖΟΝ… ΑΡΓΕΙΣ ΠΟΛΥ?????????????????????????

 • Giorgos Zahos
  • IOANNA333

   Ευχάριστώ ρε Γιώργο αλλά πάλι τα ίδια.Τι να πώ οι σιχαμένοι οι Αγγλοι δεν βλέπουν SPN:

 • Sofia

  ΑΓΑΠΑΩ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΙΑ ΤΩΝ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ (που θα έπρεπε η αλήθεια είναι να τα χρησιμοποιούν λίγο πιο συχνά)!
  Αυτά να τα βλέπουν όσοι λένε ότι το Supernatural δεν έχει ακόμα να δώσει πράγματα! Πάντα θα βουλώνει στόματα! DEAL WITH IT! Ακόμα και αν υποκειμενικά σε κάποιον δεν άρεσε το φινάλε (που δεν καταλαβαίνω γιατί αλλά οκ, γνώμες), δε μπορεί κανείς να πει ότι έχουν στερέψει από ιδέες!

  Το καλύτερο season finale για φέτος, μαζί ίσως με το Flash! Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω!
  Ας το πάρω από την αρχή βασικά γιατί θα τρελαθώ…
  Το Carry on που ήταν και λίγο από το 200ό ήταν τόσο αργκηξφωηγφργ!!!
  Ο badass Ντιν που παλεύει με τον εαυτό του…. και με όποιον άλλον βρεθεί στον δρόμο του… ακόμα και τον καημένο τον Rudy που τον ξεπαστρέψανε μόλις τον γνωρίσαμε και ήταν γαμάτος.
  Η ΡΟΒΕΝΑ (δε θα την χωνέψω ποτέ), που δεν αγάπησε τίποτα, ούτε καν τον ίδιο της τον γιο, πέρα από ένα άσχετο πιτσιρίκι και τον σκότωσε τόσο εύκολα! Ακούσαμε και τα Σκοτσέζικα (?) μας για φέτος! 😛 Ο Κράουλι όμως που ήξερε για αυτόν;
  Ένα από τα συστατικά ήταν ΤΟ ΜΗΛΟ (συγνώμη το κυδώνι 😛 ) ΤΗΣ ΕΔΕΜ! Το μήλο της Εδέμ! Το γαμημένο μήλο που δάγκωσε ο Αδάμ και η Εύα και εξορίστηκαν από τον Παράδεισο! :O
  Πάμε τώρα σε Κας – Κράουλι! Στη πρώτη σκηνή που τον κάλεσε γέλαγα και στην επόμενη ήθελα να κλάψω! Zombie mode -on και ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΓΙΝΕ;

  Και τώρα στο θέμα του επεισοδίου!
  1ων νομίζω ότι ο Ντιν με τον Θάνατο έχουν από τις αγαπημένες μου σχέσεις εκεί μέσα!
  2ων «Sammy, close your eyes!» και οι καρδιές μας έσπασαν! Για μια στιγμή πίστεψα ότι θα το έκανε αλλά λέω δε μπορεί… Ο Ντιν, ο δικός μας Ντιν, δε θα πείραζε τον αδερφό του. Γιατί ο δικός μας Ντιν δεν είναι σατανικός! Και εκεί που τα σκέφτεσαι όλα αυτά, σηκώνει το δρεπάνι, και λίγο πριν πάθεις το έμφραγμα ΜΠΑΜ σκοτώνει τον Θάνατο! :O WTF!!! Βασικά ελπίζω (και πιστεύω) ότι δεν πέθανε! Δεν παίζει να πέθανε τόσο εύκολα. Το ερώτημα μου εμένα είναι, τι σκεφτόταν ο Ντιν. Οκ το έκανε γιατί ήξερε ότι αλλιώς θα πέθαινε ο Σαμ, αλλά τι θα έκαναν μετά αν δεν κάνανε οι άλλοι το ξόρκι και έφευγε το Μαρκ;

  3ων το Mark of Cain είναι ο τρόπος του ΘΕΟΥ να εγκλωβίσει ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ που υπήρχε πριν δημιουργήσει τον κόσμο! Και ο γλυκός μας Λούσι το έδωσε σε άνθρωπο! ΟΛΑ είναι γύρω από τον Λούσιφερ! Είναι στο πιο σκοτεινό κελί, κλειδωμένος και αποκλεισμένος από τα πάντα και ακόμα καταστρέφει τη μέρα! Όπα σόρρυ… Εννοούσα τον κόσμο! Πως σκατά θα αντιμετωπίσουν κάτι τέτοιο; Κάτι που ο ίδιος ο Θεός, μαζί με όλους τους αρχαγγέλους, φυλάκισαν με το ζόρι;

  Εντάξει νομίζω είμαι σε κατάσταση σοκ γιατί δε το περιμέναμε ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ! Πέρσι λίγο πολύ ξέραμε τι θα γίνει, αλλά το φετινό ήταν άλλο πράγμα! Βασικά νομίζω είναι το 1ο φινάλε στην ιστορία του Supernatural που έσκασε τόσο μεγάλη βόμβα από το πουθενά! :O

  • Charlie Scene Valantis Ampelid

   Μπορεί να υπάρξει κάποιο ταξίδι στο κλουβί του Lucifer και να δούμε λίγο Michael και τον άλλον τον αδελφό που πραγματικά μόλις τώρα ξέχασα το όνομά του,να δούμε έτσι για λίγο πως είναι το κλουβί γιατί κόλαση και παράδεισο μας έδειξαν ήδη πως είναι. Μπορεί να δούμε και λίγο Θεό. Γενικά άφησαν λίγα πράγματα που μπορούμε να σκεφτούμε ότι μπορεί να δούμε.Ο Θάνατος ωστόσο δεν πιστεύω ότι πέθανε, ήταν πολύ ψεύτικο.

   • Τελικά κάνουμε τρελές θεωρίες εμείς οι φανς. Φαντάζομαι θα είναι ένα ακόμα τρελό καλοκαίρι 😛

    • Charlie Scene Valantis Ampelid

     Χαχαχαχαχαχα ισχύει, αλλά πλάκα πλάκα μέσω του φινάλε που δώσανε αυτά που είπα πιο πάνω είναι εφικτά για να τα δώσουν, και από την άλλη αφού οι Winchesters βασίζονται στην οικογένεια πιστεύω πως θα ήταν ωραία να βγάλουν τον Adam από εκεί που είναι. Και ως ακόμα μια φαντασία ο Adam είναι 5 χρόνια στο κλουβί του Luci επομένως με τα βασανιστήρια που θα του ‘χουν κάνει, η ψυχή του θα έχει διεφθαρθεί εντελώς, επομένως θα μπορούσαμε να τον δούμε και ως δαίμονα μιας και κάποιος είχε πει ότι κάποιος γίνεται δαίμονας, αφού πάει στην κόλαση και η ψυχή του διεφθαρθεί.

     • Πιθανότατα! Πλέον έτσι όπως το έφεραν το πράγμα, μπορούν να μεγαλώσουν πάρα πολύ την μυθολογία και να επιστρέψουν χαρακτήρες που ποτέ δεν θα μπορούσαν, όπως ο Λούσι!

 • Tasos

  fantastiko ep afto opws to finalle ths epic 8hs season peidia emena mou arese kai para polu to telos ths 3hs season(to thewrw exisou epic opws ths 8hs)!!

 • Maria Megaludi

  ‘Νταξ’ …. Καταλαβα…..Παλι θα καρδιοχτυπαμε μεχρι την επομενη σεζον……

  • 137 και σήμερα!!!

   • Amalia

    Ελα ρε, λιγες ειναι, νταξει! 😛 Εξάλλου, αν υπάρχει fandom που ξερει απο hellatus αυτοι ειμαστε εμεις! 10 βασανιστικα καλοκαίρια και συνεχιζουμε! χεχε

    • αν υπάρχει fandom που ξερει απο hellatus είναι του Sherlock 😛

     • Amalia

      Α, καλά, αυτοι ειναι μουμιες τόσο που πρέπει να περιμένουν! 😛
      Αλλά εμεις έχουμε ζήσει 10 όχι 3! Εμεις ξέρουμε απο πόνο εκεινοι απο υπομονη! 😛

     • Ας μην κοροιδευόμαστε: SuperWhoLock 😛

     • Αντώνης Καρβέλας

      Θυμάμαι πέρσι έλεγα: Κάποιοι περιμένουν για τη 10η σεζόν (σπν) και κάποιοι για το 10 επεισόδιο (σερλοκ).
      Φέτος πέρασε μια σεζόν σπν, αλλά το σερλοκ στα ίδια!

     • Πολύ πίκρα με το Σέρλοκ και το λατρεύω πολύ γαμώτο!

 • Γιάννης Φ.

  Διάψευση! Το Supernatural παραμένει υπεργαμάτο! Απλά ώρες-ώρες και λόγω έλλειψης υπομονής να περιμένουμε το καλό επεισόδιο, το ξεχνάμε και γκρινιάζουμε… Πρώτος εγώ απορούσα αν οδεύουμε προς τον κατήφορο από νούμερα και ενδιαφέρον.

  Το season 10 finale άφησε τα πάντα ανοιχτά και το ενδιαφέρον στο φουλ, περισσότερο από κάθε άλλο τέλος σεζόν θεωρώ και νομίζω ότι το συγκεκριμένο finale συγκρίνεται με της σεζόν 4! Αυτό με τρελαίνει από ενθουσιασμό!

  Τους μισώ ακόμα μια χρονιά που θα φάμε ολόκληρο καλοκαίρι και περισσότερο (πάνω από τέσσερις μήνες) να περιμένουμε το πρώτο επεισόδιο της σεζόν 11!

  Αν μπορέσουν να το φτιάξουν τέλεια, το Supernatural γυρνάει σε εποχές 5ης σεζόν, δηλαδή στην καλύτερη ever με διαφορά! Σκεφτείτε πως ανοίγονται σενάρια επιστροφών Lucifer, Michael, Trixter!

  Εύχομαι να μην πεθάνουν Crowley και Castiel, πολύ το φοβάμαι… τι βρουν να κάνουν με αυτό; Από αυτό το μαγικό της Rowena τα θύματα πέθαναν όλα…

  Επικές ερμηνείες από όλους, λίγο παραπάνω θα πω του Sam (δεν συγκινούμαι με καμία Παναγιά, όμως βούρκωσα στο λογίδριό του), αλλά φυσικά και ο Dean τρομερός και ο Jensen κορυφαία ασύγκριτος με οποιονδήποτε.

  ΥΓ.: Επιθυμώ να βλέπω Supernatural μέχρι να μην υπάρχω, ΟΜΩΣ οι Jared και Jensen αξίζουν κι άλλες επιτυχίες πάνω στην ηθοποιία, είναι απίστευτοι ηθοποιοί.

  ΥΓ.: Όσα έγραψα δεν είναι ούτε τα μισά από όσα έχω στο μυαλό μου, αλλά ήδη είναι τεράστιο το κατεβατό. Καλό μας καλοκαίρι και καλή μας υπομονή! Εδώ για άλλη μια γαμάτη πενταετία τουλάχιστον!

  • Είναι αυτό που έλεγα και παλαιότερα. Όταν βλέπει κάποιος πολλά επεισόδια μαζεμένα, κάποια άσχημα δεν θα τα κρατήσει στο μυαλό του γιατί μπορεί να δει το επόμενο και να πωρωθεί. Τώρα όμως, βδομάδα-βδομάδα, είναι δύσκολο κάτι τέτοιο. Αν δούμε 1 επεισόδιο τη βδομάδα(ή και παραπάνω) και ξενερώσουμε τότε θα πέσει τρελό κράξιμο. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι και η 5η σεζόν είχε άσχημα επεισόδια…

   Φοβερός ο Jared σε αυτό το επεισόδιο. Με συγκίνησε πάρα πολύ!

   • Γιάννης Φ.

    Κοίταξε η σύνδεση που έγινε με αρκετά επεισόδια της 10ης και το φινάλε της, με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Νομίζω είναι η ίδια επιτυχημένη συνταγή με την 4η και την 5η σεζόν, που για μένα είναι οι δύο κορυφαίες

    • Ακριβώς! Η διαχείριση από δω και πέρα των σεναριογράφων πρέπει να είναι προσεκτική και με βέβαιες κινήσεις, χωρίς βιασύνες

     • gf21

      Νομίζω ότι ακόμα και στην 6η και 7η που ήταν οι χειρότερες, άλλες παραγωγές θα τα είχαν κάνει εντελώς σαλάτα, το Supernatural παρόλα αυτά, με αρκετές πατάτες ομολογουμένως ήταν αξιοπρεπές.

      Θεωρώ λοιπόν, πως τα απίστευτα πολλά σενάρια που έχουν αφήσει ανοιχτά, δίνει δυνατότητα για τρομερά πράγματα και είναι αδύνατον να μας απογοητεύσουν.

      Εξαρτάται αν θα είναι η τελευταία σεζόν η 11η, ή αν θα πάει -ξέρω ‘γω- άλλες πέντε. Με βάση χρονοδιαγράμματος πρέπει να το κάνουν, πιστεύω μόνο έτσι θα καταφέρουμε κάτι επικό (επικότερο και από τις πέντε πρώτες σεζόν)!

      – Μόνο στην ιδέα πως μπορεί να επαναφέρουν, Luci, Michael, Trixter, πάρα πολύ πιθανό τον Θεό (αν είναι ο Chuck) και πολλούς ακόμα, όπως Bobby, John & Mairy (γιατί όχι), κλπ κλπ, με τρελαίνει αναμονή, όχι απλά της έναρξης της 11ης σεζόν, αλλά ακόμα και για το φινάλε της σε ένα χρόνο από τώρα!

 • AstroDragon

  ο Θάνατος… πέθανε?!? αν πέθανε, πώς θα πεθαίνουν οι άνθρωποι, τα τέρατα, γενικά πώς θα πεθαίνουν? και πώς θα οργανωθούν οι Reapers?

  και ο Καααας?? αν ο Κασάκος πεθάνει από αυτό που του έκανε η Ροβένα, θα την ξεμαλλιάσω!! Και αν ο Κας σκοτωσει τον Κράουλι. ααααα! that b/witch…
  τέλος… με το 200ο και με το ό,τι είπε ο Θάνατος περι μάχης θεού/αγγέλων-darkness, ελπίζω να έρθει ο Τσακ στην 11η σεζόν :3 και να έχει μια *πολυ* καλή δικαιολογία για την απουσία του -_-

  γενικά, υπέρτατο season finale. στ’ αληθεια νομιζα ότι θα σκότωνε τον Σαμ…γι αυτό το σύγκριναν με το swan song.. ο σαμ εκεί τα έβαλε με τον Λούσι κ ο Ντιν στο brother’s keeper με τον Θάνατο..

