Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα | 3×07 Fresh Blood

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Το Supernatural είναι μια σειρά με πολλές meta-αναφορές στην ποπ-κουλτούρα. Σε κάθε επεισόδιο υπάρχουν ατάκες ή καταστάσεις που παραπέμπουν σε ταινίες, άλλες τηλεοπτικές σειρές, σε διάσημους καλλιτέχνες, ακόμα και σε ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα, και στη λαογραφία του πλανήτη όλου.

ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ: “Fresh Blood”

“Φρέσκο αίμα”. Αυτός είναι ο τίτλος ενός τραγουδιού του Alice Cooper από το δίσκο DaDa (1983).

ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Ο χαρακτήρας της Lucy έχει πάρει το όνομά του από το θρυλικό μυθιστόρημα Dracula του Bram Stoker. Στο έργο του Stoke, η Lucy Westenra πέφτει εν αγνοία της θύμα του Δράκουλα. Αντίστοιχα, η Lucy του επεισοδίου είναι το θύμα του Dixon χωρίς να το γνωρίζει.

H Mercedes McNab, που κάνει το cameo ως το νεογέννητο βαμπίρ στην εναρκτήρια σκηνή του επεισοδίου, είχε γίνει διάσημη στις αρχές της δεκαετίας του 2000 από το ρόλο της Harmony (μια μαθήτρια που μεταμορφώθηκε σε βαμπίρ) στις σειρές Buffy the Vampire Slayer κι Angel.


Dean: All right, listen, Wavy Gravy. It’s not going to stop. You’ve already killed two people, almost three.

Ο Wavy Gravy (κατά κόσμον Hugh Nanton Romney Jr.) ήταν ένας χίπης Αμερικανός διασκεδαστής και ειρηνιστής, γνωστός για τη δράση του στο Woodstock. Υιοθέτησε την περσόνα του κλόουν για να υποστηρίξει μέσω της ψυχαγωγίας τον πολιτικό ακτιβισμό του. Είναι ο “επίσημος” κλόουν του ροκ συγκροτήματος Grateful Dead.


H τελική αναμέτρηση μεταξύ του Sam και του Gordon στα σκοτεινά θυμίζει την παρόμοια σκηνή της κλιμάκωσης στο The Silence of the Lambs με την πρωταγωνίστρια Clarice Starling και τον κακό Buffalo Bill.

Κριτική επεισοδίου

Οδηγός επεισοδίων 3ης σεζόν

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα