Ο χαρακτήρας της Bela Talbot, συγκεκριμένα το ονοματεπώνυμο και τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιεί, είναι γεμάτος αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!
Το μικρό της όνομα είναι μια αναφορά στον ηθοποιό Bela Lugosi, γνωστή καλτ φιγούρα στον κινηματογράφο από το ρόλο του ως Δράκουλας σε πολλές ταινίες τρόμου των αρχών του προηγούμενου αιώνα (πριν τον Christopher Lee να φανταστείτε).
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται η πόλη Bela (γνωστή και ως Zoara), μια αμαρτωλή πόλη, όπως ήταν τα Σόδομα και τα Γόμορρα, η οποία όμως γλίτωσε από την καταστροφή (Γένεση 14:2, 19:22). Η Bela δεν πήρε το όνομα της από αυτήν την πόλη, αλλά σίγουρα θα την χαρακτήριζες ‘αμαρτωλή’.
Το επώνυμο ‘Talbot’ είναι πιθανότατα μια αναφορά στον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα της ταινίας The Wolf Man (1941), Lawrence Talbot. Μπορεί όμως και να αναφέρεται σε ένα αληθινό ιστορικό πρόσωπο: τον διαβόητο Edward Talbot (επίσης γνωστό και με το όνομα Edward Kelley), έναν Άγγλο τσαρλατάνο αποκρυφιστή του 16ου αιώνα. Ο Talbot σε νεαρή ηλικία κατηγορήθηκε ως πλαστογράφος και παραχαράκτης, και αργότερα ισχυριζόταν ότι ήταν μέντιουμ και αλχημιστής (αφοσιωμένος στην διαρκή προσπάθεια να δημιουργήσει χρυσό). Οι κομπίνες, οι αποκρυφιστικές δραστηριότητες και η επικοινωνία με τα πνεύματα είναι όλα χαρακτηριστικά που μοιράζεται με τη Bela του Supernatural.
Στο επεισόδιο 3×15 Time Is on My Side (η τελευταία εμφάνιση της Bela στη σειρά) ο Dean αναφέρει πως ένα από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιεί η παμπόνηρη κλέφτρα είναι “Mina Chandler“. Το ‘Mina’ είναι σίγουρα αναφορά στη Mina Murray από το Δράκουλα του Bram Stoker, ενώ το ‘Chandler’ ήταν το επώνυμο της ηθοποιού που ερμήνευσε το ρόλο στην ταινία του 1931 (στο ίδιο φιλμ που πρωταγωνιστούσε ο Bela Lugosi ως Δράκουλας).
Και τελειώνοντας με τα ονόματα της Bela, να θυμηθούμε και το αληθινό της όνομα, Abbie, το οποίο είναι υποκοριστικό του Abigail, και σημαίνει «η χαρά του πατέρα» στα Εβραϊκά. (Λίγο ειρωνικό δεν βρίσκετε; 😛 )
Πολύ πιθανόν το Ταλμποτ να προέρχεται από τον απορυφιστή Τάλμποτ, όπως υποψιάζομαι ότι το Κράουλι προέρχεται από τον αποκρυφιστή Άλιστερ Κράουλι :Ρ
Για τον Κράουλι την υποψία να την κάνεις βεβαιότητα! 🙂 Σίγουρα απο εκεί το πήρε το όνομα! Όπως και ο δαίμονας Άλαστερ πιθανότατα… (Alastair και Aleister προφέρονται ίδια, αποκλείεται να είναι σύμπτωση!)
Και για τους δύο αυτό σκεφτόμουν, ότι από εκείνον πήραν τα ονόματα τους..είναι άλλωστε πασίγνωστος, δεν θα μπορούσαν να κάνουν μια αναφορά σε εκείνον :Ρ
Ειμαι η μονη που πιστεύει οτι οι γονείς της την κακοποιουσαν και για αυτό πουλησε την ψυχή της; Φαινοταν οτι κατι έκρυβε περι αυτου, και δεν νομίζω κανενα κοριτσακι να σκοτωνε τους γονείς του στα καλα καθούμενα.
Μα, ναι! Αυτο άφησε να εννοηθεί! Οτι την κακοποιούσαν (ίσως και ο πατέρας της σεξουαλικά), γι’αυτο και τους σκότωσε κάνοντας τη συμφωνία. Γενικά η Μπέλα όσο αντιπαθητικός χαρακτηρας και να ήταν, είχε πολύ συγκινητική ιστορία και ωραίο φινάλε…