Review – Walker 1×06 – Bar None

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

Τότε που ο Walker γιόρταζε τα γενέθλιά του χαρούμενος με την Emily, τον Hoyt και την Geri…

Κι εκεί που περιμέναμε όλοι πως ίσως υπήρχε μια πιθανότητα να ισχύσει γρήγορα το ρητό «ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα», έρχεται το έκτο επεισόδιο να μας γκρεμίσει αυτή τη μικρή ελπίδα. Ο Walker συνεχίζει να είναι μπλεγμένος σε ένα φαύλο κύκλο αναμνήσεων, που έρχονται να βγάλουν από τη φυσιολογική της ροή την ζωή του. Η θλίψη και ο θυμός αλλά και η άρνηση να δεχτεί ότι δεν υπάρχει πια η γυναίκα του στη ζωή, τον οδηγούν σε συμπεριφορές, που ταιριάζουν είτε σε έφηβο είτε σε ενήλικα με σοβαρά θέματα διαχείρισης θυμού. Παρόλες τις προσπάθειες της Mickie να τον βοηθήσει να επαναφέρει την εσωτερική του ισορροπία τα πράγματα δεν φαίνεται να πάνε και πολύ καλά.

Τον καταλαβαίνω αλλά μήπως να μην πάει άλλο μακριά αυτή η βαλίτσα; Το να αποφεύγει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, το μόνο που καταφέρνει είναι να θολώνεται η κρίση του και να χάνει σημαντικές στιγμές με την οικογένειά του (αν και το έσωσε στο τέλος του επεισοδίου σε ένα βαθμό!). Φαίνεται ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να κόψει τον ομφάλιο λώρο με την εικόνα της άλλοτε ευτυχισμένης οικογενειακής ζωής του.

Γενικά το επεισόδιο είχε να μας «διδάξει» πολλά…

Μάθημα πρώτο: πώς να διαχειρίζομαι τραυματικές εμπειρίες

Ο Walker μένει έκπληκτος όταν η Geri αποφασίζει να πουλήσει το μπαρ και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της. Γιατί το μπαρ της Geri ήταν το playroom για τους τέσσερις φίλους στο παρελθόν, όπου έζησαν πολλές χαρούμενες στιγμές, που νόμιζαν ότι δεν θα τελειώσουν ποτέ… Κάθε γωνιά του μπαρ κρύβει για τον Walker και μια ανάμνηση που θέλει με κάθε τρόπο να κρατήσει ζωντανή. Ίσως γι αυτό και στο τέλος (και όχι μόνο) της μέρας βρίσκεται στο μπαρ να τα πίνει και να αναμοχλεύει στιγμές από μια ζωή που έχει τελειώσει οριστικά. Μόνο που ο Walker δε φαίνεται ακόμη να είναι έτοιμος να βάλει την τελεία…Έτσι αντιδρά με έναν αφελή, παιδικό τρόπο θα λέγαμε προσπαθώντας να εμποδίσει την πώληση του μπαρ. Το χαρακτηρίζει “crime scene” και παίρνει την απόφαση να το επισκευάσει χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία αφού θα καταλήξει να αυτοτραυματιστεί κιόλας! Σίγουρα δεν είναι από αυτούς, που πιάνουν τα χέρια τους τελικά…

1.06 Bar None Stills - lindseymorgancom walker106 stills 0001 -  Lindsey-Morgan.com Gallery

Τι να κάνει και η δόλια η Mickie, δίπλα του για μια ακόμη φορά μήπως και τον βοηθήσει να προστατέψει τον εαυτό του από τα ξεσπάσματά του. Για μια ακόμη φορά, ο Walker θα ξεχάσει προς στιγμήν το οικογενειακό πικ νικ – camping – μνημόσυνο προς ανάμνηση της γυναίκας του που είχε σχεδιάσει με τα παιδιά του και θα επικεντρωθεί στην μαύρη τρύπα της ψυχής του. Πώς προέκυψε το camping; Από μια επιστολή της ασφαλιστικής εταιρείας της γυναίκας του που τον ενημερώνει για τα χρήματα που δικαιούται από τον θάνατό της. Λίγο ήθελε κι αυτός και πάλι πίσω στις αναμνήσεις! Στο πικ νικ θα πάνε, βέβαια, τα παιδιά με τον παππού και τη γιαγιά αλλά και έναν ακόμη αναπάντεχο επισκέπτη, τον φίλο της Stella, Trevor. Βέβαια, δεν ήταν η αρχική ιδέα να καταλήξουν σε αυτό το κουαρτέτο plus 1 αλλά η γιαγιά Abby δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει μόνη της την εφηβική παρέα ούτε κατά διάνοια! Το γερακίσιο μάτι της Abby πιάνει κάτι ανησυχητικό στον αέρα βλέποντος τον Trevor αλλά γρήγορα θα το αφήσει καθώς ο Trevor είναι ένα ευγενικό, συνεσταλμένο παιδί αν και σε ανησυχητικό βαθμό θα έλεγα… Ο παππούς Walker από την άλλη, είναι πιο καλοπροαίρετος ή θέλει επιτέλους να πάρουν όλοι μια ανάσα αισιοδοξίας και μάλιστα δείχνει και να περνάει ωραία στο πικ νικ ίσως περισσότερο από όλους. Όλα καλά πήγαν αν εξαιρέσει κανείς ότι χάλασε το αυτοκίνητο και ότι επέστρεψαν πίσω βιαστικά μετά από μια τηλεφωνική παρέμβαση του Walker, που θυμήθηκε τι σημασία είχε η μέρα που είχε ξημερώσει και καταλαβαίνει πως η γυναίκα του δε θα ήθελε να τον βλέπει να πίνει αγκαλιά με την βαλσαμωμένη γουρουνοκεφαλή, που κι αυτή του θυμίζει την Emily μιας και η αυτή η αθεόφοβη του την είχε χαρίσει σαν δώρο γενεθλίων! (αφήνω ασχολίαστη την εικόνα ….για οικολογικούς λόγους). Θα τον ήθελε να μοιράζεται τις αναμνήσεις ενός χαρούμενου παρελθόντος στην αγκαλιά των παιδιών του.

Walker Updates ⭐ on Twitter: "New #Walker stills for 1x06 "Bar none"… "

Μάθημα δεύτερο: πώς να μην αποφεύγω  να αντιμετωπίζω τους φόβους μου

Μέσα σε όλο αυτό το πέρα δώθε ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν (δεν το βλέπω να τελειώνει σύντομα….) η Mickie θα κληθεί και η ίδια να αντιμετωπίσει την πλέον ανταγωνιστική παρουσία στη ζωή μιας γυναίκας, τη μητέρα της. Αν και οι σχέσεις της Mickie με την οικογένεια αποδεικνύεται ότι δεν είναι και οι πιο ιδανικές, η μητέρα της εισβάλλει απρόσκλητη προκαλώντας αναστάτωση σε αυτή αλλά και στον Trey, που την υποδέχτηκε με ένα απίστευτο κιμονό με μοντέρνα σχέδια (his style rocks) εντείνοντας περισσότερο την ήδη αμήχανη κατάσταση! Δεν είχε έρθει όμως για καλό: σκοπός της ήταν να αναλάβει την ψυχολογική αξιολόγηση του Walker! Ο τρόμος τώρα έχει αρχίσει να καταβάλει την Mickie που σπεύδει Κυριακάτικα να βοηθήσει τον Walker όχι τόσο στην ανοικοδόμηση του μπαρ αλλά να τον προετοιμάσει με εικονικές ερωτήσεις για το πώς θα αντιμετωπίσει καλύτερα την επερχόμενη ψυχολογική «επίθεση» της μητέρα της! Οι ερωτήσεις φέρνουν εκνευρισμό αρχικά, μετά θυμό και μετά το σφυρί να καρφώνει ένα καρφί στο χέρι του Walker…Μετά τις πρώτες βοήθειες της Mickie ευτυχώς ήρθε και ο σωστός διασώστης παροχής ιατρικής βοήθειας, ο Trey για να τον περιθάλψει αναλόγως.

Στο τέλος, η Mickie παραδέχεται πως δεν θα πρέπει μόνο να συμβουλεύει τον Walker να αντιμετωπίσει χωρίς στρουθοκαμηλισμούς το θάνατο της γυναίκας του αλλά και η ίδια να αντιμετωπίσει την μητέρα της με περισσότερη ανεκτικότητα και καλή προαίρεση. Make love, not war! Άντε κάτι μάθαμε και από τη σημερινή μέρα…

Μάθημα τρίτο: ακολούθησε το ένστικτό σου

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο μπαρ το ναυάγιο (και με υπερβολικά αργούς ρυθμούς κάποιες φορές), ο Liam με τον Larry βρίσκονται σε αποστολή να επιβεβαιώσουν ότι ο Κάρλος δεν είναι ο πραγματικός δολοφόνος της Emily. Και ενώ πέφτουν σε τοίχο όταν μιλούν με τον Κάρλος, βάζουν στο παιχνίδι τον Hoyt, που πρόθυμα αναλαμβάνει να βρει απαντήσεις πλησιάζοντας με φιλικές διαθέσεις τον Κάρλος. Και το ένστικτο τους θα βγει αληθινό. Ανακαλύπτουν ότι ο Κάρλος είναι λίγο πριν το θάνατο και έτσι δικαιολογούν το γεγονός ότι πήρε πάνω του τον θάνατο της Emily. Αλλά όχι μόνο αυτό…Η εικόνα της γλυκιάς φίλης του Walker, Geri αρχίζει να μαυρίζει γιατί υπάρχουν στοιχεία που μάλλον την εμπλέκουν στην υπόθεση…Φάγαμε χαστούκι γερό η αλήθεια είναι. Για να δούμε τι θα αποκαλυφθεί στη συνέχεια…Προς το παρόν η φυγή της αυτή τη χρονική στιγμή εμφανίζεται μάλλον ύποπτη όπως και το γεγονός ότι έδωσε τα κλειδιά της επιχείρησής της στον Walker και στην οικογένειά του (μήπως για να εξασφαλίσει την εικόνα της πολύ καλής φίλης ή όχι;).

Walker - Episode 1.06 - Bar None - SpoilerTV Image Gallery

Το επεισόδιο κλείνει με μια ευχάριστη αλλά και μια δυσάρεστη εικόνα: από τη μια ο Walker με τα παιδιά οργανώνουν ένα διαφορετικό πικ νικ χαρούμενων αναμνήσεων στο μπαρ έχοντας την ευκαιρία να κάνουν ένα δυνατό restart στη σχέση τους. Από την άλλη, καθώς ο Walker πάει με τη Mickie έτοιμος να αντιμετωπίσει την μητέρα της, η Andriana βρίσκεται με χειροπέδες στα χέρια αφήνοντας άφωνη την κόρη της!

Γενικά, οι ιστορίες ξεπετάγονται με έναν αγχωτικό τρόπο λες και θέλουν να μας πουν πολλά αλλά βιάζονται να τα πουν όλα μαζί. Νέες πληροφορίες σκάνε σαν πυροτεχνήματα και άντε να της βάλουμε σε τάξη. Από την άλλη, ο Walker είναι κάπου ανάμεσα στη θλίψη για την απώλειά του, στον εγωκεντρισμό του (δεν κινούνται όλοι και όλα γύρω από αυτόν, υπάρχουν και άλλοι που πονούν), στην αγάπη του για την οικογένειά του, στην διάθεσή του να στηρίξει τη φιλία του με τη Mickie…και έγιναν όλα ένα κουβάρι. Και το κερασάκι στην τούρτα; Ο εφηβικός έρωτας της Stella , ο Trevor, έχει χάσει βέβαια τη μητέρα του αλλά ο πατέρας του είναι μια όχι και τόσο καλή ανάμνηση από το παρελθόν του Walker. Άλλη μια ιστορία μόλις ξεκίνησε… Δεν έχω καταλάβει που προσανατολίζεται η σειρά αλλά περιμένω. Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι.

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο
Σκηνοθεσία
Ερμηνείες

ΣΥΝΟΨΗ

Ένα επεισόδιο που νέες αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο ενώ η θλίψη του Walker έχει γίνει πια θυμός. Ένα επεισόδιο γεμάτο με πληροφορίες που σκάνε σαν βόμβες. Περιμένουμε τον συνδετικό κρίκο, αν υπάρχει βέβαια...
Subscribe
Notify of
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Iro
Iro
Από πάντα ήμουν fan των σειρών μυστηρίου αλλά στο Supernatural βρήκα το συνδυασμό που αναζητούσα: αγωνία, χιούμορ και πάλι αγωνία. Αυτό που με κέρδισε στην αγαπημένη μας σειρά είναι ότι τα απίθανα φαίνονται τόσο αληθινά και οι πρωταγωνιστές δεν είναι οι κλασσικοί σούπερ ήρωες, στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει από άλλες σειρές του ίδιου είδους. Από τότε (2007) η σχέση μου με το Supernatural είναι καρμική ιδιαίτερα όταν ανακάλυψα ότι αρέσει και σε κάποιον άλλο ο Bob Seger! (Dean)

Περισσότερα Άρθρα

Ένα επεισόδιο που νέες αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο ενώ η θλίψη του Walker έχει γίνει πια θυμός. Ένα επεισόδιο γεμάτο με πληροφορίες που σκάνε σαν βόμβες. Περιμένουμε τον συνδετικό κρίκο, αν υπάρχει βέβαια...Review - Walker 1×06 - Bar None