Οι showrunners του Supernatural μιλούν για το series finale

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Μετά από 15 σεζόν και αμέτρητα τέρατα, ο Sam κι ο Dean Winchester ετοιμάζονται να… δεν είμαστε σίγουροι ακριβώς τι ετοιμάζονται να κάνουν. Το προτελευταίο επεισόδιο του Supernatural μας έδωσε την τελική αναμέτρηση με τον Chuck η οποία έληξε με τον Jack να γίνεται ο νέος Θεός, και τα αδέρφια να αποκτούν για πρώτη φορά την ευκαιρία να γράψουν τη δική τους ιστορία. Το ερώτημα είναι ένα πια: πώς ακριβώς θα είναι το series finale;

Ήταν μεγάλη ευθύνη το να το κάνουμε όσο καλύτερο θα μπορούσε να γίνει,” λέει ο ένας εκ των δυο επικεφαλής της σειράς, Robert Singer, που σκηνοθέτησε, μάλιστα, το τελευταίο επεισόδιο. “Νομίζω ότι ο [έτερος showrunner] Andrew [Dabb] είχε γράψει ένα πολύ καλό σενάριο. Είναι πολύ συναισθηματικό επεισόδιο. Είναι μια προσωπική ιστορία, πραγματικά, μόνο για τα αγόρια. Η μυθολογία της σεζόν ουσιαστικά τελειώνει στο επεισόδιο 19 και αυτό είναι κάτι σαν επίλογος. Είναι αλήθεια ένα επεισόδιο των ηθοποιών. Τα αγόρια παίζουν πολύ καλά σε αυτό.

Ο Singer συνεχίζει λέγοντας ότι, αντίθετα με πολλά επεισόδια Supernatural του παρελθόντος, δεν χρειάστηκε να ανησυχήσει πολύ για τα ειδικά εφέ στο φινάλε, αν και σημείωσε ότι υπάρχει μια μεγάλη επικίνδυνη σκηνή. “Ήταν οι λέξεις στο χαρτί αυτές που είχαν τη μεγαλύτερη σημασία σε αυτό [το επεισόδιο] και ήθελα να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων, κι ένοιωσα τεράστια ευθύνη ξέροντας ότι ήταν το απολύτως τελευταίο. Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό το επεισόδιο. Ελπίζω οι φανς να ανταποκριθούν θετικά. Θέλαμε να δώσουμε στη σειρά ένα αληθινό τέλος, όχι να κάνουμε κάτι αινιγματικό όπως στο The Sopranos, αλλά να δώσουμε έναν αληθινό επίλογο στη σειρά. Θεωρώ ότι το κάναμε αυτό.

Ακούγοντας το όνομα του τελευταίου επεισοδίου, Carry On, δεν γίνεται να μην συγκινηθείς. Ο τίτλος φυσικά παραπέμπει στο ανεπίσημο τραγούδι της σειράς, Carry On Wayward Son των Kansas, που παίζει στις εναρκτήριες επαναλητπικές σεκάνς σχεδόν όλων των season finale. Είναι επίσης μια υπενθύμιση ότι οι Winchesters — και η #SPNFamily — θα συνεχίσουν (ΣτΣ. αυτό σημαίνει η έκφραση “carry on”) ακόμα και όταν πέσουν οι τίτλοι τέλους του φινάλε αυτή την Πέμπτη.

Ο τίτλος ήταν ουσιαστικά ιδέα μιας από τις βοηθούς στο γραφείο μας. Θα της δώσω τα εύσημα. Είναι η Casey Hamnos,” αποκάλυψε ο δεύτερος showrunner, Andrew Dabb. “Συζητούσε με κάποιον άλλο υπάλληλο του γραφείου μας και ήταν σε φάση ‘Το τελευταίο επεισόδιο θα πρέπει να ονομαστεί Carry On, κι εγώ είπα ‘Αυτός είναι εξαιρετικός τίτλος για το τελευταίο επεισόδιο! Οπότε, να πως έγινε αυτό.

Και, παραφράζοντας το στίχο του τραγουδιού, θα βρουν τη γαλήνη οι Winchesters όταν τελειώσουν;

Νομίζω ότι το να βάλουμε τον Sam ή τον Dean Winchester να βρουν ποτέ τη γαλήνη, ζητάμε πολλά,” είπε ο Dabb. “Πάντα υπάρχει κάτι εκεί έξω. Αυτοί οι άνδρες είναι στρατιώτες. Ακόμα κι αν οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι τακτοποιήθηκαν, υπάρχουν μικρότεροι κίνδυνοι που τους κρατούν σε εγρήγορση. Οπότε, μιλάμε για μια περίπτωση που εγώ πιστεύω ότι κάποιος από τους δυο θα μπορούσε να αποσυρθεί από τη δουλειά, να καθίσει, να βάλει τα πόδια του στην άμμο και να πίνει κοκτέιλ; Ναι, θα μπορούσαν, αλλά όχι σήμερα. Κι ύστερα θα έρθει κάτι στο δρόμο τους που θα τους ωθήσει πίσω στη δουλεία… Νοιώθουν μια ηθική υποχρέωση που τους αποτρέπει από το να καταθέσουν τα όπλα.

πηγές: 1/2

Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα