Review – Supernatural – 12×03 – The Foundry

Must Try

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

12x03-the-foundry-samantha-smith-as-mary-winchester-jared-padalecki-as-sam-and-jensen-ackles-as-dean-room

Review – Supernatural – 12×03 – The Foundry

Σειρά μου σήμερα να επιστρέψω κι εγώ στις επάλξεις των reviews με το πρώτο αυτοτελές της σεζόν. Από ότι μας είχε πει ο Andrew Dabb, φέτος θα έχουμε αρκετούτσικα αυτοτελή, και αν αυτό το επεισόδιο ήταν αντιπροσωπευτικό δείγμα, τότε εγώ είμαι μέσα! 

12x03-the-foundry-misha-collins-as-castiel-and-samantha-smith-as-mary-winchester-bunker

Ενόσω οι Winchesters ψάχνουν για νέες πληροφορίες για τους Βρετανούς Ανθρώπους των Γραμμάτων (και δεν βρίσκουν κάτι παραπάνω από ένα ‘άκρως απόρρητο’ γράμμα), η Mary παλεύει μέσα της να αποδεχτεί τη νέα ζωή της. Η δουλειά που κάνει δεν είναι και τόσο καλή βέβαια. Όταν ακόμα κι ο μπουνταλάς ο Cas πιάνει ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε όντως κάτι δεν πάει καλά! Ο Sam ανησυχεί, αναγνωρίζοντας τα σημάδια, αλλά ο -όπως πάντα ξεροκέφαλος- Dean δεν θέλει να το δεχτεί και αποδίδει όλη τη συμπεριφορά της στην περίοδο προσαρμογής. H Mary κάνει λοιπόν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά όλοι οι Winchesters: να θάβουν τα ψυχολογικά τους μέσα τους και να πηγαίνουν για κυνήγι! (Αφού πρώτα κόβει τα μαλλιά της, γιατί δεν είναι πρακτικό να κυνηγάς με μακρυά μαλλιά, τ’ακούς Sammy; )

12x03-the-foundry-jensen-ackles-as-dean-and-jared-padalecki-as-sam-grave-graveyard

Η υπόθεση του επεισοδίου είναι ένα στοιχειωμένο σπίτι, όπου έχουν πεθάνει πολλά παιδιά από υποθερμία τις τελευταίες δεκαετίες. Μετά από έρευνα στο internet, οι Winchesters υποπτεύονται ότι είναι Wylings, πνεύματα παιδιών που δελεάζουν ανθρώπους στο λημέρι τους για να τους σκοτώσουν. (Πολύ μου αρέσει όταν το Supernatural προσθέτει νέα πλάσματα στη μυθολογία του, ακόμη κι αν αποδεικνύεται ότι δεν είναι αυτά τα κεντρικά πλάσματα του επεισοδίου.) Η Mary, που είναι της ‘παλιάς σχολής’ και δεν τα εμπιστεύεται και πολύ αυτά τα… ιντερνέτια, κάνει τη δική της έρευνα, όσο τα αγόρια της πάνε να κάψουν τις σωρούς των παιδιών που υποπτεύονται. (Σοβαρά τώρα, από πότε έχει να πιάσει αυτό;) Η Mary πάει μόνη της στο στοιχειωμένο σπίτι όπου το φάντασμα του ενός παιδιού την οδηγεί στον αληθινό ένοχο, τον πρώτο ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον Hugo Moriarty (αναφορά στον Sherlock ή μου φάνηκε; ) που αυτοκτόνησε και κλείστηκε μέσα στους τοίχους του υπογείου και από τότε σκοτώνει τα παιδιά των μελλοντικών ενοίκων για να τα κρατήσει κοντά του. Το φάντασμα του Moriarty κυριεύει την Mary και τα αδέρφια στο τσακ καίνε τα οστά του, πριν κάνει κι άλλο κακό. Τα πνεύματα των παιδιών που είχε σκοτώσει ο Moriarty απελευθερώνονται – και από ότι φαίνεται μπορούν επιτέλους να πάνε στον Παράδεισο…

12x03-the-foundry-mary-moriarty-ghost-possession

Γυρνώντας στο Καταφύγιο, η Mary ανακοινώνει ότι σκοπεύει να φύγει. O Sam το δέχεται, γιατί την καταλαβαίνει πως νοιώθει, όσο κι αν τον πονάει που θα φύγει. Ο Dean από την άλλη, έχει πιο ανώριμη αντίδραση. Και τον καταλαβαίνω, ρε παιδιά, πάνω που είχε τη μαμά του εκεί και πριν προλάβει να την χαρεί, αυτή φεύγει. Και αυτή τη φορά, διαλέγει μόνη της να φύγει! Ο Dean που έχει θέμα με την εγκατάλειψη δεν θα της το συγχωρήσει εύκολα αυτό. Η σκηνή που φεύγει η Mary και κλείνει πίσω της την βαριά σιδερένια πόρτα, οι αντιδράσεις των προσώπων του Jared και του  Jensen, τόσο μικρή, αλλά συγκλονιστική στιγμή. 

Mary: I have to go. Sorry. I’m so, so sorry. I just need a little time.

