Ταξινόμηση των δαιμόνων σύμφωνα με τον Peter Binsfeld

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Ο Peter Binsfeld ήταν ένας δαιμονολόγος και ιερέας που έζησε στην Γερμανία τον Μεσαίωνα, και πέθανε το 1598 από πανούκλα. Ασχολήθηκε με το κυνήγι μαγισσών εκείνης της εποχής και έγραψε το βιβλίο “The Confession of Warlocks and Witches“, στο οποίο συζητά για ομολογίες υποτιθέμενων μαγισσών και υποστηρίζει ότι τα βασανιστήρια δεν επηρέασαν τις ομολογίες.

Το 1589, ο Peter Binsfeld ζευγάρωσε κάθε ένα από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα με έναν δαίμονα, που έβαζαν σε πειρασμό τους ανθρώπους μέσω της συνδεδεμένης αμαρτίας. Σύμφωνα με την Ταξινόμηση των δαιμόνων, τα ζευγάρια είναι:

Λαγνεία: Ασμοδαίος
Λαιμαργία: Βεελζεβούλ
Απληστία: Μαμμωνά
Οκνηρία: Βηλφεγώρ
Οργή: Ο Σατανάς
Ζηλοφθονία: Λεβιάθαν
Υπεροψία: Εωσφόρος

Επίσης διατύπωσε την θεωρία ότι άλλοι δαίμονες επικαλούνται την αμαρτία, για παράδειγμα η Λίλιθ και οι απόγονοί της, οι Εφιάλτες και οι Σουκουμπούς, επικαλούνται την σφοδρή επιθυμία. Οι Σουκουμπούς κοιμούνται με άντρες ώστε να σπείρουν περισσότερους δαίμονες. Οι Εφιάλτες κοιμούνται με γυναίκες ώστε να οδηγηθούν στην αμαρτία και να εμποτιστούν με γόνο δαίμονα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
3 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Castiel Lover
4 years ago

Τέλειο άρθρο!!! Ο Ramiel δεν υπάρχει; (Πλακίτσα!)

Râmîêl (Aramaic: רעמאנל‎‎, Hebrew: רעמיאל‎‎, Greek: ‘Ραμιήλ) είναι ένας άγγελος παρατηρητής και ένας άγγελος στο “Απόκρυφο Βιβλίο Ενωχιακών” . Αυτό ισχύει και για τον κιτρινομάτη μας! Ραμιήλ σημαίνει “βροντή θεού” στα εβραϊκά.

Πώς και στο Supernatural, έκαναν έναν άγγελο, πρίγκηπα της κόλασης; 😇

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  Castiel Lover
4 years ago

Είναι Supernatural, “πώς” και “γιατί” είναι ρητορικές ερωτήσεις. XD

Castiel Lover
Reply to  ncis merlin like
4 years ago

Σωστός…

Τελευταία Άρθρα

Orestishttp://supernaturalgreece.gr/
Όλα ξεκίνησαν στις 22/04/11 όταν η απόφαση για ένα ήρεμο blog σχετικά με τη σειρά Supernatural πήρε σάρκα και οστά. Η συνέχεια γνωστή. Πρωτοπορία σε events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις αγαπημένες μας σειρές και το Supernaturalgreece.gr είναι πλέον γεγονός. Γίναμε χιλιάδες, γίναμε η πιο όμορφη ιντερνετική οικογένεια. Το 2015 παρευρέθηκα στο συνέδριο της Ρώμης γνωρίζοντας από κοντά το cast του Supernatural.

Περισσότερα Άρθρα