Supernatural Ανασκόπηση 2018: Τα καλύτερα και τα χειρότερα της χρονιάς

co-producer: Iro

3
754

Και να που φτάσαμε στο 14ο Supernatural Christmas. Και επειδή συνήθως τα Χριστούγεννα μας προδιαθέτουν για review όσων έχουμε ζήσει στο ταξίδι των αγαπημένων μας Supernatural πρωταγωνιστών τον τελευταίο χρόνο, ας δούμε τι είναι αυτό που μας εντυπωσίασε περισσότερο αλλά και μας ενθουσίασε λιγότερο. Το SupernaturalGreece λοιπόν, δίνει συνέντευξη στον… εαυτό του, και ιδού τα αποτελέσματα! Η ανασκόπηση των καλύτερων αλλά και των χειρότερων στιγμών της αγαπημένης μας σειράς αφορά στα επεισόδια από 13×10 Wayward Sisters μέχρι 14×09 The Spear. Για να ξαναθυμηθείτε τα 23 επεισόδια που έπαιξαν μέσα στο 2018 ανατρέξτε στους οδηγούς επεισοδίων του 13ου και 14ου κύκλου στο site μας.

Και ξεκινάμε φυσικά από τους ήρωες που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον μας όλα αυτά τα χρόνια. Ήρωες ατρόμητοι μπροστά στο κακό, στοχαστικοί απέναντι στα παιχνίδια της μοίρας, ήρωες χαμένοι στο ρόλο τους αλλά ταυτόχρονα και αισιόδοξοι. Και δεν είναι μόνο η χημεία μεταξύ του Sam και του Dean, που εκφράζεται με έναν πιο ώριμο τρόπο αλλά σε μια σταθερή βάση. Είναι και οι ήρωες που τους περιστοιχίζουν, οι οποίοι τους απογειώνουν, τους συμπληρώνουν, τους βοηθούν να εξελιχθούν. Ήρωες, που μας θυμίζουν ότι όπου υπάρχει το καλό, υπάρχει σίγουρα και το κακό. Hello, cruel world!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας χαρακτήρας;

Orestis: Jack, το… ζουμί του τωρινού Supernatural.

Amalia: Δεν χρειάζεται καν να το σκεφτώ. Jack. Ο μικρός Νεφελίμ έχει φέρει μια ανάσα ανανέωσης στο Supernatural, κι έχει δέσει απίστευτα με τους υπόλοιπους χαρακτήρες σαν να ήταν πάντα εκεί…

Iro: Δεν μπορώ δυστυχώς να ξεκολλήσω από τον Dean Winchester. Τι να κάνω; Έχω τρέξει σε γιατρούς αλλά τίποτα. Ο μεγάλος γιος του John έχει μεγαλώσει, έχει ωριμάσει σαν το παλιό καλό κρασί…

Δεν ήταν και λίγες οι φορές που δεν μπορούσαμε να συγκρατήσουμε την αγωνία μας για το επόμενο επεισόδιο της σειράς. Τραγικά ή αναπάντεχα φινάλε επεισοδίων έδιναν μια καλή πάσα για την συνέχεια. Επεισόδια που οι ερμηνείες εκτόξευσαν σε υψηλά επίπεδα το καλοστημένο σενάριο κάνοντάς μας να κάνουμε τα στραβά μάτια σε μικρές ατέλειες. The one we’ve been waiting for!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας επεισόδιο για το 2018;

Orestis: 14×07 Unhuman Nature

Amalia: Αφού είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας ο Jack, δεν θα μπορούσα να μην είναι και αγαπημένο μου επεισόδιο το 14×08 Byzantium

Iro: Αγαπημένο επεισόδιο το 14×04 Mint Condition, που θύμισε update σε παλιές καλές στιγμές του Supernatural…

Συνήθως, βέβαια, είναι πιο εύκολο να θυμηθούμε περισσότερο σκηνές, που μας τάραξαν συναισθηματικά παρά ολόκληρα επεισόδια. Σκηνές, όπου οι μεστοί διάλογοι απογειώθηκαν με μια εξαιρετική σκηνοθεσία κι έτσι χαράχτηκαν στη μνήμη και στην καρδιά μας. Σκηνές, όπου οι πρωταγωνιστές κυριολεκτικά το τερμάτισαν ερμηνευτικά και γιαυτό τις ξεχωρίσαμε. The Memory Remains!

Ποια είναι η αγαπημένη σας σκηνή, που σας εντυπωσίασε περισσότερο;

Orestis: Ο Ντιν ανοίγει τα… φτερά του.

Amalia: Στο 13×23 Let The Good Times Roll, ο Εωσφόρος συνειδητοποιεί ότι δεν πρόκειται να πάρει τον Jack με το μέρος του και ξεσπά. Ο Mark Pellegrino στα καλύτερά του!

Iro: Δεν ξέρω αν είναι εντυπωσιακή σκηνή αλλά εμένα πάντα με κερδίζουν τα ξεσπάσματα του Dean, όπως αυτό στο τέλος του 13×18 Bring’em Back Alive.

Κι επειδή είναι γνωστό ότι το σενάριο είναι το αδερφάκι της σκηνοθεσίας, είναι ευχάριστο πως ακόμη και μετά από 14 χρόνια οι ατάκες των πρωταγωνιστών αποτελούν το σήμα κατατεθέν της εξέλιξης του χαρακτήρα, που υποδύονται, ενώ πίσω από τις λέξεις δεν κρύβεται ο Αλέξης αλλά μυστικές αποκαλύψεις για το μέλλον, ατάκες που μας έκαναν να γελάσουμε να κλάψουμε και τελικά να τους αγαπήσουμε ξανά τόσο καλά εναρμονισμένες με τον χαρακτήρα των ηρώων, των οποίων οι σχέσεις ακόμα εξελίσσονται θυμίζοντάς μας ότι ακόμα υπάρχουν Unfinished business με τους φανς!

Ποιες είναι οι αγαπημένες ατάκες σας και από ποιον πρωταγωνιστή;

Orestis:
Dean:
Well, bait and beer. You are a cheap date. This certainly isn’t Tahiti.
Jack: You once told me you and your father did the exact same thing. It was your happiest memory of him. 
Dean: I didn’t say that. 
Jack: It was how you said it. I could tell. I guess my point is that… if I don’t make it… The stuff I’d miss… it wouldn’t be things like Tahiti. Or the Taj Mahal. I’d miss more time with you. I’m getting that life isn’t all these big, amazing moments. It’s time together that matters. Like this.(14×07 Unhuman Nature)

Amalia: 
Castiel: At the time of the Great Fall, when the angels were banished from Heaven, I lost what I thought was everything. I had no grace, I had no… wings. I felt hopeless and useless.
Jack: What did you have left?
Castiel: Well, uh… Well, I had Sam and Dean. But I had something else that was extremely helpful. I had myself. Just the basic me, as, uh… as Dean would say, without all the bells and whistles. You know… Sam and Dean, they weren’t born with their expertise. They’ve been at it since they were children. Failing, winning, developing over the years. Patience… persistence — those are skills, too. The past, where you came from, that’s important, but it is not as important as the future and where you’re going. (14×02 Gods and Monsters)

Iro:
Dean: Just think about it — we do the same thing. We go to spooky places, we solve mysteries, we fight ghosts.
Sam: Yeah, except our ghosts don’t wear masks, and we don’t have a talking dog.
Dean: I don’t know. I mean, Cas is kinda like a talking dog. (13×16 Scoobynatural)

Βέβαια, το Supernatural δεν είναι μόνο υπόθεση ανθρώπων αλλά και αγγελικών δυνάμεων. Και μάλιστα, η βαλίτσα πάει πιο μακριά και φτάνει και στην υψηλότερη ιεραρχία, στους Αρχαγγέλους, που μάχονται στον επίγειο αλλά και στον μετα-αποκαλυπτικό κόσμο για την κυριαρχία του σύμπαντος. I’m no Angel!

Ποια αγγελική/ αρχαγγελική παρουσία σας εντυπωσίασε περισσότερο;

Orestis: KAMIA. Αδιάφορες παρουσίες με εξαίρεση τον Λούσι στο τέλος της 13ης.

Amalia: Θέλει και ερώτημα; Ο Εωσφόρος, φυσικά!

Iro: Εωσφόρος: Love For Ever!

Είπαμε, ωστόσο, ότι άγγελος χωρίς δαίμονα δεν υπάρχει…Οι δαιμονικές δυνάμεις καραδοκούν για να καταλύσουν τον θρόνο του Παραδείσου και να φέρουν το χάος στον κόσμο των ανθρώπων. Και τόσα χρόνια τώρα οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές έχουν έρθει αντιμέτωποι με πολλούς και διαφορετικούς από αυτούς. Beat the Devil!

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η πιο ενδιαφέρουσα δαιμονική παρουσία για το 2018;

Orestis: Εμ.. Υπάρχουν ακόμα δαίμονες στη σειρά;!

Amalia: Οι δαίμονες κάθισαν κυρίως πάγκο το 2018. Η μοναδική αξιοπρόσεκτη δαιμονική παρουσία ήταν ο Ασμοδαίος, αλλά κερδίζει μόνο και μόνο ελλείψει σοβαρού ανταγωνισμού. Γιατί ποιον άλλον να ψηφίσεις, τον Kip; Θα γελάνε και οι πέτρες!

Iro: Ασμοδαίος: με το άσπρο κουστουμάκι, την νοτιαμερικάνικη προφορά…

Φυσικά, υπάρχουν και γυναικείες παρουσίες στην οικογένεια των κυνηγών του υπερφυσικού, οι οποίες αποδείχτηκαν βασικοί σύμμαχοι των Winchester. Κι όταν μιλάμε για συμμάχους γρήγορα μας έρχεται στο μυαλό η παρέα τωv Wayward Sisters, όπου το κυνήγι των τεράτων γίνεται πια και γυναικεία υπόθεση. Μια παρέα, που σταδιακά αύξησε τα μέλη της με νέο αίμα κυνηγών. We Happy Few!

Ποια είναι η αγαπημένη ηρωίδα της παρέας των Wayward Sisters, που ξεχωρίζετε;

Orestis: Ντόνα; Μπορεί και Κάια. Who knows?

Amalia: Kaia Nieves. Μπορεί η “ορίτζιναλ” Kaia να μας άφησε χρόνους, αλλά και η εναλλακτική βερσιόν της είναι εξίσου ενδιαφέρουσα!

Iro: Jody Mills. Σταθερή αξία η “μαμά” των Wayward Sisters, που πάντα εμφανίζεται με έναν αέρα σιγουριάς!

Δεν είναι λίγες ακόμη οι φορές, που ενώ ένα επεισόδιο δεν έχει κερδίσει το ενδιαφέρον μας από την αρχή, στο τέλος του μας αποκαλύπτεται μια ανατροπή, που μας ανεβάζει στο pick την αγωνία για την συνέχεια. Ανατροπές που αφορούν στο μέλλον αλλά και στο σκοτεινό παρελθόν των ηρώων. Μια δυνατή, αποκαλυπτική σκηνή που ανέτρεψε τα δεδομένα μέχρι τώρα και μας έκανε να φωνάξουμε “Holy crap!”

Ποια ήταν η πιο ενδιαφέρουσα ανατροπή στην πλοκή της σειράς μέσα στο 2018;

Orestis: Ο Νικ πάει… dark side και ο Jack πεθαίνει.

Amalia: Ο Nick έχει επιζήσει μετά τον θάνατο του Εωσφόρου (14×01 Stranger in a Strange Land)

Iro: Ο Εωσφόρος κλέβει την χάρη του Jack και τον αφήνει αποδυναμωμένο επιβεβαιώνοντας τον pure evil χαρακτήρα του (13×23 Let the Good Times Roll)

Και μιας και αναφερθήκαμε στο παρελθόν, στους δύο τελευταίους κύκλους έχουν ξεγλιστρήσει στο σήμερα αρκετοί χαρακτήρες από το Supernatural παρελθόν, που μας χαροποίησαν αν και για ορισμένους από αυτούς δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα ο ρόλος στην πλοκή της σειράς. Ωστόσο, καθώς εμφανίζονται μπροστά στην οθόνη είτε μέσα από μια εναλλακτική πραγματικότητα είτε ξεφεύγοντας από τα χέρια του θανάτου μας θυμίζουν ότι είναι All in The Family!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας χαρακτήρας από το παρελθόν, που επέστρεψε στη σειρά;

Orestis: Γαβριήλ, αν και ήρθε για λίγο!

Amalia: Rowena McLeod. Η δεύτερη ανάστασή της (13×12 Various and Sundry Villains) σηματοδότησε και την αλλαγή της, έχει γίνει πιο συμπονετική, χωρίς όμως να χάσει καθόλου από την badassεριά της!

Iro: Το αγαπημένο geek girl, η Charlie (13×18 Bring’em Back Alive), που αν και η μετα-αποκαλυπτική της version δεν θυμίζει σε πολλά το κορίτσι του παρελθόντος, εξακολουθεί να είναι μια γλυκά δυναμική πινελιά!

Όμως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, υπήρχαν και στιγμές που αναρωτηθήκαμε που είναι η πάλαι ποτέ Supernatural δράση. Επεισόδια, δηλαδή, που πέρασαν και μας…προσπέρασαν, με πολλές σκηνοθετικές αλλά και σεναριακές τρύπες. Αμήχανοι διάλογοι σε ένα όχι και τόσο ενδιαφέρον σκηνοθετικό περιβάλλον.

Ποιο θεωρείς ότι ήταν το χειρότερο επεισόδιο για το 2018;

Orestis: 13×13 – Devil’s Bargain. Πέρα από το τέλος του (Γαβριήλ) το επεισόδιο δεν έδωσε τίποτα παραπάνω. Σκηνές που έχουμε ξαναδεί, σενάριο με μηδέν πρωτοτυπία.

Amalia: Το 13×17 The Thing. Λίγο τα cheesy χταποδοτέρατα από την άλλη διάσταση, λίγο οι ατάλαντοι guests, λίγο οι σεναριακές ευκολίες, δεν θέλει και πολύ να θεωρώ αυτό το επεισόδιο το χειρότερο της χρονιάς που πέρασε…

Iro: Το 14×05 Nightmare Logic. Επεισόδιο με αδιάφορα στοιχεία, flat ερμηνείες και…πολύ κακό για το τίποτα!

Και μιας και περάσαμε σε όχι και τόσο ευχάριστες αναφορές, ας θυμηθούμε παρουσίες, που μάλλον θα θέλαμε να ξεχάσουμε αφού φάνηκαν αδιάφορες μέσα στην εξέλιξη της πλοκής της υπόθεσης ή δεν είχαν ουσιαστική συνδρομή στην οικονομία της Supernatural ιστορίας.

Ποια θεωρείς ότι ήταν η πιο αδιάφορη παρουσία για το 2018;

Orestis: Anael/Jo. Danneel, απογοήτευσες…

Amalia: Ήμουν ανάμεσα σε Naomi και Anael (αρνούμαι πεισματικά ακόμα να την πω Sister Jo), αλλά τελικά θα ψηφίζω τον γιαλαντζί Big Bad, Μιχαήλ, γιατί περίμενα πολύ περισσότερα από έναν πανίσχυρο αρχάγγελο. Ούτε η ερμηνεία του Jensen Ackles δεν κατάφερε να σώσει αυτόν τον τόσο βαρετό χαρακτήρα…

Iro: Sister Jo και δαγκωτό! Η στυλιζαρισμένη μπουκλίτσα, η ανούσια παρουσία της ακόμα μου δημιουργούν ερωτηματικά γιατί υπάρχει στην σειρά και ως χαρακτήρας και ως ηθοποιός…

Αυτά από εμάς… Περιμένουμε τώρα τα δικά σας σχόλια. Τι σας τράβηξε την προσοχή στο Supernatural τη χρονιά που πέρασε; 


Δείτε επίσης:

Subscribe
Notify of
guest

3 Σχόλια
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
31 December 2018 22:49

Παιδιααα Χρονια Πολλα!!! Καλη Χρονια!!!❤❤❤ Ειμαι ο πρωτος που ευχομαι στην ιστοσελιδα! (Οταν εισαι ανωριμος). Ελπιζω ολοι να εχετε μια ευτυχισμενη χρονια!!

Iro
Iro
1 January 2019 19:07

Καλή supernatural χρονιά και σε σένα!

FuckingKingOfFuckingHell
FuckingKingOfFuckingHell
31 December 2018 18:39

1)Ποιος είναι ο αγαπημένος σας χαρακτήρας;

ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ. ΑΝΤΕ ΒΓΑΖΩ ΤΟΝ ΚΑΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 4 (ΝΤΗΝ, ΣΑΜ, ΡΟΒΙΝΑ, ΤΖΑΚ).

2)Ποιο είναι το αγαπημένο σας επεισόδιο για το 2018;

Ολα λολ :’) Καθε επεισοδιο το λατρευω!

Ποια είναι η αγαπημένη σας σκηνή, που σας εντυπωσίασε περισσότερο;

Πφφ δεν ξερω ειναι παρα πολλες! Λολ δεν μπορω να σκεφτω και καποια, εχω χαλια μνημη :’)

3) Ποιες είναι οι αγαπημένες ατάκες σας και από ποιον πρωταγωνιστή;

Παλι πολλες :’)

1)) Castiel: Jack, if you can’t sleep, it’s understandable given recent events.
Jack: You mean dying and coming back to life.
Castiel: Yeah, we’ve all been through it. It’s something of a right of passage around here.

2))Dean: What do you think?
Jack: It’s like I’m you.

Harper: Do you believe in love at first sight?
Jack: Do you mind if I use the bathroom?

3))Mary: I’m not going back.
Dean: I’m sorry, what?
Mary: I fought beside these people. I respect them. I respect their cause. You can’t expect me to just abandon

4))Lucifer: I killed you.
Gabriel: Surprise.

Δεν εβρισκα αυτες που ηθελα, οποτε εβαλα αυτες, και αυτες μαρεσαν, βασικα πολλες μαρεσαν_ ;’) Αχ παμε παρακατω, σας επρηξα ηδη ;P

4)Ποια αγγελική/ αρχαγγελική παρουσία σας εντυπωσίασε περισσότερο;

Καμια θα πω και εγω…ισως λιγο στο τελος της 13ης ο Λουσιφερ.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η πιο ενδιαφέρουσα δαιμονική παρουσία για το 2018;

Ασμοδαιοσ bitches! Παιδια και ο Κιπ δεν ηταν ασχημος!! Δεν με νοιαζει τι λετε, εμενα μαρεσε 😛

5) Ποια είναι η αγαπημένη ηρωίδα της παρέας των Wayward Sisters, που ξεχωρίζετε;

Claire!!!! Τελειαα ειναι! Δευτερη θεση παιρνει η Ντονα! ( Η Τζοντι ειναι τερμα βαρετος χαρακτηρας 😛

6) Ποια ήταν η πιο ενδιαφέρουσα ανατροπή στην πλοκή της σειράς μέσα στο 2018;

Δεν θυμαμαι παλι 😛 Θα συμφωνησω και με την Αμαλια και με την Ηρω! Εγω δεν περιμενα να πεθανει ο Σαμ σε αυτο το επεισοδιο στην γη-2 που τον ανεστησε ο Εωσφορος. Ξερω οτι πεθαινουν συνεχεια οι πρωταγωνιστες αλλα συνηθωε πεθαιναν στα φιναλε, δεν περιμενα στο 18(;) επεισοδιο να πεθανει!

7) Ποιος είναι ο αγαπημένος σας χαρακτήρας από το παρελθόν, που επέστρεψε στη σειρά;

Συμφωνω με την Αμαλια. ΡΟΒΙΝΟΥΛΑΑΑ! ΑΧ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. Αυτην παντα θα ανασταινεται(;) 😛 Σκωτσεζα κατσαριδα που λεει και η Αμαλια :’)
Και η επιστροφη του οσρικ μαρεσε!! Λατρευουμε οσρικ και κεβιν!
(Καλα αν παρουμε υποψη τους ηθοποιους τοτε χαρηκα και για τον Τζιμ Μπιβερ και για την Φελισια)

8) Ποιο θεωρείς ότι ήταν το χειρότερο επεισόδιο για το 2018;

Κανενα! (Αφου εχω μια μη-υγιη σχεση με τη σειρα 😛 Εσεις καλα κανετε και βρισκετε αρνητικα στοιχεια). Ολα τα επεισοδια ηταν τελειααα!

Αυτααα! Αχχ τι ωραια περασαμε και φετος σε αυτη την ιστοσελιδα! Supernatual greek family!❤ Σας λατρευω ολους!( ας συμπεριφερομαι σαν χαζος και ας ειμαι προσβλητικος και ας μαλωνουμε :P). Καλη Χρονια να εχετε παιδια!!!❤❤