Review – Supernatural 10×22 – The Prisoner

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

10x22 The Prisoner - Dean sadReview – Supernatural 10×22 – The Prisoner

Εγώ πρέπει να γράψω review τώρα… Μετά από αυτό το επεισόδιο, ε; Ααχ, δεν με λυπάστε… Καθίστε να πάρω μια ανάσα, να συνέλθω από όλα όσα έγιναν, και πάμε…

by Amalia

10x22 The Prisoner - Sam & Dean at Charlie's funeral pyre 2

Λοιπόν, ξεκινάμε με την κηδεία της Charlie. Τα αγόρια σιωπηλά ετοιμάζουν τα ξύλα για τη νεκρική πυρά (η παραδοσιακή ταφή των κυνηγών). O Dean έχει θυμό ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Ο Sam βασανίζεται από τύψεις, μα μόλις τολμάει να πει συγνώμη, ο μεγάλος Winchester τα παίρνει:

«Εσύ έπρεπε να είσαι εκεί πάνω, όχι αυτη!»

H αντίδραση όλων πιστεύω ήταν ίδια με του Sam. Ξάφνιασμα. Αυτός δεν είναι ο Dean. Ο Dean ποτέ δεν θα έλεγε τέτοιο πράγμα στον αδερφό του, ό,τι και να του είχε κάνει. Αυτό είναι το Σημάδι που μιλάει τώρα, και το Σημάδι διψά για εκδίκηση. O Dean ξορκίζει τον Sam να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια θεραπείας της κατάρας του, και φεύγει για να βρει τους Stynes.

10x22 The Prisoner - Sam & Castiel

Ο Sam πάει στο εγκαταλειμμένο διυλιστήριο να πει τα τραγικά νέα στον Castiel και να τον ενημερώσει πως οι έρευνες σταματούν. Όμως, τότε βρίσκει το μήνυμα της Charlie με το αποκρυπτογραφημένο κλειδί για το Βιβλίο των Νεκρών. Δεν γίνεται να σταματήσει τώρα. Υποσχέθηκε στον Dean, αλλά δεν γίνεται. Είναι τόσο κοντά. Και η Rowena το ξέρει πόσο ανάγκη την έχει και παίρνει πάλι το πάνω χέρι. Ασκεί βέτο: αν δεν πεθάνει ο Crowley, ξόρκι για την αφαίρεση του Σημαδιού δεν έχει.

Πάει λοιπόν ο Sam να σκοτώσει τον Crowley με μοναδικά όπλα, μια σφαίρα με δαιμονοπαγίδα, το μαχαίρι της Ruby και ένα πανίσχυρο (υποτίθεται) μαγικό πουγκί που του έφτιαξε η Rowena. Το πουγκί θα έπρεπε να τον σκοτώσει, και έτσι δείχνει στην αρχή, όμως ο Crowley αποδεικνύει σε μια αληθινά ανατριχιαστική σκηνή πόσο ισχυρός είναι. Τα μάτια του γίνονται κόκκινα, βγάζει την σφαίρα από μέσα του και καίει το πουγκί. Ο Sam την γλιτώνει, γιατί πιθανότατα ο Crowley κάποιο σχέδιο έχει στο μυαλό του για τον ψηλό. (Ή μπορεί όντως να τον συμπαθεί, που να ξέρεις; Crowley είναι αυτός!)

10x22 The Prisoner - Dean captive & Stynes 2

Εντωμεταξύ, ενόσω ο Sam παίρνει τα τρια του από τον Crowley, ο Dean συλλαμβάνεται από τον Σερίφη του Shreveport στη Λουϊζιάνα. Όπως φαίνεται, οι Stynes ελέγχουν όλη την πόλη και φυσικά την αστυνομία. O Dean (που το μάτι του όλο και γυαλίζει και πιο επικίνδυνα) σπάει στο ξύλο τους αστυνομικούς και μαθαίνει που βρίσκεται το ‘σταϊνέικο’. Βρίσκει την έπαυλη, όπου τον περιμένουν τα καλόπαιδα, οπλισμένοι όλοι μέχρι το κόκκαλο.

Ο Monroe Styne βάζει τον Winchester στο χειρουργικό τραπέζι, αδιαφορώντας για την προειδοποίηση του Dean ότι αν τον σκοτώσουν θα επιστρέψει ως δαίμονας και θα τους ξακάνει όλους. Ίσα-ίσα, ο Monroe φαίνεται συνεπαρμένος με την ιδέα ενός απέθαντου πειραματόζωου. Λίγες στιγμές βέβαια του κράτησε αυτή η χαρά της επιστημονικής ανακάλυψης, γιατί ο Dean σπάει (πανεύκολα) τα δεσμά του και τους σκοτώνει όλους. Κι όταν λέμε όλους, εννοούμε όλους.

10x22 deanΟι μόνοι που έζησαν από την οργή του Dean ήταν ο Eldon (το καλόπαιδο που σκότωσε την Charlie), ο μικρός του αδερφός ο Cyrus (που δεν εγκρίνει τις μεθόδους της οικογένειάς του) κι ένας κομπάρσος-Styne. Τις τελευταίες του στιγμές πριν πεθάνει, ο Monroe Styne κομπάζει πως οι γιοι του θα καταστρέψουν το Καταφύγιο. (Σωστή κίνηση, ρε Monroe, αποκάλυψε στον τρελαμένο μισο-δαίμονα πού είναι τα παιδιά σου. Ιδιοφυές!)

Όπως είναι φυσικό, ο Dean βρίσκει τους Stynes στο Καταφύγιο, πάνω που είναι έτοιμοι να τα λαμπαδιάσουν όλα. Και τους σκοτώνει έναν-έναν. O κομπάρσος-Styne δεν πρόλαβε να πει πολλά, τον μαχαίρωσε πισώπλατα. Ο Eldon, προσπάθησε να αρχίσει τα δικά του τα ψωνίστικα, τύπου «εμείς είμαστε η Άρεια Φυλή» κι έτσι, αλλά ο Dean το έπαιξε Indiana Jones και του′χωσε στην ψύχρα μια σφαίρα στο κούτελο. (Ιαχές ενθουσιασμού από το κοινό.) Κι εκεί που λες ότι θα σταματήσει, «γιατί είναι ο Dean και είναι καλός και δεν σκοτώνει αθώους, γιατί ξέρει να ξεχωρίσει ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό», ή τέλος πάντων ό,τι λέμε για να πείσουμε τον εαυτό μας ότι αυτό που βλέπουμε είναι ο Dean μας, εκείνος κάνει αυτό που φοβόμασταν ότι θα κάνει, αυτό που μας είχε δείξει από το mid-season finale ότι μπορεί να κάνει: τραβάει τη σκανδάλη, και το παιδάκι που τον παρακάλαγε για τη ζωή του, πέφτει νεκρό. Σοκ.

Ο Cas τον βρίσκει πάνω στην ώρα. Και λες, «δεν γίνεται, ο Cas θα τον λογικέψει». Αλλά δεν λογικεύεται το θηρίο. Σπάει στο ξύλο τον άγγελο του, και παίρνει την αγγελική λεπίδα στα χέρια του. Για μερικά δέκατα του δευτερολέπτου ξέρεις ότι το σκέφτεται να τον μαχαιρώσει, αλλά τελικά δεν το κάνει (ουυυυφ). Φεύγει με την προειδοποίηση να μην τον ακολουθήσουν. Την τελευταία φορά που το έκανε αυτό είχε μεταμορφωθεί σε δαίμονα…

***

10x22 The Prisoner - Sam sad at Charlie's funeral pyre

Μπορεί την προηγούμενη βδομάδα να ήμουν θυμωμένη με τον Sam για τις καινούργιες του μαλακίες – τα ψέματα που είπε στον Dean και το έμμεσο φταίξιμο που είχε για το θάνατο της Charlie – αλλά πραγματικά τον λυπήθηκα σήμερα.

Από τη μια, καλά πάθει, να δει τη γλύκα όπως όταν έλεγε αυτός χοντράδες στον αδερφό του (θυμηθείτε εκείνο το αμίμητο «εγώ δεν θα έκανα το ίδιο για σένα»). Αλλά από την άλλη, τον καταλαβαίνω. Προσπαθεί να προστατέψει τον μοναδικό άνθρωπο που του έχει απομείνει, όπως έκανε ο Dean για αυτόν τόσα χρόνια. Δεν είναι κατακριτέο, είναι απολύτως φυσιολογικό. Και όλα στραβά του πάνε ρε γαμώτο. Του’ριξε και τη βόμβα ο Dean «έπρεπε εσύ να είσαι στη θέση της Charlie» και μου ράγισε την καρδιά. Και κερασάκι στην τούρτα, η απόπειρα κατά του Crowley, που ήταν μια τεράστια ήττα. Η κατάσταση με τον Dean τον πιέζει, η Rowena τον πιέζει, να δω τώρα τι θα κάνει. Επιλογή καμία.

10x22 crowley red eyes 2

Αλλά ας πιάσουμε λίγο τον Crowley, που ήταν διακοσμητικός σε όλη τη σεζόν, αλλά σήμερα έκανε και γαμώ τα comeback! Επική σκηνή. Βέβαια, δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ο Sam δεν χρησιμοποίησε το μαχαίρι. Δεν πιστεύω ότι θα έκανε κάτι για να λέμε την αλήθεια (εδώ είχε ανοσία στα μαγικά της Rowena), αλλά τουλάχιστον να το δοκιμάσει να μας φύγει η απορία, ρε παιδί μου! (Σημειωτέον, ο Crowley δεν έχει μαχαιρωθεί ποτέ από το μαχαίρι της Ruby.) Εδώ νομίζω κολλάει αυτός ο «δαιμονικός εραστής» που ανέφερε στο προηγούμενο επεισόδιο η Olivette. Ο Crowley έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι είναι δεν είναι ένας απλός δαίμονας. Αλλά αναρωτιέμαι, στο διάστημα που μεσολάβησε μήπως συνέβη και κάτι άλλο στον Crowley και ξαφνικά έχει ανοσία στις δαιμονοπαγίδες και στα μαγικά πουγκιά; Ή μήπως είχε εξαρχής κάτι τις διαφορετικό; Μπαμπά δαίμονα ας πούμε…;

Αυτή η σκηνή είχε πολύ ζουμί, και πιστεύω τις συνέπειές της θα τις δούμε, αν όχι στο φινάλε, στην 11η σεζόν. Με αυτά που έγιναν σήμερα, αμφιβάλλω αν θα πεθάνει ο Crowley φέτος…

10x22 The Prisoner - Castiel & RowenaΗ Rowena είναι επίσης ένας χαρακτήρας που με ιντριγκάρει. (Αν έχετε ξαναδιαβάσει review μου, νομίζω κάτι θα είχατε ψυλλιαστεί ! 😉 ) Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τα κίνητρά της. Είναι κακιά, μόνο αυτό είναι σίγουρο, αλλά γιατί κάνει ό,τι κάνει; Και δεν λέω που βοηθάει τον Sam με το Βιβλίο των Καταραμένων, εκεί δεν έχει και πολλές επιλογές (ή μήπως το παίζει για να ανακαλύψει τα μυστικά του Βιβλίου; ). Αλλά η απορία μου είναι άλλη: γιατί θέλει να σκοτώσει τον Crowley έτσι ξαφνικά; Τι σχέδιο έχει αυτή η κοκκιναμάλλικη σουπιά;

Επίσης, την πέφτει τον Cas, ή είναι η ιδέα μου; 😛

10x22 eldon & cyrus styne

Πάμε τώρα στους Stynes, για τους οποίους στο προηγούμενο review εξέφρασα την απόλυτη αποδοκιμασία μου, κι όχι (μόνο) επειδή σκότωσαν την Charlie. Την αποκάλυψή τους ως Frankensteins την θεωρώ τσαπατσούλικη σεναριακή ιδέα (ανάξια των επικών ιδεών που μας έχουν προσφέρει κατά καιρούς οι σεναριογράφοι του Supernatural). Στην αρχή που έδειξαν τα πειράματα – και έδωσαν στον μισητό Eldon πάλι χέρι, πήγα να απογοητευτώ για το επεισόδιο. Όπως, πάλι πήγα να απογοητευτώ με τον κοινότυπο χαρακτήρα του Cyrus: ‘το καλό, ήσυχο nerd, που πάει κόντρα στην οικογένειά του’. Όταν όμως ο Dean τους ξεπάστρεψε όλους, χάρηκα (όχι για το καημένο το παιδάκι προφανώς). Χάρηκα, διότι, πρώτον, δεν θα έχουμε Stynes ως κακούς στην 11η σεζόν (ευελπιστώ δηλαδή, αν και κάτι είχε πει ο ξανθόψειρας ότι είναι σε όλο τον κόσμο), και, δεύτερον, γιατί η σειρά πήρε επιτέλους ένα ρίσκο που φοβόταν να πάρει όλη τη σεζόν: να δείξει τον Dean κακό, τελείως κυριευμένο από το Σημάδι του Κάιν.

10x22 dean angel blade castiel

Για τον Dean και τον Cas δεν έχω τίποτα να πω παραπάνω. Η τελευταία τους σκηνή τα είπε όλα. O Cas έδειξε πάλι πόσο αδύναμος είναι. Παρά το ότι έχει πάρει τη δική του Χάρη πίσω και δεν αργοπεθαίνει πια, είναι πολύ πιο αδύναμος από πριν. Σε αντίστοιχη σκηνή στο 10×03, με δανεική Χάρη τότε, είχε αγκαλιάσει τον δαίμονα Dean και τον είχε ακινητοποιήσει, και σήμερα δεν μπορούσε ούτε να ανταποδώσει τις μπουνιές που έτρωγε.

