Review – Supernatural – 12×09 – First Blood

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Review – Supernatural – 12×09 – First Blood

Το 250ό επεισόδιο (ναι, φτάσαμε τα 250, παίδες!) πιάνει τα πράγματα από εκεί τα άφησε το mid-season finale: οι Winchesters είναι φυλακισμένοι της Κυβέρνησης σε κάποιες εγκαταστάσεις στη μέση του πουθενά (aka Colorado) και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται, ούτε καν αν είναι ζωντανοί, παρά μόνο όσοι τους κρατάνε. Η Mary με τον Castiel δεν ξέρουν από που να ξεκινήσουν για να τους βρουν, οπότε, εν τω μεταξύ, κάνουν αυτό που μπορούν να κάνουν: κυνηγούν τέρατα. O Castiel δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά, βέβαια (γιατί ρε Cas, τόσο ικανούς δασκάλους είχες), κάτι που επηρεάζει εμφανώς την ήδη χαμηλή αυτοεκτίμησή του και τον κάνει να νοιώθει ότι λείπουν ακόμα περισσότερο τα αδέρφια.

Οι κυβερνητικοί πράκτορες προσπαθούν να σπάσουν τα αγόρια απομονώνοντάς τους, αλλά σοβαρά τώρα, όταν έχεις περάσει 30 χρόνια στην Κόλαση ή άλλα τόσα ξέρω’γω στο Κλουβί με τον Εωσφόρο, τι να σου κάνουν 2 γατάκια κυβερνητικοί;

Μετά από 2 μήνες απομόνωσης, οι δεσμοφύλακες βρίσκουν και τους δυο αδερφούς νεκρούς στα κελιά τους. Φυσικά, όλα ήταν κόλπο, και μετά από λίγες ώρες τα αδέρφια ξυπνούν στο νεκροτομείο και το βάζουν στα πόδια μέσα στο δάσος με όλο το ασκέρι των κυβερνητικών στο κατόπι τους, αφού πρώτα ειδοποιήσουν τον Cas να έρθει να τους μαζέψει.

Αλλά, από που ακριβώς να αρχίσουν να ψάχνουν μέσα στο δρυμό; Κάπου εδώ λοιπόν, ο Cas και η Mary ζητούν τη βοήθεια των Βρετανών Ανθρώπων των Γραμμάτων, οι οποίοι δράττουν της ευκαιρίας να βοηθήσουν τους διασημότερους Αμερικανούς κυνηγούς, έτσι ώστε να κερδίσουν την εύνοια και των υπολοίπων, που τους έχουν στο απόλυτο φτύσιμο.

Ενώ η άρτια εκπαιδευμένη ειδική ομάδα κρούσης τρώει τα μούτρα της από δυο Winchesters ( χεχε, που πάτε ρε γιωτάδες να τα βάλετε με τα μεγαθήρια; ), οι Βρετανοί χρησιμοποιούν τις διασυνδέσεις τους και εντοπίζουν τα αδέρφια μέσω δορυφόρου.

Δίνονται οι απαραίτητες ευχαριστίες και οι… δυο όχθες του Ατλαντικού χωρίζουν για άλλη μια φορά τους δρόμους τους…

Οι Βρετανοί πάνε στα κρυφά να “μαζέψουν” τις ανοιχτές υποθέσεις των Winchesters, τουτέστιν να σφάξουν όλους όσους ενεπλάκησαν στο σκηνικό με την φυλάκιση των αδερφιών (για να μην υπάρχουν μάρτυρες ή κάτι τέτοιο).

 

Την ίδια ώρα, οι Winchesters κι ο Cas βρίσκονται στον δρόμο της επιστροφής, όταν το ρολόι χτυπάει μεσάνυχτα και σκάει μύτη η Billie για να συλλέξει την “αμοιβή” της. Αυτή ήταν που βοήθησε τους αδερφούς να δραπετεύσουν με αντίτιμο τη ζωή ενός Winchester. Η Mary μπαίνει στη μέση, προσφερόμενη να θυσιαστεί αυτή (ουσα Winchester και η ίδια) για να σωθούν οι γιοι της. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα που μας κόπηκε η ανάσα, ο Castiel σουβλίζει την Billie (ένα δάκρυ χαράς κύλησε στο πρόσωπό μου, δεν σας το κρύβω) και βγάζει έναν καταπληκτικό μονόλογο όπου πραγματικά με συγκίνησε το βλαμμένο!

“You know, this world, this sad, doomed little world,  it needs you. It needs every last Winchester it can get, and I will not let you die. I won’t let any of you die. And I won’t let you sacrifice yourselves. You mean too much to me. To everything.”

( MVP του επεισοδίου: Castiel, δαγκωτό! )

***

Με το First Blood, η σειρά αποφάσισε ότι οι Winchesters έφτασαν σε μια δύσκολη κατάσταση από την οποία δεν μπορούσε να τους σώσει ούτε ο Cas, ούτε η Mary, ούτε καν ο Crowley. Όχι πως ο Crowley θα πέταγε τη σκούφια του να τους βοηθήσει, αλλά ειδικά σε αυτήν την περίπτωση, και όλως τυχαίως, οι επαφές του δεν μπορούσαν να φανούν χρήσιμες. Οπότε τα αγόρια παραμένουν φυλακισμένα για κανα δίμηνο, ένα plotpoint το οποίο ενώ είχε τις αδυναμίες του, σε γενικές γραμμές μου άφησε καλή επίγευση.

Από τη μια, η ιδέα των προβλημάτων με το Νόμο (με την οποία οι σεναριογράφοι παίζουν από την 2η-3η σεζόν) ήρθε να κολλήσει ιδανικά σε αυτό το σημείο της ιστορίας. Η φήμη των Winchesters ως “στυγνοί εγκληματίες” που τρομοκρατούν την αμερικανική επαρχία από το 2007, επιτέλους τους οδήγησε σε αληθινούς (μη-υπερφυσικούς) μπελάδες και σε μια κατάσταση -φαινομενικά- μη αναστρέψιμη. Το επεισόδιο μας υπενθύμισε ότι οι Winchesters, μπορεί να είναι διάσημοι στον κόσμο των κυνηγών, αλλά είναι διάσημοι, ή μάλλον διαβόητοι, και στον κόσμο των… θνητών, όπου θεωρούνται εγκληματικές ιδιοφυΐες. Εγκληματίες τελικά μπορεί να μην είναι, αλλά ιδιοφυΐες είναι, ειδικά σε ότι αφορά την επιβίωση, όπως απέδειξαν βγάζοντας νοκ-άουτ έναν-έναν την ομάδα των στρατιωτών που τους κυνηγούν, χωρίς να σκοτώσουν κανέναν. Ναι, αυτό ήταν λίιιιγο επικούρα! 😉

“We’re the guys who save the world.”

Στον αντίποδα, το κακό με όλο αυτό το σκηνικό στο σημερινό επεισόδιο είναι ότι σαν θεατής δεν το νιώθεις πραγματικά ζήτημα ζωής και θανάτου, με αποτέλεσμα η τόσο δραστική απόφαση των Winchesters να ζητήσουν τη βοήθεια της Billie με αντάλλαγμα τη ζωή (!) του ενός, να μοιάζει λίγο βεβιασμένη (να μας βγει το σενάριο φάση). Και για αυτό έφταιξαν δυο πράγματα κατά τη γνώμη μου:

Πρώτον, οι εγκαταστάσεις που κρατούνταν ο Sam και ο Dean φώναζαν από μακρυά “φτηνιάρικο στούντιο”, δεν είχαν την απαραίτητη απειλητική αίσθηση μιας υπόγειας κυβερνητικής φυλακής όπου κλειδώνουν τους χειρότερους των χειρότερων και μετά πετάνε το κλειδί. Ούτε οι δυο επικεφαλής κυβερνητικοί σου γέμιζαν το μάτι για επικίνδυνοι αντίπαλοι. Και με αυτό πάμε στο δεύτερο πρόβλημα της ιδέας. Όταν ο πιο αδύναμος από τους αντιπάλους των Winchesters έχει υπάρξει ο Azazel, τότε τι δέος να σου προκαλέσουν δυο κυβερνητικοί υπάλληλοι που ως αποτελεσματική μέθοδο απόσπασης πληροφοριών θεωρούν την απομόνωση; Σοβαρά τώρα; Αυτοί δεν θα μπορούσαν να ‘σπάσουν’ ούτε το γάτο μου για πληροφορίες! (Και δεν έχω και καναν badass γάτο, οπότε καταλαβαίνετε για τι λαπάδες μυστικούς πράκτορες μιλάμε.) Θα μου πείτε που να ξέρουν ότι έχουν μπλέξει με τους Winchesters οι οποίοι αυτές τις 6 βδομάδες απομόνωσης οι Winchesters τις αποκαλούν διακοπές..; Oh, well… (Ειλικρινά, μπορώ να φανταστώ τον Dean, να του ανοίγουν την πόρτα του κελιού μετά από ένα χρόνο και αυτός να αποκρίνεται, με το κλασικό σαρκαστικό γελάκι του, “Τι, αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε;”)

Κατανοώ ότι οι σεναριογράφοι έπρεπε να βρουν έναν τρόπο για να ξεφύγουν γρήγορα τα αδέρφια από την δύσκολη θέση που τους άφησε το mid-season finale για να μπορέσει να συνεχιστεί η σεζόν, και στο σύνολό του δεν ήταν κακό αυτό που είδαμε, απλά θεωρώ ότι κάποια πράγματα θα μπορούσαν να τα έχουν στήσει καλύτερα για να βγει πιο στιβαρή η ιστορία.

Το γενικό συμπέρασμα πάντως είναι πως το First Blood μπορεί να μην είχε τη στόφα των επεισοδίων που σε αφήνουν παγωτό, αλλά είχε ένα αρκετά δυνατό δεύτερο μέρος που έθεσε τις βάσεις για τη συνέχεια, όπου θα δούμε (ελπίζω) τις “κοσμικών διαστάσεων” επιπτώσεις της πράξης του Cas, αλλά θα έχουμε και τους αδίστακτους Βρετανούς περισσότερο στο προσκήνιο τώρα πια, αφού βρήκαν τρόπο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των Αμερικανών κυνηγών.

Η 12η σεζόν ανεβαίνει σταθερά. Και τα (ακόμα) καλύτερα πιστεύω πως έρχονται! 😉

Βαθμολογία επεισοδίου: 8/10

[poll id=”187″]

60 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

60 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Romar Moria
Romar Moria
27 January 2017 12:51

Ειχα τις αμφυβολιες μου για αυτην την σεζον μεχρι τωρα αλλα αν τα υπολιπα επεισοδια συνεχισουν να ειναι δυνατα σαν και αυτο τοτες ειμαι μεσα 100%.
Και τι επεισοδιαρα λεμε τωρα,ημουν κολλημενος στην οθονη μου μεχρι το τελος.Αλλα πανω απο ολα η αγαπημενη μου σκηνη ηταν οταν ο Kας καθαρισε την Billie,ηθελα αυτη την καρια νεκρη απο τοτες που εσκασε μυτη και τωρα επιτελους μας αφησε.Ενω ο Κας ξαναγινετε ο badass Κας που μας ελιψε.

Maxi
Maxi
27 January 2017 19:34

Τι καλο-γυρισμενο, γεματο δραση, με ωραια προοπτικη επεισοδιο! Μου αρεσαν τα παντα. Το κυρος των πρακτορων, η σοβαροτητα της υποθεσης, η στωικη σταση των αδερφων, ο αδιστακτος Σκετς, ακομα και ο Κραουλι μου φανηκε διαφορετικος. Ο Κας επισης. Σ’αυτο το επεισοδιο δεν εμοιαζε κανεις με καρικατουρα οπως καμια φορα μου φαινονται μερικοι χαρακτηρες. Και τελος ανυπομωνω για συμμαχιες κυνηγων- αγγλων και εμφυλιο πολεμο. Γιατι σιγα μην υπογραψουν και συμφωνο ειρηνης.

dimitris
dimitris
28 January 2017 00:08

ποσο ραμπο ολο το επεισοδιο(για καλο το λεω) και ο τιτλος ειναι κιολας ‘first blood’ μ’αρεσε παρα πολυ ολο το επεισοδιο ειδικα εκει που λενε οτι δεν ειμαστε παγιδευμενοι με εσας αλλα εσεις μαζι μας (πολυ ραμπο)!!!!!

Μαρία
Μαρία
28 January 2017 01:00

Κατά τη γνώμη μου, ήταν πολύ καλό επεισόδιο και, όπως αναφέρθηκε στο ρέβιου, οι σεναριογράφοι έδεσαν ωραία τα προβλήματα με το νόμο που αντιμετώπισαν παλαιότερα τα αδέρφια με την τωρινή τους κράτηση. Επίσης, η τελευταία φράση του Κας ήταν όντως συγκινητική και έχω την εντύπωση πως ήταν η πρώτη φορά που συγκινήθηκε και ανοίχθηκε με αυτόν τον τρόπο στον Σαμ και τον Ντιν. Όσο για την Μαίρη, με τσάντισε στην αρχή που τα έβαλε με τον Κας και τον κατηγόρησε πως άφησε τα αδέρφια στην τύχη τους. Στο κάτω-κάτω εκέινη έριξε μαύρη πέτρα πίσω της, επειδή της έλειπαν τα “μωρά” της και όχι ο Σαμ με τον Ντιν. Ο Κας ήταν πάντα εκεί για εκείνους και στην προκέιμενη περίπτωση τούς έσωσε και τους τρεις από τη συμφωνία. Για να πω την αλήθεια, παρόλο που είχα αγωνία για το αν θα αυτοπυροβοληθεί η Μαίρη, δεν θα με στενοχωρούσε ιδιαίτερα ο θάνατός της. Περισσότερο θα στενοχωριόμουν για την επίδραση που θα είχε αυτός πάνω στον Σαμ και τον Ντιν αν γινόταν.
Πάντως, και η πράξη του Κας και η πράξη της Μαίρη θα έχουν επιπτώσεις. Από τη μία, ο Κας σπάει μία συμφωνία αίματος – κι αυτό νομίζω είναι κάτι που για πρώτη φορά αναφέρεται στη σειρά και είμαι περίεργη να μάθω το τι σημαίνει ακριβώς – και από την άλλη, η Μαίρη θα συνεργαστεί κρυφά με τους Ανθρώπους των Γραμμάτων πίσω από την πλάτη των παιδιών της.
Μου άρεσε που είδα τα αδέρφια σε δράση και να χρησιμοποιούν ό,τι είχαν στη διάθεσή τους σαν παγίδες. Μετέτρεψαν εκπαιδευμένους στρατιώτες σε θηράματα, αν και ήταν λίγοι στον αριθμό, γιατί όλη η υπόθεση ήταν άκρως απόρρητη, γυρίζοντας έτσι την κατάσταση εις βάρος τους τους και δίνοντας το πλεονέκτημα στον Σαμ και τον Ντην να αποδράσουν. Βέβαια, και οι ίδιοι, ο Σαμ και ο Ντιν, είχαν τη βοήθεια της Μπίλι, που χωρίς εκείνη δε θα είχαν ξεφύγει από τα κελιά της απομόνωσης.
Πάντως, εδώ, θα ήθελα να σχολιάσω σχετικά με την απομόνωση και τα μαρτύρια στην κόλαση. Ο Ντην ανέφερε πως η απόμόνωση ήταν χειρότερη από την κόλαση και όσο περίεργο κι αν φαίνεται, έχει δίκιο. Παρόλο που τα βασανιστήρια δεκαετιών σίγουρα φαντάζουν τρισχειρότερα από ένα απλό κελί, πιστεύω πως η απομόνωση είναι ακόμα χειρότερη. Σχεδόν για δύο μήνες, ήταν κλεισμένοι σ’ένα κελί, διαστάσεων 2×1,50μ, και το μόνο που άκουγαν καθημερινά ήταν το “ώρα για φαγητό”, τίποτε άλλο. Ήταν θαμμένοι-ζωντανοί και γι’αυτό κατ’ευθείαν ο Ντιν σκέφτηκε σαν καλύτερη λύση το θάνατο, και το πιο σημαντικό είναι το ότι ο Σαμ συμφώνησε με αυτό. Πρέπει να ήταν στ’αλήθεια απελπιστική η κατάστασή τους για να δεχθούν κάτι τέτοιο. Ειδικά για τον Σαμ που έχει υπάρξει ξανά κλεισμένος σε κλουβί, θα πρέπει να ήταν από την πρώτη κιόλας στιγμή αρκετά δύσκολο, γιατί σε σχέση με τον Ντιν, μπήκε με το ζόρι στο κελί του και όταν ο ηλικιωμένος άντρας πήγε να τους μιλήσει ο Σαμ φαινόταν ήδη αγχωμένος, ενώ ο Ντιν παρέμενε στωϊκός.
Τέλος, αυτό που προσωπικά μού “χτύπησε” άσχημα ήταν η σκηνή με την Μαίρη και το τηλέφωνο στο δωμάτιο του Ντιν. Το καταφύγιο είναι μεγάλο και ειδικά ο χώρος της βιβλιοθήκης μπορεί να παρουσιάσει ηχώ, αλλά πώς στο καλό μπόρεσε η Μαίρη να ακούσει το χτύπημα του κινητού μέσα από το συρτάρι του δωματίου και σε τέτοια απόσταση;;;!!! Εντάξει, είναι σειρά υπερφυσικού, αλλά αυτό είναι θέμα λογικής. Μού θύμισε ξανά στο 4.11 που τα παιδιά (οι δολοφόνοι) υποτίθεται πως δεν είχαν δει καν τον ήλιο κι όμως μπορούσαν να γράψουν κανονικά. Τέλος πάντων, θα σταματήσω να γκρινιάζω για ψιλοπράγματα :Ρ

Chuck
Chuck
28 January 2017 00:11

Μετα απο τόσο καιρο αναμονη δικαιωθηκαμε!! Προσωπικα το επεισοδιο μου αρεσε παρα πολυ, ισως και ενα απο τα αγαπημενα μου πλεον.Δραση,συναισθημα,χιουμορ ( εκλαψα με τον κραουλι ειληκρινα), και σε καθε στιγμη ειμουν σε φαση..ναι ρε..γιατι ετσι το κανουν οι freaking winchesters..the ones that saved the world(again).Συγκινηθηκα απεριοριστα με τον κασ ο οποιοσ εβγαλε τοσο συναισθημα…λες και το κραταγε τοσεσ σεζον μαζεμενο μεσα του ο γλυκουλης μου!!! Γενικα το θεωρω απο τα καλυτερα..ειχε και τις ανατροπες του και την αγωνια του!! 9,5/10 απο εμενα.
Υ.Γ μονο εμενα με εχει εκνευρισει απεριοριστα η μαμα μαιρη? ολη την ωρα μεσα στη στεναχωρια..μονιμως λυπημενη..κατηγορει τους παντες ολα της φταινε,,,αντι να χαιρεται ξερω γω που ειναι με τα παιδια της, ολη την ωρα αχ και βαχ ειναι…πολυ με εχει εκνευρισει σαν χαρακτηρασ και εως τωρα μονο προβληματα δημιουργει.
Υ.Γ λατεψα τους mike και ketch!!μεχρι τωρα δεν μου βγαζουν κατι κακο και εχουν στυλ!!

Amalia
28 January 2017 13:27
Reply to  Chuck

Εχμ, ο Ketch δεν σου βγαζει κατι κακο που σκοτωσε εν ψυχρώ τόσους ανθρώπους? Με μπερδευεις! 😛

Maxi
Maxi
28 January 2017 18:14
Reply to  Amalia

Ο Κετς εχει κατι πολυ ωραιο. Δεν ξερω αν φταιει το υφος, η σταση του, η προφορα του ή το βλεμμα του αλλα μαρεσει αυτο που βλεπω. Ενας στιγνος δολοφονος που μεχρι στιγμης απολαμβανω την παρουσια του.

Chuck
Chuck
28 January 2017 18:23
Reply to  Maxi

Συμφωνω ..κι εγω απολαμβανω αρκετα την παρουσια του👍🏻

Chuck
Chuck
28 January 2017 18:22
Reply to  Amalia

χαχχα κοιτα θεωρω οτι αν δεν σκοτωνε ολους αυτους θα ειχαν θεμα μετα τα αδερφια και μαλιστα σοβαρο..θα μου πεις ηταν αθωοι..δεν ξερω..παντως ο ketch προσωπικα μου αρεσει πολυ..εχει ενα υπεροχο στυλ και κατι στο βλεμμα του..ισως αποδειχτω λαθος😂😂 Εν μερει εχεις ενα δικιο γι αυτον😂αλλα…ειναι και η βρετανικη προφορα που με τρελαινει😂

Constantinos V.
Constantinos V.
29 January 2017 10:40
Reply to  Chuck

Τόσοι αθώοι πέθαναν και δε σου βγάζει κάτι κακό ο Κέτς…μάλιστα..Its Mick,not Mike 😛

Chuck
Chuck
29 January 2017 19:50

Εν μερει εχεις ενα δικιο αλλα ισως φταιει το βρετανικο το στυλ ισως η προφορα ισως το ωραιο αμαξι..κατι απ´ολα αυτα😂

Constantinos V.
Constantinos V.
30 January 2017 10:08
Reply to  Chuck

Αμα ειναι να αρεσκόμεθα στους κακούς απτα ωραία τους αμάξια ή προφορά κλπ τότε όλοι οι κακοί θα ταν αρεστοί

Chuck
Chuck
30 January 2017 16:34

εεε ενταξει..δεν ηταν λιγες οι φορες μου μας αρεσαν οι κακοι νομιζω…ας πουμε το πιο τρανταχτο λουσιφερ…ή αμπαντον που προσωπικα μου αρεσε πολυ

Constantinos V.
Constantinos V.
1 February 2017 13:57
Reply to  Chuck

Μην μπερδεύουμε τα κουκιά με τα φασόλια.Αλλο αυτοι που ανεφερες και αλλοι Βρετανοι των Γραμματων.Αυτοι εχουν να κανουν με την κολαση δεν ειναι θνητοί. Σε φάση θα σου άρεσε ο Κετς αν εκανε κακό στα αδέρφια..

Chuck
Chuck
2 February 2017 13:34

Καλα εννοειται και πως δεν θα μου αρεσε σε καμια περιπτωση..απλα θελω να πω πως επειδη ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ για κακοι δεν σημαινει οτι δεν ειναι αρεστοι…εμενα παντως μου αρεσουν μεχρι αποδειξεως του αντιθετου

Constantinos V.
Constantinos V.
2 February 2017 20:13
Reply to  Chuck

Κακοί δεν είναι(ακόμα) αλλά καλούς με τόσα πτώματα αθώα δεν τους λες.Δε θα αρεσουν οτι κ αν ειναι.

Marianna Winchester
Marianna Winchester
28 January 2017 08:21

Λοιπόν, λοιπόν, λοιπόν…μονο εμένα φαίνεται άφησε αδιάφορη αυτο το επεισόδιο😁. Το μόνο (κυριολεκτικά το μοναδικό) σημείο που μου άρεσε και είχε κατά τη γνώμη μου “δράση” ήταν στο τέλος με το “ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΓΩ. ΟΧΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΕΓΩ. NO PROBLEM MAMA.ΜΠΟΥΓΙΑΚΑΣΑ!! ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΔΩ *Billie dead*” . Όλα τα προηγούμενα μου φάνηκαν ας πούμε βαρετά γιατί ‘νταξ’, ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να πεθαιναν απο…ανθρωπους ή μάλλον γενικά δεν πρόκειται να πεθαιναν😉 και επίσης όλο αυτο το στιλ “ακινητοποιώ μέσα σε 3 δευτερόλεπτα έναν χρόνια εκπαιδευμένο ομοσπονδιακό πράκτορα της προεδρική φρουράς που έχει πάνω του αυτόματα και ξέρω ‘γω τι άλλο” μου φάνηκε..εμμ…ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ;;!. Και ναι θα έχετε δίκιο να μου πείτε “εεμ..βλεπεις Supernatural αν σου λέει κατι αυτο..!” συμφωνώ, συμφωνώ. Απλά…χμ… θα ήθελα τα επόμενα να είναι πιο…υπερφυσικα, ξέρετε καμια πιο επική μάχη με δαίμονες και Αρχαγγελους λέω ‘γω τώρα 👼.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι μάλλον έχω επηρεαστεί απο τον…SHERLOCK 😂 😂 που ξεκίνησα και γι αυτο ίσως να μου φαίνονται κάτι τέτοια επεισόδια λίγο κάπως… (όποιος βλέπει Sherlock κατάλαβε…😁 😜)

Chuck
Chuck
28 January 2017 18:26

νομιζω πως κανεις μας δεν φανταστηκε οτι οντως θα πεθαιναν οι winchester ετσι απλα και οι σεναριογραφοι το ηξεραν απλα μας εδειξαν μεχρι που μπορει να φτασουν τα αδερφια για να γλυτωσουν..εγω τουλαχιστον το ειδαν σαν επειδηξη θαρρους οχι σαν αγωνια μηπως πεθανουν..για το σερλοκ εχεις δικιο😂

Alex
Alex
29 January 2017 11:38

Μηπως ξεχνας απο ποιον εκπαιδευτηκαν οι Winchesters; Ο John ηταν πεζοναυτης που υπηρετησε στο Βιετναμ κτλ… Επισης τα αδερφια εχουν υπηρετησει λιγο στη κολαση, στον παραδεισο και λιγο απο καθαρτηριο μερια, οποτε ναι οι εκπαιδευμενοι ομονσπονδιακοι δεν μου λενε και πολλα πλεον ασε που δεν ηταν και μεγαλος ο αρθμος τους και τα αφεντικα ηταν ενας παππους και ενας φλωρος 😛

Ελ Τσαμ
Ελ Τσαμ
28 January 2017 11:16

Αυτό το επεισόδιο με γέμισε ελπίδες ότι η συνέχεια του κύκλου θα είναι πιο….supernatural αν και γενικά τα επεισόδια της season 12 δεν με έχουν καθηλώσει όπως οι προηγούμενοι κύκλοι. Ειναι αυτό το κάτι που μου φαίνεται ότι λείπει για ένα δημιουργικό come back…χάρηκα όμως που ο Dean επιτελους θυμήθηκε τον παλιό εαυτό του και γευτήκαμε λίγη παράπανω…action.Δεν ξέρω τι θα γίνει με τη μαμά Mary αλλά δεν κααλαβάινω το νόημα τηςπαρουσίας της. Μου φαίνεται από άχρωμη μέχρι αδιάφορη και δεν νομίζω – κατά την ταπεινή μου γνώμη- ότι προσφέρει κάτι σημαντικό ή ανατρεπτικό στην οικονομία του έργου αλλά ούτε και στη σχέση των δύο αδερφών. Μάλλον μπερδεύει με ανούσιο τρόπο τα πράγματα…Αυτό που μου άρεσε ήταν η συσσωρευμένη ευαισθησία του Κας που βγήκε στην επιφάνεια αλλά και το πόσο καλά ξέρει τους Winchesters ο Κράουλι…τυχαίο; Ανυπομονώ για το επόμενο επεισόδιο αφού το τρέιλερ είναι αρκετά …promising!!

ncis merlin like
ncis merlin like
28 January 2017 17:04

Λοιπόν, θα πω κι εγώ τη γνώμη μου με τη σειρά μου. (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΕΝΤΟΝΙ!) Η αλήθεια είναι ότι, εντάξει, δεν ήταν από αυτά τα επεισόδια που σε αφήνουν κάγκελο, αλλά είχε καλά σεναριακά στοιχεία. Το μόνο που με χάλασε – λίγο – ήταν οι κυβερνητικοί. Όπως είχε πει κι ο Σαμ: “I’ve been tortured by the Devil himself. What can you do to me?” Τι να σου κάνουν 2 γατάκια κυβερνητικοί όταν το χειρότερο που έχουν πάθει οι κρατούμενοί τους είναι ο ίδιος ο Διάβολος κι η Κόλαση; (Εντάξει, Αμάρα και Τσακ δεν πιάνονται, αυτό κοντέψαμε να το πάθουμε όλοι μας 😆) Κι αυτή η Μαίρη πια… Τι του φωνάζεις του άμοιρου του Κας όταν έκανε τα πάντα για να βοηθήσει; Τη συγχώρεσα λίγο όταν του ζήτησε συγνώμη. Αυτό έλειπε, να μην του ζήταγε κιόλας! Αφού δεν ήσουν εκεί για να βοηθήσεις τα παιδιά σου όταν έπρεπε, τ’ακούει άλλος, ε; Ενδιαφέρον… (Νομίζω φάνηκε ότι ήμουν τσαντισμένη με την Μαίρη στο σημείο αυτό… 😅) Πάντως 5 σημεία μου έμειναν από αυτό το επεισόδιο:
1) “We’re not trapped here with you. You’re trapped here with us.” (Έτσι, ρε Ντιν, για να καταλάβουν με ποιους έχουν να κάνουν! Τελείως Ράμπο, συμφωνώ με το παιδί που το είπε αυτό.)
2) “We’re the guys that saved the world.” Εδώ μου άρεσε, γιατί, έστω και για λίγο χρονικό διάστημα, υπήρχαν κοινοί θνητοί που ήξεραν την αλήθεια για τα αδέλφια. Σαν να λέει: ‘Ναι, εμείς σώσαμε τον κόσμο και τις ζωές σας, κατά συνέπεια, κάντε ό,τι θέλετε μ’αυτό, αλλά μη νομίζετε ότι θα μας κρατήσετε.’
3)Επανένωση Ντιν-Σαμ-Κας-Μαίρη. Συγνωμη, αλλά πώς να μην σου αρέσει αυτό το κομμάτι; Όλη η οικογένεια ξανά μαζί. Και νομίζω αυτή ήταν μία από τις λίγες στιγμές, αν όχι η μοναδική, που βλέπουμε τον Κας να χαμογελάει.
4) ‘Καθαρισμός’ Billie. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο. Το μόνο που θα πω ήταν ότι δεν το περίμενα.
Και πάμε στην πιο αγαπημένη μου στιγμή:
5)Μονόλογος Κας. Ειλικρινά, έμεινα. Νομίζω εκεί φαίνεται καθαρά και ξάστερα το πόσο νοιάζεται τους Winchesters και η ευαισθησία που έχει ως χαρακτήρας. Πιστεύω ότι εκεί αρχίζει και γίνεται φανερό ότι αρχίζει και ωριμάζει ως άτομο. Η δε αυτοπεποίθηση του ήταν πιο πολλή από τις άλλες φορές (αλλιώς γιατί να πάει να κυνηγήσει κάτι χωρίς να ξέρει τι παίζει ή να σπάσει μια συμφωνία αίματος – το χειρότερο είδος συμφωνίας που θα μπορούσε να σπάσει; Συν το ότι πήγαινε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και έκανε ερωτήσεις ως πράκτορας του FBI, χωρίς να έχει τα αγόρια να τον καθοδηγούν; ) Το, επίσης, καλό είναι ότι ξαναγυρνάει ο badass Κας. Νομίζω σ’αυτό το σημείο, χρειάζεται λίγο κι αυτή η πλευρά του.
(Παρένθεση: Τα πρόσωπα των Winchesters όταν μίλαγε ο Κας. Priceless…)
Βαθμολογία: 8,5/10 με 9/10 (δεν μπορώ να αποφασίσω…)
(Ευχαριστώ για όσους άντεξαν να διαβάσουν το σεντόνι 😂👏)

Dimitris St
Dimitris St
28 January 2017 18:50

Πολύ ωραίο επεισόδιο!!!Άξιζε η τεράστια αναμονή(Πάει πέρασε κι αυτό το hiatus)…Συμφωνώ με όλα όσα αναφέρονται στο review.Προσωπικά,μου άρεσε πολύ το κλίμα και το ύφος του επεισοδίου.Η σειρά έθιξε ξανά το θέμα των αδερφών με το νόμο,ενώ για ακόμα μια φορά στη φετινή σεζόν οι Winchesters αντιμετώπισαν ανθρώπινη και όχι υπερφυσική απειλή,μια προσέγγιση που έχει κι αυτή τη χάρη της.Πολύ badass οι σκηνές όπου ο Ντιν λέει στον πράκτορα πως αυτός και οι στρατιώτες του είναι παγιδευμένοι στο δάσος με τα αδέρφια και η δραπέτευση των αδερφών χωρίς να σκοτώσουν κανέναν,αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά σε όλους ότι είναι πραγματικοί ήρωες.Θέλω πολύ να δω τι επιπτώσεις θα έχουν ο θάνατος της Billie και η αθέτιση της συμφωνίας.Με τα λεγόμενα της θεριστή για τη συμφωνία,κάτι άσχημο μυρίζομαι.
Highlight του επεισοδίου:Φυσικά ο μονόλογος του Κας.Απίστευτος πραγματικά!!!Ανατριχίλα και συγκίνηση!!!
Δυναμική επιστροφή της σειράς σε μια πολύ ικανοποιητική σεζόν ως τώρα,με τη συνέχεια να αναμένεται επική!!! 😉

Constantinos V.
Constantinos V.
28 January 2017 20:48

Καλή Χρονιά σ’όλο το fandom.Επιστρέψαμε για τη νέα χρονιά με το επεισόδιο να ήταν αρκετά καλό σε όλα τα σημεία(σκηνοθετικά ειδικά για μένα).Όμως πολύ άγαρμπα ” ξεχάστηκε ” όλο αυτό,ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα πρεπε να μιλήσει(Τύφλα να χει ο Τραμπ)για ότι έγινε? Έξυπνη απόδραση αν και μοναδική των αδερφών,ρε γατάκια αξιωματικοί που πάτε να τα βάλετε με τους Γουίντσεστερς? ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,θέλω να ελπίζω ότι βγαίνει στο προσκήνιο ο ΚΑΣ,οχι ο κας,αλλα Ο ΚΑΣ οπως τον ξέραμε,τα μαχαιρώματα πισώπλατα και οι μεγάλες κουβέντες(ήταν η ατάκα του επεισοδίου) αρχίζουν να μου τον θυμίζουν,αμμ τι άλλα,να και ο Κράουλι που δεν τον νοιάζει τίποτα απολύτως,η Μαίρη αρχίζει το hunting(λίγο) και οδεύουμε ολοταχώς για μια όντως δυνατή σεζόν
1) Δεν ξέρω αν προσέξατε το σύμβολο στο ντοσιέ την ώρα που η Μαίρη σήκωσε το τηλέφωνο,σημαίνει κάτι?ήταν τυχαίο?
2) Περίμενα νέα απο την Κέλλυ αλλα δυστυχώς δεν εμφανίστηκε στο επείσοδιο
3) Βρετανοί.Των.Γραμμάτων…καλοί ή κακοί? Νομίζω αυτο το ερώτημα θα μας βασανίζει μέχρι να δωθεί μια ξεκάθαρη απάντηση.Απτη μια ισως να ναι για καλό το να μην ξέρει κανείς τίποτα για τους Γουίντσεστερς αλλά η διαφορά είναι ότι σκοτώνουν αθώους ανθρώπους.
4) ΜΠΙΛΥ…Θα υπάρξουν συνέπειες για την αθέτηση της συμφωνίας ή θα εμφανιστει κάποιο άλλο πρόσωπο(το λέω μιας και μετά το θάνατο του Θανάτου,περιέργο ακούγεται,εμφανίστηκε η Μπίλυ,άρα τέλος μαυτούς?)
5) Ο Μick…μου φαίνεται παράξενο που γράφει στη γραφομηχανή τα γεγονότα,και ο ίδιος ο ΘΕΟΣ τα ίδια έκανε,δεν είναι περίεργο?
6) ΜΑΙΡΗ…Μιας και δεν είδα να αναφέρθηκε στο review η τελευταία σκηνή,θα συνεργαστεί με τους ΒΤΓ ,τι παίζει? Πιστεύει σ’έναν κόσμο αληθινό πέρα απτο Υπερφυσικό,θα γίνει συνεργασία των 2 πλευρών?

ΥΓ: Που’να σαι ρε Ροβένα?? 8,5/10

Amalia
29 January 2017 14:05

1) Ναι, το σύμβολο αυτό είναι των Men of Letters. Το έχουμε δει πολλές φορες στη σειρά. Μπορείς να διαβάσεις λεπτομέρειες εδώ: http://supernaturalgreece.gr/supernatural-istoria-aquarian-star/

2) Πιστεύω ότι θα κάνουμε αρκετά επεισόδια να την ξαναδούμε. Η θεωρία μου ειναι οτι θα την δουμε προς το τέλος της σεζόν, όταν θα σκάσει μύτη το Νεφελιμ.

3) Δεν είναι ακριβώς κακοί, απλά είναι φαρισαϊκοί, προσπαθούν να κάνουν κατι καλο (να ξεφορτωθουν τα τερατα) αλλα με το σκοπό να αγιάζει τα μέσα. Και θέλουν να το κάνουν ως αφεντικά, με τους Αμερικανους κυνηγούς να παίρνουν διαταγές απο αυτους. Εχουν μια εντελώς ασπρόμαυρη οπτική για την πραγματικότητα και θέλουν να γίνουν κατα κάποιον τρόπο ηγέτες του υπερφυσικού κόσμου, και σίγουρα έχουν τα μέσα να το κανουν. Αυτό τους κανει για εμένα πιο κακούς και πιο επικίνδυνους από καθε υπερφυσικό πλάσμα που έχουμε δει μέχρι τώρα.

4) Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, σίγουρα θα υπάρξουν συνέπειες. Βέβαια, ακόμα περιμένουμε να δουμε και τις συνέπειες του ότι ο Crowley άφησε τον Gavin στο παρόν, 3 χρόνια τώρα, αλλά τίποτα από εκεί. Ελπίζω να αρχίσουν να τα κλείνουν αυτά τα σεναριακά κενά. Αποκλείεται πάντως να ξεμπερδεψαμε με τους Θεριστές. Όπως εμφανίστηκε η Billie, κάποιος άλλος θα εμφανιστεί πιστεύω.

5) Στην γραφομηχανή δεν έγραφε αυτος απλά, του απαντούσαν κιόλας, παρατηρησέ το ότι σε καποια στιγμή τα πληκτρα έγραφαν μόνα τους. Η όλη φάση είναι αναφορά σε μια πασίγνωστη σειρά sci-fi (ετοιμάζω το άρθρο με τις αναφορές, υπομονή και θα μάθετε! χιχι)

6) Η Mary έχει χάσει πάρα πολλά λόγω του Υπερφυσικού και λογικό να “μαγευτηκε” απο τα λόγια των Βρετανών. Θα συνεργαστεί λογικά μαζί τους, πιθανότατα κρυφά απο τα παιδιά της, και θα επέλθει η ριξη μεταξύ τους. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει με τη Mary φέτος, που θα κατευθύνει το storyline της αυτή η επιλογή, γιατι μέχρι τώρα δεν έχει κανει κάτι ουσιαστικό. Αφηγηματικά, μέχρι τώρα, η ύπαρξή της στη σειρά είναι ψιλοανούσια…

Constantinos V.
Constantinos V.
30 January 2017 10:39
Reply to  Amalia

Ναι το ξέρω για το σύμβολο,μου φάνηκε περίεργο που ήταν στο δωμάτιο των αδερφών(να μου πεις έψαχναν γιαυτούς)αν ήταν όμως κάτι άλλο?Αυτό πιστεύω κ γω σχετικά με τους Θεριστές,δεν ξεμπερδέψανε τόσο εύκολα,όσο για τη Μαίρη δεν υπάρχει σχεδόν πουθένα στη σεζόν και περιμένουμε μια αιτία γιατι την έφεραν πίσω.Χμμ,άσχετο αλλά έχουμε νέα για Τσακ – Αμάρα??? Δε νομίζω να τελείωσε το μεταξύ τους,θα εμφανιστούν κάποια στιγμή…

Sawyer Orestis
28 January 2017 22:17

Πολύ καλό επεισόδιο και έξυπνα τρικ από σεναριογράφους και παραγωγούς. Οι Winchesters όντως πέθαναν λοιπόν. Το θέμα είναι το πως έγινε η όλη απόδραση. Δεν έγινε α λα Prison Break. Έγινε α λα Supernatural. Έγινε με τρόπο υπερφυσικό, με τρόπο πολύ μα πολύ σωστό σε θέμα σεναρίου.

Ο Κας δείχνει πόσο σπουδαίος είναι και δεν ξέρω κατά πόσο είναι τυχαίος ο μονόλογός του στο τέλος.
Αντίθετα η Μαίρη μέχρι στιγμής στην 12η σεζόν δεν εχει προσφέρει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ. Δείχνει μια καταθληπτική μάνα που δεν θέλει με κανέναν τρόπο να είναι με τα παιδιά της. Συνεχώς κατεβασμένο κεφάλι. ΟΚ καταλαβαίνω ότι όλα αυτά της είναι του ματς αλλά για πόσο και μεις θα βλέπουμε αυτήν την αντίδραση; Και δεν καταλαβαίνω στο κάτω κάτω ποιος ο ρόλος της; Τι είναι αυτό που προσφέρει στη σειρά; Και τέλος, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΦΕΡΑΤΕ ΠΙΣΩ;

8/10

Maxi
Maxi
29 January 2017 00:29
Reply to  Sawyer Orestis

αυτο με την μερουλα και μενα μου την σπαει. οσο και δραματικη να ειναι μια σειρα δεν αντεχω να βλεπω μιζερους χαρακτηρες ,υποτονικους και μουντους και η μονη χρησιμοτητα τους να ναι η υπαρξη τους η οποια επηρεαζει τους πρωταγωνιστες. και ο κας ευελπιστω να παψει να ναι ανδρεικελο γεματος αυτολυπηση και λατρεια προς τα αδερφια. ειναι αγγελος γαμω την τρελα μου. εχει καταφερει ποσα οντας αρετος και προθυμος δεν χρειαζεται να επισκιαζεται συνεχως απο την “μεγαλειοτητα” των αδερφων. δεν αντεχω να τον λυπαμαι ή ο ιδιος να λυπατε τον εαυτο του. και μερι αν δεν αρχισεις να απολαμβανεις την ευκαιρια που σου δωθηκε θα σου χαραξω ενα χαμογελο αλα τζοκερ!

ncis merlin like
ncis merlin like
29 January 2017 01:11
Reply to  Sawyer Orestis

Συνήθως έχουν κάποιον άσσο στο μανίκι τους οι σεναριογράφοι. Ισχύει ότι μέχρι αυτή τη στιγμή είναι λίγο αδιάφορη, αλλά κάτι μου λέει ότι θα έχουμε κλιμάκωση του χαρακτήρα της, ειδικά τώρα που είναι μπλεγμένη με τους BML. Θα δείξει, βέβαια, αλλά δεν νομίζω να το αφήσουν έτσι οι σεναριογράφοι, σε κατάσταση χαρακτήρα στυλ Αdam. Η συνέχεια στις οθόνες μας, υποθέτω…

Constantinos V.
Constantinos V.
29 January 2017 10:42
Reply to  Sawyer Orestis

Τους έσωσε 2-3 φορές,μόνο αυτό,άλλωστε θα χει ενδιαφέρον για το τι θα γινει μ’εκείνη και με τους Β.Τ.Γ

Alex
Alex
28 January 2017 23:26

Οι κυβερνητικοι ηταν κομπλε και ειναι φυσικο να φαινονται καπως ακινδυνοι, οταν οι Winchesters εχουν δει τα παντα απο εναν απλο δολοφονο εως και τον Θεο! Επισης, δεν ειχαν συγκεκριμενα στοιχεια που θα δικαιολογουσαν να εφταναν στο σημειο να βασανισουν για να παρουν πληροφοριες, ενω εδειξαν οτι και απο προσωπικη τους πειρα κατι τετοιο δεν θα επιανε. Ο ενας μαλιστα ηθελε ετσι απλα να τους καθαρισει, το ειπε ξεκαθαρα στην αρχη, και να το συγκαλυψουν.

Ο Ντιν ειπε πως ηταν χειροτερη η απομονωση ακομα και απ’την κολαση και αυτο ειναι ο,τι πιο ρεαλιστικο εχει ειπωθει στη σειρα. Η απομονωση, η πραγματικη απομονωση που δεν ξερεις ουτε τι ωρα ειναι και δεν εχεις επαφη με τιποτα παρα με τις σκεψεις σου ενω εισαι υγιεστατος ειναι ο,τι χειροτερο ισως χειροτερο και απ,τον θανατο. Η απομονωση αρχιζει να προκαλει βλαβες ηδη απο τη τριτη μερα…
Δεν ειναι τοσο απλο οσο ακουγεται το να βρεθεις σε μια τετοια κατασταση και ναι οι 2 μηνες στην απομονωση ειναι η χειροτερη κατασταση που εχουν βρεθει τα αδερφια.

Ηταν τοσο ασχημα, που προτιμησαν να πεθανει πραγματικα ο ενας απ’τους δυο για να ξεφυγουν, αυτο τα λεει ολα.

Το καλυτερο επεισοδιο της σεζον μεχρι τωρα ισως το μονο που θα αξιζε μια βαθμολογια κοντα στο 10/10 για οσους ασχολουνται με αυτα τελος παντων…
Δειχνει οτι και μετα απο 12 χρονια με καποιο τροπο καταφερνουν να βρισκουν φοβερες ιδεες και φρεσκαρουν τη σειρα ξανα και ξανα, αυτο κι αν ειναι φαινομενο!

SUPERNATURAL all the way!

Amalia
29 January 2017 14:43
Reply to  Alex

Το είπε ο Ντιν ότι ήταν χειρότερη η απομόνωση από την Κόλαση, αλλά εγώ αυτο που είδα δεν με έπεισε. Τους είχαν τα φώτα αναμμένα, τους έδιναν ξυριστική μηχανή, ήταν όλα καθαρά στο κελί (άρα κάποιος ερχόταν να καθαρίσει), γενικά τέτοια μικρά σκηνοθετικά λαθάκια που δεν με βοηθησαν να δικαιολογήσω την ατάκα του Ντιν και το πόσο βαριά ήταν η επίπτωση της απομόνωσης στην ψυχολογία τους. Οπως είπα και στο ριβιου, 2 μηνες απομόνωσης σε τέτοιες συνθήκες (σε σχέση με όσα έχουν περάσει) για τους Winchesters θα έπρεπε να είναι διακοπές!

Καταλαβαίνω βέβαια ότι όντως αυτό που τους ώθησε στην συμφωνία με την Μπίλι ήταν η άγνοια του τι γίνεται στον έξω κόσμο και το χάσιμο της ελπίδας οτι θα μπορούσε να αλλάξει κάτι. Ειναι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει να είναι στην τσίτα, και αυτή η αδράνεια τους σκότωσε. Οπότε προτίμησαν να πεθάνουν παρά να συνεχίσουν έτσι. Μέχρι εκεί το καταλαβαίνω, αλλά και πάλι ήθελα να δω κάτι πιο δραστικό στην black-ops (υποτίθεται) φυλακή.

Μαρία
Μαρία
29 January 2017 22:53
Reply to  Amalia

Τα αναμμένα φώτα ή η ξυριστική μηχανή δεν ήταν σκηνοθετικά λάθη, ήταν πράγματα που έπρεπε να έχουν οι φυλακισμένοι. Στην ουσία είδαμε μόνο κάποια στιγμιότυπα από αυτούς τους δύο μήνες, μπορεί, για παράδειγμα, τα φώτα να ήταν αναμμένα όσο έξω ήταν μέρα και τη νύχτα να έσβηναν. Επίσης, η ξυριστική μηχανή ήταν μέρος της προσωπικής υγειϊνής τους, σίγουρα θα έκαναν και μπάνιο. Όμως, όλα αυτά δεν σημαίνουν πως ήταν όλα καλά. Κι εσύ η ίδια λες πως είναι θέμα ψυχολογίας, επομένως δεν έχει σημασία αν τα κελιά τους ήταν καθαρά ή βρώμικα.

Amalia
29 January 2017 23:33
Reply to  Μαρία

Δεν έχω υπάρξει ποτε σε μυστική κυβερνητική φυλακη (ή οποιαδήποτε φυλακη) αλλα δεν μπορώ να φανταστώ οτι σε τετοιου είδους εγκαταστάσεις σαν αυτην θα νοιάζονταν για την προσωπική υγεινή των κρατουμενων. Κανεις δεν θα τους την έλεγε για καταπατηση ανθρωπινων δικαιωμάτων, οπότε θα μπορούσαν να είναι όσο σκληροί θέλουν με τους κρατουμενους για να τους “σπάσουν” πιο εύκολα. Και έτσι θα δικαιολογούσα το πόσο γρήγορα αποφάσισαν οι Winchesters να ζητησουν βοηθεια απο την Billie. (Το πόσο γρήγορα έγινε ήταν το θέμα μου εξαρχής όχι ο λόγος που το έκαναν…)

Μαρία
Μαρία
30 January 2017 01:41
Reply to  Amalia

Όσον αφορά στην καταπάτηση των δικαιωμάτων, συμφωνώ. Δε θα τους καιγόταν καρφί για την υγεία του Σαμ και του Ντιν, αν ήταν αποφασισμένοι να ακολουθήσουν την οδό των βασανιστηρίων, όμως στην προκείμενη περίπτωση διάλεξαν διαφορετική μέθοδο. Ο ηλικιωμένος άντρας τούς “φρόντιζε” επίτηδες, γιατί πίστευε πως βρίσκονταν άλλοι πίσω από την απόπειρα. Τού ήταν αρκετά “πολύτιμοι” για να τους αφήσει να αρρωστήσουν.
Προσωπικά, μου φάνηκε αρκετό το διάστημα που άντεξαν στην απομόνωση. Πέρασαν έξι μήνες ολομόναχοι και χωρίς να κάνουν το οτιδήποτε. Εάν βρισκόμουν στη θέση τους, δε θα άντεχα ούτε δύο μέρες. Βαριέμαι εύκολα…

Amalia
30 January 2017 03:44
Reply to  Μαρία

Δεν ήταν 6 μήνες, ήταν 6 εβδομάδες (ούτε 2 μήνες δλδ) Κατάλαβες γιατί μου φαίνεται περίεργο; Ο Ντιν πέρασε 30 χρονια στην κόλαση που τον βασάνιζαν κ του φάνηκε χειρότερο αυτό; Δεν μου κολλάει ότι κ να πούμε…
Υγ καλά εγώ δεν θα άντεχα ούτε 2 ώρες! 😋

Μαρία
Μαρία
30 January 2017 15:57
Reply to  Amalia

Το ξέρω πως ήταν εβδομάδες και όχι μήνες, απλώς την ώρα που έγραφα το σχόλιο αντί για εβδομάδες έβαλα κατά λάθος μήνες. :/
Τότε, κάθε “μέρα” έκαναν στον Ντιν μία πρόταση και ανάλογα με την απάντησή του, τα μαρτύριά του θα τελείωναν. Παρ’όλα αυτά, για 30 συνεχόμενα χρόνια, με πείσμα, τη γύριζε πίσω στα μούτρα τους. Σ’αυτή την περίπτωση όμως, δεν υπήρχε πρόταση, δεν υπήρχε τίποτα. Από τα απόλυτα βασανιστήρια πέρασε στο απόλυτο τίποτα. Δεν υπήρχε κάτι να περιμένει έτσι ώστε να τους το γυρίσει πίσω. Από εκείνη τη στιγμή κι ύστερα, εκείνος και ο Σαμ θα ζούσαν απλώς μέσα σε κελιά και αυτή θα ήταν πλέον η ζωή τους.
Όπως το βλέπω εγώ, ο Ντιν και ο Σαμ έκαναν τη συμφωνία με τη Μπίλι, όχι γιατί είχαν ήδη αρχίσει να σπάνε, αλλά επειδή ήξεραν ότι δε θα έσπαγαν τόσο εύκολα, με αποτέλεσμα να μείνουν καθηλωμένοι εκεί. Νομίζω πως αυτό τούς κατέτρωγε είναι το γεγονός ότι, από ‘κεί μέσα, ήταν γενικώς άπραγοι, δε θα μπορούσαν πια να βοηθούν τον κόσμο όπως το έκαναν μέχρι να τους φυλακίσουν. Όπως είπε κι ο Σαμ, είναι προτιμότερο να ζει τουλάχιστον ο ένας και να παλεύει, παρά να είναι θαμμένοι-ζωντανοί κι οι δύο.

Amalia
30 January 2017 20:53
Reply to  Μαρία

Σε αυτο που γράφεις δεν διαφωνω, το έγραψα και παραπανω νομιζω. Οντως το μοναδικό ελαφρυντικό που τους δίνω για την βιαστική απόφαση είναι το ότι ήξεραν οτι δεν προκειται να γλιτωσουν με καποιον τρόπο. Αυτη θα ηταν η “ζωη” τους απο εδώ και πέρα, και ότι δεν θα ειχαν τρόπο να βοηθησουν τον κοσμο. Αρα δεν ειχε να κανει με το ότι ήταν “χειροτερα απο την Κολαση” (αυτο δεν το δέχομαι), αλλά με το ότι απλά έπρεπε να βρουν τρόπο να ξεφυγουν. Τουλαχιστον έτσι θα ζουσε (και θα συνεχιζε το κυνηγι) ο ένας απο τους δυο. Συνεχίζουν να θυσιαζονται για το κοινό καλο τα αδέρφια… <3

Andreas Vartolomaiou
Andreas Vartolomaiou
29 January 2017 20:58

Αν και η ιστορία φέτος προσωπικά για έμενα είναι από τις χειρότερες ,άκουσε εκεί (Άγγλους των γραμμάτων) δηλαδή χέσε ψηλά και αγνάντευε ,μαλακιά ιστορία όσο φαν και αν είσαι το βλέπεις αυτό , σε σχέση με την περσινή ( η ακόμα και τις παλιότερες σεζόν) που είχαμε να κάνουμε με τον θεό και την αδερφή του. Και όμως τα επεισόδια είναι καταπληκτικά ακόμα και τα Filler που πέρσι ήταν αδιάφορα φέτος έκαναν πολύ καλή δουλειά μπράβο στους σεναριογράφους δηλαδή ακόμη και με την χαλιά ιστορία για μένα ( συγκρίνοντας με τις παλιότερες τουλάχιστον) , τα επεισόδια έχουν απίστευτο ενδιαφέρον καλογυρισμένα σε κρατάνε εκεί κολλημένο στην καρεκλά ,ένα περίπου φέτος πάνω κάτω ξέρουμε πως θα εξελιχθεί ιστορία, προσπαθούν τώρα εδώ στο 9 επεισόδιο τα φλώρια οι Αγγλοι των γραμμάτων να κάνουν τους φίλους στα αδέρφια , αλλά επειδή όπως είδαμε σε αυτό επεισόδιο (και στα πρώτα ) η φιλοσοφία των Αγλλων των γραμμάτων με τους Αμερικανους κυνηγούς είναι τελείως διαφορετική σε όλα τα επίπεδα στο τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πάντα όσο αφορά το υπερφυσικό έτσι υπολογίζω σύντομα θα αρχίσουν να κυνηγιούνται, ελπίζω να μπει κάτι άλλο στην μέση σαν ιστορία, να την κάνει πιο ενδιαφέρον, μπράβο για τα επεισόδια δηλαδή θυμάμαι πέρσι 3-4 επεισόδια φιλλερ ήταν πολύ βαρετά ενώ φέτος φοβερα

Maxi
Maxi
30 January 2017 06:27

επιτελους καποιος το δηλωσε. μπραβο παλικαρι μου συμφωνω μαζι σου

Amalia
30 January 2017 21:05

Κοιτα, όντως δεν ειναι και από τις πιο δυνατές story arcs η φετινή. Δεν θα την χαρακτηρίσω “μαλακία”, όμως, όχι, καταρχάς γιατι δεν μου αρέσει να ειμαι τόσο απόλυτη σε μια σειρά που μου αρεσει. Ό,τι θεωρώ μαλακία απλά δεν το παρακολουθώ. Ασε που ειναι άδικο να χαρακτηριζεις κατι μαλακία πριν καν το δεις ολοκληρωμένο. Παρε ως αντιθετο παραδειγμα την περσινή ιστορία, πόσο δυνατά ξεκίνησε και πόσο αποτομα ξεφουσκωσε προς το τέλος. Ας μην προκαταβαλλόμαστε λοιπόν…

Εξάλλου, οι ιδιοι οι παραγωγοί δήλωσαν ότι απο το δευτερο μισο της σεζον θα μπουμε στο ζουμι με τους Βρετανούς. Αρα ουσιαστικά δεν έχουμε δει παρά μόνο την εισαγωγή του story arc. Ναι, δεν έχει τον επικό χαρακτηρα μιας Amara, σίγουρα όχι, αλλά από την άλλη τίποτα δεν θα μπορούσε να την ανταγωνιστεί αφηγηματικά, οπότε διάλεξαν να κάνουν την επανεκκίνηση απο πολύ χαμηλά. Θα κρινουμε στο τελος της σεζόν αν θα τα καταφέρουν ή όχι.

Προς το παρον πάντως, όλα τα επεισόδια της σεζόν ήταν άνω του μετρίου (ακόμα και αυτο με τον Χίτλερ! χαχα) και αυτό έχει σημασία! 😉

Sawyer Orestis
31 January 2017 12:04

Ρε εσύ εδώ ο Θεός έχει αδερφή και σε πείραξε σεναριακά ότι υπάρχουν (και είναι απόλυτα λογικό) κι άλλοι MoL σε άλλες χώρες; 😛
Άλλωστε δεν τους έχουμε δει ακόμα και βασικά δεν έχει αναπτυχθεί στο στόρι τους ακόμα. Αυτό που έχουμε δει είναι μια εισαγωγή χαρακτήρων, τίποτα παραπάνω. Ένα επεισόδιο ουσιαστικά στηρίχτηκε πάνω τους (η πρεμιέρα). Όπως επίσης και ότι είναι λάθος να περιμένουμε κάτι πιο συναρπαστικό από τον Θεό. Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα να πάμε πιο πάνω από εκεί. Δεν γίνεται βασικά, είναι αδύνατον. Οπότε πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι μεγαλύτερο big bag από την Αμάρα δεν θα υπάρξει ξανά. Άλλωστε οι κακοί της σεζόν δεν είναι οι MoL. Απότι φαίνεται είναι ο γιος/κόρη του Εωσφόρου.

Τα fillers να σου πω την αλήθεια μου αρέσουν από την 10η και μετά. 6ης-7ης ήταν απαράδεκτα, πολύ καλά στην 8η, 9η μαύρο χάλι και από 10η και μετά είναι πολύ ωραία πλην εξαιρέσεων.

Andreas Vartolomaiou
Andreas Vartolomaiou
31 January 2017 15:40
Reply to  Sawyer Orestis

Καλά τι σημασία έχει αν ο Θεός έχει αδερφή;; μιλάμε για σειρά με φαντασία supernatural στοιχεία, δεν μιλάμε για σειρά με ακριβή ιστορικά γεγονότα, τα filler πέρσι ήταν βαρετά το λένε και η βαθμολογίες του κόσμου, και όπως είπα στην αρχή και είναι κοινό αποδεκτό και από τούς ίδιους τούς σεναριογράφους τις σειράς η ιστορία είναι βαρετή μέτρια ανούσια, δηλαδή έπρεπε να την 6 σεζόν πριν όχι τώρα μετά την περσινή, τα αδέρφια πάλεψαν με τούς πάντες λουσιφερ κτλ και έρχονται η άγγλοι να το παίξουν ανώτερη;; μαλακιες, εντάξει ο καθένας εκφράζει άποψη δική του,κάποιοι συμφωνούν μαζί του κάποιοι όχι, έχω εμπειρία πάνω από 300 σειρές, και βλέπω ξεκάθαρα ότι φέτος μπορούσαν να σκεφτούν κάτι πολύ καλύτερο.
Στις 31 Ιαν 2017 12:05 μ.μ., ο χρήστης “Disqus” έγραψε:

Sawyer Orestis
31 January 2017 17:24

Μην εκνευρίζεσαι ρε συ κουβέντα κάνουμε. Κ μεις βλέπουμε πολλές σειρές. Απλά σου είπα ότι δεν έχουμε δει τίποτα από BMoL ακόμα οπότε έχουμε καιρό για να τους κρίνουμε. Επίσης σου είπα ότι ΔΕΝ είναι ο big bad αυτοί.

Το ότι ο Θεός έχει αδερφή είναι κουλό. Γαμάτο σενάριο βγήκε, αλλά παραμένει κουλό.

Χαλάρωσε, το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι τσακωνόμαστε κιόλας. Η διαφωνία φέρνει συζήτηση αυτό είναι το ωραίο.

Επίσης το ότι έχεις εμπειρία πάνω από 300 φορές δεν ξέρω τι θες να πεις. Ότι εμείς δεν έχουμε και είμαστε χαμήλοτερου επιπέδου από εσένα; Εν τω μεταξύ δεν ξέρεις πόσες σειρές βλέπουμε εμείς οπότε που θες να καταλήξεις; Κ επίσης τι σχέση έχεις πόσες σειρές βλέπεις με το αν σου αρέσει μια σεζόν ή όχι. Εσένα σου αρέσει εμένα όχι. Ωραία που το πρόβλημα;

Τέλος που είδες τις βαθμολογίες του κόσμου; Θέλω να μου πεις κάποια ιστοσελίδα γιατί εγώ αυτά που λες δεν τα βλέπω κάπου. Επίσης οι βαθμολογίες του κόσμου στην δική μας ιστοσελίδα άλλα λένε.

Πότε οι σεναριογράφοι είπαν ότι η ιστορία είναι βαρετή μέτρια ανούσια;

ΥΓ: Έχεις κρίνει μια σεζόν, ενώ έχουμε δει 9/23 επεισόδια. Χαλαρά. Έχουμε κάτι πολύ παραπάνω από το μισό.

Andreas Vartolomaiou
Andreas Vartolomaiou
31 January 2017 18:27
Reply to  Sawyer Orestis

Σιγά να μην εκνευρίζομαι απλά σου θέτω ερώτημα επειδή μου απάντησες, σταματά να βγάζεις συμπεράσματα από μόνος σου κτλ, το ότι είδα 300 σειρές πάει να πει οτι εμπειρικά ξεχωρίζω κάποια πράγματά και έχω κάνει και 2 μαθήματα στο Πανεπιστήμιο για κριτική κινηματογράφου κτλ( μίλησα για την δική σου εμπειρία και θίχτηκες;;), η ιστορία είναι κακή σε αυτή την σεζόν όχι μέτρια κακή μην την πω μαλάκια, που είδα βαθμολογία του κόσμου;;μπες imdb.com η στην επίσημη σελίδα supernatural στο Facebook και διάβασε την κριτική του κόσμου και κάνε σύγκρισεις ,( οτι λέω εγώ στο πρώτο μου σχόλιο το λέει και η πλειοψηφία του κόσμου) και μην μου πεις ότι δεν είναι αξιόπιστα γιατί αναφέρθηκα για τις γνώμες του κόσμου, και ακριβώς όπως είπες ο κάθε ένας έχει γνώμη του,εσυ έχεις διαφορετική άποψη από εμένα μπράβο σου ,κανένας δεν είναι σωστός η λάθος ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με απόψεις.
Στις 31 Ιαν 2017 5:31 μ.μ., ο χρήστης “Disqus” έγραψε:

Sawyer Orestis
31 January 2017 21:12

Πρώτον τελειώνει η κουβέντα εδώ γιατί ο τόνος σου είναι πολύ απότομος και ότι τα ξέρεις όλα εσύ και κανείς άλλος και δεύτερον δεν υπάρχουν κακές κριτικές στα αυτοτελή της 11ης στο imdb ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους όπως λες. Έτσι για να μην προπαγανδίζεται κιόλας με ψέματα. Ο καθένας μπορεί να τα δει οπότε βγήκες foul.

Andreas Vartolomaiou
Andreas Vartolomaiou
1 February 2017 20:23
Reply to  Sawyer Orestis

Άντε πεισε τα αρνιά που απευθύνεσαι που θα μου πεις τελειώνει η κουβέντα εδώ,θα μου μιλήσεις και τον τόνο που γράφω, πρώτο και τελευταίο οτι λέω είναι από τις γνώμες του κόσμου και στην επισημη σελίδα του Facebook εκεί δεν διάβασες γνώμες;;Εκεί βρίσκονται χιλιάδες κόσμου που παρακολουθούν την σειρά μάθετε να δέχεστε τις αντίθετες απόψεις, θα μου πεις βγήκα και φάουλ ,σε παίζω μονοτερμα και σου βάζω όσα γκολ θέλεις.

Sawyer Orestis
2 February 2017 09:40

Μα είσαι με τα καλά σου άνθρωπέ μου; Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει και να μιλάει με όποιον τρόπο θέλει προσβάλλοντας τους υπόλοιπους. Για ποια αρνιά λες είναι δυνατόν; Όλοι έχουν τη δική τους άποψη και ξέρουν πότε τους αρέσει κάτι και πότε όχι. Πότε είναι καλό και πότε όχι. Και δεν χρειάζονται κανέναν να τους πει τι είναι ωραίο.

Σου λέω τόση ώρα ουσιαστικά να μου δώσεις παραδείγματα επεισοδίων που τρώνε κράξιμο και μου λες γενικούρες. Μπήκα λοιπόν στο IMDB να δω αυτά που λες. Και φυσικά δεν βρήκα επεισόδια αυτοτελή με χαμηλή βαθμολογία. Αντιθέτως κάτι 8αρια και 9αρια έβλεπα.
Επίσης μπήκα στην επίσημη ιστοσελίδα του SPN στο FB(και Twitter έτσι για την αλλαγή) και δεν βρήκα σχόλια που να κράζουν το story των BMoL της 12ης σεζόν.

Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να σέβεσαι τους συντάκτες της ιστοσελίδας καθώς και τους αναγνώστες αυτής, χωρίς να τους αποκαλείς πρόβατα.

ΥΓ: Σ’αρέσει δε σ’αρέσει και εδώ μέσα βρίσκονται χιλιάδες άτομα το μήνα.

Andreas Vartolomaiou
Andreas Vartolomaiou
2 February 2017 19:01
Reply to  Sawyer Orestis

Εσύ δεν με σεβάστηκες πρώτος που εξέφρασα διαφορετική άποψη ,πρέπει όλοι να αποδέχονται αυτό που λες εσύ και οταν δεν συμπάσχουν μαζί σου επίθεση, όχι δεν παει έτσι ,και εγώ τα filler επεισόδια σου λέω ότι τα περσινά ο κόσμος τα κράζει ενώ τα φετινά έχουν καλή δουλειά, εδώ σου είπα για σχόλια του κόσμου απλά για την ιστορία αναφέρθηκα ότι η χειρότερη τις σειράς ,ότι δεν είναι δυνατή ιστορία,για να ξανα ξεκαθαρίσουμε ,τα σχόλια του κόσμου για τα πέρσινα filler επεισόδια δεν ήταν καλά τα έκραξε

Sawyer Orestis
2 February 2017 19:44

Για αρχή βάλε τελείες στις προτάσεις σου γιατί δεν καταλαβαίνω καν τι λες. Δεύτερον εσύ τόση ώρα μας λες πρόβατα και ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε κάτι σωστά γιατί εσύ είσαι πιο έξυπνος αφού έχεις δει και 300 σειρές.

Όσο για τα επεισόδια μόνο αερολογίες λες. Πουθενά δεν υπάρχει κράξιμο και εγώ έδωσα παραδείγματα. Εσύ απλά μου λες εκεί κράζουν και και και… Πουθενά δεν κράζουν

Andreas Vartolomaiou
Andreas Vartolomaiou
2 February 2017 21:11
Reply to  Sawyer Orestis

Έλα προσβαλε με και άλλο, κανε μου και μάθηματα ορθογραφίας τώρα ,δηλαδή σε ενόχλησε τόσο πολύ που δεν βάζω τέλειες;; η απλά ρίχνεις έτσι μια προσβολή για να κερδίσεις τις εντυπώσεις; μπράβο φίλε τις κέρδισες είμαι αγράμματος αρα η άποψη σου είναι πιο σωστή από την δική μού, σου παραθέτω επιχειρήματα και εσύ συνεχίζεις το ίδιο βιολί,απλά επειδή σου πήγα κόντρα ε μάθε λοιπόν ότι θα σχολιάζω εδώ μέχρι να πεθάνω για την άποψη μού, εκτός εσύ σαν ο admin έχοντας την εξουσία με διαγράψεις, ναι χονεψε το τα περσινά filler επεισόδια τα εκραξε ο κόσμος σε σχέση με φετινά που όπως είπα είναι πολύ καλύτερα σεναριακα, και ναι έχω δει αρκετές σειρές και απλά εξέφρασα μια διαφορετική άποψη από τους άλλους και εσύ αντί να την σεβαστείς με προσβάλλεις .
Στις 2 Φεβ 2017 7:49 μ.μ., ο χρήστης “Disqus” έγραψε:

Constantinos V.
Constantinos V.
3 February 2017 11:53

Στείλε μας λινκ ή κάτι που δείχνει κράξιμο στα περσινά φίλλερς….

Andreas Vartolomaiou
Andreas Vartolomaiou
3 February 2017 16:19

Μπες στην επίσημη σελίδα του Facebook, στα επεισόδια τις περσινής σεζόν και διάβασε τα σχόλια του κόσμου, και στη σελίδα σας υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις από τον κόσμο ,την σειρά την αγαπάει ο κόσμος,απλά είναι λογική η κριτική που έγινε για τα 4 τουλάχιστον πολύ κακά περσινά filler επεισόδια

Andreas Vartolomaiou
Andreas Vartolomaiou
3 February 2017 16:28

Τηρείται μια στάση μονόπλευρη δηλαδή δεν δέχεστε κριτική για την σειρά;; δεν κατάλαβα ,και αυτά πού είπα δεν τα παίρνω πίσω γιατί ασκήθηκε όντως αυτή η κριτική ,δεν είναι όλα τέλεια όπως τα φαντάζεστε βγάλτε τις φανμποιστικες παρωπίδες.γιατί πέρσι μας έδειχναν ένα τέλειο επεισόδιο και ακολουθούσαν 3,4 πολύ μέτρια έως κακά filler επεισόδια αυτό το λέγατε και εσείς, απλά το χαλαρό επεισόδιο εγώ το χαρακτηρίζω μαλάκια και αδιάφορο.

Constantinos V.
Constantinos V.
2 February 2017 20:28

Συμφωνώ με τον Ορέστη(έτσι να τα δω κ γω τα ” νούμερα ” και τις κριτικες που λες)και δεν είδα τίποτα.Γιατί τα fillers της 11ης ήταν βαρετά? Δεν είχαν κάτι καινούργιο,εδώ έχουμε Εωσφόρο,ΒΜοL και ένα Νεφελίμ και οι Βρετανοί θα εμφανίζονται πιο συχνά ΚΑΙ σε τέτοια επεισόδια,οπότε έχει κάτι καινούργιο απτα προηγούμενα.Που μα που είδες εσύ να κράζουν επεισόδια? Εδω είμαστε fandom,εμένα προσωπικά και να υπάρχει επεισόδιο που να μη μαρέσει θα ναι σεναριακά,κάποιος χαρακτήρας πέθανε,δε μαρέσει,το γεγονός όμως,όχι το επεισόδιο. Άλλος λόγος που σχολιάζω είναι μιας και έχουμε ελευθερία λόγου γιατί μας λες πρόβατα χωρίς να σου πει κανένας τίποτα.Είσαι με τα καλα σου φίλε? Ντροπιάζεσαι μπροστά σε χιλιάδες και πάνω οπαδούς της σειράς. Εγώ βλέπω 9-10 σειρές(Ξεκίνησα Chance πρόσφατα γιαυτό το 9-10) αλλά σπάνια σειρά έχει 13 σεζόν,τι ξέρεις εσύ απο σειρές απο μας(αντιστρεφω την ερώτηση).Το Supernatural δεν είναι μια απλή σειρά…….

Eleni Linaki
Eleni Linaki
2 February 2017 20:44

Μόλις διάβασα όλα τα comments. Παιδιά δεν χρειάζεται να ανοίγετε συζήτηση με κάποιον που αποκάλεσε όλους αυτούς που επισκεπτονται τη σελίδα “αρνιά” διότι προφανώς δεν τον ενδιαφέρει να συζητήσει αλλά να κάνει χαμό.

Sawyer Orestis
2 February 2017 20:54
Reply to  Eleni Linaki

Έχεις απόλυτο δίκιο

Ionlydas
Ionlydas
31 January 2017 00:36

Καλή Χρονιά σε όλους..,.Καλό ξεκίνημα Λοιπόν…..
Ολο το επεισόδιο για μένα ήταν ο ύμνος του Καστιέλ στούς winchesters!!!!!ολα τα λεφτά και οι οικογενειακοί δεσμοί κρατούν καλά!!!
Κατα τα άλλα το επεισόδιο Δεν με τρέλανε καθώς σεναριακά ενώ είχε τις προϋποθέσεις βγήκε φτηνό…..
Τωρα το θέμα συμφωνίας με billy , πολύ άκυρο …. εδω εχουν βγει απο καταστάσεις .,,,, τι να λέμε τώρα…,
Θα μπορούσε να γίνει διπλό επεισόδιο και μάλιστα να δοθεί και το ειδικό βάρος τις υψίστης ασφάλειας,… τους men in black του προέδρου… κλπ κλπ
Πολύ πρόχειρα και πολύ φύγδιν Μύγδιν…. και ποιός ο λόγος;;; για μα γυρίσουν γρήγορα στο story line….
Ούτως ή άλλως fillers πάντα βάζουν….
Αυτά απο εμένα… Καλή Χρονιά και πάλι…. αναμένω στην πορεία επεισόδιο να μας αφήσει κάγκελο!!!!!!!
Αλλα κάγκελο λέμε …….!!!!

Ionlydas
Ionlydas
31 January 2017 00:42

ΥΓ… Μου άρεσε το περιγραφικό άρθρο σου Amelia για το review καθώς είναι τύπου επετειακό αφού πρόκειται για το 250 episode!!!!!

Ionlydas
Ionlydas
31 January 2017 00:43

* Amalia …. το auto correct βλέπεις….

Eleni Linaki
Eleni Linaki
2 February 2017 20:35

Γεια σας και απο μενα! Το επισοδειο το βρηκα αρκετα καλο, αν και σε μερικα σημεια βρηκα σεναριακες ευκολιες με πιο εντονη τη παντελη ελλειψη φρουρησης στον εξωτερικο χωρο της φυλακης. Δηλαδη θελουν να μας πουν οτι 2 μαντραχαλοι βγηκαν απο την πισω πορτα σταθηκαν κανα 5 λεπτο μπροστα σε μια κλουβα και δεν τους ειδε κανεις???
Στον αντιποδα η πιο γαματη σκηνη ηταν τα λογια του Κας στα αδελφια αφου σκοτωσε τη Billie! Ας ελπισουμε πως ο Κας θα ειναι απο δω και περα δυναμικος και οχι οπως τον κατεντησαν οι σεναριογραφοι τις τελευταιες σεζον!

Latest

More Articles Like This

Καλό επεισόδιο στον πυρήνα του, αλλά αν είχαν αποφευχθεί κάποια σκηνοθετικά λαθάκια και κάποιες σεναριακές ευκολίες θα ήταν πολύ καλύτερο. Το δεύτερο μέρος του ήταν σαφώς ανώτερο, και κλιμακώθηκε ιδανικά με τον Castiel να σκοτώνει την Billie, σώζοντας τους Winchesters και θέτοντας τις βάσεις για τη συνέχεια της προσωπικής εξέλιξης του χαρακτήρα σε αυτή και τις επερχόμενες σεζόν.Review - Supernatural - 12x09 - First Blood