Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Recent Posts > Supernatural Πλάσματα | Δαίμονες Πλανευτές (Tempter Demons)

Supernatural Πλάσματα | Δαίμονες Πλανευτές (Tempter Demons)

Οι Δαίμονες Πλανευτές (Tempter Demons) είναι ένα είδος δαίμονα ιθαγενές της παράλληλης Γης που είδαμε για πρώτη φορά στο 12×23. Είναι μια δυστοπική εναλλακτική εκδοχή της πραγματικότητας όπου οι  Winchesters δεν γεννήθηκαν ποτέ και άρα δεν έσωσαν την ανθρωπότητα από την Αποκάλυψη. Ο πλανήτης έχει καταντήσει μια έρημη γη, όπου οι άγγελοι και οι δαίμονες βρίσκονται σε μια αιώνια διαμάχη, με τους ελάχιστους ανθρώπους που έχουν απομείνει να βρίσκονται παγιδευμένοι στη μέση. Σε αυτόν τον μετα-αποκαλυπτικό κόσμο υπάρχουν διάφορα νέα είδη δαιμόνων – ένα από αυτά είναι και οι Δαίμονες Πλανευτές.

Χαρακτηριστικά

Οι Δαίμονες Πλανευτές είναι ανθρωπόμορφοι, με μαύρα μάτια, αιχμηρά δόντια και 4 κέρατα στο μέτωπό τους. Φαίνεται να είναι αρκετά δυνατοί, καθώς είδαμε έναν να μπορεί με ευκολία να ρίξει μακρυά τον Castiel. O Bobby του εναλλακτικού σύμπαντος τον πυροβολεί (και τον σκοτώνει επιτυχώς) με σφαίρες φτιαγμένες από αγγελική λεπίδα. Πέρα από αυτά, δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο για αυτό το είδος δαιμόνων που να δικαιολογεί την ονομασία τους…

Δαίμονες Πλανευτές στην Παράδοση και την ποπ-κουλτούρα

Στον Βουδισμό, ο Δαίμονας Mara (που σχετίζεται με τον πόθο και το θάνατο) έχει το προσωνύμιο ‘Πλανευτής’. Γενικά, στις μυθολογίες όλου του κόσμου υπάρχουν δαιμονικά πλάσματα που έχουν ως μοναδικό σκοπό να σαγηνεύουν τους ανυποψίαστους θνητούς (πχ. Succubi και Incubi)

Στα κόμικς Charmed (συνέχιση της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς) οι ‘Tempter Demons’ (επίσης γνωστοί και ως ‘incubi’) είναι ένα είδος δαιμόνων της Λαγνείας που απορροφούν το πάθος από ανθρώπους και το μετατρέπουν σε φλόγες, οι οποίες ποτίζουν στο δέρμα τους και τους κάνουν πιο ισχυρούς. 

ΥΓ Το άρθρο θα εμπλουτιστεί όταν μάθουμε περισσότερα για αυτό το είδος δαιμόνων στο μέλλον.
Share, fellow hunter!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone
Amalia

Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

Top