Τα δευτερόλεπτα που ο Dean κρατούσε την αγγελική λεπίδα απειλητικά από πάνω του, ήταν βασανιστικά. Και απορώ, αν το προτελευταίο επεισόδιο (που κατά κανόνα είναι πάντα ένα χαλαρό, μέτριο επεισόδιο) ήταν τόσο συνταρακτικό, τι σκατά θα γίνει στο φινάλε;! 😮

Βαθμολογία: 9,5/10

[poll id=”137″]

47 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

47 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Peggy Peg PLk
Peggy Peg PLk
8 years ago

Η σκηνη με τον Κας και τον Ντιν… Αααααα η καρδια μουυυυυυυυυ 🙁 Τι ηταν αυτοοο? :(((((
Πολυ καλα το επισοδειο αν και φοβαμαι παρα πολυ για το τι εχει να γινειι :/

Sawyer Orestis
Reply to  Peggy Peg PLk
8 years ago

Τρομερή σκηνή απλά! Φοβερές ερμηνείες των ηθοποιών!

Peggy Peg PLk
Peggy Peg PLk
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

Ισχυειιι 🙂

cas4ever
cas4ever
8 years ago

Μεγαλη βλακεια του Σαμ να παει να σκοτωσει τον Crowley,ειναι τυχερος που δεν τον σκοτωσε…η Rowena πιστευω τους δουλευει ολους,ο Dean πραγματικα ξεφυγε…απορω που ο Cas δεν μπορουσε να τα βαλει μαζι του γιατι στην αρχη της Season ενω δεν ειχε καν την δικη του Χαρη κρατησε τον Dean ενω ηταν δαιμονας για να μην επιτεθει στον Σαμ,τωρα τι αλλαξε δηλαδη?πιστευω ο cas θα κανει την υπερτατη θυσια για να βγει το mark απο τον Dean με οτι αυτο συνεπαγεται…η θα πεθανει ο cas η θα γινει ανθρωπος

Sawyer Orestis
Reply to  cas4ever
8 years ago

Τον υποτίμησε πολύ τον Κράουλη ο Σαμ. Το θέμα είναι τώρα που ο Κράουλη έβγαλε την κακία από μέσα του, τι έχει σκοπό να κάνει; Και ποια θα είναι η αντιμετώπισή του με τον Ντιν πλέον;

TheDoctor
TheDoctor
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

Λογικά ο crowley τωρα που “επεστρεψε” θα κυνηγησει πιο ενεργα τον dean αφου αποτελει κινδυνο για τους δαιμονες. Παντως μου αρεσει πολυ που για σχεδον πρωτη φορα στη σειρα δεν ξερω τι θα γινει στο φιναλε και ποιοι χαρακτηρες θα παιξουν πιο σημαντικο ρολο σε αυτο.
Υ.Γ.:τελειο το επεισοδιο 10/10 και ο ντην ως κακος ειναι φοβερος!

Sawyer Orestis
Reply to  TheDoctor
8 years ago

Το θέμα είναι ότι μπορεί ο Κράουλη να επιστρέφει ως κακός, αλλά μπορεί να κυνηγήσει έτσι εύκολα τους Winchesters; Εδώ τον Σάμμι δεν τον σκότωσε…

TheDoctor
TheDoctor
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

Τον Sammy δεν τον σκοτωσε γιατι ειναι πρωταγωνιστης :Ρ Εννοουσα οτι μονο τον dean θα κυνηγησει επειδη φερει το σημαδι και αποτελει κινδυνο με αυτο για τους δαιμονες.Οποτε θα θελει να του το αφαιρεσει.

ovelix
ovelix
Reply to  TheDoctor
8 years ago

Εγώ πάλι νομίζω ότι τον Σαμ δεν το σκότωσε για χάρη του Dean. Κάτι τον δένει μαζί του και ίσως δεν θα θελε να τον στεναχωρήσει…

Sawyer Orestis
Reply to  cas4ever
8 years ago

Επίσης το Σημάδι έδωσε τρομερή δύναμη στον Ντιν λόγω της οργής και του θυμού που κράταγε μέσα του! Γι’αυτό είχε αυτή την τρομερή δύναμη 😉

Eftihia Fiotodimitraki
Eftihia Fiotodimitraki
8 years ago

Τι επεισοδιαρα…
Ο Ντιν ξέφυγε για να καλα, Και νομίζω ότι το mark πήρε μεγάλη βοήθεια από τον θυμό του Ντιν για το θάνατο της Τσάρλι.
Οι stynes αποκλείεται να πέθαναν όλοι, είχαν πει ότι υπάρχουν παντού. Προβλέπω εκδίκηση στην 11η (btw, εγώ το συμπάθησα τον μικρό styne, θυμησε Σαμ στην πρώτη σεζόν)
Ο Κας παααλι κομπάρσος, οκ είχαν την σκηνή μάχης με τον Ντιν, συγγνώμη, ο Ντιν ξεσκισε στο ξύλο τον Κας, αλλά ακόμα κι εκεί κομπάρσος… Πώς και δεν μπορούσε να παλέψει με τον Ντιν? Εδώ ατό τρίτο με δανεική χάρη ακινητοποιησε τον δαίμονα-Ντιν..
Ο Κραουλι γαμάτος στη σκηνή που έπαιξε, γιατι δεν έπιασε το χεξμπαγκ της Rowena?
Την Rowena όσο την συμπαθουσα τόσο την μίσησα τώρα…
Ο Σαμ ο κακομοίρης προσπαθεί να σώσει τον αδερφό του αλλά τίποτα, βλέπουμε μια μικρή εξέλιξη, αλλά μια τα πεισματα της Σκοτσεζα, μια ο θανατος της Τσάρλι, αργεί…

Sawyer Orestis
Reply to  Eftihia Fiotodimitraki
8 years ago

Πιστεύω πως ο Ντιν πήρε μια τρελή δύναμη από το Σημάδι γιατί όπως είπα και πιο πάνω, το Σημάδι τρέφεται με οργή και μίσος. Γι’αυτό και η τεράστια δύναμη του Ντιν.

Eftihia Fiotodimitraki
Eftihia Fiotodimitraki
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

Όπως και στο 9χ22 που πήγε να σκοτώσει τον Gadreel, μόλις τον είδε ( κορόιδεψε τον αδερφό του και τον ίδιο, σκότωσε τον Κέβιν, τι σκατα, του γύρισε το μάτι)

Sawyer Orestis
8 years ago

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ!

Βαρέθηκα όλη την εβδομάδα να ακούω συνέχεια ότι το Supernatural έχει πέσει και τι βλακεία κάνανε που σκότωσαν την Τσάρλι και μπλα μπλα μπλα. Το χείροτερο δεν είναι αυτό. Δεν με ενοχλεί ότι κάποιος θα πει και αυτά που δεν του αρέσουν. Άλλωστε το κάνουμε και εμείς πολλές φορές αυτό. Με ενοχλεί ότι βγαίνει το ΚΑΘΕ ΖΩΟ και ΜΟΝΟ ΚΡΑΖΕΙ χωρίς να κάνει κάτι άλλο.

