Review – Supernatural – 12×10 Lily Sunder Has Some Regrets

Καλύτερα Επεισόδια του SPN

Τελευταία Σχόλια

 

Review – Supernatural – 12×10 Lily Sunder Has Some Regrets

Το επεισόδιο ξεκινάει με τον φόνο ενός αγγέλου, του Benjamin, παλιού συστρατιώτη του Castiel. Η εκτελέστρια ala Kill Bill με το πειρατικό κάλυπτρο στο μάτι, φαίνεται ικανότατη και πανίσχυρη, με δυνάμεις που μπορούν να μπλοκάρουν ακόμα κι αυτές ενός αγγέλου!

Ο Castiel ξεκινάει να βρει τους υπόλοιπους του παλιού του τάγματος, για να δει τι συνέβη στον Benjamin, με την de facto βοήθεια των Winchesters. Η κατάσταση μεταξύ των τριών τους είναι τεταμένη από τότε που σκότωσε την Billie, κι έσπασε την συμφωνία αίματος που είχε γίνει, για να σώσει τα αδέρφια, κάτι το οποίο θα έχει -λέει- “κοσμικών διαστάσεων συνέπειες“. Ο Dean κρατάει μούτρα (πάλι σαν 15χρονο κάνει), ο Cas εμμένει στην ορθότητα της απόφασής του, και ο Sam το παίζει Ελβετία. (Σκηνές απείρου κάλλους μέσα στην Impala. Όποιος έχει αδέρφια θα την έχει ζήσει αυτήν την σκηνή σίγουρα πολλές φόρες!)

Ο Castiel συναντιέται με τους δυο εναπομείναντες αγγέλους της παλιάς του ομάδας, τον αχώνευτο πρώην αρχηγό τους, τον Ishim, και την ξινομούρα Mirabel. (Συμπαθητικά παιδιά.) Σκάει μύτη η πειρατίνα, σκοτώνει τη Mirabel και τραυματίζει τον Ishim. Παραλίγο να κλάψουμε τον αγγελάκο μας, αλλά ευτυχώς σκάνε μύτη οι Winchesters. Η μυστηριώδης γυναίκα δηλώνει ότι δεν θέλει να πειράξει ανθρώπους και το σκάει, ρίχνοντας μια εκτυφλωτική δέσμη φωτός από τα χέρια της. Οι δυνάμεις της μοιάζουν ύποπτα πολύ με αγγελικές και κάπου εδώ αρχίζει να αποκτά πραγματικό ενδιαφέρον το επεισόδιο…

Πίσω στο καταφύγιο του Ishim, μια εγκαταλειμένη εκκλησία (ωραία επιλογή από τον σκηνογράφο), ο Castiel αποκαλύπτει το λόγο για τον οποίο τους κυνηγάει η γυναίκα, η Lily Sunder του τίτλου. Πάνω από 100 χρόνια πριν, το τάγμα του Castiel (ο οποίος βρισκόταν τότε σε γυναικείο σώμα) με επικεφαλής τον Ishim, είχε σταλεί στη Γη για να σκοτώσει ένα Νεφελίμ: την κόρη της Lily.

Οι Winchesters πάνε να εντοπίσουν την Lily, ενώ ο Castiel μένει πίσω για να θεραπεύσει τον Ishim. Η συνάντηση με την Lily είναι πολύ διαφωτιστική και… ανατρεπτική! Η γυναίκα τους αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη στο παρελθόν, και δεν είχε να κάνει τίποτα με Νεφελίμ, αλλά με έναν μικροπρεπή εκδικητικό άγγελο που δεν πήρε αυτό που ήθελε από εκείνη. Και εκεί πραγματικά με κέρδισε το επεισόδιο!

Ο Dean πάει πίσω να προειδοποιήσει τον Cas, αφού δεν τον βρίσκει στο κινητό (που να το παράτησε πάλι; Ρε, Cas, πόσο μου θυμίζεις εμένα κάποιες φορές; 😛 ), ενώ ο Sam μένει με την Lily και συζητούν. Αυτή η σκηνή με εξέπληξε γιατί δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι. Περίμενα η εκδικητική μανία της Lily να είναι τόση που δεν θα άφηνε τους Winchesters να μπουν ανάμεσα σε αυτήν και τον στόχο της. Όμως, όπως εξηγεί και η ίδια στον Sam, είναι υπομονετική (και ανατριχιαστικά ήρεμη), θα περιμένει ο Ishim να σκοτώσει τον Dean, αναγκάζοντας έτσι τον Sam να συμμαχήσει μαζί της για να τον νικήσουν.

O Sam δεν ήθελε να ακούσει και περισσότερα (είναι απλό παιδί, “κινδυνεύει Dean, πάει σώσει Dean”, τέλος), την μαζεύει και πάνε στην εγκαταλειμένη εκκλησία, όπου ο Ishim έχει ήδη επιτεθεί στον Dean και τον Cas.

