Βρίσκεστε Εδώ
Αρχική Σελίδα > Stories > Supernatural Ιστορία: Αγγελική Λεπίδα (Angel Blade)

Supernatural Ιστορία: Αγγελική Λεπίδα (Angel Blade)

Η αγγελική λεπίδα εμφανίζεται όταν ο Ουριήλ προσπαθεί να σκοτώσει τον Καστιέλ. Στα επόμενα επεισόδια πολλοί άγγελοι έχουν τις λεπίδες, συμπεριλαμβανομένου και του Καστιέλ. Δαίμονες όπως  η Μεγκ, ο Κράουλι και η Άμπαντον πήραν και αυτοί λεπίδες καθώς και ο Σαμ και ο Ντιν.

Angel Sword

Ιδιότητες του όπλου

Αυτό το όπλο θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα μεγάλο μαχαίρι ή ένα μικρό ξίφος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσει αγγέλους, δαίμονες, διαολόσκυλα και αρχαγγέλους. Δεν έχει αποκαλυφθεί πως ένας άγγελος δημιουργεί μια λεπίδα. Επίσης μπορεί να στραγγίξει έναν άγγελο τη δύναμή του, όπως φαίνεται με τον Καστιέλ όταν αυτός είναι πληγωμένος από τη λεπίδα της Ράσελ, το οποίο προκάλεσε να χάσει περισσότερη από την αγγελική του δύναμή. Είναι επίσης ένα αποτελεσματικό εργαλείο βασανισμού ενός αγγέλου, όπως φαίνεται όταν ο Κράουλι βασανίζει τον Σαμανδριήλ με ένα.

Αν και ο Ουριήλ είπε ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να σκοτώσει έναν άγγελο είναι ένας άλλος άγγελος, φαίνεται ότι οι λεπίδες είναι αποτελεσματικές και στα χέρια ενός ανθρώπου ή ενός δαίμονα. Ο Καστιέλ δίνει τη λεπίδα του στους Γουίντσεστερ για να την χρησιμοποιήσουν στην Άννα, και ο Ντιν σκοτώνει τον Ζαχαρία με μία και αργότερα έναν άλλο άγγελο για να σώσει τον Ιζίκιελ. Ο Σαμ αργότερα χρησιμοποιεί το σπαθί του Καστιέλ να σκοτώσει δύο δαίμονες. Κατά τη διάρκεια μιας μάχης αγγέλων η Ράσελ καταφέρνει να χτυπήσει τον Καστιέλ στο στήθος με την λεπίδα, αλλά επιβιώνει και την σκοτώνει. Η Μεγκ αργότερα χρησιμοποιεί ένα για να σκοτώσει διαολόσκυλα, την Έστερ και ένα δαίμονα.

Μπορεί να είναι ότι όσο υψηλότερη είναι η κατάταξη ενός αγγέλου, τόσο ισχυρότερο είναι και το ξίφος που έχει. Η Κάλι αναφέρεται στο σπαθί του Γκάμπριελ ως «το μαχαίρι ενός αρχάγγελου». Το σπαθί του Γκάμπριελ ήταν ικανό να σκοτώσει αρχαγγέλους συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του. Όταν ένας άγγελος σκοτώνεται από αυτό το όπλο, εκρήγνυται με ένα έντονο λευκό φως και καίγονται τα φτερά του σαν στάχτη επάνω στο έδαφος όπου βρίσκεται το σώμα τους.Death of Rachel The AngelΟι αρχάγγελοι μπορεί να είναι ευάλωτοι μόνο σε λεπίδες αρχαγγέλων και να έχουν ανοσία στις απλές λεπίδες των αγγέλων, επειδή οι Γουίντσεστερς ποτέ δεν επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Λούσιφερ με μια αγγελική λεπίδα. Ωστόσο ο Ντιν και ο Μπόμπι προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Ραφαήλ με μια στο 6×22 The Man Who Knew Too Much.

Μετά το 6×22 The Man Who Knew Too Much η αγγελική λεπίδα είναι αναποτελεσματική εναντίον του Καστιέλ επειδή γίνεται ο νέος Θεός. Στο 8×07 A Little Slice of Kevin, ο Καστιέλ τραβάει τη λεπίδα προς τον Κράουλι, που δείχνει ότι αυτά τα ξίφη είναι αποτελεσματικά και κατά των δαιμόνων. Ο Κράουλι γλιτώνει, αλλά αργότερα στο 8×10 Torn and Frayed ο Καστιέλ επιβεβαιώνεται αφού ο Σαμ σκοτώνει δύο δαίμονες με μία λεπίδα.

Στο 8×19 Taxi Driver, βλέπουμε ότι μία αγγελική λεπίδα μπορεί να σκοτώσει έναν θεριστή, όπως αποδεικνύεται όταν ο Κράουλι σκοτώνει έναν, τον Ατζάι. Στο 8×21 The Great Escapist, ο Κράουλι έχει λιώσει μία λεπίδα σε σφαίρες για ένα πυροβόλο όπλο και φαίνεται να λειτουργούν το ίδιο καλά όπως και η λεπίδα.

Οι αγγελικές λεπίδες έχει αποδειχτεί ότι είναι σε θέση να σκοτώσουν και Νέφελιμ.

 

Trivia

Το αγγελικό αυτό όπλο αναφέρεται και ως το «ξίφος του Εωσφόρου” στην επίσημη περίληψη που κυκλοφόρησε από το CW, αν και ποτέ αυτό δεν αναφέρεται ως σίγουρο.

Share, fellow hunter!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr
Sofia
Χάζευα πολλά χρόνια το Supernatural στην τηλεόραση χωρίς να ξέρω ακριβώς τι είναι, αλλά δεν είχα κάτσει ποτέ να τη δω ολόκληρη. Όταν το έκανα ήταν λίγο ανάποδο αφού είδα την 8η σεζόν πρώτα και μετά την έπιασα απ'την αρχή. Την λάτρεψα αμέσως και ήταν αυτή που με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των ξένων σειρών. Ανακάλυψα το Supernatural Greece λίγους μήνες αργότερα και μπήκα στην ομάδα σχεδόν αμέσως. Όσες σειρές και να δω, καλύτερες ή χειρότερες, το Supernatural θα είναι πάντα το NO.1 στην καρδιά μου. Επίσης δεν θα καταφέρω ποτέ να διαλέξω ανάμεσα στο τρίο Ντιν/ Σαμ/ Καστιέλ.
Top