Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Reviews > Review – Supernatural 9×23 – Do You Believe In Miracles

Review – Supernatural 9×23 – Do You Believe In Miracles

deamon
Σχολιασμός και Review επεισοδίου – 9×23:

Σε ένα πραγματικά συγκλονιστικά σοκαριστικό επεισόδιο, το Supernatural έδωσε για μια ακόμη χρονιά ρεσιτάλ! Κατά την γνώμη μου δεν ήταν το καλύτερο Season Finale της σειράς, αλλά ήταν το πιο σοκαριστικό από άποψη συγκίνησης και ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ σκηνοθεσίας. Το άνοιγμα των ματιών του Ντιν στο τέλος του επεισοδίου, στην κυριολεξία σου σπάραζε/ράγιζε την καρδιά όσο σκληρός και να είσαι. deans locked upΟ Ντιν μετά το μαχαίρωμα με την Πρώτη Λεπίδα στον Γκαντριήλ, κλειδώνεται στο μπουντρούμι από τον Σαμ και τον Κας όπου του παίρνουν την Λεπίδα. Η οργή του Ντιν είναι ξέχειλη, ο οποίος βγάζει αίμα από το στόμα και δεν μπορεί να αντιληφθεί τι του συμβαίνει επικαλώντας τον Κράουλη για βοήθεια! Εν τω μεταξύ, ο Γκαντριήλ είναι ζωντανός, και ο Σαμ με τον Κας τον βρίσκουν, με τον άγγελο να τον γιατρεύει χάνοντας σημαντική δύναμη από την – ήδη – πληγωμένη Χάρη του.

metatron

 Την ίδια ώρα ο Μέτατρον έχει δημιουργήσει μια ειδική συχνότητα ραδιοφώνου, με την οποία μπορεί να μιλάει με τον κάθε άγγελο ξεχωριστά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Ετοιμάζει να κατακτήσει την ανθρωπότητα, προσπαθώντας με απατεωνιές και ψευτιές να αποκτήσει την αγάπη του ανθρώπινου γένους και να γίνει και μαθηματικά ο νέος Θεός. Ο Γκαντριήλ όμως προδίδει τον Μέτατρον και είναι έτοιμος να βοηθήσει τον Κας.

deans needs to kill

Ο Ντιν εξομολογείται πλέον ότι δεν αντέχει άλλο και θέλει επειγόντως να σκοτώσει. Το Σημάδι του Κάιν τον επηρεάζει όλο και περισσότερο. Όσο πιο πολύ σκοτώνει, τόσο πιο ωραία νιώθει. Όσο λιγότερο σκοτώνει, τόσο λιγότερο ωραία νιώθει. Αν ο Ντιν δεν συνεχίσει να σκοτώνει, θα πεθάνει καθώς το σώμα του δεν θα αντέξει την δύναμη της Λεπίδας. Ο Κάιν τα είχε καταφέρει γιατί ήταν Δαίμονας. Ο Ντιν όμως, όχι! Ο Κράουλη τον βοηθάει να πάρει την Λεπίδα και δραπετεύουν ώστε να βρουν τον Μέτατρον και να τον σκοτώσουν!

metatron2

Ο Μέτατρον για να κερδίσει την εύνοια του ανθρώπινου γένους αρχίζει να κάνει θαύματα και τον αποκαλούν «Μαρβ«. Ο Κράουλη τον εντοπίζει και πλέον ο Ντιν είναι καθ’οδόν προς αυτόν. Με την βοήθεια όμως του Σαμ και όχι του Κράουλη ο οποίος φεύγει, ο Ντιν είναι έτοιμος να πάρει την μεγάλη εκδίκηση σκοτώνοντας τον Μέτατρον.

gadreel dies

O Γκαντριήλ οδηγεί τον Κας στην Πόρτα του Παραδείσου και μπαίνουν με κάποιο κόλπο του Κας, αλλά δυστυχώς συλλαμβάνονται από τον στρατό του Μέτατρον. Ο Γκαντριήλ είναι έτοιμος όμως να δώσει την ίδια του τη ζωή για να σώσει τον Παράδεισο, για να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Μπορεί να έκανε ό,τι έκανε στην σεζόν, αλλά έφυγε σαν πραγματικός ήρωας ελευθερώνοντας τον Καστιήλ.

rage dean

Ο Μέτατρον πιστεύει ότι μπορεί να γίνει ένας καλύτερος Θεός από τον ίδιο τον Θεό. Η μεγάλη μάχη με τον Ντιν ξεκινά. Ο Ντιν έχει γίνει πλέον πάρα πολύ δυνατός χάρη στην Πρώτη Λεπίδα. Ο Κας εν τω μεταξύ προσπαθεί να σπάσει την «σύνδεση» μεταξύ Μέτατρον – Αγγελικής Ταμπλέτας, έτσι ώστε ο άγγελος να έχει πλέον λίγες δυνάμεις.

dean dies

Όμως, η μεγαλύτερη ελπίδα του κόσμου ενάντια στον παντοδύναμο Μέτατρον κατανικάται. Ο Μέτατρον δολοφονεί εν ψυχρώ τον Ντιν μπροστά στα μάτια του μικρού του αδερφού. Του Σάμμυ. Ο Κας στον Παράδεισο καταφέρνει να σπάσει την Ταμπλέτα των Αγγέλων και ο Μέτατρον χάνει τις θεϊκές του δυνάμεις! Πηγαίνει πίσω στον Παράδεισο όπου εξομολογεί τα σχέδιά του στο ανοιχτό ραδιόφωνό του, χωρίς να το αντιληφθεί. Οι άγγελοι τον αιχμαλωτίζουν και είναι και πάλι υπό τις εντολές του Κας, ο οποίος επιλέγει να μην σκοτώσει τελικά τον Μέτατρον, αλλά να τον φυλακίσει. O Κας όμως πρέπει να ξαναπάρει πίσω την Χάρη του, διαφορετικά θα πεθάνει αργά ή γρήγορα.

metatron in prison

Και η στιγμή που περιμένανε 1 ολόκληρη σεζόν με την αδερφική αγάπη μεταξύ των Winchesters έφτασε! Δυστυχώς πλέον είναι πολύ αργά. Ο Σαμ εξομολογείται ότι όλα όσα είπε στον Ντιν και τον πλήγωσε ήταν ψέμματα και το μόνο που θέλει είναι να τον σώσει. Αλλά δεν τα καταφέρνει. Χάνει. Ο Ντιν Γουιντσεστερ κοίτεται νεκρός μπροστά στα μάτια της μοναδικής του οικογένειας. Του μικρού του αδερφού που έσωσε από τις φλόγες πριν περίπου 30 χρόνια. Του Σάμμυ…

dean i'm proud of us to sam 9x23

«Είμαι περήφανος για εμάς,» ήταν τα τελευταία λόγια του Ντιν πριν ξεψυχήσει στην αγκαλιά του μονάκριβου αδερφού του.

   deans death5 deans death6 deans death7

O Σαμ αποφασίζει να καλέσει τον Κράουλη για συμφωνία μαζί του ώστε να επαναφέρει στην ζωή τον Ντιν! Όμως ο Βασιλιάς της Κολάσεως, κρυφά από τον μικρότερο αδερφό Winchester, βρίσκεται στο δωμάτιο με τον Ντιν και του εξιστορεί κάτι συνταρακτικό, κάτι τελευταίο για τον Κάιν. Μια τελευταία ιστορία.

cain kills demons

O Κάιν πριν πολλά πολλά χρόνια, και πριν δολοφονήσει τόσους ανθρώπους και δαίμονες, αποφάσισε να αυτοκτονήσει στρέφοντας την Πρώτη Λεπίδα στον εαυτό του. Ο ίδιος πέθανε αλλά επέστρεψε πίσω! Το Σημάδι του δεν τον άφησε να πεθάνει. Ήταν αθάνατος. Ήταν Δαίμονας. Ήταν Ιππότης της Κολάσεως. Και έτσι ο Ντιν, ανοίγει τα μάτια του!!!

dead dean demon

Eκπληκτικές ερμηνείες απ’ όλους τους ηθοποιούς του φινάλε με τον Jensen να δίνει τα ρέστα του για μια ακόμη φορά! Ένα σοκαριστικό φινάλε λοιπόν που ράγισε τις καρδιές μας. 10 χρόνια παλεύουν ενάντια στο κακό, χωρίς προστάτες, χωρίς τον Θεό δίπλα τους, χωρίς να νιώθουν αγάπη όπως την αξίζουν. Μόνο με πόνο και αίμα κυλάει η ζωή τους. Γιατί saving people, hunting things. The family business! Αλλά ο Ντιν παρ’όλα αυτά γίνεται δαίμονας…

 1. Τι θα συμβεί πλέον στον Ντιν; Είναι δαίμονας; Είναι Ιππότης της Κολάσεως; Λογικά νιώθει ανθρώπινα συναισθήματα όπως και ο Κάιν άλλωστε.
 2. Θα θελήσει ο Ντιν να βγάλει από πάνω του το Σημάδι του Κάιν;
 3. Αν ο Ντιν κόψει το χέρι του τι θα συμβεί; Η λογική λέει πάντως ότι δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα. Το Σημάδι είναι ολοκληρωτικά μέσα στο σώμα του.
 4. Μέχρι που θα φτάσει ο Σαμ για να σώσει τον αδερφό του;
 5. Τι θα συμβεί με τον Μέτατρον; Άραγε θα τον ξαναδούμε;
 6. Θα υπάρξει νέος Προφήτης ώστε να διαβαστεί η Αγγελική Ταμπλέτα και να έρθουν τα πράγματα στη θέση τους;
 7. Θα μπορέσει ο Κας να πάρει πίσω την Αγγελική του Χάρη;
 8. Ποιος θα είναι πλέον ο νέος διοικητής του Παραδείσου και ποιος θα προσπαθήσει να φέρει σε τάξη και πάλι τα πράγματα;
 9. Ποιος είναι ο μεγάλος κακός της 10ης σεζόν; Ο Ντιν; Ο Κράουλη; Ή μήπως θα δούμε κάτι καινούριο;
 10. ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ 10ου ΚΥΚΛΟΥ;;;
 11. Ο Ντιν δεν μπορεί (λογικά) να θεραπευτεί όπως ένας απλός δαίμονας.

Βαθμολογία επεισοδίου: 10/10
Quote επεισοδίου – Dean : «I got to say something. I’m proud of us…»

[yop_poll id=»8″]

 

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Orestis

Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με την σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια.

Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης (JIBCON6) γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

http://supernaturalgreece.gr/
 • pepe

  Πολυ φωναζανε για το φιναλε …Ενταξει ηταν μετριο προς το καλο. Εμενα προσωπικα μου φανηκε και ψιλοαναμενομενο. Αλλα δεν νομιζω οτι με αφηνει με το ωχ παναγια μου τι θα γινει τωρα .Δηλαδη Νομιζω εχουμε δει καλυτερα cliffhanger

  • Amalia

   Σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο cliffhanger από την άποψη οτι ήταν αναμενόμενο. Αλλά σίγουρα ήταν το πιο συγκινητικό.

   • insideman75

    βρε Αμαλια μου και εμεις αγαπησαμε αλλα δεν καναμε ετσι… που στο καλο ηταν η συγκινηση? ολο το επεισοδιο ενα κλισε και μια επαναληψη οσων εχουμε δει ΗΔΗ ηταν.. η δε σκηνη που πεθαινει ο Ντιν στην αγκαλια του Σαμ ηταν ταλε κουαλε με την σκηνη στο season finale της 2ης season αλλα αντιστροφα ε ημαρτον…και μαλιστα επειδη ο Ντιν ειναι καλυτερος ηθοποιος απο τον Σαμ (με διαφορα ομως) τοτε πραγματικα δακρυσαμε ολοι

    • Amalia

     Σου έχω κάνει την ίδια ερώτηση σε 2 διαφορετικά σχόλια και δεν μου απαντάς όμως. Αφου απογοητεύτηκες απο όλη τη σεζόν και δεν σου άρεσε ούτε καν το φινάλε, γιατι το βλεπεις ακόμα;

    • Μα αν δεν συγκινήθηκες με αυτό το φινάλε τότε τι περίμενες να δεις για να το κάνεις;

     Όσο γι’αυτό που λέτε συνέχεια κάποιοι ποιος είναι καλύτερος από ποιον, δεν το καταλαβαίνω. Δεν βλέπουμε μπάλα, ούτε τένις

     • insideman75

      Αγαπητε φιλε Ορεστη δεν καταλαβαινω την απορια σου.. Επειδη μας αρεσει η σειρα, επειδη ισως αν θελεις αγαπαμε την σειρα δεν παει να πει οτι δεν μπορουμε να κρινουμε και αλλα επιμερους σημεια της..Δλδ τι ειμαστε ? μια ομαδα (μεγαλη) απο προβατα χωρις κριτική σκέψη? ή παθιασμενοι και ερωτευμενοι με 2 φανταστικους χαρακτηρες οπως ενας φιλος (31 ετων)!!!! πιο κατω? Ο συμπαθής ας πουμε Jared σε γενικες γραμμες και μπροστα στον Mark Sheppard ας πουμε (αλλα και μπροστα στον Tζανσεν ) μοιαζει εντελος ατάλαντος , ακαμπτος και φλατ.. sorry αλλα αυτη ειναι αληθεια (και οχι η δικη μου.. ευτυχως σε τετοια θεματα υπαρχουν ΑΚΟΜΑ αντικειμενικά κρητιρια). Οκ στα 9 χρονια ειχε 2-3 αναλαμπες πολυ καλης ηθοποιιας αλλα αλίμονο αν σε 9 χρονια δεν ειχε και τετοιες. Οσο για την συγκίνηση που αναφερεις sorry αλλα για να λεμε την αληθεια θα σου ελεγα οτι συναισθηματικα το the original ας πουμε ειχε πιο γεματο finale οπως ειχε και σε πολλα επεισοδια ολη η σειρα αλλα εκει φυσικα παιζει ο Joseph Morgan που δεν εχει καμια σχεση με τον Jared.

     • Το ερώτημα μου εμένα πλέον είναι ένα:

      Διαβάζεις τα υπόλοιπα άρθρα μου ή μόνο εκεί που λέω πόσο ωραίο είναι το τάδε επεισόδιο; Αν δεις τα Reviews μου σε επεισόδιο όπως το 9×20 ή το 9×19, κρίνω αυτό που βλέπω και εκεί. Λέω ότι δεν μου άρεσε, έχω άσχημη βαθμολογία. Άρα δε νομίζω ότι όταν μας αρέσει κάτι είμαστε και αυτόματα πρόβατα…

      Για ποιο λόγο ξαναλέω να μην είμαστε παθιασμένοι με τους Winchesters. Κι όταν λέω παθιασμένοι εννοώ σε υγιή ρυθμό εννοείται πάντα. Αυτή η χώρα επιτρέπει σε χούλιγκανς να είναι ελεύθεροι, να σπάνε, να σκοτώνουν, επιτρέπεται σε αυτή τη χώρα να λατρεύουμε μια ομάδα (ποδοσφαιρική π.χ.), αλλά όταν παθιαζόμαστε με μια σειρά ή ταινία (που δεν ενοχλούμε και κανέναν στο κάτω κάτω) ξαφνικά είμαστε πρόβατα χωρίς σκέψη.

      Όσο για τους ηθοποιούς που λες, προσωπικά τους θεωρώ αρκετά καλούς αλλά δεν μου αρέσει να μπαίνω σε συγκρίσεις. Το Originals δεν το βλέπω, αλλά π.χ. βλέπω πολλές άλλες σειρές δραματικές που ήταν καλύτερες από το SPN σε γενικές γραμμές, αλλά όχι και πιο συγκινητικές για φινάλε

   • Συμφωνώ απόλυτα. Ήταν το πιο σοκαριστικό μαζί με της 3ης σεζόν νομίζω..

  • Η αλήθεια είναι ότι ήταν κάτι που περιμέναμε, αλλά η όλη σκηνοθεσία και το πως έγινε ήταν ΜΟΝΑΔΙΚΟ..

  • Xrhstos.X

   To pio siginitiko den htan …siginitiko gia emena htan sthn season 5 an den kanw la8os pou o sam pernei ton elenxo tou somatos tou apo ton lucifer kai peftei sto klouvi!

 • Gab.

  Παρα πολυ ωραιο επεισοδιο 🙂 Ανυπομωνω να δω τι θα γινει με τον Ντιν στην 10η σεζον!!!!!!Αλλα μου εχει μεινει μια απορια…Ποιος θα ηγηθει του παραδεισου τωρα?

  • Katerina Mastora

   stadar o kastiel!!:)

  • Πολύ πιθανό ο Κας, όπως λέει και η @katerinamastora:disqus αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έχει τις δυνάμεις. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να βρει τη Χάρη του αλλιώς θα πεθάνει

 • notice

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ PEPE.ΣΤΗΝ 13Η ΣΕΖΟΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ.

  • Κάτσε να ξαναγίνει φυσιολογικός άγγελος πρώτα…

 • Guest

  Επικό επεισόδιο!!!!!!! Έκλαψα με τον Σαμ όταν είχε τον Ντιν νεκρό στην αγκαλιά του και έκλαιγε… Στο μόνο σημείο που δεν συμφωνώ είναι που αφήσανε ζωντανό τον Μέτατρον.. Έπρεπε να τον διαλύσουν τον βλάκα.. Μακάρι στην 10η σεζόν να επιστρέψει ο Θεός (ο πραγματικός Θεός).. Όσο για τον Ντιν, την ώρα που τον σκότωσε ο Μέτατρον ήθελα να μπω μέσα στην σειρά και να τον κόψω κομματάκια.. Έγινε λοιπόν ο Ντιν δαίμονας, αν στην 10η σεζόν δεν υπάρχει γυρισμός για να ξαναγίνει άνθρωπος, θα ήθελα να μπορούσε να γίνει σαν τον Κάιν του σήμερα, δηλαδή να μπορέσει να κοντρολάρει τον εαυτό του και την επιθυμία του να σκοτώνει… Ίσως όπως τον «ταρακούνησε» τον Κάιν η γυναίκα που αγάπησε, να μπορέσει και ο Σαμ να «ταρακουνήσει» τον Ντιν μιας και είναι ο αδελφός του που τον αγαπάει. Αυτές ήταν οι σκέψεις μου για την επεισοδιάρα μας και για το τι θα ήθελα να ακολουθήσει στην επόμενη σεζόν!!! 🙂

  • Sonia

   Δικό μου είναι το σχόλιο και κατά λάθος πάτησα να μην φαίνεται ότι είναι δικό μου:P Και εκεί που λέω για την σκηνή του Ντιν με τον Μέτατρον, εννοείται πως τον Μέτατρον ήθελα να κάνω κομματάκια (γιατί όπως το γράφω πιο πάνω, φαίνεται σαν να εννοώ τον Ντιν)!!! 😛

   • Όλοι μας εκείνη την ώρα νομίζω κάτι σφίγγαμε με το χέρι για να μη φάει μπουνιά το πισι 😛

  • Πάρα πολύ συγκινητικές στιγμές από τα αδέρφια. 1 ολόκληρο χρόνο το περιμέναμε! Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Μέτατρον θα χει κάποιο άλλο σχέδιο ή απλά θα είναι φυλακισμένος.

   Ο Κάιν πάντως κατάφερε να το κοντρολάρει διότι έκρυψε κάπου μακρυά την Λεπίδα. Έτσι πρέπει να κάνει ο Ντιν, διαφορετικά θα θέλει να σκοτώνει συνέχεια. Η αδερφική αγάπη πρέπει να τον δυναμώσει 😉

 • Tasos

  Το ότι ο Dean έγινε δαίμονας δεν νομίζω να το περίμενε κανείς.Αλλά εντάξει πιστεύω μπορούν να το αντιμετωπίσουν όπως κάνανε οι men of letters με άλλους δαίμονες,να τον ξανά κάνουν άνθρωπο…ελπίζω να κρατήσει μερικά επεισόδια σαν δαίμονας.Θα ταν ενδιαφέρον.
  όσο και για Κράουλι τι μπορεί να σκαρώνει πάλι;
  8/10 από μένα το επεισόδιο!

  • Το θέμα είναι ότι δεν είναι πλέον ένας απλός δαίμονας. Δε νομίζω να μπορούν να τον γιατρέψουν έτσι απλά. Ίσως ο Κράουλη να τον θέλει πλέον στο πλευρό του τον Ντιν. Ή απλά να μην τον έχει εχθρό.

   • Amalia

    Ο Κράουλι σίγουρα ακόμα επηρεάζεται απο τα ανθρώπιν’α συναισθήματά του, και μάλλον νοιώθει οτι δεν ταιριάζει πια στην Κόλαση (το άφησε να εννοηθεί και στο διάλογο που είχαν στο εστιατόριο). Κι ο Ντιν που τώρα θα είναι δαίμονας (ή Ιππότης, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) και πάλι θα νοιώθει ανθρώπινα συναισθήματα. Δεν είναι κανονικός δαίμονας (επειδή το Σημάδι τον μετέτρεψε, κι όχι οι κακές πράξεις του), άρα δεν νομίζω οτι θα μπορέσουν να τον γιατρέψουν.

    • Αυτό ακριβώς! Δεν θα σταματήσει π.χ. να αγαπάει τον Σάμμυ. Ενδιαφέρον έχει πλέον και πως θα διοικεί ο Κράουλη την Κόλαση με τα συναισθήματά του

     • Amalia

      Αχ, σταμάτα να βρίσκεις ενδιαφέροντα πράγματα γιατι κάνεις την 5μηνη αναμονη ακόμα πιο δύσκολη! 😛

     • Μόνο και μόνο με τα ερωτήματα που έβαλα πάνω δεν αντέχω άλλο 😛

 • Vasilis Crete

  Σιγουρα ολοι περιμεναμε τον Μετατρον νεκρο…και τελικα να που πεθανε ο Ντιν και επιστρεφει σαν δαιμονας….

  • Ειλικρινά δεν νομίζω κανείς να περίμενε τέτοια εξέλιξη με τον Μέτατρον…

   • Amalia

    Μπορεί το επεισόδιο να είχε αρκετά κλισέ λοιπόν και πράγματα που έχουμε ξαναδεί, αλλά αυτή η -μικρή έστω- απόκλιση απο τα κοινότυπα έκανε τη διαφορά για μένα. Το ότι δεν καταφύγαν στην λύση υπερνικώ-τον-υπερδυνατό-villain-στο-τελευταιο-λεπτό (αλα-season7), εμένα μου άρεσε πολύ σαν σεναριακή κίνηση!

    • Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του τέλειου από του ήρεμου και καθαρά προβλέψιμου. Αν ο Μέτατρον πέθαινε θα ήμασταν στην ηρεμία. Τώρα όλοι είμαστε οργισμένοι και προσωπικά αυτό μ’αρέσει

 • Dimitris St

  Με βάση την κατάληξη του επεισοδίου,στην επόμενη σεζόν θα μπορούσε ο Σαμ να ξανακάνει τις δοκιμασίες και να θεραπεύσει τον Ντιν(3η δοκιμασία)….

  • Tasos

   Σωστό,αλλά δεν χρειάζεται να κάνει 3 δοκιμασίες για να θεραπεύσει έναν δαίμονα…εκείνες οι δοκιμασίες ήταν για να κλείσουν οι πύλες τις κολάσεως

   • Dimitris St

    Σωστά,αλλά αν η 10η είναι και η τελευταία σεζόν(ελπίζω πως ΔΕΝ θα είναι)τότε θα ήταν ένα πιθανό τέλος στην ιστορία καθώς οι πύλες της κολάσεως θα έκλειναν(κάτι το οποίο επιδιώχθηκε στην 8η σεζόν)και ταυτόχρονα ο Ντιν θα γινόταν και πάλι άνθρωπος…Παρ’όλα αυτά ας κάνουμε υπομονή να δούμε τι πραγματικά θα γίνει…!!!

    • pepe

     ηδη φανταζομαι το τελευταιο της δεκατης σαιζον να πεθαινει ο σαμμυ απο την διαδικασια και να σωζεται ο Ντιν ..αχαχαχαχα.Δεν νομιζω οτι αρκει αυτο. Διοτι οι δαιμονες ηταν ανθρωποι που εχουν πουλησει τις ψυχες τους (εαν τα λεω σωστα,αλλιως σημειωστε με αδιαβαστο) . τωρα που πεθανε ο Ντιν δεν ειχε δωσει την ψυχη του καπου Οποτε μπορει να πρεπει να φερουν και τη νψυχη του καπως. εκτος και εαν μετραει οτι εκανε συμφωνια με δαιμονα ( Καιν) .

     • Όχι σωστά τα λες. Ο Ντιν παραμένει ο Ντιν αλλά είναι Δαίμονας.

     • Νικολιο

      Πως γινεται να ειναι δαιμονας απο τη στιγμη που εχει το τατουαζ στο στηθος?

     • Dimitris St

      Το τατουάζ αποτρέπει την κατάληψη του σώματος από δαίμονα που «εισβάλλει» σε αυτό….Τώρα ο Ντιν μάλλον έγινε ο ίδιος δαίμονας(δηλαδή από μέσα του),οπότε λογικά το τατουάζ δεν «δούλεψε»….

     • Θα συμφωνήσω με τον @dimitrisst:disqus. Το ταττου δεν επιτρεπει σε έναν δαίμονα να σε κυριεύσει.

    • Όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι η 10η η τελευταία σεζόν…

     • Dimitris St

      Μακάρι να συνεχίσουν τη σειρά όσο ακόμα αντέχουν(ηθοποιοί και παραγωγοί)γιατί από ό,τι κατάλαβα οι περισσότεροι εδώ(αν όχι όλοι)γουστάρουν πολύ!!

     • Εννοείται πως όλοι γουστάρουμε 😉

      O Jared είπε ότι θέλουν πάντως! Οπότε αναμένουμε…

   • Xrhstos.X

    Emena prosopika den me xalaei pou egine demonas isws na exei ta es8imata tou akoma apla na exei kai dunameis!

    • Σίγουρα έχει! Άλλωστε και ο Κάιν είχε συναισθήματα…

  • Όπως έγραψε και πιο πάνω, Το θέμα είναι ότι δεν είναι πλέον ένας απλός δαίμονας. Δε νομίζω να μπορούν να τον γιατρέψουν έτσι απλά.

   • Dimitris St

    Θα μπορούσε ο Ντιν να έχει πεθάνει ως άνθρωπος και να ζει μόνο ως δαίμονας ή μήπως η Λεπίδα δεν τον άφησε να πεθάνει ούτε ως άνθρωπο???

    • Λογικα ζει και ως ανθρωπος. Η ψυχη του δηλαδη υπαρχει κανονικα μεσα του

   • tolitsuas

    Καλά τα λέτε μέχρι εδώ παιδιά…απλά ας κάνουμε λιγη ακόμα υπομονή και να δούμε τι θα γίνει σε αυτήν την 10η σεζόν…και όντως δεν θα είναι κάτι απλό να γιατρέψουν αυτόν τον δαίμονα Ντιν…!!

    • 5 μήνες δεν μπορείς να περιμένεις χωρίς θεωρίες 😉

 • BlackBird

  <>
  Έχω να γράψω Review από το περσινό εκπληκτικό φινάλε που -όπως έλεγα και τότε- έφτασε τη σειρά σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Τα μέτωπα που ανοίγονταν τότε στην 9η σεζόν ήταν πολλά και ενδιαφέροντα. Είχαμε (για μένα) ίσως τους πιο πλήρεις χαρακτήρες που είχαμε ποτέ σε μία σεζόν του SPN. Όλοι με τα προσωπικά τους βάσανα και τη διαδρομή του καθενός προς την εξιλέωση, Gadreel, Castiel, τα αδέρφια. Είχαμε δύο (ή τρεις? βλ. Crowley) πολύ ικανούς villains, Abbadon και Metatron. Προσωπικός μου αγαπημένος χαρακτήρας ο δεύτερος, μαζί με τον Lucy ο πιο πολύπλοκος και ενδιαφέρον «κακός» και ανακουφίστηκα που δεν τον ξεπάστρεψαν, έχει να μας δώσει κ άλλες στιγμές (όλες οι σκηνές Μέτατρον από την 8η σεζόν κουβαλάνε ίσως το καλύτερο γράψιμο).

  ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ η 9η σεζόν λίγο με απογοήτευσε, δεν ήταν κακή, ήταν όμως χλιαρή. Η βαρύτητα έπεσε στους βασικούς χαρακτήρες που ήταν πιο πολλοί κιόλας απότι συνήθως, οι οποίοι ήταν όλοι εξαιρετικά καλοδουλεμένοι, αλλά το storyline δεν έκανε το κάτι παραπάνω. Σε πολλά σημεία έκανε κοιλιά και κούρασε.

  Επαναλήψεις (η κατάληψη του Σαμ από άγγελο,όσο αυτό και αν μας έδωσε τελικά έναν αξιομνημόνευτο χαρακτήρα),εύκολες λύσεις, μέτρια έως κακά αυτοτελή και ένας ανεκδιήγητος πιλότος #bloodlines.

  Ούτε το story arc με τους αγγέλους με έπεισε τελικά, ούτε στην κόλαση είδαμε πιο μεγάλες εντάσεις, ούτε αλληλεπίδραση αγγέλων-ανθρώπων που θα είχε τρομερό ενδιαφέρον κλπ. Ήταν γενικά μια ευθεία γραμμή λίγο-πολύ, που σώθηκε και στηρίχθηκε απόλυτα στους χαρακτήρες, που ξαναλέω ήταν πολύ στιβαροί.

  Στα συν της 9ης, τα επεισόδια με Cain, Henry, και το Metafiction.

  Στα του ΦΙΝΑΛΕ τώρα.

  Θετικό ότι δεν είχαμε επανάληψη του φινάλε του 7ου κύκλου με τον πανίσχυρο villain να σκοτώνεται απλά και εύκολα. Εκεί πήγε το επεισόδιο κόντρα στα κλισέ και λειτούργησε καλά.

  Η αυτοθυσία του Gadreel ήταν highlight, τέλειο κλείσιμο για ένα ενδιαφέρον story arc.

  Ο Crowley μοναδικός όπως πάντα, ανεβασμένοι ποιοτικά διάλογοι (ή…μονόλογοι μάλλον!) και πραγματικά δεν ξέρω πώς μπορεί να τον αντιπαθήσει κανείς, όντως μου φαίνεται ειλικρινής,μπορεί να είναι συνολικά ο πιο εξελίξιμος χαρακτήρας όλης της σειράς!

  Επίσης η μεσσιανική δουλειά του Μέτατρον-Μαρβ,nicely done!

  Να πω την αλήθεια μου, με όλο το βομβαρδισμό από δηλώσεις και συνεντεύξεις είχα επηρεαστεί και περίμεανα πράγματα και θαύματα, που ΔΕΝ έγιναν.

  Το αρνητικό γενικά της σειράς είναι τα πολλά spoilers και οι συζητήσεις επί συζητήσεων των φανς και οι θεωρίες, που βλακωδώς δεν μπορώ να αντισταθώ και παρακαλουθώ λίγο. Έτσι αυτό το φινάλε ήταν εντέλει το πλέον αναμενόμενο από αυτά που είχα βάλει εγώ με το μυαλό μου.Και δυστυχώς αυτό επηρεάζει τα πάντα. Ούτε συγκινήθηκα που πέθανε ο Ντην και έκλαιγε ο Σαμμυ γιατί ήξερα ότι κάτι θα γίνει μετά έτσι κ αλλιώς(εξαιρετικές όμως ερμηνείες και δέσιμο των J’s, όταν το ξαναδώ θα με αγγίξει περισσότερο σίγουρα!).Ούτε συγκλονίστηκα με τα demon eyes του Ντην. Η σκηνή βέβαια με το λόγο του Crowley ήταν πανέμορφα γραμμένη και γυρισμένη. Δεν είναι πλην του σεναρίου το παραπάνω, αλλά της αίσθησης και των προσδοκιών που δημιουργούνται από τους έξω παράγοντες!
  Μεγάλο μείον για μένα ο αναμενόμενος τρόπος της «αποκαθήλωσης» του Μέτατρον. Έλεγα όταν μιλούσε στον Κας, «άντε πότε θα γυρίσει η κάμερα να δούμε ότι είναι ανοιχτό το αγγελικό ράδιο», μία εύκολη λύση που δεν ταιριάζει στο επεισόδιο, και ευτυχώς που αυτό δεν οδήγησε και στο τέλος του Μέτατρον.

  Αναμένω τη 10η σεζόν με την ίδια ανυπομονησία και προσμονή που ανέμενα την 9η, σε κάθε περίπτωση και πάντα «i’m proud of spn» και ελπίζω να μας κρατάει παρέα για χρόνια ακόμα. Να δούμε, τι θα δούμε!

  Έχω γράψει πολλά και μπορώ να γράφω για ώρα ακόμα αλλά θα σταματήσω εδώ! 😛

  Σαν αντικειμενική βαθμολογία για το πόσο άξιζε πραγματικά και όχι για το κατα πόσο ικανοποίησε την φαντασία και επιθυμία μου,θα βάλω στο επεισόδιο 9.5/10.

  • BlackBird

   Και φυσικά…. από τα αγαπημένα μου κομμάτια…
   http://www.youtube.com/watch?v=3TyynO6O0kc

  • Όμορφο Review μπράβο!

   Διαφωνώ σε κάποια θέματα, συμφωνώ σε κάποια άλλα. Όντως η σειρά έκανε κοιλιά σε αρκετά σημεία και το επισήμανα στα Reviews κάθε φορά. Αλλά προσωπικά μου άρεσε το φετινό στόρι (χωρίς να τρελαίνομαι κάποιες φορές, αλλά ήταν πολύ ωραίο όμως). Όμως με τα τελευταία 3 π.χ. έδειξε ότι ήταν μια αρκετά δυνατή σεζόν και έχουμε πολύ μυθολογία να δούμε ακόμα.

 • Anonymous

  apisteutes ermhneies, ekplhktikh istoria, teleio finale, to mono pou me xalase htan h monoxnwth maxh me ton Metatron! den htan kai o samatas pou perimenan oloi nmzw..!! 9/10 ap mena!!!

  • Νομίζω στη μάχη ήθελαν να δείξουν ότι ο Μέτατρον εκείνη την ώρα ήταν πραγματικά ανίκητος και ασταμάτητος. Ούτε ο Ντιν που διέλυσε την Άμπαντον δεν κατάφερε να τον κερδίσει!

 • Olga Ristani

  ΣΥΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!!!!ΕΠΙΚΟ!!!!!damn it!!!!πως θα περιμενουε τωρα μεχρι το φθινοπωρο;;;;;μαζι με την Abbandon επρεπε να σκοτωσει και τον βρωμοCrowley!!!ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ:ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο 10 ΟΣ ΚΥΚΛΟΣ;;;;;

  • Πανος Μπουλμετης

   Νομίζω πως είσαι το μόνο άτομο στον πλανήτη γη όπου θα ήθελε να δει τον Crowely νεκρό!!

   • Olga Ristani

    ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΗΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΝ;;;;;ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΕΠΙΔΑ ΠΑΝΩ ΡΟΥ,ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΜΥ,ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΑΣΤΡΕΜΑ ΤΗΣ ΑΜΠΑΝΤΟΝ…
    ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΝΤΗΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΟΛΙΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ..ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΖΗΛΕΥΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣ….ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟΝ »ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ»….ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΑΣ….

    • Δεν ξέρω κατά πόσο τον ζήλευε τον Κας. Αλλά τώρα όπως όλα δείχνουν ο Κράουλη θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο ως πρωταγωνιστής της 10ης

  • Katerina Mastora

   απο φθινοπωροο!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Το θέμα είναι πως περνάνε οι μέρες και οι μήνες 😛

  • Έλα βρε γιατί; Τι θα κάναμε χωρίς Κράουλη μετά;

 • Christos Papachristos

  Επικο φιναλε.. Αλλα γενα πολλα ερωτηματικα για την 10η σεζον.. Ηταν ενα φιναλε που δεν περιμενα.. Τωρα περιμενουμε με περισσοτερη αγωνια την επομενη σεζον..
  Θα εχει ενδιαφερον να δουμε πως θα σωθει ο Dean.. Αινιγματικο φιναλε..

  • ΑΝ σωθεί είναι η αλήθεια. Ίσως μείνει όπως ο Κάιν τώρα. Δεν ξέρω πως άραγε θα μπορέσει να βγάλει το Σημάδι..Πραγματικά επικό συμφωνώ

 • Sofia.T.

  Και να που για μια
  ακόμα φορά το SPN έκανε το θαύμα του.Μετά από μια……περίεργη σεζόν,ήρθε το
  τελευταίο επεισόδιο να αποζημιώσει και με το παραπάνω.Υπομονή μέχρι τον Οκτώβρη
  κι εύχομαι στην 10η σεζόν να μη χρειαστεί να περιμένω μέχρι το τέλος
  για μου σηκωθεί η τρίχα.

  • Όσο και να έκραξα πολύ κάποια παλιά επεισόδια για φέτος, ήμουν 100% σίγουρος ότι το φινάλε θα ήταν πραγματικά επος

 • SavvinaVvi

  I’ve been Winchestered. (ΑΤΑΚΑΡΑ! Θεος ο Κραουλι τοσες σεζον πως και δεν το ειχαμε βγαλει εμεις αυτο? :Ρ )
  Επειδη ειδα το επεισοδιο λαιβ, θα πω απλα οτι μολις τελειωσε ειχα μεινει για κανα 10λεπτο κοιτωντας την οθονη χωρις να ξερω τι να κανω. Μισησα τοσο πολυ το cw για τις διαφημισεις που εβαζε καθε 3 και λιγο – πως γλιτωσα το εγκεφαλικο δεν ξερω.
  Το τελευταιο δευτερολεπτο ηταν αναμενομενο ολοι λιγο πολυ λεγαμε οτι θα συμβει…..αλλα ολο το υπολοιπο επεισοδιο μεχρι εκει ηταν απλα ενα ΕΠΟΣ!

  Απο που να το πιασεις. Για ερμηνιες, σεναριο, σκηνοθεσια δεν μιλαω σπανια απογοητευομαστε σε τετοια θεματα σε αυτη τη σειρα. ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΤΡΟΝ #@$!&%# ΓΙΑΤΙ ΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ;;;;;;;;;;;;;
  Η στιγμη που σκοτωσε τον Ντην ηταν η στιγμη που ενιωσα την καρδια μου να χτυπαει πιο δυνατα απο ποτε. Ειδικα μετα απο αυτο ηθελα τοσο πολυ να πεθανει αργα, βασανιστικα, ικετευοντας για ελεος, που νευριασα με τον Καστιελ που απλα τον φυλακισε. Οκ καταλαβαινω γιατι το εκανε, αλλα δεν εμπιστευομαι τον Μετατρον ουτε μεσα στη φυλακη καποιο τροπο θα βρει να κανει παλι την βλακεια…..ελπιζω στην επομενη σεζον να δουμε τον θανατο που του αρμοζει αλλιως δεν θα ησυχασω :Ρ

  Κραουλι μοναδικος οπως παντα..ηθελα να εμφανιστει πιο πολυ στο επεισοδιο, αλλα η τελευταια ιστορια που ειπε στον Ντην εφτανε και περισσευε. Τρομερος και ο Σαμ, θελω πολυ να δω πως θα αντιμετωπισει οτι ερχεται στην 10η σεζον..

  Και τωρα στον Ντην. Μην μπορωντας να κοιμηθω μετα το επ, το σκεφτομουνα ξανα και ξανα και κατεληξα στο συμπερασμα οτι ηταν απο παλια προορισμενος για αυτο. Ναι οκ ηταν το δοχειο του Μιχαηλ κτλπ, αλλα μονο και μονο επειδη ο αδερφος του ηταν πιο καταλληλος για δοχειο του Λουσι.
  Οταν πεθαινει στην 3η σεζον και παει στην κολαση, προσπαθουσαν τοσο πολυ να τον κανουν να βασανιζει κοσμο, και τελικα οπως ειπε στον Σαμ υπεκυψε, και το εκανε. Και αν δεν τον εσωζε ο Καστιελ και το εκανε για πολλα χρονια ακομα, θα γινοταν δαιμονας.
  Ομως σωθηκε. Ο Καστιελ εκανε μια προσπαθεια να τον παρει απο αυτο το μονοπατι και για λιγες σεζον τα καταφερε. Εν τελει ομως, οσο ο Κας ηταν απασχολημενος με τον παραδεισο, ο Ντην απεκτησε το σημαδι του Καιν και μπηκε ξανα σε αυτον τον δρομο. Και εγινε δαιμονας εν τελει.
  Ναι οκ, το εκανε επειδη δεν ειχε αλλη επιλογη – οντως ομως? Απο παντα δεν ηταν ο πιο καταλληλος για να κανει κατι τετοιο?
  Δεν ξερω αν βγαζουν νοημα αυτα που λεω, η αν θα βγαζουν σε μενα οταν θα ξαναδω το επεισοδιο, αλλα τωρα μου φαινεται σαν ο χαρακτηρας του να ολοκληρωνεται ακομα πιο πολυ. Ελπιζω να αξιοποιηθει σωστα ολο αυτο στην επομενη σεζον κ να μην βρουν μια ευκολη λυση σε 2-3 επεισοδια..

  Αυτα τα λιγα :Ρ. Θα μπορουσα να γραψω πολλα ακομα, αλλα θελω να το ξαναδω μερικες φορες ακομα..
  Υσ. 1. Ο παραδεισος μενει ακομα κλειδωμενος? Αν ναι ειναι αλλο ενα μετωπο για τον Κας στην επομενη σεζον..να παρει την χαρη του κ να φτιαξει τον παραδεισο για να μπαινουν οι ψυχεις – και οι αγγελοι – και παλι..
  2. Ορεστη τι εννοεις στο 6? Την ταμπλετα δεν την εσπασε ο Κας? Με μπερδευειιις :Ρ
  3. Απλα μια υπενθυμιση. Αν ο Μπομπι εβριζε τοσο τον Σαμ περυσι οταν τον εβγαζε απ την κολαση για οσα γινοντουσαν τοτε, φανταστειτε τι θα τους εσουρνε τωρα…..ΤΙΠΟΤΑ δεν θα τους εσωζε!! :Ρ

  • Μετά από τόσες ατάκες, μου ήταν τόσο μα τόσο δύσκολο να διαλέξω την καλύτερη του επεισοδίου!

   Και εγώ ακριβώς αυτό έκανα. Κόλλησα στην οθόνη, έμεινα ρε παιδί μου για κανα τέταρτο 😛
   Ήθελα να κάνω το ριβιου εκείνη την ώρα αλλά απλώς δεν μπορούσα από το σοκ!

   Γι’ αυτό το 6 έχουμε ξαναδεί ταμπλέτα να σπάει (στην 7η σεζόν) και την είχε ενώσει ο Κέβιν… Όπως και στην 8η είχε σπάσει ο Κας μία.

   • SavvinaVvi

    Α ναι σωστα…..αλλα θα χρειαστει ενας προφητης για την ενωσει…….με τοσα που γινονται τωρα, αυτο μας ελειπε να ψαχνουμε και για προφητη :Ρ

    • Λογικά το πρώτο πράμα που θα δούμε είναι να ισορροπήσει η κατάσταση στον Παράδεισο.

     Πύλες, φτερά, πνεύματα, διοίκηση, προφήτες κτλ.

  • Katerina

   Με κάλυψε πλήρως όπως πάντα η αδελφή ψυχή μου! 😛 ..εγώ το έχω δει 3 φορές το επεισόδιο μέχρι στιγμής για να το χωνέψω (και θα το δω κι άλλες).. Την 1η φορά καραγούσταρα γιατί είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδει κι επειδή δεν διάβαζα θεωρίες και τέτοια τον τελευταίο καιρό ήταν εντελώς απρόσμενο.. Τις άλλες φορές όμως που το είδα σφιγγόταν το στομάχι μου… Ενώ μου αρέσει σαν ιδέα γιατί είναι κάτι διαφορετικό, είναι κρίμα.. Τόσο καιρό τους πολεμάει και τώρα έγινε αυτός… Έχω πολύ μεγάλη ανυπομονησία να δω και τη δική του αντίδραση όταν συνειδητοποιήσει ότι είναι δαίμονας.. Και πως θα είναι, θα νιώθει; Θα είναι πολύ κακός;; Θα βγαίνει τσάρκα με τον Κράουλι και θα κλείνει συμφωνίες με ανθρώπους;; Αυτό δεν θέλω με τίποτα να το δω… Θα μπορεί πλέον να τον επηρεάσει ο Σαμ και ο Κας;; Ποιες θα είναι οι αντιδράσεις αυτών των 2 όταν μάθουν τί έγινε;; Είναι τόσες πολλές οι απορίες μου για την εξέλιξη των χαρακτήρων και της σχέσης τους μεταξύ τους κι άλλες τόσες για την εξέλιξη της ιστορίας.. μ’έχει κάνει αυτό το επεισόδιο να το σκέφτομαι συνέχεια!!

   • SavvinaVvi

    Εεεε τι τωρα! Με τετοια παραγραφο πως να μην σε καλυπτα πληρως? Μη νομιζεις για σενα τα γραφω γ να μην κουραζεσαι…. :Ρ <3
    Ασε..θελω κ εγω να δω την αντιδραση του Ντην σε ολα αυτα…..κ πιστευω απ τη μια θα μισει τον εαυτο του για αυτο που εγινε, αλλα απ την αλλη θα γινει τοσο πρεζακι κ θα χρειαζεται να σκοτωνει π μπορει κ να του αρεσει….. :/
    Παντως μεχρι την 10η σεζον εχουμε πολυ πραμα…..αν δεις τι κυκλοφορει σε tumblr, twitter κτλπ με αστειες καταστασεις τωρα που ο Ντην ειναι δαιμονας θα λιωσεις στα γελια!! Παλι καλα εχουμε τοσο τελειο fandom που οσο κι αν αγωνιουμε θα περασει ευχαριστα η αναμονη.. :')

    • Katerina

     έχω δει μερικά 😛 😛 ..πάντως μόνο γι’αυτή τη σειρά ανυπομονώ τόσο πολύ να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν!! Έχω ήδη σκάσει κι έχω 5 μέρες που είδα το επεισόδιο.. Αντε να συγκεντρωθείς να διαβάσεις, το μυαλό μου μόνο για θεωρίες είναι ικανό αυτή τη στιγμή 😛 (..εντωμεταξύ καταλάθος έκανα λάικ στο σχόλιό μου, θα με περάσουν για ψωνάρα 😛 )

     • SavvinaVvi

      χαχαχαχχαχαχα σιγα μαρη… :Ρ
      εγω να σου πω την αληθεια πιο πολυ ανυπομονω για το gag reel της 9ης αυτη τη στιγμη…..!!!!!!!

     • Katerina

      χαχαχαχαχαχαχα Εγώ όταν το δω θα αρχίσω πάλι να πηγαίνω πάνω κάτω στο σπίτι και να σκεφτομαι τη 10η σεζόν.. Πρέπει με κάποιον τρόπο να ξεχάσω για λίγο καιρό τη σειρά 😛

     • Το λεγόμενο Autolike 😀

 • G4F

  Προσωπική μου άποψη, δεν μου άρεσε και ούτε ανυπομονώ πολύ να δω τι θα γίνει όπως λέγανε. Σίγουρα θα περιμένω χαλαρά, να δω πως θα το συνδέσουν με την συνέχεια, αλλά μέχρι εκεί.

  • Πάντως είναι πάρα πάρα πολλά τα ερωτήματα για την 10η σεζόν

   • G4F

    Υπάρχουν σίγουρα πράγματα που θέλουν απαντήσεις, αλλά εμένα δεν με έκανε να περιμένω πως και πως για την συνέχεια… και ούτε με εντυπωσίασε το τέλος, το προέβλεψα κιόλας (στο προφίλ του site στο Facebook είχα σχολιάσει ακριβώς ότι θα γίνει αυτό). Επίσης, δεν μου αρέσει σαν villain ο Metatron καθόλου, είτε κάνει ότι θέλει, είτε μπαίνει φυλακή, είτε πεθάνει, θα μου είναι αδιάφορος, πες ο ηθοποιός δεν μου κάνει δεν ξέρω. Η σεζόν κατ’εμέ δεν είχε σπουδαίο «κακό», την Abbadon την δείξανε ως «γατάκι», τον Crowley ότι κι αν κάνει εγώ δεν μπορώ να τον αντιπαθήσω, ενώ ο Gadriel άλλαξε σε ήρωας. Αυτά από μένα, γνώμες είναι αυτές, ελπίζω να μην θέλει να μου πάρει κανείς το κεφάλι, γιατί διαβάζω και κάτι σχόλια, στυλ «σε όποιον λέει πως δεν άρεσε, δεν αγαπάει την σειρά» που φυσικά δεν είναι σοβαρά. Τέλος πάντων, θα ήθελα να δω κάτι άλλο γενικότερα στα τελευταία επεισόδια. Η 9η σεζόν για μένα δεν είναι καλή, ξεκίνησε σούπερ αλλά έπεσε πολύ. Και λέω συνέχεια το «για μένα» για να μην το παρεξηγούν αυτοί που πωρώθηκαν και δεν τους αρέσουν τα αρνητικά σχόλια, και θα ρωτήσουν γιατί βλέπω την σειρά… την σειρά την λατρεύω και είναι η μόνη που παρακολουθώ.

    • Καλά εννοείται ότι δεν θα σου πάρουμε το κεφάλι. Άλλο είναι να λες σωστά τη γνώμη σου χωρίς να προσβάλλεις κανέναν κι άλλο να προσβάλλεις του υπόλοιπους…

     • G4F

      Επίσης να σου πω ότι πιστεύω πως η σειρά έχει χαλάσει πολύ ως προς τα αυτοτελή της επεισόδια, που αν και χαλάνε την ροή, αναγκαστικά γιατί δεν γίνεται να υπάρχει η κύρια ιστορία επί 23 επεισόδια, μπορούν όμως να είναι καλά. Μου λείπουν από τα αυτοτελή επεισόδια, ιστορίες με πνεύματα και φαντάσματα, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα πλάσματα. Κάτι καινούριο, κάποιος Θεός, κάποιος Μάγος, κάποιος σαν τον Χρόνο -με επεισόδια που να δείχνουν το παρελθόν με τους πρωταγωνιστές να ταξιδεύουν εκεί- να αποκτήσει λίγο ενδιαφέρον, να πει μια μικρή δική του ιστορία του επεισόδιο. Κι αυτό έλειψε πολύ από το Supernatural ιδιαίτερα φέτος.

 • JensenAckles

  αν θυμασται σε ενα επεισοδιο ο ντιν ειδε το εαυτο του σαν δαιμονα και του ειχε πει πως «οτι και να κανει ετσι θα καταλήξει» και μαλλον ειχε δικιο:| ομως πιστευω οτι θα σωθει..! οπως παντα φυσικα! τι να πρωτο πω για το επεισοδιο; ειχα μεινει τουλαχιστον 5 λεπτα να κοιταω την οθονη και να ειμαι σαν χαμενη! εκλαψα παρα πολυ..ειδικα οταν εκλαψε ο σαμ πανω στον ντιν… ο κράουλι ηταν απιθανος ειδικα στο τελος! κ’o τζένσεν μοναδικος οπως παντα! να δω πως θα αντε3ω 5 μηνες! ηταν ενα ΕΠΙΚΟ επεισοδιο!

  • Luna Park

   Λες να το σχεδίαζαν απο τότε;! Σωστη παρατηρηση!

   • Amalia

    Η σύνδεση είναι τέλεια και μοιάζει σαν foreshadowing, αλλά σίγουρα δεν το σχεδίαζαν απο τότε. Σε εκείνο το επεισόδιο αντί για το Δαίμονα Ντιν ήταν να κάνει την εμφάνισή του ο Δαίμονας Τζον, αλλά ο Jeffrey Dean Morgan δεν μπορούσε να κάνει το γκεστ, γιαυτο και επέλεξαν τη λύση Δαίμονας Ντιν (που τους βγήκε πολύ καλό).

    • Luna Park

     Ολα για κάποιο λόγο γίνονται λοιπόν! Αυτό δε το ξερα για το Τζονι! Εχεις καλές πληροφορίες!

     • Amalia

      Άσε που το αρχικό σχέδιο για τη σειρά τελείωνε στο φινάλε της 5ης σεζόν (με την επική μάχη Λουσιφερ-Μάικλ την οποία σταμάτησε ο Σαμ με τη θυσία του). Όλα όσα έχουν συμβεί μετά ήταν μετέπειτα σχεδιασμός.

     • Παρ’ όλα αυτά είναι ωραίο όμως το πως συνδέονται όλα!

     • Luna Park

      Ναι έστω κι αν δεν ήταν στον σχεδιασμό όταν το διαβασα στο σχόλιο παραπάνω ανατρίχιασα με τη σύνδεση γιατί δένει απόλυτα με την εξέλιξη!
      Πάντως δεν αντέχω 2 μερες πέρασαν κ ακόμα το Ντιν δαίμονα σκέφτομαι…! Μα δαίμονας;;;!!!

      Υπήρχε και θέση για Προφήτη κενή! !

     • Να δω πως θα τα περάσουμε όλα με τη ζέστη!!!

     • Luna Park

      Άστα! Αυτό το καλοκαίρι θα ναι…Κόλαση..!!

    • Αχ αυτός ο Τζον… ΑΧ!!!

     • Amalia

      Για μένα καλύτερα που δεν ήταν ο Τζον στη σκηνή. Έτσι όπως κατέληξε, ήταν πιο δυνατή σκηνή νομίζω. Κατέστησε σαφές οτι ο χειρότερος εχθρός του Ντιν είναι ο εαυτός του. Γιατι όπως είπε και ο Κράουλι πρόσφατα «Dean, nobody hates you more than you.»

     • Τελικά ναι. Καλύτερα με το τέλος της 9ης τελικά ναι..

     • Kallia Leone

      Μακάρι να γύριζε ο John με κάποιο τροπο!!! Μου έχει λείψει πολύ!!!

     • Τον λατρεύω…..

     • Kallia Leone

      Δεν είσαι ο μόνος! Κ εγώ το ίδιο!!!!!!!!

   • Guest

    Δεν παίζει να το σχεδίαζαν από τότε διότι είχαν σχέδια για 5η season
    οπότε…

  • Να δούμε αν ο Ντιν θα είναι ο μεγάλος κακός της 10ης σεζόν!!! Ή απλά θα μπορεί να ελέγχει τον εαυτό του…

   • Amalia

    Δεν μπορώ να φανταστώ το Ντιν ως Κακό! Πιστεύω όμως οτι η 10η θα πάει μισή μιση! Στο πρωτο μισό θα είναι ανεξέλεγκτος και μετά θα αρχίσει να το ελέγχει…

    • Λογικά δεν θα είναι κακός. Απλά υποθέτω ότι θα θέλει συνεχώς να σκοτώνει… Επίσης θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πλέον τι ένστικτα θα έχει ως Δαίμονας

  • Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ

   πιστεύω ότι η σύνδεση είναι πολύ καλή όχι σαν πρόβλεψη, αλλά σαν συμπέρασμα ότι ο Ντιν έγινε αυτό που φοβόταν πάντα, επειδή μισούσε τον εαυτό του πιο πολύ απ’ όλους…

 • natasa

  δεν ειμαι σε θεση ακομα να γραψω σχολιο…… οταν τελειωσε ειχα μεινει για μιση ωρα και κοιτουσα την μαυρη οθονη σχεδον χωρις να μπορω να ανασανω!!!!!! το μονο που εχω να π-ω ειναι οτι ο μετατρον πρεπει να πεθανει αργα και βασανιστικα!!!! δεν θα ηταν τελειο να τον βασανισει για πολλες ωρες ο ντιν πριν του δωσει την χαριστικη βολη???? ε ε ε εεε????? ναι το ξερω….. βγηκε η σκοτεινη μου πλευρα……

  • χαχαχαχαχαχαχα.. Λογικά θα δούμε κι άλλο Μέτατρον στην 10η σεζόν! Αποκλείεται να μείνει έτσι!

   • Amalia

    Αλήθεια, είχα απορία. Μαθαμε ποιο ήταν ακριβώς το σχέδιο του Μέτατρον; Να γίνει Θεός; Απλά;

    • Ήθελα να γίνει κανονικά Θεός. Οι άνθρωποι να προσεύχονται σε αυτόν, ο Παράδεισος δικός του και να είναι ακατανίκητος και όλοι να τον φοβούνται…

 • natasa

  και Ορεστη, σου εχω αλλη μια ερωτηση. τωρα που ο Ντιν ειναι δαιμονας, θα αποκτησει δικο του hellhount????????????

  • Amalia

   Λες;; Και αναρωτιόμουν οτι η σκηνή με το hellhound στο νεκροταφείο στο 9.21 ήταν λίγο ξεκάρφωτη. Λες να την έβαλαν γιαυτο;; χαχα

   • Υποτίθεται ότι το Σκυλί στο 9×21 προστάτευε την Λεπίδα.

    • Amalia

     Ναι, προφανώς. Γενικά ήταν μια σκηνή που την έβαλαν για την πλάκα της κι όχι για κάτι ουσιαστικό. Πλάκα έκανα όταν είπα οτι την έβαλαν σαν foreshadowing.
     Πάντως μια και αναφέρθηκε το hellhound, να παρατηρήσω οτι ο Κράουλι φάνηκε έκπληκτος που το σκυλί ήταν ακόμα εκει. Έχουν αρχίσει και δεν τον ακούνε οι υπηρέτες του;

     • Το σκέφτηκα κι αυτό! Δηλαδή πως άραγε θα αντιδράσουν οι Δαίμονες όταν καταλάβουν ότι ο Κράουλη έχει συναισθήματα;

  • Δε νομίζω. Αλλά είναι πολύ πιθανό να μπορεί να τα βλέπει πλέον

 • Thanos Geronimos

  poly kalo episodeio…..ego to eixa brei oti tha ginei demon….apla den iksera pos…..anamenetai kamini i 1o me ton sam na psaxnei me garth kai kash kai me opoion allon broyn na ton sosoyn…pisteyo se kapoia σεζον το ειχαν καταφερει να κανουν καλο εναν δαιμονα…προς τις τελευταιες….εχει ψωμι μεχρι 15 σεζον…ερωτηση γενικη με το σουπερνατσουραλ…γιατι οοοοοοοοολα αυτα τα κουλα γινονται και καλα στην επαρχια της αμερικης…και οχι οπως το σικαγο που ειδαμε στο 20???χαχαχα…τεσπα..καλο Οκτωβρη

  • Δεν είναι επαρχία. Απλά είναι πολλές οι πολιτείες της Αμερικής.

 • Σοφια Π.

  γιατι, απλα γιατι??? Τελειωσε το επεισοδιο και ειχα μεινει ποπ κορν. Πηγα μετα φροντιστήριο και είχα πριξει την διπλανη μο0 για το γεγονος οτι ο ντιν εγινε δαιμονας (δεν καταλαβε και πολλα αλλα δεν πειραζει) ο καιν ήταν ιπποτης της κολασεως?? δεν το ειχα καταλαβει… Δεν θα μπορο0σε αντι να δωσει ο Κράουλι την λεπιδα στον Ντιν και να γινει δαιμονας, πολυ απλα να καλεσουν καποιον αγγελο και να τον ζωντανεψουν??

  • Είχα μείνει ποπ κορν χαχαχαχαχαχα θεά!

   Οι άγγελοι πλέον δεν έχουν φτερά για να έρθουν κατευθείαν. Αλλά και να ερχόταν κάποιος, δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι..

   • Σοφια Π.

    δεν με νοιαζει!!! :Ρ (μετα απο το σοκ, πηγαμε στο επομενο σταδιο πο0 ειναι η αρνηση)

    και τωρα δηλαδη το αντιστρεψαμε το πραγμα?? ο ντιν το δοχειο του μαικλ να ειναι δαιμονας (και μαλιστα ιπποτης της κολασεως) και ο σαμ απο το δοχειο του λουσιφερ και αυτος με τον εθισμο στο δαιμονικο αιμα, να τον καταλαμβανει αγγελος…

    • Όλα άλλαξαν και το Supernatural μας έδειξε ότι πλέον τίποτα δεν είναι δεδομένο

 • cas4ever

  ας μου πει καποιος κατι που δεν καταλαβα,οι δαιμονες δεν μπαινουν στους ανθρώπους και τους καταλαμβανουν?αν ναι στον Ντιν ποιος μπηκε?εγινε ο ιδιος δαιμονας?εγινε ο ιδιος ιππότης της κολασεως?πολλα ερωτηματικα…αναρωτιέμαι όταν το μαθει ο cas τι θα γινει…δηλαδή ο crowley τωρα πως τον ζωντανεψε?δεν πολύ καταλαβα

  • Amalia

   Δεν τον ζωντάνεψε ο Κράουλι ακριβώς, τον ζωντάνεψε η Λεπίδα μαζί με το Σημάδι (πακετάκι πάνε αυτά τα 2). Έγινε ο ίδιος ο Ντιν δαίμονας (το Σημάδι τον έκανε Ιππότη της Κολάσεως πιθανότατα, όπως έιχε κάνει και τον Κάιν).

