Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > News > Το meta επεισόδιο που δεν είδαμε ποτέ στην 11η σεζόν…

Το meta επεισόδιο που δεν είδαμε ποτέ στην 11η σεζόν…

Sam Dean Jared Jensen fanmade poster

Στην 1η σεζόν του Supernatural, ο Sam κι ο Dean Winchester περνούσαν τον περισσότερο από το χρόνο τους κυνηγώντας γνωστά τέρατα: τη Bloody Mary, τον Hook Man, κλπ. Flash forward 11 χρόνια μετά και τα δυο αδέρφια δουλεύουν σε έναν κόσμο γεμάτο αγγέλους, το Θεό, τον Μάγο του Οζ, φανταστικούς φίλους, και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Σε ότι αφορά τις ιδέες για ιστορίες στο Supernatural, δεν υπάρχει κανένα όριο.

“Ο [δημιουργός της σειράς] Eric [Kripke] έλεγε στην αρχή ότι πρέπει να έχουμε τέρατα και αστικούς μύθους που μπορεί να γκουγκλάρει κάποιος,» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο EW ο εκτελεστικός παραγωγός Robert Singer, μιλώντας για την 1η σεζόν. «Σύντομα όμως συνειδητοποιήσαμε ότι θα μας τελειώσουν γρήγορα οι καλοί αστικοί μύθοι.»

Εκείνη την εποχή, η σειρά στηριζόταν στη μυθολογία του John Winchester με τον κιτρινομάτη δαίμονα, και από εκεί και πέρα η σειρά ξέφυγε. Από μεγαλύτερους κακούς (Lucifer, κανείς; ) μέχρι meta επεισόδια (πχ. Changing Channels, The Real Ghostbusters, κα. ), η σειρά άρχισε να παίρνει μεγαλύτερα ρίσκα. «Ο Eric συνήθιζε να λέει: ‘Smoke ‘em if you’ve got ‘em’, το οποίο σήμαινε: Οποιαδήποτε τρελή ιδέα, μην φοβηθείτε να μας την παρουσιάσετε,» λέει ο Singer.

french_mistake

Με τα χρόνια, αυτό το motto έχει οδηγήσει σε επεισόδια όπως το Monster Movie, το The French Mistake, το Fan Fiction, το Baby, και τόσα ακόμη. Όσον αφορά τη δημιουργία αυτών των επεισοδίων, ο Singer λέει, “Απλά το ξέρουμε μόλις το ακούμε, αλλά πρέπει πάντα να είναι τα αγόρια στον κεντρικό άξονα. Και το καλό με τον Jared [Padalecki] και τον Jensen [Ackles] είναι — να σας θυμίσω το επεισόδιο με το λαγοπόδαρο — ότι είναι τόσο καλοί στην κωμωδία, και πιστεύω αρέσει αυτό στο κοινό. Οπότε, όταν μας δίνεται η ευκαιρία να το κάνουμε αυτό, το κάνουμε με χαρά, πάντα με ένα ηθικό δίδαγμα στο τέλος, πάντα με ένα κλείσιμο ματιού στη μυθολογία μας, ελπίζοντας ότι θα βγουν από την όποια κατάσταση έχοντας μάθει κάτι.»

Βέβαια, δεν λειτουργεί κάθε ιδέα. «Είχα πει στον Eric ότι δεν πρέπει να κάνουμε το Bugs, αλλά το κάναμε, κι άρχισε να με ακούει περισσότερο μετά από αυτό,» λέει γελώντας ο Singer, αναπολώντας το επεισόδιο που θεωρείται το χειρότερο ολόκληρης της σειράς.

fan fiction supernatural logo

Όμως, πιο πρόσφατα, στην 11η σεζόν, έπεσε στο τραπέζι μια ιδέα που έφτασε μέχρι το στάδιο του σεναρίου…αλλά σταμάτησε εκεί. «Υπήρξε [μια ιδέα] πέρσι που προσπαθήσαμε να κάνουμε, που έβαζε [τον Sam και τον Dean] σε ένα παιχνίδι, όπως στο Jumanji,» λέει ο Singer. «Απλά δεν μπορέσαμε να το κάνουμε να δουλέψει σωστά. Νομίζω ότι είναι το μοναδικό σενάριο που έχουμε παρατήσει σε 11 χρόνια. Ήταν πολύ δύσκολο να γίνει και απλά δεν μπορούσαμε να το κάνουμε όπως πρέπει.»

Κρίμα πάντως που δεν θα δουμε ποτέ τον Sam Winchester ως μαϊμού… 😛

ΠΗΓΗ

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

  • IOANNA333

    Από τις αγαπημένες μου ταινίες.Τώρα θα σκέφτομαι πως θα ‘ ταν.Άκου εκει ο Σαμ μαιμού.χαχαχα.Ρόλος γάντι.

Top