(Σνιφ… Σνιφ…)

12x03-the-foundry-rowena-castiel-crowley

Παράλληλα, στο αναζωογονητικά αστείο subplot του επεισοδίου, ο Castiel και ο Crowley (aka Agents Beyonce & Jay Z, έκλαψα) συναντιούνται, και, παρά τις ενστάσεις του Cas, συμμαχούν για να βρουν πιο γρήγορα τον Εωσφόρο, ο οποίος για κάποιο ανεξήγητο λόγο γιάτρεψε την παράλυτη αδερφή του δοχείου του, του Vince Vincente, και έχει πάει τώρα με τη Rowena σε ένα καλυβάκι στο δάσος. Το είχα πει από πέρσι , αυτό το παιδί θα το φάει η μεγαλομανία του. Μα καλά, πόσο νιονιό θέλει για να ψυλλιαστείς ότι η Σκοτσέζα θα σου κάνει λαδιά; Την άφησε να του κάνει ξόρκι και φυσικά τον έστειλε στον πάτο του ωκεανού σε διαβρωμένο δοχείο. Σόρι, αλλά καλά να πάθει. Η Rowena δηλώνει διατεθειμένη να βοηθήσει τον Cas και τον Crowley να νικήσουν τον Εωσφόρο, όταν τον βρουν. Την πιστεύουμε τώρα εμείς αυτήν…; 

***

12x03-the-foundry-samantha-smith-as-mary-winchester-smiling-wedding-ring

Γενικά με άφησε απόλυτα ικανοποιημένη το επεισόδιο. Αν και σας έχω δηλώσει επανειλημμένα πόσο με ξενερώνει το χιλιοπαιγμένο τρίπτυχο φαντάσματα/βρικόλακες/λυκάνθρωποι, και το επεισόδιο αυτό είχε την κλασική δομή ενός filler, ήταν επαρκούντως creepy, τόσο που πραγματικά δεν με ένοιαξε καθόλου που ήταν μια απλούστατη ιστορία φαντάσματος, σαν να είχε βγει κατευθείαν από την πρώτη σεζόν. Ταίριαζε μια κλασική ιστορία φαντασμάτων σε αυτό το σημείο, με την επιστροφή της Mary και την επανεκκίνηση που κάνει η σειρά, η οποία μέχρι τώρα είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένη μπορώ να πω. 

Οι σεναριογράφοι διαχειρίστηκαν ωραία την πρακτική ανάγκη να λείπει η Samantha Smith (Mary) για κάποια επεισόδια, αφού δεν είναι series regular, εξερευνώντας την ψυχοσύνθεση κάποιου που επιστρέφει από τον Παράδεισο (αλήθεια, το ότι η Mary θυμάται τον Παράδεισο, γιατί δεν το σχολίασε κανείς από τα αγόρια; Ήταν τόσο σοκαρισμένοι από την απόφασή της που δεν το παρατήρησαν καν; ) Ανυπομονώ για την επόμενη εμφάνισή της πάντως, η οποία λογικά θα γίνει στο 6ο επεισόδιο. Μου αρέσει πάρα πολύ η δυναμική που έχει με τα αγόρια της, και οι εναλλαγές που υπάρχουν στη σχέση μεταξύ τους: από τη μια η badass κυνηγός, η προστατευτική μητέρα και από την άλλη αυτή που χρειάζεται βοήθεια και προστασία η ίδια. 

12x03-the-foundry-rowena-lucifer

Στα του Εωσφόρου τώρα. Τα περισσότερα σας τα είπα πιο πάνω. Συνεχίζει ο Springfield να μην μου γεμίζει το μάτι ερμηνευτικά, αλλά θα τον συνηθίσω, που θα πάει. Θα βοηθήσει το ότι μ’αρέσει πολύ που έχουμε Λούσι στην επιφάνεια, ειδικά αν σημαίνει ότι μπορεί κάποια στιγμή να εξερευνήσουμε και το Κλουβί και τους τωρινούς ενοίκους του. Μου κόλλησε στο μυαλό αυτό που γιάτρεψε την αδερφή του Vincente, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί το έκανε. Προφανώς και ο Σατανάς δεν κάνει κάτι από την καλή του την καρδιά, αλλά ποιος ήταν ο σκοπός; Αν έχετε θεωρίες θα ήθελα να τις ακούσω στα σχόλια παρακάτω. Κλείνω κάπου εδώ, λοιπόν, το σημερινό review (δεν ήμουν πολύ πολύλογου σήμερα, είδατε; ) και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα, με άλλο ένα αυτοτελές επεισόδιο

Βαθμολογία: 8,5/10 

[poll id=”177″]

 

- Advertisement -spot_img

27 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

27 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Sawyer Orestis
28 October 2016 14:34

Πολύ ωραίο επεισόδιο. Αν και γενικά έχουμε χρόνια η αλήθεια είναι να έχουμε άσχημα αυτοτελή επεισόδια. Η περσινή 11η είχε υπέροχα, απλά ήταν πολλά μαζεμένα. Εδώ όμως βλέπουμε μια νέα πνοή στα fillers. Από την μία πολύ κωμικό στοιχείο μεταξύ Κας/Κράουλη και από την άλλη τρομακτικό στοιχείο όταν έπρεπε. Θύμισε πρώτη σεζόν τα τρομακτικά πλάνα.

Η χημεία μεταξύ Κας/Κράουλη είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Ήταν ίσως η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που προτιμούσα να βλέπω αυτούς τους δύο παρά τους Winchesters.

Στα των ερωτημάτων τώρα:

1) Δεν ξέρω αν η Μαίρη όντως θυμάται τον Παράδεισο ή όχι. Ίσως ο Παράδεισος να ήταν μεταφορικός. Με λίγα λόγια ζούσε τον δικό της παράδεισο, με 2 μικρά παιδιά, τον άντρα της ζωής της και μακρυά από το κυνήγι. Ίσως η Μαίρη αυτό να εννοούσε. Αλλά ακόμα και να τον θυμάται, αυτό σημαίνει ότι η Αμάρα την ήθελε να αναμνήσεις από εκεί.

2) Πιστεύω ο Λούσι γιάτρεψε την αδερφή του δοχείου του για την ησυχία της ψυχής του δοχείου του. Το είχε πει ακριβώς το ίδιο και στον Σαμ και στον Ντιν στην 5η σεζόν.

3) Έχουν και οι 2 πλευρές δίκιο. Και η Μαίρη και οι Σαμ-Ντιν. Από την μία η Μαίρη ξυπνάει μια μέρα και ο άντρας της είναι νεκρός, το μωρό της είναι σε μεγαλύτερη ηλικία από εκείνη και ο πρώτος γιος της κοντεύει τα 40 ενώ αυτή δεν έχει πατήσει ακόμα τα 30(!!!). Η συναισθηματική κατάστασή της μαμάς είναι στο 2×02 ουσιαστικά. Και χειρότερα ακόμα! Οπότε ναι θέλει να επεξεργαστεί τα πάντα. Σκεφτείτε λοιπόν εσείς να ξυπνάγατε ξαφνικά στο 2045!
Από την άλλη οι Winchesters έχουν και πάλι έναν γονέα από από 11 ολόκληρα χρόνια. Βρίσκουν πάλι την οικογένειά τους κι ας λείπει ο Τζον. Νευριάζει ο Ντιν αλλά πρέπει να σκεφτεί και λίγο την Μαίρη.

4) Τρομερός παραλληλισμός 1×22 – 12×03. Μαίρη – Τζον εναντίον Ντιν! Τρομερός!

5) Ο Σαμ είναι ίδιος ο Τζον. Ο Ντιν είναι ίδιος η Μαίρη. Αυτά 😛

Amalia
Amalia
28 October 2016 15:28
Reply to  Sawyer Orestis

Οπως ειπα και στο ριβιου, αν τα αυτοτελη φέτος ειναι όπως αυτο, θα περασουμε πολύ ωραια σεζον! 😉 Συμφωνω, σε 10η και 11η τα αυτοτελή κινήθηκαν σε αξιοπρεπέστατα επίπεδα (εκτός ελαχιστων εξαιρέσεων… γκουχ…Red… γκουχ… Meat), υπηρξε όμως και στις 2 σεζόν το προβλημα της ισορροπίας με την κύρια ιστορία με αποτελεσμα να μιλάμε και στις δυο περιπτώσεις για κοιλιά στην σεζον. Φέτος δεν νομιζω οτι θα ειναι θεμα αυτο, γιατι έτσι κι αλλιώς η κυρια ιστορία ειναι σχετικά χαλαρή στο θέμα αγωνίας. Οπότε περιμένω οτι σαν δομη η φετινή σεζόν θα μοιάζει πολύ στην πρωτη, της οποίας η πλειοψηφία των επεισοδίων ηταν monster-of-the-week και δεν νομιζω οτι χαλασε κανέναν, έτσι; Ισα-ισα μερικά από τα πιο αξιομνημονευτα αυτοτελή της σειράς ηταν στην πρωτη σεζον (το Provenance μου ερχεται πρωτο πρωτο στο μυαλό και δικαιωματικά).

Για τον Λουσι και το λογο που θεραπευσε την αδερφη του Βινς, παλι συμφωνω. Δεν θυμαμαι την ατακα ακριβως που λες, αλλα βγαζει νοημα. Για να του πει το “ναι”, του υποσχέθηκε κατι και πρεπει να το τηρησει για να τον παρει με το μέρος του ας πουμε και να μην του αντιστεκεται. Ή μηπως ειναι περισσοτερο σαν δαιμονικη συμφωνία; Για να του πει το “ναι” του υποσχέθηκε κατι και ειναι υποχρωμενος να το τηρησει;

Για τον παραλληλισμό των αγοριών με τους γονείς τους εχεις επίσης απολυτο δικιο. Τα ειχαμε πει και στο προηγουμενο ριβιου νομιζω. Ο Σαμ καταλαβαινει τη Μερι γιατι ειναι της ιδιας λογικης, ενω ο Ντιν που μοιαζει περισσότερο στον Τζον ειναι δεσμιος των συναισθημάτων του και πιο θερμοκεφαλος. Αρνειται να μπει στη θεση του άλλου. Ποσο μου αρεσει που ακομη και μετα απο τοσα χρονια οι πυρηνες των χαρακτηρων μενουν ίδιοι και όλες τους οι αντιδράσεις και οι επιλογές ειναι λογικές. Η επιλογή της Μερι να φυγει ειναι επίσης λογική. Δεν ξερω αν οντως θυμαται τον Παραδεισο (εγώ αυτο καταλαβα από τα λεγομενά της), αλλά όπως και να έχει νοιώθει ξένη. Την έχουν κατακλύσει τα συναισθηματα. Θέλησε να φυγει για να μπορέσει να τα διαχειριστεί όλα αυτά. Με τα αγόρια της εκεί, με τους οποίους νοιώθει οτι πρεπει να εχει συνδεση αλλά ουσιαστικά δεν έχει γιατι δεν τους ξέρει καθόλου, δεν μπορεί να βρει τις ισορροπίες της.

Φοβάμαι ότι ο παραλληλισμός με τον Τζον (1χ22/12χ03) ισως αποδειχτεί προοικονομία. Ισως καποια στιγμή στο (αμεσο?) μελλον, η Μερι θυσιαστεί για να σωσει κάποιον από τους γιους της…

ncis merlin like
ncis merlin like
30 October 2016 15:49
Reply to  Sawyer Orestis

Ισχύει!!!! Crowley και Cas ήταν ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΙ!!! Ειδικά εκεί που πάει ο Κας κι αρχίζει και φτιάχνεται μπροστά στον καθρέφτη του αυτοκινήτου ΧD (α, ρε, πράκτορα Μπιγιονσέ, μου θες να μου φτιαχτείς κιόλας, τρομάρα σου…) Ο Mark με τον Misha είχαν δίκιο: Θύμιζαν (buddy) cop show. Μακάρι να έχουμε κι άλλες τέτοιες συναναστροφές, ανανεώνουν το όλο επεισόδιο!!!

