Review – Supernatural – 12×12 Stuck in the Middle (With You)

82
25

Review – Supernatural – 12×12 Stuck In The Middle (With You)

Η Mary και ένας φίλος της κυνηγός με το όνομα Wally, συναντούν τον Sam, τον Dean και τον Cas για να τους βοηθήσουν σε μια υπόθεση με έναν δαίμονα. Μια υπόθεση που είναι σχετικά απλή. Ή έτσι φαίνεται. Συνεννοούνται για το σχέδιο σε ένα φαστφουντάδικο που ο Cas μάλιστα έχει και ένα φλερτάκι (που παίζει να μην το κατάλαβε καν) και μπαίνουν στο σπίτι του ενώ εκείνος λείπει. Ετοιμάζονται να τον πολεμήσουν με ειδικές σφαίρες, το μαχαίρι της Ruby, την αγγελική λεπίδα και διάφορα άλλα κόλπα που έχουν μάθει κατά καιρούς, όμως όχι απλά αποτυγχάνουν παταγωδώς, αλλά ο Castiel τραυματίζεται θανάσιμα αφού όχι μόνο ο δαίμονας είναι πανίσχυρος αλλά μπορεί να εμφανίσει ένα όπλο, συγκεκριμένα μία λόγχη από το πουθενά.

Όπως μαθαίνουμε αργότερα, ο δαίμονας αυτός είναι ένας από τους Πρίγκιπες της Κόλασης που έχουν απομείνει, και μάλιστα ένας από αυτούς ήταν και ο Azazel, εξού και τα κίτρινα μάτια που μοιράζονται. Οι Πρίγκιπες της Κόλασης είναι δαίμονες, σμιλευμένοι από τον ίδιο τον Εωσφόρο και ο σκοπός τους ήταν να οδηγήσουν τις στρατιές της Κόλασης εναντίων του Παραδείσου. Τη λόγχη με την οποία τραυμάτισε τον Cas, του την είχε δώσει ο Crowley λίγο μετά την ήττα του Lucifer στο τέλος της 5ης σεζόν, ως τιμητικό δώρο της διαδοχής του σε Βασιλιά της Κόλασης. Την λόγχη του ίδιου του αρχάγγελου Μιχαήλ, που είχε την ιδιότητα να σκοτώνει όποιον αγγίζει με μία όμως ιδιαιτερότητα. Τους κακούς τους σκοτώνει ακαριαία και τους καλούς βασανιστικά, μέχρι που να σαπίσουν. Όμως εκείνος δεν ήθελε την θέση. Είχε πάψει να ενδιαφέρεται όπως και οι υπόλοιποι Πρίγκιπες. Οπότε έδωσε την θέση του στον Crowley, και κάπως έτσι εκείνος από απλά Βασιλιάς των Σταυροδρομιών, έγινε ολόκληρος Βασιλιάς της Κόλασης. Όμως ήθελε κάτι σαν αντάλλαγμα. Ήθελε απλώς την ησυχία του. Αυτός και οι υπόλοιποι Πρίγκιπες ήθελαν απλώς να μην τους ενοχλήσει κανείς. Και αν τους ενοχλούσε κάποιος ήταν στον λαιμό του Crowley.

Αφού οι Winchesters λοιπόν έχουν φωλιάσει σε ένα στάβλο, ανήμποροι και με τον Cas να αργοπεθαίνει, εκείνος τους παρακαλάει να τρέξουν να σωθούν. Τους λέει ότι είναι οι οικογένεια του, ότι τον άλλαξαν προς τον καλύτερο, ότι μαζί τους έχει περάσει τις πιο όμορφες στιγμές της μακράς ζωής του, ότι τους αγαπάει και δεν θέλει τις τελευταίες του στιγμές να τους δει να πεθαίνουν. Αλλά εκείνοι δεν φεύγουν από δίπλα του. Θα παλέψουν να τον σώσουν και ας πέσουν μαζί. Ο Crowley από την άλλη προσπαθεί να πείσει τον Ραμιέλ (το όνομα του Πρίγκιπα) ότι οι Winchesters είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και προσπαθεί να κάνει μαζί του μια καινούρια συμφωνία αλλά εις μάτην. Εξάλλου εκείνος δεν ενδιαφέρεται πλέον για τον Παράδεισο και την Κόλαση. Θέλει απλώς την ησυχία του και να πάρει πίσω αυτό που του έκλεψαν οι Winchesters. Τα αγόρια όμως δεν του έκλεψαν κάτι. Οπότε κάνουν αυτό που ξέρουν. Πολεμάνε. Τι μπορεί να σκοτώσει όμως έναν Πρίγκιπα της Κόλασης; Μα φυσικά το ίδιο του το όπλο. Ή πιο σωστά, η Λόγχη του Μιχαήλ.