   • Πόσο πώρωση θα είναι να τον βλέπουμε να σκοτώνει δαίμονες με το χέρι του απλά και βγάζοντας αυτόν το κόκκινο χρώμα του Κάιν (9×11);

    • Amalia

     Πςς! Πόρωση! Αντε πάλι, μου θυμισες οτι έχουμε 5 μήνες αναμονής μπροστά μας! 😛

     • Εγώ αυτό το καλοκαίρι πάντως θα τον κάνω τον μαραθώνιο (1-9). Δεν το έκανα το προηγούμενο αλλά πλέον ήρθε η ώρα…

     • Amalia

      Στην 1η-2η σεζόν θα πάθεις πολιτισμικό σοκ με το ποσο απλά ήταν τα πράγματα τότε… χαχα!

     • Κυνηγάμε τον Κιτρινομάτη, τον σκοτώνουμε. Απλά. χαχαχα 😛

     • Amalia

      Και γκρινιάζαμε φέτος για τα πολλά φιλερ και το ότι το κύριο storyarc ηταν λίγα επεισόδια! Στην 1η το κύριο στορι (δλδ «ψάχνουμε το Τζον/κυνηγάμε τον Κιτρινομάτη») ήταν 4-5 επεισόδια το πολύ!

      Εντάξει, προφανώς άλλη συνοχή έχει μια ιστορία στην 1η της σεζόν (που οι θεατές χρειάζονται και να ‘μάθουν’ τους πρωταγωνιστές και δεν τους πειράζουν τα monster of the week επεισόδια), αλλά έχει πλάκα να κάνεις τις συγκρίσεις! Απο που ξεκινήσαμε και που φτάσαμε…

  • Το τι έγινε ακριβώς δεν το γνωρίζουμε. Αν δηλαδή έγινε Ιππότης ή όχι ακόμα.

   Κανείς δεν μπήκε μέσα του. Απλά τον μετέτρεψε η Λεπίδα σε αυτό που έγινε

   • Amalia

    Ακριβώς γιαυτο πιστέυω οτι το σενάριο να έγινε Ιππότης είναι πιο λογικό από το να είναι δαίμονας απλός. Ο Ντιν έγινε ακριβώς αυτο που είχε γίνει και και Κάιν.

    • Έτσι ναι. Οι δαίμονες άλλωστε δεν είχαν συναισθήματα, σε αντίθεση με τον Κάιν.

 • DeanWinchesterFamily

  τι ήταν αυτό??? όταν ο Ντιν άνοιξε τα μάτια του… ή μάλλον από το στιγμή που τον μαχαίρωσε ο Μέτατρον ήμουν με το στόμα ανοιχτό για πολλή ώρα..!! :Ο

  • Ώρες έχουν περάσει, μέρες μάλλον και ακόμα να συνέλθουμε!!!

   • DeanWinchesterFamily

    και άντε να περιμένεις μέχρι 14 Οκτωβρίου…..

 • insideman75

  Λοιπον… τωρα εγω πρεπει να πω οτι σοκαριστικα… οτι δακρυσα… και οτι επεσα απ τα συννεφα.. Λυπαμαι αλλα τιποτα απο αυτα δεν εγινε… Σοκαριστικα αγαπητοι φιλοι μου οταν πεθανε ο Σαμ την πρωτη φορα… και λιγοτερο οταν τα σκυλια της κολασης τραβουσαν τον Ντιν… Δακρυσα οταν στο μεγαλο φιανλε της 5ης σεζον μας εδειξαν την ιστορια της impala και οταν ο Μπομπυ μας αφηνε και αφηνε την σειρα… Επεσα απ τα συννεφα οταν εκανε για πρωτη φορα την εμφανιση του ο Κας.. οπως πρεπει σαν ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ. Με το σημερινο επεισοδιο απ το 5ο λεπτο κιολας ξερεις που θα παει τι θα γινει τα ξερεις ολα.. γιατι? ΓΙΑΤΙ ΠΙΟ ΚΛΙΣΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.. ΟΤΙ ΚΛΙΣΕ μπορουσαν να βαλουν το εκαναν.. Οταν ο…Θεος (μη χεσω) Μετρατον μιλουσε στον Κας μονο αν βλεπεις πρωτη φορα σειρα η ταινια δεν καταλαβαινεις οτι εχει ανοιχτο το Αγγελικο ραδιοφωνο… Οταν ο Ντιν πεθαινει μονο αν πρωτη φορα βλεπεις supernatural δεν καταλαβαινεις οτι το σημαδι δεν θα τον αφησει να πεθανει…. οταν ο Κραουλι (σε ρεσιταλ ηθοποιιας , με διαφορα μαζι με τον Ντιν ο καλυτερος ηθοποιος της σειρας) μονολογει πανω το νεκρο κορμι του πρεπει να εισαι πιωμενος για να μην περιμενεις οτι τελευταια σκηνη θα ειναι ο Ντιν με μαυρα ματια..
  Κοντολογίς.. και χωρις ιχνος ΕΙΡΩΝΙΑΣ ΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ για να σου αρεσει αυτο το επεισοδιο και να σε σοκαρει θα πρεπει να ειναι κανεις 15 ετων με λιφα χλμ στον τηλεοπτικο και κινηματογραφικο στιβο.. ‘Η … να σου αρεσει τοσο μονοτονα και να εχεις τετοιες παροπιδες με την σειρα που ολα που εχουν να κανουν μαζι της να βλεπεις ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ…

  Υ.Γ Πραγματικα σε 9 χρονια σειρας και χωρις να υπαρχει season finale εχουν υπαρξη διαλογοι αναμεσα στα αδερφια που σε ανατριχιαζουν.. ε σημερα οχι.. δεν ηταν μια απο αυτες τις φορες.

  • Amalia

   Σέβομαι το οτι δεν σου άρεσε το επεισόδιο, αλλά νομίζω οτι είσαι λίγο αυστηρός. Οκει, είχε κάποια κλισέ σημεία, αλλά όχι τόσο ενοχλητικά όσο τα περιγράφεις (προσωπική άποψη φυσικά). Κι εξάλλου δεν παίζει ρόλο μόνο η προβλεψιμότητα ή μη μιας ιστορίας, αλλά και οι ερμηνείες και οι διάλογοι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στο φινάλε είχαμε κάποιες πολύ δυνατές σκηνές. Ο θάνατος του Ντιν στα χέρια του αδερφού του και ο λακωνικός διάλογός του και ο τελευταίος μονόλογος του Κράουλι πριν την αποκάλυψη των δαιμονικών ματιών του Ντιν, ήταν αριστουργηματικές σκηνές.

   • insideman75

    Στο γραφω και πιο πανω.. ΟΛΑ τα εχουμε ΞΑΝΑΔΕΙ.. τα μαυρα ματια στον Ντιν (σε σκηνη που ηταν απειρος πιο σοκ απ την σημερινη εστω και αν ηταν ονεριο) ο θανατος τους Ντιν στα χερια του Σαμ?? ιδιος με την 2η σεζον αλλα αντιστροφα ο αγγελικο ραδιο κτλ κτλ ΚΛΙΣΕ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΟΛΑ!!! Συμφωνω για τον μονολογο του Κραουλη οπως το γραφω κι εγω εξαλλου με την υποσημειωση οτι ο μονολογος αυτος πηρε ποντους απ την ΤΡΟΜΕΡΗ ηθοποιια του τυπου που και ο καλυτερος ηθοποιος της σειρας εξαλλου

    • Amalia

     Είναι μια σειρά που έχει μόνο 2 (ουσιαστικά) πρωταγωνιστές και έχουν περάσει 9 χρόνια! Φυσικά τα έχουμε ξαναδει όλα κι όλα κάτι μας θυμίζουν. Δεν σου τη λέω γιατι δεν σου αρέσει, καλά κάνεις. Απλά μου δημιουργήθηκε η απορία, γιατι το βλέπεις ακόμα τότε;

     • insideman75

      και αφου οπως φανταζομαι θα προσεξες σου απαντησα σειρα μου να ρωτησω αφου καταλαβες οτι εχω δικιο στο κομματι που αφορα τα κλισε και τις επαναληψεις… πως στο καλο ειναι δυνατο να συγκινήθηκες ή να σοκαρίστηκες.. ΤΙΠΟΤΑ δεν ειδες πρωτη φορα σημερα.. ΤΙΠΟΤΑ ομως.. αν σου αρεσε το επεισοδιο? ναι οκ σου αρεσε και εμενα μου αρεσε στο επιπεδο που ειδα 45 λεπτα ενα επεισοδιο μιας σειρας με δραση και δραμα.. οκ ως εκει.. οπως βλεπεις ενα καλο blockbuster με ξυλο δραση σκηνες καλογραμμενες αλλα χωρις τιποτα να σε σοκαρει ή να σε αφηνει παγωτο…

      Υ.Γ Φανταζομαι οτι καταλαβαινεις οτι απλα κανουμε κουβεντα και δεν μαλωνουμε ετσι? 😛

     • Amalia

      Αν μαλώναμε θα είχαν αρχίσει τα μπινελίκια οπότε, ναι, το κατάλαβα οτι δεν μαλώνουμε! 😛

      Θα σου πω πως το βλέπω εγώ το όλο θέμα κλισέ. Στην τέχνη δύσκολα θα βρεις παρθενογένεση. Όλοι οι καλλιτέχνες απο κάτι επηρεάζονται και δημιουργούν. Οπότε εκει που εσύ μιλάς για κλισέ κάποιος άλλος μπορεί να μιλήσει για homage. Το θέμα είναι πως θα το σκηνοθετήσεις και πόσο φλατ θα είναι η σεναριακή σου διευκόλυνση. Ας πούμε, με ενόχλησε η σκηνή με το ραδιόφωνο. Κλισέ. Δεν με ενόχλησε η σκηνή που Gadreel και Cas μπαίνουν στο κρυσφήγετο του Μετατρον ala-Wookie. Φόρος τιμής στο Star Wars. Και πάει λέγοντας. (Σημειωτέον δεν μιλάω μόνο για το σημερινό επεισόδιο, γενικεύω λίγο). Λες τώρα οτι το SPN έχει αρχίσει να αντιγράφει τον εαυτό του. Δεκτόν. Όπως σου ανέφερα και πιο πάνω, μετά απο 9 σεζόν, αναγκαστικά καποια πράγματα θα τα ξαναδουμε. Το θέμα είναι πόσο θα μας πειράξει η επανάληψη. Προσωπικά δεν με πείραξε που είδα μια πανομοιότυπη σκηνή θανάτου όπως στη 2η σεζόν. Εγώ το εξέλαβα ως φόρο τιμής στις παλιές σεζόν – κάτι σαν «η ιστορία επαναλαμβάνεται και δεν μπορείς να ξεφύγεις απο το πεπρωμένο σου». Και ναι, συγκινήθηκα γιατι ήταν συγκινητική σκηνή, γιατί πέθανε ένας χαρακτήρας που μετά απο 9 χρόνια τον πονάω (κι ας είναι φανταστικός).

     • insideman75

      σε γενικες γραμμες συμφωνω σε οτι γραφεις πιο πανω.. με μια παρένθεση… ο φορος τιμης που γραφεις θα μπορουσε να ειναι επισης η ευκολια του σεναριου .. ο ευκολος τροπος να συγκινήσουμε (επιασε τοτε αρα θα πιασει παλι) και γενικα αυτο ειναι που εχει αρχισει να με χαλαει.. η επαναληψη του εαυτου της… και δεν νομιζω οτι να κανει με τιποτα αλλο παρα του οτι αδειαζουν σιγα σιγα οι δεξαμενες έμπνευσης γιατι οπως επισης σωστα ειπες σημασια εχει και πως στο δινουν.. και μας το δινουν άκομψα… Εχεις 1 βδομαδα ολους τους συντελεστες της σειρας να σου λενε ποσο παγωτο θα μεινεις.. οτι θα δεις οτι δεν εχεις ξαναδει ποτε και τελικα μετα απο 40 λεπτα καταλαβαινεις οτι τα εχεις δει ΟΛΑ!!! πανω απο μια φορα το καθενα..

     • Amalia

      Α, μόλις έπιασες το νόημα! Είναι αυτο που είπε κι ένας άλλος σχολιαστής πιο πριν. Μας είχαν πριζώσει όλοι στις συνεντεύξεις με το πόσο «σοκαριστικό» θα είναι το φινάλε και οι προσδοκίες μας ήταν στα ύψη! Ε, πως να μην ξενερώσεις μετα;

      Για τις δεξαμενές έμπνευσης θα συμφωνήσω. Πέρσι φάνηκαν να ανακάμπτουν κάπως απο το φιάσκο της 7ης σεζόν αλλά φέτος έδειξαν να αδειάζουν πάλι. Το storyline φέτος ήταν καλό, αλλά πολύ «λίγο» (βρες τη Λεπίδα, σκότωσε την Αμπαντον, σκότωσε τον Μέτατρον, σε 5 επεισόδια θα είχαν ξεμπερδεψει), γι’αυτό και μας έπηξαν στα filler episodes, τα οποία ήταν το ένα χειρότερο απο το άλλο. Και σε άλλες σεζόν είχαμε filler αλλά έσπερναν! (Το «Changing Channels» ας πούμε, και το «The French Mistake» απο τα καλύτερα fillers) Έλεγε ο Ορέστης εδώ στο spn-greece πέρσι για τον Jeremy Carver και πως κατάφερε να αναστήσει το σόου, αλλά φέτος σαν να τα θαλάσσωσε λιγάκι. (Ο Carver, όχι ο Ορέστης! χαχα)

     • insideman75

      δεν επιασα το νοημα τωρα.. απ την αρχη θα μπορουσα να το πω αυτο με τους συντελεστες απλα το επεφυγα γιατι ηταν η κορυφη του παγοβονου.. δεν ειχε νοημα… πρωτα εκρινα το επεισοδιο για αυτο που ήταν και μετα τα έχωσα σε αυτους που καλλιέργησαν ελπιδες οτι θα δουμε κατι πραγματικα μεγαλο. Και τελικα για να μην λεμε τα ιδια 0 συγκίνηση 0 αγωνια (παρα το ΜΑΠΑ ΦΙΝΑΛΕ το lost πιο πολυ αγωνια αφηνε μεταξυ των επεισοδιων παρα σημερα το supernatural στο season finale του). 0 πρωτοτυπία.

     • Μάπα το φινάλε του ΛΟΣΤ;;;;;; Ε όχι δα…

     • Αν διορθωθούν τα αυτοτελή του χρόνου είμαι σίγουρος ότι θα είναι στα ύψη η 10η!

     • Amalia

      Κι εγώ έτσι πιστεύω. Είναι δυνατό το στόρι!

     • Μα δεν τα έχεις δει όλα ρε φίλε. Ποια όλα είδες; Ο Villain δεν πέθανε, ο πρωταγωνιστής γίνεται Ιππότης της Κολασεως (δεν έχει ξαναγίνει). Ο Κας ψάχνει μια Χάρη που δεν υπάρχει (ή δεν ξερουμε που είναι), ο Παράδεισος είναι χωρίς διοίκηση, ο Βασιλιάς της Κολασεως πλέον νοιάζεται! Μπορώ να συνεχίσω και σε περισσότερα που δεν έχουμε δει

     • insideman75

      ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΕΩΣ αγαπητε φιλε σε μετοια σειρα ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ειναι λαθος τησ σειρας το γραφβ και πιο κατω σε αλλο ποστ. Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 4-5 σεζον ειναι μόνιμος ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗΓΟ.. γιατι? γιατι στην σειρα εχουν κανει τον ΘΕΟ μικρο και γιατι εχουν κανει τους Αγγελους καρικατουρες που παιζουν μποουλινγκ ειναι αστεγοι δολοφονουν για πλακα και πινουν μπυρες… Ο Ντιν ναι πρωτη φορα γινεται δαιμονας αλλα το φανταζοσουν οτι θα γινει απ το επεισοδιο με τον ΚΑΙΝ μπορω και εγω να συνεχισω

     • Amalia

      ΛΑΘΟΣ της σειράς το ότι νοιάζεται ο Κράουλι;;;;;!!! Το μοναδικό πιο πρωτότυπο στοιχείο του σεναρίου ΔΕΝ σου αρέσει; Όλα τα υπόλοιπα να μου τα πεις λάθη (ή σεναριακές διευκολύνσεις), αλλά αυτο όχι! Είναι η βάση της εξέλιξης του χαρακτήρα (και ολόκληρης της σειράς) αυτή τη στιγμή, η εσωτερική πάλη που νοιώθει μέσα του: είναι ο βασιλιάς των κακών και νοιώθει τύψεις! Εσύ προτιμάς κλασικές (κλισέ δλδ) μάχες Καλού-Κακού; Άσπρο-μαύρο;

     • Ο Βασιλιάς νοιάζεται όχι επειδή έτσι ήταν, αλλά επειδή έτσι τον έκαναν..

      Δεν τον έκαναν μικρό. Αλλά αν τον είχαν όμως στον Παράδεισο και τον έδειχναν, θα βγαίναν και θα λεγαν γιατί δείχνουν τον Θεό και είναι ιεροσυλία κτλ. Οπότε με τίποτα δεν είμαστε ευχαριστημένοι;

      Όσο για τους αγγέλους, τους βλέπαμε έτσι 6 σεζόν τώρα. Τώρα το θυμηθήκαμε;

     • RESPECT. To σχόλιο αυτό αντιπροσωπεύει όλο το Supernatural Family ειλικρινά. Συμφωνώ 100% σε όλα. Όπως π.χ. στο 22ο που είδαμε κάτι α λα LOTR (με την πόρτα)

     • Το ότι έχει κλισέ (όχι δεν έχει επαναλήψεις) δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να συγκινείσαι. Αν διάβασες την τελευταία μου παράγραφο στο ριβιου πριν τα ερωτήματα, ΔΕΝ μπορείς να μην συγκινείσαι. Πως γίνεται να βλέπεις μια σειρά 9 χρόνια π.χ. και να μην έχεις δεθεί με αυτούς τους χαρακτήρες; Στο λέω εγώ τώρα που βλέπω συνολικά 30 σειρές το χρόνο και έχω δει άλλες 30 που έχουν τελειώσει.

      Όσοι νιώθουν τους Winchesters, έχουν δεθεί με αυτή τη σειρά, ξέρουν τι έχουν τραβήξει σε όλη τους τη ζωή, τότε συγκινήθηκαν. Αυτή είναι η απάντηση στο γιατί πρέπει να συγκινηθείς (προσωπική μου άποψη)

      ΥΓ: Ούτε γώ μαλώνω ειλικρινά

     • insideman75

      οκ καταλαβα που ειναι η βασικη μας διαφωνια… εγω προτιμω να βλεπω το supernatural και καθε supernatural ως αυτο που πραγματικα ειναι.. μια ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ που (εστω εχει γινει γλυκια ρουτινα 8 χρονια τωρα) ως τετοια.. ως τηλεοπτικη σειρα και με κριτικο ματι να βλεπω τι με χαλαει και τι οχι.. να μπορω να βλεπω τι στεκει τι ειναι στον αερα τι δεν κολλαει και το οχι.. να μπορω να δω και τεχνικες ατελειες η τελειοτητες (π.χ οτι ο jared ειναι μετριος ηθοποιος ενω ο Seppard κορυφαιος) να εν γενει να την βαζω στη θεση που της ανηκει .. στις στιγμες χαλαρωσης και διασκεδασης.Ειναι προφανες οτι εσυ (με ολο το σεβασμο) δεν το κανεις αυτο αλλα εχεις κανει την σειρα μερος τους εαυτου σου και για αυτο προφανος τα βρισκεις ολα ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ σχεδον τελεια

     • Αμ μπράβο! Το SUPERNATURAL είναι μέρος της ζωής μου και βασικό μάλιστα. Είμαι ο ιδιοκτήτης του σάιτ και ρίχνω ώρες σκληρής δουλειάς χωρίς κανένα κέρδος.

      Αν τα βλεπα όμως όλα σχεδόν τέλεια, πως δικαιολογείται το γεγονός ότι εδώ και χρόνια φωνάζω τις 6-7 σεζόν ως μέτριες και τα φετινά αυτοτελή κακά;

     • Συμφωνώ απόλυτα! Έχουμε 2 πρωταγωνιστές για 9 χρόνια. Δεν είναι λογικό σε μια υπερφυσική σειρά να βλέπουμε και θανάτους που θα μοιάζουν; Και δεν γίνεται συχνά. Απλά έμοιαζε με αυτόν του Σαμ στο 2×21.

     • Amalia

      Δεν έμοιαζε απλά. Ήταν ίδιος! Το έκαναν ΕΠΙΤΗΔΕΣ όμως να είναι ίδιος ο θάνατος. Όχι απο τσαπατσουλιά (ή για εύκολο συναίσθημα, τύπου «αφού έπιασε τότε, θα ξαναπιάσει»). Ήταν ένας τρόπος για να δούμε οτι τα πράγματα ήρθαν full circle και η ιστορία επαναλαμβάνεται και οτι τα αδέρφια δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη μοίρα του hunter!

     • insideman75

      αυτο φυσικα ειναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ εκτιμηση Αμαλια μου…

     • Amalia

      Προφανώς…

     • insideman75

      με οτι αυτό συνεπάγεται λοιπόν.. (σωστη λαθος) κτλ κτλ
      Και με αυτο εννοω οτι παντα ειναι σχετικα.. πιστευα γενικα (αν και περα για περα ΛΑΘΟΣ) οτι εδω θα μπουσαμε να πουμε την γνωμη μας για μια σειρα που κανει παρεα 9 χρονια τωρα.. αλλα δεν ειναι.. ειναι ενα μερος που τα αδερφια νιωθω οτι υπαρχουν στα αληθεια, οτι ολοι ειστε κολλητοι μαζι τους και οτι ισως εχετε κυνηγήσει και μαζι, οτι εχουν περασει στην »ζωη» τους το περνανε στα αληθεια… … εγω λυπαμαι δεν μπορω να μπω σε αυτο το τρυπακι… το supernatural ειναι μια σειρα τα αδερφια δεν ειναι αδερφια στο πορτ παγκαζ τους δεν εχουν παγιδες και οπλα αλλα καροτσακια και πανες και ισως καποτε τους δουμε να παιζουν αλλους ρολους καλυτερους ή χειροτερους…
      παντα φιλικα..

     • Amalia

      Ρε πουλάκι μου, απο χτες φλερτάρεις με την προσβολή προς όλους όσους βλέπουν τη σειρά και ‘τόλμησαν’ να τους αρέσει ένα επεισόδιο που δεν σου άρεσε εσένα. Προσπαθησα να σου πω πως το βλέπω εγώ, και μου είπες πως το βλέπεις εσύ. Όλα καλά και δεκτά μέχρι εκει. Εγώ δέχομαι το οτι δεν σου άρεσε γιατι το βρήκες ρηχό, επαναλαμβανόμενο, κλισέ, κλπ κλπ. Μπράβο, και καλά έκανες. Εσύ γιατι δεν μπορείς να δεχτείς οτι καποιοι απο μας είναι διατεθιμένοι να τα παραβλέψουν όλα αυτά και να ψυχαγωγηθούν απο αυτό που τους δίνεται στην οθόνη; Σου είπα η θέαση μιας σειράς ή μιας ταινίας είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση (ότι αρέσει στον καθέναν ρε αδερφέ). Γιατι βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για όλο το fandom, προσβάλοντας ταυτόχρονα και τη νοημοσύνη τους; Θεωρείς οτι μπήκαμε εδώ μέσα για να πούμε τη γνώμη μας για μια σειρά δεν έχουμε άλλη ζωή και ζουμε στη φανταστική Winchesterland?

      Οκ, αλλά ας μην μιλάω εκ μέρους των υπολοίπων εδώ μέσα, γιατι δεν ξέρω τι έχει ο καθένας στο μυαλό του. Θα μιλήσω για μένα, γιατί το παιζεις πολύ ξερόλας («εχώ έχω περάσει χιλιάδες ώρες βλέποντας σειρές και ταινίες κι έχω ορθή γνώμη») και προσπάθησα να μη σου πω τίποτα. Το τελευταιο σου σχόλιο όμως με έθιξε απο τη στιγμή που ήταν απάντηση σε κάτι που είχα γράψει εγώ, το πήρα ως προσωπική επίθεση προς εμένα.

      Λοιπόν, έχω δει κι εγώ ΑΠΕΙΡΕΣ σειρές και ταινίες στην 30χρονη ζωή μου και θα μπορούσα να καυχιέμαι για το ίδιο πράγμα όπως κι εσύ. Θεωρώ οτι είμαι πολύ προσγειωμένη σινεφιλ, κι έχω σωστή κρίση για να δω τα σωστά και τα λάθη μιας οποιασδήποτε παραγωγής. ΜΠΟΡΩ να κρίνω οτι ο Padalecki είναι ψιλομάπα ηθοποιός. ΜΠΟΡΩ να κρίνω αν μια σεναριακή επιλογή είναι κλισέ ή όχι. ΜΠΟΡΩ να εκτιμήσω κάτι πρωτότυπο. ΜΠΟΡΩ να κρίνω απο ένα τρέιλερ αν θαναι μάπα το καρπούζι ή όχι. Το θέμα είναι πως τα σχολιάζω όλα αυτά και πόσο με επηρεάζουν. Και το δεύτερο (και πιο σημαντικό) θέμα είναι τα γούστα του καθενός. Δεν μπορείς να προσβάλλεις κάποιον για τα γούστα του, γιατί αυτό ονομάζεται μισαλλοδοξία και είναι κοινωνικά κατακριτέο…

      Τέλος, λες οτι παρακολουθείς το SPN απλά για να περάσει η ώρα. Τότε ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ; Γιατι χάνεις το χρόνο σου σχολιάζοντας κάτι το οποίο δεν σου προσφέρει τιποτα παραπάνω απο εφήμερη ψυχαγωγία;

     • insideman75

      οκ ειναι μεγαλο ολο αυτο αλλα παμε… ΔΕΝ προσβαλα κανεναν.. λεω με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ τις διαφωνιες μου σχετικα με την σειρα.. αν εσυ ή καποιοι αλλοι νιωσατε οτι σας προσβαλα ειδικα με το τελευταιο σχολιο λυπαμαι δεν φταιω εγω… (οποιος εχει την μυγα κτλ κτλ)
      Παμε παρακατω.. ελπιζω η κριση σου σε σειρες και treilers να μην ειναι στο ιδιο επιπεδο με την κριση σου για το bloodline που θα του εδινες ακομα μια ευκαιρια και που δεν το βρηκες τοσο κακο…
      Συνεχιζουμε… ΦΥΣΙΚΑ και υπαρχει το προσωπικο γουστο.. φυσικα υπαρχει το τι μου αρεσει και το τι οχι… αλλα επισης υπαρχει και το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ πανω στο οποιο σχολιαζω οτι σχολιαζω.. Π.Χ για να ξερουμε τι λεμε τελικα.. ΟΛΟΙ Ή ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΡΑΟΥΛΗ ΤΡΟΜΕΡΟ.. εγω ειπα οτι ηταν καλος αλλα πηρε ποντους απ την παρουσια του ιδιου του ηθοποιου που ειναι κορυφαιος.. και ρωταω τωρα.. αν ο μονολογος του Κραουλη ηταν ΤΡΟΜΕΡΟΣ τοτε τι στο διαολο ηταν ο ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ TYRION στο GOT. ANTIKEIMENIKA TI HTAN?? ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ???
      Παμε παρακατω.. δεν αφησα υπονοουμενα για σενα.. αλλα δες σε παρακαλω σχολια ανθρωπων 30+ ετων για μια ΣΕΙΡΑ.. και ναι εχω τετοια κρουσματα και μεσα στο σπιτι μου.. οκ οχι για σειρα αλλα μουσικη οχι για Ντιν ή Κραουλι αλλα για τον justin Bieber και ναι η κορη μου που να παρει η ευχη ειναι 13.. οχι 30+
      Παμε κι αλλο.. δεν ηξερα οτι για να γραψει καποιος την γνωμη του και ΕΙΔΙΚΑ αν αυτη ειναι αντιθετη με την ροη θα επρεπε να καταθεση πιστοποιητικα υποταγης και απολυτου κενου σε κριτικη διαθεση..
      Και τελος ειναι προφανες απ το τελευταιο μου ποστο οτανεγραψα οτι εκανα ΛΑΘΟΣ οτι δεν θα ποσταρω αλλη φορα εδω

     • Δεν θα κάτσω να μπω στο τρυπάκι σου άλλο και δεν γνωρίζω πόσο χρονών είσαι και δεν με ενδιαφέρει στο κάτω κάτω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρχει ένα επίπεδο. Δες και σχόλια κι αλλων στο ριβιου. Σε κάποιους δεν αρεσε το επεισοδιο. Ε δεν εγινε τετοιος χαμος οπως με σενα. Μας τα χεις βγαλει σχεδον ολα ακυρα στην σειρα απο την 5η και μετα. Ε ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ 5η. Σε οποιον δεν αρεσει δεν το βλεπει. Βαρεθηκα, ΝΑΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ να ακουω το ποιηματακι οτι επρεπε να τελειωσει στην 5η. Δεν εχω κορη, δεν εχω γιο δεν ειμαι 30+. Ειμαι ενα ωριμο ατομο ομως που δημιουργησα ολο το ΤΕΡΑΣΤΙΟ εγχειρημα που λεγεται Supernatural Greece, και εχω δεθει απιστευτα με ολα αυτα. Δεν με ενδιαφερει κανενας Τυριον (και ναι ηταν φοβερος ο λογος του κτλ κτλ) ΑΥΤΗ τη στιγμη. Γιατι οταν γυρνας και λες αυτα που λες «εγω λυπαμαι δεν μπορω να μπω σε αυτο το τρυπακι,» και ολα αυτα σε κεινο το σχολιο, ειναι προσβολη προς εμενα και ΟΛΟΥΣ μας (υποθετω ολους). Συγνωμη που λατρεψα το επεισοδιο, συγνωμη που συγκινηθηκα με Ντιν, τον Σαμ, τον Κας. Ποτε δεν εχω με κανεναν κατι οταν λεει αντιθετη αποψη με εμενα. Το αντιθετο τον σεβομαι απολυτα.. Δες π.χ. την διαφωνια εμενα και της Αμαλιας για το Bloodlines. Διαφωνησαμε αλλα δεν τσακωθηκαμε. Εδω πας να μας βγαλεις ολους ακυρους ρε φιλε. Αλλα μεχρι και εκει της την ειπες με το Bloodlines επειδη θα ηθελε να δωσει 2η ευκαιρια. Ε ναι ηθελε η κοπελα κακο ειναι; Και ουτε ειναι κακο που σε καποιους αρεσε. Ποτε δεν ειπα μην γραφεις στο σαιτ ή σταματα να γραφεις, είναι καλοδεχουμενα τα σχολια ΟΛΩΝ σας αρκει να μην προσβαλλουν εμενα και τους φανς.

      Ποιος μιλησε οδυρμους; Και γιατι το κλαμα σε μια σειρα ή ταινια ειναι μη νορμαλ; Ελα Χριστέ μου. Βλέπεις οτι εσυ δεν μπορεις να σεβαστεις του υπολοιπος εδω μεσα. Και ξαναλεω τρανη αποδειξη το γεγονος οτι κι αλλοι ειπαν την αντιθετη γνωμη τους με το ριβιου και την ψηφοφορια (81% λενε για τελειο επεισοδιο αυτη τη στιγμη) και με ΚΑΝΕΝΑΝ αλλον δεν τσακωθηκε ΚΑΝΕΙΣ. Αυτα δεν υπαρχει λογος συνεχειας στον καυγα. Γιατι ναι πλεον ειναι καυγας.

     • insideman75

      αγαπητε μου φιλε μονο για την τελευαια παραγραφο σου θα μπορουσα να ποσταρω (copy paste) τουλαχιστον 10 υπερβολες.. αλλα φυσικα και δεν θα το κανω… οσον αφορα ολα οσα γραφεις πιο πανω θα σου πω μονο το εξης… εσεις μπήκατε στην ιστορια να απαντήσετε και φυσικα εγω να ανταπαντήσω ισως γιατι ειμαι λιγο καυστικος? ισως γιατι ολα ειχαν ενα επειχειρημα μεσα? δεν ξερω δεν με αφορα..
      οσο για την αντιθετη γνωμη που λες οτι σεβεσαι… εδω δεν θελεις να λεμε καν οτι ο Σαμ ειναι μετριος ηθοποιος.. ποια αντιθετη γνωμη υποστηρίζεις? τελος παντων… ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ

     • Σου ειπα εγω απαγορευεται να πεις κατι αρνητικο για τον Jared; μην λεμε οτι θελουμε

     • Katerina

      Όταν κάτι είναι θέμα γούστου, δεν παίζουν ρόλο τα επιχειρήματα.. Προφανώς όταν σε κάποιον δεν αρέσει κάτι, έχει τους λόγους του, όπως κι όταν αρέσει κάτι σε κάποιον έχει επίσης τους λόγους του.. Και δεν είναι θέμα «όποιος έχει τα περισσότερα-καλύτερα επιχειρήματα έχει δίκιο». Δεν υπάρχει δίκιο και άδικο σε τέτοια θέματα.. Και ήσουν ειρωνικός με αυτούς που σοκαρίστηκαν με την τελευταία σκηνή.. Μπορεί η πρόθεσή σου να μην ήταν αυτή, αλλά ο τρόπος που εκφράστηκες ήταν…

     • Amalia

      *διώχνω τη μύγα ενοχλημένη*
      Όλοι εμεις λοιπόν ξέρουμε γιατι είμαστε εδώ, γιατι είμαστε μανιακοί με τη σειρά, γιατι δεν έχουμε κριτική σκέψη, γιατι δεν ζουμε στον αληθινό κόσμο, κλπ κλπ… Σε ξαναρωτάω ΕΣΥ γιατι είσαι εδω;;

      Και τι ξεκάρφωτο ήταν αυτο με τον μονόλογο του Τύριον και τη σύγκριση με
      το μονόλογο του Κράουλι;;; Ποιος είπε οτι συγκρίνονται; Και ΓΙΑΤΙ να
      τους συγκρίνεις; Αντε να συγκρίνω κι εγω το μονόλογο του Τύριον με το
      μονόλογο το Τζακ Νίκολσον στο «A Few Good Men»! Γατάκι! Έχει σημασία;
      Συγκριτική κινηματογραφία κάνουμε;;;

      Σε χαρακτήρισα μισαλλόδοξο (κι εννοείται οτι δεν το παίρνω πίσω μετά και απο το τελευταίο σχόλιο) γιατι προσπαθείς να επιβαλλεις την αρνητική σου γνωμη. Την έχεις την γνώμη σου, την εξέθεσες πάρα πολύ ωραία με τα επιχειρήματά σου, τώρα γιατι εκθέτεις και τον εαυτό σου; Γιατι προσπαθείς να μας πείσεις οτι δεν σε νοιάζει η σειρά ενώ έχεις φάει τουλάχιστον 3-4 ώρες απο χτες το βράδυ σχολιάζοντας;;;;

     • insideman75

      οκ τωρα με κάλυψες… και φυσικα ουτε καν θα μπω στην διαδικασία να σου απαντήσω.. τετοιες λογομαχιες την κερδιζα απ τα 10 θελω κατι πιο.. πολυ αυτο που μπορεις να μου δωσεις.. δλδ ουτε μια 1!!!!! απάντηση σε οτι με επιχειρήματα σου έγραψα

     • Amalia

      Έτσι τις κερδίζεις εσύ τις λογομαχίες απο τα 10? Βγαίνοντας απο τον καυγα όταν βλέπεις οτι σ’εχουν στριμώξει; Και για ποια επιχειρήματα μιλάς; Το οτι ο μονόλογος του Τύριον ήταν καλύτερος; Φοβερό επιχείρημα! Ναι, ήταν καλύτερος ο μονόλογος του Τύριον στο GoT άρα το φινάλε του SPN ήταν μαλακία! Ποιό άλλο επιχείρημα; Οτι σε καποιους αρέσει ο Justin Bieber, (ή το Vampire Diaries ή το Pro Football)? Καλά κάνουν!! Και καλά κάνεις κι εσύ και δεν σου αρέσουν και το υποστηρίζεις με επιχειρήματα. Εκει όμως ξέφυγες! Άλλο δεν μου αρέσει κατι και το υποστηρίζω, κι άλλο επιτίθεμαι φραστικά προσβάλοντας όσους τους αρέσει. Κι αν δεν ήσουν τόσο αποροφημένος στον φαρισαικό άξονά σου, θα διάβαζες με προσοχή όλα τα σχόλια μου και θα έβλεπες οτι σου έχω απαντήσει σε όλα σου τα ‘επιχειρήματα’. Απλά δεν έχεις προφανώς έμφυτη την ικανότητα να δεχτείς οτι καποιοι τηλεθεατές είναι διατεθιμένοι να παραβλέψουν κάποιες σεναριακές αδυναμίες και να απολαύσουν/ να συγκινηθούν/να σοκαριστούν απο αυτό που έχουν διαλέξει να παρακολουθήσουν. Σίγουρα υπάρχουν και οι πωρωμένοι, αυτοί που τους λείπει η κριτική σκέψη και θα χάψουν το οτιδήποτε γιατι δεν έχουν παρακολουθήσει «χιλιάδες ώρες σειρές και ταινίες», αλλά εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για τους άλλους, μιλάω για μένα.

     • insideman75

      καλη μου φιλη Αμαλια σου ευχομαι παντα στη ζωη σου να σου επιτίθονται φραστικα ολοι όπως το εκανα(?) εγω σημερα… και σου ευχομαι παντα να βλέπεις ότι θελεις όπως το θελεις.

      Σου ευχομαι επισης καποτε να καταλάβεις την διαφορα αναμεσα στο ΕΠΙΒΑΛΩ την γνωμη μου και ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ την γνωμη μου.

      Υ.Γ Δες τα επιθετα που χρησιμοποιησα για σενα

      και μετα δες και αυτά που χρησιμοποίησες εσυ για μενα… παρ όλα αυτά δεν υπαρχει θεμα.. εχουμε άλλη γνωμη αλλα για μενα παραμενεις μια νεαρη κοπελα με δυνατο χαρακτήρα (αυτό στο δινω)
      Υ.Γ2 Το να φευγεις ξερεις από έναν καυγα δεν είναι αδυναμια δεν είναι δειλία ουτε ελλειψη αλλων επιχειρηματων.. μερικες φορες είναι απλα αντίληψή του ανούσιου η απλα ιπποτισμός.

     • Amalia

      Απο ένα σημείο και μετά σημερα η συζήτηση ξέφυγε απο το SPN και πήρε πιο προσωπικο τόνο. Τώρα το ποιος προσέβαλε ποιον, αυτο άστο να το κρίνουν οι αλλοι. Συμφωνώ οτι η συζήτηση ήταν ανούσια σημερα. Επαναλαβαμε τα ίδια πράγματα με χτες.

      Ελπίζω να συνειδητοποίησες οτι η διαφωνία μας έγκειται όχι στην ίδια τη σειρά, αλλά σε πιο ουσιαστικά πράγματα, στην κοσμοθεωρία μας γενικώς, στο γιατί παρακολουθούμε σειρές και ταινίες, στο τι αποκομίζουμε απο αυτές, και στο πώς οφείλουμε να «υποστηρίζουμε» την άποψή μας (και που πρέπει να βάζουμε όριο).

      Αποσύρομαι κι εγώ λοιπόν με τη σειρά μου απο τον «καυγά». No hard feelings.

     • Πόσο λογικό άλλωστε να πεθάνει ο καθένας στην αγκαλιά του άλλου. Είναι η απόλυτη αδερφική αγάπη..

    • Δεν έχουμε δει τον Ντιν δαίμονα. Ήταν απλά ένα όνειρο και ποτέ δεν έγινε δαίμονας. Το ότι είδαμε ένα όνειρο δεν σημαίνει ότι βλέπουμε το ίδιο. Εδώ μπαίνουμε σε στόρι με δαίμονα Ντιν πλέον. Εκεί είχαμε μια 2λεπτη σκηνή μόνο.