  • Η αλήθεια είναι αμφιβάλλω αν πέθανε! Πιο πιθανό να χεστεί επάνω του με το Σκοτάδι και να απομακρυνθεί 😛 Για την οργάνωση των Reapers κτλ, όπως και παλαιότερα. Μην ξεχνάμε ότι τον Ντεθ τον «κάλεσε» ο Λούσι στην 5η…

   Θα γούσταρα πολύ Τσακ στην 11η! πως άραγε να πολεμήσουν τετοιο κακό μόνοι τους;

   • Amalia

    Εγώ πάλι πιστεύω οτι ο Θάνατος σιγουρα δεν εχει πεθανει, κι έχει και καποια (συγγενική; ) σχέση με το Σκοτάδι. Αν θυμάμαι καλά υπηρε πριν το Θεό και τους αγγέλους, αρα το ξέρει το Σκοτάδι. Σιγουρα ο Θάνατος θα επειστρέψει στην επόμενη σεζόν, και πολύ πιθανόν να δουμε και Θεό σε ενεργό ρόλο του χρόνου! Και γιατι όχι και Εωσφόρο; Κατα τα λεγόμενα του Θανάτου χρειάστηκε ο Θεός και όλοι οι Αρχάγγελοι για να σφραγίσουν το Σκοτάδι, άρα οι Winchesters μόνοι τους δεν μπορούν να κανουν τίποτα, θα χρειαστούν πολύ δυνατους συμμαχους αυτη τη φορα!

    • Αυτό το όλοι ενωμένοι ενάντια στο τεράστιο κακό ΜΕ ΠΩΡΩΝΕΙ 😛

 • archangelstefanos

  Μπορουν τα δυο τελευταια επεισοδια μιας σειρας να αλλαξουν το ρου μιας μετριας σεζον και στο τελος της σεζον να μπορεις να ξαναβροντοφωναξεις Wow !!! :Ναι
  Μπορει μια σειρα υστερα απο δυο μετριες σεζον(9η,10η που παρολα αυτα ειχαν καποια πολυ δυνατα επεισοδια-storyline με kain) να κανει το δυναμικο comeback :Ναι
  Αγαπητοι σεναριογραφοι δωστε μας επεισοδια οπως το χθεσινο και το 8χ23 και θα καλυτερεψουν οι ακροαματικοτητες
  υ.γ.1 Αυτο που μαθαμε τα τελευταια χρονια ειναι:
  α. πως οποιος βοηθαει τους Γουιντσεστερς δεν εχει αισιο τελος ειδικα οι γυναικες.
  β. Πως η αγαπη που εχουν τα δυο αδερφια ο ενας για τον αλλον είναι always and forever, ειναι αρωστημενη, δεν υπαρχουν ορια το τι θα κανει ο ενας για τον αλλον διχως σκεψη για τις συνεπειες,τη φυσικη ταξη των πραγματων, θα τα βαλουν με δαιμονες,αγγελους,αρχαγγελους,διαβολο,λεβιαθαν,καιν θα σκοτωσουν με το ιδιο του το δρεπανι τον θανατο(τι θρασος Θεουλη μου!!!!) ή θα πεσουν μαχομενοι!!!!
  γ. υστερα απο 10 σεζον ειναι σοβαροι players και με τα κατορθωματα τους κανουν τη μπαφι να μοιαζει με κοριτσακι του κατηχητικου και πρωταγωνιστες αλλων σειρων Κλαους και Ελαιτζα(The Originals) και τα αδερφια Σαλβατορε(The vampire diaries) να φανταζουν λιγοι απεναντι τους!!! φερτε μας crossovers για να…..
  υ.γ.2 Παμε γερα ρε για 11η!!!!!

 • Anna Purple

  The Darkness is coming!!Η επομενη σαιζον θα ειναι καταπληκτικη,ειμαι σιγουρη!

  • Από το στόμα σου και στου Κάρβερ το αυτί 😛

 • Eftihia Fiotodimitraki

  Παιδιά οτι και να πω ειναι λιγο…. (δεν πιανει 5×22 και 8×23, αλλά αμεσως μετά απο αυτά ειναι…)
  Φοβερη ερμηνια απ’ολους τους 5 βασικους (σαν ομαδα μπασκετ ακουστηκε λιγο αυτο..:Ρ)

  • Amalia

   Τι κανουμε τα καλοκαιρια; Υπομονη! 😛

   • Eftihia Fiotodimitraki

    καταλαβα…πααααααλι απ’την αρχη τα 218 επεισοδια..:P

    • Amalia

     Ε, ναι, εμεις αυτο το κάνουμε σε κάθε hellatus! 😛

  • Τον Σταυρό μας χαχαχαχα 😛

   Θα σας ετοιμάζουμε αφιερωματάκια όλο το καλοκαίρι να περνάει πιο γρήγορα το Hiatus 😉

  • Eftihia Fiotodimitraki

   Καταλαβα….πααααααλι απ’την αρχη τα 218 επεισοδια 😛

 • IOANNA333

  Συγνώμη ρε παιδιά αλλά ο θάνατος τι του έφταιγε και τον »δρεπάνησε»;

  • Amalia

   Ελα ντε. Αυτος τους έχει φερθεί μια χαρά και αυτοί όλο τον κακομεταχειριζονται. Αυτος μετά θα φταει να χτυπήσει τα δάχτυλά του και να εξαφανίσει όλη τους τη γενιά (παρελθοντική και μελλοντική) από την ιστορία; Πάντως, εγώ πέρα απο την πλάκα, δεν πιστεύω οτι τον σκότωσε…

   • IOANNA333

    Ναι δεν παίζει να κάψουν τέτοιο χαρτί.Από την άλλη πάλι παίζει να ‘ναι
    και η τελευταία σεζόν (δεν μας το εύχομαι),Πάντως ότι και να του έκανε ο
    Deano, εγώ ένα ξέρω.Όταν και άμα γυρίσει χαρούμενος δεν θα ‘ναι.χι, χι.

  • Για να σώσει τον Σαμ. Ο Θάνατου του είπε ξεκάθαρα: «Ή σκοτώνεις τον αδερφό σου ή το κάνω εγώ…»

   • IOANNA333

    Ααα, οκ.Και ο beloved death τι θέμα έχει με τον Sammy;Θα το έκανε για να φύγει το σημάδι;

    • Ο Θάνατος ήθελε τον Σαμ πεθαμένο για να μην αρχίσει να ψάχνει για τον Ντιν αργότερα και όλοι ξέρουμε ότι κάποια στιγμή θα τον έβρισκε..

     • Amalia

      Καταρχας τον ήθελε πεθαμένο γιατι του την είχε σκαπουλάρει στο φινάλε της 8ης (μεταξύ άλλων). Αυτο υποθέτω εννoούσε με το «you stood me up last time»?

 • Amalia

  Απο που να ξεκινησω; (Ευτυχώς που έγραψε ο Ορέστης το ριβιου γιατι εγώ θα παρέδιδα λευκη κόλλα! 😛 ) Πάντα με αποσυντονίζουν τα φινάλε του Supernatural γιατι μας δίνουν τόσα πολλά (καινουργιες μυθολογιες και συναισθηματα) που δεν ξέρεις τι να πρωτοσχολιάσεις.

  Καταρχήν να πω οτι δεν ειναι απο τα αγαπημένα μου, με την έννοια οτι δεν με ενθουσιασε όπως το 8×23 ή το 5×22. Ήταν ένα πολύ καλο επεισόδιο, με ένα δυνατο cliffhanger.

  Δεν ένοιωσα όμως αγωνία ιδιαίτερη μέχρι τη στιγμή που βγαίνει το Σκοτάδι απο τη Γη και αρχίζει να διαχέεται. Εκει που έχει υποτίθεται αποφασίσει ο Ντιν να σκοτώσει τον Σαμ και να γύγει με τον Θανατο (στο Διάστημα;; ), ήξερα οτι δεν πρόκειται να το κάνει. Ως δαίμονας ίσως ειχε προσπαθήσει να το κανει, αλλά τωρα ακόμα και με το Σημάδι να τον κυριεύει δεν θα το έκανε. Οπότε αυτη η σκηνή, που υποθέτω ηταν η σκηνή που έλεγαν οι παραγωγοί οτι θα κλάψουμε, εμένα δεν με αγγιξε τόσο.

  Το ζουμι του επεισοδίου ηταν οι αποκαλύψεις που έκανε ο Θανατος για το Σημάδι: οτι ειναι η κλειδαριά που κρατάει το Σκοτάδι έξω απο τη Γη. Η μυθολογία της σειράς μόλις πήγε άλλο ένα τεράστιο βήμα μπροστά και μας εισήγαγε ίσως τον πιο ισχυρό κακό μέχρι τώρα. Μακάρι να μην αποδειχτει μουφα όπως οι Λεβιάθαν… Προς το παρόν πάντως η ιστορία της 11ης σεζον διαφαινεται επική!

  Για το θάνατο του Θανάτου τώρα… Παιδιά, απλά ΔΕΝ παίζει! Δεν υπάρχει περίπτωση να πέθανε ο Θάνατος. Καταρχήν, είναι ένα ον που υπηρχε πριν το Θεό, έζησε τη δημιουργία του Σύμπαντος και έχει δηλωσει οτι μια μέρα θα «θερίσει» τον ίδιο το Θεό. Δεν παίζει να πεθαίνει τόσο ευκολα αυτο το πλάσμα. Ακόμα και απο το ίδιο το του Δρεπάνι. Εξάλλου, αποκλείεται να έδινε στον Ντιν το μοναδικο όπλο που μπορει να τον σκοτώσει!! Εγώ πιστεύω οτι ο Θάνατος έχει κάποια σχέση με το Σκοτάδι (από την άποψη οτι προϋπήρχαν του Θεού) και θα εμφανιστεί την επόμενη σεζόν – τσαντισμένος με τον Ντιν.

  Για τη Ροβίνα τώρα… Έρωτας μεγάλος η Σκοτσέζα! Τη λατρεύω! Ειναι τόσο δολοπλόκα και κακια! Σκότωσε μέχρι και αυτο που αγαπούσε για να πετύχει το σκοπό της! Ο οποίος γιατι υποπτεύομαι οτι ειχε να κάνει με το Σκοτάδι; Κάτι μου λέει οτι ήξερε τι θα γίνει αν φυγει το Σημάδι… Και μου έκανε εντύπωση (αν και δεν θα έπρεπε πια) το πόσο ισχυρή ειναι. Λετε η απελευθερωση του Σκοταδιου με καποιο τροπο να της εδωσε κι άλλες δυναμεις; Πως ξέφυγε απο τα δεσμά της; Και πως καθηλωσε και τον Κας, αλλά και το Βασιλιά της Κόλασης; Τον Κράουλι τον ειδαμε στο προηγουμενο επεισόδιο να μη μασάει στα μαγικά της – εκτός κι αν εκείνο ήταν επίτηδες άχρηστο το hexbag για να παγιδεψει τον Σαμ. Το cliffhanger με Κας κ Κραουλι καλό, αλλά πιστεύω οτι θα επιζήσουν και οι 2…

  Αυτά το ολίγα (ειδατε, οταν δεν με αφηνουν να γραψω ριβιου, το ριχνω στα σεντονοσχολια! 😛 ) Όλο και κάτι θα ξέχασα να σχολιάσω αλλά εδώ ειμαστε όλο το καλοκαίρι να τα λεμε και να κάνουμε θεωριες! 😉

  Γενικά, ικανοποιητικό φινάλε σε μια αρκετά αργόσυρτη σεζόν. Η συνέχεια αναμένεται με αγωνία, όπως καθε φορά άλλωστε (αν μη τι άλλο, το ΣΠΝ δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ σε φινάλε)

  βαθμολογια: 9/10

  • Για μένα ας προσθέσουμε στο ζουμί και την ιστορία του Λούσι. Άλλαξε τα πάντα στη σειρά! Ότι ουσιαστικά το Σημάδι τον διαστρέβλωσε και όχι το ίδιο του το μυαλό από μόνο του.

   Κράτα και μια πισινή για τον Θάνατο. Ακούγονταν φήμες ότι ενας αγαπημένος χαρακτήρας πεθαίνει. Επίσης, διαφωνώ στο ότι ο Θάνατος είναι πιο παλιος από τον Θεό. Αυτά τα είπε μόνος του δεν επιβεβαιώθηκαν κάπου.

   Για την Ροβένα αυτό που σκέφτηκα είναι μήπως τυχόν έκανε το ξόρκι και αυτός που κάνει το ξόρκι παίρνει και μεγάλες δυνάμεις. Αλλιώς τόσο καιρό μας τρόλλαρε μόνο και μόνο για να πάρει τον κωδικα. Ότι και να έκανε είναι απλά θεάρα…

   • Amalia

    Ναι, όντως αυτο με τον Λουσι δεν το σκέφτηκα! Αρα παρεξηγημένος ο καημενος! Αρα ανοιγει πόρτα στο να επιστρέψει στην επόμενη σεζόν ΚΑΙ να συμμαχησει και με τους Winchesters! Ειδατε βρηκαν τροπο να επιστρεψουν τον Λουσιφερ χωρις να έχουμε επαναληψη της Αποκάλυψης απο την 5η σεζον! 😉

    Δεν ακουω τίποτα! Ο Θάνατος δεν πέθανε! χαχα Λεγανε οτι ενας αγαπημενος χαρακτηρας πεθαιενι, αλλά οπως ξερουμε ο θανατος ειναι πολλές φορες προσωρινός στο ΣΠΝ. ΕΚτός αν έχουν σκοπό να εξερευνήσουν το αντικτυπο που θα ειχε ο χαμός ενός τόσο ισχυρού και σημαντικου «παικτη». Για παράδειγμα πως θα οργνωθούν οι Θεριστές χωρίς αυτον…

    Καλά, για τη Ροβίνα τι άλλο να πω. Της έχω πλέξει το εγκώμιο τόσες φορες που σίγουρα θα με έχετε βαρεθει. Ειναι ο αγαπημένος μου γυναικειος χαρακτηρας με διαφορα!

    • Ποτέ δεν περίμενα ότι θα λέγαμε την φράση «Υπηρχε ανθρωπος σε ολοκληρο το πλανητη που περιμενε να πεθανει ο Sam?»

