Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Supernatural > Seasons > Season 10 > Supernatural Πλάσματα: Δαίμονας Dean

Supernatural Πλάσματα: Δαίμονας Dean

demon deanΤον δαιμονικό εαυτό του Dean τον ‘πρωτογνωρίσαμε’ στον εφιάλτη που είχε δει ο μεγάλος αδερφός Winchester στο 3×10 Dream a Little Dream of Me, λίγο πριν εκπνεύσει το συμβόλαιο της ψυχής του και πάει στην Κόλαση.

Έξι χρόνια μετά, ο φόβος του έγινε πραγματικότητα, όταν δέχτηκε να λάβει το Σημάδι του Κάιν κι αυτό άρχισε να τον αλλάζει σταδιακά, να του δίνει υπερφυσικές δυνάμεις, να του ενισχύει τη δίψα για βία και να τον εθίζει στην Πρώτη Λεπίδα. Το Σημάδι σιγά-σιγά δαιμονοποιούσε την ψυχή του Dean, κι όταν αυτός πέθανε από τη λεπίδα του Metatron (9×23), το Σημάδι τον επανέφερε ως δαίμονα. 

Ο Sam θεράπευσε τον Δαίμονα Dean στο 10×03 Soul Survivor όμως ο φόβος να ξαναπεθάνει και να ξυπνήσει ως δαίμονας παραμόνευε όσο είχε το Σημάδι του Κάιν στο μπράτσο του (δηλαδή, μέχρι το 10×23). 

Σημείωση: Ο Δαίμονας Dean είναι γνωστός στο fandom με το παρατσούκλι ‘Deanmon’ (από το Dean + demon), το οποίο χρησιμοποίησε το ίδιο το κανάλι CW στο promo για την 10η σεζόν.

castiel demon deanΧαρακτηριστικά

Ο Deanmon ήταν ένας Ιππότης της Κόλασης κι είχε όλες τις βασικές ικανότητες ενός δαίμονα (πχ. υπερφυσική δύμαμη) αλλά και τις αδυναμίες (αγιασμός, δαιμονοπαγίδα, κλπ). Εικάζεται ότι αν παρέμενε περισσότερο χρόνο δαίμονας ο Dean, θα τον βλέπαμε να επιδεικνύει κι άλλες, ισχυρότερες, δυνάμεις, όπως τηλεκίνηση ή/και τηλεμεταφορά.

Το κυριότερο πλεονέκτημα του Deanmon, σε σχέση με τους υπόλοιπους δαίμονες, ήταν ότι είχε ανοσία στον εξορκισμό, γιατί ουσιαστικά δεν είχε κυριεύσει κάποιο θνητό σώμα, αλλά βρισκόταν μέσα στο δικό του. Για τον ίδιο λόγο, δεν είχε σημασία το αντιδαιμονικό τατουάζ που έχει στο στήθος του. 

Το Σημάδι δεν αφήνει τον φορέα του να πληγωθεί με οποιονδήποτε τρόπο: λειτουργεί σαν ασπίδα ακόμα και ενάντια σε ισχυρά μάγια και θα τον επαναφέρει στη ζωή (ως δαίμονα πάντα) ακόμα κι αν πεθάνει, οπότε, ο Δαίμονας Dean ήταν άτρωτος και πρακτικά αθάνατος.

Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

  • ovelix

    Ευτυχώς αυτό το σενάριο Deanmon τελείωσε. Νομίζω πως οι περισσότεροι αν όχι όλοι ανακουφιστήκαμε!

Top