“Ο Σαμ είναι ίδιος ο Τζον. Ο Ντιν είναι ίδιος η Μαίρη.” Αυτό το είχα παρατηρήσει κι εγώ σε προηγούμενα επεισόδια. Λογικά, γι’αυτό έχουν και τις αντίστοιχες συμπεριφορές στο οτιδήποτε (Σκεφτείτε να έφευγε ο Τζον όσο ζούσε η Μαίρη, για τον οποιοδήποτε λόγο. Η Μαίρη θα αντίδρουσε κάπως σαν τον Ντιν, όταν έφυγε εκείνη.)

Μαρία
Μαρία
28 October 2016 18:18

Πολύ ωραίο επεισόδιο! Γενικά, μου αρέσουν οι υπόθεσεις με φαντάσματα και αν έχουν τον αέρα της πρώτης σεζόν, όπως αυτό εδώ, τόσο το καλύτερο.

Συμφωνώ πως το δίδυμο Κας-Κράουλι είναι άπαιχτο. Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά στην έκτη σεζόν δεν τους άντεχα μαζί και ο Κράουλι, τότε, μου έσπαγε τα νεύρα. Με τα χρόνια βέβαια τον συνήθησα και μπορώ να πω πλέον πως απολαμβάνω να βλέπω τις σκηνές του. Από την άλλη, τρελαίνομαι για τα επίθετα που διαλέγει ο Κας (Μπιγιονσέ-Ζι και Σπίαρς-Αγκιλέρα, χαχαχα!!!).

Οι σκηνές με τους Λούσιφερ-Ροβένα ήταν ωραίες. Για να πω την αλήθεια, δεν περίμενα να τον βγάλει από την μέση τόσο γρήγορα η Ροβένα, όμως πιστεύω πως είναι καλύτερα έτσι. Προς το παρόν ένας Λούσιφερ, χωρίς προφανές σχέδιο, θα έκανε κακό στην πλοκή και στον ίδιο τον χαρακτήρα. Παραμένει ”ανενεργός”, χωρίς να τον στέλνουν μόνιμα πίσω στο Κλουβί. Όσον για τη Ροβένα, φάνηκε για ακόμη μία φορά πόσο έξυπνη και πανούργα είναι (να, από πού πήρε ο Κράουλι!).

Καταχάρηκα όταν έδειξαν ομοιότητες ανάμεσα στον Ντην και την Μαίρη. Ειδικά με την μουσική, ήταν σαν δύο εναντίον ενός, με τον κακόμοιρο τον Σαμ να χάνει και το πρόσωπο του Ντην να λάμπει ολόκληρο. Από μικρός, ο Ντην ακολουθούσε τον Τζον, προσπαθώντας να του μοιάσει, αλλά, πάντα, ήξερε πως ο Σαμ ήταν εκείνος που του έμοιζε περισσότερο. Τώρα, με την επιστροφή της Μαίρης, επιτέλους, ανακαλύπτει ομοιότητές του μ’εκείνην. Επίσης, για εκείνον, είναι σαν να γύρισε ο χρόνος πίσω, όπου και οι τρεις Γουίντσεστερ κυνηγούσαν μαζί, με τη διαφορά ότι, τώρα, βρίσκεται μαζί τους η μητέρα τους και όχι ο πατέρας τους – ένα όνειρο που έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Γι’αυτό ο Ντην δεν παραδεχόταν όσα τού έλεγε ο Σαμ και τού κακοφάνηκε η φυγή της Μαίρης.

Από την άλλη μεριά, ο Σαμ, παρόλο που και για εκείνον ήταν μαχαιριά στην καρδιά όταν η μητέρας τους αποφάσισε να φύγει, αντέδρασε πιο ώριμα και πιο ψύχραιμα, γιατί έβλεπε από πριν τα σημάδια φυγής που παρουσίαζε η Μαίρη. Κατά κάποιον τρόπο, ίσως τού θύμισε τον εαυτό του όταν δεν άντεξε άλλο το κυνήγι και έφυγε για το Στάνφορντ. Ή ακόμη και τις υπόλοιπες φορές που προσπάθησε πάλι να ξεφύγει από αυτά που τον κατέτρεχαν. Επίπλέον, ένα από τα καλύτερα γνωρίσματα του Σαμ είναι η κατανόηση που δείχνει και η αποδοχή των αποφάσεων που παίρνουν οι άνθρωποι γύρω του.

Λυπήθηκα πάρα πολύ για τον Σαμ και τον Ντην, παρ’όλα αυτά καταλαβαίνω, γιατί η Μαίρη αποφάσισε να φύγει. Όσο αποκαρδιωτικό και δύσκολο κι αν είναι για τα παιδιά της, άλλο τόσο δύσκολο είναι και για ‘κείνη, αλλά έπρεπε να το κάνει, για να βρει τον εαυτό της και τη θέση της στην καινούρια πραγματικότητα. Τέλος, θα ήθελα να πω πως ο Ντην έπρεπε να χαιρετήσει την μητέρα του στο τέλος, όσο πληγωμένος κι αν αισθάνεται, ήταν άσχημο που δεν το έκανε.

Constantinos V.
Constantinos V.
28 October 2016 20:37

Συναισθηματικο επεισόδιο.Οι σεναριογράφοι όπως είπες κάλυψαν εξαιρετικά το κενό της Μαίρης η οποία προσαρμόζεται στην ιδέα του hunting και στη μεταμοντέρνα ζωή.Πως θα συνεχιστεί η σχέση των 3 μετα απαυτό?ΑΝ επιτρέπεις ποιος θα θελες να κάνει το δοχείο του Εωσφόρου? Οποιοσδηποτε και να ταν θα έπαιζε τόσο badass το ρόλο του όπως και ο Springfield παίζει εξίσου creepy μαυτό το σοβαρό τρομακτικό ύφος.Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ στιγμη του επεισοδίου οι σκηνές Κράουλι – Κας,τρελό γέλιο με τα ονόματα των ” πρακτόρων ” και η συμμαχία της ” Αγίας Τριάδας ” καλά κρατεί,αν και για τη Rοwena δεν μπορώ να μαι σίγουρος το τι εχει στο νου της αυτη η πονηρη μάγισσα.Μάρεσε που είχαμε νέα υπόθεση,τρομακτικό horror τοπίο και η αναδρομή στο παρελθόν άφησε μια γλυκιά αίσθηση….που στο τέλος μετατρέπεται σε γλυκανάλατη.

ΥΓ: Ελάτε τώρα,πίστευε κανείς ότι θα μάσαγε η Rowena?? 7/10

Maxi
Maxi
28 October 2016 22:45

Απλο φιλερ ή οχι…. το γουσταρα απο την αρχη μεχρι το τελος. Το τριο Σαμ-Ντιν-Μερι, το ντούο Κραουλι-Κας, και στο βαθος Ροβινα και καλος σκοτεινος Λουσι. Κριπι επεισοδιο, με ωραιο διασκορπισμενο χιουμορ (Κας και κραουλι ωραιο διδυμο καιρο ειχα να γελασω σε επεισοδιο) ,συναισθηματικο, ωραιες μουσικες απο πισω. Γενικως ηταν πολυ πολυ καλο. Μακαρι να πανε ολα καπως ετσι αν και αμφιβαλλω. Θελω τον καινουργιο κας (που ειναι λιγο πιο σκληρο καρυδι), θελω τον κραουλι στο προσκηνιο, θελω λιγο λουσι, θελω και την μερι οταν επιστρεψει να την κρατησουν και να μην κανει κανα καμεο και αντε γεια παλι. Αν θελουν δηλαδη να κρατησουν την αξιοπρεπεια της σειρας χωρις να πασαρουν εντελως προβλεψιμα και ανιαρα φιλερ, αυτη ειναι για μενα η συνταγη. Το σημερινο επεισοδιο. Καλη δουλεια σουπερνατουραλ!

Marianna Winchester
Marianna Winchester
29 October 2016 09:30

Μέχρι στιγμής είναι το αγαπημένο μου επεισόδιο της 12ης (όχι πως έχουμε δει πολλά αλλλα τέλος παντων😁). Προσωπικά,δεν πολύ δίνω σημασία στα “ψυχολογικοσυναισθηματικά” προβλήματα της οικογένειας αφού όλοι ξέρουμε ότι τα πράγματα θα φτιαξουν όπως ΠΑΝΤΑ γίνεται είτε σε λίγα επεισόδια, είτε σε…ολκληρο τον κύκλο…
Αυτό που θα σχολιάσω είναι το team Crowley-Cas το οποίο αν συνεχίσει έτσι πραγματικά θα αφήσει εποχή. Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω με…ολα βασικά, τη Μπιγιονσέ, τον agent Z , τη φάση με το πηγαινελα στο αυτοκίνητο ΚΑΙ το αγαπημένο μου, εκεί που ο Cas φτιάχνει το μαλλί… Θα το θυμάμαι για πάντα 😅😅😅😅😆😆😆😅

maria papadopoulou
maria papadopoulou
29 October 2016 17:10

Η σκηνή όπου ο Cas φτιάχνει το μαλλί απλά δεν υπάρχει, απίστευτο γέλιο σε αυτή τη σκηνή μου θύμισε πιο πολύ Misha απο ότι τον Cascomment image

Amalia
Amalia
29 October 2016 19:11

Εγώ το πήρα οτι ήταν τοσο αγχωμένος που θα πηγαινε “να μιλησει σε κόσμο” που το τρεναρε όσο περισσότερο μπορουσε για να παρει θάρρος. Ειναι ντροπαλουλι! ^_^

Maxi
Maxi
29 October 2016 21:10
Reply to  Amalia

Δεν ξερω αν το παρατηρησε κανεις αλλος ή μονο εγω… αλλα οταν μιλουσε στον κραουλι ή ο κραουλι μιλουσε στον κας ο κας εκανε μια γκριματσα που μου θυμισε καραλουσι προηγουμενης σεζονς

Amalia
Amalia
29 October 2016 21:35
Reply to  Maxi

Ναι, στο σημειο που του λεει κατι του τυπου “ειναι τοσο γλυκο που προσπαθεις να σωσεις τη μαμα σου”. Εδώ ηταν ειρωνικός. Για πρωτη φορα στην καριερα του! χαχα Δεν ξέρω αν ξεφυγε στον Μισα αυτο, ή αν ηταν σκηνοθετική οδηγία για να δειξει την εξελιξη του Κας. Δεν νομιζω να του ξεφυγε του Μισα παντως, νομιζω ηταν επιτηδες…

ncis merlin like
ncis merlin like
30 October 2016 16:03
Reply to  Maxi

Ναι, ναι!!!! Απίθανο, έτσι; ΧD

Efi Galani
Efi Galani
29 October 2016 13:21

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ! Τρελαθηκα που η ιστορια θυμιζε τοσο 1η σεζον και η μαιρη ηταν φοβερη! Νταξ στεναχωρηθηκα στο τελος αλλα νταξ…Εχουμε ολοκληρη σεζον μπροστα μας

SavvinaVvi
SavvinaVvi
29 October 2016 15:00

Πολυ καλο επεισοδιο και δεν θα το ελεγα ακριβως φιλλερ….. προχωρησε λιγακι η ιστορια, μπορει οχι αυτη με τους ανθρωπους των γραμματων αλλα και το οτι ο Λουσι δεν θα ειναι για λιγο στο παιχνιδι ειναι μια προοδος. Και η εξελιξη με την μανουλα… σνιφ σνιφ 🙁

Αλλα ας τα παρουμε απο την αρχη. Ο καινουργιος Λουσι φαινεται καλος -Πελεγκρινο δε θα ειναι κανεις ποτε, αλλα κανει καλα τη δουλεια του προς το παρον. Εχει κατι πονηρο και ταυτοχρονα αγνο η παρουσια του που μου ταιριαζει στον Λουσι και το παιξιμο του πιστευω οτι θα βελτιωνεται οσο περνανε τα επεισοδια και γνωριζει πιο καλα τον ρολο.
Οσο για την αδερφη του Βινς, εγω καταλαβα πως το εκανε επειδη για να του πει ο Βινς το ναι, του ειπε πως μπορει να γιατρεψει την αδερφη του. Ηταν η προυποθεση για να παρει το δοχειο, και ο Λουσι μπορει να εχει χιλια δυο κακα, αλλα τον λογο του τον κραταει. Για αυτο λογικα και η αδερφη του ειπε πως το εκανε λες και εκτελουσε αγγαρεια…. απλα εκανε αυτο που υποσχεθηκε, και εφυγε για να κανει τα δικα του.

Να ξαναπω ποσο αγαπω τη Ροβενα; Θα το ξαναπω. Η Θεα σκοτσεζα ηταν απολαυστικη για το λιγο που την ειδαμε. Και εγω την εμπιστευομαι οσον αφορα τον Λουσιφερ…. βλεπει οτι ειναι ενας κακος που δεν μπορει να ελεγξει οπως θα ηθελε, οποτε δεν την συμφερει και την ιδια να κυκλοφορει ελευθερος. You want the devil you know..

Ε οχι και μπουνταλας το κουταβι μου! :Ρ Απο τη μια ηταν τοσο γλυκας και επεστρεψαν οι τρομερες ατακες του, απο την αλλη εχει χαθει η προοδος που ειχε κανει σαν χαρακτηρας απο την εισαγωγη του μεχρι τωρα. Υποτιθεται οτι ειχε μαθει λιγα πραγματα για το χιουμορ, υποτιθεται οτι πλεον εχει γνωση ολης της κουλτουρας που εβαλε στο μυαλο του ο Μετατρον, οποτε ολη η αθωοτητα που βγαζει ενω μ’αρεσει παρα πολυ, με ξενιζει λιγο. Αν ειναι κατι που δεν μ’αρεσει στο supernatural, ειναι οτι δεν εξελισσει τους χαρακτηρες του οσο θα μπορουσε και αναιρει τα μαθηματα και τα παθηματα τους ευκολα….

Και παμε στα αδερφια και τη μανουλα. Αν ειναι κατι που μας εχει μαθει η σειρα, ειναι να μην αφηνουμε τη Μαιρη να μπαινει σε δωματια μωρων. Απο εκει ξεκινανε ολα τα κακα! :Ρ
Την καταλαβαινω παντως. Αφησε ενα μωρο που εκανε μονο αγκου και ενα τετραχρονο, και γυρισε πισω για να βρει δυο μαντραχαλους που στην ουσια της ειναι αγνωστοι και οι οποιοι την λατρευουν. Οπως και να το παρεις, δεν ειναι λιγο. Και σα να μην εφταναν αυτα, ο αντρας της ζωης της εχει πεθανει και εχει πεθανει βιαια και μετα απο δυσκολη ζωη. Δε μπορω να καταλαβω πως αφησε τα αγορια, αλλα το να θελει χρονο ειναι πολυ λογικο… και λατρεψα το γεγονος οτι πηρε το ημερολογιο του Τζον μαζι της.

Η συμπεριφορα του Ντην με ανησυχει πιο πολυ απ ολα. Απο την πρωτη σεζον ειναι παντα ο γιος που θα κανει οτι του πει το αφεντικο (Τζον) και το ιδιο εκανε και τωρα με τη Μαιρη. Η μαμα θελει κηνυγι; Παμε κηνυγι. Το οτι δεν μπορεσε να την καταλαβει οπως ο Σαμ το δικαιολογω γιατι αυτος την ειχε ζησει λιγο και του ελειπε περισσοτερο.. οποτε πιστευε οτι τωρα θα ζησει οτι ειχε στερηθει. Αλλα ελπιζω να μην της κραταει μουτρα για πολυ γιατι θα ξενερωσω αν υπαρχει κρυαδα μεταξυ τους..

Αυτα. Νομιζω. Συγχαρητηρια σε οποιον διαβασε ολο το σεντονι.. :Ρ

Amalia
Amalia
29 October 2016 19:10
Reply to  SavvinaVvi

Αυτο που λες για την ασυνέπεια των χαρακτηρων, συμβαίνει μόνο στον Κας. Τα αδέρφια εχουν σταθερή εξελιξη χαρακτηρα. Ο Κας δυστυχώς άγεται και φέρεται σεναριακά εδώ και χρόνια: δεν του δινουν ενα storyline της προκοπής, και τον βαζουν να αντιδρά όπως τους βολευει στο σεναριο, τη μια ειναι badass, την άλλη ειναι κουτάβι, την μια ειναι comic-relief, την άλλη ειναι σοβαρός. Ειναι το μπαλαντερ τους ο Κας εδώ και πολλά χρόνια.

Τωρα όσον αφορά τις γνωσεις που του εμφυσησε ο Μετατρον, ηταν γνωσεις ποπ-κουλτούρας και μονο (ταινιες, σειρες, βιβλια, κλπ) Δεν του έμαθε πως να φερεται, ούτε πως να χρησιμοποιεί αυτές τις γνώσεις. Ακόμα μαθαίνει να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος (βεβαια δεν νομιζω να φτασει ποτε το 100%, και δεν θα το ηθελα να το δω κιολας να σου πω την αληθεια). Και φέτος βλέπω οτι εχει κάνει σημαντικές προοδους οσον αφορά τη ζωη μεταξύ ανθρώπων, παει ας πουμε μονος τοτυ για έρευνα (λιγο τα ψευδωνυμα να δουλεψει και θα ειναι τζιμανι! χεχε). Αλλα συνεχίζει να ειναι κοινωνικά αδέξιος και εσωστρεφής, και αυτό τον κάνει ακόμα πιο αξιαγάπητο. Αυτό ειναι το σταθερό στο χαρακτηρα του.

Οπως και να έχει όμως, τον αγαπάμε τόσο, που δεν μας πειράζει και πολύ που τον πάνε μπρος πίσω, έτσι; 😉

SavvinaVvi
SavvinaVvi
29 October 2016 19:21
Reply to  Amalia

Συμβαινει και στα αδερφια, αλλα σε μικροτερο βαθμο….. στον Καστιελ οντως ειναι πιο εμφανες γιατι οπως ειπες βαζουν οτι τους βολευει..
Ισχυει αυτο αλλα και παλι, ηταν ανθρωπος για αρκετα επεισοδια, ηταν… δε ξερω. Αλλιως. Τωρα ειδα πολυ αποτομα τα χαρακτηριστικα του Κας της 4ης και μου ηρθε ξαφνικα η αλλαγη 😛
Καλα με το ψευδωνυμο ελιωσα.. α ρε κουταβι. Α ρε κουταβι!
Εμενα, καθολου :Ρ Θα βλεπω τη σειρα ακομα και αν κανουν επεισοδιο αφιερωμενο στον Καστιελ να μαθαινει πλεξιμο :Ρ

Amalia
Amalia
29 October 2016 20:17
Reply to  SavvinaVvi

Εγώ να σου πω δεν ειδα Καστιελ της 4ης τοσο έντονα. Θα μπορούσε ο Κας της 4ης να παει μονος του να παρει συνεντευξη από καποιον? Με την καμια όμως. Αρχιζει σιγά σιγά να αποκτά πιο ανθρωπινα χαρακτηριστικά (περισσότερο τον Κας της 9ης μου θυμίζει από αυτη την άποψη). Οταν πειραξε τον Κράουλι για τη μαμα του, εκει γέλασα περισσότερο, εκεί ήταν σαν να ακουω τον Ντιν! χαχα Ειχε καλο δασκαλο το κουταβι! 😉

maria papadopoulou
maria papadopoulou
29 October 2016 18:05

Μου άρεσε πολύ το επεισόδιο, με στεναχώρησε βέβαια το γεγονός ότι θα αργήσουμε να ξαναδούμε τη Mary αλλά καταλαβαίνω απόλυτα ότι έπρεπε να βρούν ένα τρόπο σεναριακά ώστε να δικαιολογίσουν την απουσία της. Για μένα προσωπικά το highlight του επεισοδίου ήταν η ομάδα Cas-Crowley είχα τόση ανυπομονησία να τους δω μαζί και μετά από αυτό το επεισόδιο θέλω και άλλο, μιλάμε για τρελό γέλιο!!!comment image

Dimitris St
Dimitris St
29 October 2016 21:36

Πολύ ωραίο επεισόδιο!Δεν ήταν εξ ολοκλήρου filler,γιατί είχαμε μικρές αλλά σημαντικές εξελίξεις στην κύρια ιστορία και τους χαρακτήρες της(Λούσι-Μαίρη),όμως το γεγονός ότι είχε έναν creepy χαρακτήρα εμπλουτισμένο με χιουμοριστικές ατάκες-σκηνές θύμισε όντως 1η σεζόν και μας έκανε αισιόδοξους και για τα fillers τα φετινά(που ξέρουμε όπως είπε και η Αμαλία ότι θα ναι περισσότερα),καθώς για την κύρια ιστορία πάντα αισιόδοξοι είμαστε ούτως ή άλλως 😛
Στα περισσότερα σημεία του επεισοδίου με καλύπτουν τόσο το review όσο και τα υπόλοιπα σχόλια.Με τη σειρά μου θέλω να πω ότι κι εγώ δίνω ελαφρυντικά και στις δύο πλευρές (Μαίρη και Σαμ-Ντιν) για την απόφαση της Μαίρη και την αντίδραση των αδερφών,καθώς από τη μια τα κενά και το συναισθηματικό βάρος της Μαίρη είναι πάρα πολύ μεγάλα και τα αδέρφια πάντα ήθελαν να έχουν στη ζωή τους τη μητέρα τους,την οποία έχασαν σε πολύ μικρή ηλικία και είναι ουσιαστικά σαν να μην την είχαν ποτέ.Πάντως οι παραγωγοί κατάφεραν με ωραίο τρόπο να δικαιολογήσουν την απουσία της Samantha Smith από κάποια από τα επερχόμενα επεισόδια.
Αναφορικά με την υπόθεση που έλυσε η οικογένεια Winchester,μπορεί να φαινόταν κάτι απλό,αλλά τόσο η σύνδεση με τους χαρακτήρες(κυρίως τη Μαίρη) όσο και οι creepy σκηνές την έκαναν ένα πολύ ωραίο κομμάτι του επεισοδίου που παρακολουθούσες με όρεξη και ενδιαφέρον.
Για το 2ο στόρι του επεισοδίου,πρέπει να πω ότι απόλαυσα τις ξεκαρδιστικές σκηνές μεταξύ Κας και Κράουλη και να εκφράσω τη γνώμη μου για τα πεπραγμένα Ροβένα-Λούσι.Διάβασα σε πολλά σχόλια ότι θα ξαναδούμε στα επόμενα επεισόδια τον Rick Springfield σαν Εωσφόρο.Προσωπικά,μου άρεσε μέχρι τώρα στα 2 επεισόδια που έπαιξε,καθώς όπως έγραψα και σε σχόλιο στο review του 2ου επεισοδίου δίνει έναν διαφορετικό τόνο στο χαρακτήρα και είναι ωραίος οπτικά(χωρίς εννοείται όυτε να πλησιάζει τον φοβερό Mark Pellegino),αλλά εμένα η σκηνή με το ξόρκι της Ροβένα μου έδωσε την εντύπωση ότι το δοχείο καταστράφηκε εντελώς.Με ποιον τρόπο πιστεύετε πως θα αποκατασταθεί η ζημιά και ο Εωσφόρος θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το σώμα του Vince Vincente ως δοχείο???
Γενικά πολύ καλό επεισόδιο.Περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο.
8/10

Ionlydas
Ionlydas
1 November 2016 02:44

Πολύ ωραίο επεισόδιο…….Επεισόδιο γυναικών…. για μένα μου άρεσε παρα πολύ η παρουσία της Μαίρη και της Ροβένα οι οποίες μου φάνηκαν πολύ ανανεωμένες!!!!!
Μου άφησε παρα πολύ καλή αίσθηση το δίδυμο Κας Κράουλι και ελπίζω μεν συνεχιστεί η συνεργασία τους γιατι βγάζουν ατάκες!!!!
Η θλίψη στα μάτια της Μαίρη μου θυμίζει πολύ την θλίψη που είχε ο Ντίν κατα καιρούς!!! Πάντως είναι ίδιοι στα χούγια!!! Ελπίζω να της δώσει το χρόνο που χρειάζεται γιατί ο Ντίν είναι λίγο σφιχτός με τα οικογενειακά… σε αντίθεση με τον Σαμ που δείχνει να την καταλαβαίνει!!!!
Γενικά μου άρεσε η παρουσία της Μαίρη αλλα εχω μία αίσθηση οτι θα γυρίσει Παράδεισο……..

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
2 November 2016 22:15

Καλουλι το επεισοδιο, χαριτωμενο. Θα συνεχισω να επεισυμανω οτι η σειρα εχει αλλαξει. Και οταν σας λεει καποιος οτι κατι εχει αλλαξει, μην τον πσρεξηγητε και του απαντατε οτι η σειρα ειναι ωραια κτλ 😛 Σαφως εναι ωραια, αλλα αλλαξε λιγακι.

Amalia
Amalia
2 November 2016 23:42

Καντο λιγο πιο λιανα. Τι εννοείς άλλαξε; Από πότε; Από τις πρωτες σεζον εννοείς ή από περσι;

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
3 November 2016 13:35
Reply to  Amalia

Απο περυσιι. Αιτιο αυτου ειναι σιγουρα η αλλαγη των σεναρογραφων, σκηνοθετων κτλ Ομως, διατηρουνται ακομη καποια στοιχεια, τα οποια δεν επιτρεπουν την αλλαγη σε μεγαλο βαθμο

Amalia
Amalia
3 November 2016 16:21

Ειναι πολυ μικρο δειγμα τα 3 επεισόδια για να μπορουμε να μιλαμε για θεαματική αλλαγή, αλλα θα συμφωνήσω, η ατμοσφαιρα φέτος εχει κατι το διαφορετικό, που δεν μπορώ να το εντοπίσω ακριβώς. Οταν φτασουμε στο mid-season τοτε θα μπορούμε να μιλησουμε πιο συγκεκριμένα.

Eleni Linaki
Eleni Linaki
3 November 2016 20:40

Γεια σας! Πρωτη φορα γραφω στο site! Λοιπον να πω και εγω τη γνωμη μου για το επεισοδιο. Το βρηκα ενα ωραιο φιλλερ ειδικα το δυδυμο Κραουλι (αγαπημενος)-Καστιελ τα σπαει! Θελω να δω τι επιπτωσεις θα εχει στη ζωη των δυο αδελφων η απουσια της μητερας τους τωρα που την ειχαν και την εχασαν ξανα. Περιμενω το επομενο με αγωνια!!

Amalia
Amalia
3 November 2016 23:00
Reply to  Eleni Linaki

Καλώς ήρθες στην παρέα μας! 🙂

Eleni Linaki
Eleni Linaki
3 November 2016 23:50
Reply to  Amalia

ευχαριστω πολυ!!!

- Advertisement -

Latest

- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img
Πολύ καλό αυτοτελές επεισόδιο. Η υπόθεση με το φάντασμα, αν και απλή, είχε μια creepy ατμόσφαιρα που θύμισε 1η σεζόν κι έδεσε πολύ όμορφα σε αυτό το σημείο με την ψυχολογία των χαρακτήρων.Review - Supernatural - 12x03 - The Foundry