   • Μαρία

    Δεν νομίζω πως η ιστορία με το σημάδι εξιλεώνει τον Λούσιφερ. Μπορεί αυτό να ήταν η αιτία να ζηλέψει τους ανθρώπους, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Παρόλο που ήξερε τι επιφέρει αυτό, το έδωσε επίτηδες στον Κάιν και ύστερα συνέχισε απτόηττος την καταστροφή. Εάν ευθυνόταν καθαρά το σημάδι για όλο το κακό, τότε από τη στιγμή που το έδωσε στον Κάιν θα έπρεπε να σταματήσει, αλλά δεν το έκανε. Άρχισε το έργο του διαφθήροντας τη Λίλιθ και το συνέχισε με τόσες άλλες αμέτρητες ψυχές.

    • Δεν το ξέρεις πως τον επηρέασε. Μπορεί να τον διέφθηρε πάρα πολύ και «έχασε» τον έλεγχο..

     • Μαρία

      Δεν πιστεύω πως ένα πανίσχυρο πλάσμα σαν αυτόν θα μπορούσε ποτέ να χάσει έτσι απλά τον έλεγχο. Το σημάδι χρειάστηκε παραπάνω από χρόνο για να σπάσει τη θέληση του Ντιν, ο οποίος είναι μόνο ένας απλός άνθρωπος. Επίσης, αυτό που είχε ο Ντιν ήταν η πρώτη κατάρα, η οποία στην αρχή δώθηκε στον Κάιν.
      Με λίγα λόγια αυτό που είχε εξαρχής ο Λούσιφερ στην κατοχή του ναι μεν ήταν κακό που επηρέασε ακόμα και τον ίδιο, αλλά δεν ήταν κατάρα παρά μόνο ένα κλειδί. Εκείνος αποφάσισε να το μετατρέψει σε αυτή τη μορφή για να καταδυναστέψει τον κόσμο.
      Ο Ντιν, ως άνθρωπος, παρόλο που είχε χάσει πλέον τον έλεγχο, όταν συνειδητοποίησε πως ήταν επικίνδυνος για όλους, ζήτησε από το Θάνατο να τον σκοτώσει. Κι όταν εκείνος σαν αναλλακτική λύση του πρότεινε να μεταφέρει το σημάδι σε κάποιον άλλον έτσι ώστε να απαλλαγεί ο ίδιος, ο Ντιν αρνήθηκε.

     • Έχεις δίκιο ναι αλλά απ’ότι φαίνεται και το Σημάδι λειτούργησε αρνητικά σε ότι αφορά και τον Λούσι. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι έχουν ψυχή ενώ οι Άγγελοι όχι. Άρα θα μπορούσε να είναι και πιο εύκολο να διαφθείρει έναν Άγγελο. Ή μπορεί και να λέω και μαλακίες χαχαχαχα.. Απλή θεωρία ρίχνω 😛

     • Μαρία

      Χαχαχα!
      Όσον αφορά στη ψυχή, δεν την είχα σκεφτεί. Ίσως παίζει ρόλο, από την άποψη ότι εκείνη ευθύνεται για τα συναισθήματα των ανθρώπων. Οι Άγγελοι, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν ψυχή, άρα δεν έχουν συναισθήματα. Όμως, υπάρχει και η λογική, η οποία είναι κι εκείνη οδηγός των πράξεών μας. Τρανταχτό παράδειγμα είναι ο άψυχος Σαμ, ο οποίος, βάσει λογικής, ήξερε τι είναι σωστό και τι λάθος, ασχέτως αν δεν τον ένοιαζε.
      Σίγουρα το κλειδί για το Σκοτάδι επηρέασε αρνητικά τον Λούσιφερ, αλλά στην ουσία οι μετέπειτα πράξεις του ήταν υπεύθυνες για την πτώση του. Αν αυτό έφταιγε για όλα, όταν το έδωσε στον Κάιν τότε θα έπρεπε να απαλλαγεί αμέσως από την επήρειά του και να προσπαθήσει να διορθώσει την κατάσταση. Αντί αυτού, επαναστάτησε.

     • Σίγουρα έφταιγε εννοείται αυτό. Μέχρι και ο Ντιν στο τέλος π.χ. επέλεξε την οικογένεια. Βέβαια δεν ξέρεις τι θα μπορούσε να γίνει σε 5-10 χρόνια αν έμενε το Σημάδι. Αλλά συμφων’ω. Ο Λούσι είναι υπεύθυνος για όλες του τις πράξεις…

  • insideman75

   Ουτε ο Θανατος ηταν σιγουρος οτι ειναι παλιοτερος του Θεου.. ειχε πει οτι ειναι και οι δυο τοσο αρχαιοι που δνε θυμαται ποσο χρονων ειναι και ποιος ειναι παλιοτερος. Η Ροβενα εχω την εντυπωση οτι λυθηκε και μεγαλωσε η δυναμη της απ την στιγμη που μπορεσε να διαβασει το βιβλιο.. το χρησιμοποιησε για να μαθει ξορκια που θα την βοηθουσαν μετα την ελευθερωση του Ντιν απ το σημαδι καθως γνωριζε φανταζομαι πιο θα ηταν το μελλον της μετα.

 • Nikolio

  Απ’ότι βλέπω μόνο εγώ έχω αγαπημένο φινάλε το 3×16 🙂
  Στο σημερινό…Ωραίο επισόδιο,δεν νομιζω ο Θανατος να σκωτώθηκε…
  Τον Κας γτ τον έχουν αποδυναμώσει τόσο πολύ???
  Πολύ τσαπατσούλης ο Θεός τελικά…Μια τους Λεβαιθαν μια το σκοτάδι, όλο λάθη έκανε.Ναι, η αναφορα στο σκοταδι μου θυμησε το τελος την 6ης σεζον κ ευελπιστω κ γω να μην κανουν την πατατα της 7ης.
  Βεβαια αλλο σερρα κ αλλο τζερεμι…
  Ευχή για την 11η σεζον ?
  Λιγότερα φιλλερ,οχι πια στον κομπαρσο Κας, θέλω Μπανταςς Κραουλι !!!

  • Συμφωνώ για τον Κας! Τον θέλουμε badass όπως και τον Κράουλη γιατί σίγουρα θα είναι πολύ χρήσιμοι με την νέα μεγάλη απειλή

 • IOANNA333

  Κάτι άσχετο τώρα.Η 7η σεζόν μόνο σε εμένα άρεσε;Εντάξει δεν πέθανα κιόλας για τους λεβαιαθάν αλλά είχε πολύ ώραία επεισόδια.Εδώ που τα λέμε μου άρεσε και η 10η πολύ.Η χειρότερη για μένα είναι η 8η.

  • Δεν ήταν χάλια αλλά για να λέμε την αλήθεια για Supernatural ήταν αρκετά μέτρια. Αλλά όντως κάποια επεισόδια ήταν και πάλι επικά (7×01, 7×09, 7×23 π.χ.)

 • Olga Ristani

  δεν εχω λογια….

 • Spike Damon

  Μόλις το είδα! Δεν το πιστεύω αυτό που είδα! Ήθελα δυνατό φινάλε γιατί δυστυχώς φέτος η σεζόν ήταν πολύ μέτρια, αλλά αυτό που είδα ήταν πολύ καλύτερο από ότι περίμενα! Μόνο το Supernatural θα κατάφερνε μετά από μια μέτρια σεζόν να με κάνει στο τέλος να δακρύσω και να ανατριχιάσω από πάνω ως κάτω! Τι επικά τελευταία λεπτά ήταν αυτά?! Μετά το φοβερό 8×23 και την επική σκηνή με το πέσιμο των αγγέλων, τώρα η επική σκηνή με την εμφάνιση του σκοταδιού! Πραγματικά είμαι τόσο χαρούμενος που ελπίζω αυτή την φορά να μην τα κάνουν μαντάρα του χρόνου και να μας δώσουν μια φοβερή σεζόν! Τώρα δυστυχώς υπομονή 4 μήνες! 🙁

 • IOANNA333

  O Cas πάλι προσπαθεί να σώσει τον κόσμο (αυτή τη φορά από τον Crowley).Αφου δεν σε θέλει χρυσέ μου (όπως και τον Sam στην προκειμένη), αστο να πάει, άστο.

 • IOANNA333

  Καλά, γελάω με την φάτσα του death όταν τον κάρφωσε με το δρεπάνι ο Dean.Σαν να του ‘λεγε
  :Oh no, you just didn’t.muahahahahaha.

 • Nikki Papadopoulou

  επιτελους για μενα ειναι το καλυτερο επεισοδιο απο ολη την σεζον ηταν τελειο θυμηθηκαμε παλιες καλες εποχες με τα αδερφια δν ειχε ομως αγκαλια!!!αλλα ειχε τα ωριαοτερα λογια που μπορει ενα πει ενας αδερφος στον αλλον για να τον μεταπεισει ηταν καταπληκτικο το επεισοδιο αντε να περιμενεις τωρα τον οκτωβριο που θα αρχισει η επομενη σεζον ακουσαμε και το τραγουδακι μας αλλη μια φορα.και η επομενη σεζον προβλεπετε δυσκολη για τα αδερφια βγηκε το σκοταδι στο φως και αυτο δν ειναι καλο

 • Mike Apostolakos

  Τουλαχιστον ανοιγει πορτα στο να ξαναδουμε το Τσακ.Κατι ειναι και αυτο

  • + 10 τουλάχιστον ενδιαφέρουσες πόρτες

   • Mike Apostolakos

    Σαν το Chuck δεν εχει.Ελπιζω να τον χρησιμοποιησουν επιτελους και να το κανουν καλο.Να μας εξηγησει και την τρομερη αδιαφορια του εφοσον ειναι ο Θεος.Αν ηθελε δεν θα τα σταματαγε ολα οσα εχουν παιχτει?
    Για το σκοταδι δεν ειμαι αισιοδοξος.Δεν νομιζω να το χειριστουν σωστα γιατι μοιαζει κατι τελειως εκτος των κυβικων τους οποτε θα το αποδυναμωσουν εστω και λιγο.
    Και να ξαναδουμε το Lucy αν γινεται.Εννοειται με τον ιδιο ηθοποιο

    • Μαρία

     Δεν νομίζω πως ο Τσακ – αν είναι αυτός που υπονοούν πως είναι – δείχνει αδιαφορία, απλώς δεν επεμβαίνει. Παρ’όλα αυτά, έχει βοηθήσει αρκετές φορές τον Σαμ και τον Ντιν.
     Όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Τσακ, προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Σαμ πως αυτό που έκανε με τη Ρούμπι ήταν λάθος. Στον τέλος του τέταρτου κύκλου είπε στο Ντιν την τοποθεσία της Λίλιθ, έτσι ώστε να σταματήσει τον αδερφό του. Στο 5.01, τους μετέφερε και τους δύο στο αεροπλάνο σώζοντας τις ζωές τους και «αποτοξίνωσε» τον Σαμ. Στο 5.04 έδειξαν πως ήταν μαζί με τον Ντιν και στο 5.22 του είπε πού θα γινόταν η τελική μάχη.
     Ακόμη και η παρουσία του στο 200ό επεισόδιο είχε σημασία. Στην ουσία εκείνος κρυβόταν πίσω από το έργο. Πιστεύω πως σκοπός του ήταν να θυμίσει στον Σαμ και τον Ντιν όλα όσα έχουν περάσει μαζί και πως θα πρέπει να μένουν ενωμένοι ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή τους.
     Επίσης, έχει βοηθήσει τον Κας. Όσες φορές έχει εξερράγει τον έχει επαναφέρει και στο τέλος του 5.22 του έδωσε μεγαλύτερες δυνάμεις, ασχέτως εάν ο Κας, στη συνέχεια, δεν τις διαχειρίστηκε καλά.

     • Mike Apostolakos

      Δεν εννοω αυτο.Ολοκληρη Αποκαλυψη γινοταν.Με μια του ενεργεια μπορουσε να την σταματησει και δεν το εκανε.Γενικα τα παντα θα μπορουσε να σταματησει αλλα ελευθερη βουληση υποθετω.Φαινεται ποσο χαζο ειναι και το κονσεπτ της θρησκειας

      Τωρα που τα ειδα γραμμενα,υπηρχε περιπτωση ο Θεος να μην ηξερε οτι η Λιλιθ ηταν η τελευταια σφραγιδα?Δεν ειναι κανενας τυχαρπαστος

     • Μαρία

      Δεν νομίζω πως το κόνσεπτ της θρησκείας είναι χαζό. Γενικά, σε όλες τις θρησκείες υπάρχει η ελεύθερη βούληση. Ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να διαλέγει καθημερινά μεταξύ καλού και κακού.
      Σε αυτό ακριβώς ποντάρουν κάθε φορά οι σεναριογράφοι της σειράς. Ισχυρό παράδειγμα είναι η συζήτηση ανάμεσα στα αδέρφια. Οι επιλογές τους, τα λάθη τους και το καλό, που προσπαθούν να κάνουν, καθορίζουν τις ζωές τους, αλλά επηρεάζουν ταυτόχρονα όλο τον κόσμο.
      Σίγουρα ήξερε τα πάντα, απλώς ό,τι ήταν να γίνει έπρεπε να γίνει.

     • Mike Apostolakos

      Δεν σου φαινεται χαζο το οτι ο Θεος επνιξε ολο το κοσμο με το Νωε?Τωρα που το σκεφτομαι μονο ελευθερη βουληση δεν ειναι αυτο.Οτι και να εχουν κανει οι ανθρωποι,μιλαμε για γενοκτονια.Αν εκανε κατι παρομοιο ο Lucy τοτε θα το καταδικαζαμε υποθετω

      Εχει πολλα plot holes παντω το ολο θεμα

      God works in mysterious ways κτλ

     • Μαρία

      Εγώ μιλάω γενικά για τη θρησκεία οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή. Δεν μιλάω για τη Βίβλο. Ακόμη και στην ελληνική μυθολογία υπάρχει κατακλυσμός με τον Δευκαλίωνα και την Πύρρα. Αν το πάρεις έτσι, θα πρέπει να πάρουμε κατά γράμμα την Γένεση με τον Αδάμ και την Εύα, αλλά όλοι ξέρουμε με αποδείξεις ότι η Γη υπάρχει εδώ και 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια, όπως επίσης την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.