Σε μια επική σκηνή bromance, ο Dean αρνείται να χρησιμοποιήσει το αγγελικό σύμβολο εκδίωξης, γιατί μπορεί να σημάνει τον θάνατο του αδύναμου Cas. Παραδίνεται, ξέροντας ότι θα τη φάει από τον Ishim, αλλά σε εκείνο το σημείο σκάει μύτη η Lily και του επιτίθεται. Ακολουθεί μια μάχη όπου η Lily επιδεικνύει τις εντυπωσιακές δυνάμεις της, όμως ο Ishim αντιστέκεται σθεναρά (πιθανότατα λόγω της θεραπείας από τον Cas) και λίγο πριν την καρφώσει με τη λεπίδα του, ο Cas τον σκοτώνει. (Douchebag down! χεχε)

Ακολουθεί άλλος ένας ανατριχιαστικός μονόλογος του Castiel, όπου αναλαμβάνει τις ευθύνες για όλα όσα είχε κάνει στο παρελθόν, όταν ακολουθούσε ακόμα τυφλά τις άνωθεν εντολές. Ζητάει συγνώμη από την Lily, μιλώντας από ψυχής (ή αγγελικής χάρης στην προκειμένη), και δηλώνει έτοιμος να αποδεχτεί τις συνέπειες των πράξεών του:

I’m sorry. I was wrong. While it’s true that I didn’t know we were killing an innocent, ignorance is no excuse. I truly can’t imagine the depths of your loss. This was your child. I can’t imagine the pain. So, if you leave here and you find that you can’t forgive me, I’ll be waiting.

Η Lily θα μπορούσε να τον έχει σκοτώσει άνετα, αλλά διάλεξε να τον αφήσει. Εντάξει, δεν υπήρχε περίπτωση οι σεναριογράφοι να σκοτώσουν τον Castiel, αλλά και πάλι ήταν μια πολύ όμορφη σκηνή, όπου μια τραγική μάνα διαλέγει να αφήσει πίσω της την εκδίκηση και να συγχωρήσει έναν από αυτούς που κυνηγούσε συστηματικά τόσα χρόνια. Θα μου πείτε, αν στη θέση του Cas ήταν ο ίδιος ο δολοφόνος της κόρης της, κι όχι ένα από τα αγγελικά τσιράκια του, αυτή η σκηνή θα εξελισσόταν πολύ διαφορετικά, όμως ήταν ένα όμορφο κλείσιμο της αυτοτελούς ιστορίας του επεισοδίου, πριν περάσουμε στο μεγαλύτερο θέμα της σεζόν που είναι οι “συνέπειες κοσμικών διαστάσεων” του θανάτου της Billie αλλά και του μωρού του  Lucifer.

Στην τελευταία σκηνή οι Winchesters με τον Cas κάθονται στο Καταφύγιο, πίνοντας μπύρες (κάτι που δεν νομίζω να έχουν ξανακάνει οι 3 τους) και συζητούν για το μέλλον. Ο Dean επιτέλους ανοίγεται στον Cas, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι θυμωμένος μαζί του (αυτό έλειπε!) αλλά αγχωμένος για το τι μπορεί να επιφέρει η πράξη του. Ο Castiel δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει όλες τις συνέπειες, ακόμα κι αν σημαίνουν το θάνατό του. Με εξέπληξε και μου άρεσε το ότι ο Sam ήταν αυτός που αντέδρασε σε αυτό το μακάβριο σχόλιο, κι όχι ο Dean. Ο μικρός Winchester τον ρωτάει μετά αν είναι διατεθειμένος να σκοτώσει το Νεφελίμ, αλλά δεν ο Cas δεν είναι σίγουρος αν θα μπορούσε τώρα πια να σκοτώσει ένα παιδί, ακόμα κι αν πρόκειται για το γόνο του Εωσφόρου…


Αυτό το επεισόδιο θα μπορούσε άνετα να είναι ένα απλό (βαρετό) filler. Και, για το πρώτο μισό, η ιστορία μιας γυναίκας που κυνηγάει αγγέλους δεν με προδιάθεσε για κάποια φοβερή συνέχεια. Όμως, το πάντα εντυπωσιακό θέαμα των καμένων φτερών που έχουν αφήσει σημάδι στον τοίχο, μου κέντρισε το ενδιαφέρον (πόσο καιρό έχουν να το κάνουν αυτό, πραγματικά; ) και αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου. Και η συνέχεια ήταν όντως αναπάντεχα καλύτερη από ότι περίμενα!

Το flashback

Για να είμαι ειλικρινής, το flashback στο 1901 το βρήκα λίγο cheesy και υπερβολικά κακοπαιγμένο. (Χειροτερη ηθοποιό από την τύπισσα που έπαιζε τον Castiel δεν μπορούσαν να βρουν; Ρε, παίδες, είναι ένας από τους τρεις πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες σας, βρείτε έναν/μια αξιοπρεπή ηθοποιό να τον παίξει, όχι την κομπαρσαρία!). Παρόλα αυτά, το flashback έδεσε πολύ ωραία με την κυρία ιστορία της σεζόν (το Νεφελίμ και το πόσο επικίνδυνα πλάσματα υποτίθεται ότι είναι) – και δεν πήγε καν κόντρα (όπως φοβόμουν) στην εδραιωμένη μυθολογία της σειράς που ήθελε τους αγγέλους να μην κατεβαίνουν τόσο συχνά στη Γη.

Το να βλέπουμε τους αγγέλους να εκτελούν εντολές δεν ήταν κάτι καινούργιο, παρόλα αυτά ήταν σοκαριστικό το να τους βλέπουμε να σκοτώνουν ένα παιδί κι έναν αδερφό τους. Μας θύμισε ότι πάντα ήταν στρατιωτάκια και ότι προσπαθούν “να κάνουν το σωστό”, σκοτώνοντας αυτό που θεωρούν βδέλυγμα.

Το δεύτερο μέρος του flashback, όπου ο Ishim σκοτώνει τη μικρή May, ήταν καλύτερο, κυρίως χάρη στην Alicia Witt που έπαιξε πολύ καλά τον τρόμο στο βλέμμα της μάνας που της σκοτώνουν το παιδί. Δεν είδαμε ποτέ τη λεπίδα να καρφώνει το κορίτσι, αλλά δεν χρειαζόταν για να γίνει αυτή μια πολύ σοκαριστική σκηνή.

H Lily Sunder

Η εκατονταετής αναζήτηση της Lily για εκδίκηση ήταν απολύτως δικαιολογημένη και το σχόλιο του Castiel στα αδέρφια πως ούτε κι εκείνοι θα σταματούσαν αν ζητούσαν εκδίκηση ήταν τόσο σωστό! Η ιστορία του Sam και του Dean και η δίψα για εκδίκηση για το θάνατο της Mary και το κυνήγι του πλάσματος που τη σκότωσε ήταν ένας καλογραμμένος παραλληλισμός.

Όταν ο Castiel σκότωσε τον Ishim, τώρα λέω πάμε για δεύτερο γύρο. Με εξέπληξε ευχάριστα για τον χαρακτήρα της (που δεν συμπάθησα στην αρχή) το ότι δεν φάνηκε να την έχει τρελάνει η εκδίκηση. Ίσα-ίσα ήταν μεθοδική και πολύ ψύχραιμη. Βέβαια, δεν είμαι σίγουρη γιατί σκότωσε και τους υπόλοιπους αγγέλους, ενώ ο Ishim ήταν αυτός που ήθελε. Θεωρούσε ότι ήξεραν την αλήθεια; Ή απλά και μόνο επειδή τον βοήθησαν; Ίσως μάθουμε περισσότερα στην επόμενη εμφάνισή της, αλλά και να μην μάθουμε ποτέ τα κίνητρά της, χαίρομαι που αποκτήσαμε άλλη μια badass γυναίκα στο καστ! (Τι, μην μου πείτε ότι η όλη φάση δεν μύριζε recurring character; )

I used to dream about my daughter every night. Know what I dream about now? Nothing. You don’t trust me, I understand. But when your brother confronts Ishim, the angel will kill him. Ishim’s a big man in Heaven, he’s got too much to lose if the truth comes out. And when your brother’s dead, you won’t stand in my way anymore, you’ll help me. And for that, I can wait.

Σαν χαρακτήρας η Lily είχε καλή εισαγωγή, είναι πολύ ενδιαφέρον το backstory της και οι προοπτικές που φέρνει στη μυθολογία της σειράς. Μια θνητή που χρησιμοποιεί αγγελική μαγεία είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί πουθενά και το βρίσκω πολύ έξυπνο σεναριακό εύρημα. Είναι περίπου σαν τις μάγισσες που χρησιμοποιούν μαύρη μαγεία, αλλά η Lily φαίνεται να είναι μακράν πιο ισχυρή. Το γεγονός ότι σιγά-σιγά χάνει λίγο από την ψυχή της κάθε φορά που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιδέα και ανυπομονώ να δω πως θα εξελίξουν τον χαρακτήρα της και τι ρόλο θα παίξει στην κύρια ιστορία της σεζόν. (Είδατε, εγώ το έχω δεδομένο ότι θα επιστρέψει, ελπίζω να μην μείνω με τη χαρά…)

Τρία αδέρφια

Ίσως από την αρχή που τον γνωρίσαμε, ο Castiel πασχίζει να βρει κάπου να ανήκει. Ο Παράδεισος δεν τον θέλει και για τη Γη δεν είναι αρκετά ‘άνθρωπος’. Πασχίζει ο καημένος λοιπόν να συνταιριάξει την αγγελική φύση του και την αγάπη του για τη Γη και τους ανθρώπους, και συγκεκριμένα για δυο κυνηγούς. Ποτέ δεν ένοιωσα ότι τα κατάφερε καλύτερα από σήμερα. Σε αυτό το επεισόδιο ο Cas έδειξε την μεγαλοψυχία του και την έμφυτη ανάγκη του να κάνει πάντα αυτό που θεωρεί αυτός σωστό, ακόμα για όσους όσους δεν το αξίζουν, ακόμα κι αν του βγει σε κακό. Η ατάκα του στους Winchesters ότι θα βοηθήσει τον Ishim να βρει τι συνέβη στον Benjamin μου έμεινε:

The angels I served with are being killed. So I will put up with Ishim, I will put with everything else, and so will you.

Ο Steve Yockey (σεναριογράφος του επεισοδίου) μου είχε αποδείξει από το Celebrating the Life of Asa Fox ότι, αν και νέος στη σειρά, έχει καταλάβει ακριβώς την ψυχολογία των χαρακτήρων και για αυτό τείνει να γίνει ο νέος αγαπημένος μου. Αυτή η ατάκα, μέσα από την απλότητά της, συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο τον Castiel. Τίμιος, υπομονετικός και τρομερά προστατευτικός, ακόμα κι αν είναι θυμωμένος μαζί σου.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρομαι που φέτος ο Castiel έχει τόσο ενεργό ρόλο. Μέχρι πέρσι (πριν δεχτεί τον Εωσφόρο μέσα του) τον είχαν να φέρνει τα ψώνια από το σούπερ-μάρκετ, άντε και να το παίζει από μηχανής θεός που και που για να σώζει καμιά κατάσταση, αλλά τίποτα ουσιαστικό. Φέτος είναι ισότιμο μέλος της Team Winchester και το απολαμβάνω αφάνταστα!

Κάτι που παρατήρησα σε αυτό το επεισόδιο ήταν απαξιωτική συμπεριφορά του Ishim προς όλους τους ανθρώπους, και ιδιαίτερα στους Winchesters, και ο χαρακτηρισμός “κατοικίδια” και “μαϊμούδες“, που μου θύμισαν τον Ουριήλ και τον Ζαχαρία (πολυαγαπημένοι… not). Και θυμήθηκα τον Mick Davies στην φετινή πρεμιέρα που αποκάλεσε τον Castiel “άγγελο κατοικίδιο” των Winchesters. Οι άγγελοι θεωρούν ότι ο Cas σέρνει τα αδέρφια πίσω του, ενώ οι άνθρωποι θεωρούν τον Cas σκυλάκι των Winchesters. Αυτό μου αρέσει γιατί προσδίδει τελικά μια ισορροπημένη δυναμική (όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό) στην τριάδα μας. Όλα είναι στο μάτι του παρατηρητή. Για εμένα, κανείς δεν είναι κατοικίδιο κανενός, όπως κι αν φαίνεται στους απέξω. Και αυτό το επεισόδιο τους έδειξε, ίσως για πρώτη φορά, πραγματικά ισάξιους. Τρία αδέρφια…

***

Ενώ το επεισόδιο ξεκίνησε αδύναμα, εξελίχθηκε σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα “υπόθεση-της-εβδομάδας”, είχε καίριο δραματικό αντίβαρο για τα διαπροσωπικά θέματα των πρωταγωνιστών και πρόσθεσε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στην μυθολογία της σειράς.

Η αφήγηση ξέφυγε από ένα τάγμα αγγέλων που εκτελούσε ουράνιες εντολές και μια εκδικήτρια που αναζητά δικαιοσύνη για το νεκρό παιδί της και οδηγήθηκε σε έναν ζηλιάρη άγγελο που σκοτώνει ένα θνητό παιδί επειδή μια γυναίκα δεν τον αγαπούσε. Δεν υπήρχε καν Νεφελίμ στο επεισόδιο – και αυτό δεν με χάλασε καθόλου! Η ανατροπή όχι μόνο κλιμάκωσε πολύ όμορφα την ιστορία, αλλά έδωσε και βάρος στον χαρακτήρα της Lily και του αγγέλου που είχε εμμονή μαζί της, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι οι άγγελοι, όσο κι αν νομίζουν εαυτούς ανώτερους, φέρουν όλα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά και συναισθήματα, και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό. 

Δεν έχω ιδέα πως θα εξελιχθεί η ιστορία (και γουστάρω πολύ το να μην ξέρω) αλλά ήταν πολύ ωραίο το να βλέπεις τον Sam, τον Dean και τον Castiel στο τέλος να ενώνονται (με αφορμή τα γεγονότα του επεισοδίου) και να ελπίζουν σε μια καλύτερη λύση από το να χρειαστεί να σκοτώσουν ένα παιδί. Η ιστορία με το Νεφελίμ έχει πολύ ζουμί. Όλοι λένε και ξαναλένε πόσο επικίνδυνα είναι τα Νεφελίμ, αλλά για κάποιο λόγο δεν το πιστεύω. Όπως και να έχει, ανυπομονώ για τη συνέχεια!

