Fun facts & Trivia – 15×09 The Trap

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Amalia
Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δυο πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω τον Dean Winchester και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα!

Σε αυτό το άρθρο σας έχω μαζέψει όλες τις κρυμμένες μικρολεπτομέρειες της mid-season πρεμιέρας της τελευταίας σεζόν του Supernatural με τίτλο The Trap που έγραψε ο Robert Berens και σκηνοθέτησε ο Robert Singer. Ανακαλύψτε όλα τα σεναριακά μυστικά, τις ιδιαίτερες σκηνοθετικές επιλογές και τα παρασκηνιακά ευτράπελα! Και μην ξεχάσετε να τσεκάρετε και τις αναφορές στην ποπ-κουλτούρα για ακόμα περισσότερα easter eggs!

ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (CONTINUITY)

Leviathan: Mother’s got beef with you.
Cas: Eve!
Leviathan: Killing her alphas. Swallowing her Leviathan. You should earn us a nice reward.

O Λεβιάθαν που στήνει παγίδα στον Castiel, του λέει ότι θα τον οδηγήσει στην Εύα, χαρακτηρίζοντάς τη “μητέρα”. Στην 6η σεζόν, την Εύα την γνωρίσαμε ως “Μητέρα Όλων των Τεράτων” που αναστήθηκε από το Καθαρτήριο, όταν ο Castiel κι ο Crowley κυνηγούσαν τους Άλφα για να βρουν τρόπο να ανοίξουν το Καθαρτήριο και να βάλουν χέρι στις εκατομμύρια ψυχές των τεράτων που καταλήγουν εκεί μετά θάνατον. Ο Dean είχε σκοτώσει την Εύα με στάχτη Φοίνικα και εκείνη κατέληξε ξανά στο Καθαρτήριο. Οι Λεβιάθαν δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για τον Dean καθόλου, πάντως, και ζητούν εκδίκηση μόνο από τον Castiel.

Κάτι ακόμα που προκαλεί ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι οι Λεβιάθαν αυτή τη στιγμή δείχνουν να είναι υποτακτικοί της Εύας, το οποίο έρχεται σε άμεση αντίθεση με τα όσα είδαμε στην 7η σεζόν, όπου οι Λεβιάθαν την υποτιμούσαν – τουλάχιστον αυτοί που γνωρίσαμε. Η σχέση της Εύας με τους Λεβιάθαν υπονοείται στο There Will Be Blood, μέσα από ένα διάλογο του Άλφα Βρικόλακα και του Λεβιάθαν Edgar, όπου ο Άλφα λέει ότι το είδος του προέρχεται από τους Λεβιάθαν, το οποίο ο Edgar αρνείται, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, την Εύα “αξιολύπητο μπάσταρδο σκυλί” και “πόρνη”.


Αποκαλύπτεται ότι ο Benny είναι πια νεκρός, δολοφονημένος από άλλους βρικόλακες για την προδοσία του. Μαθαίνουμε, επίσης, ότι είναι διαβόητος στο Καθαρτήριο για την απόδραση και την μετέπειτα επιστροφή του που είδαμε στο Taxi Driver της 8ης σεζόν.

Ο Ty Olsson (ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Benny στη σειρά), πάντως, δεν φαίνεται να πείστηκε για το θάνατο του αγαπημένου μας βρικόλακα, κι έχει κάποια πολύ… βάσιμα επιχειρήματα:


Ενδιαφέρον (και μια μικρή αμφιβολία για το αν πρόκειται για σκηνοθετικό λάθος) προκαλεί το γεγονός ότι ο Castiel έδειξε τόσο ισχυρός σε αυτό το επεισόδιο, ενώ σε προηγούμενα της σεζόν είχαμε δει ξεκάθαρα ότι οι δυνάμεις του εξασθενούν. Οι ίδιοι οι Λεβιάθαν διάλεξαν να μην του επιτεθούν άμεσα, αλλά να τον εξουδετερώσουν με μια αγγελική παγίδα πρώτα για να μην χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του εναντίον τους, ενώ παλιότερα, είχαμε δει Λεβιάθαν εύκολα να τον βάζουν κάτω. Μάλιστα, τώρα υπερίσχυσε πολλών μαζί και το έσκασε με λίγες μόνο αμυχές.

ΣΕΝΑΡΙΑΚΕΣ ΜΙΚΡΟΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (TRIVIA)

Στην 11η σεζόν, είχε εδραιωθεί ότι ο Θεός δεν γίνεται να πεθάνει χωρίς να καταρρεύσει όλη η Δημιουργία. Αποκαλύπτεται σε αυτό το επεισόδιο ότι αν έστω παγιδευτεί ο Θεός (έτσι όπως είχε παγιδεύσει ο ίδιος την Amara), ο νόμος της Φύσης θα κυριαρχήσει και τα τέρατα θα κατακλύσουν τα πάντα. Ενδέχεται αυτό να άφησε να συμβεί στη Γη της εναλλακτικής Kaia Nieves, το λεγόμενο “Κακό Μέρος”.


Τα μελλοντικά γεγονότα που δείχνει ο Chuck στον Sam:

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020 11:42:00
Ο Sam, η Eileen, ο Dean, κι ο Cas περνούν ένα χαλαρό βράδυ στο Καταφύγιο, όταν η Jody τους τηλεφωνεί για να τους ενημερώσει ότι η Claire σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ενός κυνηγιού βρικολάκων, οι οποίοι ήταν περισσότεροι από όσους υπολόγιζαν.

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 9:09:18
Ο Sam κι ο Dean είναι στην Impala, οδηγώντας μέσα σε χαλάσματα και φλόγες. Μόλις πάλεψαν με μια αγέλη λυκανθρώπων κι όλα τα θύματά τους είναι νεκρά. Αναφέρουν ότι ο Castiel χάθηκε δεν είναι πια μαζί τους.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 11:42:36
Ο Sam κι ο Dean μόλις έχουν επιστρέψει από ένα κυνήγι βρυκολάκων, κι ο Sam θέλει να ξαναφύγει. Ο Dean έχει χάσει την ελπίδα του — υπάρχουν πολλά τέρατα εκεί έξω και δεν σώζουν ανθρώπους πια. Αναφέρουν ότι όταν ο Castiel πήρε το Σημάδι του Κάιν, ως μέρος του σχεδίου για να παγιδεύσουν το Θεό, ο Dean αναγκάστηκε να τον κλειδώσει στο Κουτί του Μάλακ, ενώ η Eileen, η Donna, και οι υπόλοιπες waywards είναι νεκρές. Από τους φίλους τους μόνο η Jody κι ο Bobby κυνηγούν ακόμη, κι ο Dean υποπτεύεται ότι έχουν αυτοκτονικές τάσεις, όπως κι ο Sam.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 12:36:38
Ο Sam ενημερώνει τον Dean ότι φεύγει για κυνήγι κι ο Dean τον ακολουθεί επειδή “δεν έχει άλλη επιλογή”. Όταν επιστρέφουν, κάποια απροσδιόριστη στιγμή αργότερα, κάτι έχει πάει στραβά, κι ο Chuck σχολιάζει ότι ο Dean έπρεπε να έχει ακολουθήσει το ένστικτό του.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 3:11:38
Ο Sam κι ο Dean ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Δυο κυνηγοί πλησιάζουν, μαζί με τη Jody και το Bobby. Εισβάλλουν στο δωμάτιο για να σκοτώσουν τον Sam και τον Dean, που έχουν μεταμορφωθεί σε βρικόλακες. Τα αδέρφια σκοτώνουν τους δυο κυνηγούς. Η Jody πυροβολεί τον Sam με αίμα νεκρού κι ο Dean της επιτίθεται και τη σκοτώνει. Ο Bobby αποκεφαλίζει τον Sam. Το όραμα διακόπτεται απότομα με το θάνατο του Sam, πριν μάθουμε τι απογίνονται ο Bobby κι ο Dean.

Σημείωση: Όλες αυτές οι ημερομηνίες είναι μετά το τέλος του Supernatural, εκτός από την πρώτη. Η 17η Απριλίου 2020 είναι περίπου έναν μήνα πριν το series finale, και για όποιον είναι λίγο πονηρός, αποκλείεται να είναι τυχαία η αναφορά της. #foreshadowing_alert (Το μήνυμα αυτό θα αυτοκαταστραφεί, αν/όταν αποδειχτεί ότι βλέπω προοικονομίες εκεί που δεν υπάρχουν.)


Αποκαλύπτεται ότι το Άνθος των Λεβιάθαν είναι ένα λουλούδι που φυτρώνει από το πτώμα ενός Λεβιάθαν σε αποσύνθεση, και η διαδικασία μπορεί να πάρει μήνες. Το γεγονός ότι αυτό το συγκεκριμένο φυτό χρησιμοποιείται για το ξόρκι παγίδευσης μιας κοσμικής οντότητας, σημαίνει ότι ο Θεός παγίδευσε το Σκοτάδι *αφότου* είχε δημιουργήσει τους Λεβιάθαν.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ FUN FACTS

Η επίσημη περίληψη του CW για το επεισόδιο έγραφε λάθος το όνομα της Shoshannah Stern ως “Shoshanna Stern”.


Στην αναμέτρησή του με τον Chuck, ο Dean χλευάζει την “galaxy-brained” (σε ελεύθερη μετάφραση ‘γελοία’) ιδέα του για το τέλος των Winchesters. “Galaxy Brain” θα είναι ο τίτλος του 12ου επεισοδίου της σεζόν, το οποίο θα είναι γραμμένο και πάλι από τον Robert Berens, σε συνεργασία με την Meredith Glynn.

πηγές: 1/2

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τελική τηλεθέαση

Αναφορές στην ποπ-κουλτούρα

Ατάκες

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Περισσότερα Άρθρα