 • Georgina Papaioannou

  μένα το επεισόδιο με πόρωσε! Είχα καιρό να νιώσω έτσι με την σειρά! Γέλασα, έκλαψα αλλά περισσότερο γούσταρα όταν έμεινα άφωνη! Ωραίο cliffhanger , διαφορετικό απ όσα βλέπουμε τελευταία και με προοπτικές μιας καλής επόμενης σεζόν. Το μόνο που θα ήθελα λίγο σκηνοθετικά ήταν ίσως στη σκηνή που ο Ντην είναι έτοιμος να σκοτώσει τον Σαμ, αντί να κοιτάει μόνο τια φωτογραφίες να είχαμε και ένα μίνι φλας μπακ από αποσπάσματα σκηνών ή έστω των προσώπων της οικογένειας…κάτι τέτοιο για να κορυφωσει την συναισθηματικη μας ένταση 🙂

 • james

  kai kapou edw kollaei to «bad moon rising» …den to da na rxetai!m thymise telos 1hs k 8hs seazon!

 • SavvinaVvi

  Wtf…… απλα wtf…… τελειωσε και κοιτουσα την τηλεοραση για κανενα δεκαλεπτο πριν κουνησω….. τι περιεργο επεισοδιο? Απλα περιεργοο!! Γαματο μεν, αλλα wtf?

  Ηταν πολυ διαφορετικο επεισοδιο απο αυτα που εχουμε συνηθισει στη σειρα.. πηγαινε λιγο αργα (πχ η υποθεση με τους βρικολακες), αλλα ταυτοχρονα σε κραταγε σε μια αγωνια και κλιμακωνε το συναισθημα για το τελος…..το πιο wtf τελος που εχουμε δει ποτε στη σειρα..!!

  Το οτι θα ηταν ο ιδιος ο Ντην που θα καλουσε τον Θανατο δεν το περιμενα. Ο οποιος θανατος μας εδωσε για ακομη μια φορα τρομερες σκηνες…. απο την ιστορια του σημαδιου, μεχρι που καθοταν απλα στην ακρη και ακουγε τα αδερφια ηταν απλα απιστευτος.

  Αν και πιστευω πως κατι εχει να κανει με αυτο το Σκοταδι. Θεωρητικα, ειναι ο Θανατος. Ειναι κακος. Γιατι να μην τον συμφερει και εκεινον να γυρισει το Σκοταδι?

  Καποια στιγμη ειπε στον Ντην οτι μπορει να ‘χωρισει’ το σημαδι ετσι ωστε ο Ντην να το μοιραζεται με ενα αλλο ατομο για να μην εχει ολο το βαρος μονος του. Εγω απο τον τιτλο του επεισοδιου, πιστευα οτι θα γινοταν αυτο και θα μοιραζε το σημαδι με τον Σαμ. Γιατε δεν επεμεινε σε αυτην την προταση? Και ηθελε απλα να τον παει στο διαστημα (πραγμα που θα μπορουσαν να ειχαν σκεφτει και τα ιδια τα αδερφια) για να μην πληγωσει καποιον αλλο..? Και να τον βαλει να σκοτωσει τον Σαμ κιολας….. δεν ειναι κανενας πρωταρης, ηξερε οτι ακομα και ετσι ο Ντην δεν υπηρχε περιπτωση να το κανει. Μηπως αυτο το Σκοταδι ειναι εκει που πηγαινουν δαιμονες κλπ -ισως και ο ιδιος ο Θανατος- οταν πεθαινουν? Και για αυτο εδωσε στον Ντην το μοναδικο οπλο που μπορουσε να τον σκοτωσει…. για να »ενωθει» και ο ιδιος με το σκοταδι τωρα που θα απελευθερωνοταν? Ξερω, το τραβαω λιγο απο τα μαλλια, αλλα ειμαι ακομα σε τοσο what the fuck κατασταση που δε ξερω τι να σκεφτω….. θελω απλα το επομενο επεισοδιο..

  Απορια: εαν οντως πηγαινε τον Ντην καπου στο διαστημα. Μετα απο καιρο που θα πεθαινε και θα γινοταν παλι δαιμονας, δεν θα μπορουσε να τηλεμεταφερθει πισω στη Γη? Εκτος αν τον πηγαινε σε ενα μερος που δε θα μπορουσε να φυγει ουτε ετσι..

  Αγαπωωω τη Σκωτσεζα. Την αγαπω. Και παρολο που εκανε οτι εκανε στην τελευταια σκηνη, χαιρομαι που θα μεινει γιατι μονο και μονο η παρουσια της ανεβασε απειρα την 10η σεζον. Να ηξερε αραγε την ιστορια του σημαδιου και για το Σκοταδι? Η απλα ηθελε την ελευθερια της και τωρα δεν ξερει και αυτη τι της γινεται? Που δε νομιζω, γιατι παρολο που εδειχνε να αγαπουσε πολυ αυτον τον Οσκαρ τον σκοτωσε σχετικα ευκολα..

  Εαν παθει κατι ο Καστιελ η ο Κραουλι θα τους καψω τα σετ 🙂 Πολυ απλα η αποψη μου σε αυτη τη σκηνη.. :Ρ

  Μ’αρεσε που τα αδερφια ηταν και τα δυο καλα και μαζι παντως. Σταματησε (ετσω και για λιγο) επιτελους αυτος ο εναλλαξ θανατος που ειχαν στα φιναλε. Και μεταφερθηκε σε Κας-Κραουλι…… :/

  Επισης, η σκηνη με τον καπνο και το αμαξι δε θυμισε μια σκηνη απο τις πρωτες σεζον (δε θυμαμαι επεισοδιο) που ηταν παλι μεσα στο αμαξι και ενας μαυρος καπνος απο δαιμονες αυτη τη φορα τους αναποδογυρισε?

  Και τελος…. ποσο τρομερο το Σκοταδι!!!!!! Και με τρελενει ακομα πιο πολυ που δεν ξερουμε ΤΙΠΟΤΑ για αυτο!! Εχει μορφη η καταλαμβανει ανθρωπους? Τι θα θελει τωρα απο τη Γη? Τι θα χρειαστει για να καταστραφει? Τα παντα για αυτο ειναι λευκο χαρτι και μαρεσει….. αν και θα εχουμε ενα πολυυυυυυυ μακρυ καλοκαιρι….

  Τελευταια απορια….. παμε σε meta-apocalypse universe? Αυτο το σκοταδι οσο απλωνοταν στη Γη, την κατεστρεφε κιολας η απλα εκανε »βολτα» μεχρι να συσπειρωθει καπου? Γιατι αν ειναι τοσο κακο και σατανικο οσο το περιεγραφε ο Θανατος, τοτε θα πρεπει να καταστρεφει τα παντα στο περασμα του….. αρα ο κοσμος οπως τον ξεραμε τελειωνει…. η οχι?

  Τρομερο, απλα τρομερο φιναλε. Ειμαι ακομα με το στομα ανοιχτο και θελω να το ξαναδω καπακια, αλλα ειναι ηδη ενα απο τα καλυτερα της σειρας..
  Υ.σ. Ειλικρινα, συγγνωμη για την εκθεση :Ρ

 • George Aleuropoulos

  Πολύ καλός τρόπος να κλείσουμε αυτη την μέτρια σεζόν. Το πρώτο 20λεπτο με τον Ντιν να φέρεται σαν «κακός» ήταν κάτι που έπρεπε να δουμε απο τα μέσα της σεζόν και όχι τώρα στο τέλος για 20 λεπτάκια. Πολύ αργα το έπαιξαν αυτό το χαρτί. Το υπόλοιπο ήταν αυτο που έπρεπε. Λίγο suspens, λίγο δράμα, λιγο βρομώξυλο και λίγη μυθολογία. Τα συστατικά ενος καλού φινάλε. Δεν θα έλεγα πάντως οτι η συγκινητική στιγμή μεταξυ Σαμ και Ντιν ξεπερασε το «I’m Proud of Us» του περσινου φιναλε. Χαίρομαι που επιτέλους μπαίνουμε σε νέα «χωράφια» και ελπίζω αυτήν την φορα να διαχειρηστούν το σενάριο σε εναν αξιοπρεπή βαθμο. «The Darkness» είναι λιγο «κλισέ» πλέον στις μέρες μας όμως αξίζει μια ευκαιρία. Ελπίζω να μην είναι κατι μάυροι καπνοί που κυριεύουν ανθρώπους. Εξακολουθώ να θέλω την Ροβίνα νεκρή και ελπίζω ο Κράουλι να τη σκαπούλαρε για να δουμε την αντίδραση του (και όλων των δαιμόνων) στην νεα απειλή καθώς μάλλον δαίμονες, άγγελοι και άνθρωποι εχουν εναν κοινό αντίπαλο. All and all ήταν ενα πολύ δυνατό φινάλε και ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν. 9/10

 • Αρετή

  Φανταστικο φιναλε πραγματικα!!! Αντε παλι να περιμενεις τοσους μηνες τωρα!!!!
  Ενα αλλο ερωτημα επισης ειναι τι μορφη θα εχει το Σκοταδι!!!!

 • stella mc

  Και εγω αναρωτιεμαι τι αλλη χαζη ιδεα θα σκεφτουν οι σεναριογραφοι. Δηλαδη ελεος μετα τον 8ο κυκλο η σειρα εχει πιασει τον κατηφορο και συνεχιζει με ιλιγγιοδη ταχυτητα… Αν στον επομενο κυκλο αποχωρισει ο Καστιελ ή ο Κραουλι… Ειναι οι μονοι καλοι χαρακτηρες που εχουν μεινει αφου σκοτωσαν την Τσαρλι… 🙁

 • Vasilis Karavasilis

  hmmm….darkness…co-existed with God….eeeee opposite of light 😛 mipos tha einai o apolutos antipalos ?

 • insideman75

  Ωραιο επεισοδιο δεν μπορω να πω το αντιθετο. Αφήνει ερωτηματα.. (Κας-Κραουλη, Ο θανατος του…θανατου τι επιπτώσεις θα εχει??? , τα αδερφια πως θα μπορεσουν να αντεπεξελθουν στην νεα τεραστια απειλη που μοιαζει την αποκαλυψη παιδικη χαρα? Για τον λογο αυτο θα εχουμε το ξεκλειδωμα του.. Λουσιφερ? ισως -με την λογικη του Κας στο τελος του 5ου κυκλου- ξαναδουμε ολους του Αρχαγγελους παλι? και τελος το μεγαλυτερο ενδιαφερον απ ολα γι μενα.. θα εχουμε αραγε επισημως τα αποκαλυπτηρια του.. Θεου?) Ελπιζω πολλα για την 11η σεζον ελπιζω να μην εχουμε θεματα 7ης.

  Οσο για το επεισοδιο προσωπικα νομιζω οτι τα τελευταια 5 περιπου λεπτα ηταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ τα 38 πρωτα μαλλον διαδικαστικα . Εχω την εντυπωση οτι το γενικο κλιμα στο επεισοδιο θυμησε πρωτες 5 σεζον και αν δεν κανω λαθος πιο πολυ 4η με το ξεκλειδωμα της φυλακης του Λουσι.

  Υ.Γ Μου αρεσε πολυ η διαφορα στο Carry On Wayward Son στην αρχη.. ομορφη αλλαγη.

 • Αντώνης Καρβέλας

  100/10, με κάλυψαν όλοι οι προηγούμενοι.
  1 παράπονο έχω μόνο. Εάν αυτός είναι ο τελικός θάνατος του Θανάτου (που χλωμό το κόβω), δεν ήταν καθόλου εντυπωσιακός. Υποτίθεται πέθανε το μεγαλύτερο σε ηλικία ον του σύμπαντος (+ όλες τις άλλες ιδιότητες που έχει). Εγώ θα ήθελα έναν πολύ σκοτεινό θάνατο, έναν καταστροφικό. Να γινόταν της μουρλής. Κεραυνός, καταιγίδες, κοράκια και και και….

  • Amalia

   Δευτερος μη-εντυπωσιακός θανατος ενός πανίσχυρου αντιπάλου για φετος. Κι ο θάνατος του Καιν τα ιδια και χειροτερα ηταν . Γι’αυτο πιστεύω οτι κανεις απο τους δυο τους δεν πέθανε στ’αληθεια. Σπαταλάς το θάνατο τόσο σημαντικών χαρακτηρων χωρις κανα-δυο φανφάρες;;

 • Μαρία

  Τέλειο!!!!! Ειδικά η τελευταία σκηνή με έκανε να ανατριχιάσω!

  Αυτή τη φορά και ο Σαμ και ο Ντιν είχαν επίγνωση του τι θα ακολουθήσει και επέλεξαν την καταστροφή. Χάρηκα που ο Ντιν δεν σκότωσε τον Σαμ, αλλά το τίμημα είναι τεράστιο. Νομίζω πως η τωρινή κατάσταση είναι χειρότερη από εκείνη του πέμπτου κύκλου. Από τα λεγόμενα του Θανάτου, αυτό, που κατάλαβα, είναι ότι η κόλαση και το σημάδι του Κάιν είναι μόνο δείγματα Κακού σε σχέση με αυτό που άφησαν ελεύθερο τα αδέρφια. Αν και δεν πρέπει να λέω μόνο για εκείνους, αλλά και για τη Ροβένα, τον Κράουλι και τον Κας, παρόλο που ο τελευταίος προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Σαμ για τις συνέπειες του ξορκιού.

  Πάντως, η συζήτηση, που είχαν μεταξύ τους ο Σαμ και ο Ντιν, ήταν πολύ σημαντική, ειδικά μετά από αυτό που προκάλεσαν. Παρόλο που θαυμάζω την αδερφική τους αγάπη, καταλαβαίνω το λόγο που ο Θάνατος ζήτησε από τον Ντιν να σκοτώσει τον Σαμ. Κάθε φορά που κινδυνεύει ο ένας, ο άλλος θυσιάζει τα πάντα για να τον σώσει και μάλιστα φτάνει στα άκρα, μην υπολογίζοντας ακόμη κι ολόκληρο τον κόσμο.

  Μην με παρεξηγήσετε. Όπως έγραψα παραπάνω, χάρηκα και ανακουφίστηκα που ο Ντιν δεν σκότωσε τον αδερφό του. Η σκηνή, στην οποία ο Σαμ έδειξε τις φωτογραφίες της οικογένειάς τους, ήταν πολύ συγκινητική. Ο μόνος τρόπος, για να θυμίσει στον Ντιν ποιος ήταν και πραγματικά είναι, ήταν να του δείξει τη μητέρα τους, την οποία ο ίδιος υπεραγαπούσε.

  Όσο για τους υπόλοιπους, η Ροβένα ήταν καταπληκτική. Τους έφερε όλους σε τέτοιο σημείο, έτσι ώστε να κάνουν αυτό που εκείνη επιθυμούσε. Είναι τόσο κακιά, που δέχτηκε να δολοφονήσει τον Όσκαρ, τον οποίο υποτίθεται πως αγαπούσε, μόνο και μόνο για να ελευθερωθεί. Κι ύστερα έφυγε σαν κυρία μαζί με το βιβλίο των καταραμένων και τον κώδικα, αφήνοντας τον Κράουλι και τον Κας να αλληλλοσκοτωθούν. Αν και δεν νομίζω πως θα πάθουν κάτι κακό. Το πιο πιθανό είναι πως το ξόρκι, που έριξε στον Κας, επηρέασε μόνο το δοχείο του και όχι τον ίδιο, όπως είχε συμβεί με την επιθυμία του για κρέας εξαιτίας του Λιμού. Πιστεύω πως θα συνέλθει έγκαιρα, πριν κάνει κακό στον Κράουλι ή γενικά, ο ένας στον άλλον.

  Ο Κράουλι ήταν απολαυστικός! Θεώρησε τόσο εύκολη την εύρεση των δύο πρώτων συστατικών, λες και βρίσκονταν παντού σε τιμή ευκαιρίας! Επίσης, μου άρεσε η αντίδραση του Σαμ μόλις τα άκουσε. Αν και δεν τον αδικώ. Για να λέμε την αλήθεια, ο Καρπός της Γνώσης και ο Χωνευτός Μόσχος είναι «δυσεύρετα» υλικά.

  Πάντως κάτι μου λέει πως θα ξανανοίξουν αναγκαστικά το κελί. Θα χρειαστούν ό,τι βοήθεια μπορεί να τους προσφερθεί, παρ’όλα αυτά δεν ξέρω αν θα τη λάβουν. Οι Άγγελοι δεν τους συμπαθούν, λόγω της ανυπακοής του Κας, της αποτροπής των σχεδίων τους στον πέμπτο κύκλο και της απελευθέρωσης του σκότους. Οι δαίμονες τους μισούν, όπως κι οι ίδιοι, και μπορεί να ευχαριστηθούν με τα νέα. Τέλος, οι άλλοι κυνηγοί δεν πρέπει να έχουν ξεχάσει τα προηγούμενα γεγονότα και δεν νομίζω πως θα τους συγχωρέσουν για το τωρινό, πόσο μάλλον εάν μάθουν τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο Ρούντι.

  Τι φοβερό επεισόδιο!!! Ο Θάνατος πέθανε (;), το σκότος απελευθερώθηκε και σκέπασε τα αδέρφια μαζί με το ιμπάλα, η Ροβένα μπορεί να ρίξει πλέον όποια κατάρα θέλει στον οποιονδήποτε και ο Μέτατρον έχει την δαιμονική πλακέτα! Πότε θα έρθει ο Οκτώβριος;;;;;;

 • Mary Vlachou

  Το ότι πρέπει να σταματήσει δεν είναι καραμέλα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η θεματολογία της κάθε σεζόν είναι καλή, επαρκεί να καλύψει δηλαδή, λίγα επεισόδια και όχι και τα 22. Δεν είναι τυχαίο που τα πρώτα 3, τα 2 μεσαία, και τα 3 τελευταία (τυχαίο παράδειγμα απλά και μόνο για να καταλάβετε τι εννοώ) είναι απίστευτα καλά. Αυτά που κουράζουν εμένα τουλάχιστον, ίσως και άλλους πολλούς, είναι τα περιττά φίλερ. Όταν έχεις δει τον σαμ και τον ντιν να σκοτώνουν με τους ίδιους τρόπους 10 διαφορετικούς βρικόλακες, λυκανθρώπους κτλπ είναι λίγο κουραστικό. Στα ενδιάμεσα επεισόδια συνήθως αναμασάνε τα ίδια ή το τραβάνε απ’ τα μαλλιά. Ίσως αυτό που θα πρεπε να κάνουν θα ταν να μείωναν τα επεισόδια.Περισσότερη δράση. Λιγότερα φίλερ, έτσι ώστε η θεματολογία της κάθε σεζόν να ξεδιπλωνόταν κατά την διάρκεια της και από πολλές πτυχές. Νομίζω πως είναι λογικό δεδομένου ότι όλοι όσοι γκρινιάζουμε, το κάνουν συνήθως στα ενδιάμεσα επεισόδια(φιλερ) και όχι στις αρχές και στα τελευταία….
  Με εκτίμηση, μία φαν από τις εποχές του ΣΤΑΡ.

  • insideman75

   Σε γενικες γραμμες δεν εχεις αδικο. Το βασικο στορυ ειναι σχεδον παντα καλο και με φαντασια απλα δεν ειναι αρκετα μεγαλο για ενα μια σεζον 23 επεισοδιων. Τα αυτοτελη δεν με ενοχλουν καθολου αρκει να εχουν ενα επιπεδο που να ξεπερναει το 5-6/10 και φετος τα περισσοτερα ηταν τετοια. Φετος η βασικη ιστορια παρα ηταν αργη και αρα μικρη σε βαθος και εκει εντοπιζω το θεμα εγω της 10ης σεζον.

   Υ.Γ Καλη η εποχη του Σταρ αλλα εγω (οπως φανταζομαι και οι περισσοτεροι απο δω) πρωκατεβασαμε και κολλησαμε πρωτη φορα με την σειρα απ το μακρινο 2007 (εγω) και εκανα τρελη υπομονη γιατι η τοτε ταχυτητα μου ηταν πιο αργη απ τον θανατο. . 2007 -2015…ειχα μαλλια τοτε..

  • Amalia

   Οπως τα λεει και ο Insideman75, η κυρια ιστορία κάθε σεζόν ειναι πάντα ωραια και ευφάνταστη. Το πρόβλημα της 9ης σεζόν ηταν τα απαίσια αυτοτελη, ενω ειχε ωραία κυρια ιστορία. Το πρόβλημα της φετινής σεζόν ήταν το ακριβώς αντιστροφο: η κύρια ιστορία δεν ήταν αρκετά δυνατή, με την έννοια οτι δεν μπορούσε να τραβηχτει σε τόσα πολλά επεισόδια. Τα αυτοτελή ήταν αξιοπρεπή μεν , αλλά χωρις πολλή φαντασια. Ναι, μια λύση θα ηταν να μειώσουν τα επεισόδια της κάθε σεζόν, αλλά αυτο δεν το θέλει το κανάλι. Οπότε πρέπει να πορευτουν με αυτο κάθε φορα.

   Τα αυτοτελή έχουν αρχίσει να γίνονται θέμα απο την 7η σεζόν και μετά γιατι βλέπουμε να ανακυκλώνονται οι ίδιες ιδέες: βαμπιρ, φαντασματα, λυκανθρωποι αντε και καμια μάγισσα στο τσακιρ κεφι, και παμε ξανα επανάληψη. Ενώ η παγκόσμια μυθολογία έχει αστειρευτες πηγές, οι σεναριογράφοι αναλώνονται στα ίδια και στα ίδια. Αν φτιάξουν αυτο, ακόμα και ένα αργόσυρτο storyline όπως το φετινό, δεν θα κουράσει!

   Και μιλάμε για μια σειρά 11 χρόνων, έτσι; Ειναι αξιο σεβασμου και θαυμασμου που έχει κρατήσει τοσο υψηλό επιπεδο ιστοριών και αφηγησης, ενώ αλλες σειρες με μισές σεζόν πασχίζουν για μια ιστορία που να της έχουν μείνει λιγα μαλλια απο το πολυ τράβηγμα… (Έχω στο μυαλό μου το Vampire Diaries για αυτο το τελευταίο)

   • insideman75

    αφου εχεις ΑΚΟΜΑ και εστω εκει (στο κεφαλι σου) το Vampire Diaries εισαι ΗΡΩΙΔΑ.. απο δω και μπρος.. RESPECT ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ :p

    • Amalia

     Εχω πολλές ένοχες απολαύσεις, αλλά τόσο ένοχη, χωρίς απόλαυση, καμια άλλη! Μαζοχισμός στο φουλ αυτη η σειρά για μενα! 😛

     • insideman75

      χαχαχα ειναι αληθεια οτι πεθανε η χαζοχαρουμενη στριγγλα? η Ελενα ηθελα να πω… αν ναι ισως κατεβασω το επεισοδιο να το απολαυσω… ΓΙΑ ΜΕΝΑ παιζει να ειναι η πιο αταλαντη βασικη πρωταγωνιστρια σε σειρα EVER κανει ακομα και τον συμπαθη Jared να μοιαζει μειγμα Ντε Νιρο-Πατσινο. Ο οποιος Jared με την ευκαιρια ηταν στο 10×23 ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ αλλα ειχε ΠΑΛΙ την ατυχια να πεσει πανω σε εναν Jensen με τρελα κεφια για ακομα μια φορα και να ψιλοχαθει παλι.

     • Amalia

      Δεν πεθανε ακριβως (ακολουθει σποιλερ για το φιναλε του TVD όποιος ενδιαφερεται) ειναι μια περιεργη κατασταση τύπου Ωραία Κοιμωμένη. Αστα μην τα ρωτας. Κι αυτη ηταν η αξιοπρεπης σεναριακα στιγμή του φινάλε να φανταστεις… Τωρα που έφυγε όμως πλάκα πλάκα αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον μου για τη σειρα! χαχα 😛

      Ο Jared καλος ηταν, αλλά νταξει πάντα χάνεται δίπλα στον Jensen. Η μόνη φορα που ηταν πραγματικα καλυτερος ηταν στο 8χ23, θα χω να το λεω, με ειχε εκπληξει τοσο πολυ τοτε!

     • insideman75

      Ρε συ ΟΝΤΩΣ σε εκεινο ηταν εξαιρετικος.. το ειχα ξεχασει… δεν ξερω αν ηταν καλυτερο αλλα σιγουρος ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.. Παντως μεταξυ μας… οσο και αν δεν μας συμφερει αυτος ο Jensen καποια στιγμη πρεπει να αφησει το super και να κανει κατι αλλο.. ειναι κριμα να ολο αυτο το ταλεντο να μεινει σε μια δουλεια μονο.. Ηδη απ οτι ξερω δεν δεχτηκε να παιξει τον capten america και αντι του Jensen καθομαστε και βλεπουμε αυτο το… κρυοπλαστο σε ταινιαρες… ας ειναι.

      Υ.Γ Ειδα τα τελευταια 5 λεπτα του tvd δεν καταλαβα τι εγινε με το.. βλημα (Ελενα) αλλα η τελευταια σκηνη (με το καμπαναριο) κατι εβγαλε… ενας χαος? κατι.. ενδιαφερον μου φανηκε.

     • Amalia

      Σε άλλες δουλειές που τον έχω δει τον Jensen δεν με ενθουσιασε για να ειμαι ειλικρινής. Βέβαια ήταν πιτσιρικάς τότε. Και εκεινες οι δουλειές ηταν μπιμουβιές που δεν σου αφήνουν και πολλά περιθώρια. Τωρα που μεγαλωσε ειναι εμφανώς καλύτερος ερμηνευτικά παντως. Και στο SPN ακόμα…
      Κοιτα ειναι επιλογή του να μενει στη σειρα. Νομιζω την έχουμε ξανακανει την κουβεντα εδω. Μπορει εμεις να θελουμε να τον δουμε και σε κάτι άλλο, αλλά αυτος για τους δικους του λόγους να μη θελει να ρισκάρει αλλαγή καριέρας. Όταν το ΣΠΝ τελειώσει καποια στιγμή με το καλό, αν ειναι τυχερός θα τα καταφέρει. Γιατι δεν ειναι μόνο θεμα ταλεντου, το ξέρουμε καλα.

      ΥΓ Ψηθηκες να πιασεις ξανα TVD τωρα που εφυγε η κλαψιαρα;; χαχα Αντε καλες προβολες απο Οκτωβρη! 😛

     • IOANNA333

      Συγνώμη Αμαλία μου αλλά δεν έφταιγε η Nina για το που κατέληξε η σειρά (αν και η 6η σεζόν ήταν τέλεια.Η 5η ήταν μάπα.) αλλά η χαζοJulie και οι εμμονές της.Εγώ έχω χρόνια που γκαρίζω ότι το TVD είναι μία σειρά που ο πυρήνας της θα έπρεπε να είναι τα αδέρφια Salvatore (που έχουν και αυτά τόση χημεία, οπώς και τα δικά μας).Είναι κρίμα να έχεις δύο τόσο κάλους ηθοποιούς και χαρακτήρες με τοσες προοπτίκες και να μην εκμεταλεύεσαι τίποτα.Είναι σαν να έβλεπες SPN με χωριστούς τους δύο πρωταγωνιστές.Αυτα όταν γίνονται στο SPN πέφτουμε όλοι να τους φάμε γιατί είναι κρίμα από τον θεό.

     • Amalia

      Παρεξηγησες, δεν ειπα οτι εφταιγε η Nina Dobrev για την κατω βολτα του TVD. Πως θα μπορούσε άλλωστε; Εννοειται οι σεναριογράφοι φταίνε σε τέτοιες περιπτώσεις. Συμφωνώ μαζι σου οτι ο πυρηνας της σειράς πρέπει να ειναι τα αδερφια, γιαυτο και δηλωσα οτι τωρα που εφυγε αυτη (που δεν την χώνεψα ποτε σαν χαρακτηρα) εχει αναζωπυρωθει το ενδιαφερον μου για τη σειρα! 😉

     • IOANNA333

      Το τελευταίο επεισόδιο στο TVD ήταν τέλειο.Ήταν διαφορετικό σε ότι μας έχουν ως τώρα συνηθήσει.Εμένα η Nina μου άρεσε πάντα (ειδικά ως Katherine).Αν η Nina θεωρείται ατάλαντη τότε τι να πουν άλλες;Ποτέ δεν κατάλαβα το μίσος προς τον χαρακτηρα της Elena.Όσο για τον Jared μπορεί στην άρχη της σειράς να μην μπορούσε να αναμετηθεί με τον Jensen αλλά αύτο έχει αλλάξει προ πολλού.Δέν θα έπρεπε τώρα να τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο ηθοποιών.Ολοι ξέρουμε ότι ο Jensen είναι πάντα άψογος.Εγώ προσωπικά θεωρώ τον Jared εξαιρετικό ηθοποιό.Σκέψου έχει κάνει demon blood junkie Sam, soulless Sam, crazy Sam, Angel possesed Sam.Πάντα τόσο διαφορετικές ερμηνίες που σε αφήνουν άφωνο.

 • lesk1991

  Ένα τέλειο season finale, προσωπικά μου θύμισε finale 4ης season.
  Ελπίζω αυτό το «Σκοτάδι» να φέρει κάτι καινούργιο, ώστε να δώσουν μια καλύτερη εικόνα στα αυτοτελή επεισόδια για να επανέλθει η τηλεθέαση της σειράς, ώστε να συνεχιστεί για πολύ ακόμα.