     • insideman75

      ναι οκ εκεινο ηταν ονειρο… αλλα τον εχουμε δει με μαυρα ματια παλι.. και η σκηνη εκεινη ηταν πιο σοκ απο την χθεσινη.. οπως επισης ηταν πιο σοκαριστικο το γεγονος οτι στην κολαση τελικα εσπασε και (σαν ΔΑΙΜΟΝΑΣ) βασανιζε αλλες ψυχες και γυρνοντας παλι στη ζωη ηταν κυριολεκτικα ρακος

  • Το ότι δεν σου αρέσει και εγώ το σέβομαι. Αλλά δεν μπορείς να λες ένα ολόκληρο φάντομ με εκατομμύρια θεατές «5 ετων με λιφα χλμ στον τηλεοπτικο και κινηματογραφικο στιβο..»
   Ντάξει έλεος. Ήταν μακράν το πιο συγκινητικό φινάλε. Δεν έκλαψα προσωπικά (ούτε κλαίω γενικά σε σειρές, εκτός από φινάλε ΛΟΣΤ), αλλά ένιωθα για ώρες ειλικρινά την καρδιά μου χάλια.

   Καλό θα είναι να μην ειρωνευόμαστε τους υπόλοιπους, είτε τους άρεσε ένα επεισόδιο είτε όχι.

   • insideman75

    δεν ειρωνεύτηκα κανεναν αγαπητε φιλε . Λεω απλα την γνωμη μου.. αλλα με την ευκαιρια θα πρεπε να λεμε και αληθειες.. και μενα μου αρεσει η σειρα (η ολη της ατμοσφαιρα και αλλα που γραφω σε αλλα ποστ) αλλα σειρα με εκατομμυρια οπαδους κτλ κτλ ΔΕΝ ειναι… παιζετε σε ενα μικρο καναλι ενω η τηλεθεαση του season finale της το ειδαν 1.000.000!!!!! ανθρωποι ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ THE VOICE εδω στην ΕΛΛΑΔΑ

    • Μα εσύ θα μας τρελάνεις κιόλας! Που τα είδες τα 1.000.000; 2,3 ήταν το συνολικό κοινό!!! Καλύτερη τηλεθέαση του CW για φινάλε φέτος!!!!!
     Η αλήθεια αυτή είναι για σένα, όχι για μας

     • insideman75

      μαλλον εχεις ενα μικρο θεμα τελικα στην αναγνωση… εγραψα οτι το season finale το ΕΙΔΑΝ 1.000.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ!!!! ΑΠ ΟΣΟΥΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟ THE VOICE ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!1!!!!

    • Amalia

     Και τι έγινε δλδ αν ειναι σειρά μικρού καναλιού και δεν την βλέπουν εκατομύρια; So what?

     • insideman75

      ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ απλα απαντησα στον φιλο Ορεστη που εγραψε οτι ειναι τετοια..

    • Αυτά που λες δεν έχουν νόημα. Δεν ψάχνεις και μου φαίνεσαι απλά μπαίνεις για να τρολλάρεις πλέον. Το φινάλε έκανε 2,3 εκατομμύρια στο συνολικο κοινό και 1,1% στα Demo. Είναι το μεγαλύτερο φινάλε για φέτος στο CW. Ορίστε και με αποδείξεις λοιπόν ότι δεν στέκουν κάποια από αυτά που λες

     • insideman75

      επειδη τελικα δεν… θα το πω αλλιως… ΑΝ ΤΟ SUPERNATURAL ΕΚΑΝΕ 2.3 ΕΚ ΤΟ THE VOICE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ 7 ΕΚ ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΘΕΑΤΩΝ ΕΚΑΝΕ 3+ΕΚ… ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ????

     • JensenAckles

      κοιτα ειπα ας μην μιλησω εγω γιατι δεν εχω καμια δουλεια…ομως δεν γινεται να μην πω αυτο π πιστευω! εσενα μπορει να μην σου αρεσει το supernatural εμας ομως ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ! 9’χρονια τωρα το εχουμε αγαπησει! εσυ δεν λες απλα την γνωμη σου αλλα μιλας ειρωνικα και προσβαλεις κιολας! θα συμφωνησω με την αμαλια και τον ορεστη!

     • insideman75

      σε εναν δημοσιο διαλογο ολοι εχουν δουλεια να πουν την γνωμη του.. αν με βρηκες ειρωνικο σου ζητω συγνωμη δεν καμια τετοια προθεση… την σειρα την βλεπω και εγω 9 χρονια και πιστευα οτι εχω δικαιωμα να πω την γνωμη μου αν και ηξερα οτι δεν θα ημουν και πολυ.. δημοφιλης…
      Επισης να εισαι σιγουρος οτι δεν εχω τιποτα με τα παιδια (Ορεστη και Αμαλια) απλα βλεπουμε τα πραγματα διαφορετικα..

      Υ.Γ Αν ημουν λιγο καπως στις τελευταιες απαντησεις στον Ορεστη ζητω συγνωμη αλλα του εχω γραψει το ιδιο πραγμα 3 φορες και ακομα δεν καταλαβε τι εννοω..

     • JensenAckles

      βασικα ζηταω και ‘γω συγνωμη ημουν λιγο αποτομη:Ρ ο καθενας πρεπει να πει την γνωμη του…και ειλικρινα το σεβομαι…+το 3ερω οτι δεν εχεις τιποτα με τα παιδια απλως συμφωνησα με την αποψη τους…*σιγουρη:Ρ

     • insideman75

      δεν ησουν αποτομη ειπες αυτο που σκεφτηκες οπως το σκεφτηκες και καλα εκανες… για ονομα

     • Και ξαναλέω. Για το CW, το Supernatural είναι η κορυφαία σειρά. Ήταν η πρώτη σειρά την περασμένη Τρίτη σε όλη την Αμερικη!!! Είναι η πρώτη σειρά του CW για φέτος στα νούμερα..

      Για την ιστορία, να πω ότι το VOICE στην Αμερική κάνει περίπου 15 εκ. Που σημαίνει ότι ο κόσμος βλέπει πολλά ριάλιτι. Και επειδή είναι σε μεγάλο κανάλι.

 • Luna Park

  Τελικά Maybe miracles do come true…! Για τον Κράουλι πάντα!
  Για πολλά εμφράγματα το επεισόδιο..
  Ο Κράουλι πιστεύω είχε εκτιμήσει πολλές σεζον τώρα τη μαχητικότητα του Ντιν γιατι λοιπόν να μη προσπαθούσε να τον έχει δίπλα του στους αγώνες και στην ισχυροποίηση του;! Και το πέτυχε απόλυτα και με όλες τις κινήσεις του υπολογισμένες..
  Εχω μια απορία βέβαια…Οποιος ξερει ας βοηθήσει
  Πως έγινε ο Κράουλι να μην εμφανιστεί στον Σαμ όταν τον κάλεσε; Και παλιότερα που του τη πεφτανε συνεχως τα αδερφια δε γινόταν να μην εμφανιστεί όταν δουλέυανε το ξόρκι. Ελπιζω θυμάμαι καλα.
  Δε μπορώ να φανταστώ καν που θα το πάνε μετά. Ελπίζω μόνο ο Ντιν να τη δει χιπης όπως ο Καιν και να το ρίξει στη μελισσοκομία γιατι όλα τα άλλα τα φοβαμαι!
  Μου άρεσε επίσης πολύ το πως λυτρωθηκε ο Γκαντριήλ!

  Λοιπόν και πάλι Μπράβο τους ! Όλοι έκαναν πολύ καλή δουλειά!

  Ευχαριστούμε Supernatural Greece για τη παρέα και το κόπο για ακόμα μια χρονιά!

  Hasta la vista! In Hell!!

  • Λογικά ο Κράουλη έχει την δύναμη ορισμένες φορές να το ελέγξει υποθέτω για το κάλεσμα. Ή πολύ απλά πήγε μετά στον Σαμ 😉
   Ίσως το δούμε στην πρώτη σκηνή της 10ης αυτό θα φανεί…

   Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να βοηθήσουμε για να φανεί πιο μικρή η διακοπή του καλοκαιριού!

 • Amalia

  Όπως ανέφερε και ο BlackBird πιο πριν, οι πολλές συζητήσεις/θεωρίες των φανς και τα μικρά σποιλερς των συντελεστών για να μας πριζώσουν για το σοκαριστικό φινάλε τελικά έπαιξαν αρνητικό ρόλο. Η εξέλιξη των τελευταίων δευτερολέπτων δεν με εξέπληξε καθόλου. Κι εκει δεν συγκινήθηκα. Εκεί που συγκινήθηκα πραγματικά όμως ήταν στην σκηνή που πεθαίνει ο Dean (Οι J2 πολύ καλές ερμηνείες). Μου θύμισε φινάλε 2ης σεζόν που πεθαίνει ο Σαμ στα χέρια του Ντιν. Powerful stuff!

  Πέρα λοιπόν απο την μη-έκπληξη της τελευταίας σκηνής ήταν ένα πολύ δυνατό φινάλε! Φυσικά δεν ξεπέρασε το εκπληκτικό περσινο, αλλά ήταν πολύ καλοστημένο (σκηνοθεσία, διάλογοι, ερμηνείες) κι έκλεισε την χλιαρή φετινή σεζόν τέλεια! Απο τη 10 σεζόν όλα θα αλλάξουν…

  • insideman75

   παντα το ιδιο λεμε η επομενη σεζον θα ειναι καλυτερη… για μενα προσωπικα η επομενη σεζον ειναι δεν ειναι η τελευταια θα ειναι η τελευταια… και επισης ας ειμαστε και λιγο ρεαλιστες.. το τι αρεσει στον καθενα μας ειναι σχετικο και απολυτα σεβαστο.. επικο φιναλε ομως ηταν το φιναλε της 5ης, της 4ης της 3ης και εξαιρετικο της 8ης… που ομως δεν ηταν τοσο εξαιρετικο οσο το season premiere της 4ης τοσο απλα

   • Amalia

    Δεν είπα οτι η 10η σεζόν θα είναι καλύτερη, είπα απλά οτι θα αλλάξουν όλα. Είμαι απο αυτούς που δεν τους άρεσε η 9η σεζόν γενικά. Τη βρήκα πολύ αδύναμη σε σχέση με την 8η, και πόσο μαλλον σε σχέση με τις παλιότερες. Όμως, δεν έχω φτάσει σε σημείο να πω θα παρατήσω το SPN φυσικά, γιατι είναι μια σειρά που τη λατρεύω και θα τη λατρεύω πάντα. Μπορώ όμως να δω τα στραβά της και να τα σχολιάσω. Όπως θα δω τα καλά της και θα τα εκθειάσω. Αν όμως εσύ δεν βρίσκεις πια τίποτα καλό στη σειρά θα σε συμβούλευα να την σταματήσεις, δεν έχει νόημα…

    • insideman75

     ειπα ηδη οτι αν δεν αλλαξει κατι στην επομενη θα ειναι η τελευται που βλεπω την σειρα.. και να εισαι σιγουρη οτι δεν το λεω τοσο ευκολα.. ποναω και αγαπαω την σειρα την βλεπω 8 σερι χρονια και εχει δεθει με την ρουτινα μου με την καθημερινοτητα μου . Λατρευω την rock μουσικη την impala το ντυσιμο του Ντιν (κοινο μας σημειο εξαλλου :P) αλλα ειναι πασιφανες πλεον οτι ή σειρα επρεπε να τελειωσει την 5η σεζον ή επρεπε να την συνεχισει ο ιδιος ανθρωπος.. απ την 5η σεζον και μετα υπαρχουν καμπσα επεισοδια που θυμιζουν τα 5 πρωτα χρονια (ενας απ τους λογους που ακομα την βλεπω τους αλλους στους ειπα πιο πανω) αλλα ΟΙ ΣΕΖΟΝ ειναι αδυναμες με μεγαλες κοιλιες ακυρα αυτοτελη και πολλα κλισε και επαναληψεις.

     • Amalia

      Εμένα προσωπικά δεν θα μου έφτανε να δω μέχρι την 5η. Η 6η έχει ας πουμε πολλά απο τα αγαπημένα μου επεισόδια (και σίγουρα το αγαπημένο μου storyarc, ναι είμαι Casgirl και δεν το κρύβω). Στην 7η χαλάσαν αρκετά τα πράγματα. Έφτιαξαν αισθητά στην 8η και φέτος ξαναχάλασαν λίγο. Αλλά ακόμη κι έτσι (κι όλα αυτά που αναφέρεις που εν μέρει συμφωνώ, απλά δεν με ενοχλούν τόσο πολύ) η σειρά αξίζει τον κόπο. Ακόμα και τώρα (μετά απο μια απογοητευτική 9η σεζόν), τη θεωρώ την καλύτερη υπερφυσική σειρά που παίζει αυτή τη στιγμή.

     • insideman75

      ok βρηκαμε διαυλο επικοινωνιας… εξαλλου σου ειπα και πιο πανω.. ολοι εχουμε αλλο τροπο να κρινουμε τα πραγματα… εγω τα κρινω μαλλον σαν ενας ανθρωπος 40 ετων με πιο κριτικο ματι και εχοντας χιλιαδες ωρες στο αγαπημενο μου σπορ (ταινιες σειρες). Η αληθεια ειναι οτι τελευται φορα που εμεινα παγωτο σε σειρα ηταν στον .. αποκεφαλισμο του Νεντ Σταρκ και στον ματωμενο γαμο…οποτε δυσκολα με σοκαρουν τα μαυρα ματια του Ντιν… 😛

      η επομενη καλυτερη σειρα (και μαλλον αυτη που θα παρει το κεφαλι απ το supernatural ) σε τετοιου ειδους σειρες ειναι μαλλον το constantnie δες το trailer…

     • Amalia

      Κι εγώ έχω χιλιάδες ώρες στο τηλεοπτικό ενεργητικό μου. (Μη με βλέπεις έτσι μικρή 😛 ) Ελάχιστα πράγματα με σοκάρουν πια. (ούτε καν το κεφάλι του Νεντ! 😛 ) Ούτε το συγκεκριμένο φινάλε με σόκαρε. Αν διάβασες ένα σχόλιό μου κάπου είπα ακριβώς αυτό. Δεν μου προκάλεσε έκπληξη το φινάλε, (το περίμενα απο τη στιγμή που γνώρισε ο Ντιν τον Καιν στο 9.10). Απλά με συγκίνησε. Έχει διαφορά. Δεν χρειάζεται κάτι να είναι σοκαριστικό απαραίτητα για να είναι καλό.

      To Constantine (φυσικά και έχω δει το trailer) το περιμένω με αγωνία! 🙂

     • insideman75

      να βρήκαμε και κατι να συμφωνήσουμε καθως και εγω περιμενω να δω το constantine.. οκ οχι και με αγωνια αλλα περιμενω.. (να φανταστεις μονο τα κλικ του για το trailer στο youtube ειναι 4 φορες η τηλεθεαση του season finale του supernatural.. )

     • Amalia

      Καλά μη φανταστείς οτι κάθομαι πάνω απο το ρολόι και μετράω τα λεπτά μέχρι τον Οκτώβριο! To «με αγωνία» είναι τρόπος του λέγειν! 😛

      Το ότι έχει μεγάλη τηλεθέαση μια σειρά ή πολλά views ένα τρέιλερ αυτο αυτόματα δεν το κάνει και καλό όμως έτσι; Μεγάλο ρόλο παίζει και η υποκειμενική άποψη ΚΑΙ το τι αποζητάς από μια σειρά…

     • insideman75

      οκ φυσικα.. αλλα πρεπει να παραδεχτεις οτι το trailer αφηνει ελπιδες για κατι μεγαλο…

     • Amalia

      Δεν διαφωνώ, αλλά επειδή έχουμε φάει πολλές μουφες απο πολλά υποσχόμενα τρέιλερ, κράτα μικρό καλάθι. Οι υπερφυσικές σειρές είναι δύσκολο είδος. Εύκολα περνάνε απο το cult στο camp. (Βλ. True Blood)

     • insideman75

      χμ ναι… και για να τελειωσω το θεμα για αποψε (απο μερους τουλαχιστον) του supernatural θα σου πω που νομιζω οτι χαθηκε το παιχνιδι… Κατα την γνωμη μου λοιπον χαθηκε εκει που σταματησε (μετα τον τον κιτρινοματη και την φυσικη συνεχεια Λουσιφερ) να υπαρχει ενας μεγαλος »κακος» … εννοω ενας κακος οχι μια season αλλα διαχρονικα ενας κακος που το τελος του θα σημαινε και το τελος της σειρας. Αντι αυτου αποφασιαν καθε season να εχουν εναν νεο αντιπαλο που ευκολα η δυσκολα με καποιο τίμημα ή οχι νικουσαν τρωγανε και 3-4 επεισοδια να ξεπερασουν αυτο το τιμημα και ολο παλι απ την αρχη… η σειρα ειχε ή εχει αναγκη απο εναν ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΄΄ΚΑΚΟ» και ο Κραουλη που παιζει αυτο το ρολο καλως ή κακως εχει γινει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ συμπαθης… επισης με καποιο τροπο πρεπει να μαζεψουν λιγο της ιστορια με τους αγγελους.. απο ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΥΡΙΟΥ (ΚΑΣ 4η SEASON) εχουν καταντησει περιπου απλοι ανθρωποι δολοφονοι και καραφλοι σαπιοκοιλιαδες.. ενω ο θεος περιπου τεμπελικο υπερφυσικο ον που το σπιτι του καιγεται και αυτο γυρναει ως αλλος Μπουκοφσκι…

     • Amalia

      Για τους Big Bad δεν θα διαφωνήσω. Αν εξαιρέσουμε την 6η σεζόν, που όπως σου είπα μου άρεσε, και θεωρώ την αποκάλυψη του Κας ως «κακού» της σεζόν, πολύ επιτυχημένη σεναριακή επιλογή. Από την 7η σεζόν και μετα όμως οι Κακοί είναι «λίγοι», κυρίως η Άμπαντον (που για Knight of Hell ξεπαστρεύτηκε υπερβολικά εύκολα). Τον Κράουλι δεν φαίνεται να τον πάνε για Κακό απο δω και πέρα (καλά αυτό είναι ένα θέμα που θα δούμε στη 10 σεζόν).

      Για τους Άγγελους θα συμφωνήσω απόλυτα! Έχει γεμίσει ο τόπος και φέτος ήταν τόσο βαρετοί όλοι τους (εκτός Gadreel) που εύχομαι σύντομα να το μαζέψουν γιατι πάμε για Leviathan-φιάσκο Νο2!

      Τον Θεό έλπίζω να μην τον δούμε ποτέ γιατι τότε θα ξέρω οτι πραγματικά η σειρά jumped the shark!

     • insideman75

      τον Θεο τον ειδαμε στο τελος της 5ης season.. απορω γιατι ακομα αναρωτιομαστε ποιος ειναι ο Θεος. απλα το θαψανε γιατι η σειρα τελικα συνεχίστηκε.

     • Amalia

      Τον είδαμε ως παντογνώστη-αφηγητή. Δεν τον είδαμε να διαδρά με τους πρωταγωνιστές. Αυτό δεν θα ήθελα να δω εγώ.

     • Κρίνεις μια σειρά από το τρέιλερ της;

     • Πόσο μας είχε λείψει ο Κας στην 7η πλάκα πλάκα..

     • «ΟΙ ΣΕΖΟΝ ειναι αδυναμες με μεγαλες κοιλιες ακυρα αυτοτελη και πολλα κλισε και επαναληψεις.»
      Βλέπεις χωρίς νόημα την σειρά, απλά για να την δεις. Το να την βλέπεις για την μουσική της και για το ντύσιμο του Ντιν σόρυ αλλά είναι γελοίο φίλε. Δε γίνεται να συνεχίσεις την σειρά, είναι συμβουλή όχι κάτι προσβλητικό.