Σκοτώνουν λοιπόν τον Ραμιέλ. Ο Cas όμως συνεχίζει να πεθαίνει και τώρα μάλιστα έχει φτάσει στο τελικό στάδιο. Ο Crowley έχει μια ιδέα. Η δύναμη της λόγχης βρίσκεται στους ρούνους που ναι σκαλισμένοι πάνω της και μέσα της. Οπότε αν σπάσει… Και κρακ μα μια κίνηση σπάει η λόγχη και ο Castiel θεραπεύεται. Πόσο θεραπεύτηκε όμως; Λέτε να πήρε πίσω τα φτερά του;

Τι άραγε έλεγε ωστόσο ο Ραμιέλ όταν κατηγορούσε τους Winchesters ότι του έκλεψαν κάτι; Η Mary λοιπόν όπως αποκαλύπτεται, όλη αυτή την ώρα δούλευε για τους Άγγλους Ανθρώπους των Γραμμάτων. Είχε πάει εκεί για να κλέψει ένα αντικείμενο από έναν δαίμονα αλλά κανείς δεν ήξερε (ή τουλάχιστον έτσι είπαν) τι ήταν πράγματι αυτός ο δαίμονας. Οπότε πήρε στον λαιμό της τον Wally και παραλίγο τον Cas ή ακόμα και κάποιο από τα παιδιά της. Τι ήταν αυτό το αντικείμενο; Το Colt. Ναι καλά διαβάσατε, το Colt! Το δεύτερο δώρο του Crowley στον Ραμιέλ για την άνοδο του σε Βασιλιά, που προφανώς είχε κρατήσει και φυλάξει πίσω από ένα πίνακα του αρχάγγελου Μιχαήλ.

Και η έκπληξη του επεισοδίου; Ο Crowley δίπλα στον θρόνο του έχει ένα κλουβί με τον Εωσφόρο μέσα του. Και φυσικά μαντέψτε! Με το σώμα του Pellegrino!
Ήταν απλά καταπληκτικό το επεισόδιο. Είναι το δεύτερο επεισόδιο που σκηνοθετεί ο Richard Speight Jr. μετά το Just My Imagination και ήταν πολύ ιδιαίτερο με όλα αυτά τα μπρος – πίσω, τις επικεφαλίδες και τις μουσικές. Από τα καλύτερα επεισόδια σε θέμα σκηνοθεσίας, ίσως και το καλύτερο. Το μόνο που μου κακοφάνηκε είναι το πόσο εύκολα έσπασε η λόγχη, αλλά είναι αμελητέο. Εξάλλου την έσπασε ο Βασιλιάς της Κόλασης.

Μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα με τους Πρίγκιπες. Επιτέλους λύθηκε και το μυστήριο του γιατί ο Azazel είχε κίτρινα μάτια. Επίσης προσπαθούσε με τα ιδιαίτερα παιδιά που έφτιαχνε, να πετύχει ακριβώς τον σκοπό που δημιουργήθηκε ο ίδιος.  Να τα οδηγήσει εναντίων του Παραδείσου. Το μόνο που με ξενέρωσε είναι το πόσο γρήγορα πέθανε ο Ραμιέλ. Ήθελα να τον έχουμε να μας παιδεύει λίγο ακόμα αλλά ήταν λογικό να τον σκοτώσουν. Ελπίζω τουλάχιστον να δούμε τα αδέρφια του κάποια στιγμή. Γιατί όμως δεν τους έψαξε ο Lucifer; Εντάξει μπορεί να μην ήθελαν οι ίδιοι να πάρουν μέρος σε όλο αυτό, αλλά τουλάχιστον εκείνος δεν έπρεπε να προσπαθήσει να τους πάρει κοντά του;

Κάτι μου βρωμάει με τους Άγγλους. Όπως είπε και ο Wally, δε μπορεί να έρχονται με ανοιχτές αγκάλες και δώρα φέροντες και να μην θέλουν κάτι ως αντάλλαγμα. Απλώς έχω την αίσθηση ότι αυτό το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ. Μπορεί ο τρόπος τους να είναι δραστικός αλλά είναι πλήρως φασιστικός. Εξάλλου δεν είναι όλα τα τέρατα κακά.  Νομίζω το σημαντικότερο που θα στερήσουν στους Αμερικάνους κυνηγούς είναι η ελευθερία κινήσεων και σκέψης. Η Mary δεν καταλαβαίνω γιατί το κρύβει ότι συνεργάζεται με τους Άγγλους. Και γιατί τους εμπιστεύεται τυφλά; Καταλαβαίνω ότι φοβάται την αντίδραση των αγοριών αλλά αυτό που κάνει είναι καλύτερο; Σίγουρα δεν είναι κακιά απλά ενώ βγάζει κάτι πολύ badass δείχνει πολύ αθώα μερικές φορές. Και μετά από όλα αυτά, και τον θάνατο του Wally στον λαιμό της τι κάνει; Δίνει το Colt στον Ketch. Μακάρι να βάλει λίγο μυαλό γιατί μέχρι τώρα μόνο μπελάδες έχει φέρει.

Η έκπληξη (μπα όχι και τόσο) ήταν ο Crowley. Είδαμε το πως έγινε βασιλιάς (υπέροχα τραγελαφικό αν με ρωτάτε), υπερασπίστηκε τα αγόρια ενώ μπορούσε απλά να φύγει και έσωσε τον Cas από βέβαιο θάνατο. Αυτό πέρα από το, δεδομένο για μένα, ότι νοιάζεται γι αυτούς κι ας το παίζει βαρύς και ασήκωτος, δείχνει πόσο τους εκτιμάει. Όπως είπε και ο ίδιος, κάθε φορά που έρχεται «το τέλος του κόσμου», ένας Winchester θα τον σώσει. Είναι απαραίτητοι οι Winchesters σε αυτήν τη Γη.

 

  • Παραδεχτείτε το. Όλοι φοβηθήκαμε κάποια στιγμή ότι όντως θα πεθάνει ο Cas.
  • Luci is baaaack! Mark Pellegrino! <3 Το ερώτημα είναι πώς βρέθηκε εκεί. Αλλά ίσως όταν τον έδιωξαν οι Winchesters με αυτό το «αυγό» να πήγε στο κλουβί και έτσι να τον βρήκε ο Crowley.
  • Όσο υπάρχει μυθολογία σε αυτόν τον κόσμο, άλλο τόσο θα υπάρχουν και ιδέες για το Supernatural. Έχουμε φτάσει 12η σεζόν και υπάρχουν τέτοιες επεισοδιάρες. Ακούτε haters;
  • Ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Misha Collins. Ήταν απλώς τέλειος. Τον Dean τον λυπόταν η ψυχή σου όταν φοβόταν για τον Cas.
  • Λατρεύω το ότι επέστρεψε το Colt. Δε μπορεί να μην ξαναβλέπαμε ένα τόσο ισχυρό όπλο. Το θέμα είναι… τώρα θα το ξαναδούμε;

Βαθμολογία επεισοδίου: 10/10

Πώς σας φάνηκε το 12x12 Stuck In The Middle;

View Results

Loading ... Loading ...

Προηγούμενο άρθρο12×12 Inside «Stuck in the Middle (With You)»
Επόμενο άρθρο12×13 Promo «Family Feud»
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.