 • Irewolf

  Αναρωτιέται κάνεις τι κάνει η νυφίτσα ( Μέτατρον) ; :Ρ Η Ροβένα δεν με πολύ ανησυχεί τόσο όσο ο Μέτατρον… Φαντάζεστε μια συνεργασία Ροβένα-Μέτατρον του χρόνου για να ξεφορτωθούν τα αδέρφια ή τον Κας ;

  • Ποιος ξέρει τι πάει να κάνει και αυτός με την Δαιμονική Ταμπλέτα!!!

 • Giwrgos Menixtas

  ένα απο τα καλύτερα που είδαμε εδω και καιρο βλέπω την σείρα εδώ και 5 χρόνια και είναι και εμένα η αγαπημένη μου σειρά αλλά ο φετινός κύκλος με είχε απογοήτευσει κάπως γιάτι η σεζόν δεν είχε πολύ δράση όσο περίμενα στην αρχή τουλάχιστον ότι θα είχε αλλά ευτυχώς η επόμενη μάλλον θα είναι η καλύτερη που εχουμε δει!

 • Luna Park

  Για μένα άρτιο επισόδειο!! Απο την αρχή ως το τέλος!
  Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά οι φωτογραφίες που έδειξε ο Σαμ στον Ντιν για να του ξυπνήσει κάποιο συναίσθημα μου θύμισε πολύ το φινάλε της 5ης που ο Σαμ βλέπει τα παιδικά στρατιωτάκια στην impala και παίρνει τον έλεγχο και πάλι όπως και ο Ντιν στο τέλος !!
  Αντε να ξεκαλοκαιριάσουμε παλι…..!!!

 • Sevastianna Stamateri

  καταπληκτικό επεισόδιο!!! από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο φινάλε!!!!! πολλά μέτωπα για την νέα σεζόν..δεν ξέρω τι να πρωτοσκεφτώ..σαφέστατα Σκότος….Μετατρον και πλακέτα, Ροβενα και βιβλίο των καταραμένων….πιθανότατα να δούμε στην 11 σεζόν κάποιους από τα παλιά.. Εωσφόρο π.χ.
  Για μένα κάθε χρόνο και καλύτεροι!!!

 • m3lpom3nh

  138 03 48 41…. 138 03 48 40…. 138 03 48 39…..
  Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο!
  1) Ο μονόλογος του Ντιν για το τι είναι πραγματικά τα αδέρφια και τι ρόλο παίζουν. Φυσικά τους αγαπάμε (ή τελοσπάντων κάποιους τους αγαπάμε (Ντιν) και κάποιους αγαπάμε να μισούμε (Σαμ) :-)), αλλά εδώ που τα λέμε έχει τα δίκια του ο Ντινάκος… «Το κακό μας κυνηγάει, και μας οδηγεί να καταστρέφουμε ό,τι αγαπάμε». Όσο απλή είναι αυτή η σειρά, άλλο τόσο ψαγμένα νοήματα βγάζει… 10/10 για αυτή τη σκηνή (και να ταν η μόνη…)

  2) Τη στιγμή ακριβώς που βρίσκουν την αδυναμία της Ροβένα (άραγε είναι όντως τόσο δυνατός ο Κας ή τον άφησε επίτηδες η κοκκινομάλα…bitch να δει τον Όσκαρ στο μυαλό της;), τη στιγμή που όλοι λέμε «μπαγάσα τον Κράουλι, πάλι από πάνω θα βγει και θα πληγώσει με τον μόνο τρόπο που μπορεί τη… μαμά!»… ε, εκεί ακριβώς τους τη φέρνει η σκροφίτσα (με την καλή έννοια)! Μήπως τελικά έχουν δίκιο αυτοί που αμφισβητούν τον Καστιελούλη μου; Μαριονέτα με τη μία βρε παιδάκι μου; Αλλά αυτό για το οποίο ανησυχώ πιο πολύ απ’ όλα είναι ότι όσους χρησιμοποίησε με αυτόν τον τρόπο η Ροβένα μετά πέθαναν! Λέτε…; Α, όχι! Όλα και όλα! Μια φορά την πήραμε την κρυάδα… όχι πάλι! Άλλο ένα 10ράκι εδώ.

  3) Το κανε ο απίστευτος! Ο Τζέιμς Ντιν ο μετενσαρκωμένος! Ο Γούλβεριν χωρίς τις γελοίες φαβορίτες και το ακόμα πιο γελοίο πούρο! Ο Γιώργος Φούντας χωρίς τη νυσταλέα ψευτο – μάγκικη προφορά! Ο «δεν καταλαβαίνω τον Χριστό, τον Αντίχριστο ή όποιον άλλον μπορείτε να φανταστείτε»! Χτύπησε τον Χάρο με το ίδιο του το δρεπάνι! Καλά, δεν πιστεύω ότι ο Θάνατος πεθαίνει (???), αλλά όπως και να χει ήταν ανεπανάληπτο. 10 με τόνο!

  4) Ξέρει η Ροβένα τι έκανε; Θα σκοτώσει ο Κας τον Κράουλι; Γιατί δεν αμύνεται έστω ο Κράουλι; Τον ακινητοποίησε η μαμά; Θα πεθάνει ο Κας λόγω του ξορκιού της Ροβένα (μη διανοηθείτε!!!); Πέθανε όντως ο θάνατος; Τι στο κακό είναι αυτό το σκότος; Μήπως αναγκαστεί να εμφανιστεί επιτέλους ο θεός; Θα συνασπιστούν οι άγγελοι εναντίον του ή κάποιοι θα πάνε μαζί του; Μήπως η τόσο μεγάλη απειλή αναγκάσει άγγελους και δαίμονες να συμμαχήσουν; Τι άλλο να πω; Δεν λέω τίποτα άλλο…. συνεχίζω την αντίστροφη μέτρηση…

  138 03 22 21… 138 03 22 20…

 • Alexandra

  Η επική ατάκα του Dean »I just killed Death»

  • maryjoanna spn

   ΣΥΜΦΩΝΩ!!! Σκοτώνετε όμως πράγματι ο Θάνατος;Ελπίζω να μάθουμε αν αυτό είναι αλήθεια κι αν ναι πως θα πεθαίνουν οι άνθρωποι:

   • Alexandra

    Πράγματι΄. Αν πραγματικά έχει πεθάνει ο Θάνατος τι θα συμβεί τώρα με τους ανθρώπους; Αν δεν μπορούν να πεθάνουν ; Η νέα σεζόν θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί αφού απελευθερώθηκε το σκότος λογικά θα δημιουργήσουν και καινούριες υπερφυσικές οντότητες.

 • maryjoanna spn

  Υπέροχο φινάλε με πολλά αναπάντητα ερωτήματα.Ελπίζω κι εγώ η επόμενη σεζόν να είναι πιο δυνατή και να εκμεταλευτοὐν σωστά το Σκότος και τα υπόλοιπα ανοιχτά θέματα.Άραγε πως θα επηρεάσει τα αδέρφια όλο αυτό;

 • Tolis Papadimitriou

  Καλά το finale άγγιξε σχεδόν το 8Χ23 για μένα…Το παρατραβηγμένο story με το mark έκλεισε πιστεύω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο….Μακάρι οι σεναριογράφοι να χειριστούν καλά το Darkness και να μας φανεί γελοία ακόμα και η Αποκάλυψη…αλλά κρατάω χαμηλούς τόνους…επίσης σκέφτομαι ότι ήρθε η ώρα να ξαναδούμε τους αγγέλους με full powers και ειδικά τον Cass…γιατί έχω ξενερώσει λιγάκι που τον έχουν κάνει τόσο αδύναμο και ψιλοκομπάρσο…αλλά και επίσης χρειάζονται δυνατοί άγγελοι για να νικηθεί τέτοια απειλή…

 • Panagiotis Gropalis

  Παιδια λογπ οτι ζω αμερηκη λογοδουλειας τον τελευτεω καιρο. Εχω μερηκα spoiler 1 ροβηνα δεν ειναι απλος μαγησα η εστο μεγαλη μαγησα2 ο θανατος δεν παιθανε οχι εστο πως νομιζουμε 3 και ο καστηλ και ο κραουλη ζουνε μεσα στη σεαζον παιθενη καπος αλλος ομος 4 αναρωτηθιτε τη κοινο ιπαρχη μεταξη σαμ και ροβενα και τελευεο προφανος εφοσον απλοθηκε το σκοταδη θα ειναι σε ολο το συμπαν ομος ο καστηλ σαν αγγελος λεει κατι για αυτο μεσα στην 10 σεαζον προφανος λιγοι το καταλαβανε αααα και μην ξεχασο να πω πως η νεα σεαζον θα επιστεψη ενας παλιος μεγαλος χαρακτηρας

  • Το σενάριο της 11ης δεν σεζόν δεν έχει γραφτεί και το έχει μόνο ο Carver. Οπότε ότι άκουσες είναι ψέμα

   • Panagiotis Gropalis

    to senario ohi omos to prohiro nai kai nai to ehi o carver alla.. ehi kai zoh eki exo ean katalabes tha dis ean ine osema i ohi apla kai orea

 • χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα δεν το είχα σκεφτεί!!! ΚΛΑΙΩ

 • alex pap (jeezus)

  λοιπον ας γραψω και γω, ειπαν τοσα ατομα την γνωμη τους ας μιλισουν και αλλοι, πριν ξεκινισω θελω να πω πως, δεν ξερω αν ειναι η σειρα η εγω δεν νιωθω την αδρεναλινη σε καποιο twist η σε μια εκπληξη, ειναι το σεναριο ? ειναι που ξενερωσα ? δεν εχω ιδεα αλλα υπηρχαν σιγουρα εκπληξεις στο σεζον φιναλε, ενταξει ειχε μικρο αθλιοτητες οπως τον θανατο του χαρου που δεν το περιμενα αλλα ειχα την περιεργια σε αυτον τη επιδραση θα εχει το δρεπανι, και το ειδα να τον σκοτωνει αλλα δεν με εξεπληξε ουτε αυτο ουτε που η ροβενα εκανε spell στον cas να παει να σκοτωσει τον crowley και ξεφυγε η σκροφα, αλλα στο μυαλο μου ειχα αν ειναι να φυγει το σημαδι του καιν απο τον dean δεν μπορουσε να γινει στο καθαρτηριο η στην κολαση ? ετσι δεν θα αποφευγοταν ο κινδυνος της γης ? τωρα που εχει η ροβενα το βιβλιο δεν θυμαμαι πως λεγετε θα ειναι ο big bad στην 11 σεζον με το σκοτος να ειναι εμποδιο στην δουλεια του sam dean cas ο crowley δεν το συζητω τον σκοτοσε, εκτος αν υπαρχει καποιο twist που τον ζωντανεψουν, αλλα ο dean τωρα δεν θα εχει εχθρους ? εχω τωρα 2 στο μυαλο μου το παιδι που εχει δυναμεις και ηθελαν να τον πανε σε ασφαλες μερος να μην πειραξει κανεναν και ηθελε ο cas να τον σκοτωσει, οχι εχθρος αλλα ειναι κριμα που δεν τον ειδαμε να κανει τα κολπα του, εχει σκοτοσει την μητερα ενος παιδιου που ηταν τερας και ειχε ορκιστει στον αδερφο του να μην την κυνηγησει αλλα ειδε ο γιος της, τον dean να την σκοτονει και ειπε θα του παρει εκδικηση καποια μερα, ακομα δεν ηρθε παντος θα το βαθμολογουσα 8,5 το φιναλε

 • TheDoctor

  Απο τα καλυτερα φιναλε της σειρας. Επικο τελος, να κοιτας την οθονη για 10 λεπτα και να λες wtf? Αφησε πολλα ερωτηματα για ολους τους χαρακτηρες! Πολλα επεισοδια φετος δεν τα χαρηκα καθολου αλλα τα τελευταια ηταν πολυ καλα και γεματα δραση. Ελπιζω κα ευχομαι να μην μας ξενερωσουν στην 11η. Ενα εχω να πω: πιο πολυ ευχαριστηθηκα το φιναλε του spn (που ειναι στην 10η σεζον) παρα το flash (που τα πρωτα 20 λεπτα κλαιγοντουσαν και το τελευταιο λεπτο αξιζε μονο) και το arrow (που νταξει ειναι ασχολιαστο). Βεβαια σημαντικο ρολο παιζουν οι προσδοκιες που εχεις αλλα παλι να ενθουσιαζεσαι με μια σειρα 10 χρονων συμβαινει πολυ σπανια!
  Υπομονη τωρα! 🙂

 • SN1995

  Υπαρχει και το ενδεχομενο που ειχαν πει οι παραγωγοι οτι υπαρχουν κανα 2 ταμπλετες του θεου εκει εξω… Λογικα θα σχετιζονται με το σκοταδι και βλεπω στην 11η σεζον πολλες επιστροφες χαρακτηρων!! Επικο φιναλε παντως!!

 • Antonis 7191

  Πρεπει να βγει ο michael lusifer να εμφανιστει ο θεος κ να γινει ενα καλο ματομ***ι….
  Γιατι απο τη μυθολογια δεν εμεινε τπτ .. εκτος αν βαλουν κ κανα night elf απο τον θορ… !!

  • Amalia

   Προφανως δεν ξέρεις καλη μυθολογία για να λες οτι δεν έμεινε τίποτα για να δείξουν! Υπάρχουν μυθολογίες σε όλο τον κόσμο από όπου μπορούν να πάρουν κυριολεκτικά χιλιάδες ιδέες. Ακόμα και τo night elf των κόμικς που αναφέρεις ειναι εμπνευσμένο απο την σκανδιναβική μυθολογια!
   Δεν τίθεται θέμα λοιπόν στερεματος ιδεών (υπερφυσική σειρά ειναι αλοίμονο αν δεν υπάρχουν ιδέες), σημασία έχει να τις εκμεταλλευτούν σωστά…
   Η ιδεα να επιστρέψουν οι Αρχάγγελοι για να τους βοηθήσουν εμένα προσωπικά δεν με χαλάει! 😉

 • DimitrisCrowley fans

  Ακόμα είμαι άφωνος με αυτή την επικούρα!! για μένα το καλύτερο season finale γιατί είχε πολλές ανατροπές, άφησε πάμπολλα αναπάντητα ερωτήματα για τη καινούργια χρονιά, οι βασικοί πρωταγωνιστές (προσθέτω και τη Ροβίνα γιατί ουσιαστικά βασική ήταν και αυτή) όλοι έζησαν όμως δεν ξέρουμε τη τύχη τους, μάλλον θα έχουμε επιστροφές παλιών μεγάλων χαρακτήρων (Λούσι, Γαβριήλ, Τσακ(?) ενδεικτικά) και επιτέλους δεν πέθανε κανένα από τα δύο αδέρφια!
  Θα καταντούσε μονότονο αν βλέπαμε πάλι την ίδια ιστορία, ενώ τώρα θα αναμένουμε το απόλυτο άγνωστο τους επόμενους τέσσερις μήνες και αυτό είναι που με αρέσει!
  Να τα πάρω από την αρχή:
  Λοιπόν δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να πέθαινε ο θάνατος! ακούγεται και κάπως περίεργο όλο αυτό. Τώρα δεν ξέρω αν όντως πέθανε, όμως όπως είχε πει και ο Κράουλι μόνο από το δικό του όπλο, στη προκειμένη το δρεπάνι θα μπορούσε να πεθάνει. Αν πάρουμε αυτό το ενδεχόμενο υπό φυσιολογικές συνθήκες το ρόλο του πρέπει να τον πάρει ο Ντιν, εκτός αν το πάνε όλη τη χρονιά να είναι αθάνατοι όλοι και να προσπαθούν να το φτιάξουν αυτό το πράγμα με κάποιο υπερφυσικό τρόπο.
  Τώρα για τα δύο αδέρφια δεν πίστευα ποτέ ότι ο Ντιν θα έκανε κακό στον Σαμ όσο και Ντιν να μην ήταν. Ομολογώ ότι ο Σαμ για πρώτη φορά φέτος με συγκίνησε, ειδικά εκείνη τη στιγμή που είναι κάτω και ο Ντιν είναι έτοιμος να τον σκοτώσει ράγισε καρδιές, το πως τον κοιτούσε και με τα δάκρυα που ήταν έτοιμα ποτάμι να φύγουν. Θεωρώ κιόλας ότι όντως ήταν βουρκωμένος στα αλήθεια ο Τζάρεντ.
  Πάμε τώρα στους Κράουλι και Κας. Καταρχήν εκτιμώ ότι δεν θα πεθάνει κανένας από τους δύο γιατί απλούστατα ο θάνατος του θανάτου (ω θάνατος, πώς ακούγεται έτσι, πραγματικά μόνο στο Supernatural μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο) θα τους σώσει και τους δύο. Βέβαια ίσως τραυματιστούν σοβαρά, ίσως να εξοριστούν, ίσως να πάνε σε μια άλλη πραγματικότητα και να πρέπει να συμμαχήσουν για να βρουν τους Γουίντσεστερς ώστε να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν αυτή τη κατάσταση. Πάντως πιστεύω ότι δεν πέθανε κανείς από τους δύο, ή έτσι θέλω να ελπίζω. Θα το καταλάβουμε όταν βγει ανακοίνωση αν θα είναι Regular στην 11η ή όχι (εκτός αν βγήκε ήδη και δεν το έμαθα).
  Ροβίνα: Ποτέ μου δεν τη χώνεψα και ποτέ δεν θα τη χωνέψω. Νομίζω ότι πουλούσε τρελό παπά σε όλους κατά τη διάρκεια της χρονιάς για να γίνει αυτό που έγινε στο τέλος. Δεν πιστεύω απλά ότι είναι μια μάγισσα, είναι κάτι πολύ χειρότερο. Δεν με έστεκε από την αρχή ότι δέχτηκε με τόση ευκολία να βγάλει το σημάδι, ή ότι όλα τα κόλπα της στα αδέρφια και στον Κράουλι δεν απέφεραν καρπούς, ή που σκότωσε με τόση ευκολία τον μοναδικό άνθρωπο που δήθεν αγαπούσε,ή που ήθελε τόσο επίμονα να πάρει το βιβλίο. Δεν ξέρω, πολύ θεατριλίκι πούλησε σε όλους και για μένα κακώς που δεν την ξεπαστρέψανε από την αρχή, δόθηκαν πολλές ευκαιρίες στον Ντιν και στον Κράουλι να το κάνουν. Την υποτίμησαν πάρα πολύ. Πολύ το φοβάμαι ότι όλα αυτά τα έκανε επίτηδες για να φέρει το σκότος και νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο θα το ελέγχει, θα είναι η βασίλισσα του σκότους να πω??? σε κάθε περίπτωση πιστεύω αυτή και το σκότος θα είναι το μεγάλο κακό του χρόνου. Πάντως προσωπικά κατάφερε και μετά τα τελευταία που έκανε να τη βλέπω στα μάτια μου πιο αχώνευτη και από τον Μέτατρον.
  Μιας που τον ανέφερα, τι έχει απογίνει αυτή η ΨΥΧΑΡΑ???? 😛 😛 😛 τον ξεχάσαμε για τα καλά αυτόν και ανησυχώ γιατί έχει και μια δαιμονική ταμπλέτα συν τις άλλοις. Βέβαια ως θνητός δεν ξέρω πώς θα του χρησιμεύσει, ίσως κάνει καμία συμμαχία με τη Ροβίνα και να δούμε εν δράση το πιο αχώνευτο δίδυμο έβερ? μεγάλο ερωτηματικό και αυτός και μεγάλο κατόρθωμα επίσης που έχει καταφέρει να μείνει ως τώρα ζωντανός.
  Τέλος πιστεύω αρχικά ότι θα δούμε στην 11η σεζόν μια ωραία συμμαχία Σαμ, Ντιν, Κράουλι, Κας (συνεχίζω να θεωρώ ότι δεν έπαθε κανένας από τους δυο τους τίποτα) για να διώξουν το σκότος γιατί δεν συμφέρει κανένα τους να υπάρχει. Μόνο που το γράφω αυτό το ενδεχόμενο γουστάρω τρελά!
  Έπειτα όπως είπα και πιο πάνω το θεωρώ σίγουρο ότι θα επιστρέψει κάποιος μεγάλος χαρακτήρας (αν όχι κάποιοι) να τους βοηθήσει και να γίνει γενικά ένα γαμάτο σκηνικό!
  Έχουμε μπροστά μας ένα αιώνιο καλοκαίρι όμως μας περιμένει μια απολαυστική από όλες τις απόψεις 11η σεζόν!

 • Dimitris St

  Τι να πει κανείς???ΕΠΙΚΟ SEASON FINALE!!!
  Για ακόμα μια φορά το Supernatural παρέδωσε μαθήματα όσον αφορά το πως να κλείνεις με επικό τρόπο μια σεζόν.Σημειώστε ότι η σειρά μας είναι 10+ πλέον χρόνων και μπορεί να κρατά στα ύψη το ενδιαφέρον,να δίνει πολύ δυνατά επεισόδια,να συγκινεί και να εισάγει νέες μυθολογίες.Όπως είπε και ο Ορέστης,σειρές ενός και δύο χρονών δεν μπορούν να το καταφέρουν αυτό.Συνεχίζουμε λοιπόν με μοναδικό τρόπο!!!
  Φοβερές ερμηνείες από όλους.Χάρηκα πολύ που είδαμε ξανά τον Death.Εξαιρετικός ηθοποιός ο Julian Richings.Πάντα έδινε έναν μυστηριώδη και σκοτεινό τόνο στο χαρακτήρα του όπως έπρεπε και για Death άλλωστε.Επίσης,οφείλω να βγάλω το καπέλο στον Jared για την ερμηνεία του στη σκηνή με τον Ντιν.Το κάνουμε κάθε φορά αυτό για τον Jensen,αυτή τη φορά όμως την καλύτερη ερμηνεία του επεισοδίου θα την έδινα στον Jared.
  Σοκαριστική και αγωνιώδης εξέλιξη στο τέλος.Εκεί που λες ότι ο Ντιν θα σκοτώσει τον Σάμμι,γυρνάει και σκοτώνει τον Χάρο(???) παρά τις προειδοποιήσεις που του είχαν γίνει περί Σκότους.Παράλληλα,η Ροβένα αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο πανούργα είναι,βάζοντας τον Κας να σκοτώσει τον Κράουλι χρησιμοποιώντας το ίδιο ξόρκι με αυτό του 10×07,που ήταν θανατηφόρο και για αυτόν που επηρεαζόταν από αυτό αλλά και για τους υπόλοιπους,ενώ η ίδια έφυγε με το Βιβλίο των Καταραμένων και τον Κώδικα.
  Μου άρεσε πολύ και η εισαγωγή της νέας μυθολογίας.Πιθανότατα το Σκοτάδι είναι ό,τι πιο ισχυρό έχουμε δει ποτέ στη σειρά.Χρειάστηκε ο Θεός και οι Αρχάγγελοι(συμπεριλαμβανομένου και του Εωσφόρου)απλά για να τα φυλακίσουν χρησιμοποιώντας ως κλειδί και κλειδαριά το Σημάδι.Πως θα μπορέσουν τα αδέρφια να αντιμετωπίσουν κάτι τόσο μεγάλο???Πάντως,η συσχέτιση της νέας μυθολογίας του Σκοταδιού με τις σεζόν 4-5 πολύ ωραία.
  Για ακόμα μια φορά είχαμε πολύ μεγάλο cliffhanger.Έχουμε πολλά ανοιχτά μέτωπα.Τι θα γίνει με τα αδέρφια που τους κατάπιε το Σκοτάδι και πώς θα το αντιμετωπίσουν??Τι θα γίνει με Κας και Κράουλι??Τι ετοιμάζει η Ροβένα τώρα που μπορεί να δημιουργήσει οποιαδήποτε κατάρα???Ο Θάνατος πέθανε στ’αλήθεια και αν ναι ποιες οι επιπτώσεις???Τι ρόλο μπορεί να παίξει και τι ετοιμάζει ο Μέτατρον???
  Με τόσα πολλά και σημαντικά ερωτήματα(υπάρχουν κι άλλα βέβαια)η 11η σεζόν έχει εξαιρετικές προοπτικές.Μένει να δούμε πως θα διαχειριστούν τη νέα μυθολογία οι σεναριογράφοι.Το σημαντικότερο ζήτημα τώρα είναι πως περνάνε 4,5 μήνες.Τι τραβάμε κι εμείς!!!
  10/10
  Υ.Γ.Ανατριχίλα στο Carry on!!!Πολύ ωραία η μίξη της original έκδοσης με το cover του 200ου.

  • ovelix

   Συμφωνώ, τα ερωτήματα πολλά αλλά δεν τα φοβάμαι τα αδέρφια. Θα το αντιμετωπίσουν και αυτό. Ίσως να τους δυσκολέψει λίγο παραπάνω από τα προηγούμενα αλλά κάθε φορά για κάτι μεγαλύτερο από τα προηγούμενα πρόκειται και πάντα τα βγάζουν πέρα.Θα βρουν τρόπο όπως βρήκαν και για το σημάδι. Άλλωστε μιλάμε για τους Winchesters!!!

   Όσο για τους 4,5 μήνες κάνε ότι κάνουμε οι περισσότεροι. Ξεκίνα το SPN πάλι από την αρχή! Έτσι, και τη δόση σου από τη σειρά θα παίρνεις και θα περάσει ο καιρός πιο εύκολα!

   • Dimitris St

    Δεν αμφιβάλω για το αν θα τα καταφέρουν τα αδέρφια.Θα βρουν τρόπο να τα βγάλουν πέρα όπως κάνουν πάντα.Αυτή τη φορά όμως ίσως δυσκολευτούν ακόμα περισσότερο.Το γεγονός πως το Σκοτάδι είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή έως τώρα στη σειρά μπορεί να επιφέρει αναπάντεχες συμμαχίες και αντιπαλότητες στην 11η σεζόν.

 • Ionlydas

  Για ακόμη μια φορά ενα φινάλε που μας άφησε άφωνους..Εκπληκτικό…Προσωπικά ξεχωρίζω δύο σημεία…!!! 1ο την εξαιρετική ερμηνεία των πρωταγωνιστών και 2ο την συνέχεια του σεναρίου που και τα δύο αδέλφια είναι καλά, μαζί στη γή και εχουν να αντιμετωπίσουν ενα νέο κακό……Μου άρεσε που μπαίνουν μαζί στην 11η χωρίς να κουβαλάει κανείς τους κατι πάνω του ή μέσα του ή τελος πάντων να βρίσκεται σε κολάσεις καθαρτήρια κλπ…..κάτι που παραπέμπει σε SPN old time classic κάτι απο 4η σεζόν ……
  Το μόνο που με ανησυχεί είναι τα κόλπα της Rowenna και αναφέρομαι στόν Κάς μήπως και πλήρωσε αυτός το τίμημα της απελευθέρωσης του Ντίν απ΄το σημάδι……..περιμένουμε με αγωνία λοιπόν καθώς εκρεμεί και η εξέλιξη της σκηνής με την τύχη του Κράουλι…ευχομαι να τον έχουμε και στην 11η….

  ΥΓ: Εδωσα 10 στη βαθμολογία οχι τόσο για το φιναλε σαφώς και ηπήρξαν συγκλονιστικότερα αλλά για την εξέλιξη του σεναρίου που μας βάζει στην 11η σεζόν!!!!! με τόση αγωνία και μας εξιτάρει με τέτοιο τρόπο θαρρείς και πρόκειται για το ξεκίνημα της σειράς και πάει για 2η ή 3η σεζόν …εκπληκτικό και λέμε 11η!!!!!!!!…Μπράβο τους….SPN for a lifetime!!!!!!!

  ……………………………..ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!………………………………………..

 • Παναγης Σιμωτας

  Παιδια δεν φανηκε και σε σας εκει που ελεγε ο θανατος για το σκοταδι σαν σκηνη απο αρχοντα των δαχτυλιδιων?Ηταν αντιγραφη?

  • Μαρία

   Τι εννοείς ακριβώς;

  • Amalia

   Ποιό ακριβώς σημείο σου θυμησε LotR?

 • pap_8g

  Καλησπέρα σε όλους.Καινούργιος είμαι,στο γράψιμο εννοώ γιατί σας παρακολουθώ χρόνια.Τι να πεις για το επεισόδιο και γενικότερα για το SPN…ένα ευχαριστώ το ελάχιστο.Ο κύριος λόγος για τον οποίο γράφω είναι επείδη νίωθω την μεγάλη ανάγκη να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στην Αμαλία και τον Ορέστη και σε όποιον άλλο βοηθά για να πραγματοποιείται η τρομερή δουλειά που κάνετε.Δίχως καμία υπερβολή παίδες μου επιτελείτε έργο!Το SPN εκτός απο μια τηλεοπτική σειρά είναι και σημαίνει πολλά παραπάνω!Με κάποιο τρόπο(μεταφυσικό) θα έλεγα μας κάνει και νιώθουμε τόσο ο
  όμορφα και πρωτόγνωρα κρατώντας μας συντροφιά τόσα χρόνια.Θα ήθελα λοιπόν να σας ξαναευχαριστήσω για την τεράστια και μοναδική συμβολή σας σε όλο αυτό!