     • insideman75

      επιλεκτικα βλεπεις και ετσι απαντας.. επισης ειπα οτι μετα απο 8 χρονια ειναι μερος της ρουτινας και της καθημερινοτητας μου.. και επισης οτι επομενη season θα ειναι η τελευταια που θα δω εγω αν δεν αλλαξει κατι… με ολο το σεβασμο

   • Σόρυ αλλά σόνυ και καλά προσπαθείς να βρεις αρνητικά 😛

  • Αν και το περιμενα το τέλος, ήταν τόσο άψογα σκηνοθετικά που πραγματικά σοκαρίστηκα

 • Katerina Mastora

  paidia kai ego eida to finale molis tora kai yilo apogoiteutika k neuriasa p pethane o ntin stin arxi kai meta ton zontaneye o kraouli se ena eidos daimona, ithela na yofiseio o metatron gia ta kl,k ta aderfia n gelane gt pragmatika tous axizei mia fora ena kalo telos mias sezon!pisteuo me megali m thliyei gt blepo edo kai 7 xronia tin seira den exo xasei episodio oti epanalambanete i seira kai oti to travane poli,ego pisteuo oti tha xenerosoume oloi an doume ton ntin daimona kai tin 10 sezon na prospathei o sam na ton kanei normal kai na pethanei sto teleuteo episodeio o kraouli(etsi pisteuo oti tha ginei)alla ntx kai pali tha sinexisoume na to blepoume gt agapame supernatural…kalo kalokairi me thliyh goa to telos tis season,kai anipomonesia gia tin epomeni me kaliteri tropi!!:)

  • Ουσιαστικά δεν τον έφερε ο Κράουλη αλλά το Σημάδι του Κάιν δεν τον άφησε να πεθάνει ολοκληρωτικά

 • Aleka -B

  Καλό το φινάλε για να εξυπηρετήσει το storyline για την επόμενη ή τις επόμενες σαιζόν, αλλά νομίζω ότι η σκηνοθεσία ήταν πολύ αδύναμη και δεν το αξιοποίησε όσο θα μπορούσε. Δεν είχαμε εκείνα τα συναισθήματα του swan song ή του no rest for the wicked ούτε των άλλων (1-5 σαιζόν), και ήταν κρίμα γιατί όσο και αν ήταν ψιλαναμενόμενο προσφερόταν για δυνατότερο θέαμα και ακόμα πιο δυνατό συναίσθημα. Άναμένουμε τη 10η με ανυπομονησία και ελπίζουμε οι συγγραφείς να ακούσουν τους fan και να βαλουν τα δυνατά τους!!

  • Αν ακούσουν την πλειοψηφία των φανς, τότε θα ενθουσιαστούν! Η σκηνοθεσία (στο συγκεκριμένο επεισόδιο) ήταν πραγματικά συγκλονιστική!

 • Aleka -B

  Πάντως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτό το παιδί (ο Ντιν), άγγελους. δαίμονες όλους τους γοητεύει!!Όλοι θέλουν να παίζουν μαζί του!!

  • χαχαχαχαχαχαχαχ.. Πλέον έχει γοητεύσει και τον Κράουλη 😛

   • Aleka -B

    Εγώ νομίζω ότι ο Crowley πλέον θέλει να είναι με τα αγόρια γιατί βρίσκει την παρέα τους πιο ενδιαφέρουσα και πιο ευχάριστη από των δικών του. Το ίδιο και ο Cass. Γι αυτό θα έχει πολύ ενδιαφέρον το δίδυμο Dean-Crowley.Όσο για τις διαφωνίες εδώ μέσα αν είναι καλή η σειρά ή όχι ή αν το επεισόδειο ήταν καλό ή όχι και μόνο το ότι κατάφερε να δημιουργήσει αυτό το σαματά σημαίνει ότι κάτι άξιζε. Εξάλλου είναι μια σειρά που παίζετε 10 χρόνια σχεδόν ρε παιδιά, σχεδόν 200 επεισόδεια. Θα υπάρχουν και καλές και κακές στιγμές, αλλοίμονο! Υπάρχουν επεισόδεια που όχι μόνο εγ΄ω αλλά πολλοί από εμάς βλέπουν και ξαναβλέπουν και υπάρχουν επεισόδεια που δεν τα σκεφτόμαστε καν. Αν αυτό δεν είναι επιτυχία για σειρά 10 ετών τότε τι είναι? Έχουμε δει τρομερές στιγμές ερμηνείας είτε δραματικής είτε κωμικής που τις έχουμε αγαπήσει. Πιστεύω όσοι από εμάς την έχουμε παρακολουθήσει εξαρχής και σκεφτόμαστε το storyline σαν ιστορία ζωής των χαρακτήρων καταλαβαίνουμε την τραγικότητα της κατάστασης του Dean. Θυμηθείται τι είχε πει στο Sam όταν ήταν στη γκρίζα ζώνη: Αν δε σε ήξερα, θα έπρεπε να σε κυνηγήσω. Και κατα βάθος ήθελε να πεθάνει σε αυτό το επεισόδειο, γιατί φοβόταν τα επακόλουθα, και το να γίνει δαίμονας το φόβιζε πάντα περισσότερο κι από το χάσει το Sam. Επίσης νομίζω πως περισσότερο από φινάλε αυτό το επεισόδειο ήταν αρχή για μια νέα εποχή Supernatural. Και σεις επικριτές μας πρέπει να καταλάβετε ότι και μεις αναγνωρίζουμε τα αδύναμα σημεια της σειράς αλλά μας συγκινούν ακόμα τα δυνατά της και πιστεύουμε ότι έχει να δώσει ακόμα.

    • Πλέον ο Κράουλη νομίζω θέλει να είναι με ανθρώπους και όχι τόσο με Δαίμονες. Έχει δεθεί με τους Winchesters και μην ξεχνάμε ότι το αίμα του Σαμ πλέον κυλά μέσα του 😉

 • Aleka -B

  Επίσης λατρεύω τον Crowley. Λατρεύω τους διαλόγους και τις ατάκες του και χαίρομαι γιατί πιστεύω στην επόμενη σαιζόν αναγκαστικά θα τον δούμε περισσότερο.

  • Amalia

   Ο Κράουλι φέτος που είδαμε την ανθρώπινη πλευρα του άρχισε να μου αρέσει ακόμα περισσότερο! Και θέλω του χρόνου να δουμε λίγο περισσότερο απο αυτό!

   • Aleka -B

    Συμφωνώ απόλυτα, λατρεύω αυτόν τον κακό και πιστεύω ότι θα είναι αχτύπητο δίδυμο στην 10η. Έχουν δώσει τις καλύτερες στιγμές χιούμορ στη σειρά πια και με τρελαίνει η ατσαλάκωτη καθαρά αγγλική προφορά του Crowley!

 • petros83pap

  Δε με νοιάζει αν έχει ξαναπεθάνει ο Ντιν και δε με νοιάζει αν έδειξε το αναμενόμενο για κάποιους, εγώ έπαθα σοκ όταν ο Μέτατρον μαχαίρωσε τον Ντιν και όταν άνοιξε τα μάτια του και ήταν μαύρα. Πίστευα ότι ο Μέτατρον δε θα γλύτωνε από τη λεπίδα αλλά τελικά…

  Επίσης περίμενα να δω παλιούς χαρακτήρες στη σειρά, ίσως τον Μπόμπι ή τον Τζον, όπως περίμενα ότι μπορεί με κάποιο τρόπο να γύριζε ο Θεός. Αλλά συγκλονίζομαι στη σκέψη ότι o Ντιν είναι πλέον δαίμονας!!!

  Όσο γιαυτούς που λένε ότι δεν τους άρεσε το επεισόδιο και δεν είχε τελος πάντων ότι θα θέλανε να έχει, δεν αγαπάνε τόσο πολύ το σείριαλ και τους χαρακτήρες του. Ναι συμφωνώ ότι θα μπορούσε να μας δείξει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, αλλά αυτό είναι το SPN αυτό έχει την ιστορία δου αδερφών που έχουν περάσει διάφορα και ίσως δυο και τρεις φορές τα ίδια! Τους αγαπάμε και τους πονάμε αυτούς τους χαρακτήρες τόσα χρόνια και είμαστε εκεί σε ότι κι αν περνάνε σαν να είναι οικογένεια και κάποιος θα πει μα είναι απλά ένα σείριαλ με φανταστικούς χαρακτήρες! Ναι αλλά ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ γιαυτό και τους αγαπάμε σαν να ήταν αληθινοί!

  Και ποιος μας λέει ότι αν έδειχναν κάτι που δεν περιμέναμε και άλλαζε τελείως αν θα μας άρεζε και τότε δε θα λέγαμε πάλι ότι το τραβήξανε πολύ ότι είναι παραχυμένο κτλ κτλ..

  Πονάω μόνο που σκέφτομαι τον Σαμ να βλέπει τον αδερφό του δαίμονα και ξέρω πως κάποιοι με καταλαβαίνουν γιατί νιώθουν κι αυτοί έτσι.

  Κι αν δεν αφήσαμε τη σειρά μετά τον 5ο κύκλο, σίγουρα δε θα την αφήσουμε τώρα γιατί ΓΟΥΣΤΆΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΞΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΒΡΗΣΚΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ… ΝΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ!!!!

  • Artemis Christidi

   συμφωνώ μαζί σου…και εγώ έχω μείνει με το φινάλε…ο Ντίν ώς δαίνομας με έχει ταράξει….Ο ΜΕΓΑΣ ΚΥΝΗΓΟΣ πέθανε και έγινε αυτό που τόσα χρόνια κυνηγούσε….αν αυτό δεν είναι ΣΟΚ τότε τί;;;και αυτοί που κάθονται και ακούνε και διαβάζουν διάφορα λογικό είναι να μην ενθΟυσιαζονται με την σειρά τους χαλάει η ενημέρωση το σασπένς και τον ενθουσιασμό…εγώ σταμάτησα φέτος να παρακολουθώ σχολιασμούς και βλέπω μόνο το επεισόδιο κάθε βδομάδα…2 χρόνια που έβλεπα τα σπόιλερ η σειρά μου φαινόταν χλιαρή και τα σχετικά που είπαν κάποιοι..συνειδητοποίησα φέτος όπως και παλιά ότι όσο δεν έβλεπα τα σπόιλερ η σειρά μου φαινόταν θαυμάσια…για αυτό να βλέπεται σκέτα τα επεισόδια χωρίς σπόιλερς ή σχολιασμούς..κ.τ.λ.

   ΥΓ
   παιδιά ακόμα να συνέλθω από τον θάνατο και την αναγένηση του ΝΤΊΝ θέλω να κλάψω.

   • Έχουμε 5 μήνες να συνέλθουμε 😛

    • Artemis Christidi

     δύο μέρες τώρα σκέφτομαι το φινάλε τα τελευταία δεύτερα και ακόμα έχω το σόκ εκείνης της πρώτης στιγμής…

     νομίζω ότι όλο το 5μηνο θα έχω την ίδια αίσθηση…

     το σόκ ήταν πράγματι πολύ μεγάλο αυτή την φορά.καταστράφικε ο κόσμος μας….

     χάρτινο το φεγγαράκι ψεύτικη η ακρογιαλιά..ένα πιτόγυρο απόλα..αν με πίστευες λιγάκι θα `σαν όλα αληθινά,με έξτρα τζατζίκι και πατάτες…

     εεε όπως έλεγα το σόκ ήταν μεγάλο αυτή την φορά και χάνει λάδια, η επαναφορά θα έρθει μετά το 5μηνο 😛

  • RESPECT συμφωνώ απόλυτα!!!

 • James the Beast

  Πολύ καλό επεισοδειο με φοβερές ερμηνείες,κυρίως τα τελετυαια 2 season finale ηταν «πορωτικα».Αρκετές ανατροπές στο επεισόδειο τις οποιες δεν περιμέναμε,κυρίως την ήττα του Dean απο τον Metatron.Τουλάχιστον δεν είδαμε τα αναμενόμενα,ο Μέτατρον ειναι ο 2ος δυνατότερος χαρακτήρας που έχει εμφανιστεί στο Supernatural.Ηταν λογικό να μην πεθάνει οπως λογικό είναι η επόμενη σεζον να περιλαμβάνει πάλι τον ιδιο ως main villain.Σίγουρα μέσα απο τον Παράδεισο εχει δικούς του ανθρωπους που θα τον ελευθερωσουν.Και λογικά πρεπει να χει και κάποιο αλλο οπλο κρυμμενο,γιατι την ταμπλετα δεν την ειχε κρυψει καλα,λες και δεν φοβοταν….κατα 99% θα ειναι ο main villain και του χρονου.

  • Αυτό είναι και το μεγαλύτερο ερώτημα για τον Μέτατρον! Αν θα έχει πλέον συμμάχους στο πλευρό του στον Παράδεισο ή όχι..

   • Amalia

    Ε, σίγουρα θα έχει, δεν γίνεται. Κι απο τη στιγμή πιυ δεν τον σκότωσαν στο φιναλε, κάτι θα παίξει και του χρόνου με το Μέτατρον.

    • Πρέπει να είναι βλάκας πλέον όποιος πάει με τον Μέτατρον δεν εξηγείται αλλιώς!

     • Amalia

      Μην το υποτιμάς το Μέτατρον είναι πολύ νυφίτσα αυτός! Μπορεί να το παίξει καημένος και να συκοφαντησει τον Κας (που όπως φαίνεται θα είναι ο νέος αρχηγός του Παραδείσου) και να πάρει καποιους με το μέρος του.

 • Sensei Konstantinos

  Απο τα καλυτερα επεισοδια σίγουρα αλλα οχι αυτο που διαφημιστηκε.πανω κατω ολοι περιμεναμε κατι τετοιο να γινει με τον ενα η τον αλλο τροπο.Περα απο αυτο δεν βλεπω ευκολα το SN να τελειωνει του χρονου.πολλά μέτωπα ανοιχτά στο σενάριο που θα αναγκασουν τους σεναριογραφους να ασχολούνται μονο με το κλεισιμο τους αν θελουν να το ληξουν στην δεκατη σεζον.Ακόμη και ο Θεος να εμφανιστεί εχει πολλες εξηγήσεις να δωσει……

  Μεγαλη υπομονη τωρα και χαλαρα πιστευω πως στην πιο πετυχημενη σειρα του καναλιου θα πεσουν νεες υπογραφες του χρόνου

  • Και μένα κάτι μου λέει ότι δεν είναι το τέλος η 10η..

 • Artemis Christidi

  Όσες φορές και να το επεξεργαστώ δεν επεξεργάζεται ο εγκέφαλος την πληροφορία, είναι σε άρνηση.

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΝΗΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΑΝ ΩΣ ΔΑΙΜΟΝΑ…

  Απλά δεν είναι δυνατόν ο πρωταγωνηστής και ήρωας την σειράς μετά από 9 σεζόν να έχει λάσπη στο όνομα του…ο κυνηγός των κυνηγών…καλύτερος από τον αδερφό του,καλύτερος και από τον πατέρα του…ο καλύτερος γενικά…να έχασε την μάχη;;;;;
  Μιλάμε για τον Dean Winchester νομίζω θέλω μια βαλεριάνα…
  Αυτός ο Κράουλι την έκανε την ζημιά αυτός ο μουλωχτός,ο ύπουλος το φίδι…έπρεπε να του βάλει την λεπίδα ο Ντίν από την αρχή εκεί που ξέρει…αλλά την πάτησε όπως την πατάνε όλοι με τον Κράουλι τελικά ο τίτλος βασηλιάς την κόλασης επάξια δόθηκε στον Κράουλι κατάφερε αυτό εκεί που απέτυχαν όλοι ,τον έβαλε σε μια κόλλα χαρτί και τον τύλιξε!!!!
  Αγαπημένες οι σκηνές των αδερφών όπως πάντα σε συγκινούν..ο καημένος ο σαμ έφτασε αργά,αλλά και τι θα μπορούσε να κάνει…δυνατή η σκηνή του θανάτου.
  επίσης δυνατή η σκηνή όταν ο μέτατρον λέει στον Κάς ότι ο Ντίν είναι νεκρός τα μάτια του Κάστιελ δακρίζουν…
  Και ο μονόλογος του σκατιάρη Κράουλι απλά τέλειος..πόσο αγαπώ αυτόν τον ηθοποιό!!!!
  Γενικά οι ερμηνείες γαμάτες,το σασπένς κ.τ.λ. ολα τα γούσταρα το μόνο που με χάλασε ελεεινά όμως ήταν αυτό με το μικρόφωνο όχι απλά κλισε ούτε καθημερινό του μέγκα να ήταν 😛
  ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ πάω να κλάψω λίγο ακόμα

  • Γι’ αυτό ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ και ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ το τελευταίο δευτερόλεπτο. Γιατί πολύ απλά ο ΜΕΓΑΛΟΣ Ντιν έγινε Δαίμονας…………

 • Harry Klmt

  Το φινάλε της 10ης σεζόν, υπερεκτιμήθηκε, κυρίως από τα μικρά spoilers των δύο πρωταγωνιστών. Δεν ήταν αυτό που περίμενα, ήθελα να δώ κάποιον να επιστρέφει έναν Τζόν ή έναν Μπόμπι, ή έστω τον Θεό να εμφανίζεται και να βάζει στην θέση του τον Μέτατρον, τον οποίο αντιπαθώ στην σειρά, έχουν διαλέξει και τον Curtis Armstrong να τον ενσαρκώσει και θες να του σπάσεις τα μούτρα.

  Είμαι φαν του Supernatural ως εκεί που δεν παει αλλά, θα συμφωνήσω ότι για φινάλε θα μπορούσε και καλύτερα, απολαυστικό επεισόδιο αλλά όχι το επικό που παρουσίαζαν όλοι σε συνεντεύξεις και άλλα τέτοια.

  Αγαπημένα μου σημεία: Όταν ο Gadriel πεθαίνει μονολογόντας ότι ίσως τωρα να τον θυμούνται ως αυτόν που έσωσε τον παράδεισο. Φυσικά η σκηνή με τον Dean πολύ ωραία που λέει «I’m proud of us!»

  Δεν μου άρεσε: Που για φινάλε μας έδωσαν ένα επεισόδιο δράσης αλλά στην ουσία χωρίς εκπλήξεις, και πραγματικά περίμενα να δώ κάποιον να επιστρέφει, ή κάτι.
  Θεωρώ ότι η σκηνή με το ραδιόφωνο έκανε μπαμ ότι θα γινόταν έτσι.

  Μην με βρίσετε παιδιά αλλά η σειρά έχει αρχίσει και μοιάζει με ακυβέρνητη βάρκα, δεν υπάρχει background story να την κρατήσει, και αν υπάρχει ειναι αδύναμο και χωρίς ουσία, αν οι σεναριογράφοι συνεχίσουν έτσι, δεν νομίζω ότι θα επιβιώσει για 11η σεζόν, θέλω πολύ να συνεχίσει το Supernatural δεν το συζητάω αλλά πρεπει να προσπαθήσουν περισσότερο, πρέπει να δώσουν κίνητρο στην σειρά και τα συμπληρωματικά επεισόδια να ειναι ενδιαφέροντα με μύθους κτλ οπως στην 1η σεζόν.

  Ηθοποιία: 9/10
  Σενάριο:7/10
  Διάλογοι:9/10
  Προβλεψιμότητα: 98%
  Γενικό αποτέλεσμα: 8,5/10

  • Δεν βρίζουμε Dont Worry 😛

   Απλά διαφωνώ προσωπικά. Η σειρά έχει μεγάλο στόρυ και πατάει πάνω σε βάσεις (όχι όπως 6-7). Το έχει πει άλλωστε ο Καρβερ ότι έχει σχέδια για 3 χρόνια περίπου. Άρα δεν έγινε κάτι απλά για να γίνει.

   Όσο για επιστροφές καλύτερα που δεν έχουμε. Δεν γίνεται συνέχεια να επιστρέφουν χαρακτήρες στη σειρά. Έχουν πεθάνει τελείωσε. Όσο για τον Θεό, είναι πάρα πολύ λεπτό ζήτημα. Πως να Τον φέρουν; Είναι έως και αδύνατο. Αν γίνει, καλοδεχούμενο από εμένα προσωπικά αλλά θα ξεσπάει θύελλα αντιδράσεων και θα γίνει χαμός.

   • Harry Klmt

    Κοίτα το Supernatural έχει διάφορα θέματα που θα μπορούσαν κάλλιστα να ξεσηκώσουν αντιδράσεις όμως δεν έγινε, όχι ότι ήθελα να ξεσηκώσει αντιδράσεις, χαίρομαι που η σειρά δεν κολλάει να θίξει θέματα…Τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν φταίει τόσο η σειρά, το επεισόδιο ήταν πολύ καλό, τα Spoilers και το όλο hype που έγινε γύρω από αυτό ανέβασε πολύ τον πήχη και περιμέναμε το απόλυτο φινάλε. Οπότε δεν θα ξαναδιαβάσω spoilers για να έχω καθαρή προσέγγιση των επεισοδίων άλλη φορά 🙂

    Όσο για την επιστροφή χαρακτήρων, δεν διαφωνώ ότι θα καταλήξει αηδία πια να επιστρέφουν αλλά τον Bobby ήθελα να τον δω να επιστρέφει, βλακεία τους που έφυγε, αν και ωραίο επεισόδιο εκείνο που ο Bobby ζει τις αναμνήσεις μέσα στο μυαλό του, θεωρώ ότι θα έπρεπε να τον είχαν κρατήσει. Ο Θεός, χμμμ ναι ίσως έχεις δίκιο, ως ποια μορφή θα τον έφερναν; είναι ένα ζήτημα και αυτό, τώρα που το ξανασκέφτομαι και αυτό, αν επέστρεφε ο Θεός, θα έπρεπε να είναι η τελευταία σεζόν, γιατί εφόσον έχεις τον Θεό στο πλάι σου τι άλλο να φοβηθείς;

    Συνοπτικά τώρα, το επεισόδιο ήταν πάρα πολύ καλό, αλλά όχι αυτό το «θα σας αφήσει μαλάκες» που περιμέναμε όλοι, και για αυτό που περιμέναμε φταίνε οι «μπηχτές» των διαφόρων του καστ της σειράς…

    • Κοίτα να σου πω την αλήθεια ο Μπόμπι δεν θα ήθελα να επιστρέψει γιατί είχε ένα τέλειο τέλος… Μου λείπει πολύ αλλά δεν θα ήθελα… Προτιμώ Τζον (αδυναμίες είναι αυτές 😛 )

     Όσο για αυτά που είπαν οι πρωταγωνιστές έχεις δίκιο. Δεν έπρεπε να λένε τόσα πολλά πράγματα.

    • Amalia

     Συμφωνώ απόλυτα, αυτές οι μπηχτές έκλεψαν πολλη απο την ισχύ που θα είχε η τελευταία σκηνή, γιατι όλοι είχαμε ψιλιαστεί τι θα γίνει!

 • chrisanthie_winchester

  Για μένα προσωπικά ήταν από τα καλύτερα φινάλε της σειράς. Το λάτρεψα από την αρχή μέχρι το τέλος. Το Carry on my wayward son βιντεάκι ήταν για άλλη μια φορά ανατριχιαστικό. Ο Μέτατρον μου έσπαγε τα νεύρα και ήθελα τόσο πολύ να τον σκοτώσουν. Αλλά ο Κας είναι πονόψυχος. Όσο και να μην θέλει να ηγηθεί στον παράδεισο, φαντάζομαι πως στο τέλος θα το κάνει.
  Ακόμα, ο Γκαντριήλ έκανε για πρώτη φορά κάτι καλό και δεν ήθελα να πεθάνει. Όσο για τους υπόλοιπους αγγέλους είναι παραπάνω από «τραγικοί» που περίμεναν να δουν τι θα γίνει με τον Μέτατρον για να πάνε με τον Κας. Ιδίως ο στρατός του Κας. Με αυτόν που «πολεμούσαν» ουσιαστικά, όταν την έκαναν από τον Κας γύρισαν σ’ αυτόν.
  Anyway, το δέσιμο στα αδέρφια Winchester φάνηκε και με το παραπάνω σε αυτό το επεισόδιο & αυτό που με εξέπληξε ήταν ότι το είδαμε περισσότερο από τον Σαμ σε αυτό το φινάλε. Γιατί ο Ντιν ήταν αυτός που τον χτύπησε και αυτός που ήθελε να το προσπαθήσει μόνος του…
  Όταν τον «σκότωσε» ο Μέτατρον αυτομάτως γέμισαν τα μάτια μου με δάκρυα. Ενώ περίμενα τι θα γίνει μετά, ήμουν σίγουρη, δεν μπόρεσα να κρατηθώ.
  Ιδίως η σκηνή: «I am proud of us» μου σπάραξε την καρδιά.
  Όσο για τον Κράουλι θα την ακούσει άσχημα πιστεύω που ήξερε και δεν τους είπε τίποτα….
  Τώρα βέβαια θα έχει ένα θέμα ο Ντιν να πηγαίνει στο πίσω μέρος του Impala, να περπατάει σε συγκεκριμένα μέρη του σπιτιού τους, γενικότερα θα έχει θέματα 😛
  Για μένα ήταν ένα από τα καλύτερα φινάλε, που περιείχε τα πάντα μέσα.
  Το θέμα είναι πώς κάνουμε υπομονή μέχρι τις 14/10 που είναι η πρεμιέρα….

  • Ακόμα δεν είναι επίσημο για την πρεμιέρα…

   Νομίζω πως αυτή η αγάπη των αδερφών μας σπάραξε όλους 😛

   • chrisanthie_winchester

    Αλήθεια; Επειδή έχουν βουήξει όλοι γι’ αυτό είπα να το αναφέρω..Δεν το ήξερα, συγγνώμη….
    Ναι ρε συ, όσες φορές και να «πεθάνουν» δεν γίνεται να μη συγκινηθείς. Δεν μπορείς να λέγεσαι άνθρωπος 😛

    • Είναι ένα μεγάλο site που το έβγαλε επειδή έχουν COUNTDOWN. Αλλά επίσημα όχι ακόμα. Είναι όμως πιθανό να επιστρέψει τότε η σειρά. Αν και κάτι μου λέει ότι θα επιστρέψει 7/10

  • Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ

   ο Κας, βέβαια, έχει γίνει τόσο πονόψυχος αφού ο ίδιος είχε πρωτοστατήσει στο αιματοκύλισμα του Παραδείσου και τον έφαγαν οι ενοχές(γνώμη μου ότι είναι καλύτερα να είναι πονόψυχος επειδή έμαθε το μάθημα του, παρά επειδή είναι από τη φύση του)..

   το «I am proud of us» ήταν το καλύτερο κομμάτι του επεισοδίου…τόσο καλή ατάκα που θα μπορούσε να ειπωθεί ακόμη και στο τελικό φινάλε της σειράς…

   ποιος περιμένει σχεδόν 5 μήνες;;;;

   • chrisanthie_winchester

    Για μένα ήταν από τα αγαπημένα μου φινάλε…Πολύ πολύ δυνατό!!!

    • Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ

     νομίζω ότι μετά το 5ο φινάλε(που για μένα είναι το καλύτερο έβερ!), τα αμέσως επόμενα είναι τα 2ο-3ο-4ο-9ο!!! 😉

     • chrisanthie_winchester

      Και εμένα το 5ο είναι το αγαπημένο μου…Εγώ νομίζω πως για μένα έρχεται δεύτερο..ή τρίτο..δ.εν ξέρω αν μ άρεσε καλύτερα από του 2ου…το επεξεργάζομαι ακόμα 😛

     • Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ

      κι εγώ το επεξεργάζομαι ακόμη..νομίζω ότι πιο πάνω βάζω το 2ο επειδή δεν το περίμενα τότε(ήταν ακόμη πιο λάιτ τα πράγματα και δεν είχαν πεθάνει τόσες φορές :ΡΡ)

     • chrisanthie_winchester

      Βασικά και μόνο για τη σκηνή του Dean που κλαίει πάνω από τον Σαμ…Δεν ξέρω….Αυτό με κρατάει και δεν μπορώ να αποφασίσω ;P

     • Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ

      καλά εκείνη η σκηνή ήταν επική! σου λέω..νομίζω ότι το 2ο το βάζω λίγο πιο πάνω από τα υπόλοιπα τρία που προανέφερα.. 😉

     • chrisanthie_winchester

      Ίσως….μπορεί…Αχχχ δεν μπορώ να αποφασίσω 😛

 • Sof Mpiskou

  Έπος! Δεν ξέρεις τι να πρωτοσχολιάσεις…

  • ΟΛΑ

   • Sof Mpiskou

    Δε θες! θα γεμισω την πρβτη σελιδα των σχολιων 😛

 • petaludas88 .

  tpt aksiepeno gia season finale..me kourase poli ta tou 8eou h istoria kai ta 8emata tou..siginitikes stigmes dn ipirxan i dn me aggiksan …i maxi sto telos itan ena tpt,kai mallon kai ligo asteia ,vlepontas ton tapa metatron na varaei tn dean me mpounitses..kai ksafnika spaei i tampleta kai o 8eos ginete amnos sena klouvi..ti allo 8a doume endiaferon stin epomeno sezon pou dn exoume dei stis proigoumenes??maxi metaksi panw kai katou kosmou okk..ta exoume dei se poli anotero lvl pio palia..

  • Ουσιαστικά δεν ήταν ο Θεός όμως γι’αυτό την πάτησε. Απλά το έπαιζε Θεός

 • Ντέμπορα Τρεγκιάι

  Τρομερό Review με έκανες κ δάκρυσα (ξανά) …

 • Κατέ

  Ωραίο το φινάλε αν κ πιστεύω ότι ο μεγάλος ντόρος που γινόταν την τελευταία εβδομάδα πριν προβληθεί το επεισόδιο ήταν καταστροφικός. Ακούγονταν τόσα πράγματα κ η αλήθεια είναι πως θέλαμε δεν θέλαμε περιμέναμε κάτι περισσότερο. Πάνω κάτω βέβαια υποψιαζόμασταν τι θα συμβεί. Θεωρώ πως υπήρχαν πολύ καλύτερα φινάλε στην σειρά, παρ’όλα αυτά όμως δεν παύει να είναι ένα ωραίο τέλος. Μου άρεσε πολύ η θυσία του Gadreel και όπως πάντα η ερμηνεία του Jensen. Πιστεύω ο Jared μπορούσε κ καλύτερα. Χαίρομαι, όμως, που επιτέλους ειπώθηκε πως ο Sam έλεγε ψέματα στον Dean. Το μόνο που μπορούμε πλέον να κάνουμε είναι υπομονή και να δούμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια…

 • Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ

  Εντάξει επεισοδιάρα, τι να λέμε τώρα…!!!!
  Μπορεί να περιμέναμε τις συγκεκριμένες εξελίξεις(εδώ έπεσα μέσα εγώ που φέτος απέφευγα επιμελώς τα σπόιλερ), αλλά η σκηνοθεσία ήταν τέτοια που δεν ξεκολλούσες στιγμή. Είχα να δω έτσι, με κομμένη την ανάσα, επεισόδιο του Σουπερνατουραλ από το φινάλε της 5ης σεζόν(εκείνο το επεισόδιο ήταν ό,τι καλύτερο έχω δει!)!
  Όλο το επεισόδιο ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, ειδικά όσον αφορά τη σχέση των αδελφών(είχαμε βαρεθεί να τους βλέπουμε να μαλώνουν). Και φυσικά φοβερές ατάκες..
  Θέλω ιδιαίτερα να συγχαρώ το σεναριακό εύρημα σχετικά με τον τρόπο που επέλεξε ο Μετατρον να περάσει στον κόσμο ως ο νέος Μεσσίας. Είναι ο μόνος κακός στη σειρά που έκανε κάτι τέτοιο.
  Ο Τζενσεν φοβερός -θύμισε πολύ τον Ντιν των πρώτων σεζόν που τον ένοιαζε περισσότερο να σκοτώνει τέρατα(μόνο που τώρα δεν τον απασχολούσε τόσο το είδος). Ο Μαρκ επίσης φοβερός. Βασικά όλοι τους..
  Σχετικά με τον Γκαντριήλ, ανακάλυψα ότι είχα δίκιο που έλεγα τόσο καιρό ότι απλώς είχε πιαστεί κορόιδο(και ότι μου φαινόταν άγγελος τύπου Κας που την πατάει επειδή προσπαθεί να κάνει καλό).
  Όσον αφορά τη δαιμονοποίηση του Ντιν, την είχα υποψιαστεί πολύ πιο πριν και ήμουν κι εγώ -όπως κι ο Κράουλι- σίγουρη όταν τον είδα να μην τρώει(βλέπε επεισόδιο 5-14).

  Θα διαφωνήσω κάθετα με όσους λένε ότι το φινάλε ήταν επανάληψη του 2ου κύκλου και γενικότερα των προηγούμενων.
  1) Πρώτη φορά βλέπουμε τις ενέργειες του Σαμ ενώ ο Ντιν είναι ήδη νεκρός(ακόμη και στον 3ο κύκλο δεν τον είδαμε σε τέτοια απελπιστική κατάσταση-με εξαίρεση το Μιστερι Σποτ). Αυτό έχει τεράστια σημασία επειδή πριν 10 επεισόδια περίπου δήλωσε κατηγορηματικά ότι σε αντίστοιχη περίπτωση δεν θα προέβαινε σε δραστικά μέτρα για να σώσει τον Ντιν.
  2) Το κυριότερο: δεν έληξε με τον αναμενόμενο, πλέον, τρόπο, δηλαδή τη συμφωνία με τον Κράουλι ή τη θεραπεία από άγγελο αλλά με τη μεταμόρφωση του Ντιν σε δαίμονα(άσχετα αν το είχαμε όλοι λίγο ή πολύ μαντέψει νωρίτερα). Και αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά με τα προηγούμενα φινάλε.

  • chrisanthie_winchester

   Πωω σε καταλαβαίνωωω….Το λάτρεψα το συγκεκριμένο φινάλε…Για μένα είναι από τα καλύτερα επεισόδια που έχουμε δειι!!!!!
   Καλά όταν ο Ντιν δεν τρώει καταλαβαίνουμε πως σίγουρα κάτι δεν πάει καλά…
   Και συμφωνώ στο ότι δεν μοιάζει με τις προηγούμενες σεζόν…Εξελίχθηκε σε κάτι τελείως διαφορετικο!!!

  • Πως και πως περίμενα το σχόλιό σου…… 😀

   • Μαρία Μαίρη Μαρούλιღ

    μικρό και διακριτικό όπως πάντα! χαχαχαχαχα :Ρ

    ρε συ είχα γράψει ένα τιτανοτεράστιο που έκραζα το bloodlines στο review, αλλά κάτι έγινε και δεν δημοσιεύτηκε τελικά.. 🙁

 • Charlie Scene Valantis Ampelid

  nai alla mipws otan vroun to gio tou crowley kai ton stiloun pisw tipota ap’ola auta den 8a sumvei??

  • Είναι σημαντικό αυτό το ερώτημα με τον γιο του!

  • Amalia

   Αν επιλύσουν τη δαιμονοποίηση του Ντιν με πισωγύρισμα του χρόνου θα ξενερώσω αφάνταστα!

 • Christina Christou

  Για εμένα ήταν ένα τέλειο επεισόδιο … ΕΠΙΚΟ !!! Δεν είχα μπει σε πολλά site για να μη » φάω» κανένα σπόιλερ κ έτσι τα απόλαυσα !!! Συγκινήθηκα ( κ τσαντίστηκα ) με τη δαιμονοποίηση του Dean αλλά δε ξέρω γιατί το πιστεύω ακράδαντα ότι … κ να ήξερε από πριν ότι θα γινόταν δαίμονας αν έπαιρνε τη σφραγίδα του Kάιν ( που ήταν ο μόνος τρόπος για να αποτελείωσουν την Abaddon k τον Μetatron όπως νομίζανε δηλ.) πάλι θα δεχότανε απλά μετά από πιο πολλή σκέψη …. ο λόγος ???
  Αυτά τα παιδιά έχουν συνηθίσει να θυσιάζονται για το μεγαλύτερο καλό !!! Κ αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους που τους ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ !!!

 • Ionlydas

  Συγκλονιστικό και ανατρεπτικό……Ερμηνείες πολύ δυνατές και ιδιαίτερα συγκηνισιακό το σενάριο και οι διάλογοι μεταξύ των αδελφών τις τελευταίες στιγμές του Ντήν….
  Μου άρεσε προσωπικά πολύ σαν φινάλε γιατί δεν περίμενα με τίποτε ο Μέτατρον να καταφέρει τον Ντήν …..και ο θάνατος του με καθήλωσε…..μέχρι που ανοιξε τα μάτια του…Ηταν αρκετά τελεσίδικο…έτσι φάνηκε τουλάχιστον…. πρώτη φορά που δεν μεταφερόταν κάπου αλλού (καθαρτήριο,κόλαση κλπ)…μέχρι που έλυσε το γρίφο ο Κράουλι……
  Πολλά ερωτήματα λοιπόν προκύπτουν…οπότε υπομονή….
  Πάντως Προσβλέπω σε μία πολύ δυναμική 10η σεζόν χωρίς πολλές κοιλιές και πολλά story line επεισόδια…..
  Καλό καλοκαίρι σε όλους………

 • psychowut

  Παιδια εμενα η γνωμη μου ειναι πως στν 10η σεζον ο σαμ 8α επιχειρησει να κλισει για μια ακομα φορα τισ πυλεσ τησ κολασης θυσιάζοντας τν ευατο του κ κανοντασ τν dean ξανα αν8ρωπο!

 • Maria T

  Αγαπημενο μου φιναλε ηταν της 5ης σεζον..Ειχα ψυχοπλακωθει πραγματικα..Το φιναλε της 9ης σεζον μου αρεσε παρα πολυ και προσωπικα δε το βρικα αναμενομενο..Ειμαι σχεδον σιγουρη οτι το Mid Season Finale της 10ης σεζον θα τελειωνει με τον ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ μας Ντιν να ξαναγινετε ανθρωπος..Η ολη υποθεση του εργου εχει να κανει με 2 θνητους ανθρωπους που τα βαζουν με καθε τι κακο για να προστατεψουν και να βοηθησουν..Οποτε δεν νομιζω να μεινει δαιμονας,αν και θα ειμαστε με την ψυχη στο στομα μεχρι τοτε :P.. Υ.Γ.Το να κολλας με σειρες και φανταστικους χαρακτηρες (με μετρο παντα) για μενα ειναι το αντιθετο του κακου..Υπαρχουν πολυυυ χειροτερα πραγματα ολων των ειδων που εθιζετε κοσμος και κοσμακης σημερα…

 • zeglis1

  Οι σεναριογραφοι, συγκεκριμενα ο Jeremy Carver, ειχαν στην διαθεση τους σεναριο για 3 σεζονς! δλδ 8η, 9η, 10η! κατα την γνωμη μου η 10η θα ειναι και η τελευταια (αν και δεν το θελω). Ο Σαμ θα κανει τις 3 δοκιμασιες,θα σωσει τον Ντιν και θα κλεισει τις Πυλες της Κολασεως σκοτωνοντας βεβαια τον εαυτο του, οπως ηταν παντα γραφτο να γινει ετσι, δλδ ο Σαμ να καταληγει στα θυμαρακια (βλ.5η σεζον)! Αυτο το λεω γτ πιστευω πως δεν θελουν να αλλαξουν το φιναλε της σειρας που ειχαν σχεδιασει απο την αρχη..δλδ ο Σαμ να πεθαινει και ο Ντιν να μενει μονος του!

  Υ.Γ: Υπαρχει βεβαια η πιθανοτητα η 10η σεζον να μην ειναι η τελευταια (μακαρι) και να δουμε τα αδερφια σε κατι αλλο διαφορετικο!

 • zeglis1

  Οι σεναριογραφοι, συγκεκριμενα ο Jeremy Carver, ειχαν στην διαθεση τους σεναριο για 3 σεζονς! δλδ 8η, 9η, 10η! κατα την γνωμη μου η 10η θα ειναι και η τελευταια (αν και δεν το θελω). Ο Σαμ θα κανει τις 3 δοκιμασιες,θα σωσει τον Ντιν και θα κλεισει τις Πυλες της Κολασεως σκοτωνοντας βεβαια τον εαυτο του, οπως ηταν παντα γραφτο να γινει ετσι, δλδ ο Σαμ να καταληγει στα θυμαρακια (βλ.5η σεζον)! Αυτο το λεω γτ πιστευω πως δεν θελουν να αλλαξουν το φιναλε της σειρας που ειχαν σχεδιασει απο την αρχη..δλδ ο Σαμ να πεθαινει και ο Ντιν να μενει μονος του!

  Υ.Γ: Υπαρχει βεβαια η πιθανοτητα η 10η σεζον να μην ειναι η τελευταια (μακαρι) και να δουμε τα αδερφια σε κατι αλλο διαφορετικο!

Top