Βαθμολογία: 8/10

[poll id=”188″]

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σενάριο
Σκηνοθεσία
Ερμηνείες
Villain
Εφέ/VFX

ΣΥΝΟΨΗ

Ίσως το καλύτερο αυτοτελές της σεζόν, που επικεντρώθηκε στο παρελθόν του Castiel, εισήγαγε έναν πολύ ενδιαφέροντα γυναικείο χαρακτήρα, διεύρυνε τη μυθολογία της σειράς και ενδυνάμωσε τους δεσμούς μεταξύ των Winchesters και του Castiel.
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

27 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest

27 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
ncis merlin like
ncis merlin like
6 years ago

Το καταευχαριστήθηκα το επεισόδιο! Παιδιά, γύρισε ο παλιός Κας πίσω!!! Καλό story, με τα αγόρια να παίρνουν δεύτερη μοίρα στο επεισόδιο – για μια φορά, επιτέλους! – και να έχεις έναν Κας σαρκαστικό, νευριασμένο – που δεν είναι καθόλου εύκολο – και να παίρνει πρωτοβουλίες, όπως πρώτα. Α, και να αναγνωρίζει την ίδια του την αξία και να δείχνει πόσο αχάριστος μπορεί να είναι ο Ντιν μερικές φορές. Εδώ που τα λέμε, τις περισσότερες φορές που κάνει κάτι ο Κας γι’αυτούς είναι τέρμα αχάριστος, αλλά εδώ – επιτέλους, πάλι!!! – το καταλαβαίνει και ζητάει συγνώμη. Πιστεύω αρχίζουν και ωριμάζουν οι χαρακτήρες, όπως έχω ξαναπεί. Μου άρεσε πολύ η δυναμική Ντιν-Κας σ’αυτό το επεισόδιο. Κάνανε πιο πολύ focus κι εκεί. Και στην δυναμική και του Σαμ μαζί τους. Ειδικά όταν έκανε τον ‘διαιτητή’ ανάμεσα τους ήταν όλα τα λεφτά! Πολύ αξιόλογο και τίμιο επεισόδιο! Μπράβο στη σεναριακή ομάδα και όλο το καστ του επεισοδίου! (Παρένθεση: Φάνηκε σε κανέναν άλλο περιέργο ή αστείο το ότι ο Κας ‘ήταν’ γυναίκα το 1901; Πολύ bi**h ήταν τότε, ρε παιδακι μου… Πάλι καλά που άλλαξε μυαλά 😂)

(Άσχετο: Παιδιά, έχετε σκεφτεί να κάνετε εφαρμογή, για smartphone, της ιστοσελίδας; Μια ιδέα ρίχνω…)

Sawyer Orestis
Reply to  ncis merlin like
6 years ago

Για την εφαρμογή μείνε συντονισμένος 😉

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  Sawyer Orestis
6 years ago

Will do 😉

Joanna
Joanna
Reply to  Sawyer Orestis
6 years ago

oooo μπράβο παιδιά, άντε με το καλό!!!!

Romar Moria
Romar Moria
6 years ago

Ωραιο επεισοδιο αν και θα επαναλαβω οτι ολοι η υποθεση με το νεφελιμ δεν μ’αρεσει καθολου.Και επεισης δεν μ’αρεσει πως το σκεφτοντε τα αγορια το θεμα,προτιμουν να μην λερωσουν τα χερια τους με το αιμα ενος παιδιου ετσι αυτο να μεγαλωσει και να σπειρει θανατο και καταστροφη??Ας ελπιζουμε ο Κετσ (ο αγγλος) να βρει την μητερα και να την καθαρισει.

Maxi
Maxi
Reply to  Romar Moria
6 years ago

Σε τετοια ζητηματα συμφωνω που τις δηλωσεις των αγγελων τις 4ης σεζον “Κοιταμε την μεγαλη εικονα και πραττουμε αναλογως”

Romar Moria
Romar Moria
Reply to  Maxi
6 years ago

Ακριβως.

Joanna
Joanna
6 years ago

Γειά σας παιδιά!! Λόγω εξεταστικής αμέλησα να γράψω στην σελίδα, αλλά δεν σας ξέχασα! Ελπίζω να είστε όλοι και όλες καλά!
Το επεισόδιο… Λοιπόν καλά ήτανε δεν λέω. Αρχικά, μου άρεσε πολύ που είδαμε τον Κας να έχει κάποιες δυνάμεις και είδαμε και λίγο από το παρελθόν του. Ακόμα μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι έγινε μια αναδρομή στις διάφορες κακές (γιατί καλές δεν τις λές) επιλογές που έχει κάνει ο Κας ανά τα χρόνια.

Ακόμα, Παρόλο που το επεισόδιο έκλεινε το μάτι στους destiel fans, είχε και μια άλλη δυναμική. όταν ο Κας και ο Ντιν τσακώνονταν στην Impala, ο Σαμ μπήκε στην μέση και η όλη σκηνή μου θύμισε τρία αδέλφια, όπου ο μικρότερος τσακώνεται με τον μεγαλύτερο και ο μεσαίος (ο Σαμ) μπαίνει στην μέση και τους “αναγκάζει” να ηρεμήσουν και να μιλήσουν μεταξύ τους.