 • Νικος7

  Καλησπέρα σε όλους.Καινούργιος είμαι,στο γράψιμο εννοώ γιατί διαφορετικά σας παρακολουθώ χρόνια.Για το επεισόδιο και το SPN τι να πει κανείς..ένα ευχαριστώ το ελάχιστο.Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αμαλία και τον Ορέστη και όποιον άλλο συμβάλλει ώστε να πραγματοποιείται η τρομερή δουλειά που κάνετε.Το SPN πέρα απο μια επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά είναι και σημαίνει πολλά παραπάνω.Κάθε φορά που το φέρνεις στο μυαλό σου σε κυριεύει αυτό το ευχάριστο αλλά και σινάμα πρωτόγνωρο και μοναδικό συναίσθημα…με κάποιον ..μεταφυσικό θα έλεγα τρόπο!!Ένα ευχαριστώ λοιπόν είναι το λίγοτερο που μπορώ να πω για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου που με ενισχύετε την τρέλα και το πάθος που έχω με το SPN!

  • ovelix

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, τα παιδιά κάνουν εξαιρετική δουλειά και προπαντός χωρίς κανένα οικονομικό κέρδος! Γιατί αυτό που κερδίζουν είναι πολύ μεγαλύτερο! Εγώ βέβαια είμαι απλά φαν αλλά σε καλωσορίζω στην παρέα μας!

 • Loumis

  Παιδιά θεωρώ ότι το τέλος ήταν εξαιρετικό όχι απλώς σαν ένα αυτοτελές επεισόδιο αλλά γιατί δίνει αυτό που πιστεύω έλειψε από το Supernatural, πολύπλοκότητα, στοιχείο έκπληξης, κάτι να σκέφτεσαι και να δημιουργείς σενάρια ! Με αυτό το επεισόδιο μπορούν πραγματικά να ξαναπογειώσουν την σειρα διότι μπορούν να έχουν δυνατό storyline με darkness που εφόσον νικήθηκε μόνο απο Θεό αρχαγγέλους μένει η πόρτα ορθάνοιχτη για Lucifer Τσακ Michael and the Gods Squad που έλεγε και ο Αγαπημένος Γαβριήλ, και οπως ειχε πει και τοτε : Λεπτομέρειες!!!! Δεν βλέπω αλλο τρόπο να μπορει να αντιμετωπιστεί κατι τέτοιο εκτός και αν 1.Καταλήξει μαπα 2. Μπλόφαρε ο θάνατος για να σουτάρει τον Ντην και να θερίσει τον Σαμ γιατί τον εναν τον μισεί για την Ψωνάρα του και τον άλλον τον αγαπάει και τον θέλει μαζί του(Μέχρι και ζήλια έδειξε που δεν πηγε μαζί του)!! Κεφάλαιο Θάνατος: Μπορεί και να πέθανε και να δημιουργηθεί ενα αλαλουμ στην φυσικη πραξη των πραγμάτων που θα παίξει ρόλο στην ιστορία((Σκεφτήκατε να σκάσει κανενα αδερφακι ιππότης για εκδίκηση-filleraki), Μπορει και να μην πέθανε γιατι ειναι κάτι τεράστιο, ακόμα και για τον Ντιν! Συν την ηλιθιότητα να του δώσει το μόνο που τον σκοτώνει!!! Αν δεν πέθανε, πως γλιτώνουν μετά τα αδερφάκια; Dean you can’t cheat death!!! Περα απο αυτά, Rowena: ποιος ξέρει τι μπορεί να κάνει με ενα τόσο δυνατό όπλο που κάνει για πλάκα κουτάβι εναν αγγελο; Και δω υπάρχουν πολλοι λαγοί να βγουν παιδιά! Κας και Κράουλι μου φαντάζει δυσκολο για αρχη να πεθάνουν γιατί πρέπει να μείνει και κανένας σύμμαχος ρε παιδια, τουλαχιστον για αρχή!!!! Ακόμα και filler υπάρχουν πολλά με Stain Φατριά που θα αναζητήσει Ντιν για εκδίκηση και χωρίς σημαδι δεν θα τους πατήσει σαν κατσαρίδα κιόλας!!! Το κοινό σε όλα αυτα τα λίγα που σκέφτηκα είναι ένα: ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ;;;; ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ!!!! Τι λέτε εσείς;;;;

 • ovelix

  Καλά, εμένα η γνώμη μου για το SPN είναι υποκειμενική και όσοι από εδώ μέσα με γνωρίζουν το ξέρουν καλά! Είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτερη σειρά EVER!. Όμως μπορώ να δεχτώ ότι για κάποιους το φινάλε δεν ήταν τόσο καλό(κάτι που βέβαια δεν ισχύει για μένα) αλλά δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ ότι ήταν χάλια. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πώς τη βρίσκουν μερικοί να μπαίνουν σε ένα site για μια σειρά που δεν τους αρέσει και να σχολιάζουν ή να ψηφίζουν ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς ως χάλια! Δηλαδή αν δεν ψηφίσετε ένα τέτοιο επεισόδιο έστω «καλό» το «τέλειο για εσάς τους 23 ποιο θα μπορούσε να είναι; Πραγματικά ρε παιδιά τι βρίσκετε σ’ αυτό; Το βρίσκετε διασκεδαστικό να γίνεστε αντιπαθητικοί; Γιατί σίγουρα μόνο αυτό καταφέρνετε!

  Πολύ ωραίο review Ορέστη! Ναι, όπως κατάλαβες τώρα το διάβασα γιατί το ΣΚ ήμουν απασχολημένη! Περιμένω με ανυπομονησία τα επόμενα άρθρα! Ξέρεις ποια!

 • Tasos

  https://www.youtube.com/watch?v=h5ZV_cH7WFY paidia deite to video pou
  eftiaxa gia to supernatural kai grapste thn gnomh sas apo katw
  *Contains Season 1,2,3,4,5,6,7,8,9 spoilers*

 • ovelix

  Έχω διαβάσει μέχρι στιγμής τα περισσότερα σχόλια και μέχρι εδώ συμφωνώ με κάποιους, διαφωνώ με κάποιους άλλους. Αλλά εκείνο που μου ‘ρθε μόλις τώρα: Πού ξέρουμε ότι ο θάνατος έλεγε την αλήθεια για την ιστορία του σημαδιού; Και γιατί να μην ήταν ΚΑΙ αυτός ένας αρχάγγελος που παραστράτησε ελαφρώς και ο θεός να του ανέθεσε αυτό (το να καθορίζει το θάνατο των ανθρώπων) ως τιμωρία; Και φαίνεται να είναι πιο πονηρός από τον Lucifer γιατί το χειρίστηκε πιο διαλλακτικά το θέμα. Και έρχομαι στη θεωρία (βασισμένη σε κάποιο από τα σχόλια που διάβασα) ότι ο θάνατος ήθελε να ελευθερωθεί το σκότος. Ήθελε να τον χτυπήσει με το δρεπάνι ο Ντην γιατί μόνο έτσι θα μπορούσε να ενωθεί μ’ αυτό.
  Ίσως να είναι λίγο τραβηγμένο ή πολύ, αλλά εξηγεί γιατί έδωσε το δρεπάνι του στον Ντην γνωρίζοντας ότι δε θα έκανε κακό στον αδερφό του. Δεν είναι τόσο αφελείς. Άλλωστε οι Winchesters τον έχουν «κάψει» κάποιες φορές στο παρελθόν οπότε μάλλον δεν τους εμπιστεύεται.
  Ίσως ακόμα να είναι ο ίδιος το σκότος αλλά τόσους αιώνες ήταν φυλακισμένος με το σημάδι και αυτή ήταν η ευκαιρία του να αποδράσει! Παίζει και να τα έχει κάνει πλακάκια με τη Ροβένα. Λέω εγώ τώρα….
  Περιμένω γνώμες.Μην αρχίσετε να με βαράτε όλοι μαζί. Ένας-ένας… 🙂

  • maryjoanna spn

   Πολύ καλό!!!! Εμένα μου φαίνεται αρκετά λογικό. Άσχετα αν τελικά δούμε κάτι τέτοιο η όχι.

  • Δεν νομίζω ότι ο Θάνατος ενδιαφερόταν για κάτι τέτοιο. Παρατραβηγμένη θεωρία πιστεύω…

 • Nikos nikou

  πολύ θα γούσταρα να ξαναγυρίσουν όλοι οι άγγελοι γιa να νικήσουν το σκοτάδι και λούσιφερ και και και…………..

 • Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ

  Σχολιάζω με χρονοκαθυστέρηση, καθώς η τεχνολογία με πολεμούσε τις τελευταίες μέρες και μόλις σήμερα κατάφερα να δω το φινάλε…

  Εντάξει, τέλειο το επεισόδιο! Δεν έχω λόγια!
  Μου θύμισε πάρα πολύ το φινάλε της 4ης σεζόν, όταν άνοιξε το κελί του Λούσιφερ.
  Το μόνα αρνητικά στοιχεία που έχω να του προσάψω είναι αφενός ότι ήταν πιο «χαλαρό» απ’ ότι το περίμενα -έχοντας μείνει στο προηγούμενο επεισόδιο στον παραλίγο χαμό του Κας, περίμενα περισσότερη ένταση κι ίσως έναν Ντιν περισσότερο στα όρια- αφετέρου ότι ήταν λίγο προβλέψιμο αρχικά ότι θα παιχτεί -με συγχωρείτε- μαλακία με το ξόρκι και στη συνέχεια ότι θα απελευθερωθεί το Σκότος. Ωστόσο, βέβαια, δεν πτοήθηκα καθόλου και το κλιφφχάγκερ με άφησε «σύξυλη» όπως πάντα.

  Η πλάκα ήταν όταν έβλεπα το επεισόδιο ήμουν πολύ χαλαρή μέχρι τη στιγμή που έπιασε ο Ντιν το δρεπάνι, ακόμη κι όταν το κάρφωσε στο Θάνατο, αλλά όταν ο Θάνατος φάνηκε να πεθαίνει -να μια πρόταση που δεν περίμενα ποτέ ότι θα πω- έπαθα σοκ!
  (το ότι έχουν φάει λάχανο όλους τους αγαπημένους μου «δευτερεύοντες» χαρακτήρες -πλην Κας και Κράουλι, η υπόθεση των οποίων εκκρεμεί για τους επόμενους 4 μήνες- τι να πω, με ξεπερνά..ειδικά το Θάνατο τον είχα σιγουράκι!)
  Επίσης ξαφνιάστηκα λιγάκι που το ξόρκι της Ροβένα «έπιασε» τον Κας, παρόλο που είναι άγγελος κι έχει πάρει και τη χάρη του πίσω(μένει να δούμε αν θα πάει κι αυτός «άκλαυτος» από το ξόρκι του «πιτμπουλ», όπως οι άνθρωποι πριν απ’ αυτόν).

  Τολμώ να ομολογήσω ότι όταν η Ροβένα εκτέλεσε το ξόρκι και απελευθερώθηκε το Σκότος προς στιγμήν σκέφτηκα μήπως το Σκότος μπει μέσα της και βλέπαμε τον Μπιγκ Μπαντ της επόμενης σεζόν ενσαρκωμένο με το σώμα της Ροβένα, αλλά δε βλέπω να γίνεται τελικά :Ρ

 • Charlie

  Διάβαζα ένα ποστ στο imdb πως υπάρχουν φήμες πως ο Jared θέλει να φύγει από τη σειρά ισχύει κάτι τέτοιο???

  το λινκ για το ποστ :

  http://www.imdb.com/title/tt0460681/board/nest/244412095?ref_=tt_bd_1

  • Amalia

   Οι φήμες οργιάζουν επειδή ακύρωσε τις εμφανίσεις του στα 2 cons. Το λινκ που έστειλες είναι απλά μια συζητηση φανς όπως εγώ κι εσύ. Και ένα άρθρο που αναφέρουν ως πηγη, αλλά αν το διαβάσεις βγάζει μάτι ότι είναι καθαρά κίτρινος τύπος, γεμάτο ανακρίβειες (πχ λέει ότι ο Carver ειναι ηθοποιός, ότι ναναι). Ας μην σπέρνουμε τον πανικό, αν ειναι να έχει συμβεί κάτι κακό ας περιμένουμε να το μάθουμε από την επίσημη πηγη…

   • Charlie

    Εγώ δν είπα πως το ποστ ήταν κάτι επίσημο.Και όπως έγραφε και και σε κάποια απάντηση στο ποστ είχε ξαναβγεί μία τέτοια φήμη την 4η σεζόν από κάποιο βραζιλιάνο δημοσιογράφο .Δν είχα σκοπό να δημιουργήσω θέμα ή να σπείρω τον πανικό, απλά ήθελα να δω αν έχει διαβάσει ή ακούσει κανείς κάτι παρόμοιο…

    • Amalia

     Το ξέρω πως δεν ειχες σκοπό να δημιουργήσεις θέμα και πανικό. Αλίμονο! 🙂 Ο πανικός υπάρχει ήδη στο fandom γιατι εδώ και μέρες ακούγονται αυτές οι φήμες επειδή ο Τζάρεντ ακύρωσε τις εμφανίσεις του. Έχει γεμίσει ο τόπος από τέτοια ποστς, όμως, ότι κι αν έχει διαβάσει ή ακούσει κανεις ειναι αυτό ακριβώς όμως: ψευδείς φήμες ή καταστροφολογίες. Κάποιοι κακόβουλοι ή άσχετοι γράφουν κάτι ανακριβές, εκμεταλλευόμενοι την ανησυχία των φανς, και μέσω ίντερνετ εξαπλώνεται σαν «σπασμένο τηλέφωνο».

     • Charlie

      περιμένουμε και βλέπουμε… 🙂

 • Επειδή έχω αργήσει τόσο, θα προσπαθήσω να προβλέψω την έναρξη της επόμενης σεζόν: ο θεός τους έχει τηλεμεταφέρει όλους κάπου και τους έσωσε.
  Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τόσο Season όσο και Series Finale.
  Το υπόλοιπο επεισόδιο θα το σχολιάσω με τραγούδι: https://youtu.be/wALxqmwiiTM