1×04 Phantom Traveler | Fun facts & Trivia

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις παρασκηνιακές μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 4ο επεισόδιο του Supernatural με τίτλο Phantom Traveler, το οποίο γράφτηκε από τον Richard Hatem και σκηνοθετήθηκε από τον Robert Singer.

Οι σκηνές του αεροδρομίου γυρίστηκαν στη Νότια Πύλη του Εθνικού Αερολιμένα Vancouver, από όπου συχνά πετάνε και οι Jensen και Jared για Los Angeles.


Δυο ηθοποιοί του επεισοδίου θα εμφανιστούν και σε μεταγενέστερα επεισόδια της σειρά σε διαφορετικούς ρόλους:

  • Ο Brian Markinson (Jerry Panowski) έπαιξε τον Stan Thompson (πατέρα της Amelia Richardson) στο 8×08 Hunteri Heroici.
  • Ο Daryl Shuttleworth (Chuck Lambert), έπαιξε τον Σερίφη Rick Carnegie στο 5×05 Fallen Idols.

Σε αυτό το επεισόδιο βλέπουμε πρώτη φορά τον μαύρο καπνό (που μοιάζει περισσότερο με σμήνος εντόμων εδώ, και εισέρχεται από τα μάτια κι όχι το στόμα), τα μαύρα μάτια και τα υπολείμματα θειαφιού που υποδεικνύουν δαιμονισμό. Αρχικά, το εφέ ήταν να χρησιμοποιηθεί μόνο σε αυτό το επεισόδιο, για τον συγκεκριμένο δαίμονα, όμως άρεσε στους παραγωγούς, και με κάποιες αλλαγές το εφάρμοσαν σε όλους τους δαίμονες μεταγενέστερα.

Επίσης, αυτή είναι η πρώτη και μοναδική φορά που χρησιμοποιείται η λέξη ‘Cristo‘ για να αποκαλύψει έναν δαίμονα.


Μια από τις σκηνές αρχείου με την Impala στο δρόμο χρησιμοποιήθηκε στο επεισόδιο 2×14 Born Under a Bad Sign με κάποιες μικροαλλαγές:

Αριστερά η σκηνή από το 1×04 (με τον CGI καπνό) και δεξιά η ίδια σκηνή από το 2×14 (χωρίς τον καπνό και με διαφορετική πινακίδα).

Για λίγο καιρό μετά την προβολή του επεισοδίου, αν κάποιος καλούσε το τηλέφωνο του Dean 866-907-3235 θα άκουγε το εξής μήνυμα: 

Εδώ Dean Winchester. Αν έχετε έκτακτη ανάγκη, αφήστε μήνυμα. Αν καλείτε για τις 11-2-83, στείλτε γραπτό μήνυμα με τις συντεταγμένες σας. 

(Σημείωση: 11-2-83 είναι η ημερομηνία θανάτου της Mary Winchester.)

Όποιος παρακολούθησε τη βερσιόν του επεισοδίου που προβλήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2005 (σε επανάληψη), άκουσε τον ίδιο αριθμό που έδειξαν στους υποτίτλους. Το άλλαξαν από την πρώτη προβολή. Επίσης άλλαξαν το μήνυμα που ακούει κάποιος όταν καλεί τον πρώτο αριθμό που είπε ο John. Αν καλέσεις τώρα το 866-907-3235 θα ακούσεις: 

Μπαμπά; Πρέπει να επικοινωνήσουμε. Άφησέ μου μήνυμα στον τηλεφωνητή, στείλε μου γραπτό μήνυμα, τσέκαρε τα e-mail σου. Οτιδήποτε. Έχουμε νέες πληροφορίες.

Ο αριθμός που έδιναν οι υπότιτλοι ήταν 785-555-0179. Υποθέτουμε ότι στο αρχικό σενάριο, από όπου προέρχονται και οι υπότιτλοι, είχε τον αριθμό 555- αλλά τον άλλαξαν για τον πραγματικό διάλογο επί της οθόνης. Το 785 είναι ο τηλεφωνικός κωδικός στην περιοχή του Kansas.


Όταν Sam και ο Dean φτάνουν στο αεροδρόμιο, ο Sam αναφέρει ότι έχουν μισή ώρα για να μπουν στο αεροπλάνο, επειδή η πτήση φεύγει στις 8μμ. Όμως, νωρίτερα, όταν ήταν στο αυτοκίνητο, είχε πει ότι θα έκαναν πέντε ώρες με το αυτοκίνητο και πως δεν θα φτάσουν εγκαίρως. Σύμφωνα με αυτό το χρονικό όριο, θα έπρεπε να είναι 2:30 το μεσημέρι όταν το είπε αυτό ο Sam, όμως ήταν ήδη σκοτάδι έξω. Άρα, είτε οι σεναριογράφοι τα μπουρδούκλωσαν λίγο, ή ο Dean το σανίδωσε το ιμπαλάκι κι έφτασαν στην ώρα τους στο αεροδρόμιο! 😛


Σε αυτό το επεισόδιο μαθαίνουμε ότι ο Dean έχει σοβαρή φοβία με τα αεροπλάνα.


Στην κομμένη σκηνή 34 του επεισοδίου ακούμε τα λάστιχα του Ιμπάλα να σκούζουν καθώς ο Dean παρκάρει (με κωλιά) στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Τα αδέρφια βγαίνουν από το αμάξι και ο Dean ξεκινά βιαστικός για το αεροδρόμιο, όμως ο Sam τον σταματά θυμίζοντάς του που πάνε. Ο Dean  επιστρέφει στο αμάξι και βγάζει από πάνω του ότι όπλο έχει (του παίρνει αρκετή ώρα είναι η αλήθεια). Κλείνοντας το πορτ-μπαγκάζ γκρινιάζοντας δηλώνει ότι «νοιώθει γυμνός!»

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης:

1×04 | Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα