Fun facts & Trivia | 14×15 Peace of Mind

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλες τις μικρολεπτομέρειες που (πιθανότατα) δεν γνωρίζατε για το 302ό επεισόδιο του Supernatural:

Peace of Mind

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΕΝΑΡΙΟ: Meghan Fitzmartin & Steve Yockey

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Phil Sgriccia

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Jared Padalecki (Sam Winchester & Justin Smith), Jensen Ackles (Dean Winchester), Misha Collins (Castiel), Alexander Calvert (Jack Kline) — απουσιάζει ο Mark Pellegrino (Nick)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Keith Szarabajka (Donatello Redfield), Caitlin Ashley Thompson (Sunny Harrington), Bill Dow (Chip Harrington), Kimberley Shoniker (Cindy Smith), Guy Christie (Justin Smith), Camden Filtness (Conrad Martin), Daniel Kailin (Griffin Tate), Gigi Jackman (Mrs. Dowling)

ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Το επεισόδιο διαδραματίζεται λίγες μέρες μετά τα γεγονότα του προηγούμενου, και λαμβάνει χώρα σε 3 διαφορετικές τοποθεσίες των ΗΠΑ: στο Lebanon, Kansas (Καταφύγιο), στο Charming Acres, Arkansas (υπόθεση των Sam & Castiel) και στο Lewis, Oklahoma (σπίτι του Donatello).

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (CONTINUITY)

Καθ’όλη τη διάρκεια του επεισοδίου γίνονται πολλές αναφορές στα γεγονότα του προηγούμενου, που άφησαν αντίκτυπο σε όλους τους χαρακτήρες. Αναφέρεται ο Μιχαήλ και η Rowena, που, σύμφωνα με τον Dean, επηρεάστηκε πολύ από την κυρίευση. Αναφέρεται, επίσης, η Maggie κι όλοι οι κυνηγοί που δολοφόνησε ο Μιχαήλ, η κηδεία των οποίων έλαβε χώρα off-screen, ενδιάμεσα στα δυο επεισόδια. Αναφέρονται, τέλος, και ο Θεός και η αδερφή του, καθώς και η χρονική περίοδος που ο Sam ήταν άψυχος στην 6η σεζόν.


Βλέπουμε τον Donatello Redfield να έχει επιστρέψει στο παλιό σπίτι του στο Lewis, το οποίο είδαμε τελευταία φορά στο We Happy Few, όταν του ρούφηξε η Amara την ψυχή. Ο Donatello αναφέρει το γεγονός αυτό στον Jack κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (TRIVIA)

Κατά την εισαγωγή του στο επεισόδιο, ο Chip Harrington, που αποδεικνύεται αργότερα ότι ελέγχει νοητικά όλη την πόλη, λέει: “αν δεν ήταν η Sunny, θα έχανα το μυαλό μου“. Αυτή η ατάκα αποτελεί προοικονομία για τον χαρακτήρα του, αφού στην κλιμάκωση του επεισοδίου, η κόρη του χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για να τον παγιδεύσει στο ίδιο του το μυαλό και να τον αφήσει φυτό.


Με τον νοητικό έλεγχο του Chip, o Sam υιοθετεί την περσόνα του ‘Justin Smith’ για ένα μέρος του επεισοδίου. Ο Jared Padalecki είχε να παίξει διπλό ρόλο από την 9η σεζόν, όπου ερμήνευε και τον Gadreel. [Διαβάστε εδώ περισσότερα για τους πολλαπλούς ρόλους του ηθοποιού στο Supernatural.]


Ο Jack εξαϋλώνει τον Felix, το κατοικίδιο φίδι του γοργόνου Noah Ophis, πιστεύοντας ότι θα τον στείλει στον Παράδεισο, όπου θα συναντήσει το αφεντικό του. Όμως, ο Noah δεν ήταν άνθρωπος, αλλά ημίθεος, άρα είναι άγνωστο που θα κατέληγε μετά θάνατον (στο Καθαρτήριο ίσως, σίγουρα όχι στον Παράδεισο). Αυτό υπονοεί ότι ο Jack είτε δεν γνωρίζει πως δεν καταλήγουν όλοι οι νεκροί στον Παράδεισο, είτε η έλλειψη ψυχής έχει αρχίσει να τον τρελαίνει.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS

Για τις σκηνές στην γραφική πόλη του Charming Acres, τα γυρίσματα έγιναν στην κωμόπολη Cloverdale στο Surrey της British Columbia στον Καναδά.


Ο Bill Dow (Chip Harrington) είχε εμφανιστεί και παλιότερα στο Supernatural ως Dr. Kadinsky στο 7×17 The Born-Again Identity.


Το επεισόδιο ξεκινά με μια σκηνή από το Ouroboros, όπου ο Jack ανακοινώνει ότι θα υιοθετήσει τον Felix, το φίδι, και περνά στη σκηνή από το Yellow Fever της 4ης σεζόν, όπου ο Dean έρχεται τετ-α-τετ με έναν πελώριο πύθωνα και φαίνεται τρομοκρατημένος. Σε όλο το Peace of Mind, βλέπουμε τον Jensen να προσπαθεί να κρύψει ότι φοβάται τον Felix. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι ο Jensen Ackles αυτός που φοβάται τα φίδια, αλλά ο Jared Padalecki. Δείτε στο παρακάτω βιντεάκι τον Jared να αυτοσατιρίζεται για το πως δεν κατάφερε καν να μείνει δίπλα στον Jensen όταν γύριζαν τη σκηνή με τον πύθωνα!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Τηλεθέαση

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα