Crowley: τα δύο πρόσωπα του Βασιλιά της Κόλασης

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

«Hello, boys!»

Μπορεί ένας κοκκινομάτης δαίμονας να αποκτήσει … fan club; Η απάντηση υπό κανονικές καταστάσεις θα ήταν «όχι» αλλά στο Supernatural το απροσδόκητο είναι και το πιο πιθανό! Είναι σίγουρο όμως ότι ο κομψός δαίμονας με την αγγλοσαξωνική προφορά, το αιχμηρό χιούμορ, την αυταρέσκεια και το αριστοκρατικό ύφος ξέρει να επιβάλλει την παρουσία του (You’re good but I am Crowley). Από ένα περιφρονημένο παιδί με σύνδρομα κατωτερότητας (φρόντισε η …στοργική μητέρα του για αυτό) μεταμορφώθηκε σε έναν κυριαρχικό δαίμονα που δεν ανέχεται να χειραγωγείται από κανέναν ούτε βέβαια και από την μητέρα του Rowena (I’m the king of hell. I do what I want, when I want and I don’t take orders from you!)


Στοιχεία ταυτότητας

Fergus Roderick Macleod το ….ανθρώπινο όνομά του

Crowley το …δαιμονικό όνομά του

Ημερομηνία γέννησης: 1661, Ημερομηνία θανάτου: 1723

Τόπος καταγωγής: Σκωτία, Μεγάλη Βρετανία

Μητέρα: Rowena (Μάγισσα)

Πατέρας: ….τι τα σκαλίζεις τώρα αυτά;

Γιος: Gavin


Ιδιότητα: Α! Εδώ θα κάνουμε μια μεγάλη και σημαντική στάση. Γιατί δεν είναι εύκολο να καταλήξει κανείς για το αληθινό πρόσωπο του Crowley. Ο ρόλος του είναι μάλλον…γκρίζος αν και ο ίδιος διακρίνεται για την ωμή ειλικρίνειά του. Το βέβαιο είναι ότι θέλει να κυριαρχεί (I was born to direct) και δεν μοιράζεται το θρόνο της απόλυτης σκοτεινής μοναρχίας του με κανέναν! Το βέβαιο είναι ότι θα έκανε τα πάντα για να είναι ασφαλής γι’ αυτό και το όνομα του βρίσκεται πάντα δίπλα στο link «ατομικιστής». Ξέρει πολύ καλά ότι είναι προτιμότερο να συμμαχήσει με οποιονδήποτε απέναντι σε έναν κοινό κίνδυνο. Εξάλλου επιβιώνει χάρη σε αυτές τι επιλογές του. Βασικό του μότο, η αυτοσυντήρηση με οποιοδήποτε κόστος. Δεν διστάζει να …ταλαντευτεί αριστερά ή δεξιά ανάλογα από πού εξασφαλίζεται όφελος για τον ίδιο. Έτσι τουλάχιστον μας συστήθηκε στον 5ο κύκλο όπου τον γνωρίσαμε flesh and blood (Abandon all hope) να υποδέχεται τους Winchesters στην πολυτελή κατοικία του δίνοντάς τους το πολύτιμο όπλο (Colt) για να τον προστατέψουν από την απειλή της απελευθέρωσης του Lucifer.

Ξεκινώντας από πετυχημένος crossroad demon με ηγετικές τάσεις και αρκετή δόση φιλαρχίας, αλαζονείας και ναρκισσισμού διεκδικεί και καταφέρνει να κατακτήσει τον τίτλο του Βασιλιά της Κόλασης (King of Hell), που ξέρει πολύ καλά την τέχνη της εξαπάτησης και της χειραγώγησης σκορπώντας τον φόβο στους διαδρόμους του…κάτω κόσμου. Ο ίδιος θέλησε ωστόσο να …αναβαθμίσει την κόλαση σε μια καλοστημένη επιχείρηση συλλογής ψυχών συστηματοποιώντας τις συμφωνίες με απελπισμένους ανθρώπους καθώς εκμεταλλευόταν τα πάθη και τις κρυφές, ανείπωτες αδυναμίες, τις οποίες ο ίδιος υποστηρίζει ότι της τηρεί (This isn’t Wall Street, this is Hell. We have something called integrity). Θα ήταν ωστόσο υπερβολικά ρομαντικό να θεωρήσουμε αυτό ως αξίωμα. Εξάλλου, είναι δαίμονας και οι δαίμονες στην καλύτερη περίπτωση λένε ψέματα ενώ στην χειρότερη προδίδουν όσους ανυποψίαστους δείχνουν να τους εμπιστεύονται. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος έχει εξαπατηθεί ξεκινώντας από την πολυαγαπημένη μητέρα του Rowena μέχρι την Meg. Κι ο ίδιος έχει «μαρτυρήσει» στα χέρια και δαιμόνων όπως της σαγηνευτικής Abaddon αλλά και του έκπτωτου αρχάγγελου Lucifer!

Μέχρι και τον 7ο κύκλο έχει συμμαχήσει με δαίμονες, με αγγέλους, με ανθρώπους. Επιδιώκει να διασφαλίσει το θρόνο του με κάθε μέσο χωρίς καμία ηθική αρχή. Έτσι τον βλέπουμε να εμφανίζεται ως δεξί χέρι της Lilith, να συνάπτει συμμαχίες με τον Castiel (Submit or die? What are you, French?) αλλά και με τον αρχάγγελο Raphael (έστω και για λίγο) για να κατακτήσει και το Καθαρτήριο, με τους Winchesters (κι όχι μία φορά) και δεν ξεχνάμε την αποτυχημένη του απόπειρα να συνεργαστεί και με τον Dick Roman (Leviathan). Φυσικά, από το μενού δεν μπορούν να λείπουν και τα βασανιστήρια των οποίων την τεχνική έχει εξελίξει σε τέτοιο βαθμό ώστε να θεωρείται σπεσιαλίστας (I torture all my friends. It’s how I show love…).

Από τα χέρια του πέρασαν δαίμονες όπως η Meg για να μάθει για την κρύπτη που φυλασσόταν η αγγελική πινακίδα αλλά και άγγελοι όπως ο Samandriel για να πληροφορηθεί για τα ονόματα των προφητών, τους οποίους αργότερα και απήγαγε. Η απαγωγή εξάλλου είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του για να εκβιάζει τους ανθρώπους πυροβολώντας τους ψυχολογικά με απειλές για την ζωή αγαπημένων τους προσώπων: ας θυμηθούμε ότι στα δίχτυα του έχει βρεθεί η μητέρα του Kevin, η Lisa και ο Ben προκαλώντας το μένος του πρωτότοκου γιου του John Winchester με τον οποίο αργότερα θα αναπτύξει μια ιδιαίτερη …συνεργασία. Και ο …κατάλογος βασανιστηρίων δεν έχει τέλος. Θα ήταν ωστόσο παράλειψη να μην αναφερθούμε και στους εκβιασμούς που άσκησε και στον παππού Samuel υποσχόμενος να επαναφέρει στη ζωή την κόρη του Mary, όταν επιδίωξε να υποτάξει τους δύο αδερφούς χρησιμοποιώντας τους ως υποτακτικούς για να του παραδώσουν όλους τους monster Alphas (employees don’t ask questions!). Μια από τις φορές ωστόσο που ξύπνησε την εκδίκηση στους Winchesτers ήταν και όταν έθεσε σε θανάσιμο κίνδυνο τη ζωή της αγαπημένης τους φίλης Jody Mills. (I’ve done things you can’t imagine. Horrible, evil, messy things. And I’ve loved every damn minute!).

Τι μπορεί να τον κάνει να χάσει την ψυχραιμία του και να αφεθεί έρμαιο της οργής του; Η απειλή της κυριαρχίας του και η …ηλιθιότητα. Ο ίδιος εμφανίζεται ιδιαίτερα ευφυής, που μελετά αριστοτεχνικά την κάθε του κίνηση και διαθέτει πάντα ένα back up σχέδιο αν και τα βρήκε σκούρα με τα δύο αδέρφια. Στην αρχή, η σχέση τους ήταν ξεκάθαρη. Εγώ δαίμονας, εσείς άνθρωποι. Εγώ ανίκητος άρχοντας, εσείς παιδαριώδη ανθρωπάρια. Εσείς προσπαθείτε να κλείσετε τις πύλες της κόλασης, εγώ προσπαθώ να κρατήσω την ψυχή του Bobby μακριά από τον Παράδεισο.

Από τον 7ο κύκλο και μετά τα πράγματα μπερδεύονται λίγο. Το σίγουρο είναι πως δεν τους υποτίμησε ποτέ: Am I the only game piece on the board who doesn’t underestimate those denim wrapped nightmares? Με τον Sam, που αν και επιδίωξε πολλές φορές να τον εξαφανίσει από το τοπίο, συνεργάστηκε περιστασιακά κυρίως για την σωτηρία του αδερφού του: You and me, same team. When this is over, we can get matching tattoos…Ας θυμηθούμε βέβαια, ότι ο Sam είναι υπεύθυνος για τον …εξανθρωπισμό του Crowley αφού κατά τη διάρκεια της τρίτης δοκιμασίας – αν και δεν την ολοκλήρωσε – τον «πότισε» με ανθρώπινο αίμα μέχρι που τον οδήγησε στον πλήρη εθισμό, από τον οποίο αργότερα θα τον βοηθήσει μαζί με τον Dean να ξεφύγει. Και, σε ποιον χρωστάς ευγνωμοσύνη ψηλέ όταν προσπαθούσες να διώξεις τον Gadreel;

Ο …αγαπημένος όμως του Crowley, είναι ο Dean με τον οποίο έχει συνεργαστεί για να εξοντώσουν την Abaddon και έχει μοιραστεί ενδιαφέρουσες βραδιές ασυδοσίας όταν τον επανέφερε στη ζωή μετά το θανάσιμο χτύπημα του Metatron. Ποιος δεν θυμάται την τελευταία σκηνή του 9ου κύκλου όταν ξαναζωντανεύει μπροστά μας ο demon Dean! Ομολογουμένως, από τις πιο δυνατές του Crowley (δεν το κρύβω, είμαι fan…) και μάλλον από τις πιο ειλικρινείς αφού δε διστάζει να εκφράσει την αδυναμία του για τον μεγάλο αδερφό καθώς φαίνεται να τον γοητεύει ο killer Dean και έχει …επενδύσει σε αυτό: I never lied, Dean. That’s important. It’s vital. Εξάλλου, ο Dean τον ταρακούνησε και τον έκανε να καταλάβει το δίχτυ της χειραγώγησης και παραπλάνησης που τον είχε κλειδώσει ο μητέρα του επιλέγοντας για ακόμη μια φορά τους Winchesters: Tell me, Rowena, if I were not the king of Hell, would you have ever bothered to pretend to care about me?

Ιδιαίτερα στον 11ο ο Βασιλιάς της Κόλασης εμφανίζεται από… «θείος» της μικρής Amara, από anti – hero σε βασικό σύμμαχο για την εξόντωση της αδερφής του Chuck. Πάντα, όμως, ο βαθύτερος φόβος ήταν και παραμένει η αρχ-αγγελική δύναμη του σημαντικότερου αντιπάλου του, του Lucifer καθώς θα ήθελε πολύ να διαγράψει από τη μνήμη του όταν υπήρξε το κατοικίδιο ζώο του έκπτωτου άγγελου (μοναδική η ερμηνεία του Castiel ως Εωσφόρος!). Και στον τελευταίο κύκλο, φαίνεται αποφασισμένος να μην επιτρέψει να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Ας μην μας διαφεύγει λοιπόν: That’s what you get working with demons!

14 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

14 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Marianna Winchester
Marianna Winchester
6 years ago

Μια ασχετη ερωτηση, στην πρωτη φωτογραφια εχει το πορτοκαλι σηματακι του “παρακολουθηση με απαραιτητη τη γονικη συναίνεση” ΚΑΙ ελληνικους υποτιτλους διαφορετικους απο αυτους που βαζουν στο gamato και τα σχετικα site. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ SUPERNATURAL ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΝΑ ΦΑΡΜΑΚΩΘΩ!’

Maria Novak
Maria Novak
Reply to  Marianna Winchester
6 years ago

Απο οτι ξερω παιζόταν στο Star πριν κατι χρονια τα μεσανυχτα

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Maria Novak
6 years ago

Παίζετε κάθε χρόνο στο Star. Μάλιστα παίχτηκε το καλοκαίρι ο 8ος κύκλος. Παιζόταν γύρω στις 3 το βράδυ.

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Θυμάμαι 11 η ώρα εγώ… Ναι, καθόμουνα και την έβλεπα, ήταν η μοναδική που είδα στην τηλεόραση. XD Τώρα περιμένω την 9η! (Αγαπημένη σεζόν, δεν σας το κρύβω)

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  ncis merlin like
6 years ago

Σίγουρα 2-3 γιατί τότε ήμουν 10 χρονών και κρατιόμουν μην με πάρει ο ύπνος, ενώ πάντα με έπαιρνε… Με εξαιρεση φυσικά το 4×01!!!

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Ναι, δεν ήμουνα σίγουρη για την ώρα. Κι εγώ κρατιόμουνα να μην κοιμηθώ! (Τα κατάφερνα, γιατί κοιμάμαι αργά ούτως ή άλλως) Μια φορά μόνο έχασα ένα επεισόδιο (αν δεν απατώμαι, είχα ξεχάσει ότι είχε επεισόδιο εκείνη την μέρα… :I )

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  ncis merlin like
6 years ago

Α, τώρα είδα το αρχικό μου σχόλιο… Δεν νομιζω 11 γιατί πίεζα μια φίλη μου να το δει, και μου φώναζε γιατί τότε δίναμε εξετάσεις Μαίου Ιουνίου και ήταν πολύ αργά γι’αυτήν…

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  Maria Novak
6 years ago

Ναι κι εγω ξέρω ότι ήταν πριν απο χρόνια, ή τελος πάντων παλιές σεζόν..

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Marianna Winchester
6 years ago

Παίζετε κάθε χρόνο στο Star. Μάλιστα παίχτηκε το καλοκαίρι ο 8ος κύκλος. Παιζόταν γύρω στις 3 το βράδυ. Εγώ τι να πω που ήμουν 10χρονο τότε και με έπαιρνε ο ύπνος και σπαζόμουν! Υπομονή! Θα ξαναπαιχτεί φέτος! Χιχι!

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Όταν ξαναπαιχτεί θα σε ενημερώσω! “I let you KNOW!”

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

Θα περιμένω νέα σου Cas 😉

Castiel Lover
Castiel Lover
Reply to  Marianna Winchester
6 years ago

Μαρία 😉

Castiel Lover
Castiel Lover
6 years ago

Λατρεύω Crowley! My KING!!! Παιδιά, σας το ξαναλέω, PLEASΕ…. κάντε ένα Castiel αφιέρωμα!!!!!!!!!!

comment image

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
Reply to  Castiel Lover
6 years ago

E ενταξει τωρα..υπερβολες. Με κανεις και κοκκινιζω 🙂

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα