Robbie Thompson: “Στο επεισόδιο 13 θα εξηγηθούν όλα”

Καλύτερα Επεισόδια του Supernatural

Amalia
Amalia
Με θυμάμαι να βλέπω ξένες ταινίες και σειρές πριν μάθω καλά-καλά να διαβάζω τους υπότιτλους. Αγαπημένο είδος ήταν πάντα το fantasy/sci-fi (βλ. μαγισσούλες, φαντασματάκια, υπερδυνάμεις, και τα συναφή). Ανακάλυψα το Supernatural το 2008 και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Άρχισα να γράφω για το Supernatural Greece το καλοκαίρι του 2014. Δύο πράγματα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εμένα: λατρεύω την ποπ-κουλτούρα και τον Dean Winchester!

Στο πρόσφατο Comic Con της Νέας Υόρκης, ο Robbie Thompson, τέως σεναριογράφος του Supernatural και νυν showrunner του The Winchesters, έδωσε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης για το prequel, όπου -μεταξύ άλλων- μίλησε για το σεβασμό που έδειξαν όλοι οι συντελεστές στην κληρονομιά του Supernatural κατά το στήσιμο της νέας τους σειράς.

Δημοσιογράφος: Ξέρουμε πάνω κάτω την ιστορία των John και Mary, οπότε ποιός είναι ο κεντρικός στόχος [του The Winchesters]; Τι καινούργιο θα μάθουμε για τους χαρακτήρες; Πώς θα είναι αυτό το ταξίδι;

Robbie Thompson: Όταν ο Jensen και η Danneel [Ackles] με πρωτοπροσέγγισαν για το prequel, το πρώτο πράγμα που αναρωτήθηκα ήταν: “Αν γνωρίζουμε εξαρχής το τέλος, πώς θα φτάσουμε εκεί με ένα τρόπο που -όπως θα έλεγε κι ο Kim Manners- θα είναι αυτό που θελει το κοινό, αλλά δεν θα είναι έτσι όπως το περιμένει;”. Όμως, η ερώτησή μου ήταν ταυτόχρονα και η απάντηση: έπρεπε να βρουμε πώς θα το κάνουμε να λειτουργήσει.

Και το πρώτο πράγμα που συζητήσαμε ήταν το πώς θα σιγουρέψουμε ότι δεν πρόκειται να διαγράψουμε τα 15 χρόνια του Supernatural. Κι εγώ κι ο Jensen είμαστε μεγάλοι φανς του Back to the Future. Και συζητούσαμε για την Polaroid [με τα τρια αδέρφια McFly] που ξεθωριάζει [όταν γίνονται αλλαγές στον χωροχρόνο]. Δεν θέλουμε τον Sam και τον Dean να αρχίσουν να ξεθωριάζουν ξαφνικά.

Δεν γράφουμε από την αρχή τίποτα. Δεν αναθεωρούμε τίποτα. Αυτός είναι ένας μακροσκελής τρόπος για νας πω ότι, δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω τα πάντα, αφού θέλουμε να την πούμε αυτήν την ιστορία. Θα σας πω μόνο αυτό: αφήνουμε κάποια στοιχεία για το που οδεύουμε στο πρώτο επεισόδιο, και ύστερα άλλα, μικρότερα κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά όλα, για το που βρισκόμαστε και τι κάνουμε, θα αποκαλυφθούν τελείως στο επεισόδιο 13 [σσ. το season finale]. Έτσι. Και ίσως να εμπλέκεται κι ένας συγκεκριμένος όμορφος κύριος [σσ. πιθανώς εννοεί τον Jensen Ackles].

Δημοσιογράφος: Θα έλεγα ότι είναι κάπως δύσκολο το να είναι τόσο κοντά στο χρονικό σημείο που διαδραματιζόταν η μαμά-σειρά. Άλλες prequel σειρές αυτή τη στιγμή, όπως το Rings of Power, διαδραματίζονται στο μακρινό παρελθόν [σε σχέση με την κύρια ιστορία] και δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τέτοια πράγματα.

Robbie Thompson: Κατάλαβα. Βασικά, όχι, αυτό ήταν ένα από τα πλεονεκτήματα. Επειδή, ξέρετε, ένα από τα πράγματα που συζητήσαμε στα αρχικά στάδια ήταν πώς θα διευρύνουμε το σύμπαν του Supernatural. Και συνειδητοποιήσαμε πως οι δικές μου ερωτήσεις ήταν ερωτήσεις που είχαν σχεδόν όλοι. Ήμουν σε φάση, “χμ, μου αρέσει αυτό, αλλά πώς θα το κάνουμε να δουλέψει;” Ξέρετε, επειδη είμαστε σειρά που πραγματεύεται το παραφυσικό. Και είναι μια σειρά που, επίσης, πίεσε τον εαυτό της σε παλαιότερες σεζόν για να υλοποιεί διάφορες παράξενες, ριζοσπαστικές ιδέες. Όπως καταλαβαίνετε, ανακαλύψαμε ότι είχαμε στην πραγματικότητα πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να το ξεφλουδίσουμε αυτό το κρεμμύδι. Άρα, το πώς θα το κάνουμε το κρατάμε μυστικό προς το παρόν. Το υπόσχομαι, όμως, δεν θα τους αφήσουμε όλους να μαντεύουν για πολύ.

Ήταν τεράστιο πλεονέκτημα η πλούσια ιστορία [του Supernatural], αλλά και πάλι υπήρχαν [ανεκμετάλλευτοι] χαρακτήρες, όπως για παράδειγμα η Millie Winchester. Είχαμε ακούσει μόνο το όνομά της. Τώρα θα μιλήσουμε για το γεγονός ότι ηταν μηχανικός αυτοκινήτων [και] θα δούμε από τη δική της οπτική την εξαφάνιση του Henry. Γνώριζε για τους Ανθρώπους των Γραμμάτων; Ξαφνικά γνωρίζει για την ύπαρξη τεράτων; Αποκτήσαμε μια ευκαιρία να εξερευνήσουμε νέα μονοπάτια στα πλαίσια της σειράς. Οπότε, δεν ήταν καθόλου περιοριστικό.

[…] Συζητήσαμε διαφορετικές εκδοχές σχετικά με του πού θα μπορούσε να πάει μια ιστορία prequel; Ναι, φυσικά. Θέσαμε επι τάπητος αρκετές διαφορετικές εκδοχές. Αλλά αυτή εδώ την ένοιωθα πάντα πιο προσωπική, από την άποψη ότι μας αφήνει να εμπλέξουμε άμεσα στην αφήγηση έναν συγκεκριμένο όμορφο κύριο…

1 COMMENT

Subscribe
Notify of
guest

1 Σχόλιο
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια

Latest

More Articles Like This