1) Βρε ΖΩΟ(κρίμα μωρέ τα ζωάκια δεν φταίνε σε τίποτα) σοβαρά ξοδεύεις 40+ λεπτά κάθε βδομάδα από την ζωή σου μόνο και μόνο για να κράζεις; Μόνο και μόνο για να έρχεσαι και να μας την λες χωρίς να έχεις πει μια φορά κάτι καλό για την σειρά; Συγχαρητήρια, αλλά get a life.
2) Γιατί βγαίνετε από το καβούκι σας μόνο στα δύσκολα της σειράς; Γιατί μόνο όταν βρίσκετε αφορμές;

Βαρέθηκα αυτή την ιστορία. Έπεσαν οι τηλεθεάσεις και έχει βγει ο κάθε άσχετος και μας την λέει. Προφανώς δεν αναφέρομαι στα παιδιά που σχολιάζουν γενικότερα στο σαιτ. Μιλάω σε ανθρώπους που μόνο φαρμάκι στάζουν. Δεν σ’αρέσει; Τι κάθεσαι και την βλέπεις; Μας ζάλισες. Δεν μπορούμε να απολογούμαστε κάθε τρεις και λίγο γιατί μας αρέσει η σειρά μας. Δεν λέω ότι δεν έχει και τα άσχημά του. Αλλά εμείς γουστάρουμε. Μέχρι και άρρωστους είδα να γράφουν κάπου ότι είμαστε επειδή λέει εξακολουθεί να μας αρέσει. Ντροπή ρε παιδιά που σας αρέσει κάτι. Από δω και πέρα θα ρωτάμε τους “επιστήμονες” και μετά θα βγαίνουμε να λέμε και μεις την γνώμη μας. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι ξαναμπαίνουν στα καβούκια τους γιατί το ΣΠΝ έχει τον τρόπο του στο να βουλώνει στόματα. Και θα το ξανακάνει θα δείτε!

Τρομερό επεισόδιο, φοβερό! Χαίρομαι που οι Στάιν την κάνανε με ελαφρά. Φοβόμουν ότι αυτοί θα είναι ο big bad της 11ης. Ευτυχώς όχι.
Ο Κράουλη επέστρεψε και επιτέλους ως κακός! περιμέναμε αυτή την έκρηξη χρόνια τώρα. Το θέμα είναι ότι πιστεύω θα τον σκοτώσουν στο 10×23. Εύχομαι πως όχι και να γίνει της πουτάνας με αυτόν στην 11η. Πιστεύω πολύ σαν κακό στον Κράουλη.

Μεγάλη ήττα για Ροβένα. Δεν το περίμενε με τίποτα. Καταπληκτική ερμηνεία Jensen, Misha. Η τελευταία σκηνή μεταξύ τους ήταν απλά ΟΣΚΑΡική. Και αυτό που παρατήρησα στο επεισόδιο είναι η διαφορετικότητα της σκηνοθεσίας. Πάρα πάρα πολύ καλή και ειδικά το κάρφωμα της Λεπίδας του Ντιν στο τέλος ήταν όλα τα λεφτά.

Μου σπάραξε την καρδιά ο Σάμμυ. Δεν φταίει αυτός ο κακομοίρης γαμώτο. Δεν φταίει! Δεν την υποχρέωσε την Τσάρλι να κάνει το οτιδήποτε. Μέχρι και φύλακα Άγγελο της έβαλε για να μην πάθει τίποτα. Τι άλλο έπρεπε να κάνει; Έχει κάνει πολλές μαλακίες ο Σαμ. Αλλά όχι τώρα. Δεν του χρεώνω τον θάνατο της Τσάρλι.

Πάμε για μεγαλειώδες φινάλε!

james
james
8 years ago

akoma se sok akoma fortwnw…wow k pali wow.den mporousa n kathisw enw to vlepa!ithela ton ntin kako alla m sokare!skini crowley-sam k dean-cas apla den exw kt allo n pw…epikes.an k sto telos den imoun toso sigouri oti dean tha sygkratithei k den tha skotwsei ton cas

Sawyer Orestis
Reply to  james
8 years ago

Και εγώ για μια στιγμή χέστηκα πάνω μου εκεί με την Λεπίδα 😛

james
james
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

xesimo den les tpt file m o ntin pire tin katw volta gia ta kala, alla maresoun oi ekselixeis.me tous stynes pali apoklietai n ekleise etsi apla to kefalaio

Sawyer Orestis
Reply to  james
8 years ago

Ίσως να τους ξαναδούμε αλλά να πω την αλήθεια δεν θα το ήθελα…

james
james
Reply to  Sawyer Orestis
8 years ago

koita an m leges oti autoi tha nai oi kakoi ts endekatis tha xa anamykta synaisthimata.to thetiko einai oti einai mia olokliri gennia vs winchesters
akougetai apeilitiko.alliws gia villain tha protimousa crowley i rovena ,enas asxetos kakos apo to pouthena den leei kt.alla apo ti ktlava oi stynes den einai k stin lista genethliwn sas

Sawyer Orestis
Reply to  james
8 years ago

Ίσως έχουμε και κάτι καινούριο από κακό, θα δείξει!

cas4ever
cas4ever
8 years ago

Επειδη πολλα ακουγονται και πολλα βλεπω…υπαρχει αναφορα οτι ο crowley και cas εχουν επισημοποιηθει για 11η season???ολοι το λενε γ αυτο

Sawyer Orestis
Reply to  cas4ever
8 years ago

Δεν υπάρχει τίποτε επίσημο για τους 2 τους. Πολλά ακούγονται δυστυχώς. Αλλά το θέμα είναι ότι όλα είναι φήμες. Π.χ. εγώ άκουσα ότι κάποιος αγαπημένος χαρακτήρας πεθαίνει στο 23. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει

AstroDragon
AstroDragon
8 years ago

εκεί με τον Κράουλι, δεν ξέρω πώς κρατήθηκα να μην τσιρίξω!! ήταν υπέρτατος!!! αλλά στη τελευταία σκηνη…. έριξα μια τσιρίδα και ούτε που το κατάλαβα.. είχα μείνει να κοιτάζω την οθόνη, παραλίγο να πάθω καρδιακό

George Aleuropoulos
George Aleuropoulos
8 years ago

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ενα επεισόδιο που σε κρατάει στην οθόνη απο την αρχη μέχρι το τέλος! Καιρός ήταν να δούμε παλιό “κακό” Κράουλη! Εύχομαι να την ξεπαστρέψει την Ροβίνα. Ο Ντιν είναι τέλειος “κακος” ενω ο Κας συνεχίζει να μην με πείθει για την χρησιμότητα του. Αν το τελευταίο επεισόδιο είναι σαν και αυτό τότε θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές! 9.5/10