Και εδώ πάμε στο άλλο θέμα μας. Το επεισόδιο μας έδειξε κάτι που μου άρεσε πολυ για τον Κας. Ότι παρόλο που αγαπά πολύ τα αγόρια, δεν είναι ένας από αυτούς. Είναι άγγελος, όχι άνθρωπος. Και οι υπόλοιποι άγγελοι δεν τον εκτιμούν πλέον, όπως έχουμε δεί πιο παλιά, και όπως είδαμε και τώρα. Οπότε, ο Κας δεν “ανήκει” πλέον, ούτε με τους αγγέλους, ούτε όμως και με τους ανθρώπους. (Δεν λέω πως δεν θέλω να είναι με τα αγόρια, απλά πως όσο και αν ο Ντιν και ο Σαμ προσπαθούν, ο Κας δεν είναι σαν και εκείνους.)

Μου αρέσει που φέτος τα επεισόδια έχουν να κάνουν με διάφορες προσωπικές υποθέσεις, και το ότι συνδέονται κάπως με την κύρια πλοκή. Το νεφελίμ θα είναι μεγάλο πρόβλημα από ότι φαίνεται.

Πάντως, γενικά το επεισόδιο ήταν λίγο… περίεργο. Από πότε οι άγγελοι μαθαίνουν την μαγεία τους σε ανθρώπους? Δηλαδή κάπως δεν μου κόλλαγε το όλο κονσεπτ… Τέλος πάντων…

Άντε να δούμε τα υπόλοιπα 2 επεισόδια τι θα μας πούν…
6,5/10 για μένα!

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  Joanna
6 years ago

Εκείνο το κομμάτι με τους αγγέλους να μαθαίνουν τη μαγεία τους στους ανθρώπους δεν είναι γενικό. Μην ξεχνάς ότι ο άγγελος που δίδαξε την Lily ενωχιανή μαγεία την είχε ερωτευτεί (μετά, βέβαια, σκότωσε την κόρη της, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο) . Οπότε μπορεί να είχε μεγάλο παράγοντα αυτό.

Marianna Winchester
Marianna Winchester
Reply to  Joanna
6 years ago

Οοο τι σπουδάζεις;; 😊

Joanna
Joanna
Reply to  Marianna Winchester
6 years ago

χαχαχα, σπουδάζω στην ΑΣΟΕΕ, οικονομικά, μαζι με διεθνής σχέσεις και διπλωματία! Τώρα το πότε θα τελειώσω είναι άλλο ζήτημα!! 🙂

Maxi
Maxi
6 years ago

Μα τον Chuck, τα φετινα επεισοδια με εκπλησσουν και τρελενομαι. Ενα απλο ισως επεισοδιο για πολλους αλλα παλι μου αρεσε απο την αρχη εως το τελος. Απλα το καραγουσταρα. Πλοκη, ατακες, χαρακτηρες. Μαρεσει ο Κας φετος, μαρεσει αυτη η βαθια απλη σχεση Κας-αδερφων και μαρεσει που ο Κας δεν ειναι μια μαριονετα με χαμηλη αυτοεκτιμηση αλλα εξελισσεται κατα καποιον τροπο. Μπραβο ρε παραγωγοι, συνεχιστε ετσι γαμω την τρελα μου!

ncis merlin like
ncis merlin like
6 years ago

Όντως, ήταν όλοι ενωμένοι και ΙΣΟΙ σ’αυτό το επεισόδιο και, πραγματικά, συμπεριφέρονταν και οι 3 τους σαν αδέλφια. Κι αυτό ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια του επεισοδίου. Ένιωθες λες και ήταν έτσι η σχέση τους από την αρχή. Και η Lily την περίμενα πιο εκδικητική, αλλά ήτανε ήρεμη και υπομονετική. Ειλικρινά, βγάζω το καπέλο στην σεναριακή ομάδα του επεισοδίου. Παιδιά, γράψτε κι άλλα τέτοια επεισοδιάκια να τα χαιρόμαστε! 😀

maria papadopoulou
maria papadopoulou
6 years ago

Αυτό το επεισόδιο μου άρεσε πάρα πολύ και θα συμφωνήσω σε όλα με το καταπληκτικό review. Ήταν ευχάριστο το γεγονός ότι μας έδειξαν ένα στόρυ με στοιχεία από το παρελθόν του Cas και θέλω και άλλα τέτοια στο μέλλον, πραγματικά χαίρομαι που ο ρόλος του Cas είναι πιο ενεργός στη φετινή σεζόν και με φοβερές ατάκες. Αυτό το επεισόδιο μου θύμισε γιατί ο Cas είναι πιο αγαπημένος μου χαρακτήρας του Supernatural.

PanosCassLittleHelper
PanosCassLittleHelper
6 years ago

Ξέρετε σε ποιο site μπορώ να δω το καινούργιο επεισόδιο?

Maxi
Maxi
Reply to  PanosCassLittleHelper
6 years ago

gamato.gr

Marianna Winchester
Marianna Winchester
6 years ago

ΓΕΙΑΑΑ!! Να γράψω και εγώ τη γνωμη μου. Λοιποοον… ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ. Γενικά μου αρέσουν παρα πολύ (σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό) τα επεισόδια με αγγέλους, οποτε το συγκεκριμένο το περιμενα με πολύ μεγάλη χαρά και ανυπομονησία. Και πραγματικά μου άρεσε πολύ, ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ!!! Και έχετε δίκιο για την επιστροφή του δυναμικού Cas και τον ενεργό ρόλο που (επιτέλους) ξανά απόκτησε. Μμμ…αυτα λοιπόν… τα λέμε! 🙌

Dimitris St
Dimitris St
6 years ago

Πολύ ωραίο επεισόδιο!!!
Συμφωνώ 100% με όλα όσα γράφονται στο φοβερό review της Αμαλίας!!!Μου άρεσε πολύ το focus στον Κας και συμφωνώ πως του άξιζε μετά από καιρό μια ουσιαστική ιστορία.Σε αντίθεση με άλλα επεισόδια του παρελθόντος,είδαμε ύστερα από αρκετές σεζόν επιτέλους ένα επεισόδιο με ωραία,καλογραμμένη και ενδιαφέρουσα αγγελική ιστορία,ενώ και ο χαρακτήρας της Lily ήταν πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα να την ξαναδούμε κάποια στιγμή.
Στο πρώτο κομμάτι του επεισοδίου θεωρώ πως ο Ντιν ήταν υπερβολικά άδικος με τον Κας.Στο τέλος είπε ότι δεν είναι θυμωμένος μαζί του,αλλά ανήσυχος για τις συνέπειες από την αθέτιση της συμφωνίας.Που να ήταν θυμωμένος δηλαδή!!!(No offence στον Ντιν,είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας αν και αγαπώ πολύ και τους Σαμ-Κας).
Με βάση όσα ειπώθηκαν στο επεισόδιο,στη συνέχεια η σειρά θα κάνει περισσότερο focus στις συνέπειες του θανάτου της Billie και στο Νεφελίμ του Εωσφόρου.Το 2ο απ’ότι φαίνεται θα αποτελέσει μεγάλο μπελά και ίσως Big Bad είτε σε αυτή είτε στην επόμενη σεζόν.Όπως και να χει,ανυπομονώ να δω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και στα δύο αυτά μέτωπα.
Πολύ όμορφο το πρώτο από τα τρία επεισόδια που κάνουν focus στον Κας,μια ωραία αγγελική ιστορία και ακόμη ένα απολαυστικό επεισόδιο για τη 12η σεζόν!!!

Amalia
Amalia
Reply to  Dimitris St
6 years ago

Εμεις οι δυο συμφωνούμε πολύ συχνα, να το προσεξουμε αυτο! 😛

Οντως ο Ντιν ήταν άδικος στην αρχή του επεισοδίου. Κλασικός Ντιν, ανησυχεί, αλλα αντι να το πει του βγαινει σε επιθετικότητα, όπως με τη Μέρι. Χαίρομαι που τα μουτρα του δεν κράτησαν πολύ! Μου άρεσε όμως που αυτη τη φορά αντιμιλησε και ο Κας. Ηταν απολαυστικά αδερφική η όλη διαμάχη. Η τελική σκηνή που μιλησαν ανοιχτά μου άρεσε επίσης.

Τωρα που η εστίαση έχει φύγει απο τον Παράδεισο και τους αγγέλους (στην 9η σεζον το είχαν ξεφτιλίσει) μου αρέσουν τα επεισόδια με αγγέλους και εμένα. Ειχαμε καιρό να δουμε αγγέλους σε κεντρικό ρόλο σε επεισόδιο και αυτή η ιστορία μου άρεσε πολύ. Η αντιστοιχη προπερσινή με το Grigori δεν μου είχε αρέσει τόσο, βέβαια.

Ανυπομονώ για τα άλλα δυο Cas-centric επεισόδια! Γιατι μπορεί ο Ντιν να είναι η μεγάλη μου αγάπη, αλλά ο Κας είναι αδυναμια! χαχα 😉

Dimitris St
Dimitris St
Reply to  Amalia
6 years ago

Χαχαχαχα όντως συμφωνούμε σχεδόν πάντα 😛 😛 😛

Ισχύει πως η διαμάχη Ντιν-Κας ήταν άκρως αδερφική και μου αρέσει πάρα πολύ που οι σεναριογράφοι έχουν κάνει επισήμως τον Κας αδερφό των Winchesters,αν και είναι σαν αδερφός τους από τις πρώτες του σεζόν.Απλά ο Ντιν τράβηξε λίγο παρπάνω απ’όσο έπρεπε το σχοινί,αλλά όπως είπες ευτυχώς δεν κράτησε για πολύ.Μου άρεσε πάντως που είδαμε και μια νέα-διαφορετική διακύμανση στη σχέση τους.9Είδες??Από τα αρνητικά βγάζουμε θετικά σε αυτή τη σειρά) 😛 😉

Εννοείται λατρεύουμε Κας 😀 Τα άλλα δύο Cas-centric επεισόδια θα είναι διαφορετικά από το πρώτο με βάση τους παραγωγούς.Για να δούμε 😉

Joanna
Joanna
6 years ago

Παιδιά μπράβο, εξαιρετικό το άρθρο σας!!! Κάθε φορά αυτό περιμένω πως και πώς!!! Και έχετε δίκιο, νομίζω είναι η πρώτη, μα πρώτη φορά που Σαμ, Ντιν και Κας κάθονται μαζί στο καταφύγιο, και μάλιστα πίνουν και μπύρα! Μην μας το βγάλουν ξινό φοβάμαι…. Αλλα βρε παιδιά από πότε πίνει ο Κας? Εγω νόμιζα πως αφού είναι άγγελος, (ε, περίπου….), δεν ‘επιθυμεί’ τέτοια πράγματα…

Amalia
Amalia
Reply to  Joanna
6 years ago

Δεν είναι οτι δεν τα “επιθυμεί”, απλά δεν του κανουν τίποτα. Το αναφέρει κιόλας τη στιγμή που του προσφερει την μπυρα ο Ντιν. Εξάλλου, θυμάμαι οταν ηταν ο Κας άνθρωπος που του αρεσαν τα σαντουιτς με φυστικοβουτυρο, μετά όταν πηρε τη χαρη του πισω, ξενερωσε γιατι ενοιωθε καθε μοριο του σαντουιτς αλλα ειχε χαθει η απόλαυση. Κατι τέτοιο γινεται και με τη μπυρα υποθετω…

ΥΓ Οντως, μακαρι να μην μας βγει ξινο…

ncis merlin like
ncis merlin like
Reply to  Joanna
6 years ago

Λέτε να έχουμε κι άλλες τέτοιες σκηνές και bonding time μεταξύ των 3 αδερφιών; (Δεν μου το βγάζετε από το μυαλό ότι ο Cas είναι, κι αυτός, ένας Winchester!) Και μεταξύ Ντιν-Κας-Σαμ-Μαίρη δεν θα με χάλαγε καθόλου. Μην μείνουμε με την χαρά μόνο… (να μου πείτε, γι’αυτό υπάρχουν τα fanfic ;D)

Eleni Linaki
Eleni Linaki
6 years ago

Εξαιρετικό review Αμαλία!
Το επεισόδιο ήταν ενδιαφέρον και μου άρεσε πολύ το plot twist με τη Lily να είναι η καλή της υπόθεσης, θα ήθελα να την ξαναδούμε.
Κας σε ενεργό ρόλο=Ενδιαφέρον Κας! Μακάρι να παραμείνει έτσι για την υπόλοιπη σεζόν! Ο Κας παίζει να είναι ο μόνος συμπαθητικός άγγελος μαζί με τον Γαβριήλ και τον Μπάλταζαρ και τον Λου, αν και κακός, όλοι οι υπόλοιποι μου σπάνε τα νεύρα!!
Έχω μια απορία ρε παιδιά, αφού οι άγγελοι έχουν χάσει τα φτερά τους, (αν θυμάμαι καλά όταν έπεσαν από τον ουρανό αυτά κάηκαν τελείως) γιατί ο Isim και ο Benjamin είχαν σπασμένα φτερά μετά τον θάνατό τους;

Amalia
Amalia
Reply to  Eleni Linaki
6 years ago

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! 🙂

Αυτο που ειδαμε με τον Ishim και τον Benjamin είναι τα καταστραμμενα φτερα των αγγέλων απο την Πτωση. Δεν τα έχουν χασει τελειως οι άγγελοι τα φτερά τους, απλά ειναι έτσι τσουρομαδημένα. Το έχουμε δει και στον Γκαντριλ και στον Κας από όσο θυμάμαι.

Eleni Linaki
Eleni Linaki
Reply to  Amalia
6 years ago

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση!

Ionlydas
Ionlydas
6 years ago

Παρα πολύ ωραίο επεισόδιο …. μου άρεσε το story και η εμπλοκή αγγέλων …..,..γενικά μου αρέσουν τα επεισόδια με Αγγέλους και οι αποτυπώσεις των φτερών στους τοίχους ….. είχαμε καιρό να το δούμε…..Κρατώ την αναβάθμιση του Kas σαν χαρακτήρα και είναι το δεύτερο επεισόδιο κατα σειρά που μας τρελαίνει με τίς ατάκες του!!!!
Δεν σας κρύβω οτι θε ήθελα να ξαναδώ Lily σε συνεργασία με τα ” τρία ” αδέλφια στο κυνήγι του Λούσι….
Αναμένω την εξέλιξη …… μετά τις μπύρες what!!!!!

Τελευταία Άρθρα

Καλύτερα Επεισόδια The Winchesters

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Περισσότερα Άρθρα

Ίσως το καλύτερο αυτοτελές της σεζόν, που επικεντρώθηκε στο παρελθόν του Castiel, εισήγαγε έναν πολύ ενδιαφέροντα γυναικείο χαρακτήρα, διεύρυνε τη μυθολογία της σειράς και ενδυνάμωσε τους δεσμούς μεταξύ των Winchesters και του Castiel.Review - Supernatural - 12x10 Lily Sunder Has Some Regrets