Μαριάννα Μεταξάκη
Μαριάννα Μεταξάκη
8 years ago

Τρομερό επεισόδιο! Που να αρχίσεις και που να τελειώσεις… Τον καημένο τον Σαμμυ, εγώ απο την μια τον λυπήθηκα.. αλλά απο την άλλη οχι και τόσο. Ακόμα του τα κρατάω απο την προηγούμενη σεζον. Πάντως σίγουρα δεν του φορτώνω τον θάνατο της Τσαρλι. Ο Ντιν είναι πλήρως κυριευμένος απο το σημάδι και τουλάχιστον ξέρουμε οτι δεν είναι αυτός π μιλάει και φέρεται ετσι. Η στιγμή που σκότωσε τον μικρό τα λέει όλα..
Ο Κραουλι απλά θέος!(καλά π λέει ο λόγος τώρα :ρ) Πιστεύω πως όλοι μας περιμέναμε αυτό το ΜΠΑΜ απο εκείνον και θα ήθελα πολύ να ειναι ο bigbad της επόμενης σεζον. Εγώ περίμενα να αρχίσει πάλι τα δακρυβρεχτα σε στυλ “I desserve to be loved” (επική εκείνη η σκηνή, μην παρεξηγούμαι.) και ξαφνικά κόκκινα μάτια και παίρνει το πάνω χέρι!! (btw δεν τον έχουμε ξανά δει με δαιμονικά μάτια, κάτι που έκανε την σκηνή ακόμα πιο ανατριχιαστική!)
Οι Σταϊνς έμενα κάτι μ λένε αν τους διαχειριστούν σωστά.. Αυτά τα προσωπάκια με αυτό το attitude δεν ειναι άσχημο. Απλός θα μπορούσαν να το αφήσουν εκεί.. δεν ηταν ανάγκη να το κάνουν Φρανγκεσταϊν.
Η Ροβένα δεν το συζητάμε.. φοβέρη χαρακτηράς με πολύ ενδιαφέρον. Καποιο ρόλο θα παίξει και αυτή στο φιναλε.. όσο την συμπαθώ, άλλο τόσο δεν την εμπιστεύομαι!!
Και τώρα η τελευταία σκηνή με τον Κας.. πφφφφφ τι να πει κανεις; Με το που είδα τον Κας στο πάτωμα και τον Ντιν εκεί που πάει να φύγει να γυρίζει με φόρα προς τον Κας σε συνδυασμό με εκείνη την χαρακτηριστική μελωδία που βάζουν όταν κάποιος πεθαίνει… λέω αυτό είναι.. πάει ο Καςςς!! Έπρεπε να πατήσω pause για κανά 5-10′(προσωπικά μου φάνηκε αιώνας.), μόνο και μόνο για να προετοιμαστώ για τον θάνατο του. Στο σημείο π κάρφωσε την λεπίδα νόμιζα πως όλα τελείωσαν, αλλα όταν δεν είδα το φως να ξεχειλίζει έφυγε το βάρος απο πάνω μου.. ουφφφ..
Πραγματικά φοβάμαι το φιναλε.. μεχρι και οι παραγωγοί μας είπαν οτι θα κλάψουμε!! Όπως και να χει εμείς το περιμένουμε με ανυπομονησία! Carry on σου λεει μετα… :/
9.5/10

Jo L
Jo L
8 years ago

Δεν ειναι ο Κας αδυνατος ρε παιδια,απλα δεν ηθελε να τα βαλει με τον Ντιν.

Eleni Tsou
Eleni Tsou
Reply to  Jo L
8 years ago

ναι κ εγω αυτο πιστευω..

Jim Moriarty
Jim Moriarty
8 years ago

Μακραν το καλυτερο επεισοδιο της σεζον! Η σκηνη με τον Σαμ και τον Κράουλι γάμησε απλά!

Μαρία
Μαρία
8 years ago

Καταπληκτικό επεισόδιο!!!

Δεν ξέρω από πού να αρχίσω να σχολιάζω! Ο Ντιν έχει πλέον ξεφύγει και ο Σαμ συνεχίζει ακάθεκτος το σχέδιό του, παρά τις συνεχείς αντιρρήσεις του Ντιν. Πάντως, χάρηκα που ο Σαμ θύμισε στον Κράουλι ποιός/τι είναι στην πραγματικότητα. Όταν άλλαξαν τα μάτια του, ο Κράουλι έγινε στα αλήθεια τρομακτικός! Ποτέ άλλοτε δεν είχαν πάρει τέτοια μορφή.

Νομίζω πως ήταν αναμενόμενο από τη Ροβένα να απαιτήσει από τον Σαμ, τη συγκεκριμένη στιγμή, να σκοτώσει τον γιο της. Είναι απελπισμένος και θα έκανε το οτιδήποτε για να την κάνει να αποκρυπτογραφήσει το βιβλίο. Αν και ο ίδιος ο Σαμ, ούτως ή άλλως, δεν έχει πρόβλημα στο να σκοτώσει τον Κράουλι. Ήδη τον μισεί, για όλα όσα τους έχει προκαλέσει.

Πιστεύω πως ο Κράουλι ποτέ δεν περίμενε τέτοια συμπεριφορά από τον Σαμ. Πρέπει να ένιωσε προδωμένος. Εκτός από το γεγονός ότι τον πυροβόλησε με ύπουλο τρόπο, εκμεταλλεύτηκε το δέσιμο που είχε αναπτύξει με τον Ντιν τον λίγο χρόνο που έκαναν παρέα. Ο Σαμ ήξερε πως εκείνος θα τρέξει κατευθείαν να προσφέρει τη βοήθειά του στον Ντιν. Ακόμη και στο εστιατόριο που βρισκόταν, έτρωγε τάρτα. Αν δεν κάνω λάθος, είναι η πρώτη φορά που τον δείχνουν να τρώει κάτι και επέλεξαν το συγκεκριμένο γλυκό.

Παρ’όλα αυτά, αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι το ξόρκι της Ροβένα δεν λειτούργησε κανονικά και ότι ο ίδιος ο Κράουλι δεν φοβήθηκε το μαχαίρι της Ρούμπι, όπως φάνηκε στο 8.02, όταν είχε προσωρινά κυριεύσει το σώμα της μητέρας του Κέβιν και ο Ντιν τού είχε επιτεθεί με αυτό. Ίσως, όσο καιρό κυβερνάει την κόλαση, τόση πιο πολλή δύναμη μαζεύει για τον εαυτό του. Επίσης, δεν σκότωσε τον Σαμ παρόλο που είχε την ευκαιρία. Ίσως, όμως, θέλει να βρει πρώτα τη μητέρα του και ύστερα να ασχοληθεί μ’εκείνον.

Όσον αφορά στον Ντιν, έχει αλλάξει παρόλο που δεν είναι ακόμη δαίμονας. Νιώθει προδωμένος από τον Σαμ, αλλά και από τον Κας. Είναι θλιβερό να τον ακούς να μιλάει έτσι στον αδερφό του. Υπό κανονικές συνθήκες, όσο θυμωμένος κι αν ήταν μαζί του, ποτέ δε θα του έλεγε τέτοιο πράγμα. Επίσης, ποτέ δε θα σκότωνε ένα αθώο παιδί. Η πράξη του και τα λόγια του θύμισαν έντονα τη διαστρεβλωμένη λογική του Κάιν στο 10.14.

Οι Στάιν πόσο ανόητοι ήταν! Η υπεροψία τους ήταν και η καταδίκη τους. Παρόλο που αναγνώρισαν το σημάδι του Κάιν στο χέρι του Ντιν, ποτέ δεν κατάλαβαν πραγματικά τι είναι ικανό να κάνει. Τους προειδοποίησε για αυτό που θα συνέβαινε, αλλά δεν τον άκουσαν. Τους δολοφόνησε όλους. Κρίμα, όμως, για το παιδί. Δεν έφταιγε σε τίποτα.

Το σημάδι έχει δώσει στον Ντιν πολύ μεγάλη δύναμη και σε συνδυασμό με την πείρα του στο κυνήγι, τον έχει κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο από πριν. Έσπασε τα δεσμά του με μιας και ξυλοκόπησε άγρια τον Κας. Παραλίγο να τον σκοτώσει!

Δεν ξέρω, αλλά μου φάνηκε πως ο Κας ήταν αδύναμος. Το ίδιο συνέβη στο 10.20 όταν δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει μόνος του τον Άγγελο που σκότωσε τη γυναίκα του Τζίμμυ. Παρ’όλα αυτά, όταν ο Κράουλι στο 10.03 του έδωσε τη Χάρη της Αντίνα, δεν είχε κανένα πρόβλημα στο να περιορίσει τον δαίμονα Ντιν, ενώ τώρα δεν μπόρεσε καν να παλέψει με τον “άνθρωπο” Ντιν. Φυσικά, μπορεί να φταίει το γεγονός ότι ένα μέρος της Χάρης του χρησιμοποιήθηκε από τον Μέτατρον για να κλείσει τον Παράδεισο. Ίσως οι δυνάμεις του να μην είναι στο 100% των δυνατοτήτων τους.

tasoulis_23
tasoulis_23
8 years ago

επιτέλους αναστήθηκε η σειρά…και με τον καλύτερο τρόπο..αργησαν να καταλάβουν πως ο “κακός ” dean επρεπε να είχε μείνει απο την αρχή της season ! δεν πειράζει!! πάμε φορτάτοι για φινάλε το οποίο θα ναι επικό! 🙂

james
james
8 years ago

eida to trailer t finale to opoio adynatw n epeksergastw alla diavasa oti oi perissoteroi pisteuoun ntin -ginetai reaper ….

maryjoanna spn
maryjoanna spn
8 years ago

Σκέφτηκε κάνεις ότι μπορεί η δύναμη του Κραουλι μπορεί να προερχετε από την δεμονικη πλακέτα με την ευγενική χορηγία του Μετατρον:

Amalia
Amalia
Reply to  maryjoanna spn
8 years ago

Ωωωωω! Ωραια θεωρια!!!

maryjoanna spn
maryjoanna spn
Reply to  Amalia
8 years ago

Δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι στην 11 αλλά το φαντάζομαι ως μια πιθανότητα μια και ο Μετατρον έχει την δαιμονική πλακέτα και νομίζω πως οι παραγωγοί κάπως θα το χρησιμοποιησουν.

Amalia
Amalia
Reply to  maryjoanna spn
8 years ago

Ναι, ναι, τον ειχα ξεχάσει τον Μετατρον. Αλλά και να μην ηταν αυτος που βοηθησε τον Κραουλι, σιγουρα θα κανει εμφανιση στην 11η σεζόν αγκαλιά με την πλάκα, γιατι ποιος ξέρει τι να εχει στο αρρωστημένο του μυαλο αυτος! Και ειναι λογικό να συμμαχησει με τον Κράουλι τώρα που έχει τη δαιμονική πλάκα. Αλλιώς τι να την κάνει αυτος την πλάκα για τους δαίμονες;

Sensei Konstantinos
Sensei Konstantinos
8 years ago

προσκυνω !! τιποτα αλλο .αυτό τα λεει όλα για αυτό το επεισοδιο

insideman75
insideman75
8 years ago

ουαου ΕΠΙΤΕΤΕΛΟΥΣ ενα ΓΑΜΑΤΟ επεισοδιο.. Ο Ντιν ειναι απλα απιστευτος ηθοποιος και νομιζω οτι ο ρολος του κακου του παει καλυτερα. Στην σκηνη του ξυλου Ντιν Κας ναι οκ το σημαδι και ο θυμος του εδωσαν δυναμη του Ντιν αλλα εχω την εντυπωση οτι ο Κας δεν προσπαθησε να επιτεθει ή εστω να αμυνθει με Αγγελικη δυναμη και για αυτο εχασε τοσο ευκολα.. τουλαχιστον ετσι μου φανηκε εμενα.
Παρ ολα αυτα η σκηνη που ΕΓΩ χαρηκα πιο πολυ απ ολες ηταν η σκηνη στην οποια ο Κραουλη … ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΕΩΣ.. ΤΙ ΣΚΗΝΑΡΑ?? Κοκκινα μάτια απ τα οποια εβγαινε και καπνος (?) βλεμα ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ… ΚΑΘΑΡΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΓΝΗ ΚΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ..
Χαιρομαι πραγματικα που εστω τα 2 τελευταια επεισοδια (γιατι και το τελευταίο απο το προμο που ειδα ετσι δειχνει) ειναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΚΑ ζορικα δυνατα… και μετα απο καιρο περιμενω πως και πως απο τωρα οχι μονο το τελευταιο αλλα και την 11η σεζον… μεγαλη επιτυχια αυτο αφου μου βγαζει αυτο το συναισθημα μετα απο μια ομολογουμενος μετρια χρονια… ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ

Υ.Γ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΒΟΥΛΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ Η ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ.. ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.. ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ.

JensenAckles
JensenAckles
8 years ago

Κατά την γνώμη μου δεν πιστεύω ότι ο κας ήταν αδύναμος αλλά ότι δεν ήθελε να παλέψει ενάντια στον ντιν ότι δεν ήθελε να τον πληγώσει βασικά από κει και πέρα δεν ξέρω .. Η σκηνή με τον Crowley-Sam ήταν επική!! Και χάρηκα που μας έδειξαν επιτέλους κακο ντιν..ήταν ένα από τα καλύτερα επεισόδια σε κρατούσε όλη την ώρα σε αγωνία ειδικά εκεί με τον Ντιν και κας!^^:|

DimitrisCrowley fans
DimitrisCrowley fans
8 years ago

Τι επεισοδιάρα και αυτή και ας λένε ότι θέλουν οι αντί – Supernatural. Πείτε μου άλλη μια σειρά που να έχει τόσο σταθερά ανοδική πορεία σε 10 και βάλε σεζόν μια!! και σας το λέει ένας φαν του Smallville μέχρι την έβδομη σεζόν. Εκείνο ναι μετά από κάποια περίοδο μπορούσες πραγματικά να πεις ότι διαλύθηκε η σειρά γιατί είχαν φύγει όλοι οι βασικοί χαρακτήρες εκτός του Κλαρκ και της Λόις, κυριολεκτικά τις τρεις τελευταίες σεζόν τις έβλεπα από υποχρέωση και διότι δεν μπορούσα να το αφήσω το τι θα συμβεί στο τέλος. Αυτά για τους κράχτες και τους αντί.
Στο θέμα μας τώρα, Crowley welcome back my friend! πρώτη φορά τον είδαμε τόσο κακό ως βασιλιά της κόλασης νομίζω,όσο για τα επικά κόκκινα μάτια τα είχαμε ξαναδεί στη μαμά του Κέβιν που την είχε κυριεύσει για κάποια στιγμή. Κατά τ’άλλα ο Σαμ ήθελε και τα παθε,νόμιζε ότι ήταν τόσο εύκολο να τα βάλει με το βασιλιά της κόλασης,τόσο εύκολο να τον σκοτώσει.και αυτή η Ροβίνα πάντως πολύ ερασιτέχνης. Τον Κράουλι δεν κατάφερε να τον σκοτώσει,τον Ντιν ούτε καν να τον πληγώσει,ε σε ποιον μπορεί να κάνει κακό??? μόνο σε κάτι αθώα κοριτσάκια. Ελπίζω να πεθάνει στο φινάλε γιατί πραγματικά με κούρασε προσωπικά.
Από δω το πάει,από κει το φέρνει και στο τέλος δεν πετυχαίνει απολύτως τίποτα η κοκκινομάλλα πόρνη!! αναρωτιέμαι μετά από αυτή την οργή πώς ο Κράουλι θα κρατηθεί στο επόμενο και δεν θα τη σκοτώσει μόλις τη δει. Ελπίζω και εύχομαι ο επόμενος κύκλος να είναι με big bad τον Κράουλι, αρκετά δακρύβρεχτο τον έκαναν. Αν δεν πεθάνει πάντα που ακούγεται πολύ μιας και είναι ο μοναδικός από τους τέσσερις που δεν έχει πεθάνει. Εκτιμώ ότι αν γίνει αυτό δεν πρόκειται να αναστηθεί σαν τους άλλους 3, απλά ίσως τον ξαναδούμε σε κάποια γκεστ. Μακάρι να μην επαληθευθούν οι φήμες ότι θα τον ξορκίσει ο Ντιν.
Πάμε και στον Ντιν τώρα,προσωπικά θα με άρεσε πολύ η ιδέα να είχαμε αυτόν τον Ντιν όλη τη σεζόν,λόγω όμως του 200ού επεισοδίου καθαρά πιστεύω τον συνέφεραν.
Όσο για τον Κας τον έχουν καταντήσει μαριονέτα και δεν με αρέσει καθόλου. Δυο ψευτοιστορίες είχε φέτος με τη χάρη του και τη σπαστική τη κλαιρ,κατά τ’ άλλα κάνει ότι του λέει ο Σαμ. Όσο και αν με πονέσει αν πρόκειται να έχει αυτό το ρόλο και την 11η σεζόν προτιμώ να πεθάνει και να τον βλέπουμε σε μερικά γκεστ σαν τον Μπόμπι.
Τους Στάινς καλά έκαναν και τους ξεκλήρισαν όλους γιατί με θύμιζαν τους Λεβίαθαν στο απαράδεκτο για μένα storyline της 7ης σεζόν. Επίσης πολύ εύκολα θηράματα με φάνηκαν, όση δύναμη και να δίνει στον Ντιν το σημάδι δεν γίνεται τόσο εύκολα να τους σκοτώνει έτσι μόνος του. Ευτυχώς πραγματικά ευτυχώς που δεν θα είναι αυτοί οι big bad στην 11η σεζόν,θα ξενέρωνα τελείως.
Τέλος δεν σας αφήνει μια τρομακτική αγωνία σε σημείο σπάσιμο νεύρων το τι θα γίνει με τον Μέτατρον και τη δαιμονική πλακέτα. Δεν το άφησαν τυχαία νομίζω ανοιχτό αυτό το ζήτημα.

Dimitris St
Dimitris St
8 years ago

ΕΠΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ!!!
Τι να πρωτοπει κανείς για αυτό το επεισόδιο!Μεγάλη απάντηση σε όσους βρήκαν ευκαιρία να κράξουν χωρίς βάση απλά μετά από μια πτώση στην τηλεθέαση.Πείτε μου μια άλλη σειρά που μπορεί και κρατά την αγωνία δίνοντας τόσο δυνατά επεισόδια μετά από 10 ολόκληρες σεζόν.

Το επεισόδιο ήταν από όλες τις πλευρές άψογο.Φοβερές ερμηνείες(καταπληκτική σκηνή Ντιν-Κας στο τέλος)και για ακόμα μια φορά φέτος,πολύ καλή δουλειά όσον αφορά τη σκηνοθεσία.

Μ’άρεσε πάρα πολύ το ξέσπασμα του Ντιν.Η οργή του για το θάνατο της Τσάρλι σε συνδυασμό με το Σημάδι τον “μετέτρεψαν” σε καταστροφικό όπλο.Είχε πολλά μέσα του τα οποία βγήκαν έξω και πήρε την εκδίκηση όπως είχε πει στο Σαμ ότι θα έκανε.

Ό,τι κι αν έκανε ως τώρα ο Σαμ στην προσπάθειά του να θεραπεύσει τον Ντιν από το Σημάδι,αυτή τη φορά τον λυπήθηκα πολύ.Σίγουρα ήταν το Σημάδι που μιλούσε αντί του Ντιν,αλλά δεν άξιζε να ακούσει τόσο βαριά πράγματα.Έκανε πολλά λάθη,αλλά το μόνο που ήθελε ήταν να σώσει και αυτός μια φορά τον αδερφό του.

Γούσταρα πάρα πολύ την επιστροφή του παλιού καλού Κράουλι.Μετά από καιρό έδειξε πόσο δυνατός και τρομακτικός μπορεί να γίνει και πιστεύω πως από δω και στο εξής θα είναι όπως παλιά και θα αποτελεί σοβαρή απειλή.Η σκηνή με τον Σαμ επική.

Οι Στάινς απ’ό,τι βλέπω δεν ενθουσίασαν.Εγώ τους βρήκα ενδιαφέροντες λόγω του ότι είναι μια μεγάλη οικογένεια που εκτείνεται σε όλο τον κόσμο και με τις μεθόδους τους είναι πολύ πιο ανθεκτικοί από τους απλούς ανθρώπους.Παρ’όλα αυτά δε νομίζω να μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος του big bad για μια ολόκληρη σεζόν.Χάρηκα πολύ που τους κομμάτιασε ο Ντιν.

Η τελευταία σκηνή ήταν εξαιρετική.Ο Ντιν φαινόταν αδίστακτος ενώ παραλίγο να σκοτώσει και τον Κας!Πιστεύω πως ο άγγελος δεν χρησιμοποίησε τις αγγελικές του δυνάμεις γιατί δεν ήθελε να βλάψει τον Ντιν παρ’όλο που ο Γουίντσεστερ ήταν 100% κυριευμένος από το Σημάδι και τον είχε σαπίσει στο ξύλο.Ευτυχώς τελευταία στιγμή αποφάσισε να μην τον σκοτώσει και δεν είχαμε(περαιτέρω)δράματα.

Ανυπομονώ πάρα πολύ για το φινάλε.Θέλω πολύ να δω ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις του Ντιν,τι θα κάνουν Σαμ-Κας-Ροβένα-Κράουλι,τι θα ζητήσει ως αντάλλαγμα ο Θάνατος από τον Ντιν για να αφαιρέσει το Σημάδι και φυσικά τι επιπτώσεις θα προκύψουν που θα έχουν αντίκτυπο στην επόμενη σεζόν.Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει!!!

m3lpom3nh
m3lpom3nh
8 years ago

Επεισοδιάρα!!!

1) Ντιν τρελαμένος, όπως θα πρεπε να είναι λόγω σημαδιού.

2) Σαμ ατσούμπαλος στην πράξη, όπως ταιριάζει στο γλυκούλη, αλλά ατσούμπαλο (οοπς! το ξαναείπα :-)) χαρακτήρα του.

3) Κράουλι Κ Α Κ Ο Σ (επιτέλους!). Ρε παιδιά, είμαι η μόνη ή επιτέλους ΤΩΡΑ αρχίζω να πιστεύω ότι όντως αυτός είναι ο βασιλιάς; Δεν είναι μόνο να είσαι ιντριγκαδόρος και δολοπλόκος, πρέπει να ρέει η δύναμη από μέσα σου και να φαίνεται. Ίσως τελικά οι ενέσεις του Σαμ τότε να είχαν όντως αποτέλεσμα και τώρα πια να έφυγε τελείως η επιρροή τους.

4) Η όντως αποτυχημένη ιδέα με τους Στάιν φαίνεται να εξαλείφεται. Πόσο, μα πόσο βαρετό θα ήταν να συνεχιζόταν…

5) Ροβένα στα στάνταρ της.

6) Κας… γλυκέ μου, παθιασμένε άγγελε Κας… Το μόνο σημείο που διαφωνώ με την αξιαγάπητη Αμαλία. Ο Κας όταν ακινητοποίησε τον Ντιν – δαίμονα ήξερε ότι δεν σηκώνει διαπραγμάτευση το πράγμα. Τώρα δεν ήθελε να τον ακινητοποιήσει, ήθελε απλά να τον συνεφέρει. Ίσως πόνταρε στο ότι ακριβώς επειδή δεν θα τον χτυπήσει, ο Ντιν θα συνέλθει και θα καταλάβει. Τελικά, νομίζω ότι ο Κας αποδεικνύεται ο πιο σύνθετος χαρακτήρας από όλους. Παλεύει να διατηρήσει την “ανθρωπιά” του, όντας πια ολοκληρωμένος άγγελος. Κρατάει ισορροπίες ανάμεσα στα δυο αδέρφια, συνεργάζεται με τους κακούς, αλλά αφήνει και τους άλλους αγγέλους που είναι κάπως ολοκληρωτικοί κατά τη γνώμη του να κάνουν τη δουλειά τους. Ελπίζω, εύχομαι, παρακαλώ να μείνει και να μη γίνει τίποτα από αυτά που προβλέπουν κάποιοι εδώ. Καστιέλ ΧΧΧΧ

Δεν θέλω καθόλου να μαντέψω τι θα γίνει. Ο από μηχανής… θάνατος νομίζω ότι θα δώσει μια λύση που απλά θα είναι το τρίγκερ για το θέμα της επόμενης σεζόν… Καλή τηλεθέαση σε όλους μας!

Amalia
Amalia
Reply to  m3lpom3nh
8 years ago

Μου κάνει εντύπωση που πολλοι λέτε οτι ο Κας δεν ειναι αδύναμος, και δεν
πάλεψε για να μην πληγώσει τον Ντιν.. Βλέποντας τη σκηνή ξανά, εγώ
συνεχίζω να πιστεύω οτι ο Κας δεν μπορουσε να αμυνθεί, ίσως επειδή ειμαι
λίγο επηρεασμένη απο το 10χ20 που τον είδαμε να τις τρώει χοντρα από το
Grigori. Αλλά ίσως έχετε εν μέρει δίκιο, και είναι και τα δυο. Γιατι
δεν φαίνεται να προσπάθησε καν να αμυνθει ιδιαιτερα ειναι η αλήθεια,
ούτε λίγο. Πάντα ο Ντιν ήταν η αδυναμία του και από το να τον πληγώσει,
θα προτιμούσε να πεθάνει. Αλλά τι νόημα βγάζει αυτο; Πως θα τον βοηθήσει
αν πεθάνει, απο το χέρι αυτου που προσπαθει να σώσει κιόλας;

Sofia
Sofia
Reply to  Amalia
8 years ago

Βασικά δεν παίζει ο Κας να πιστεύει ότι ο Ντιν θα τον σκότωνε. Απλά λογικά δεν ήθελε να του επιτεθεί και τον άφησε να ξεσπάσει. Εμένα με τρόμαξε η σιγουριά του Ντιν ότι ο Κας δε μπορεί να του κάνει τίποτα.

Amalia
Amalia
Reply to  Sofia
8 years ago

Η σιγουριά προέρχεται απο το Σημάδι. Τον κάνει να νοιώθει υπεράνω και άτρωτος. Που ουσιαστικά ψιλοείναι, από τη στιγμή που δεν μπορεί να πεθάνει πραγματικα…

m3lpom3nh
m3lpom3nh
Reply to  Amalia
8 years ago

Μα αυτός είναι ο Κας! Προτιμά να ρισκάρει να πεθάνει (αν και νομίζω φαινόταν ότι δεν πίστευε μέχρι τέλους ότι ο Ντιν θα τον σκότωνε), παρά να διακινδυνέψει ασκώντας βία να “ερεθίσει” περισσότερο τον Ντιν! Τελοσπάντων, η αλήθεια είναι ότι η σκηνοθεσία και οι διάλογοι δεν βοηθούν να είμαστε σίγουρες για το τι πραγματικά συνέβη… Θα δούμε!

Amalia
Amalia
Reply to  m3lpom3nh
8 years ago

Πιστευω αυτος ειναι και ο σκοπός! Να μην ειμαστε σιγουροι για το τι συμβαίνει! Είναι γατονια οι σεναριογραφοι/σκηνοθέτες σε κάτι τέτοια! Ξέρουν πως να μας πριζώνουν! 😉

Sevastianna Stamateri
Sevastianna Stamateri
8 years ago

Και εκεί που θεωρούσα πως ήμουν μια χαλαρή fun της σειρας(άσχετα αν εχω δει όλες τις seasons πάνω από 2 φορές!!!), αναθεώρησα!!!! Απίστευτο επεισόδιο!!!! Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει στο φινάλε!!! Απλα από τα πιο συγκλονιστικά επεισόδια!!!!

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα